GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Πώς την βάζω μπρος αν έχω μείνει από μπαταρία ;;; (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=23449)

blast 11-09-2011 11:47

Πώς την βάζω μπρος αν έχω μείνει από μπαταρία ;;;

Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να βάλεις μπροστά την μηχανή σου εάν μείνει από μπαταρία! Σίγουρα το καλύτερο είναι να βγάλεις αυτήν που έχει κ να την φορτίσεις! Είναι επικίνδυνο να σύνδεσης με καλώδια άλλη μπαταρία (κάτι έχω ακούσεις ότι παίζει να κάψεις κάποια ηλεκτρονικά μέρει , η μηχανή μου είναι gs1200’)? Το να σκουντήσεις και να βάλεις μπροστά με ταχύτητα εδυκνητε ?

Ευχαριστώ

mirn 11-09-2011 17:39

Απάντηση: ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.
Από τι έχεις μείνει;;;; Από πεσμένη μπαταρία λόγω καιρού ή από βραχυκύκλωμα ;;;;
Αν είναι από βραχυκύκλωμα της μπαταρίας, ξέχασέ την. Αγοράζεις μια νέα και καθάρισες.
Αν είναι απλά πεσμένη, την φορτίζεις και τελείωσες.
Αν πάλι είναι πεσμένη και θες να πας σπίτι σου, παίρνεις ρεύμα από ένα αυτοκίνητο, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μόνο να προσέξεις: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ.

sompe 11-09-2011 18:11

Απάντηση: Πώς την βάζω μπρος αν έχω μείνει από μπαταρία ;;;

Με σπρώξιμο παίρνει πολύ δύσκολα:yz

gemara 11-09-2011 19:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 462867)
Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να βάλεις μπροστά την μηχανή σου εάν μείνει από μπαταρία! Σίγουρα το καλύτερο είναι να βγάλεις αυτήν που έχει κ να την φορτίσεις! Είναι επικίνδυνο να σύνδεσης με καλώδια άλλη μπαταρία (κάτι έχω ακούσεις ότι παίζει να κάψεις κάποια ηλεκτρονικά μέρει , η μηχανή μου είναι gs1200’)? Το να σκουντήσεις και να βάλεις μπροστά με ταχύτητα εδυκνητε ?

Ευχαριστώ

Μην ακούς κανένανε. Διάβασε το βιβλιαράκι της μηχανής σου και στα γράφει όλα.

black_hawk 12-09-2011 02:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 462867)
Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος

(1) ..το καλύτερο είναι να βγάλεις αυτήν που έχει κ να την φορτίσεις!

(2) Το να σκουντήσεις και να βάλεις μπροστά με ταχύτητα εδυκνητε ?

Το σωστο ηδη το ανεφερες μονος σου ( "1" )

Το " 2 " ξεχνα το.. (Οπως την ορθογραφια, ενα πραμα.. :D:p:p )

taksidiotis 12-09-2011 09:16

Ίσως να μην είναι σωστό το να την σπρώξεις για να την βάλεις μπροστά όμως αν είσαι και πολύ μακριά ίσως να ναι κι ο μόνος τρόπος για να φύγεις από κει
send from my sexy Samsung galaxy S2 using Tapatalk

blast 12-09-2011 11:06

Βασικά την Κυριακή που μας πέρασε ξεκίνησα να κάνω τον γύρω του πιλιου ! Στην διαδρομή όλα πηγαίνανε καλά! Στην τελευταία στάση που έκανα μετά από αρκετά χιλιόμετρα η μηχανή δεν έλεγε να πάρει μπροστά με τπτα. Ακουγόταν η μίζα να δίνει κ μετά έσβηνε το καντράν. Κάποια στιγμή μου έβγαλε και μια ένδειξη ews! Το κακο είναι ότι βιαζόμουνα να επιστρέψω βόλο λόγω κάποιον υποχρεώσεων! Ζήτησα την βοήθεια ενός ανθρώπου ο οποίος είχε μια φορητή μπαταρία με καλώδια! Την Βάλαμε πάνω αλλά κ πάλι δεν καταφέραμε να την βάλουμε μπροστά! Οπότε μας έμεινε η τελευταία λύση το σπρώξιμο κ ευτυχώς με την βοήθεια της κλήσεις που είχε ο δρόμος καταφέραμε να την βάλουμε μπροστά! Με το που έφτασα στον βόλο και την έβαλα στο γκαραζ, την έσβησα κ προσπάθησα να την ανάψω πάλι αλλά δυστυχώς δεν έπαιρνε μπροστά πάλι! Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση πως δούλευε η μηχανή κανονικά όλη μέρα και στο τέλος έμεινα από μπαταρία!

gepol 12-09-2011 11:40

Άμα η μπαταρία έχει πεθάνει, όσο και να την φορτίζει η μηχανή, αυτή δεν θα φορτίσει...με λίγα λόγια έχει χάσει την ικανότητά της να αποθηκεύσει ρεύμα....

nivam 12-09-2011 16:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 463511)
Κάποια στιγμή μου έβγαλε και μια ένδειξη ews!

Την ένδειξη ews θα στην έβγαλε μάλλον γιατί στην αγωνία σου να πάρει μπροστά δεν την άφησες να ολοκληρώαει το "CHECK".
Διαφορετικά antenna ring.;)

paschalis 12-09-2011 16:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mirn ( 463072)
Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.
Από τι έχεις μείνει;;;; Από πεσμένη μπαταρία λόγω καιρού ή από βραχυκύκλωμα ;;;;
Αν είναι από βραχυκύκλωμα της μπαταρίας, ξέχασέ την. Αγοράζεις μια νέα και καθάρισες.
Αν είναι απλά πεσμένη, την φορτίζεις και τελείωσες.
Αν πάλι είναι πεσμένη και θες να πας σπίτι σου, παίρνεις ρεύμα από ένα αυτοκίνητο, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μόνο να προσέξεις: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ.

MΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!
ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ.

vasorfa 12-09-2011 16:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 463718)

Πώς γίνεται αυτο???

απο αυτοκίνητο ειπε ο ανθρωπος να πάρει ρευμα ουτε απο τζιπ(μεγαλυτερα αμπερωρια) ούτε φορτηγο...(24 βολτ)

πως μπορει να παρουσιασει ζημια το κοντερ παιρνωντας ρευμα απο ιχ:hmmm::hmmm:

εξαλλου και οι μπαταριες που φοραμε....δεν ειναι .....για ,,,,παπάκια:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

NLS 12-09-2011 17:02

Εμ... και το κοντέρ δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την μπαταρία. Είναι πάνω στο CANBUS.

nivam 12-09-2011 17:21

Oi ηλεκτρονικές συσκευές δεν καίγονται μόνο απ το πολύ ρεύμα, αλλά και απ το λιγό και απ το ασταθές.:cool:
Άρα δε νομίζω πως θα χει πρόβλημα απ τα περισσότερα ampere της μπαταρίας.Αφού η μίζα τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται.
Άλλωστε όλοι χαρήκαμε απ τα δυναμάρια της Odyssey;).
Αυτό που μ έχει προβληματίσει, είναι σχετικά με την εκκίνηση από μπαταρία άλλου οχήματος όταν αυτό δουλεύει. Κ αυτό γιατί η μπαταρία όταν είναι σβηστό δίνει περίπου 12.2V στους πόλους, ενώ όταν είναι αναμμένο δίνει 14.7V. Θα μου πείτε οτι υπάρχει κάποια απώλεια στην τάση κατά τη μεταφορά απ τα καλώδια. Αλλά κ πάλι το χω απορία.:)

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 12-09-2011 17:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 463511)
Βασικά την Κυριακή που μας πέρασε ξεκίνησα να κάνω τον γύρω του πιλιου ! Στην διαδρομή όλα πηγαίνανε καλά! Στην τελευταία στάση που έκανα μετά από αρκετά χιλιόμετρα η μηχανή δεν έλεγε να πάρει μπροστά με τπτα. Ακουγόταν η μίζα να δίνει κ μετά έσβηνε το καντράν. Κάποια στιγμή μου έβγαλε και μια ένδειξη ews! Το κακο είναι ότι βιαζόμουνα να επιστρέψω βόλο λόγω κάποιον υποχρεώσεων! Ζήτησα την βοήθεια ενός ανθρώπου ο οποίος είχε μια φορητή μπαταρία με καλώδια! Την Βάλαμε πάνω αλλά κ πάλι δεν καταφέραμε να την βάλουμε μπροστά! Οπότε μας έμεινε η τελευταία λύση το σπρώξιμο κ ευτυχώς με την βοήθεια της κλήσεις που είχε ο δρόμος καταφέραμε να την βάλουμε μπροστά! Με το που έφτασα στον βόλο και την έβαλα στο γκαραζ, την έσβησα κ προσπάθησα να την ανάψω πάλι αλλά δυστυχώς δεν έπαιρνε μπροστά πάλι! Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση πως δούλευε η μηχανή κανονικά όλη μέρα και στο τέλος έμεινα από μπαταρία!

Φίλε μου επειδή και εγώ είχα ίδιο θέμα με εσένα αλλά με διαφορετικό μηχανάκι(g650gs) θα σου αναφέρω απλά ότι δεν έφταιγε η μπαταρία αλλα ο εκκεντροφόρος ο οποίος και αλλάχτηκε στον "γιατρό" στα πλαίσια ανακλήσεως από την εταιρία.Για ψάχτο γιατι άμα λες γύρναγες όλη την μέρα και δεν έπαιρνε ούτε με καλώδιο δεν μου ακούγεται πολύ εντάξει.:hmmm:

NLS 12-09-2011 17:33

Ο εκκεντροφόρος για τη φόρτιση της μπαταρίας;

:cool::confused:

blast 12-09-2011 19:44

Αύριο έρχεται η καινούργια μπαταρία οπότε θα μάθω εάν το πρόβλημα μου είναι η μπαταρία η κάτι άλλο! Σήμερα που έβαλα το κλειδί πάνω κ δεν άναψε καν το καντράν

Είναι αλήθεια ότι η odyssey δεν χρειάζονται να τις φορτίσεις την πρώτη φορά ! μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 12-09-2011 19:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 463735)
Ο εκκεντροφόρος για τη φόρτιση της μπαταρίας;

:cool::confused:

Καμμία σχέση απλά το πρόβλημά μου δεν ήταν η μπαταρία αλλά τα συμπτώματα ήταν παρόμοια με πεσμένης μπαταρίας;)

nivam 12-09-2011 20:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 463829)
Είναι αλήθεια ότι η odyssey δεν χρειάζονται να τις φορτίσεις την πρώτη φορά ! μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα

plug and play ;)

blast 14-09-2011 09:29

Χθες το απόγευμα επιχείρησα να βάλω την καινούργια μπαταρία πάνω! Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε αρκετά αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα μου! Αφού την έβαλα πάνω η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά αλλά η ψηφιακή ένδειξη χιλιομέτρων αναβόσβηνε συνέχεια την έσβησα την ξανά άναψα και πάλι τα ίδια . Την πήγα και μια βόλτα για να δω αν θα παρατηρήσω τπτα άλλο, αλλά άκρη δεν έβγαλα ! ξέρει κανείς τι θέλει να μου πει η μηχανή με αυτό το πράγμα ? γιατί εγώ άκρη δεν βγάζω και ο μηχανικός μου βρίσκετε χιλιόμετρα μακριά για να τον ρωτήσω ! ευχαριστώ

gepol 14-09-2011 09:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 465009)
Χθες το απόγευμα επιχείρησα να βάλω την καινούργια μπαταρία πάνω! Η αλήθεια είναι ότι με παίδεψε αρκετά αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα μου! Αφού την έβαλα πάνω η μηχανή πήρε κανονικά μπροστά αλλά η ψηφιακή ένδειξη χιλιομέτρων αναβόσβηνε συνέχεια την έσβησα την ξανά άναψα και πάλι τα ίδια . Την πήγα και μια βόλτα για να δω αν θα παρατηρήσω τπτα άλλο, αλλά άκρη δεν έβγαλα ! ξέρει κανείς τι θέλει να μου πει η μηχανή με αυτό το πράγμα ? γιατί εγώ άκρη δεν βγάζω και ο μηχανικός μου βρίσκετε χιλιόμετρα μακριά για να τον ρωτήσω ! ευχαριστώ

Από ότι διάβασα στο νετ, για κάποιο λόγο μάλλον η ECM "αισθάνθηκε" ότι κάτι πειράχτηκε στην αποθήκευση των χλμ. Αυτό γίνεται για να μην επιτρέπει επέμβαση στα χλμ του κοντέρ. Με μια απλή επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο, μπορούν να σου κάνουν reset, και είσαι έτοιμος...

BOXER 14-09-2011 18:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 465022)
Από ότι διάβασα στο νετ, για κάποιο λόγο μάλλον η ECM "αισθάνθηκε" ότι κάτι πειράχτηκε στην αποθήκευση των χλμ. Αυτό γίνεται για να μην επιτρέπει επέμβαση στα χλμ του κοντέρ. Με μια απλή επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο, μπορούν να σου κάνουν reset, και είσαι έτοιμος...

Eνας λογος που ξερω σιγουρα οτι μπορει να αναβοσβηνει μονο η ενδειξη των χιλιομετρων, ειναι ακριβως αυτος.

Οσα συνεργεια (οχι εξουσιοδοτημενα) επιχειρουσαν να "ριξουν" τα χλμ :mad:, για να μπορεσουν να την μεταπωλησουν ακριβοτερα :mad:, αυτο το αποτελεσμα ειχαν. Και αμεσως μετα, συνηθως, πηγαιναν σε μια αντιπροσωπεια της BMW, και κλαιγοντουσαν οτι και καλα αυτο τους το κανει μετα απο αλλαγη μπαταριας λογο ακινησιας στο μαγαζι τους, και να τους το ρυθμισουν (σε αυτα τα χλμ παντα :cool:).
Το κομπιουτερ ομως δεν λεει ψεματα ποτε, και μολις το εβαζαν στον εγκεφαλο... γελουσε ο καθε πικραμενος :p.
Η κεντρικη μοναδα πχ 46.689χλμ, και το κοντερ πχ 14.558 :cool:!
Φυσικα... τον πουλο!!!
Εχω δει τετοια φαση με τα ματια μου, σε αντιπροσωπεια της BMW του Πειραια, οπου την GS την ειχαν φερει απο γνωστο μαγαζι πωλησης μηχανων στην Πειραιως. Γνωστος στην πιατσα ο συγκεκριμενος... κυριος :mad:, για αυτες του τις..., αρχ...διες :mad:!!!

Πηγαινε λοιπον σε μια αντιπροσωπεια και εσυ, γιατι οπως λεει και ο gepol, μπορει να εφαγε την φλασια του ο εγκεφαλος (ηλεκτρονικα ειναι αυτα) και να θελει μια απλη ρυθμιση ;).

stelth1 14-09-2011 21:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 465443)
Eνας λογος που ξερω σιγουρα οτι μπορει να αναβοσβηνει μονο η ενδειξη των χιλιομετρων, ειναι ακριβως αυτος.

Οσα συνεργεια (οχι εξουσιοδοτημενα) επιχειρουσαν να "ριξουν" τα χλμ :mad:, για να μπορεσουν να την μεταπωλησουν ακριβοτερα :mad:, αυτο το αποτελεσμα ειχαν. Και αμεσως μετα, συνηθως, πηγαιναν σε μια αντιπροσωπεια της BMW, και κλαιγοντουσαν οτι και καλα αυτο τους το κανει μετα απο αλλαγη μπαταριας λογο ακινησιας στο μαγαζι τους, και να τους το ρυθμισουν (σε αυτα τα χλμ παντα :cool:).
Το κομπιουτερ ομως δεν λεει ψεματα ποτε, και μολις το εβαζαν στον εγκεφαλο... γελουσε ο καθε πικραμενος :p.
Φυσικα... τον πουλο!!!
Εχω δει τετοια φαση με τα ματια μου, σε αντιπροσωπεια της BMW του Πειραια, οπου την GS την ειχαν φερει απο γνωστο μαγαζι πωλησης μηχανων στην Πειραιως. Γνωστος στην πιατσα ο συγκεκριμενος... κυριος :mad:, για αυτες του τις..., αρχ...διες :mad:!!!

Πηγαινε λοιπον σε μια αντιπροσωπεια και εσυ, γιατι οπως λεει και ο gepol, μπορει να εφαγε την φλασια του ο εγκεφαλος (ηλεκτρονικα ειναι αυτα) και να θελει μια απλη ρυθμιση ;).

+1000!!!

vasorfa 15-09-2011 18:40

θα με πει κάποιος πως γίνετε να καει ο πίνακας οργανων της μοτοσυκλετας αν την βάλει μπροστα με καλώδια απο αυτοκίνητο:hmmm::hmmm::hmmm:όπως προαναφέρθηκε απο εδω μέσα:hmmm::hmmm::hmmm:ενω εχω κανει μια μικρη ερευνα...δεν εχω βρει κάποιο συσχετσισμο :hmmm::hmmm::hmmm:μεταξυ αυτων....:o:o

paschalis 15-09-2011 18:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 466261)
θα με πει κάποιος πως γίνετε να καει ο πίνακας οργανων της μοτοσυκλετας αν την βάλει μπροστα με καλώδια απο αυτοκίνητο:hmmm::hmmm::hmmm:όπως προαναφέρθηκε απο εδω μέσα:hmmm::hmmm::hmmm:ενω εχω κανει μια μικρη ερευνα...δεν εχω βρει κάποιο συσχετσισμο :hmmm::hmmm::hmmm:μεταξυ αυτων....:o:o

Δεν ειπα οτι καιγεται ο πινακας.Το κοντερ δειχνει 99999 χλμ.
Δες σε παλαιοτερο θεμα με μπαταριες τι επαθε ο Νεκταριος που την εβαλε μπρος με ρευμα απο ταξι που δουλευε ο κινητηρας.
Δυστυχως δε θυμαμαι το θεμα παντως ηταν περυσι το χειμωνα.

gemara 15-09-2011 18:52

Βασίλη βασικά αν το κάνεις σωστά, δεν καίγεται τίποτε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχεις ακούσεις πάντως το γιατί βγάζουμε την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν πέφτουν κεραυνοί;

vasorfa 15-09-2011 18:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 465022)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 463718)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 465443)

Φυσικα... τον πουλο!!!

Πασχάλη,σορρυ:o:oδεν τα συσχέτισα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

το μυαλό μου αντι να σκευτει οτι εχω Bmw και ειναι και μαμω τα πάντα.:cool::cool:..αμέσως αρχισε να δημιουργει φανταστικα τέρατα και ουτοπίες που οι μηχανες μας παιρνουν φωτια:o:o:rolleyes::rolleyes::p:p:sm7::sm7:

vasorfa 15-09-2011 19:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 466267)
Βασίλη βασικά αν το κάνεις σωστά, δεν καίγεται τίποτε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχεις ακούσεις πάντως το γιατί βγάζουμε την τηλεόραση και άλλες ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν πέφτουν κεραυνοί;

α...Γιώργη...θα σε μαλώσω:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

δέν ξέρω τί κάνεις εσυ στο σπίτι σου...:D:D

εγώ πάντως οταν ρίχνει κεραυνούς,,,παίρνω ένα μεταλλικ΄΄ο κοντάρι και κάνω τον Κεντέρη γυρω γυρω στην γειτονια....:sm7::sm7::p:p(λες απο εκρει να μου εχει μεινει:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:)

Πέραν της πλάκας όμως ο Ηλεκτρισμος---σε οποιαδήποτε μορφή του (στατικος κ.α.)θέλει σεβασμο και γνωση....ΠΟΛΛΑ εχουν γίνει απο ......μή σωστα γειωμένα πράγματα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:50.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!