![]() |
Εις ιεράν νήσον Πάτμο...
Μετά από δύο χρόνια και αφού βόλο-δέρναμε εδώ και εκεί, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ξανά επισκεφτώ το όμορφο νησάκι μου, την Πάτμο. Έχουμε, πρώτα ο Θεός, αναχώρηση 23/7 από Πειραιά και θα κάτσω καμιά δεκαριά ημέρες. Εγώ και η Φωτεινούλα μου, μαζί με την γριά BMW μου, θα πάμε οδικώς και το βλαστάρι με το INTERCITY. Λίγα λόγια για το νησάκι μου, Η Πάτμος είναι ένα θρησκευτικό κέντρο με παγκόσμιο ενδιαφέρον χάρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Μονή της Πάτμου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Πάτμος είναι και ένας ενδιαφέρον ταξιδιωτικός προορισμός για διακοπές διαφορετικές αλλιώτικες από αυτές που προσφέρουν συνήθως τα νησιά του Αιγαίου, καθώς συνδυάζει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με ήπια τουριστική ανάπτυξη. Στην Πάτμο θα βρείτε όλα αυτά που χρειάζεται ο επισκέπτης για μια ευχάριστη διαμονή, καθώς διαθέτει όλες τις σύγχρονες ταξιδιωτικές υποδομές. Η Σπηλιά της Αποκάλυψης βρίσκεται στη Πάτμο στο μέσον περίπου της διαδρομής από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι τη Χώρα. Η χριστιανική παράδοση υποστηρίζει ότι μέσα στη σπηλιά σχίστηκε ο βράχος και από εκεί, από τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία τριάδα, ακούγονταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. Η Ιερή μονή της Πάτμου Ιδρύθηκε από τον Όσιο Χριστόδουλο. Κατά την περίοδο της Αραβοκρατίας , η Πάτμος είναι σχεδόν έρημη. Ένας προικισμένος και μορφωμένος μοναχός ο Χριστόδουλος ο Λατρινός, το 1088 ζητάει και του παραχωρείται όλο το νησί, από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ τον Κομνηνό, για να ιδρύσει μοναστήρι προς τιμή του Ευαγγελιστή. Η ίδρυση της μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμανε την γένεση ενός πολιτιστικού- πνευματικού - θρησκευτικού κέντρου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον Χριστιανικό κόσμο.Xτισμένη στην κορυφή βουνού η Μονή εκεί που γύρω της χτίστηκε η σημερινή χώρα, δεσπόζει σε όλο το νησί. Αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν ότι χτίστηκε στη θέση αρχαίου ναού της Aρτέμιδος και παλαιοχριστιανικής βασιλικής, η μονή περιβάλλεται από ακανόνιστο ορθογώνιο αμυντικό περίβολο που χρονολογείται από του τέλους του 11ου αιώνα μέχρι τον 17ο. Η Πάτμος έχει πολλές παραλίες για κολύμπι. Κάποιες από αυτές είναι οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και τη δυνατότητα να κάνετε ή να μάθετε θαλάσσια σπορ. Οι περισσότερες όμως είναι ελεύθερες. Όλες όμως είναι πανέμορφες με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και δένδρα με πλούσια σκιά. Καθεμία όμως από αυτές έχει τη δική της μοναδική ομορφιά. Σε όλες τις παραλίες υπάρχουν γραφικά μεζεδοπωλεία, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και ντόπια πεντανόστιμη κουζίνα. Aυτά τα ολίγα για την Πάτμο μου. Όσοι φίλοι βρεθούν εις την «ιεράν νήσον Πάτμο», ευχαρίστως να τους τρατάρω από καφέ μέχρι και χταποδομεζέδες που τα έχει ψαρέψει ο πατέρας μου..!!! Να χτυπήσουμε τα μπανάκια μας, να τσακάρουμε στα άδυτα του νησιού, που τα ξέρει μόνος ένας ντόπιος, να χτυπήσουμε ταξιδάκια με καικάκια, στα διπλανά νησάκια κ.ά Καταστάσεις όμορφες...!!! Φίλοι μου, σας περιμένω στο ασπρογάλανο νησί των Δωδεκανήσων, Πάτμος... Καλό καλοκαίρι σε όλους σας.... |
Απάντηση: Εις ιεράν νήσον Πάτμο...
φιλαράκι καλά να περάσετε!!!!!!!!!!!:):)
πανέμορφο το νησί σου, εγώ τέλος του μήνα θα βρίσκομαι στο δικό μου την Κώ. Λέγαμε να πάμε και Πάτμο, θα δούμε άμα μας βγεί...;) |
Αργυρακο μου με το καλο να διακοπαρετε,να γεμισετε τις μπαταριες σας οικογενειακως και να επιστρεψετε ανανεωμενοι.:):):)
|
Αργύριε, Καλάς Διακοπάς . |
Καλά να περάσετε Αργυράκο στο μαγευτικό νησί σου!
Είναι ο Νο 1 προορισμός από τα νησιά μας που θέλω να επισκεφθώ και ειδικά Πάσχα! Ευχαριστούμε για την πρόσκληση φίλε μου! :) |
Καλά να περάσετε Αργυράκο! :)
Jefe |
Με το καλό Αργύρη να περάσουν γρήγορα οι μέρες . Να περάσεις καλά . :) :) :) |
Να περάσεις όμορφα Αργύρη, καλές διακοπές. :)
|
Καλές διακοπές!!!
|
Argirako καλες διακοπες και καλη ξεκουραση...:);)
|
Εγώ παντός λέω ότι έχει καράβι για Πάτμο μέσο Κρήτης φιλαράκια μας λείψατε άντε καλά να περάσετε λαϊκού θα παει θα βρεθουμε
|
Αργύρη να περάσετε καλα με την οικογένεια σου στο πανέμορφο νησί σου.Καρδίτσα-Πατμος. ( ξέρεις να τα μονταρης φιλε)
|
Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές σας... Να είστε όλοι καλά και καλό καλοκαίρι να έχουμε... :):):) Ευτύχη, το ταξίδι στην Κρήτη, (όταν πραγματοποιηθεί) δεν θα γίνει μέσω Πάτμου, αλλά απευθείας και πολλές ημέρες.. Θέλω να γίνει μία επανάληψη σε ενταντική μορφή, αυτά που κάνατε πρόσφατα...!!! :sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
Υou are |
Καλά να περάσετε Αργυράκο
και να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε περισσότερο! Sent from my iPhone using Tapatalk. Αrkas |
Πας να αγιάσεις φιλαράκι μας??? :D :D Εκει ξερεις νηστεία και κατάνυξη και όχι κατάνυξη με τα κοψιδιών και συναφών εδεσμάτων ετσι!!!!! :D ;) Αντε με το καλο καλα να περασετε !!!!! ;) ;) :) |
Καλά να περάσετε Αργύρη :) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Είμαι κοπλέ... Του χρόνου πάλι.... Στην Πάτμο θα έχει ALL DAY SWIMMING KAI TSIPORO-XARA..!!! Τίποτις άλλο... :D:D Απόσπασμα:
;);) |
Αργύρη μακάρι φίλε, το κυνηγάω...:):):)
|
Απόσπασμα:
Γιάννη έχεις δίκιο... Η Πάτμος είναι άπαιχτη και εξαιρετική το Πάσχα...!!! Καταπράσινη και με μοναδικά έθιμα... Κυριαρχεί μία ύστατη θρησκευτική κατάνυξη εκείνη την εποχή... Σου εύχομαι ολόκαρδα να σε αξιώσει ο Θεός να πάς Πάσχα εκεί... Θα σου μείνει αξέχαστα.... ;););) |
Φιλε, καλο ταξιδι να εχετε και με προσοχη στο δρομο :):);)
|
... Kαι μερικές προπέρσινες φωτογραφίες από την Πάτμο... Το νησί από ψηλά... (Χώρα-Μοναστήρι) Φαίνεται το λιμάνι, η Σκάλα και στο βάθος ο Κάμπος, το χωριό μου.. Η καλύτερη θέα στο νησί, από φαγάδικο. (Loza).. Βλέπεις σχεδόν 360ο μοίρες γύρω-γύρω... Και το προικιό μου..!!!! (Οσο φαίνεται, γιατί ο πατέρας μου, το "ψώφισε" στα δέντρα...););) Αυτά τα ολίγα... Νεώτερες φωτογραφίες τον Αύγουστο μετά την επιστροφή μας, πρώτα ο Θεός... http://cdn.content.sweetim.com/sim/c...s/000203FD.gif |
Ωραίες φωτογραφίες !!! Καλά να περάσετε !!! :) |
Απόσπασμα:
Σε ευχαριστώ πολύ και εσύ καλό καλοκαίρι να έχεις.... ;););) |
αν ισχύει ακόμα η πρόταση για καλή παρέα, μέσα λέμε!!!!!!!!!!! :D
Βασίλης - Μαρία και σουρτούκω(μηχανή μου)!!!!!!!!!!!:):):) |
Αργύρη μου καλά να περάσετε. Πανέμορφη η Πάτμος. Αν θέλετε κάπου να ξαποστάσετε στην Αθήνα εδώ είμαι. :);):):)
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Θα πάω καρφωτά στο καράβι...!! Bαγγελάρα, μερσί... ;););) |
μεσα στους μελλοντικους προορισμους!:)
|
Απόσπασμα:
...δε βαριέσαι, στο δρόμο μου είσαι... ...θέα εξασφαλισμένη... καλή παρέα και http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...OBKIeFqjUn4PHQ:sm7::sm7:;) |
Απόσπασμα:
|
Δύο και σήμερα, και μετά έχουμε .. ..δεκαήμερης χαλάρωσης...!!!!! (Πάτμος) *** Και μετά, από δύο ημέρες πάλι, ο Μπιλάρας με την Σουρτούκω του και την Μαρία για έντονες θρησκευτικές χταποδοκατανύξεις... Ωρε μάνα μου... :D:D:D http://cdn.content.sweetim.com/sim/c...s/0002064B.gif Και φυσικά θα κτυπήσουμε Μαράθι - Τηγανάκια (Αρκιούς) για βουτιές σε τυρκουάζ νερά... Mαρία ετοιμάσου για τροπικό μαύρισμα... :sm7::sm7::sm7: |
Αργύρηηηηηηηηηηηηηη με το καλό να ανταμώσουμε φίλε!!!!!!!!!!!:):):)
Εμένα μπορείτε να με αφήσετε όλη μέρα στα τυρκουάζ νερά;;;:D αυτό για το χρώμα της Μαρίας μην το δένεις και κόμπο... ...καμιά απόχρωση και πολύ!!!:sm7::sm7: |
... Κατόπιν δέκα ημερών χαλάρωσης, μπάνιων, αφθόνων θαλασσινών και ύστατη καλή παρέα από τον Βασιλάκη και την Μαρία, γυρίσαμε ανανεωμένοι, φρέσκοι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματα... Πριν σας εκθέσω τις φωτογραφιούλες μας, θέλω εκ ΚΑΡΔΙΑΣ, να ευχαρηστήσω το ζεύγος Skippy, (Μπιλάρα & Μαρία), για την τιμή που μου κάνανε να έρθουν στο σπίτι μου αλλά την τιμή που μας κάνανε, να μας αφήσουν να τους γνωρίσουμε και να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ότι είχαμε για συντροφιά ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ, γεμάτοι ζωντάνια, ανθρωπιά και μεγάλη καρδιά.... Ειλικρινά θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη σελίδα, σχετικά με τα παιδιά, αλλά μάλλον θα γίνω κουραστικός και γραφικός...!!! Βασίλη & Μαρία σας ευχαριστούμε πολύ... Το σπίτι μας, σπίτι σας.... GS-FORUM, σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να γνωρίζω αξιόλογους ανθρώπους, από όλη την Ελλάδα...!!! ;););) Πάμε τώρα... Το όχημα..!!! Λουτρά Καϊτσας, προτιμήσαμε να μην ανεβούμε την βαρετή διαδρομή του Δομοκού, αλλά να πάμε από Λίμνη Σμοκόβου μέχρι Λειανοκλάδι και μετά Λαμία... Το ζεύγος, στην υγεία σου φόρουμ... Το ζεύγος Δημήτρη και Χρύσα, όπου γνωριστήκαμε στο καράβι, όταν δέναμε τις μηχανές μας... Καταπληκτικά παιδιά, όλο γέλιο... Να είστε καλά παιδιά, να ξαναβρεθούμε πάλι.... ;););) Τα παιδάκια παίζουν STAR WARS, με το laser του Μπιλάκου...:D:D Του έμεινε από τους Αγανακτισμένους... H συμπάθεια του Βασίλη...!!! Για όσους δε το ξέρετε, εμείς στο GS-FORUM, είμαστε ερωτιάρηδες και φαγανοί..!!! ;););) Νησιώτικη βραδυά, σε κοσμικό κέντρο... Ευτυχώς υπήρχαν οι γυναίκες, και μας εκπροσωπίσανε στο χορό..!!! Η ζεμπεκιά της Μαρίας... |
Η Αρτζίνα και το Αρτζάκι ή η Φωτούλα και το Στεφανάκι..!!! ;););) Σε αυτό το σημείο θέλω να καταγγείλω, ότι ο Μπιλλάκος, έφαγε μόνος του μία τεράστια και εξαιρετική ομελέτα, και δεν έδωκε ούτε το πιάτο να γλύψουμε..!!! :sm7::sm7: Κάπου εκεί μέσα είναι και τα κεριά που άναψα για το GS-FORUM, αλλά και όσοι μου δώσατε παραγγελία να ανάψω... Στο παρεκλήσι της Αποκάλυψης... Μέσα στην Αποκάλυψη... Ολη την ημέρα, έτσι γελούσε ο Βασιλάκης... ;););) Οι αδελφές ψυχές, που είπαμε...!!! :D:D:D Ο πιο καλύτερος καφές που ήπια στην Πάτμο... Στον Ανω Κάμπο, στο Αρωμα καφέ... ;);) Δεν κάνω διαφήμιση, το τοπίο θέλω να σας δείξω..!!! :sm7::sm7: |
Η Πατινιώτικη δίπλα (τοπικό γλυκό) του Skippybi... H πανδεσία γλυκών που κτυπήσαμε... Το μαγαζί με τα απόλυτα γλυκά αλλά και την απόλυτη θέα... Τα φιλαράκια, στο μπαλκονάκι με θέα τον Κάτω Κάμπο... Το πιάτο του Βασίλη, γεμάτο ψάρια... Φρέσκο χταποδάκι τηγανητό.. Και το δικό μου πιάτο... :sm7::sm7: Τα δυσάρεστα, η ώρα την επιστροφή του ζεύγους.. Με το ζόρι σκάγαμε κανένα χαμόγελο... Η μόνη παρηγοριά ήταν ότι δώσαμε σύντομα ραντεβού σε κάποιο σημείο της Ελλάδος... Δεν ξέρω που, μην ρωτήσετε, αλλά δεν έχει σημασία, η παρέα μετράει και όχι η τοποθεσία... ;););) Βασίλη μου και Μαρία, μας πήρατε ένα κομμάτι της καρδιάς μας, από ολους μας, και σε αυτό το κενό τοποθετήσαμε την καλοσύνη και το χαμόγελο σας... Μας λείπετε... ;););) |
Απ' ότι φαίνεται, περάσατε σούπεεεεεεεεεεεεεερρρρ ... :)
Με το καλό να ξανασμίξετε/ξανασμίξουμε ... ;) |
Αυτά είναι . :sm8::sm8: Να είσαστε καλά παιδιά να το ξανακάνετε . :) :) :) ;) |
Μπράβο παιδιά!! Πάντα τέτοια, και του χρόνου ακόμα καλύτερα!!:):);)
|
Mπραβο στην ομορφη παρεα!!Απ'οτι φαινεται περασατε σουπερ!!Αλλωστε ο Αργυρης φημιζεται για την εκπληκτικη φιλοξενια του....Διαπιστωμενο!!!;):)
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:06. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!