GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ελλάδα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=54)
-   -   «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=23747)

Nondas 20-09-2011 20:11

«Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή».

Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να... λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

»Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα ν' ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα. Την πλησίασα και τη ρώτησα. Είστε από εδώ; Μάλιστα. Και τότε γιατί το κάνετε αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους Κρητικούς». Και γράφει ο Κέστνερ. «Η απάντηση, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί». Απαντά η γυναίκα.

«Παιδί μου, από τη προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ στα 41 με 44. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης κι έμεινα με το μονάκριβο γιο μου. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, στο Σαξενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν τα παιδιά μιας κάποιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να 'ρθουν εδώ κάτω. Σίγουρα μια άλλη μάνα θα ανάβει το καντήλι στη μνήμη του γιού μου».

Σωστά έγραψε ο Γερμανός, ότι «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». Λέμε εμείς. Ναι, στην Ελλάδα την ταλαιπωρημένη και απ' όλους αδικημένη.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 20-09-2011 20:50

Απάντηση: «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή»

Αν και το θέμα, ταίριαζε καλύτερα στην κοινωνική ευαισθησία,

ας μείνει στην ενότητα "Ελλάδα",

μήπως και μας ανεβάσει λίγο το ηθικό ... :cool:

Σ' ευχαριστούμε Νώντα ... http://i247.photobucket.com/albums/g...LES-2/good.gif

.

ntinopoulos 20-09-2011 20:56

μη φατε...,εχουμε γλαροσουπα!:rolleyes::sm7:
μεγαλη κουβεντα για το αν θα πρεπει να αισθανομαστε περηφανοι που ειμαστε ελληνες...:rolleyes:
εγω παντως δεν ειμαι,και δε βρισκω και λογο για να ειμαι!:o

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 20-09-2011 21:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 469849)
μεγαλη κουβεντα για το αν θα πρεπει να αισθανομαστε περηφανοι που ειμαστε ελληνες...:rolleyes:

... απόψεις ... όλες σεβαστές ...

pemags 20-09-2011 21:04

:sm8:

Translatoras 20-09-2011 21:23

Απόσπασμα:

Μιας και μια από τα ίδια νιώθω και εγώ,

πιστεύω ότι αναφέρεσαι στην υπηκοότητα και όχι στην ιθαγένεια.

Είναι θαύμα να είσαι Έλληνας και δράμα να είσαι έλληνας υπήκοος.

deros 20-09-2011 21:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Nondas ( 469808)
Ο μεγάλος Γερμανός συγγραφέας Έρχαρτ Κέστνερ έκανε την εξής εξομολόγηση. «Στα 1952 πήγα για πρώτη φορά μετά το πόλεμο, στην Αθήνα. Η γερμανική πρεσβεία, όταν άκουσε πως είχα πρόθεση να πάω στη Κρήτη, μου συνέστησε, επειδή ήταν πολύ νωρίς ακόμα και οι πληγές από τη γερμανική κατοχή ανεπούλωτες, να... λέω πως είμαι Ελβετός. Αλλά εγώ τους ήξερα τους Κρήτες. Από την πρώτη στιγμή είπα πως ήμουν Γερμανός και όχι μόνο δεν κακόπαθα, αλλά ξανάζησα παντού όπου πέρασα τη θρυλική κρητική φιλοξενία.

»Ένα σούρουπο, καθώς ο ήλιος βασίλευε, πλησίασα το γερμανικό νεκροταφείο, έρημο με μόνο σύντροφο τις τελευταίες ηλιαχτίδες. Έκανα όμως λάθος. Υπήρχε εκεί και μια ζωντανή ψυχή, ήταν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Με μεγάλη μου έκπληξη την είδα ν' ανάβει κεριά στους τάφους των Γερμανών νεκρών του πολέμου και να πηγαίνει μεθοδικά από μνήμα σε μνήμα. Την πλησίασα και τη ρώτησα. Είστε από εδώ; Μάλιστα. Και τότε γιατί το κάνετε αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους Κρητικούς». Και γράφει ο Κέστνερ. «Η απάντηση, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί». Απαντά η γυναίκα.

«Παιδί μου, από τη προφορά σου φαίνεσαι ξένος και δεν θα γνωρίζεις τι συνέβη εδώ στα 41 με 44. Ο άντρας μου σκοτώθηκε στη μάχη της Κρήτης κι έμεινα με το μονάκριβο γιο μου. Μου τον πήραν οι Γερμανοί όμηρο στα 1943 και πέθανε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, στο Σαξενχάουζεν. Δεν ξέρω πού είναι θαμμένο το παιδί μου. Ξέρω όμως πως όλα τούτα ήταν τα παιδιά μιας κάποιας μάνας, σαν κι εμένα. Και ανάβω στη μνήμη τους, επειδή οι μάνες τους δεν μπορούν να 'ρθουν εδώ κάτω. Σίγουρα μια άλλη μάνα θα ανάβει το καντήλι στη μνήμη του γιού μου».

Σωστά έγραψε ο Γερμανός, ότι «Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση αυτή». Λέμε εμείς. Ναι, στην Ελλάδα την ταλαιπωρημένη και απ' όλους αδικημένη.

ΥΠΕΡΟΧΟ :sm8:

ntinopoulos 20-09-2011 21:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Translatoras ( 469886)

αναφερομαι στο να εχει μεγαλωσει καποιος στην ελλαδα και κατα συνεπεια να ειναι ...εφοδιασμενος με την ελληνικη νοοτροπια,παιδεια,οδηγικη και κοινωνικη συμπεριφορα...
καποτε που ηταν πιο δυσκολο να ταξιδεψει ο κοσμος στο εξωτερικο,ολοι πιπιλαγαν την καραμελα της ...φιλοξενιας και αλλες μπαρουφες!τωρα ολοι ξερουν οτι ο ελληνας βλεπει τους αλλους σαν ευρω και σκεφτεται πως θα κλεψει τον τουριστα...,πραγμα που δε συναντας σε καμια χωρα σε τετοιο βαθμο...:rolleyes:

Arkas 20-09-2011 21:36

Πολύ καλό Νώντα !

Σε ευχαριστούμε ...

manp 20-09-2011 21:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από deros ( 469893)
ΥΠΕΡΟΧΟ :sm8:

+1200

saitman 20-09-2011 21:42

αθανατη Ελληνιδα Μανα!!

asotosios 20-09-2011 22:02

Απόσπασμα:

απόψεις υπαρχουν πολλες...

ξερετε τι λενε για τις αποψεις...ολοι εχουν απο μια...!!!

αμα ντρεπεσαι μπορεις και να μην λες οτι εισαι Ελληνας...;)

adventure 20-09-2011 22:18

Σε ευχαριστούμε Νόντα .

:):)

Εμένα μου άρεσε ο τρόπος σκέψης αυτής της ΜΑΝΑΣ !!

:sm8:

ortho 20-09-2011 22:22

Δε θα ήθελα να είναι τίποτε άλλο....

όσο κι αν με πληγώνει η Ελλάδα και πολλοί "έλληνες".

ntusp 20-09-2011 22:26

Μπράβο ρε μάνααααααααααααα λεβέντισαααααααααααααααααα :sm8:

princess 20-09-2011 22:27

Πολυ καλο Νωντα,ευχαριστουμε.:)

tsitsos 20-09-2011 23:19

Απόσπασμα:

σωκρατης, περικλης, ιπποκρατης, αριστοτελης, πλατωνας, ομηρος, μ αλεξανδρος μ κων/νος, κολοκοτρωνης, μπουμπουλινα, αθ διακος αγνωστος στρατιωτης, ............ να συνεχισω?

zandesiro 20-09-2011 23:21

:sm8::sm8::hmmm:

tsitsos 20-09-2011 23:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Translatoras ( 469886)

συμφωνω οτι ειμαστε ελληνες υπηκοοι, γιναμε ομως αυτοβουλως υπηκοοι:yz

tsitsos 20-09-2011 23:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 469912)
αναφερομαι στο να εχει μεγαλωσει καποιος στην ελλαδα και κατα συνεπεια να ειναι ...εφοδιασμενος με την ελληνικη νοοτροπια,παιδεια,οδηγικη και κοινωνικη συμπεριφορα...
καποτε που ηταν πιο δυσκολο να ταξιδεψει ο κοσμος στο εξωτερικο,ολοι πιπιλαγαν την καραμελα της ...φιλοξενιας και αλλες μπαρουφες!τωρα ολοι ξερουν οτι ο ελληνας βλεπει τους αλλους σαν ευρω και σκεφτεται πως θα κλεψει τον τουριστα...,πραγμα που δε συναντας σε καμια χωρα σε τετοιο βαθμο...:rolleyes:

ηταν πολλα 400 χρονια. αλλα εθνη θα ειχαν εξαφανιστει...

ntinopoulos 20-09-2011 23:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 469948)

αλλαζει κατι αν δε το πω?:rolleyes:

ntinopoulos 20-09-2011 23:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsitsos ( 470017)
σωκρατης, περικλης, ιπποκρατης, αριστοτελης, πλατωνας, ομηρος, μ αλεξανδρος μ κων/νος, κολοκοτρωνης, μπουμπουλινα, αθ διακος αγνωστος στρατιωτης, ............ να συνεχισω?

μη συνεχιζεις γιατι θα ντραπω ακομη περισσοτερο που για να αισθανθω καλα πρεπει να ανατρεξω τοσο πισω και να μασησω την ιδια καραμελα...;)

ntinopoulos 20-09-2011 23:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsitsos ( 470027)
ηταν πολλα 400 χρονια. αλλα εθνη θα ειχαν εξαφανιστει...

και τι σχεση εχει αυτο με την καταντια μας?:rolleyes:

egefalikos 20-09-2011 23:43

Εγώ πάντως συγκινήθηκα με τη μάνα Κρητικιά! Μπόρεί να πληγώνομαι για την Ελλάδα του σήμερα, αλλά είμαι Έλληνας, το χαίρομαι και είμαι πολύ περήφανος που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Το μίσο πλανήτη άμα ρωτήσεις Έλληνες θα ήθελαν να είναι! :)

frits 20-09-2011 23:46

Η ελληνική ιστορία αρχαία και πιό σύγχρονη είναι γεμάτη παραδείγματα πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο..

1. Θερμοπύλες - Εφιάλτης
2. Θεμιστοκλής - Εξοστρακίστηκε
3. Σωκράτης - Κώνιο
4. Κολοκοτρώνης - Φυλακίστηκε
5. Καποδίστριας - Δολοφονήθηκε
6. Βενιζέλος - Μικρασιατική καταστροφή
6. Κατοχή - Δοσίλογοι
7. Εμφύλιος

Είχαμε από τα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη και το καταντήσαμε καρακιτσαριό, αυτό είναι δικό μας κατόρθωμα των Νεοελλήνων...

Skyhigh 20-09-2011 23:47

Πολυ ωραιο το ποστ μπράβο !! Αλλα σας παρακαλώ.... θερμά σας παρακαλώ μη βάζετε τη λέξη Έλληνας. Στην ίδια πρόταση με τη λέξη Νεοελληνας...............αν ήσασταν στην πρώτη κατηγορία, χωρίς να εχει δημιουργηθεί η δεύτερη τους τελευταίους μαύρους καιρούς , δεν θα ντρεποσασταν καθόλου να το λέτε ότι είστε Ελληνες και να το καμαρωνετε.....

ntinopoulos 20-09-2011 23:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από egefalikos ( 470045)
Εγώ πάντως συγκινήθηκα με τη μάνα Κρητικιά! Μπόρεί να πληγώνομαι για την Ελλάδα του σήμερα, αλλά είμαι Έλληνας, το χαίρομαι και είμαι πολύ περήφανος που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Το μίσο πλανήτη άμα ρωτήσεις Έλληνες θα ήθελαν να είναι! :)

και αεκτζηδες ε?:p:sm7:
τεσπα,μην εισαι σιγουρος!και οσοι το πουν θα το στηριζουν σε προ ...χριστου λογους!;)

tsitsos 20-09-2011 23:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 470039)
και τι σχεση εχει αυτο με την καταντια μας?:rolleyes:

δειχνει την δυναμη που εχουμε σαν λαος, και που δεν πρεπει να ξεχναμε. καλο ειναι να γυριζουμε και λιγο πισω διοτι οποιος δεν εχει μνημη, δεν εχει κριση.;)

ntinopoulos 20-09-2011 23:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 470051)
Η ελληνική ιστορία αρχαία και πιό σύγχρονη είναι γεμάτη παραδείγματα πως είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο..

1. Θερμοπύλες - Εφιάλτης
2. Θεμιστοκλής - Εξοστρακίστηκε
3. Σωκράτης - Κώνιο
4. Κολοκοτρώνης - Φυλακίστηκε
5. Καποδίστριας - Δολοφονήθηκε
6. Βενιζέλος - Μικρασιατική καταστροφή
6. Κατοχή - Δοσίλογοι
7. Εμφύλιος

Είχαμε από τα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη και το καταντήσαμε καρακιτσαριό, αυτό είναι δικό μας κατόρθωμα των Νεοελλήνων...

σωστος!:)

ntinopoulos 20-09-2011 23:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsitsos ( 470054)
δειχνει την δυναμη που εχουμε σαν λαος, και που δεν πρεπει να ξεχναμε. καλο ειναι να γυριζουμε και λιγο πισω διοτι οποιος δεν εχει μνημη, δεν εχει κριση.;)

μνημη σχετικα με το τι εχουμε ζησει η μνημη σχετικα με το τι εχουμε ακουσει η διαβασει?γιατι η γενια μας δε νομιζω να εχει ζησει κατι που να δικαιολογει περηφανια...:rolleyes:
ασε που η μνημη συμπερλαμβανει και τα αρνητικα...;)

ckalfas 21-09-2011 00:02

Αν απλά γκρινιάζεις και απλά ντρέπεσαι χωρίς να έχεις την παραμικρή διάθεση για να αγωνιστείς, να παλέψεις και ίσως να ματώσεις... τότε κρίμα!
Εάν όμως ντρέπεσαι όπως λες, αν νομίζεις πως όλα αυτά δεν σου αξίζουν γιατί είναι λίγα μπροστά στην λέξη "Έλληνας", τότε μαζί σου και να μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο και "Ελληνικό" αύριο...

tsitsos 21-09-2011 00:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 470062)
μνημη σχετικα με το τι εχουμε ζησει η μνημη σχετικα με το τι εχουμε ακουσει η διαβασει?γιατι η γενια μας δε νομιζω να εχει ζησει κατι που να δικαιολογει περηφανια...:rolleyes:
ασε που η μνημη συμπερλαμβανει και τα αρνητικα...;)

εννοειται οτι πρεπει να περιλαμβανει και τα αρνητικα! θα μπορουσαμε καταρχην να ειμαστε περηφανοι για πολλα μικρα πραγματα κοιτωντας διπλα μας , και να ειμαστε σιγουροι οτι θα ερθουν και τα μεγαλα.:):)

ntinopoulos 21-09-2011 00:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckalfas ( 470077)
Αν απλά γκρινιάζεις και απλά ντρέπεσαι χωρίς να έχεις την παραμικρή διάθεση για να αγωνιστείς, να παλέψεις και ίσως να ματώσεις... τότε κρίμα!
Εάν όμως ντρέπεσαι όπως λες, αν νομίζεις πως όλα αυτά δεν σου αξίζουν γιατί είναι λίγα μπροστά στην λέξη "Έλληνας", τότε μαζί σου και να μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο και "Ελληνικό" αύριο...

χρηστο εννοειται οτι αυτο ειναι που με πληγωνει!
ειχαμε τις προδιαγραφες και την κληρονομια να διαθετουμε την πιο "ποθητη" χωρα,αλλα την καταντησαμε ενα τεραστιο χαλι!και το χειροτερο ειναι οτι ουτε τωρα κανουμε κατι...

ntinopoulos 21-09-2011 00:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsitsos ( 470082)
εννοειται οτι πρεπει να περιλαμβανει και τα αρνητικα! θα μπορουσαμε καταρχην να ειμαστε περηφανοι για πολλα μικρα πραγματα κοιτωντας διπλα μας , και να ειμαστε σιγουροι οτι θα ερθουν και τα μεγαλα.:):)

μακαρι να βρισκαμε εστω και μικρα πραγματα αλλα δεν...:mad:
και πιστεψε με,δε φανταζεσαι ποσο ψαχνω...:)
δυστυχως οδηγουμαστε στην πληρη ανυποληψια...:mad:

tsitsos 21-09-2011 00:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 470095)
μακαρι να βρισκαμε εστω και μικρα πραγματα αλλα δεν...:mad:
και πιστεψε με,δε φανταζεσαι ποσο ψαχνω...:)
δυστυχως οδηγουμαστε στην πληρη ανυποληψια...:mad:

και εγω ψαχνω πολυ, και πληγωνομαι καθημερινα, ομως ας μην το βαλουμε κατω, ηδη μεσα στο φορουμ κατι υπαρχει, καποιες σκεψεις-συμπεριφορες με κανουν να αισιοδοξω και να παραβλεπω ολα τα στραβα και να συνεχιζω... καλο βραδυ :):):)

gemara 21-09-2011 00:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsitsos ( 470017)

Τι σχέση έχουμε οι σημερινοί Έλληνες ρε παιδιά με αυτούς;;;

egefalikos 21-09-2011 00:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 470053)
και αεκτζηδες ε?:p:sm7:
τεσπα,μην εισαι σιγουρος!και οσοι το πουν θα το στηριζουν σε προ ...χριστου λογους!;)

Δεν υπάρχουν μόνο οι προ...χριστού λόγοι, όταν βλέπεις Ελληνόπουλα να διαπρέπουν παγκοσμίως σε μαθηματικούς και άλλους μαθητικούς αγώνες, χρυσά μετάλια σε αθλήματα, φέτος πήραμε δύο (γυναικείο πόλο και κάτι άλλο), Έλληνες επιστήμονες να διαπρέπουν από μια χώρα 10 εκατ κατοίκων, κάτι σημαίνει αυτό! Μη κοιτάς μόνο τον Ολυμπιακό που τους δίνουν τα πρωταθλήματα οι Κοκκαλήδες και οι Μαρινάκηδες και μας κάνουν ρεζίλι παγκοσμίως!:p:) Θέλει κόπο αλλά μπορέσαμε στη ιστορία και μπορούμε ακόμα, γιατί είμαστε Έλληνες! :)

ntinopoulos 21-09-2011 00:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από egefalikos ( 470137)
Δεν υπάρχουν μόνο οι προ...χριστού λόγοι, όταν βλέπεις Ελληνόπουλα να διαπρέπουν παγκοσμίως σε μαθηματικούς και άλλους μαθητικούς αγώνες, χρυσά μετάλια σε αθλήματα, φέτος πήραμε δύο (γυναικείο πόλο και κάτι άλλο), Έλληνες επιστήμονες να διαπρέπουν από μια χώρα 10 εκατ κατοίκων, κάτι σημαίνει αυτό! Μη κοιτάς μόνο τον Ολυμπιακό που τους δίνουν τα πρωταθλήματα οι Κοκκαλήδες και οι Μαρινάκηδες και μας κάνουν ρεζίλι παγκοσμίως!:p:) Θέλει κόπο αλλά μπορέσαμε στη ιστορία και μπορούμε ακόμα, γιατί είμαστε Έλληνες! :)

αν ειναι την περηφανια μας να την στηριζουμε σον ...αθλητισμο,μαζι σου!;)
κι αν θες να ειμαστε περηφανοι που καποιοι ελληνες διαπρεπουν εξω,θα συμφωνησεις στο οτι θα πρεπει να ντρεπομαστε που δεν ειναι ικανη η χωρα να τους κρατησει εδω και να τους εκμεταλευτει!:o

Υ.Γ.ολοι οι αεκτζηδες τα ιδια λετε...:rolleyes:

ckalfas 21-09-2011 01:17

Ρε παιδιά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Οι παπούδες μας το '40 τι μας δίδαξαν πηγαίνοντας στο μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του άξονα;
Δεν είναι δα αρχαία ιστορία, είναι η ιστορία των παππούδων μας!
Τώρα, αν οι επόμενες γενεές νιώθετε (νιώθουμε) ότι είστε πολύ "λίγοι" και ότι η ιστορία μας προσπερνάει, φροντίστε τουλάχιστον να μεταλαμπαδεύσετε την φλόγα σας, την συνειδητοποίηση του λήθαργου της γενιάς μας... στα παιδιά σας.
Ας μην κλαψουρίζουμε λοιπόν, δεν μας αντιπροσωπεύει! Νιώστε περήφανοι για το παρελθόν και ρουφώντας έμπνευση απ' αυτό προσπεράστε τα τελματομένο σήμερα και δώστε πνοή και σπίθα στο μέλλον! Αφού παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε ικανοί για περισσότερα... ας κάνουμε κάτι, αυτό που μας αναλογεί!
Εγώ πάντως νιώθω ότι έχουμε πάρα πολλά και καλά να δώσουμε...

NLS 21-09-2011 03:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 469948)

μπορεί και αυτός να λέει ότι είναι... Ελβετός. :sm7:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:18.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!