![]() |
Σήμερα λέω να αλλάξω ελαστικά
Λέω για τα michelin anakee 2 ή TR 91 DUNLOP. Ακούω τις γνώμες σας από όποιους τα φοράνε τα συγκεκριμένα. Ευχαριστώ προκαταβολικά :Απορία::Απορία:
|
Απάντηση: Σήμερα λέω να αλλάξω ελαστικά
Απόσπασμα:
;) |
Αυτά φοράω δεν τα ευχαριστήθηκα:hmmm:
|
Απόσπασμα:
τοτε δοκιμασε τα pirelli!η δευτερη μου επιλογη!:) |
Για αυτά τα δυο δεν έχεις κάποια γνώμη ???
|
οχι δυστυχως!:)
εχω ακουσει καλα λογια για τα ανακε!μακρια απο μετζελερ παντως...;) |
Απόσπασμα:
:sm8: Και εγώ όταν πάω για Michelin ή Dunlop το ψάχνω. |
Στο εξωτερικό έχω ακούσει καλά λόγια εδώ τη γίνεται ??:rolleyes:
|
Metzeler φορούσα για 20.000km και Metzeler ξαναέβαλα και είμαι κατευχαριστημένος. |
Και άλλα 20.000km είχα κάνει με το 650... πάλι κατευχαριστημένος ! |
Απόσπασμα:
|
Κάποιος που έχει φορέσει κάποιο από αυτά τα δυο michelin anakee 2 ή TR 91 DUNLOP?????
|
Απόσπασμα:
Νομίζω πως ο Θανάσης (Jefe) φοράει Anakee !! Στείλε του ΠΜ να σου πει...;) |
Απόσπασμα:
|
:sm8:
|
Εγώ πάντως φοράω τα Metzeler tourance xp ,έχω κάνει 15.000 χλμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όταν θα αλλάξω πάλι τα ίδια θα βάλω.
|
Anakee και ξερό ψωμι απο εμένα που περιμένω να λιώσουν τα παλιοmetzeler της μαμάς και να ξαναβάλω τα anakee. Τα έιχα στο παλιο μου gs 2008 το οποίο φορούσε μαμα bridgeston bw όπου και με εκείνα δεν εμεινα ευχαριστημένος και αναγκάστηκα στην επόμενη αλλαγή να βάλω τα anakee με τα οποία και γύρισα τις αλπεις και εμεινα υπέρευχαριστημένος! Εκπληκτικό λάστιχο μπορώ να πώ, απροβλημάτιστο και δεν θα σε ξαφνιάσει με την συμπεριφορά του. Ειναι και απο τα λίγα πιο πολύ ασφάλτινα με αρκετά βαθιά γόμα που συμπέριφερεται πολύ καλά και σε νορμαλ συνθήκες χώματος. (Εχω περάσει την βαλια κάλντα φορτωμένος και δικάβαλος). Αψογα επίσης στην βροχή και ειδικά με συνθήκες μεγάλης βροχόπτωσης.
Μόνος ενδοιασμός πλέον είναι τα νέα διγομα της michelin πάλι αλλά εκείνα είναι απολύτος σφάλτινα και βρόχινα λάστιχα. Δεν κάνουν καθολου για χώμα! Θα τα έβαζα αν είχα 2 σετ με ζάντες (ενα τελείως ασφάλτινα και ενα με karoo) το οποίο για την ώρα αποτελεί πολυτέλεια για εμένα. Αυτά απο εμένα! Επίσης θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για να παραμείνεις μακρια απο metzeler εκτός αν πάνω στο ελαστικό γράφει karoo T!!!;) |
Απόσπασμα:
Μάλλον θα χρειάζεται τα νέου τύπου ελαστικά αυτά με αερόσακο!:D :p |
Απόσπασμα:
|
Με το Anakee εχεις πιο γρηγορη προειδοποιηση και λιγο καλυτερο χωμα.
Αλλα στα τεστ σε συνθηκες πιστας τα πηγε χαλια.Επειδη διωχνει πριν απο ολα τα αλλα λογω μαλακου σκελετου. Το απολυτο ελαστικο για φετος ειναι το TR91 αλλα πιστευω οτι στα ελληνικα οδοστρωματα θα τα βρισεις αρκετες φορες. |
Ακριβώς.
Τέλειο το TR91 αλλά όχι για την Ελλάδα. |
Φίλε μου Νικόλα εγώ φοράω τα TR 91 της DUNLOP και δεν έχω κάποιο πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους !!!
Τώρα θα μου πείς όλα είναι σχετικά !!! Αύριο θα τα ζεστάνω και στο Δομοκό πηγαίνωντας για Μουζάκι !! :) |
Εμένα σε καλό οδόστρωμα νομίζω ότι είμαι αυτοκόλλητος.
Σε κακό οδόστρωμα (ω τι σπάνιο) μου έχει γλυστρίσει δυο φορές χωρίς καν να ζοριστεί. |
Απόσπασμα:
|
TR-91.
|
τι χρήση θα κάνεις;
100% άσφαλτο; άσφαλτο και λίγο χώμα; πολύ χώμα;;; πρόσεξε τα τέστ που διαβάζεις γιατί έχουν γίνει σε άσφαλτο ευρωπαικό με προδιαγραφές και όχι σε πίσσα με άμμο θαλάσσης...;) |
Απόσπασμα:
Όπως λέει και ο paschalis (ποστ 20) ο μαλακός σκελετός βάζει γρήγορα τα όρια. Αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις εάν πιάσεις με το χέρι σου και προσπαθήσεις να παραμορφώσεις τα μάγουλα .Εάν μπορείς να το κανείς εύκολα με το χέρι, σκέψου όταν πιέζεται πάνω στην στροφή από την μοτό.... Το TR91 είναι πολύ καλό, το φόραγα επί 10 μήνες και 12500 χιλ , μέχρι πριν 1 βδομάδα …τώρα έβαλα καρουΤ. Δεν γλιστράει και αλλά περίεργα που λέγονται… δεν τα έβρισα ποτέ … Το ΕΧΡ είναι επίσης μια άριστη επιλογή, έχοντας 4 αλλαγές και πάνω από 80.000 χιλ το θεωρώ το ποιο ισορροπημένο λάστιχο μεταξύ δρόμου (στεγνού-βρεγμένου) και χώματος. |
Τα λάστιχα είναι τελείως προσωπική υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να προτείνει κάποιο μα σιγουριά και ασφάλεια σε κάποιον άλλο, εκτός κι αν μιλάμε για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων κλπ.
Αν προσέξετε στα τεστ ελαστικών, άλλο λάστιχο βγαίνει 1ο στις μετρήσεις κι άλλο αποσπά τα θετικότερα σχόλια των δοκιμαστών. Με άλλα λόγια, η αίσθηση που αποκομίζει κανείς, δεν συνάδει πάντα με το πραγματικό αποτέλεσμα!!! Και οι απόψεις χρηστών , έχουν να κάνουν μόνο με την αίσθηση!!!!! Επίσης στα τεστ, κανένα λάστιχο δεν βγαίνει 1ο σε όλες τις μετρήσεις, αντιθέτως κάποια βγαίνουν τελευταία σε όλες....;) και πάντα ξεχωρίζουν 2-3 που αριστεύουν σε αρκετές μετρήσεις, αναλόγως φιλοσοφίας κατασκευής και προσανατολισμού τους. Τα EXP που φοράει το δικό μου από το εργοστάσιο, δε με δυσκόλεψαν κάπου, ούτε με προβλημάτισαν. Έχω 13000χλμ και έχουν εύκολα 3-4000 ακόμα, ελέω γόμας. Είναι νεότερα του χρόνου (δεν τίθεται θέμα καμμένης γόμας), οπότε μιλάμε για πάνω από 15000χλμ απόδοση! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Επίσης τα θεωρώ ισορροπημένα όσον αφορά στη χρήση άσφαλτος/χώμα. Και κάτι άλλο. Στην καλή άσφαλτο όλα κρατάνε και στη γλιστερή (ελληνική..) όλα γλιστράνε;) Με το καλό να επιλέξεις λαστιχάκια και καλά χιλιόμετρα!!! |
Επίσης να πω ότι, για τις καθαρά χωμάτινες βολτίτσες, έχω κι ένα σετάκι TKC 80 , όχι σε έξτρα ζάντες:( , δυστυχώς, αλλά τα αλλάζω όποτε χρειαστεί.
|
metzeler uber alles:sm7:τα πρωτα 500 xλμ να προσεχεις και μετα αντεχει και στα 10 bofor
|
Προσωπικα με τα "μαμα" τα Metzelerακια που εχω 15.500χλμ ειμαι απολυτος ικανοποιημενος και εχω κανει και διαδρομες με πολλες και δυσκολες στροφες (Καλαβρυτα,Τυρμφιστο) Βεβαια η αληθεια ειναι πως θα πρεπει να ετοιμαζομαι για αλλαγη αφου η γομα εχει φαγωθει αρκετα
|
Θέλω να ευχαριστήσω έστω και καθυστερημένα τα παιδιά που ποστάρισαν και θέλω να ενημερώσω ότι τα ελαστικά που μπήκαν είναι τα Bridgestone BW502.
Με έπεισε ότι για καλή μου είναι τα ποιο καλά και είπα ας τα δοκιμάσω . Παρεμπίπτοντος στο μοντάρισμα μου γα---ε τη ζάντα η οποία θα αλλαχτεί αύριο η στεφάνι !!! :yz:yz:yz |
με ευθύνη ποιου;
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Μπορούμε να πάμε να τα δοκιμάσουμε όποτε θέλετε... να δούμε πόσο κρατάνε. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
παιδια εγω αυριο παω για αντικατασταση τα metzeler μου δε πανε πανω απο 140.περιμενα να στρωσουν αλλα χαλια
|
Απόσπασμα:
http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...9%CE%BD-21715/ |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!