GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Εξοπλισμός μοτοσικλέτας (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Ηλεκτροστατική Βαφή Βαλιτσών (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=22362)

dionysisgs 26-07-2011 11:48

Ηλεκτροστατική Βαφή Βαλιτσών

Καλημέρα σε όλους. Χθες αγόρασα (used) τις πλαινές για adventure. Η καταστασή τους χαρακτηρίζεται από μέτρια πρός καλή..Έχει δοκιμάσει κανείς ηλεκτροστατική βαφή στις βαλίτσες του?? Σε ποιο μαγαζί στην Αθήνα?? Με τα πλαστικά μέρη που έχουν τι κάνουμε??

Ευχαριστώ
Διονύσης

CPretenteriS 26-07-2011 12:05

Απάντηση: Ηλεκτροστατική Βαφή Βαλιτσών

Σάκη, ο Varaderistas ή ο commander μπορούν να σου πουν... θα μιλήσω με το Θεολόγο να γράψει... ;)

Ακιs 26-07-2011 12:18

Δεν το εχω κανει,αλλα εχω ρωτησει και γινεται......;)
Παύλος Πέττας – Επισκευές Ζαντών, Ηλεκτροστατικές Βαφές, Επιμεταλλώσεις

dionysisgs 26-07-2011 12:31

Τηλεφώνησα στον Πέττα....θα τις δει το μεσημεράκι..keep u informed...επίσης είπε ότι αν δεν αφαιρούνται τα πλαστικά κομμάτια που έχουν επάνω, γίνεται και βαφή με χρήση ανθρακονημάτων..είδομεν...από χρώμα μάλλον προς το μαύρο...

Cpret k Varaderistas thanx!!

Ακιs 26-07-2011 18:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dion_rc ( 428701)
Τηλεφώνησα στον Πέττα....θα τις δει το μεσημεράκι..keep u informed...επίσης είπε ότι αν δεν αφαιρούνται τα πλαστικά κομμάτια που έχουν επάνω, γίνεται και βαφή με χρήση ανθρακονημάτων..είδομεν...από χρώμα μάλλον προς το μαύρο...

Cpret k Varaderistas thanx!!

Ενημερωσε μας γιατι προσωπικα με ενδιαφερει πολυ και ισως και αλλους...;):)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 26-07-2011 19:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από varaderistas ( 428692)
Δεν το εχω κανει,αλλα εχω ρωτησει και γινεται......;)
Παύλος Πέττας – Επισκευές Ζαντών, Ηλεκτροστατικές Βαφές, Επιμεταλλώσεις

Μπράβο Άκη ... άμεση απάντηση ... :)

siraxanz 26-07-2011 23:45

Υπάρσει αστάρι για αλουμίνιο πανάκριβο 45 ευρώ το λίτρο,
περνώντας τες με αυτό το αστάρι μετά τις βάφεις κανονικά με χρώμα αυτοκινήτου,
όποιο σου αρέσει.
Πλεονέκτημα η εύκολη επισκευή σε περίπτωση γραντζουνιάς,
κάτι που είναι δύσκολο με ηλεκτροστατική.
Τα πλαστικά μωνόνωντε εύκολα..

Έχω βάψει ζάντες και μαμάει:D το αποτέλεσμα!

CPretenteriS 27-07-2011 00:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 429151)
Υπάρσει αστάρι για αλουμίνιο πανάκριβο 45 ευρώ το λίτρο,
περνώντας τες με αυτό το αστάρι μετά τις βάφεις κανονικά με χρώμα αυτοκινήτου,
όποιο σου αρέσει.
Πλεονέκτημα η εύκολη επισκευή σε περίπτωση γραντζουνιάς,
κάτι που είναι δύσκολο με ηλεκτροστατική.
Τα πλαστικά μωνόνωντε εύκολα..

Έχω βάψει ζάντες και μαμάει:D το αποτέλεσμα!

Σωστόόός !!! ;)

CPS

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

dionysisgs 27-07-2011 09:05

Καλημέρα σε όλους..Το λοιπόν, χθες απόγευμα πέρασα από του Πέττα, αλλά...υπάρχει θέμα με τα πλαστικά. Πρέπει να βρεθεί περτσιναδόρος, για αφαίρεση των περτσινίων ώστε να αφαιρεθεί το σύνολο των πλαστικών μερών. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσονται μετά την πούδρα, είναι της τάξης των 250 βαθμών κελσίου. Ρώτησα και άλλους μηχανικούς και μου είπανε ότι όσο αφορά τα περτσινοτά μέρη, δεν πρόκειται να ξαναμπούν όπως ήταν πριν (εργοστάσιο), και υπάρχει και το ενδεχόμενο εκτός της ζημίας των πλαστικών μερών, να υπάρχουν και μπόσικα. Έτσι προς το παρόν έγινε προμήθεια βουρτσών για το blackndecker (21 ευρώ) που του δίνει λίγο από αλοιφαδόρο, και με βοήθεια αλοιφής αλουμινίων, ενδεχωμένος θα τις επαναφέρω όσο αυτό ειναι δυνατό. Το αστάρομα αλουμινίων είναι η καλύτερη λύση εφόσον σου επιτρέπεται η οποιαδήποτε βαφή μετά, απλά στην παρούσα φάση προσπαθώ να κρατήσω το budget για αυτή την εργασία χαμηλά..
Για την χρήση ανθρακονημάτων ο Πέττας είπε οτι είναι δύσκολη δουλειά μιας και οι βαλίτσες δεν ειναι τετράγωνες αλλά πολύγωνες....Ενδεχόμενες αλλαγές και συμπλήρωμα στις πλαινές μεριές των βαλιτσών απαιτεί επιπλέον καλούπι..οπότε μηλάμε μάλλον για μεγάλο οικονομικό πακέτο.....

By the way η προσφορά του Πέττα (παρακαλώ να μην θεωρηθεί διαφημιστικό spot) ήταν 80 ευρώ και για τις 2 (πάντα για την ηλεκτροστατική).. Αυτά προς το παρόν...
γνώμες???

mjtir 27-07-2011 09:25

Ειμαστε ολο αυτια μιας και ολοι οι κατοχοι των μεταλλικων βαλιτσων του θηριου εχουμε αυτο το σαρακι ....:hmmm:

staikosn1 27-07-2011 10:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dion_rc ( 429334)
Καλημέρα σε όλους..Το λοιπόν, χθες απόγευμα πέρασα από του Πέττα, αλλά...υπάρχει θέμα με τα πλαστικά. Πρέπει να βρεθεί περτσιναδόρος, για αφαίρεση των περτσινίων ώστε να αφαιρεθεί το σύνολο των πλαστικών μερών. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσονται μετά την πούδρα, είναι της τάξης των 250 βαθμών κελσίου. Ρώτησα και άλλους μηχανικούς και μου είπανε ότι όσο αφορά τα περτσινοτά μέρη, δεν πρόκειται να ξαναμπούν όπως ήταν πριν (εργοστάσιο), και υπάρχει και το ενδεχόμενο εκτός της ζημίας των πλαστικών μερών, να υπάρχουν και μπόσικα. Έτσι προς το παρόν έγινε προμήθεια βουρτσών για το blackndecker (21 ευρώ) που του δίνει λίγο από αλοιφαδόρο, και με βοήθεια αλοιφής αλουμινίων, ενδεχωμένος θα τις επαναφέρω όσο αυτό ειναι δυνατό. Το αστάρομα αλουμινίων είναι η καλύτερη λύση εφόσον σου επιτρέπεται η οποιαδήποτε βαφή μετά, απλά στην παρούσα φάση προσπαθώ να κρατήσω το budget για αυτή την εργασία χαμηλά..
Για την χρήση ανθρακονημάτων ο Πέττας είπε οτι είναι δύσκολη δουλειά μιας και οι βαλίτσες δεν ειναι τετράγωνες αλλά πολύγωνες....Ενδεχόμενες αλλαγές και συμπλήρωμα στις πλαινές μεριές των βαλιτσών απαιτεί επιπλέον καλούπι..οπότε μηλάμε μάλλον για μεγάλο οικονομικό πακέτο.....

By the way η προσφορά του Πέττα (παρακαλώ να μην θεωρηθεί διαφημιστικό spot) ήταν 80 ευρώ και για τις 2 (πάντα για την ηλεκτροστατική).. Αυτά προς το παρόν...
γνώμες???

Την λυση την εδωσες μονος σου, μια χαρα ειναι, αλλωστε μεταχειρισμενες τις πηρες οποτε και δεν υπαρχει λογος να δωσεις λεφτα! κανουν μια χαρα την δουλεια τους!!;):)

dionysisgs 27-07-2011 10:58

Συμφωνώ απλά το μετριο οπτικά πάντα γίνεται και καλύτερο....Άλλωστε οι μικρο-επεμβάσεις πάντα θεμιτές εκτός αν το παρακάνεις και το μετρατρέψεις σε θέατρο...keep u informed...λογικά σήμερα θα παλέυω με τα αλουμίνια και τις αλοιφές...

asotosios 27-07-2011 12:26

ο πεττας πρεπει να εχει βαψει το 70% των ζαντων που κυκλοφορουν στην Αθηνα και οχι μονο...μαζι και τις δικες μου...κανει πολυ καλη δουλεια αν και εχουν υπαρξει καποιες στραβες...αλλα συμβαινουν πιστευω αυτα...

για 4ζαντες ανεξαρτητου διαμετρου περνει απο 180ευρω, οποτε για δυο πλαινες 80 ευρω μαλλον ειναι καλα...!!!
η διαδικασια εχει ως εξης...
1ο σταδιο πολυ καλο τριξιμο/καθαρισμα σε ολη την επιφανεια...
2ο ασταρωμα με ειδικο ασταρι για ηλεκτροστατικη
3ο περασμα πουδρας αναλογα το χρωμα...π.χ μαυρο...
4ο ψησιμο
5ο βερνικι αναλογα το αποτελεσμα gloss ή matt ή semigloss που επιθυμει ο πληρων το κοστος...δλδ πελατης...:D

περρισοτερες λεπτομεριες για το know how της ηλεκτροστατικης απο εδω...

.: Pulverlac-hellas :. -

στα παραπανω προσθεστε και το τριψιμο λογο οτι οι ζαντες τσαντες κτλ εχουν ηδη βαφτει και εμεις θελουμε να τους αλλαξουμε χρωματακι...!!!

υπαρχουν επισης και βιντεακια στο youtube που δεινουν πως με ετοιμα κιτακια μπορεις να κανεις βαφη (οχι ηλεκτροστατικη).

ελπιζω να βοηθησα...

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 27-07-2011 12:47

Απόσπασμα:

Έτσι προς το παρόν έγινε προμήθεια βουρτσών για το blackndecker ....

.... δεν θα το ξεκίναγα σε καμιά περίπτωση ...

Φοβάμαι - ψεύτης να βγω - ότι θα κάνεις γρατζουνιές, που δεν θα "μαζεύονται" με τίποτα ... :cool:

Κάνε δοκιμή σε μια άλλη επιφάνεια πρώτα ... ;)

.

griv_gs 27-07-2011 14:12

Νομίζω με βουρτσάκι θα γθαλίσουν πολύ και θα γίνουν το γυαλίστερό καθρέπτης καμία σχέση με αυτό που έχουν οι εργοστασιακές.
Εγώ δεν θα τις έκανα.

Θα τις γέμιζα με αυτοκόλητα χωρών που έχω πάει.:D(κάποια στιγμή)

dionysisgs 27-07-2011 14:22

Παίδες θα δοκιμάσω τα πάντα...υπομονή..τα όποια αποτελέσματα θα ανέβουν με αντίστοιχες φώτο στο forum....τώρα το αν γίνουν καθρέφτες ίσως έχει και τα θετικά του σε ταξίδι με την γυναίκα μου αλλά camping..ξέρεις τι σημαίνει 2 βαλίτσες η μία πάνω στην άλλη?? σχεδόν (σχεδόν) ολόσωμος καθρέφτης... δηλ λιγότερη γκρίνια !!!

staikosn1 27-07-2011 22:13

Ρε που φτασαμε και τι σκεφτομαστε για να μην γκρινιαζουν οι γυναικες μας!!!:yz:yz:yz

forester 27-07-2011 23:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dion_rc ( 429560)
.ξέρεις τι σημαίνει 2 βαλίτσες η μία πάνω στην άλλη?? σχεδόν (σχεδόν) ολόσωμος καθρέφτης... δηλ λιγότερη γκρίνια !!!

τιπεςτωραναουμ?????:sm7::sm7::sm7::sm7:
Ξύνεις πληγές!!! Μπαίνουνε και οι γυναίκες μας 'δω μέσα!!!:D:D:sm7:

dionysisgs 28-07-2011 08:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 429973)

Ωπα!!!! τότε να βρώ και άλλα............ τι σημαίνει για μας: μηχανή, φουσκωτό, ψάρεμα, ταβλάκι, μπάλα.....και πολλά ακόμη!!:hmmm:

dionysisgs 28-07-2011 08:56

update..Λοιπόν χθες τις τσάκισα με αλοιφή+αλοιφαδόρο..ούτε γρατζουνιές ούτε καθρεφτισμός υπήρξε (ευτυχώς), όμως τα οξυδομένα μέρη (ευτυχώς λίγα) δεν φεύγουν με τπτ. Σε ένα βαθμό και οι 2 βαλίτσες έχουν επανέλθει...μου φένεται ότι κατά το Σεπτέμβριο θα πάνε για αστάρωμα και βάψιμο (η καλύτερη λύση όπως προαναφέρθηκε) σε χρώμα μάυρο ματ ή σκούρο ανθρακί!! Αυτα πρός το παρόν!!

CPretenteriS 28-07-2011 09:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 429973)

Παρακαλώ να διαγραφεί το ποστ...:sm7::sm7:

pipe22 28-07-2011 11:43

Απόσπασμα:

Έτσι προς το παρόν έγινε προμήθεια βουρτσών για το blackndecker ?

Βούρτσες και B&D είχα χρησιμοποιήσει στο αμάξι και την άλλη μέρα πήγα για βαφή:yz
Αν κάνεις δουλειά, θέλει αλοιφαδόρο. Για ακόμη καλύτερη δουλειά, πας σε ένα ειδικευμένο μαγαζί και στις κάνει καινούριες με αλοιφαδόρο. Αυτά που τα λένε (δεν θυμάμαι καλά) paint bull ή κάτι τέτοιο;)

gbmw 28-07-2011 22:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pipe22 ( 430286)
Βούρτσες και B&D είχα χρησιμοποιήσει στο αμάξι ........................
......... paint bull ή κάτι τέτοιο;)

Έτσι ακριβώς.Μακριά από βούρτσες.Φίλος μου κατέστρεψε ζάντες με βούρτσα και μπλακ & ντέκερ:(:(:(

gbmw 28-07-2011 22:38

Ναι paint bul λέγονται τα μαγαζιά.
Νομίζω έχει ένα τέτοιο ο συμφορίτης gepol. Tσέκαρέ το;)

dionysisgs 29-07-2011 08:54

okok...θα τσεκάρω PaintBull HELLAS
Ευχαριστώ!!

stari 29-07-2011 11:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gbmw ( 430764)
Έτσι ακριβώς.Μακριά από βούρτσες.Φίλος μου κατέστρεψε ζάντες με βούρτσα και μπλακ & ντέκερ:(:(:(

:(:(:(:yz

Alkinoos 30-07-2011 15:37

Μακριά απο βουρτσες κ βαφες αυτοκινήτων στις βαλίτσες.
Ο πέττας μπορεί να κάνει τη δουλεια εγγυημένα.
Αυτά με τα ασταρια για αλουμινια αφορούν αυτοκίνητα (καπο φτερά κλπ) τα οποία αν κ ευαίσθητα δεν καταπονουνται όπως οι βαλίτσες μας.
Εκτός αυτού η ηλεκτροστατικη βαφη είναι φοβερά ανθεκτική όχι μόνο σε γρατσουνιες αλλα κ σε χτυπήματα.
Μη το σκεφτεσται για απλή βαφη. Η ηλεκτροστατικη είναι η καλύτερη λύση.
Όσον αφορά το μοντάρισμα των πλαστικών, ρε παιδιά, δεν είναι πυρηνική φυσική. Ένας πριτσιναδωρος ένα δραπανακη κ λίγο τέχνη χρειάζονται. Κ αν θέλετε το κατιτισ παραπάνω, χρησιμοποιήστε ανοξειδοτα στεγανά πριτσινια κ θα γίνει πιο ανθεκτικό κ στεγανω απο καινούργιο.
Συμβατικό βάψιμο δεν αξίζει ούτε ο κόπος να ασχοληθείτε. Στα λεφτά παει σχεδόν ίδια με εντελώς αμφίβολο ποιοτικό αποτέλεσμα.

dionysisgs 01-08-2011 08:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 432003)
Μακριά απο βουρτσες κ βαφες αυτοκινήτων στις βαλίτσες.
Ο πέττας μπορεί να κάνει τη δουλεια εγγυημένα.
Αυτά με τα ασταρια για αλουμινια αφορούν αυτοκίνητα (καπο φτερά κλπ) τα οποία αν κ ευαίσθητα δεν καταπονουνται όπως οι βαλίτσες μας.
Εκτός αυτού η ηλεκτροστατικη βαφη είναι φοβερά ανθεκτική όχι μόνο σε γρατσουνιες αλλα κ σε χτυπήματα.
Μη το σκεφτεσται για απλή βαφη. Η ηλεκτροστατικη είναι η καλύτερη λύση.
Όσον αφορά το μοντάρισμα των πλαστικών, ρε παιδιά, δεν είναι πυρηνική φυσική. Ένας πριτσιναδωρος ένα δραπανακη κ λίγο τέχνη χρειάζονται. Κ αν θέλετε το κατιτισ παραπάνω, χρησιμοποιήστε ανοξειδοτα στεγανά πριτσινια κ θα γίνει πιο ανθεκτικό κ στεγανω απο καινούργιο.
Συμβατικό βάψιμο δεν αξίζει ούτε ο κόπος να ασχοληθείτε. Στα λεφτά παει σχεδόν ίδια με εντελώς αμφίβολο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Καλημέρα...Γνωρίζεις κάποιον ο οποίος μπορεί να αφαιρέσει τα πλαστικά και να τα ξανατοποθετήσει??

emix 01-08-2011 10:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dion_rc ( 432856)
Καλημέρα...Γνωρίζεις κάποιον ο οποίος μπορεί να αφαιρέσει τα πλαστικά και να τα ξανατοποθετήσει??

Τα πλαστικα ειναι ενωμενα με το αλουμινιο με πιρτσινια;

Επειδη εχω κανει "διδακτορικο" :) στα πιρτισινια και στην αφαιρεση τους, ισως αν τα εβλεπα να μπορουσα να σε βοηθησω.

Ολες μου τις μπαγκαζιερες που εχω φτιαξει (και γενικα τις περισσοτερες σιδηρο/αλουμινο κατασκευες) τις ενωνω με πιρτσινια.

Αν θες μπορουμε να τα πουμε.

dionysisgs 01-08-2011 10:20

Ευχαριστώ Ηλία...θα τα πούμε σύντομα!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 01-08-2011 10:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dion_rc ( 432900)
Ευχαριστώ Ηλία...θα τα πούμε σύντομα!!

Τις φωτό μην ξεχάσετε ... ;)

dionysisgs 01-08-2011 11:13

Θα ανέβουν!!!! ..ευχαριστώ πολύ τον Ηλία..από αύριο τα νέα....

Alkinoos 01-08-2011 13:26

Ναι. Μπορω να στο κάνω πολυ εύκολα. Ακόμα κ στεγανά πριτσινια έχω καβα ητε αλουμινένια ητε ανοξειδωτα για τέτοιες δουλειές τα οποία εφαγα το κόσμο για να τα βρω κ να τα αγοράσω.

dionysisgs 01-08-2011 13:41

Ευχαριστώ Αλκινοε..σε πρώτη φάση δοκιμάζουμε ενα μινι project με τον Ηλία...σε ενημερώνω έτσι και αλιώς για την πορεία των έργων μέσω του forum...Κάθε ιδέα και βοήθεια δίνει added value σε όλους μας..!! να σαι καλά!!

emix 01-08-2011 14:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 433023)
Ναι. Μπορω να στο κάνω πολυ εύκολα. Ακόμα κ στεγανά πριτσινια έχω καβα ητε αλουμινένια ητε ανοξειδωτα για τέτοιες δουλειές τα οποία εφαγα το κόσμο για να τα βρω κ να τα αγοράσω.

Αλκινοε εχω φτιαξει σχεδον 15 μπαγκαζιερες απο τοτε που ξεκινησα και ποτε δεν χρησιμοποιησα στεγανα πιρτσινια. Βασικα δεν ηξερα καν οτι υπαρχουν.

Με τις δοκιμες στεγανοποιησης που εκανα στις μπαγκαζιερες ποτε δεν ειδα διαρροη νερου απο τα απλα, αλουμινενια πιρτσινια που χρησιμοποιουσα.

Καλο ομως ειναι αυτο, να υπαρχουν στεγανα πιρτσινια. Θα ηθελα πολυ να εβλεπα πως μοιαζουν αυτα. Αν εχεις κανενα site να τα δουμε καλο θα ηταν.

Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω αν για τα πιρτσινια αυτα υπαρχει ειδκος πιρτσιναδορος ή μπορουν να δουλεψουν και στον κοινο.

Alkinoos 01-08-2011 17:53

Δουλεύουν με απλό πριτσιναδορο. Σαν σχήμα είναι όπως τα απλά με τη μονη διαφορα ότι δεν έχουν τρύπα στο πίσω μέρος τους με αποτέλεσμα να σφραγίζουν κ να μη περνάει τίποτα.
Είναι κατάλληλα για τέτοιες δουλειές κ απόλυτος κατάλληλα για τελικά εξατμισεων. Εκεί τα δουλεύω εγω. Αν χρησιμοποιήσω συμβατικά πριτσινια, περνάει αέρας κ μειώνεται δραματικα η διάρκεια ζωής του υλικού.
Φωτο δεν έχω πρόχειρη μιας κ είμαι εκτός Αθηνών.
Δυσκολεύτηκα παρα πολυ για να τα βρω σε ποσότητα κ σε καλή τιμη.
Σε γνωστό μαγαζί ναυτιλιακών τα πλήρωναν 30 λεπτά το ένα!
Θα μου πεις σιγά τα λεφτά αλλα όταν χρειάζομαι 500 βγάινει μεγάλο το ποσο για πριτσινια!
Αν θες, όταν γυρισω με το καλο, να σου δώσω μερικά να τα δεις πως είναι κ αν σου κάνουν, να σου συστήσω αυτόν που μου τα φέρνει.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 01-08-2011 21:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 433179)
Αν θες, όταν γυρισω με το καλο ...

... όταν γυρίσεις με το καλό,

βάλε καμιά φωτό, γιατί απ' ότι φαίνεται, ενδιαφέρει πολλούς το θέμα ... ;)

dionysisgs 03-08-2011 09:21

Καλημέρα σε όλους..χθες βρεθήκαμε με τον Ηλία (emix) για το θέμα των πριτσινιών..αποφασίσαμε να τις αφήσουμε ως έχουν..(οι τεχνικοι λογοι και άλλες πληροφορίες μπορεί να απαντήσει ο Ηλίας, εγώ θα γράψω ποιο λίγα και με ενδεχόμενες ανακρίβειες). Οπότε καταλήγουμε στο αστάρωμα αλουμινίων και βάψιμο....όλα αυτά μετά τον Αύγουστο...με τα νεότερα ενημερώνω το thread!! Ευχαριστώ τον emix για το χρόνο που μου διέθεσε..ο καφές περιμένει!!

emix 03-08-2011 09:45

Διονυση οπως σου εξηγησα τα πιρτσινια αυτα ειναι ειδικα και βγαινουν και μπαινουν με καποιο ειδικο εργαλειο. Τα πιρτσινια που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι διαφορετικης κατασκευης και σου εδειξα ενα για να εχεις υποψιν σου.

Αφου αφαιρεθουν με τρυπανι μετα τα νεα θα ειναι διαφορετικα απο τα μαμησια και στην εσωτερικο πλευρα θα εξεχει λιγο το τελειωμα τους.

Επισης περιμετρικα των βαλιτσων υπαρχει ενα μαυρο τσοχακι για ν ακουμπαει το καπακι οταν κλεινει. Αυτο οπως ειδαμε ειναι γερα κολλημενο και αν επιχειρουσαμε να το βγαζαμε μπορει και να εσπαγε.

Νομιζω οτι δεν αξιζει να το παλευαμε ετσι οπως σκεφτοσουνα στην αρχη.
Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που ειπες. Καλυψη καλα με χαρτοταινια των πλαστικων και των ανοξειδωτων χειρολαβων και κλειδαριων και ενα καλο ασταρωμα και βαψιμο με μαυρο χρωμα θα ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις.

Επισης,αν θες, μπορουμε μετα να βαζαμε ταπετσαρια στο εσωτερικο τους, για να δειχνουν πιο ομορφες. Οτι θες ομως.

Καλη συνεχεια και περιμενουμε φωτογραφιες.

dionysisgs 03-08-2011 10:14

Emix = respect!!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:07.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!