![]() |
Να το πάρω, ή όχι;
Δεν είναι BMW, δεν είναι μοτοσυκλέτα, είναι όμως δίκυκλο. Κι ο λόγος που ζητάω τη γνώμη σας, είναι γιατί κάποιοι κατέχετε τα μηχανολογικά, κάποιοι την εμπειρία, μιας και αρκετοί από 'μας έχουμε ένα μικρό δίκυκλο για τις καθημρινές κοντινές μετακινήσεις.
Γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Έχω ένα σκουτεράκι, ένα PEUGEOT 50 κεκ, 4Τ, το οποίο στις ανηφόρες της Σκοπέλου με πρόδωσε, μιαν ωραία εσπέρα. Η διάγνωση σπασμένο ρουλεμάν στροφάλου. Επισκευή με τα σχετικά του στα 170 €. Όπου και ξενέρωσα. Αιτία (λέει) ότι αν τα ζορίσεις με βάρος ή ανηφόρα, τα φτύνουνε. Είμαι στη διαδικασία λοιπόν της ανταλλαγής, και ανάμεσα σε : YAMAHA crypton 110 AGILITY 125 μετρά για μένα η αξιοπιστία, αλλά και η ασφάλεια στη μετακίνηση. Και όχι να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο μάστορα για καμπάνες, ιμάντες ή δε ξέρω τι.΄ Έχει κανείς σας εμπειρία με τα "πιτσιρίκια" αυτά; |
Απάντηση: Να το πάρω, ή όχι;
Πάρε την πάπια.Φθηνότερη συντήρηση και κατανάλωση.Είχα scooter και πλήρωνα περισσότερο στα συνεργεία από ότι οι άλλοι με παπιά.Μέχρι και τα λάστιχα στα σκούτερ είναι πιο ακριβά.
|
και εγω υπέρ πάπιας !!!!!!!!!!!!!!
|
Και εγώ πάπια;)
|
+1200 υπέρ της πάπιας! Μεγάλη εφεύρεση η πάπια!!! :)
|
150% εννοείται πάπια
|
Ρε Νικόλα, εσύ κόπτεσαι για την ασφάλεια! Και θες να κινείσαι μέσα στην πόλη και μάλιστα όχι στη ζούγκλα της Αθήνας με παπί.
Γνώμη μου;! Χρησιμοποίησε το Dakar, γράψε της χιλιόμετρα, ευχαριστήσου τη. Στο έχω ξαναπεί! Εχεις και το γκάζι και τα φρένα και την άνεση! |
Βασικά εδώ που τα λέμε ο ortho έχει δίκιο. Έχεις μια μοτό πολύ οικονομική και πολύ ευέλικτη για πόλη. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.
|
To agility το έχει μια φίλη μου και δεν τις έχει βγάλει προβλήματα, όμως η φίλη μου το δουλεύει με 40km και 50Κμ το περισσότερο, δηλαδή είναι σαν να στρώνει συνέχεια !!
Κατά τη γνώμη μου αυτά τα σκουτεράκια αν βγάλουν πρόβλημα..κοστίζουν πολύ !! Το crypton το 110 έχει προτιμηθεί και για σκληρή δουλειά όπως delivery κ.α. θεωρείται "σκυλί" δηλαδή! Σκεφτόμουν να πάρω το crypton το 135 ήθελα ένα μηχανάκι οικονομικό και με αξιοπιστία αλλά κατέληξα στο 650 ευτυχώς !! |
Κανένα από τα δυο.
Από την στιγμή που έχεις Dakarάκι δεν χρειάζεσαι τίποτα από αυτά. Εγώ για να μη δουλεύω τον ελέφαντα σκέφτομαι να πάρω κανένα x-moto να κάνω την πλάκα μου. Στην καθημερινότητα μου θέλω να έχω πέρα από οικονομία και ενεργιτική ασφάλεια....πράμα που δεν υπάρχει σε παπιά και μικρά scooter. Αν θα έπερνα scooter αυτό θα ήταν ΜΟΝΟ το SH300i ABS. Scooter / πάπιες κτλ.....είναι στο παρελθόν. |
Απόσπασμα:
Foutzako μου, ο ortho εμίλησε ορθά ... Εχεις μαμάτο εργαλείο και θες να πάρεις τα καρβουδιστήρια για τις αναφόρες της Σκοπέλου..!!! DAKAR και πάλι DAKAR.... ;););) |
Απόσπασμα:
|
Βγάλε το dakaraki στο δρόμο και πιές του το αίμα;)
|
πάρε το Crypton που είναι σκύλος χωρίς ψόφο και αξιοπρεπές στην κατηγορία του.
επίσης ανταλλακτικά θα βρίσκεις και στα περίπτερα, τα καλά της yamaha. |
Θέμα κόστους συντήρησης καύσιμα πάρε το παπί Νικόλα και να στο πετάξουνε και κάτω δεν τρέχει και τίποτα (Crypton R 105 έχω εγώ ). Θέμα ασφάλειας το Daκar χωρίς σκέψη . :) :) :) |
Κάπου έχει ξανασυζητηθεί το θέμα...
Πόσα σέρβις κι αλλαγές ελαστικών κάνουμε με τα έξοδα που θα προκύψουν από την αγορά ενός παπιού ή σκούτερ, ασφάλιστρα, σέρβις, λάστιχα; Συν τα νεύρα που σε μένα τουλάχιστον θα προκαλούσε η έλλειψη στοιχειώδους δύναμης και φυσικά την ανασφάλεια από τα χαμηλότερης απόδοσης φρένα, λάστιχα κλπ. Και φυσικά στην περίπτωση του Νίκου μάλλον δε μιλάμε για πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα. Φιλαράκι λειώσε το Dakar!, Αντε μην έρθω στο Βόλο!:sm7::sm7::sm7: |
Άντε Γιάννη, κάνε το ντου! :)
Λοιπόν, όλες οι προτάσεις περί Dakar είναι σωστές. Αυτές τις μέρες μάλιστα που δε κινώ το σκούτερ (χάνει λάδια το μπ......Νεύρα), παίρνω το 650 και για κατούρημα. Εντάξει, άλλη αίσθηση σιγουριάς, δε συζητάμε, πλην όμως: -πρώτο και βασικό, και παράλειψή μου, δεν έγραψα ότι το μικρό το θέλω και για τη σύζυγο, όπου η λύση Dakar για πλειάδα λόγων, απορρίπτεται. -καντούνια και ανηφόρες Σκοπέλου, με σλάλομ ανάμεσα στις γριές, και τον πιτσιρικά που θα πηγαινοφέρνω στο σχολείο από πίσω, με τρομάζουν -με φαντάζεστε στο 650 και κρεμασμένα στο τιμόνι τα χαρτιά υγείας απ' τη μια, τα γάλατα απ' την άλλη, και τα πορτοκάλια στη βαλίτσα; (βάλε και τις πλαϊνές θα μου πεις, για μια περιπετειώδη κάθοδο στο μπκάλικο :D) -η λύση του HONDA SH με το ABS, πέρασε κι απ' το δικό μου μυαλό, και έφυγε σαν καπνός, μόλις είδα την τιμή του (5.000!!! λές να δώσω τράμπα το 650;:yz) |
Πήγα με τη σύζυγο την Παρασκευή, και είδαμε τα δυο υποψήφια. Ανέβηκε και στα δύο.
- Το μεν AGILITY 125, το βρήκε βαρύ, πάταγε με τις μύτες, πράγμα που δεν της άρεσε (ξέρω, το συνηθίζεις το γεγονός τη πρώτη βδομάδα) με τη προοπτική να έχει και ένα παιδί πίσω. Της δημιουργεί ανασφάλεια. Τα συν, χώροι μπόλικοι (σέλα-πόδια), σέλα φαρδιά αλλά και περίεργα κατηφορική για τον πίσω, δυο δισκόφρενα, 16άρηδες τροχοί, και όγκος (που της ξένισε λίγο). Και βέβαια στεγνά πόδια στους βρεγμένους δρόμους. -Στο δε YAMAHA crypton 110, πάταγε κανονικότατα, κουμαντάρει άνετα στα επί τόπου το μηχανάκι, πιο μαζεμένο σαν όγκος και πιο ελαφρύ. Της ξένισαν οι ταχύτητες και το ποδόφρενο (συνηθισμένη 12 χρόνια με σκουτεράκια βλέπεις). Τα μείον, οι χώροι του (με μια βαλίτσα πίσω ότι κάνεις), τα φρένα του σε σχέση με το σκούτερ που συγκρίνουμε. Με χαλάει επίσης το Made in China ... τι πρωτοτυπία ε; :mad::mad: Κοντολογής, τα στάνταρ είναι ασφάλεια (είπαμε, όση μπορείς να πάρεις από την κατηγορία), ευκολία στο χειρισμό, κοντινές μετακινήσεις στη πόλη (ψώνια και μελλοντικές υποχρεώσεις με παιδιά), αξιπιστία, οικονομία. Από θέμα πρακτικότητας, ασφάλειας, χώρων, εγώ, θα πήγαινα στο σκούτερ, αν δεν είχα το ξενέρωμα με το μικρό. Ούτε να τα ξαναδώ ένα πράγμα ... Από θέμα ευελιξίας, αξιοπιστίας, οικονομίας, κερδίζει έδαφος η πάπια. Και η σύζυγος μου λέει μεν το κλασσικό "πάρε ότι νομίζεις", αλλά ποιός θα ακούει μετά τα παράπονα; :o |
Παρε Beverly... σκυλί !!!
Και το βγάζει και 125cc version !!! ;) --- - CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
http://i982.photobucket.com/albums/a.../BMWR513-1.jpg |
Απόσπασμα:
|
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το gemara. Μετά από επίσκεψη σε λαϊκή, χασάπη και σουπερμαρκετ, κάνω 2 διαδρομές για να ανεβάσω ταψώνια στο σπίτι.
Αλλά αφού το οδηγεί κι γυναίκα σου, πάσο. Ετσι, σαν ιδέα, γιατί δεν κοιτάς για κανένα μεταχειρισμένο MP3; |
Απόσπασμα:
--- - CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
(βλέπε και μπαγκαζιέρες μαμάς δήθεν... καλύτερες) με απλά λόγια: BEVERLY ΜΑΚΡΙΑ άποψη μου (και όχι "μου" μόνο, αλλά τέσπα εμένα ξέρετε) |
Απόσπασμα:
Για το δεύτερο έχω μόνο να πω: ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ!:sm7: Και το σκούτερ/παπί στα καντούνια με τον πιτσιρικά είναι καλύτερα;;; Για τα ψώνια... καλά εμείς τι νομίζεις κάνουμε αν χρειαστεί. Εμένα το 1200 έχει κουβαλήσει τα πάντα. Το Dakar δε, δεν το συζητώ. :) Αν δεν υπήρχε ο πρώτος λόγος, ΕΙΔΙΚΑ εκεί που μένεις δεν υπάρχει ΜΙΑ δικαιολογία να έχεις το Dakar ΚΑΙ κάτι άλλο "δήθεν μικρό" (αν δεν πάρεις παπί θα καταλάβεις μετά πόσο... μικρό πήρες). |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Δεν τον εμπιστεύεσαι πλέον με αυτά που ανεβάζει . :sm7: :sm7: |
Απόσπασμα:
Με βλέπω για το ΥΑΜΑΗΑ παίδες. Την Piaggio επίσης, ούτε να την ακούσω. Είχα Vespa cosa 2, και δεν μου 'χει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Τυχερά; Ίσως. |
Απόσπασμα:
Όχι δα! :) |
Άντε με το καλό ότι διαλέξεις. :)
|
1 Συνημμένο(α)
Aυτό είναι ... κατά 90% αύριο θα το χτυπήσω.
|
αυτά είναι... εσύ και ο Μήτρογλου :sm7:
μην ξεχάσεις enduro λάστιχα :D |
Αν το πας έτσι, θα χτυπήσω το μπλε! :sm7: (Ποιός ακούει τη συμβία ...)
|
Απόσπασμα:
Μια χαρά φαίνεται το μηχανάκι με το καλό θα σου λύσει τα χέρια για τη χρήση που το θέλεις . :) ;) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Όλο να τα χουφτώνεις θέλεις . :D :D |
Θα σου στείλω φωτογραφίες με κάτι πατεντούλες που έχω κάνει . ;) :) |
*Δώσε 200ε και φτιάξε το δικό σου.
*Χρησημοποίησε περισσότερο το ντακαρ σου. |
Απόσπασμα:
Όσο για τη χρήση, είναι και εργαλείο της συζύγου, οπότε το Dakar :rolleyes: |
για το λογο που το θελεις παρε μια γουρουνα μικρη!;)
|
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:15. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!