![]() |
Δίπλωμα στην Ευρώπη....
Εχω το κλασικό ροζακί(:p) δίπλωμα. Ξέρει κανείς αν μπορώ με αυτό να ταξιδέψω ή πρέπει να τα χώσω στην ΕΛΠΑ? Το 2007 με αυτό ταξίδεψα πάντως στην Ευρώπη....
|
Απάντηση: Δίπλωμα στην Ευρώπη....
2010, 2011 με το ροζάκι. (Βέβαια δεν με σταμάτησε κάποιος για να σου πω αν ισχύει :D)
|
ακομα ισχυει.....!! :) |
βροομ βροομ, εφυγες λέμε
αλλά προσοχή ισχύει αυτο με τα λατινικα στοιχεια;) |
Ακριβώς, μόνο αν έχει τα λατινικά γράμματα.
|
Είναι αυτό....
http://www.toufexis.gr/wp-content/up...11/diploma.jpg και έχει λατινικούς χαρακτήρες, αλλά όχι το όνομά μου στην πίσω πλευρά... |
Τετοιο εχω και πηρα την ΕΛΠΑ και μου ειπε οτι θελει να το κανω διεθνες,50 ευρω και μια φωτογραφεια και το πηρα επιτοπου.Για Τουρκια εγω βεβαια ρωτησα..
|
Άλλο η Τουρκία άλλο η Ευρώπη.
Ή έχεις ψηθεί και εσύ ότι η Τουρκία είναι Ευρώπη; (λόγω μιας Κωνσταντινούπολης) |
Αρα? Να μην τα χώσω στην ΕΛΠΑ?
|
Απόσπασμα:
|
ποια Τουρκια κ μουρκία εφυγες λέμε...
σιβηρια πας με αυτό:sm7: η Τουρκια ειναι πιο μπροστα σε αυτά τα εχει κανει αποδεκτα νωριτερα... καιγετε να μπει βλεπεις Στην ΕΛΠΑ κ Θεσσαλονικη να τους πεις οτι πας θα σου πουν οτι χρειαζετε το δικο τους |
Θενκς γκαηζ.....:)
|
Απόσπασμα:
Γιού αρ χάιλυ γουέλκαμ :sm7: (φτου γαμότο, μια ώρα έκανα να το γράψω) |
Εγω για να ειμαι ετοιμος εχω βγαλει το καινουριο...:)
|
Καλησπέρα, ξέρω οτι για χώρες εκτός Ε.Ε. ( όπως πχ Σκόπια, Σερβία ) χρειάζεται το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης απο την ΕΛΠΑ, επειδή θα τις διασχίσω τις συγκεκριμμένες χώρες αξίζει να σκάσω το 50άρικο η τσάμπα κόπος; Πέρυσι που τις διέσχισα με αυτοκίνητο πάντως πουθενά δεν χρειάστηκε το δίπλωμα της ΕΛΠΑ.
|
|
Τό δίπλωμά σου ισχύει κανονικά όταν ταξιδεύεις ΕΝΤΟΣ Ευρωπαικής Ενωσης.
Είναι το επίσημο έγγραφο.Τό δίπλωμα αυτό ισχύει μέχρι το 65 ετος ηλικίας .Δέν ειναι υποχρεωτικό να το αλλάξεις .Δέν το ανανεώνεις αν ειναι κατηγορία Α η Β. Αν θέλεις να πάς ΕΚΤΟΣ Ευρώπης , πάς ΕΛΠΑ , το κάνεις "διεθνές" γιά ένα χρόνο μόνο ! Αν , καί μόνο αν- θέλεις την 'καρτουλα' πάς σέ μιά σχολή οδηγών και στο φτιάχνουν σέ 20 ημέρες περίπου. Αν γιά κάποιο λόγο τό χάσεις (π.χ. κλοπή) υποχρεωτικά οταν βγεί καινούργιο θά βγεί 'κάρτα'. |
Την κάρτα έχω, ρωτάω συγκεκριμμένα για Σκόπια, Σερβία που δεν ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση!!!
|
Απόσπασμα:
Οπως τό είπες "Δέν ανήκουν Ευρωπαική ενωση " αρα κανονικά θέλεις διεθνές . Τώρα αν θέλεις να τό παίξεις "Ελληνάρας" "Ελα μωρέ ντάξξξξξ ! " οτι σού κάτσει, αμα εισαι τυχερός... παίξε καί κανένα ΛΟΤΤΟ ..... |
Πάντως στην Ελληνική Πρεσβεία της Σερβίας αναφέρει ότι αναγνωρίζεται το Ροζάκι ή η Κάρτα σας δίπλωμα οδήγησης.
|
Απόσπασμα:
|
Στις Βαλκανικές χώρες αναγνωρίζεται παντού το Ευρωπαϊκό (ροζ). Σε οποιαδήποτε άλλη Χώρα έδειξα το "international" της ΕΛΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής, δεν το γνώριζαν πουθενά σαν έντυπο. Στη Σουηδία που δεν είχα το ροζ αλλά το παλιό Ελληνικό και της ΕΛΠΑ με πήγαν στο Τμήμα για εξακρίβωση και στην Αμερική δεν περνούσε κανένα απ όλα και έβγαλα Αμερικάνικο με εξετάσεις εξ αρχής. Τζάμπα το 50άρικο. :(
|
Απόσπασμα:
|
Το διεθνές δίπλωμα είναι αλήθεια ότι μπορεί να μην στο ζητήσει κανείς εκτός ίσως αν πέσεις σε κάποιον τυπικοτατο έλεγχο. Όμως σε περίπτωση, χτυπάω ξύλο ατυχηματος, μπορεί η έλλειψη του να δε ταλαιπωρησει...
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2 |
Απόσπασμα:
Νά κάνω καί εγώ διόρθωση.... Αν πήγες ΚΕΠ εισαι τυχερός πού τό πήρες σέ δύο μήνες μονο... Φάουλ ..... Κακώς δέν σού πήραν τό παλαιό δίπλωμα.... Η κοπελίτσα στό ΚΕΠ θά βρεί τον μπελά της..... Ο φάκελος στό υπουργείο ειναι ηδη σέ εκρεμότητα...... |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:35. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!