GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Απαραίτητα έγγραφα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Δίπλωμα στην Ευρώπη.... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=22403)

gepol 27-07-2011 16:22

Δίπλωμα στην Ευρώπη....

Εχω το κλασικό ροζακί(:p) δίπλωμα. Ξέρει κανείς αν μπορώ με αυτό να ταξιδέψω ή πρέπει να τα χώσω στην ΕΛΠΑ? Το 2007 με αυτό ταξίδεψα πάντως στην Ευρώπη....

Vagelis Gar 27-07-2011 16:24

Απάντηση: Δίπλωμα στην Ευρώπη....

2010, 2011 με το ροζάκι. (Βέβαια δεν με σταμάτησε κάποιος για να σου πω αν ισχύει :D)

commander 27-07-2011 16:25

ακομα ισχυει.....!! :)

siraxanz 27-07-2011 17:48

βροομ βροομ, εφυγες λέμε

αλλά προσοχή ισχύει αυτο με τα λατινικα στοιχεια;)

NLS 27-07-2011 18:02

Ακριβώς, μόνο αν έχει τα λατινικά γράμματα.

gepol 27-07-2011 20:30

Είναι αυτό....

http://www.toufexis.gr/wp-content/up...11/diploma.jpg

και έχει λατινικούς χαρακτήρες, αλλά όχι το όνομά μου στην πίσω πλευρά...

tsatsos 28-07-2011 13:27

Τετοιο εχω και πηρα την ΕΛΠΑ και μου ειπε οτι θελει να το κανω διεθνες,50 ευρω και μια φωτογραφεια και το πηρα επιτοπου.Για Τουρκια εγω βεβαια ρωτησα..

NLS 28-07-2011 13:40

Άλλο η Τουρκία άλλο η Ευρώπη.

Ή έχεις ψηθεί και εσύ ότι η Τουρκία είναι Ευρώπη; (λόγω μιας Κωνσταντινούπολης)

gepol 28-07-2011 15:54

Αρα? Να μην τα χώσω στην ΕΛΠΑ?

tsatsos 28-07-2011 20:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 430328)
Άλλο η Τουρκία άλλο η Ευρώπη.

Ή έχεις ψηθεί και εσύ ότι η Τουρκία είναι Ευρώπη; (λόγω μιας Κωνσταντινούπολης)

Απο οτι ακουω απο φιλους που ταξιδεψαν τελευταια μαλλον εμεις δεν ειμαστε Ευρωπη παρα αυτοι που εχουν γινει ενα απεραντο εργοταξιο με τα δημοσια εργα που κατασκευαζουν.Και με την ευγενεια που φερονται στους τουριστες.Και πιστεψε με δεν ειμαι και πολυ χαρουμενος για αυτο..

siraxanz 28-07-2011 21:04

ποια Τουρκια κ μουρκία εφυγες λέμε...

σιβηρια πας με αυτό:sm7:

η Τουρκια ειναι πιο μπροστα σε αυτά τα εχει κανει αποδεκτα νωριτερα...

καιγετε να μπει βλεπεις

Στην ΕΛΠΑ κ Θεσσαλονικη να τους πεις οτι πας θα σου πουν οτι χρειαζετε το δικο τους

gepol 28-07-2011 22:02

Θενκς γκαηζ.....:)

ckk 29-07-2011 17:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 430717)
Θενκς γκαηζ.....:)

Γιού αρ χάιλυ γουέλκαμ :sm7:

(φτου γαμότο, μια ώρα έκανα να το γράψω)

SenseiG 29-07-2011 18:09

Εγω για να ειμαι ετοιμος εχω βγαλει το καινουριο...:)

Cherouvim 05-06-2012 12:26

Καλησπέρα, ξέρω οτι για χώρες εκτός Ε.Ε. ( όπως πχ Σκόπια, Σερβία ) χρειάζεται το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης απο την ΕΛΠΑ, επειδή θα τις διασχίσω τις συγκεκριμμένες χώρες αξίζει να σκάσω το 50άρικο η τσάμπα κόπος; Πέρυσι που τις διέσχισα με αυτοκίνητο πάντως πουθενά δεν χρειάστηκε το δίπλωμα της ΕΛΠΑ.

TASOS GS 05-06-2012 12:44

να το αλλαξεις και να βγαλεις την καρτα.

https://encrypted-tbn3.google.com/im...8gtsYlukDxHRFm

teacher 05-06-2012 12:44

Τό δίπλωμά σου ισχύει κανονικά όταν ταξιδεύεις ΕΝΤΟΣ Ευρωπαικής Ενωσης.
Είναι το επίσημο έγγραφο.Τό δίπλωμα αυτό ισχύει μέχρι το 65 ετος ηλικίας .Δέν ειναι υποχρεωτικό να το αλλάξεις .Δέν το ανανεώνεις αν ειναι κατηγορία Α η Β.
Αν θέλεις να πάς ΕΚΤΟΣ Ευρώπης , πάς ΕΛΠΑ , το κάνεις "διεθνές" γιά ένα χρόνο μόνο !
Αν , καί μόνο αν- θέλεις την 'καρτουλα' πάς σέ μιά σχολή οδηγών και στο φτιάχνουν σέ 20 ημέρες περίπου.
Αν γιά κάποιο λόγο τό χάσεις (π.χ. κλοπή) υποχρεωτικά οταν βγεί καινούργιο θά βγεί 'κάρτα'.

Cherouvim 05-06-2012 12:50

Την κάρτα έχω, ρωτάω συγκεκριμμένα για Σκόπια, Σερβία που δεν ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση!!!

teacher 05-06-2012 13:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Cherouvim ( 697523)
Την κάρτα έχω, ρωτάω συγκεκριμμένα για Σκόπια, Σερβία που δεν ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση!!!

Οπως τό είπες "Δέν ανήκουν Ευρωπαική ενωση " αρα κανονικά θέλεις διεθνές .
Τώρα αν θέλεις να τό παίξεις "Ελληνάρας" "Ελα μωρέ ντάξξξξξ ! " οτι σού κάτσει, αμα εισαι τυχερός... παίξε καί κανένα ΛΟΤΤΟ .....

Cherouvim 05-06-2012 13:11

Πάντως στην Ελληνική Πρεσβεία της Σερβίας αναφέρει ότι αναγνωρίζεται το Ροζάκι ή η Κάρτα σας δίπλωμα οδήγησης.

teacher 05-06-2012 13:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Cherouvim ( 697530)
Πάντως στην Ελληνική Πρεσβεία της Σερβίας αναφέρει ότι αναγνωρίζεται το Ροζάκι ή η Κάρτα σας δίπλωμα οδήγησης.

Αυτό εχει νά κάνει με διακρατικές συμφωνίες .

arnhths 05-06-2012 15:28

Στις Βαλκανικές χώρες αναγνωρίζεται παντού το Ευρωπαϊκό (ροζ). Σε οποιαδήποτε άλλη Χώρα έδειξα το "international" της ΕΛΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής, δεν το γνώριζαν πουθενά σαν έντυπο. Στη Σουηδία που δεν είχα το ροζ αλλά το παλιό Ελληνικό και της ΕΛΠΑ με πήγαν στο Τμήμα για εξακρίβωση και στην Αμερική δεν περνούσε κανένα απ όλα και έβγαλα Αμερικάνικο με εξετάσεις εξ αρχής. Τζάμπα το 50άρικο. :(

georged 08-06-2012 17:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teacher ( 697520)
Τό δίπλωμά σου ισχύει κανονικά όταν ταξιδεύεις ΕΝΤΟΣ Ευρωπαικής Ενωσης.
Είναι το επίσημο έγγραφο.Τό δίπλωμα αυτό ισχύει μέχρι το 65 ετος ηλικίας .Δέν ειναι υποχρεωτικό να το αλλάξεις .Δέν το ανανεώνεις αν ειναι κατηγορία Α η Β.
Αν θέλεις να πάς ΕΚΤΟΣ Ευρώπης , πάς ΕΛΠΑ , το κάνεις "διεθνές" γιά ένα χρόνο μόνο !
Αν , καί μόνο αν- θέλεις την 'καρτουλα' πάς σέ μιά σχολή οδηγών και στο φτιάχνουν σέ 20 ημέρες περίπου.
Αν γιά κάποιο λόγο τό χάσεις (π.χ. κλοπή) υποχρεωτικά οταν βγεί καινούργιο θά βγεί 'κάρτα'.

Εδώ θα σε διορθώσω. Εγώ σε ΚΕΠ πήγα πέρσι τα Χριστούγεννα, δεν το βγάζουν μόνο οι σχολές οδηγών. Πήρε κάνα δίμηνο να το φτιάξουν. Όταν πήγα να το παραλάβω τους ρώτησα αν θέλουν το παλιό (το κλασσικό ροζ - χάρτινο). Μου απάντησαν πως δεν χρειάζεται να το αφήσω και τώρα έχω 2, το νέο/κάρτα και το ροζ/χάρτινο...

Erevos 08-06-2012 18:25

Το διεθνές δίπλωμα είναι αλήθεια ότι μπορεί να μην στο ζητήσει κανείς εκτός ίσως αν πέσεις σε κάποιον τυπικοτατο έλεγχο. Όμως σε περίπτωση, χτυπάω ξύλο ατυχηματος, μπορεί η έλλειψη του να δε ταλαιπωρησει...

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

teacher 09-06-2012 00:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από georged ( 700167)
Εδώ θα σε διορθώσω. Εγώ σε ΚΕΠ πήγα πέρσι τα Χριστούγεννα, δεν το βγάζουν μόνο οι σχολές οδηγών. Πήρε κάνα δίμηνο να το φτιάξουν. Όταν πήγα να το παραλάβω τους ρώτησα αν θέλουν το παλιό (το κλασσικό ροζ - χάρτινο). Μου απάντησαν πως δεν χρειάζεται να το αφήσω και τώρα έχω 2, το νέο/κάρτα και το ροζ/χάρτινο...

Νά κάνω καί εγώ διόρθωση.... Αν πήγες ΚΕΠ εισαι τυχερός πού τό πήρες σέ δύο μήνες μονο...
Φάουλ ..... Κακώς δέν σού πήραν τό παλαιό δίπλωμα.... Η κοπελίτσα στό ΚΕΠ θά βρεί τον μπελά της.....
Ο φάκελος στό υπουργείο ειναι ηδη σέ εκρεμότητα......

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:35.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!