![]() |
Μέγιστη Άνετη Ταχύτητα GS Adventure
Το ότι το 1200 πηγαίνει μια χαρά στις στροφές το ξέρω.
Επίσης ότι είναι άνετο και στην άσφαλτο, για ταξίδι...! Αλλά δε γνωρίζω πια είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πιάσεις με το συγκεκριμένο μηχανάκι ΑΝΕΤΑ? Χωρίς να χρειαστεί να σκύψεις πίσω απ'το φέρινγκ, χωρίς να γίνεται ασταθής η μοτοσυκλέτα κλπ... Έχω οδηγήσει το Adventure αλλά, επειδή δεν ήταν δικό μου, μόνο για 1-2 σύντομες βόλτες , χωρίς να πλησιάσω την τελική του. Οπότε εάν τα περί σκυψίματος ή αστάθειας δεν ισχύουν, παρακαλώ αγνοείστε τα σχόλια μου! |
Απάντηση: Μέγιστη Άνετη Ταχύτητα GS Adventure
Μέχρι τα 180 μπορείς να ταξιδεύεις άνετα αλλά αυτό είναι και υποκειμενικό...
Πάντως αν με ρωτήσεις εμένα, η ιδανική ταχύτητα ταξιδιού του είναι τα 160 |
Εγω λεω 650 χαλαρά....!!!! αλλά πρέπει να κόβεις που και που στις μεγάλες ευθείες ....για να μην πετάξει …..!!!!!!! στις στροφές δεν έχει πρόβλημα μπαίνει και με 700 αρκεί να φοράς ασφαλτινα ……. Και αλεξίπτωτο………!!!!!!!
:sm7::sm7: Αρη πλακα κανω φυσικα ...θα συμφωνησω με το Στρατο......αν και εγω με τα χωματινα παιζω 140..... προσπεραση 160 ..... Υ.Γ στο χωμα ....210 :D:D:D Ακατέβατα...!!!! :sm7: |
140-160 είναι η ταχύτητα που θα κινήσαι άνετα στον αυτοκινητόδρομο...
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ιδανικότατη θα έλεγα...:D πας κ παραπανω ακομα 5-10 κμ αλλα ανεβαινει δυσαναλογα η καταναλωση.... εγω εχω επειδη εχω μιλια, εχω συνηθείσει ναα κοιτω στροφες... απο 5500 εως 6000 με εκτη πας σβελτα κ οικονομικα;). από 6000 μεχρι 7000 πας αεροπορια βάλεσθε:sm7: |
Απόσπασμα:
Σε αυτά τα χιλιόμετρα είσαι χαλαρός και άνετος :sm8: |
Απόσπασμα:
+1200! |
καλύπτει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας σε οποιονδήποτε δρόμο...;)
|
Σίγουρα είναι υποκειμενικά, αλλα το ταξίδι το ευχαριστιέμαι στα 130-140, μεχρι τα 160 αν ταξιδεύω πολύ ώρα και έχω βαρεθεί, μεχρι 180 αν βιάζομαι....από εκεί και πάνω είναι πολύ κουραστικό για μένα......
|
140-160, αναλογα και το υψος του αναβατη.. ;)
|
Όλοι οι κατασκευαστές τοποθετούν στα οχήματα που φτιάχνουν, όργανα τέτοια ώστε όταν οι βελόνες τους είναι όλες - λίγο πάνω λίγο κάτω - κάθετες ή οριζόντιες (στα αεροσκάφη ως επί το πλείστον οι οριζόντιες) να δείχνουν τη "βέλτιστη" απόδοση και ιδανική λειτουργία για την οποία τα κατασκεύασαν. Ο λόγος είναι για να τις "πιάνει" ο οδηγός με την άκρη του ματιού χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο, αλλά και οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτήν την περίπτωση, να αποσπά την προσοχή. Το κύριο όργανο και αυτό που πρέπει να απασχολεί τον αναβάτη είναι και το μεγαλύτερο.
Τώρα εμείς που έχουμε GS οι περισσότεροι, θα σου πούμε κατιτίς παραπάνω, καταλαβαίνεις γιατί! :D Την απάντηση στην δίνει λοιπόν ο κατασκευαστής. http://gsri.info/gallery/d/3350-3/gaugefaces_07.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nstruments.jpg http://www.autogaul.com/wp-content/u...Instrument.jpgS1000RR http://emmanuellevar.free.fr/ZZR%201...20Kawasaki.jpg http://4.bp.blogspot.com/_lbhuSbjGhy...ik/s1600/3.jpg http://i982.photobucket.com/albums/a...20R51/1150.jpg http://2.bp.blogspot.com/_dn4XSBVgZw...0/IMG_0092.PNG http://mdn.mainichi.jp/photospecials/graph/jal/13.jpg http://i982.photobucket.com/albums/a...10817_0261.jpg |
|
Εγώ που ταξιδεύω συχνά για Θεσσαλονίκη δεν πέφτω σχεδόν ποτέ κάτω από 170km, δεν το λέω για να κάνω τον γκαζοφονιά αλλά παιδιά με 140 δεν βγαίνουν τα 500km και μάλιστα μόνος σου! Θεωρώ ότι η χαμηλή ταχύτητα σε ισιάδια είναι επικίνδυνη, λόγω χαλάρωσης!:)
|
τα 160 ειναι ιδανικα για σβελτο και πολυ πολυ πολυ ξεκουραστο ταξιδι.οχι πως αν πας γρηγοροτερα κουραζεσαι πολυ αλλα πραγματικα με 140 160 σε θεμα ανεσης δεν εχει αντιπαλο
|
Απόσπασμα:
Κυρίες & Κύριοι, Mr. George Gemara....:) |
Η ΜΩΤ,ναι μεν εξαρταται κατα πολυ απο τη μοτοσυκλετα που οδηγουμε και μια εκ των ανετων τετοιων μοτο ειναι και η GS1200...αλλά...εχω δει οδηγο με KLE500 να ταξιδευει με ΜΩΤ 150 και να ειναι χαλαρος...εχω δει επισης οδηγο FZ6 με ΜΩΤ 140 και να χεζεσ@ι οτι θα φυγει απο τη μηχανη.Εχω ταξιδεψει με ST με 230 ΜΩΤ και νομιζα οτι παω με 120...αρα παιζει μεγαλο ρολο και η αντοχη-εμπειρια του οδηγου.
Το R1200GS το πηγαινα με 140 και μετα εψαχνα για 7η στο κιβωτιο για να πηγαινω χαλαρα με 170...αλλά δεν ειχε...κακως! Οδηγος-μοτο-τεραιν ειναι το τριπτυχο καλης μεσης ωριαιας ταχυτητας(για μενα)...και σημερα ΒΑΣΙΚΟ και η καταναλωση γιατι αλλιως ταξιδευω "ξε-αγχωμενος"με 150 χαω/ωρα και να καιω με το F800 μου 4.2lt κι αλλιως να πηγαινω με το ταδε με ιδια ταχυτητα και να καιω 8.0lt/100km...εκει μας θελουνε καποιοι! |
τον βασικοτερο ρολο παιζει η αντοχη του οδηγου;)
|
Όλα σωστά, αλλά με τη βενζίνη στο 1,6-1,7 €, παίζει ρόλο η κατανάλωση:(:(:(
Εξαιρουμένης της βενζίνης, τα 160 είναι μια χαρά άνετα!!!! Με τη βενζίνη μέσα, προσωπικά παίζω 130 - 135 χλμ/ώρα, και φυσικά βαριέμαι:mad::mad::mad::mad: |
Απόσπασμα:
ΜΩΤ 150;;;; 230;;;; Έφτασες Θεσ/νικη από Αθήνα σε 2 ώρες και κάτι ψιλά;;; Πού; και πώς την μετράμε; Αν μετρήσουμε Αθήνα -Θεσ/νικη , ας πούμε, θα πρέπει να μετράμε από το σπίτι μας (πχ Περιστέρι) στη Θεσ/νικη στου κολλητού (πχ Καλαμαριά). Οπότε η ΜΩΤ δεν θα υπερβεί τα 110 χλμ / ώρα, κι ας τελικιάζουμε στην ΕΟ συνεχώς..... Αν μετράμε από την ώρα που περάσαμε το τελευταίο φανάρι της Αθήνας και μέχρι να σταματήσουμε στο 1ο φανάρι στον Εύοσμο, παίζει να πιάσουμε ΜΩΤ 130 - 140 χλμ/ώρα, με ταυτότητα στο στόμα και μοτόρι που έχει τελική 250, γιατί θα μας χρειαστούν...(γιατί υπάρχουν 6-7 στοπ σε διόδια, 2 -3 στάσεις για βενζίνη, τα Τέμπη , τίποτα έργα κλπ). Εκείνο που επισημαίνω είναι η ορολογία που χρησιμοποιούμε!!!! Άλλο πράγμα ΜΩΤ σε μια διαδρομή, άλλο η σταθερή ταχύτητα ταξιδίου που αναφέρεται στην ταχύτητά μας σε συγκεκριμένα διαστήματα ανοικτής ΕΟ. Σε αυτή την ταχύτητα αναφέρεται ο φίλος που άνοιξε το ποστ. Συγνώμη προκαταβολικά, αλλά με λάθος ορολογία μπερδεύεται το σύμπαν.... Πάντα φιλικά. |
Απόσπασμα:
|
:sm8:
|
140 με 160 ειναι super....η κατανάλωση ανεβαίνει αρκετά βέβαια...δεν γνωρίζω αν υπάρχουν διαφορετικά ratio στις τελικές σχέσεις μετάδοσης μεταξύ GSA kαι GS...υπάρχουν?? διότι μετά από κάποιες στροφές πραγματικά ψάχνεις να βρεις την 7η!!;)
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Η Μεση Ωριαια Ταχυτητα αφορα ενα οχημα που κινειται,μιλαμε αλλωστε για ταχυτητα και οχι για χρονο που χρειασθηκε να διανυθει μια αποσταση..Δεν μιλαμε για το Χρονο που χρειασθηκαμε απο ενα σημειο Α σε ενα σημειο Β δηλαδη,εκει μιλαμε για Χρονο Διαδρομης.Και σιγουρα ειναι πολλες οι φορες που δεν συμπιπτει η ΜΩΤ με το Χρονο Διαδρομης(και δεν ειναι δυνατο να συμπιπτει).Ακομα και διοδια να σταματησεις για 1' αλλάζει η μεση ταχυτητα,ακομα και μια σταση για τσιγαρο να κανεις παλι αλλαζει κλπ κλπ.Εκει μιλαμε για Χρονο διαδρομης συνολικα.Οταν-προσωπικα-μιλαω για ΜΩΤ μιλαω για Μεση Ταχυτητα οση ωρα κινειται ενα οχημα. Αν κανω λαθος παω πασο...φιλικα:) |
Η εμπειρια μου ειναι 160 χμ ξεκουραστα. Ακομα καλυτερα απο 140-160 στουσ δρομους που εχοουμε εμεις
|
Ο ορισμός της Μέσης Ωριαίας Ταχύτητας (average speed) είναι ένας και είναι συνάρτηση της ταχύτητας και του χρόνου και μετριέται όπως λέει παραπάνω ο φίλος ο forester. Η μέση ταχύτητα μετριέται και όταν δεν κινείται το όχημα. Με οποιοδήποτε GPS μπορούμε να την δούμε αμέσως στα υπομενού που διαθέτει.
Στο θέμα απ' ότι καταλαβαίνω μιλάμε για "άνετη" ταχύτητα που είναι κάτι υποκειμενικό και εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες πέραν από αυτούς που έλαβε υπόψη του ο κατασκευαστής. Average vs. Instantaneous Speed Average vs. Instantaneous Speed During a typical trip to school, your car will undergo a series of changes in its speed. If you were to inspect the speedometer readings at regular intervals, you would notice that it changes often. The speedometer of a car reveals information about the instantaneous speed of your car. It shows your speed at a particular instant in time. http://www.physicsclassroom.com/mmedia/kinema/trip.gif The instantaneous speed of an object is not to be confused with the average speed. Average speed is a measure of the distance traveled in a given period of time; it is sometimes referred to as the distance per time ratio. Suppose that during your trip to school, you traveled a distance of 5 miles and the trip lasted 0.2 hours (12 minutes). The average speed of your car could be determined as http://www.physicsclassroom.com/mmedia/kinema/trip1.gif On the average, your car was moving with a speed of 25 miles per hour. During your trip, there may have been times that you were stopped and other times that your speedometer was reading 50 miles per hour. Yet, on average, you were moving with a speed of 25 miles per hour. |
140-160 και στις στροφές +++κατι ακομα:sm7::sm7::sm7: |
Ταξίδι μέχρι το 130. Μετά απο κεί φτερό στον άνεμο........
|
140 με 160.
άνετα, σχετικά οικονομικά, ξεκούραστα. εάν κάνω ταξιδάκι (πάνω από 200χλμ) με ταχύτητες 160+ τότε κουράζομαι |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Σε αυτό που λες (ή που θες να πεις), δεν κάνεις λάθος. Για κάποιους όμως δεν είναι σαφή αυτά και καταλαβαίνουν άλλα... Λάθος , λοιπόν, είναι η χρησιμοποίηση του όρου ΜΩΤ, ο οποίος έχει ορισμό (όπως τον αναφέρει λεπτομερώς και ο gemara) και δεν επιδέχεται παρερμηνία, ή άλλη διατύπωση! Σαφώς ο χρόνος ταξιδίου και η συνολική διανυθείσα απόσταση καθορίζουν τη ΜΩΤ, συμπεριλαμβανομένου και του τσιγάρου..... Αν αναφέρεσαι στο χρόνο κίνησης του οχήματος, πρέπει -σαφώς πάλι- να το διευκρινήσεις. Αλλιώς ΜΩΤ έχει να κάνει με συνολικό χρόνο κίνησης στην ολική διανυθείσα απόσταση. Κάνω τις διευκρινήσεις μήπως κάποτε συνεννοηθούμε χωρίς επεξηγήσεις. ΥΓ: Δεν είναι τυχαίο που και ο Gemara είναι στρατιωτικός.... Αφήνει "κουσούρια" η δουλειά μας....:):):) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ο ανταγωνισμος?δηλ το beverly club?:D |
Παρακαλω πολυ ντουλαπες σκουτερ και λοιπα ειδη οικιακου εξοπλισμου να αποχωρησουν απο το δρομο για να μην εχουμε καμμια παρασυρση..τρεχουν μοτοσυκλετες:cool:
|
Απόσπασμα:
:sm3::sm3::sm3: |
Απόσπασμα:
:p:p |
Η απαντηση σε στο ερωτημα αυτο εξαρταται απο τον αναβατη και τις συνθηκες που ταξιδευει.
Ενας ψηλος αναβατης θα αισθανεται πιο ανετα σε μικροτερη ταχυτητα απ'οτι καποιος κοντυτερος (αφου τον "κοντο" θα τον προστατευει καλυτερα η ζελατινα σε σχεση με τον πιο ψηλο) Οπως μπορει καποιοι απο εμας να αισθανονται πιο ανετα σε μικροτερες ταχυτητες οταν ταξιδευουμε με συνεπιβατη (σκεφτομενοι ΚΑΙ την ανεση του συνεπιβατη μας) Αλλη μια παραμετρος ειναι,ας πουμε,και η "ψυχολογικη" Δηλαδη μπορει να αισθανομαστε πιο ανετα οταν ξερουμε οτι κινουμαστε με ταχυτητες που μας δινουν μικροτερη καταναλωση (αφου ειναι δυσκολες οι εποχες που ζουμε η κριση μας εχει χτυπησει ολους και η τιμη της βενζινης τραβα συνεχως στον ανηφορο....) Προσωπικα θεωρω πως ανετα ταξιδευω με 160-180 (μονος μου) και 140-160 max οταν ειμαι διπλος κ με αποσκευες. Ταχυτητες που ειναι (για μενα παντα)πολυ καλες και που εαν αλλαξω την ζελατινα μου (με μια μεγαλυτερη-ψηλοτερη ή εαν βαλω το προσθετο της τουρατεκ) θα μπορεσω να κινηθω με μεγαλυτερες. |
Απόσπασμα:
Επειδή λέω την αλήθεια. Τόσα ταξίδια έκανα με μερικούς και γνωρίζω.:) |
Νομίζω ότι τα 160 είναι πολυ άνετα για ταξίδι.
Πριν πάρω το gs ταξιδευα με ένα fazer600 κ πήγαινα με 150-160 κ ομολογώ ότι είχα κουραστεί μετα απο 2 ώρες πάνω στη σελα. Με πέρασε ένα gs τουλάχιστον με 200 κ μου φάνηκε ότι ήταν πολυ ανετος. Μετα απο 1 χρόνο αγορασα gs! |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:23. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!