![]() |
Να βάλω αυτά για... λίγο;
Σε συνέχεια αυτού του thread: http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...E%B1%3B-22280/
...ανοίγω αυτό γιατί θέλω να το δείτε όλοι και να ακούσω γνώμες. Βρήκα στην αποθήκη μου ένα περίσσεμα λάδι δεν ξέρω καν από που μου έχει μείνει. Έχω και άλλα που ξέρω ότι δεν κάνουν, αλλά αυτό ΙΣΩΣ κάνει. Μιλάμε για ούτε 500ml μέσα στο μπουκάλι που έτσι κι αλλιώς ούτε και 500ml χρειάζομαι. Fuchs Titan Synthese 10W-40 semi-synthetic, αυτοκινητάδικο. Γερμανικής τεχνολογίας... made in France! ACEA A3/B3 API SJ/CF Ναι μιλάω να ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ λάδι με αυτό για τα μόλις 500χλμ. που μένουν μέχρι την αλλαγή λαδιών. Δεν νομίζω να είναι έγκλημα ε; Έτσι κι αλλιώς και τα Motul να πάρω κλπ. (δεν ξέρω που δεν ξέρω τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν βάλει στο service) τι σημασία έχει αφού θα είναι μόνο 400ml μέσα σε διαφορετικό λάδι και μάλιστα 4500χλμ. χρησιμοποιημένο; Ακούω γνώμες, όχι μη-μου-άπτου αλλά ανθρώπων που κάτι κατέχουν από λάδια κλπ. (χρησιμοποιώ την BMW μου σαν BMW, όχι σαν δαντελίτσα και μέχρι τώρα δεν μετάνιωσα) Πείτε μου αν είναι να το ρίξω μέσα το απόγευμα. |
Απάντηση: Να βάλω αυτά για... λίγο;
Απόσπασμα:
Αν δεν το ρίξεις, πες μου πού είσαι να... περάσεις να μου το φέρεις. :D |
Ρίξτο μέσα... και μαζί και λίγο λεμόνάκι και θα φέρω το μεσημέρι ζωχούς...:D |
Να υποθέσω ότι αυτά ήταν δυο ναι;
:cool::o |
Γιατί άφησες να χρειάζεσαι 400 ml ???
Kαι δεν το είχες συμπληρώσει νωρίτερα??? |
Μου έχει περισσέψει ορυκτέλαιο 20W-50 Castrol από τα πρώτα που έβαλα... θες να το ψάξω και να βρεθούμε να στο δώσω? Εγω πλέον βάζω ημισυνθετικό οπότε δε μου κάνει... |
Βρε Κώστα δεν υπάρχει λόγος για την ταλαιπωρία.
Σε περίπου δυο βδομάδες αλλάζω λάδια (βασικά θα είναι το Σεπτέμβρη γιατί θα έχω κάνει τα χλμ. αλλά μετά θα λείπω τον Αύγουστο ΧΩΡΙΣ την μηχανή :(). Αν αυτά που λέω δεν κάνουν... μπουμ (και γιατί να κάνουν), τότε να τα βάλω να τελειώνουμε. Είναι κακό; Αυτό ρωτάω. Προσωπικά πιστεύω όχι, αλλά θέλω να ακούσω κι άλλους. |
Απόσπασμα:
Έχω συμπληρώσει δυο φορές (χωρίς αυτή) στα 5 χρόνια που την έχω και δεν έχει κάνει κιχ. Εφόσον είσαι μεταξύ του min και του max δεν υπάρχει κάνας λόγος για να σε πιάσει πυρετός. Από ότι διαβάζω αυτοί που φερόντουσαν στην GS τους με τη σαλιάρα και της έβαζαν και δαντελένια βρακάκια, αυτοί είχαν και τις ζημιές. Χωρίς να προδιαθέτω για τίποτα. |
Απόσπασμα:
|
Νίκο βαλε άφοβα, μην τρελαθούμε τελείως.
|
Άντε πείτε είμαι με το αυτοσχέδιο χωνάκι στο χέρι. :sm7:
|
Εφ΄όσον δεν εχεις ενεργήσει ακόμη σημαίνει οτι εισαι υπεύθυνος άνθρωπος και δεν αρέσκεσαι σε μισοδουλειές.Σου προτείνω λοιπόν να τηλεφωνήσεις στον υπεύθυνο τεχνίτη να τον ρωτήσεις την μάρκα,τον τύπο και το νούμερο του λαδιού που τοποθέτησε στο bmw σου.Να αγοράσεις ενα λιτράκι που κοστίζει περί τα 10 ευρώ στο εμπόριο : http://www.trade-wind.gr/index.php?o...mid=57&lang=el και τελείωσες.Αυτή φυσικά είναι η γνώμη μου και έτσι θα έπραττα εγώ στην θέση σου.Την καλημέρα μου.:)
|
Τώρα να πω άσχετο κουφό;
Βάζω στο google "1200GS mix oil" για να δω αν πετύχω καμιά τέτοια περίπτωση... Και τρίτο αποτέλεσμα τι είναι; Ένας που μιλάει ΓΙΑ ΜΕΝΑ το 2004 στο ukgser forum! :sm7: ...να παίξω ένα λοτάκι; |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Και ρωτάω. Αφού στα 5 χρόνια το συνιθίζεις να μην συμπληρώνεις. Και αφού δεν της βάζεις σαλιάρα Και αφού είσαι μέσα στο όριο (και λιγότερο από 500ml) που είναι το ματάκι. Και αφού σε 500 χιλ. θα πας για αλλαγή any way, τότεεεεεεεεεεεεεεε γιατί μας τα ζαλίζεις ???????????? (αστειεύομαι με την έκφραση) Ή απλώς για να γίνεται κουβέντα και να γράφουμε άσχετα ποσταρίσματα??? :sm7::sm7::sm7::sm7::sm7::sm7: |
Όχι θέλω να βάλω. Ακουμπάει την κάτω μεριά του κύκλου πια και μου άναψε πριν 3-4 μέρες και η ένδειξη του λαδιού για λίγο (δεν ξανάγινε πάντως).
|
Βάλε άφοβα...δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα..λάδι το ένα λάδι και το άλλο...άλωστε τέτιου είδους λύσεις (μεσοβέζικες βέβαια, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) έχουν δοκιμαστεί παντού...τώρα αν τρελένεσαι τόσο, πήγαινε και κάνε την αλλαγή λαδιών απο τώρα...
|
Η ένδειξη δεν ανάβει με την χαμηλή στάθμη και μάλιστα όταν είσαι ΠΑΝΩ από το κάτω όριο κατά 20%
Για τσέκαρέ το μήπως και χρειαστεί να ανοίξεις νέο νήμα: ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ;);););););) |
Χλωμό. Έχω μια βλακεία, εμπιστεύομαι τη μηχανή μου.
(και αντίθετα με ότι φαίνεται δεν είπα ότι δεν την προσέχω γενικά) Όπως και να έχει, πάω να το βάλω... Έψαξα 50 μέρη (πχ. εδώ) και δεν υπάρχει θέμα. Θα βάλω κάνα 400άρι ml για 500 χιλιόμετρα... δεν νομίζω (εμφατικά δεν νομίζω) να γίνει τίποτα ακόμα και αν μου έχουν βάλει 15W50 ορυκτέλαιο (που είναι και το πιθανότερο). |
ΓΚΡΡΡΡ! Δεν ξεσφίγγει η τάπα! (κε. Παναγιωτόπουλεεεε;...)
Μάλλον και το torx στα εργαλεία μου είναι ένα νούμερο μικρότερο οπότε θα περιμένω σπίτι που έχω ένα πιο μεγάλο μη χαλάσω την αλουμινένια τάπα... Γκρρρρρρ... |
Απόσπασμα:
η μαμα που βαζει πλαστικη,χαζη ειναι;;;;;;;;;;;;:p |
Απόσπασμα:
....χαζή όχι, τσιγγούνα!!! :p |
Απόσπασμα:
καλα....αντε να την βγαλει τωρα που εχει σφιξει;) κατσαβιδι και σφυρι....το εργαλειο του ελληνα:cool: |
Απόσπασμα:
η touratech είναι ηλίθια; υπόψη την έχω 5 χρόνια (την πήρα 3 μέρες μετά την μηχανή) - δεν άκουσα παράπονο από κανένα μηχανικό |
Απόσπασμα:
μαλλον.......:cool: ο θανασης(jefe)...περασε πριν λιγο καιρο,κατι αντιστοιχο με την δικη του μεταλλικη ταπα(καπου το εχει ποσταρει)....:cool: βαλε πλαστικη να ησυχασεις...;) |
Απόσπασμα:
:sm8: |
Απόσπασμα:
.....και σύρμα!:cool: |
Απόσπασμα:
...εδώ βέβαια δε φταίει απαραίτητα η αλουμινένια τάπα, παίζει ρόλο αν αλλάζεις τσιμούχα τακτικά αν χρησιμοποιείς το σωστό μέγεθος Torx(εκεί ξεγελιόμαστε εύκολα) η θερμοκρασία του κινητήρα και το πόσα Νm βάζει ο μηχανικός όταν σφίγγει;) |
Απόσπασμα:
Να βρίσκεσαι σε καμμιά ερημια και για κάποιο λόγο,να πρέπει να ανοίξεις την ταπα λαδιού και να την βρεις φρακαρισμενη........φρίκη,φιλαρακι;) |
Απόσπασμα:
|
Έβαλες τελικά?
Είσαι εδώ? Μήπως στον Παναγιωτόπουλο γιατί σου κόλλησε ο κινητήρας... :sm7: |
Παιδιά μιά κ αναφέρθηκε πιό πάνω...
το λαμπάκι μπορεί να ανάψει κ όταν έχει φτασει στο κάτω σημείο στο γυαλί στην περίπτωση που έχει στροφές! Όταν γέρνεις να στριψεις ο σένσορας βλέπει λίγο το λάδι κ εκεί σίγουρα συμπληρώνουμε άμεσα;) |
Εγω για 500 χιλιόμετρα θα τα έβαζα χωρίς να το σκεφτώ. Ουτος η άλλος το σερβις δεν αργεί.
|
Αστείοοοο...
Όχι δεν έβαλα τελικά γιατί για κάποιο λόγο η T50 torx έχει ελαφρώς τζόγο και η T55 είναι μεγάλη. Θα το κοιτάξω το ΣΚ ή θα περάσω αύριο καμιά βόλτα στο M&S που νομίζω είναι κοντά στη δουλειά μου. Πιστεύω ότι τα παιδιά του Παναγιωτόπουλου το παράκαναν. Τέσπα. |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:36. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!