![]() |
τριξιμο ειναι φυσιολογικο?
δεν ξερω αν εχει τύχει σε κανενα,αλλα οταν παταω μπροστινο φρενο ακουγεται ενα τρίξιμο στην μπροστινή ροδα,τι ειναι αυτο?το φρενο τρίζει ?η ροδα ετσι οπως πατιέται το φρενο?τα δισκοφρενα τι απο ολα?οπως και στην πισω κατα την διαρκεια πορειας ακουγεται και εκει πολυ μικρο ελαφρως τριξιμο ισα ισα που το ακους μηπως ειναι τα δισκοφρενα?
|
Απάντηση: τριξιμο ειναι φυσιολογικο?
Μαλλον ειναι ακομα καινουργια τα φρενα.
Ποσα χλμ εχει η μοτο? |
Απόσπασμα:
τα παλια ξερω εγω οτι τριζουν !!!!!! ;) |
Μήπως ακούς τον τζόγο που έχουν οι μπροστά δισκόπλακες;Αν τις πιάσεις και τις σπρώξεις μπρος - πίσω θα νιώσεις να παίζουν ελαφρώς και κατά το παίξιμο ακούγεται και ένας ήχος, είναι ο τζόγος που έχουν για να μη στραβώνουν με το παραμικρό.
|
4 μηνες 5.500 χλμ.
|
Και εγώ έχει τύχει να το ακούσω(πολύ απαλό βέβαια τρίξιμο)αλλά ήταν σε συνθήκες υγρασίας,δηλαδή ή σε βροχή ή μετά από πλύσιμο.Τίποτα το ανησυχητικό.
|
Απόσπασμα:
Μαλλον τα τακακια δεν εχουν "καθησει" ακομα καλα |
Απόσπασμα:
|
με την μπε εμβε ολα φυσιολογικα ειναι.ρε μην ειστε ψειρες, τιποτα δε παθαινει.
|
Απόσπασμα:
|
;)
|
Νομίζω ότι τρίζουν γιατί η γόμα από το τακάκι είναι σκληρή. Θα σου πρότινα να δοκιμάσεις χρυσά τακάκια( είναι πιο μαλακά και για πιο extreme καταστάσεις).
|
Ειναι φυσιολογικος ο θορυβος και ευθυνονται ο τζογος που υπαρχει αλλα και απο τις τρυπες της δισκοπλακας
|
τα τακακια στα πολλα χλμ τα αλλαζουμε?
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
εξαρτάται πόσο φρενάρεις με τα φρένα και πόσο με τον...κινητήρα ;) |
ελα φιλε μου,μαλλον απο τακακια ειναι το θεμα σου,δεν ειναι τιποτα οποτε και να μην ανυσηχεις.
με αυτο τον καιρο που εχουμε τωρα θα ακουγοντε που και που. θα σου λεγα να μην βαλεις γρασσο η οτιδηποτε αλλο που μπορει να τραβηξει περισσοτερες σκονες,χαλια απο τον δρομο. |
εχω 7.000 χλμ :)
|
Απόσπασμα:
.... ετσι!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif...γρασσο χαλκου βοηθαει!...αλλα οταν λεμε λιγο εννουμε λιγο ....υπερβολη εχει αντιθετα αποτελεσματα και μαζευει πολυ βρωμιά...αλλα δυστυχως και αυτο βοηθαει για κανα 2 μηνες μετα παλι τα ιδια!....μπορεις να βγαλεις τα τακακια και να τα λιμαρεις λιγο, στην πλευρα που ερχεται κοντρα στο φρεναρισμα με το δισκοφρενο ...αλλα οπως ειπα παλι μετα απο καποιο διαστημα παλια τα ιδια! ....κατι ακομα! ...έλεγξε το τοξακι που βρισκεται πανω στο ελασμα που σφυγγει τα τακακια σε καθε δαγκανα ....αν εχει φορα προς τα πανω , οπως προβλεπεται! .... (απο περιεργια οταν βολταρω τις Κυριακες στις στασεις που κανουμε ...αν βλεπω GS παρκαρισμενα παω και τσεκαρω τις μπροστα δαγκανες ....τα μισα εχουν το ελασμα αναποδα):rolleyes: |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:09. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!