GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Τέντωμα ιμάντα δυναμό 1150 GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=23111)

Capitain 30-08-2011 22:20

Τέντωμα ιμάντα δυναμό 1150 GS

Παιδιά καλησπέρα μετά από καιρό...:D
Σήμερα άλλαξα ιμάντα λόγω του ότι μου τον έκανε φυτίλια, στον πάντα εξυπηρετικό και χαμογελαστό Fast & Furious. Οταν τέντωνε τον ιμάντα τον ρωτάω που είναι το ειδικό εργαλείο? (Που εγώ δεν έχω και γι'αυτό δεν προσπάθησα να αλλάξω ιμάντα...:D)
Μου λέει ποιο εργαλείο? Δεν υπάρχει εργαλείο.. (Νιώθω βλάκας, και λέω σκέψου πριν πετάξεις κι άλλη μ@λακία...:sm7:)
Και ρωτάω πως μετράς την ένταση του ιμάντα? Ε, μου λέει δεν τη μετράω, πάντα έτσι το κάνω.. Και η κουβέντα σταμάτησε κάπου εκεί..
Απλά επειδή μάλλον δε χρειάζεται τόση ακρίβεια, η επειδή οι μάστορες το ξέρουν καλύτερα από εμάς τους ερασιτέχνες τους τεντώνουν εμπειρικά με ένα κατσαβίδι.
Πάντα καλοπροαίρετα θα ήθελα να δείξω και στους υπόλοιπους τι λέει η μαμά BMW για την ένταση του ιμάντα..

BMW Poly V belt sequence R259 Oilheads R1100/R1150 series - YouTube

Στο βιντεάκι το δίνει ως 123551 ως part number αλλά δε μπόρεσα να το βρω. Στο βιβλίο συντήρησης επίσης δίνει τάση 8Nm στην ένταση του ιμάντα.
Αυτά προς διευκρίνιση, και θα επαναλάβω για άλλη μια φορά, καλοπροαίρετα και για να ανοίξω ένα θέμα για τους φίλους των λεπτομερειών.
Βασίλη σ'ευχαριστώ για την όρεξη σου να λύνεις απορίες, πάντα φιλικά.:D

vpentza 30-08-2011 22:25

Απάντηση: Τέντωμα ιμάντα δυναμό 1150 GS

το ροπόκλειδο είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο σε ένα συνεργείο και εξασφαλίζει το μέγιστο της ασφάλειας στο σφίξιμο της κάθε βίδας...
έχω αλλάξει διάφορα εξουσιοδοτημένα αλλά πουθενά και κανείς δεν χρησιμοποίησε ροπόκλειδο :hmmm:

adventure 30-08-2011 23:21

Και εσύ Κωστή τι ερωτήσεις είναι αυτές στο μάστορα .

Είναι δουλειά ρουτίνας δεν τραβάνε ζόρι με το που τον πιάνει με το χέρι ξέρει αν είναι σωστός η όχι .

;) :) :)

Για το ροπόκλειδο θα συμφωνήσω με το Βασίλη όσες φορές έτυχα σε συνεργείο δεν το είδα να το χρησιμοποιούν σε καμιά βίδα .

:cool: :cool:

TEOSS 31-08-2011 02:39

Το ροπόκλειδο δεν είναι αναγκαίο για όλες τις βίδες αρκεί να ξέρεις να σφίγγεις σωστά .Σιγα μην σφίξω την ποδιά, τα κάγκελα , μπουζί,φίλτρο, άξονες τροχών κ.α. με ροπόκλειδο .

Ένας μάστορας που έχει χρόνια στο επάγγελμα σφίγγει χωρίς εργαλείο … καλύτερα απο το εργαλείο !
Δεν υπάρχει ποιο εύκολο πράγμα από το να σφίξεις έναν ιμάντα…εάν γνωρίζεις. Εάν όχι ...ειδικό εργαλείο …ροπόκλειδο κ.α. καλούδια για πρωτάρηδες !

Capitain 31-08-2011 03:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 454086)
Το ροπόκλειδο δεν είναι αναγκαίο για όλες τις βίδες αρκεί να ξέρεις να σφίγγεις σωστά .Σιγα μην σφίξω την ποδιά, τα κάγκελα , μπουζί,φίλτρο, άξονες τροχών κ.α. με ροπόκλειδο .

Ένας μάστορας που έχει χρόνια στο επάγγελμα σφίγγει χωρίς εργαλείο … καλύτερα απο το εργαλείο !
Δεν υπάρχει ποιο εύκολο πράγμα από το να σφίξεις έναν ιμάντα…εάν γνωρίζεις. Εάν όχι ...ειδικό εργαλείο …ροπόκλειδο κ.α. καλούδια για πρωτάρηδες !

Συμφωνω απόλυτα μαζί σου, και σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τους μάστορες, ιδιαίτερα τους καταξιωμένους εκ του αποτελεσματος στο χωρο...
Απλά μου φανηκε περιεργο νσ μην το ξερει καν, αλλα εαν εμαθε κατι ο γιγαντας Βασίλης και ημουν εγω η αιτια, τοτε χαλάλι το διάβασμα...:D

BOXER 01-09-2011 03:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 454086)

Φιλε μου, η ολη σου τοποθετηση, απο το πρωτο κιολας... γραμμα, μεχρι το τελευταιο, ειναι τελειως ΑΚΥΡΗ :cool:!!!!!

poderosa 01-09-2011 18:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 455096)
Φιλε μου, η ολη σου τοποθετηση, απο το πρωτο κιολας... γραμμα, μεχρι το τελευταιο, ειναι τελειως ΑΚΥΡΗ :cool:!!!!!

Φιλε μου θα διαφωνησω μαζι σου, πιστευω πως το ροποκλειδο ειναι απαραιτητο σε πολυ εξειδικευμενες εργασιες. Ουτε στο κεντρικο συνεργειο της BMW στο Μοναχο δεν το χρησιμοποιουν για εργασιες ρουτινας (το ειδα με τα ματια μου)! Τωρα αν εσυ εισαι τοσο μαγκας μαστορας τραβα πεστα και στους γερμανους γιατι δεν ξερουν...

vasorfa 01-09-2011 19:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 455096)

συμγωνω και επαυξάνω;););)

το οτι πολλοι μαστορες σφίγγουν....<<εμπειρικα>> δεν σημαινει οτι σφίγγουν στις σωστες δυναμεις....ΜΗΝ τρελαθουμε κιολλας σαν ενα βλακα που έλεγε παλια.....<<το βλέπεις αυτο το χερι......ειναι ακριβειας.....>>--και εγω επειδη ήμουν ακριβείας....τον .....αλλαξα:mad::mad::mad:

οκ..πολλοι σφιγγουν εμειρικα...τα...καγκελα...την ποδια και κατι αλλα....ψιλουδια....ΑΛΛΑ όχι και σε εξαρτήματα ζωτικης σημασίας......(μηπως αναρωτηθηκατε γιατι το λουρι σε αλλους χαλαει νωριτερα και σε αλλους...αργοτερα...μήπως εκτος απο την χρηση τις καιρικες συνθήκες παιζει ρόλο και το...τέντωμα του????)

και εννοειτε ολα τα παραπανω τα αναφερω καλοπροαιρετα :):)
αλλα...ΜΗΝ λεμε---γραφουμε--χαζα πραγματα........

για να λέει ο κατασκευαστεις.....ΡΟΠΗ ΣΥΣΦΙΞΗΣ....κατι ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΕΙ:o:rolleyes::rolleyes::rolleyes::):cool::cool::cool:....σε αλλη περιπτωση θα έλεγε....σφυξτε χαλαρα---καργάρετε---λασκαρετε κ.ο.κ....ΝεύραΝεύραΝεύρα

vasorfa 01-09-2011 19:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 455639)
Φιλε μου θα διαφωνησω μαζι σου, πιστευω πως το ροποκλειδο ειναι απαραιτητο σε πολυ εξειδικευμενες εργασιες. Ουτε στο κεντρικο συνεργειο της BMW στο Μοναχο δεν το χρησιμοποιουν για εργασιες ρουτινας (το ειδα με τα ματια μου)! Τωρα αν εσυ εισαι τοσο μαγκας μαστορας τραβα πεστα και στους γερμανους γιατι δεν ξερουν...

αυτο τωρα για καλο μας το αναφερεις.....:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::yz:yz:yz

δηλαδη στο Ναό της BMW....δεν κανουν την προβλεπομενη εργασια:hmmm::hmmm::Απορία::Απορία::yz:yz:yzφιλαράκι αυτο που αναφερερεις κατέμε....ειναι πάρα μα πάρα πολυ σοβαρο.........

αν αυτοι...δεν κανουν την δουλεια προβλεπόμενα,.....τί να περιμένουμε απο τους εδω αντιπροσωπους?????:yz

vpentza 01-09-2011 19:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 455677)
αυτο τωρα για καλο μας το αναφερεις.....:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::yz:yz:yz

δηλαδη στο Ναό της BMW....δεν κανουν την προβλεπομενη εργασια:hmmm::hmmm::Απορία::Απορία::yz:yz:yzφιλαράκι αυτο που αναφερερεις κατέμε....ειναι πάρα μα πάρα πολυ σοβαρο.........

αν αυτοι...δεν κανουν την δουλεια προβλεπόμενα,.....τί να περιμένουμε απο τους εδω αντιπροσωπους?????:yz

Συνονόματε, σου εχουν σφίξει ποτε τις βίδες (της μηχανής σου) με ροπόκλειδο σε εξουσιοδοτημένο ? ακόμα κι όταν χρειάστηκε να σου κάνουν τα πρόσφατα ξεγυμνώματα ???:D

vasorfa 01-09-2011 20:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 455690)
Συνονόματε, σου εχουν σφίξει ποτε τις βίδες (της μηχανής σου) με ροπόκλειδο σε εξουσιοδοτημένο ? ακόμα κι όταν χρειάστηκε να σου κάνουν τα πρόσφατα ξεγυμνώματα ???:D

YES:) Όχι σέ όλα(πχ...ποδια...)αλλα κατι αξονες-μοτερ μεταδοσεις,,,YES:cool:

poderosa 01-09-2011 21:51

Δεν υπαρχει μηχανικος στον κοσμο που να σφιγκει την ταπα λαδιου με ροποκλειδο! Δηλαδη τα παλια χρονια, που δεν υπηρχε ροποκλειδο ουτε για δειγμα, πως εσφιγγαν τις κεφαλες των BMW τοσο αποτελεσματικα, ωστε πολλες απο αυτες να λειτουργουν ακομα; Και μαλιστα σε εποχες που ουτε Hellicoil υπηρχε, για να διωρθοσουν τυχον αστοχιες σπυρωματων απο υπερβολικη συσφιξη!

vasorfa 01-09-2011 21:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 455756)
Δεν υπαρχει μηχανικος στον κοσμο που να σφιγκει την ταπα λαδιου με ροποκλειδο! Δηλαδη τα παλια χρονια, που δεν υπηρχε ροποκλειδο ουτε για δειγμα, πως εσφιγγαν τις κεφαλες των BMW τοσο αποτελεσματικα, ωστε πολλες απο αυτες να λειτουργουν ακομα; Και μαλιστα σε εποχες που ουτε Hellicoil υπηρχε, για να διωρθοσουν τυχον αστοχιες σπυρωματων απο υπερβολικη συσφιξη!

Δεν νομιζω οτι ειωαι σωστο να συγκρινουμε την τεχνολογια αλλα και τα υλικα του ΤΟΤΕ με το σημερα...:rolleyes::rolleyes:(αλλη τεχνολογια--αλλες αποδοσεις--ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μεταλλα......)

fonta 01-09-2011 21:56

Στο παλιό μου μηχανάκι(vfr) o μάστορας που το πήγαινα χρησιμοποιούσε συχνά το δυναμόκλειδο.

BOXER 01-09-2011 22:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 455639)

-Εξακολουθεις να εισαι ΤΕΛΕΙΩΣ λαθος!!!

-Τον μαγκα μαστορα, τον κανουν τα εργαλεια του κατα κυριο λογο, και μετα οι γνωσεις του!!!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 455756)

Μολις βρηκες εναν!!! Εμενα.
Και αυτο μπορουν να στο βεβαιωσουν διαφορα παιδια σε αυτο το φορουμ!

Και ναι, με αυτα τα εργαλεια που εχω, ειτε απλα του εμποριου ειτε special tools, ναι, ειμαι μαγκας μαστορας!!!

(Αν τωρα σε καποια πιθανη ζημια, πχ σε καμμια ερημια, δεν θα εχω χρονο να παραγγειλω το εργαλειο ή ειναι θα αμεση αναγκη επισκευης, τοτε και να θελω, δεν θα ειμαι μαγκας.
Να εισαι σιγουρος ομως, οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα τα εχω στα χερια μου, θα ξαναλυσω οτι ελυσα μονο και μονο για να σφιξω σωστα.
Και παλι θα ειμαι μαγκας.

tsitsos 01-09-2011 22:44

παιδια επειδη εχω επισκεφτει 2 εργοστασια στην γερμανια, bmw και vw, με αυτα που ειδα και ακουσα καταλαβα γιατι ειναι 20+ χρονια μπροστα. και στο δια ταυτα, ουτε τους περναει απο το μυαλο να σφιξουν βιδα χωρις ροποκλειδο. λετε να ξερουν κατι?

poderosa 01-09-2011 23:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsitsos ( 455810)
παιδια επειδη εχω επισκεφτει 2 εργοστασια στην γερμανια, bmw και vw, με αυτα που ειδα και ακουσα καταλαβα γιατι ειναι 20+ χρονια μπροστα. και στο δια ταυτα, ουτε τους περναει απο το μυαλο να σφιξουν βιδα χωρις ροποκλειδο. λετε να ξερουν κατι?

Αλλο το εργοστασιο κατασκευης, αλλο το συνεργειο συντηρησης. Στο συνεργιο της BMW στο Μοναχο δεν χρησιμοποιουσαν ροποκλειδο για μη σημαντικες εργασιες ρουτινας! Ενταξει, υπαρχουν και ασχετοι που λογο αγαρμποσυνης και υπερβολικης ανασφαλειας χρησιμοποιουν ροποκλειδο ακομα και για την ταπα λαδιου, αλλα σιγουρα δεν ειναι επαγγελματιες μηχανικοι. Αν ο μηχανικος δεν εχει αισθηση στο χερι του, καλυτερα να αλλαξει δουλεια!

poderosa 02-09-2011 00:03

Πιστευω πως γενικα οι Ελληνες "συντηρητες" μοτοσυκλετων (ο ορος μηχανικοι ειναι λαθος), ειναι ικανοτατοι κι ισως καλυτεροι και απο τους Γερμανους συναδελφους τους. Αυτο που τους λειπει ειναι η εντιμοτητα και η θεληση να εξυπηρετησουν τον πελατη. Ενω αντιμετωπιζουν την συντηρηση δημιουργικα και ειναι εφευρετικοι, ειναι σηναμα κοντοφθαλμοι και μικροαπατεωνες σε μεγαλο βαθμο. Ενω ειναι πιθανων να σε κλεψουν στο λαδι ή στα ανταλλακτικα, ειναι ικανοι να σου φτιαξουν ανταλλακτικο στον τορνο, εκει που ο Γερμανος θα σηκωνε τα χερια του ψηλα. Χρονια πριν, σε τυπογραφειο, εχω δει Γερμανο μηχανικο της Heidelberg να μενει εκθαμπος με το ανταλλακτικο που κατασκευασε ο Ελληνας συντηρητης στον τορνο, βελτιονοντας μαλιστα το προτοτυπο! Κατι αντιστοιχο ισχυει και για τους συντηρητες μοτοσυκλετων!

TEOSS 02-09-2011 00:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 455853)
Αλλο το εργοστασιο κατασκευης, αλλο το συνεργειο συντηρησης. Στο συνεργιο της BMW στο Μοναχο δεν χρησιμοποιουσαν ροποκλειδο για μη σημαντικες εργασιες ρουτινας! Ενταξει, υπαρχουν και ασχετοι που λογο αγαρμποσυνης και υπερβολικης ανασφαλειας χρησιμοποιουν ροποκλειδο ακομα και για την ταπα λαδιου, αλλα σιγουρα δεν ειναι επαγγελματιες μηχανικοι. Αν ο μηχανικος δεν εχει αισθηση στο χερι του, καλυτερα να αλλαξει δουλεια!

Είσαι ωραίος … μαζί σου …πέστα ντε …!!!

Κανείς δεν υποχρέωσε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει ότι εργαλείο θέλει ....να το χρησιμοποιήσει !:cool:

Αλλά μην λαλήσουμε εντελώς….ροπόκλειδο για τα κάγκελα και τις τάπες…:sm7::sm7::sm7:

Και οποίος φοβάται μην «γρατσουνίσει» τις μπουκάλες …ας λύσει όλο το μπροστινό σύστημα για να αλλάξει ….φούσκα (ή και όλη την μπίλια ,το ίδιο μου κάνει) επειδή ετσι το φτιάχνουν στο …εργοστάσιο (!) ή για να σφίξει ένα ιμάντα ….….ας βάλει τον κινητήρα στον πάγκο !!!:sm7::sm7::sm7::sm7:

TEOSS 02-09-2011 00:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 455708)
YES:) Όχι σέ όλα(πχ...ποδια...)αλλα κατι αξονες-μοτερ μεταδοσεις,,,YES:cool:

Επειδή φάσκεις και αντιφάσκεις …να αλλάξεις ξανά μηχανικό…:D:D:D
Δεν σε παρεξηγώ , τόσα ξέρεις – τόσα λες…:cool:

BOXER 02-09-2011 01:32

Απόσπασμα:

Ωπα ρε ΣΧΕΤΙΚΕ, κοψε και κατι, γιατι θα σκισεις κανενα καλτσον :cool:!!!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 455893)
Είσαι ωραίος … μαζί σου …πέστα ντε …!!!

Κανείς δεν υποχρέωσε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει ότι εργαλείο θέλει ....να το χρησιμοποιήσει !:cool:

Αλλά μην λαλήσουμε εντελώς….ροπόκλειδο για τα κάγκελα και τις τάπες…:sm7::sm7::sm7:

Και οποίος φοβάται μην «γρατσουνίσει» τις μπουκάλες …ας λύσει όλο το μπροστινό σύστημα για να αλλάξει ….φούσκα (ή και όλη την μπίλια ,το ίδιο μου κάνει) επειδή ετσι το φτιάχνουν στο …εργοστάσιο (!) ή για να σφίξει ένα ιμάντα ….….ας βάλει τον κινητήρα στον πάγκο !!!:sm7::sm7::sm7::sm7:

...Τρια πουλακια καθονταν.... :cool:

vasorfa 02-09-2011 03:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 455898)

επειδη μπορει να μην εγινα κατανοητος.....Παντα ημουν καβαλαρης...και οχι..

..bmwδάκιας.....:p:p

οταν αλλαξα τον μηχανικο....ηταν σε αλογο ρατσας ιταλιανας.....:rolleyes:apillia φιλε μου......

οσο για το φασκεις και αντιφασκεις......:hmmm::hmmm::Απορία:τι εννουσες ποιητη μου;

vasorfa 02-09-2011 03:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 455898)

επειδη μπορει να μην εγινα κατανοητος.....Παντα ημουν καβαλαρης...και οχι..

..bmwδάκιας.....:p:p

οταν αλλαξα τον μηχανικο....ηταν σε αλογο ρατσας ιταλιανας.....:rolleyes:apillia φιλε μου......

οσο για το φασκεις και αντιφασκεις......:hmmm::hmmm::Απορία:τι εννουσες ποιητη μου;

και ναι....ΤΟΣΑ ξερω......ΤΟΣΑ λεω......ουτε φαμφαρες ουτες χαζοβλακειες και....φαντασιεε απλα και μονο για εντυπωσεις........:rolleyes::rolleyes:

vasorfa 02-09-2011 03:40

@boxer........

αστο νικολα....στου κουφου την πορτα...........:D:D:sm7::sm7::sm7::sm7:

και που να αρχισεοε να τους μιλας για.....κοπωση μετάλων:rolleyes::rolleyes:

ισως πολοι μαθουμε ετσι και καμια καινουρια λεξουλα:rolleyes::rolleyes::)

vasorfa 02-09-2011 05:37

μου φαινετε κοιμηθηκατε ...κριμα και ειχα ορεξη για..κουβεντουλα...:p:p:sm7::sm7::sm7::sm7:

τεσπα...παω να την ξαπλαρω και εγω.....

βοήθειά μας....:cool::cool::cool:

poderosa 02-09-2011 13:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 455783)

-Τον μαγκα μαστορα, τον κανουν τα εργαλεια του κατα κυριο λογο, και μετα οι γνωσεις του!!!

Η τοποθετηση αυτη κινηται στα ορια της φαιδροτητας!:sm7: Οπως λεει ο σοφος λαος "Τα ρασα δεν κανουν τον παπα!" Μου θυμιζεις κατι αξιολυπητους, που επειδη πηραν GS, νομιζουν οτι εγιναν και Rahier.

vasorfa 02-09-2011 17:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 456271)
Η τοποθετηση αυτη κινηται στα ορια της φαιδροτητας!:sm7: Οπως λεει ο σοφος λαος "Τα ρασα δεν κανουν τον παπα!" Μου θυμιζεις κατι αξιολυπητους, που επειδη πηραν GS, νομιζουν οτι εγιναν και Rahier.

Φίλε μου....:hmmm::hmmm::hmmm:τον ξερεις τον Νικόλα και σου θυμιζει και αξιολυπητο:Απορία::hmmm::hmmm::(:(Ντροπη.......:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

και ΑΝ θες επειδη οπως ειπε και ο Θοδωρας....τοσα ξερω τόσα λ'εω.....δεν μας εξηγεις τι σημαινει RAHIER και σε εμας που είμαστε ασχετοι?:hmmm::hmmm:

vasorfa 02-09-2011 17:36

και επειδη ΒΛΕΠΩ οτι ξεφευγουμε απο το θεμα........ο Capitain...AΛΛΟ μας ειπε......<<<μου τεντώσαν και τον Ιμάντα με το χερι.....>>>-----Περι αυτου το Τhread:cool::cool::cool::cool:

vasorfa 02-09-2011 17:38

Εγω παντως...θα ήθελα και μια γνωμη....ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ στο συγκεκριμενο θεμα.....:cool::cool::cool:

vasorfa 02-09-2011 17:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 455888)
Πιστευω πως γενικα οι Ελληνες "συντηρητες" μοτοσυκλετων (ο ορος μηχανικοι ειναι λαθος), ειναι ικανοτατοι κι ισως καλυτεροι και απο τους Γερμανους συναδελφους τους. Αυτο που τους λειπει ειναι η εντιμοτητα και η θεληση να εξυπηρετησουν τον πελατη. Ενω αντιμετωπιζουν την συντηρηση δημιουργικα και ειναι εφευρετικοι, ειναι σηναμα κοντοφθαλμοι και μικροαπατεωνες σε μεγαλο βαθμο. Ενω ειναι πιθανων να σε κλεψουν στο λαδι ή στα ανταλλακτικα, ειναι ικανοι να σου φτιαξουν ανταλλακτικο στον τορνο, εκει που ο Γερμανος θα σηκωνε τα χερια του ψηλα. Χρονια πριν, σε τυπογραφειο, εχω δει Γερμανο μηχανικο της Heidelberg να μενει εκθαμπος με το ανταλλακτικο που κατασκευασε ο Ελληνας συντηρητης στον τορνο, βελτιονοντας μαλιστα το προτοτυπο! Κατι αντιστοιχο ισχυει και για τους συντηρητες μοτοσυκλετων!

σε αυτο με βρισκεις σύμφωνο....το Ελληνικο Δαιμόνιο ειναι σε μεγαλα Ύψη:D:D:D:D

αλλα,......μην μπερδευουμε την Βουρτσα με το....Πινελο:o:sm7::sm7:

vpentza 02-09-2011 17:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 456403)
και επειδη ΒΛΕΠΩ οτι ξεφευγουμε απο το θεμα........ο Capitain...AΛΛΟ μας ειπε......<<<μου τεντώσαν και τον Ιμάντα με το χερι.....>>>-----Περι αυτου το Τhread:cool::cool::cool::cool:

σωστα συντεκνε μας επαναφερεις εν ταξει.......ας μην ανησυχούμε υπέρμετρα...ο ιμάντας δυναμό διαθέτει τεντωτήρες για παν κακό ενδεχόμενο.....φοβού τη ξήρανση του ιμαντα λόγω πολυκαιρίας και ουχί την ιδιαίτερα ελλατωματική του σύσφιξη στον καθρεφτη....:)

poderosa 02-09-2011 17:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 456402)
...και ΑΝ θες επειδη οπως ειπε και ο Θοδωρας....τοσα ξερω τόσα λ'εω.....δεν μας εξηγεις τι σημαινει RAHIER και σε εμας που είμαστε ασχετοι?:hmmm::hmmm:

Μαλλον πλακα κανεις, αλλα ας ειναι: Gaston Rahier ειναι ο θρυλικος κοντοστουπης οδηγος που σαρονε τις νικες στο Παρισι-Ντακαρ την δεκαετια του '80 με εργοστασιακο R80GS, χτιζονας τον μυθο της τερατωδους αξιοπιστιας των BMW!

tsitsos 02-09-2011 17:53

:sm7:παιδια ειστε στην εποχη, ο ελληνας με ενα συρμα και μια πενσα επισκευαζει τα παντα

vasorfa 02-09-2011 18:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 456412)
Μαλλον πλακα κανεις, αλλα ας ειναι: Gaston Rahier ειναι ο θρυλικος κοντοστουπης οδηγος που σαρονε τις νικες στο Παρισι-Ντακαρ την δεκαετια του '80 με εργοστασιακο R80GS, χτιζονας τον μυθο της τερατωδους αξιοπιστιας των BMW!

τhnks...δεν το γνώριζα:o(δεν ειμαι παντογνωστης)ειμαι μοντελο του 79...ισως γιαυτο και δεν τον γνωριζα:):)

BOXER 02-09-2011 19:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 455783)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από poderosa ( 456271)

Χρησιμοποιησε λιγο το μυαλο σου, ξαναδιαβασε την προταση μου και μπορει να καταλαβεις τι εννοω! Δεν ειναι δυσκολο, ουτε... γριφος :cool:!!!

Εγω ξερω ποιος ειμαι... τι ειμαι... και τι μπορω να κανω!
Εσυ... ξερεις :cool:;;;

Ανθρωπος χωρις αυτοκριτικη... αυτος ειναι αξιολυπητος :cool:!!!

Απόσπασμα:

....αλλα σιγουρα δεν ειναι επαγγελματιες μηχανικοι.

Επειδη εγω ειμαι επαγγελματιας μηχανικος, και απο τον τροπο που κανω τις επισκευες, εγω και οι υφισταμενοι μου, εξαρτονται πολλες ζωες... εσυ
δεν μας λες, για να καταλαβουμε εμεις οι υπολοιποι απο που πηγαζουν ολες αυτες οι "τεκμηριωμενες" αποψεις σου, περι μηχανολογιας...

Τι πτυχια, διπλωματα, προυπηρεσια, πειρα κτλ κτλ κτλ εχεις στον μηχανολογικο τομεα;;;
Γενικα....Με τι δουλεια ασχολεισαι :cool:;;;

(αν θελεις φυσικα να μας το πεις!)

phecon 02-09-2011 20:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 455690)

Στη m ..... g....... που πήγαινα παλιά, χρησιμοποιούσαν δυναμόκλειδο συχνά.Και μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση, γιατί δεν ήταν εργαλείο που το δουλεύουν πολλοί:cool:

BOXER 02-09-2011 20:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 456408)
.......ας μην ανησυχούμε υπέρμετρα...

Bασιλη δεν γινεται λογος για... ανησυχια!!!

Το θεμα ειναι να μην βγαινουν διαφοροι (πιθανως ασχετοι με το αντικειμενο) και να προσπαθουν με τον τροπο τους ή την αγνοια τους, να δικαιολογουν μια χρονια λαθος αντιληψη!

Κατα την γνωμη μου, δεν θα επρεπε να υπαρχει τετοιο θεμα συζητησης σε καμμια περιπτωση.

Το "χερι" του καθε μηχανικου (δεν εξεταζω αν ειναι στην δουλεια και 200 χρονια. Ας ειναι και Χαϊλαντερ μηχανικος) δεν αντικαθιστα ΠΟΤΕ και σε καμμια περιπτωση το δυναμοκλειδο (ή τα special tools γενικοτερα).

Ενα απλο, παραδειγμα, το οποιο δεν εχει σχεση βεβαια με τους ευνοητους μηχανολογικους λογους, αλλα απολυτα υπαρκτο:
Το δυναμοκλειδο (μιας και για αυτο ο λογος) δεν "καταλαβαινει" απο...
πχ
-Τσακωθηκα εχθες με την γυναικα μου...
-Μου τηλεφωνησαν παλι απο την τραπεζα για το χρεος μου...
-Εχασα το πορτοφολι μου...
-Ειναι ο γιος μου στο νοσοκομειο...
-Εχω σημερα πονοκεφαλο...
-Μου εσπασαν το αμαξι σημερα...
κτλ κτλ κτλ...

Τι θελω να πω με τα παραπανω;

Οτι οποιαδηποτε και αν ειναι η ψυχολογια του εκαστοτε μηχανικου, ειτε εχει στεναχωρια, ειτε εχει νευρα γαι καποιο λογο ειτε... ειτε... ειτε...
αν χρησιμοποιει δυναμοκλειδο δεν θα κανει λαθος στις συσφιξεις κοχλιων και περικοχλιων!!!

vasorfa 02-09-2011 20:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 456503)
Οτι οποιαδηποτε και αν ειναι η ψυχολογια του εκαστοτε μηχανικου, ειτε εχει στεναχωρια, ειτε εχει νευρα γαι καποιο λογο ειτε... ειτε... ειτε...
αν χρησιμοποιει δυναμοκλειδο δεν θα κανει λαθος στις συσφιξεις κοχλιων και περικοχλιων!!!

Aγορίνα Ζωγραφίζεις!!!!

(αντε γιατι στο τέλος εκτος απο ΧΕΡΑΔΕΣ καβαλάρηδες....θα ανακαλύψουμε και ΧΕΡΑΔΕΣ μηχανικούς):sm7::sm7::p:p:sm7::sm7:

vasorfa 02-09-2011 21:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 456475)
Τι πτυχια, διπλωματα, προυπηρεσια, πειρα κτλ κτλ κτλ εχεις στον μηχανολογικο τομεα;;;
Γενικα....Με τι δουλεια ασχολεισαι :cool:;;;

(αν θελεις φυσικα να μας το πεις!)

στο προφιλ του ο φίλος μας παντως δηλώνει οτι έχει σχέση με ,.....μηχανες:rolleyes::rolleyes::rolleyes::):):):):)τωρα το τί μηχανες είναι.....αυτο έιναι αλου παππα ευαγγέλιο:sm7::sm7:(εννοειτε με πολυ δοση Χιουμορ:o:o:o)γιατι βλεπω και αναβουν τα αίματα:(:(

BOXER 02-09-2011 21:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 456509)
...γιατι βλεπω και αναβουν τα αίματα:(:(

Δεν χρειαζεται Βασιλη :)!!!

Τουλαχιστον απο πλευρας μου.

Δεν θα "μου αναψουν τα αιματα" σε καμμια περιπτωση, για να αποδειξω τα αυτονοητα ;).
(αν και ο ενας συνφορουμιτης εγινε... εριστικος, ονομαζοντας με, ασχετο, αγαρμπο κτλ κτλ, χωρις να με ξερει καν :cool:)

Η γη ηταν, ειναι και θα ειναι στρογγυλη :rolleyes:..... τι να κανουμε τωρα :D :D :D!!!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:16.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!