![]() |
1200 GS-κοντός αναβάτης
Γειά σας,είμαι νέος στο φόρουμ και με αρκετές απορίες.
Γουστάρω τη 1200 GS αλλά είμαι 1.72.Ξέρω ότι maximum ύψος σέλας για μένα είναι τα 810-815mm.Με την κοντή σέλα 820 θα είμαι ίσα ίσα στις μύτες. Σκέφτομαι χαμήλωμα ανάρτησης 790mm,το έχει κάνει άλλος;Το δίνει σαν επιλογή η αντπροσωπεία,τι ακριβώς κάνουν; Θα μου πεις,πήγαινε κάνε ένα test drive πρώτα.Οκ αλλά χλωμό πριν το Δεκέμβριο,ίσως και αργότερα,λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχα με άλλη μηχανή τέλος Μαΐου και με έχει καθηλώσει:yz. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει.Βασίλης:confused: |
Απάντηση: 1200 GS-κοντός αναβάτης
Δεν θα έχεις πρόβλημα παληκάρι. Και εγώ 1,72 είμαι περίπου.
Την 1150 την έχω πολύ καλά, είναι χαμηλότερη από την 1200. Αλλά 1200άρες που έχω πάρει φίλων δεν έχω πρόβλημα. Στην adve είναι λίγο θέμα. Αν και πάλι δεν το έχεις καλά, λίγο πάρσιμο η σέλα κ όλα οκ. Έχει φοβερή κατανομή βάρους η 1200 και γενικά η bmw. H ανάρτηση δεν πειράζεται, είναι λάθος. |
περαστηκα Βασιλη !!
οταν εισαι ετημος ορμα απανοτης κε μην την αφησης να σου παρη τον αερα !! αν πας σε ενα καλο ταπετσερη κε σου χαμηλοση αφρολεξ θα βολευτης !! |
Και εγώ το ίδιο ύψος έχω. Κανένα πρόβλημα όλα είναι στο μυαλό μας. Γρήγορα θα την συνηθίσεις.
Καλή αγορά !!! Sent from my iPhone 4 using Tapatalk. Peterv |
Καλυτερα να παρεις ενα ΚΤΜ 950 Super Enduro.Υψος σελας 915!
|
[QUOTE=kostas_366;432391]Δεν θα έχεις πρόβλημα παληκάρι. Και εγώ 1,72 είμαι περίπου.
Την 1150 την έχω πολύ καλά, είναι χαμηλότερη από την 1200. Αλλά 1200άρες που έχω πάρει φίλων δεν έχω πρόβλημα. Στην adve είναι λίγο θέμα. Αν και πάλι δεν το έχεις καλά, λίγο πάρσιμο η σέλα κ όλα οκ. Έχει φοβερή κατανομή βάρους η 1200 και γενικά η bmw. H ανάρτηση δεν πειράζεται, είναι λάθος.[/QUOTE] http://cdn.content.sweetim.com/sim/c...s/000203FC.gif Jefe |
Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.Και εγώ κάπου σαν εσένα είμαι;););););)
|
Εκτός του ότι δεν θα έχεις θέμα (θα συνηθίσεις μια χαρά) και θέμα να είχες ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! (ακόμα και εργοστασιακά) Μετά θα έχεις "κάτι σαν GS".
|
Φίλε μου και εγώ είμαι 1,73.
Κανένα πρόβλημα με το απλό gs που έχω, εντός και εκτός πόλης! Μην το φοβάσαι. |
Λες να πάρω ΚΤΜ;;;
|
Οκ με πείσατε,το θέμα βάρους-όγκου με φόβιζε.Μόλις ξαναπερπατήσω,καρφί στην αντιπροσωπεία.Thnx.:)
|
Ωραίο το ΚΤΜ:cool:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
σου βγαζουν την μαμα σελα,και σου βαζουν την σελα που ειναι νομιζω 790mm,αλλα ειναι μονοκοματη και οχι οπως τις κανονικες (κομματια)οδηγου/συνοδηγου.αν η μηχανη που θα παρεις θα εχει ηλεκτρονικες αναρτησεις,θα σου τις βγαλουν και θα σου βαλουν τις χειροκινητες,γιατι οι ηλεκτρονικες θα ακουμπανε στην χαμηλη σελα,ενω οι χειροκινητες κατεβαινουν πιο χαμηλα.αλλα πηγαινε και κανε πρωτα ενα testride με την χαμηλη σελα των 820mm,και δεν αν σε βολευει. |
Το 990 είναι άλλο πράγμα το bmw είναι άλλο πάλι.
Εκεί που κερδίζει το ένα χάνει το άλλο και ανάποδα. Δες και την 1150, είναι χαμηλότερη :sm7: |
Εγώ 1,75 είμαι. Δεν έχεις προβλημα. Έτσι και αλλιώς 200+ kgr μηχανή αν σου γύρει δε τη κρατάς ουτε 1,90 να είσαι.
Λίγη προσοχή μόνο τι στιγμή που ανεβαίνει συνεπιβάτης!!! |
Κατά τη γνώμη μου ..ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζει ο νέος μοτοσυκλετιστής είναι το κατα πόσο του ταιρίαζει ανατομικά η μοτοσυκλέτα !:hmmm:
|
Μια δοκιμή θα σε πείσει !
Καλή ανάρρωση !!! Sent by Arkas via Tapatalk ! |
..θα διαφωνήσω με το αξίωμα "μην πειραξεις την ανάρτηση": Κατά την γνώμη μου μια σωστά χαμηλωμένη ανάρτηση (όλες σχεδόν οι γνωστές εταιρίες αμορτισέρ προσφέρουν ειδικά για GS χαμηλότερα αμορτισέρ μπροστά πίσω ενώ υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις μόνο με ελατήρια) είναι προτιμότερη απο μια χαμηλή σέλα.
Οι λόγοι είναι: 1. έτσι δεν πειράζεται η γωνία στα γόνατα 2. δεν θα σου λείψει αφρωδες από την σέλα 3. Έχεις το πλεονέκτημα της ποιοτικότερης ανάρτησης Γνώμη μου πάντα, και μιλάω κρίνοντας απο το δικό μου GS που έχει χαμηλότερα ελατήρια. |
1,69 και με την εργοστασιακη σελα στη χαμηλη της ρυθμιση το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οταν ανεβαινει βαρυς και ασχετος συνεπιβατης.Παταω σε κρασπεδο σε τετοιες περιπτωσεις.Επισης θα βολευε μια οπισθεν ταχυτητα στο GS:) αφου η μετακινηση του απο σταση και ενω ειμαι επανω του σε κατηφορα ειναι λιγο δυσκολη υποθεση.Σκεφτομουν να βαλω τη χαμηλη σελα αλλα, επειδη συνηθισα την κανονικη και επειδη δεν την εχω δοκιμασει σε ταξιδι για να δω ποσο λιγοτερο βολικη ειναι, δεν το πηρα αποφαση να αγορασω μια.
Παντως αν υπαρχει καποιος Θεσσαλονικιος που εχει χαμηλη σελα και ειναι διατεθημενος να μου την παραχωρησει για ενα δοκιμαστικο διωρο θα ημουν υποχρεος. |
Ποιό είναι το σωστό ύψος της μοτοσυκλέτας για εμάς; Τί γωνία πρέπει να σχηματίζουν τα πόδια;
Είμαι καινούργιος μοτοσυκλετιστής, ύψος 1.83 και πριν 2 εβδομάδες πήρα τη G650 GS με την κανονική σέλα, ύψος 780. Όχι μόνο πατάω κάτω με όλη την πατούσα αλλά τα πόδια κάνουν και μια μικρή γωνία. Αυτό μου δίνει μια όμορφη αίσθηση ασφάλεια είναι η αλήθεια (σαν ποδήλατο νιώθω τη μηχανή!), αλλά στα δύο μικρά ταξίδια που έκανα (μιας ώρας) ένιωσα κάπως να πιάνονται τα πόδια. Να το σκεφτώ για την ψηλότερη σέλα; 820mm ή είναι η ιδέα μου όλο αυτό; Ευχαριστώ! |
Αν δεν το συνηθίσεις,
πρέπει να σκεφθείς σοβαρά την αγορά ψηλότερης σέλας ! |
μην προβληματίζεσαι καθόλου!
έχω 1.70 ύψος και με την χαμηλή ήμουν οκ. Το μόνο θεματάκι που είχα ήταν με τις επιτόπιες μετακινήσεις και με όπισθεν. Έβαλα την έξτρα λόου της Τ/Τ (άψογος σχεδιασμός αλλά λίγο πιο σκληρή), το έλυσα και αυτό! Επιπλέον το στήσιμο και το ζύγισμα είναι τέτοιο, που νομίζω οτι μετά απο 2-3 βόλτες την συνηθίζεις και οδηγείται πανεύκολα. |
|
Απόσπασμα:
Με γεια το εργαλειο! Επιτελους εφερες τους κυλινδρους στη σωστη θεση.. τον εναν απεναντι απο τον αλλον!:):) |
εγω ειμαι 1.77 και εχω βαλει την 8.20mm , αν και δεν ειχα προβλημα με την 850mm,τωρα νιωθω περισσοτερη ασφαλεια.
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:26. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!