GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Σήμερα λέω να αλλάξω ελαστικά (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=24088)

dive_nparaskevopoulos 30-09-2011 10:56

Σήμερα λέω να αλλάξω ελαστικά

Λέω για τα michelin anakee 2 ή TR 91 DUNLOP. Ακούω τις γνώμες σας από όποιους τα φοράνε τα συγκεκριμένα. Ευχαριστώ προκαταβολικά :Απορία::Απορία:

ntinopoulos 30-09-2011 11:03

Απάντηση: Σήμερα λέω να αλλάξω ελαστικά

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dive_nparaskevopoulos ( 477922)
Λέω για τα michelin anakee 2 ή TR 91 DUNLOP. Ακούω τις γνώμες σας από όποιους τα φοράνε τα συγκεκριμένα. Ευχαριστώ προκαταβολικά :Απορία::Απορία:

contitrail attack
;)

dive_nparaskevopoulos 30-09-2011 11:06

Αυτά φοράω δεν τα ευχαριστήθηκα:hmmm:

ntinopoulos 30-09-2011 11:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dive_nparaskevopoulos ( 477931)
Αυτά φοράω δεν τα ευχαριστήθηκα:hmmm:

μου κανει εντυπωση!εγω τα εχω βαλει 2 φορες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!:)
τοτε δοκιμασε τα pirelli!η δευτερη μου επιλογη!:)

dive_nparaskevopoulos 30-09-2011 11:16

Για αυτά τα δυο δεν έχεις κάποια γνώμη ???

ntinopoulos 30-09-2011 11:19

οχι δυστυχως!:)
εχω ακουσει καλα λογια για τα ανακε!μακρια απο μετζελερ παντως...;)

ckk 30-09-2011 11:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 477943)
οχι δυστυχως!:)
εχω ακουσει καλα λογια για τα ανακε!μακρια απο μετζελερ παντως...;)

:sm8:

Και εγώ όταν πάω για Michelin ή Dunlop το ψάχνω.

dive_nparaskevopoulos 30-09-2011 11:38

Στο εξωτερικό έχω ακούσει καλά λόγια εδώ τη γίνεται ??:rolleyes:

CPretenteriS 30-09-2011 11:41

Metzeler φορούσα για 20.000km και Metzeler ξαναέβαλα και είμαι κατευχαριστημένος.

CPretenteriS 30-09-2011 11:41

Και άλλα 20.000km είχα κάνει με το 650... πάλι κατευχαριστημένος !

Akyla 30-09-2011 11:43

Απόσπασμα:

Anakee 2 φόραγα στο Dakar ...ωραίο λάστιχο αλλά είναι ποιο ελαφριά η μηχανή...στο 1150 σκέφτομαι Anakee 2 ή Pilot 3 για τα οποία ακούω καλά λόγια

dive_nparaskevopoulos 30-09-2011 11:46

Κάποιος που έχει φορέσει κάποιο από αυτά τα δυο michelin anakee 2 ή TR 91 DUNLOP?????

CPretenteriS 30-09-2011 11:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dive_nparaskevopoulos ( 477965)
Κάποιος που έχει φορέσει κάποιο από αυτά τα δυο michelin anakee 2 ή TR 91 DUNLOP?????

Νομίζω πως ο Θανάσης (Jefe) φοράει Anakee !! Στείλε του ΠΜ να σου πει...;)

ntinopoulos 30-09-2011 13:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 477971)
Νομίζω πως ο Θανάσης (Jefe) φοράει Anakee !! Στείλε του ΠΜ να σου πει...;)

εσυ κωστη ποια βαζεις?πρεπει να κρατανε ε?:p:sm7:

jarhead 30-09-2011 13:24

:sm8:

kornlaz 30-09-2011 13:26

Εγώ πάντως φοράω τα Metzeler tourance xp ,έχω κάνει 15.000 χλμ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όταν θα αλλάξω πάλι τα ίδια θα βάλω.

evanslam 30-09-2011 13:36

Anakee και ξερό ψωμι απο εμένα που περιμένω να λιώσουν τα παλιοmetzeler της μαμάς και να ξαναβάλω τα anakee. Τα έιχα στο παλιο μου gs 2008 το οποίο φορούσε μαμα bridgeston bw όπου και με εκείνα δεν εμεινα ευχαριστημένος και αναγκάστηκα στην επόμενη αλλαγή να βάλω τα anakee με τα οποία και γύρισα τις αλπεις και εμεινα υπέρευχαριστημένος! Εκπληκτικό λάστιχο μπορώ να πώ, απροβλημάτιστο και δεν θα σε ξαφνιάσει με την συμπεριφορά του. Ειναι και απο τα λίγα πιο πολύ ασφάλτινα με αρκετά βαθιά γόμα που συμπέριφερεται πολύ καλά και σε νορμαλ συνθήκες χώματος. (Εχω περάσει την βαλια κάλντα φορτωμένος και δικάβαλος). Αψογα επίσης στην βροχή και ειδικά με συνθήκες μεγάλης βροχόπτωσης.
Μόνος ενδοιασμός πλέον είναι τα νέα διγομα της michelin πάλι αλλά εκείνα είναι απολύτος σφάλτινα και βρόχινα λάστιχα. Δεν κάνουν καθολου για χώμα! Θα τα έβαζα αν είχα 2 σετ με ζάντες (ενα τελείως ασφάλτινα και ενα με karoo) το οποίο για την ώρα αποτελεί πολυτέλεια για εμένα.

Αυτά απο εμένα!
Επίσης θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για να παραμείνεις μακρια απο metzeler εκτός αν πάνω στο ελαστικό γράφει karoo T!!!;)

evanslam 30-09-2011 13:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 478028)

Μάλλον θα χρειάζεται τα νέου τύπου ελαστικά αυτά με αερόσακο!:D :p

ntinopoulos 30-09-2011 14:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanslam ( 478045)

μαλλον νεου τυπου οχημα θα χρειαζεται...,με τουλαχιστον 6 ροδες!:sm7:

paschalis 30-09-2011 14:54

Με το Anakee εχεις πιο γρηγορη προειδοποιηση και λιγο καλυτερο χωμα.
Αλλα στα τεστ σε συνθηκες πιστας τα πηγε χαλια.Επειδη διωχνει πριν απο ολα τα αλλα λογω μαλακου σκελετου.
Το απολυτο ελαστικο για φετος ειναι το TR91 αλλα πιστευω οτι στα ελληνικα οδοστρωματα θα τα βρισεις αρκετες φορες.

NLS 30-09-2011 15:28

Ακριβώς.
Τέλειο το TR91 αλλά όχι για την Ελλάδα.

staga1200 30-09-2011 16:07

Φίλε μου Νικόλα εγώ φοράω τα TR 91 της DUNLOP και δεν έχω κάποιο πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους !!!
Τώρα θα μου πείς όλα είναι σχετικά !!!
Αύριο θα τα ζεστάνω και στο Δομοκό πηγαίνωντας για Μουζάκι !! :)

NLS 30-09-2011 16:39

Εμένα σε καλό οδόστρωμα νομίζω ότι είμαι αυτοκόλλητος.
Σε κακό οδόστρωμα (ω τι σπάνιο) μου έχει γλυστρίσει δυο φορές χωρίς καν να ζοριστεί.

Neo 30-09-2011 17:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 478169)
Εμένα σε καλό οδόστρωμα νομίζω ότι είμαι αυτοκόλλητος.
Σε κακό οδόστρωμα (ω τι σπάνιο) μου έχει γλυστρίσει δυο φορές χωρίς καν να ζοριστεί.

Σε ποιο λάστιχο αναφέρεσαι φίλε?

NLS 30-09-2011 17:48

TR-91.

skippybi 30-09-2011 21:17

τι χρήση θα κάνεις;

100% άσφαλτο;

άσφαλτο και λίγο χώμα;

πολύ χώμα;;;

πρόσεξε τα τέστ που διαβάζεις γιατί έχουν γίνει σε άσφαλτο ευρωπαικό με προδιαγραφές και όχι σε πίσσα με άμμο θαλάσσης...;)

TEOSS 01-10-2011 04:45

Απόσπασμα:

Φίλε είναι απλά τα πράγματα, εάν είσαι γύρω-γύρω, σπίτι-καφέ-δουλεία …άντε και καμιά βολτούλα, μπορείς να βάλεις ανακι2 ….για γρήγορη οδήγηση δεν κάνει.
Όπως λέει και ο paschalis (ποστ 20) ο μαλακός σκελετός βάζει γρήγορα τα όρια.

Αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις εάν πιάσεις με το χέρι σου και προσπαθήσεις να παραμορφώσεις τα μάγουλα .Εάν μπορείς να το κανείς εύκολα με το χέρι, σκέψου όταν πιέζεται πάνω στην στροφή από την μοτό....

Το TR91 είναι πολύ καλό, το φόραγα επί 10 μήνες και 12500 χιλ , μέχρι πριν 1 βδομάδα …τώρα έβαλα καρουΤ. Δεν γλιστράει και αλλά περίεργα που λέγονται… δεν τα έβρισα ποτέ …

Το ΕΧΡ είναι επίσης μια άριστη επιλογή, έχοντας 4 αλλαγές και πάνω από 80.000 χιλ το θεωρώ το ποιο ισορροπημένο λάστιχο μεταξύ δρόμου (στεγνού-βρεγμένου) και χώματος.

forester 01-10-2011 09:05

Τα λάστιχα είναι τελείως προσωπική υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να προτείνει κάποιο μα σιγουριά και ασφάλεια σε κάποιον άλλο, εκτός κι αν μιλάμε για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων κλπ.
Αν προσέξετε στα τεστ ελαστικών, άλλο λάστιχο βγαίνει 1ο στις μετρήσεις κι άλλο αποσπά τα θετικότερα σχόλια των δοκιμαστών. Με άλλα λόγια, η αίσθηση που αποκομίζει κανείς, δεν συνάδει πάντα με το πραγματικό αποτέλεσμα!!! Και οι απόψεις χρηστών , έχουν να κάνουν μόνο με την αίσθηση!!!!!
Επίσης στα τεστ, κανένα λάστιχο δεν βγαίνει 1ο σε όλες τις μετρήσεις, αντιθέτως κάποια βγαίνουν τελευταία σε όλες....;) και πάντα ξεχωρίζουν 2-3 που αριστεύουν σε αρκετές μετρήσεις, αναλόγως φιλοσοφίας κατασκευής και προσανατολισμού τους.
Τα EXP που φοράει το δικό μου από το εργοστάσιο, δε με δυσκόλεψαν κάπου, ούτε με προβλημάτισαν. Έχω 13000χλμ και έχουν εύκολα 3-4000 ακόμα, ελέω γόμας. Είναι νεότερα του χρόνου (δεν τίθεται θέμα καμμένης γόμας), οπότε μιλάμε για πάνω από 15000χλμ απόδοση! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Επίσης τα θεωρώ ισορροπημένα όσον αφορά στη χρήση άσφαλτος/χώμα.
Και κάτι άλλο. Στην καλή άσφαλτο όλα κρατάνε και στη γλιστερή (ελληνική..) όλα γλιστράνε;)
Με το καλό να επιλέξεις λαστιχάκια και καλά χιλιόμετρα!!!

forester 01-10-2011 09:07

Επίσης να πω ότι, για τις καθαρά χωμάτινες βολτίτσες, έχω κι ένα σετάκι TKC 80 , όχι σε έξτρα ζάντες:( , δυστυχώς, αλλά τα αλλάζω όποτε χρειαστεί.

AKIS_21 03-10-2011 12:48

metzeler uber alles:sm7:τα πρωτα 500 xλμ να προσεχεις και μετα αντεχει και στα 10 bofor

3ple black 04-10-2011 00:01

Προσωπικα με τα "μαμα" τα Metzelerακια που εχω 15.500χλμ ειμαι απολυτος ικανοποιημενος και εχω κανει και διαδρομες με πολλες και δυσκολες στροφες (Καλαβρυτα,Τυρμφιστο) Βεβαια η αληθεια ειναι πως θα πρεπει να ετοιμαζομαι για αλλαγη αφου η γομα εχει φαγωθει αρκετα

dive_nparaskevopoulos 04-10-2011 00:47

Θέλω να ευχαριστήσω έστω και καθυστερημένα τα παιδιά που ποστάρισαν και θέλω να ενημερώσω ότι τα ελαστικά που μπήκαν είναι τα Bridgestone BW502.
Με έπεισε ότι για καλή μου είναι τα ποιο καλά και είπα ας τα δοκιμάσω .
Παρεμπίπτοντος στο μοντάρισμα μου γα---ε τη ζάντα η οποία θα αλλαχτεί αύριο η στεφάνι !!!
:yz:yz:yz

NLS 04-10-2011 12:36

με ευθύνη ποιου;

dive_nparaskevopoulos 04-10-2011 13:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 481643)
με ευθύνη ποιου;

φυσικά του μαγαζιού. Αλλιώς θα του τα φέρω κολάρο :cool::cool:

nikgs1200 04-10-2011 14:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dive_nparaskevopoulos ( 481275)
Παρεμπίπτοντος στο μοντάρισμα μου γα---ε τη ζάντα η οποία θα αλλαχτεί αύριο η στεφάνι !!!
:yz:yz:yz

Ρε φίλε χωρίς να θέλω να πω οτι λες ψέμματα, αλλά ο Περιστεράς έχει αλλάξει χιλιάδες λ'αστιχα. Δεν είναι δυνατόν να γδέρνει ζάντες.
ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

CPretenteriS 04-10-2011 14:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 478028)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanslam ( 478045)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 478098)
μαλλον νεου τυπου οχημα θα χρειαζεται...,με τουλαχιστον 6 ροδες!:sm7:

Μπορούμε να πάμε να τα δοκιμάσουμε όποτε θέλετε... να δούμε πόσο κρατάνε.

dionysisgs 04-10-2011 15:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 478105)
Με το Anakee εχεις πιο γρηγορη προειδοποιηση και λιγο καλυτερο χωμα.
Αλλα στα τεστ σε συνθηκες πιστας τα πηγε χαλια.Επειδη διωχνει πριν απο ολα τα αλλα λογω μαλακου σκελετου.
Το απολυτο ελαστικο για φετος ειναι το TR91 αλλα πιστευω οτι στα ελληνικα οδοστρωματα θα τα βρισεις αρκετες φορες.

Σε δοκιμαστικό test ελλαστικών του περιοδικού GS στην Γερμανία τα TR91 βγήκαν τα καλύτερα .στο τεστ υπήρχαν ολες οι εταιρείες που κάνουν λαστιχα για τη μηχανή μας. ειναι στα γερμανικά που δεν εχω ιδέα, αλλά μπορώ να ανεβάσω σκαναρίσματα και οποιος έχει σχέση με την γλώσσα μπορεί να μας δώσει μια ιδέα..πάντος το final verdict ήταν στην πρώτη θέσει dunlop και με μικρή διαφορά τα trail attack...ολα αυτά βέβαια στην Γερμανική άσφαλτο (μεγάλο μέρος της δοκιμής) και καμιά 5αριά χιλιάδες χιλιόμετρα Β και Δ.Ευρώπη!!

dive_nparaskevopoulos 04-10-2011 15:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nikgs1200 ( 481767)
Ρε φίλε χωρίς να θέλω να πω οτι λες ψέμματα, αλλά ο Περιστεράς έχει αλλάξει χιλιάδες λ'αστιχα. Δεν είναι δυνατόν να γδέρνει ζάντες.
ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

Και ποιος είπε ότι πήγα στον περιστέρα εγώ δεν ποστάρισα κάτι τέτοιο .Και δεύτερον δεν ανέφερα κάποιον, και αυτό γιατί ανέλαβε την ζημία και σήμερα μου άλλαξε στεφάνη αυτά μπορεί να συμβούν στον καλύτερο μάστορα :confused::confused::confused:

AKIS_21 04-10-2011 18:50

παιδια εγω αυριο παω για αντικατασταση τα metzeler μου δε πανε πανω απο 140.περιμενα να στρωσουν αλλα χαλια

Ακιs 04-10-2011 19:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dion_rc ( 481797)
Σε δοκιμαστικό test ελλαστικών του περιοδικού GS στην Γερμανία τα TR91 βγήκαν τα καλύτερα .στο τεστ υπήρχαν ολες οι εταιρείες που κάνουν λαστιχα για τη μηχανή μας. ειναι στα γερμανικά που δεν εχω ιδέα, αλλά μπορώ να ανεβάσω σκαναρίσματα και οποιος έχει σχέση με την γλώσσα μπορεί να μας δώσει μια ιδέα..πάντος το final verdict ήταν στην πρώτη θέσει dunlop και με μικρή διαφορά τα trail attack...ολα αυτά βέβαια στην Γερμανική άσφαλτο (μεγάλο μέρος της δοκιμής) και καμιά 5αριά χιλιάδες χιλιόμετρα Β και Δ.Ευρώπη!!

Δες εδω.....;);)

http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...9%CE%BD-21715/

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:41.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!