GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΙΝΔΙΑ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=24805)

ckk 19-10-2011 14:03

ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΙΝΔΙΑ

Moυ βγαίνει το time lapsing μηχανολογικό μου...

Mε τον κλάδο μου αυτή τη φορά.

Παρακολουθήστε την κατασκευή ενός επιβατηγού αεροσκάφους της ινδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους SpiceJet σ’ ένα time-lapse βίντεο. Το νέο αεροσκάφος θα αναλάβει την αποστολή της σύνδεσης των μικρότερων πόλεων της αχανούς χώρας.

Δεν μπορώ όμως και να ΜΗΝ αναφωνήσω:

ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΙΝΔΙΑ.

Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κανείς... Νεύρα

Nondas 19-10-2011 14:19

Απάντηση: ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΙΝΔΙΑ

Θα μπορούσαμε να φτιάχναμε κι εμείς κάτι τέτοιο, στην ΕΑΒ, αν το είχαμε πάρει αλλιώς.... Άλλά όπως είπε και ο GAP, εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ Ινδία....:hmmm:

merik 19-10-2011 14:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Nondas ( 495835)
Άλλά όπως είπε και ο GAP, εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ Ινδία....:hmmm:

:sm7:

NLS 19-10-2011 14:25

Μην παίζουμε με τις λέξεις.

Δεν υπάρχει μόνο αυτή η Ινδία, ούτε αυτήν εννοούν.

Skyhigh 19-10-2011 14:33

Μα το Q400 δεν φτιαχνεται στην Ινδια αλλα στο Toronto του Καναδα, αν εννοουσατε αυτο με το βιντεο... Αν καταλαβα λαθος συγνωμη. Εξαλλου εχει η Olympic καμια 10αρια απο δαυτα...

vpentza 19-10-2011 14:38

φιλικές παρατηρήσεις ;) :

το εν λόγω αεροσκάφος μου φαίνεται γνωστό λόγω του ότι το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά...παρατήρησα στο Video ότι δεν υπάρχουν Ινδοί εργαζόμενοι και το περιβάλλον δείχνει αρκετά "ευρωπαικό". Σε κάποιο σημείο μάλιστα εντόπισα και μια Καναδική σημαία...
Λογικά λοιπόν αναφερόμαστε στο Bombardier Dash8 Q400 series που παλαιότερα ήταν γνωστό ως de Havilland Canada Dash 8 ή DHC-8. :)

Το video μάλλον δείχνει τη κατασκευή του εν λόγω αεροσκάφους κατ' εντολή και λογαριασμό της Ινδικής αεροπορικής εταιρείας...εκτός Ινδίας.
Δεν δείχνει να κατασκευάζεται εκεί,
Δεν δείχνει να υπάρχει Ινδός εργαζόμενος (ίσως όμως να δουλεύει στις τουαλέτες του εργοστασίου ;)).

Το video καταδεικνύει την ανεπάρκεια της βιομηχανίας των Ινδών να παράγουν αεροσκάφη (ακόμα)....

Ας μην βιαστούμε να γίνουμε Ινδία λοιπόν και όσοι έχουν ταξιδέψει στην Ινδία (εκτός τουριστικών προορισμών) θα συνομολογήσουν την απόλυτη εξαθλίωση που ζουν εκεί....:cool:

ckk 19-10-2011 14:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 495841)
Μην παίζουμε με τις λέξεις.

Δεν υπάρχει μόνο αυτή η Ινδία, ούτε αυτήν εννοούν.

Υπάρχει όμως ΚΑΙ αυτή. Και μην παραθέσω οικονομικά στοιχεία, GDP κλπ. Τα παράθεσε η Ινδική Πρεσβεία, που μας έκανε ρόμπες. Και μίλησε για εμπόριο, λιμάνια, scrap yards, τεχνολογία κλπ.

Δεν μπορείς να απαξιώνεις έτσι μια ολόκληρη χώρα. Ειδικότερα όταν η απαξίωση προέρχεται από την Ελλάδα. Και ειδικότερα από τον βλάκα.

Επίσης είδατε πουθενά την αντίδραση της Ινδικής πρεσβείας?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Skyhigh ( 495855)
Μα το Q400 δεν φτιαχνεται στην Ινδια αλλα στο Toronto του Καναδα, αν εννοουσατε αυτο με το βιντεο... Αν καταλαβα λαθος συγνωμη. Εξαλλου εχει η Olympic καμια 10αρια απο δαυτα...

Δεν γίνεται να μην σου έρθει η flashιά όμως και να μην τα συνδυάσεις... Νεύρα

Τα ζώα μας οι Ινδοί... :hmmm:

tsompanis 19-10-2011 14:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 495861)

Τα ζώα μας οι Ινδοί... :hmmm:

τελικά οι εγκαταστάσεις αυτές του βίντεο είναι στην Ινδία ή στον καναδά?

και γιατί τα ζώα μας οι Ινδοί? τι υπάρχει στο βίντεο που δεν μπορώ να καταλάβω ? :Απορία:

Nondas 19-10-2011 15:01

έχω επισκεπτεί την Ινδία για 20 ημέρες το 1996. Εκτός τουριστικών προορισμών:). Τότε η χώρα διέθετε βιομηχανία ικανή να φτιάξει σχεδόν τα πάντα, γι αυτό και δεν εισήγαγαν τίποτα. Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο απ΄ότι ξέρω, οπότε γιατί να μην είναι Ινδοί αυτοί που είναι στο video; Αλλά και να μην είναι Ινδοί, καλό είναι να μην τους υποτιμούμε σαν κράτος..... μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα απ΄ότι φαντάζοντε πολοί από εμάς ...;)

ckk 19-10-2011 15:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 495857)
φιλικές παρατηρήσεις ;) :

το εν λόγω αεροσκάφος μου φαίνεται γνωστό λόγω του ότι το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά...παρατήρησα στο Video ότι δεν υπάρχουν Ινδοί εργαζόμενοι και το περιβάλλον δείχνει αρκετά "ευρωπαικό". Σε κάποιο σημείο μάλιστα εντόπισα και μια Καναδική σημαία...

Υπάρχουν Ινδοί εργαζόμενοι, χωρίς να παίζει μεγάλο ρόλο όμως.

Λογικά λοιπόν αναφερόμαστε στο Bombardier Dash8 Q400 series που παλαιότερα ήταν γνωστό ως de Havilland Canada Dash 8 ή DHC-8. :)

Το video μάλλον δείχνει τη κατασκευή του εν λόγω αεροσκάφους κατ' εντολή και λογαριασμό της Ινδικής αεροπορικής εταιρείας...εκτός Ινδίας.
Δεν δείχνει να κατασκευάζεται εκεί,

Βασίλη δεν είπα ότι κατασκευάζονται τα αεροπλάνα στην Ινδία.

Δεν δείχνει να υπάρχει Ινδός εργαζόμενος (ίσως όμως να δουλεύει στις τουαλέτες του εργοστασίου ;)).

Δεν είναι έτσι και κοίτα λίγο καλύτερα. ;)

Το video καταδεικνύει την ανεπάρκεια της βιομηχανίας των Ινδών να παράγουν αεροσκάφη (ακόμα)....

Όχι. Το video δείχνει την time lapsing κατασκευή του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Ας μην βιαστούμε να γίνουμε Ινδία λοιπόν και όσοι έχουν ταξιδέψει στην Ινδία (εκτός τουριστικών προορισμών) θα συνομολογήσουν την απόλυτη εξαθλίωση που ζουν εκεί....:cool:

Δεν αναιρεί τα προηγούμενα.

Πρόχειρα να σου πω ότι υπάρχει – και μεγάλη – aviation industry – στην εν λόγω χώρα. Με βιομηχανίες άμεσα συνδεδεμένες με παραγωγή αεροσκαφών, άλλες με παραγωγή οπλικών συστημάτων των αεροσκαφών, άλλες με υποστηρικτικά ηλεκτρονικά συστήματα, άλλες με έρευνα και ανάπτυξη καινούργιων προϊόντων, και τέλος άλλες με joint ventures, όπως και εμείς εδώ με μεγάλες βιομηχανίες του εξωτερικού.

Παραδειγματικά:

1. Hindustan Aeronautics Limited (Hal)

2. Indian Space Research Organisation (ISRO)

3. Defence Research Development Organization (DRDO)

4. Bharat Electronics Limited (BEL)

5. Bharat Dynamics Limited (BDL)

Μπορείτε λοιπόν να με αφήσετε να γίνω Ινδός?

ckk 19-10-2011 15:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 495887)
τελικά οι εγκαταστάσεις αυτές του βίντεο είναι στην Ινδία ή στον καναδά?

Δεν είναι στην Ινδία.

και γιατί τα ζώα μας οι Ινδοί? τι υπάρχει στο βίντεο που δεν μπορώ να καταλάβω ? :Απορία:

Ρώτα τον πρωθυπουργό σου. :hmmm:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Nondas ( 495889)
έχω επισκεπτεί την Ινδία για 20 ημέρες το 1996. Εκτός τουριστικών προορισμών:). Τότε η χώρα διέθετε βιομηχανία ικανή να φτιάξει σχεδόν τα πάντα, γι αυτό και δεν εισήγαγαν τίποτα. Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο απ΄ότι ξέρω, οπότε γιατί να μην είναι Ινδοί αυτοί που είναι στο video; Αλλά και να μην είναι Ινδοί, καλό είναι να μην τους υποτιμούμε σαν κράτος..... μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα απ΄ότι φαντάζοντε πολοί από εμάς ...;)

:sm8:

siraxanz 19-10-2011 18:06

Η Ινδοι δεν που αγορασαν την ΚΤΜ? την λαμπο? και δεν ξερω ποσες αλλες Ευρωπαικες βιομηχανιες??:o:(

NLS 19-10-2011 18:17

Διαβάζω πολλά πανάσχετα εδώ μέσα.

Το ότι ανάμεσα σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπων στην Ινδία, υπάρχουν μερικοί (από ΤΙΣ ΠΑΝΩ ΚΑΣΤΕΣ μη ξεχνιόμαστε) όπου έχουν "ξεφύγει" οικονομικά (ή και σε ιδέες, στην εφαρμογή τους ή δεν ξέρω σε τι), βασισμένοι μάλιστα στα υπόλοιπα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εργατικού δυναμικού (ΚΑΙ εσωτερικής αγοράς) μου λέει από λίγα έως τίποτα.

Όποιος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αντιστοιχιστεί πρακτικά (και μάλιστα μόνο... τα καλά του!) στην Ελλάδα, μόνο βαθιά νυχτωμένο τον κάνει.

ckk 19-10-2011 18:20

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 495983)
Η Ινδοι δεν που αγορασαν την ΚΤΜ? την λαμπο? και δεν ξερω ποσες αλλες Ευρωπαικες βιομηχανιες??:o:(

Έχω την εντύπωση ότι οι Mimrans, αν εννοείς τότε αυτούς, ήταν Πακιστανοί. Αλλά το project δεν πήγε καλά και έχει καταλήξει τώρα στο group της VW.

ckk 19-10-2011 18:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 495991)
Διαβάζω πολλά πανάσχετα εδώ μέσα.

Το ότι ανάμεσα σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπων στην Ινδία, υπάρχουν μερικοί (από ΤΙΣ ΠΑΝΩ ΚΑΣΤΕΣ μη ξεχνιόμαστε) όπου έχουν "ξεφύγει" οικονομικά (ή και σε ιδέες, στην εφαρμογή τους ή δεν ξέρω σε τι), βασισμένοι μάλιστα στα υπόλοιπα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εργατικού δυναμικού (ΚΑΙ εσωτερικής αγοράς) μου λέει από λίγα έως τίποτα.

Όποιος πιστεύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αντιστοιχιστεί πρακτικά (και μάλιστα μόνο... τα καλά του!) στην Ελλάδα, μόνο βαθιά νυχτωμένο τον κάνει.

Δεν γίνεται ρε NLS όμως να κατηγορούμε ένα κράτος... δεν γίνεται.

NLS 19-10-2011 18:31

Γενικά μιλώντας;
Εμάς γιατί το κάνουν;
;)

ckk 19-10-2011 18:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 496008)
Γενικά μιλώντας;
Εμάς γιατί το κάνουν;
;)

Γιατί μας αγαπάνε...

Αλλά τους αγαπάμε και μεις όμως... τους φίλους μας τους Γερμανούς χε χε χε με τρίψιμο χεράκια. :sm7:

z_atomic 19-10-2011 20:54

δεν ξέρω αν θα γίνουμε ή αν αξίζει να γίνουμε Ινδία κλπ. Ξέρω σίγουρα ότι στην Ελλάδα υπήρχαν (και υπάρχουν ακόμη) μεγάλα μυαλά. Άνθρωποι με καλές ιδέες, όρεξη για δουλειά και για καινοτομία, χωρίς ντε και καλά να εχουν στο μυαλό τους μόνο την αποκόμιση οικονομικού κέρδους.
Δυστυχώς η Ελλάδα μπούκωσε από επιχειρηματίες που ήθελαν μέσα σε ένα μήνα να κάνουν απόσβεση της επένδυσής τους, και να βγάζουν πενταπλάσιο από το προβλεπόμενο κέρδος. Γεμίσαμε από εξυπνάκιδες, από άσχετους με καποια επαγγέλματα, βλέπε εργολάβους οικοδομών και ιδιοκτήτες καφετέριας οι οποίοι πλούτισαν σε λίγους μήνες. Θα μου πεις ζηλεύεις? Όχι θα είχα ανοίξει κ εγώ καφετέρια αν ήθελα, είχα και τις επαφές και το κεφάλαιο από επενδυτές. Δεν ζηλεύω την παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία σε επιχειρήσεις στυλ "αρπαχτής". Πιστεύω στην ποιότητα και στην σταθερότητα, στοιχεία βέβαια στην Ελλάδα που μόνο ρομαντικοί τα κυνηγάνε ακόμη. Όχι δεν είμαι ρομαντικός. Είμαι απλά πεισματάρης και έτσι θέλω να μείνω. Να κυνηγώ αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να κάνω καλά και να προσφέρει και στους υπόλοιπους χωρίς να κοροιδεύω κανένα.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΥΤΕ ΙΝΔΟΣ ΟΥΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΟΥΤΕ ΚΙΝΕΖΟΣ ΟΥΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Έλληνας θέλω να μείνω αρκεί να με αφήσουν.

GeorgeP 19-10-2011 21:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 495983)

Η ινδικη Bajaj κατεχει το 38% της ΚΤΜ (http://www.bikespace.in/2010/11/bajaj-autos-owns-2nd-biggest-pie-in-ktm-shares/) και κατασκευαζει το Duke 125 το οποιο εισαγεται και πωλειται στην ευρωπη και την Ελλαδα.
Το 2009 ειχε αποφασιστει να κατασκευαζονται εκει και τα 690 Supermoto, street bike 690 Duke, 990 Adventure, 250 EXC-F and the 990 Superduke, δεν ξερω αν σημερα το εχουν κανει.

DoctorAbo 19-10-2011 22:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Nondas ( 495835)
Θα μπορούσαμε να φτιάχναμε κι εμείς κάτι τέτοιο, στην ΕΑΒ, αν το είχαμε πάρει αλλιώς.... Άλλά όπως είπε και ο GAP, εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ Ινδία....:hmmm:

Mεγάλη κουβέντα Νώντα. Όντως θα μπορούσαμε να συναρμολογούσαμε κάτι παρόμοιο στην ΕΑΒ. Το έμψυχο υλικό το διαθέτουμε.

Για να γινόταν όμως αυτό θα χρειαζόταν
όραμα
έμπνευση
βούληση
δράση

όποιος πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ένα από τα παραπάνω σήμερα στα πολιτικά μυαλά μας παρακαλώ να κάνει ένα βήμα μπροστά !!!!!!! ;)

pits3 19-10-2011 23:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 495890)

Μπορείτε λοιπόν να με αφήσετε να γίνω Ινδός?

ε μην το παρακανουμε οσο ελληνας εισαι με την ιντρακομ και την 1η στον κοσμο σε ναυτιλια χωρα μας αλο τοσο θα θες να εισαι και ινδος.....

ειτε ελληνας ειτε ινδος, οπως ειχε πει και ο χαρυ κλιν "εσυ φαε σκ@τ@ λαε"

Nondas 19-10-2011 23:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 496146)
Mεγάλη κουβέντα Νώντα. Όντως θα μπορούσαμε να συναρμολογούσαμε κάτι παρόμοιο στην ΕΑΒ. Το έμψυχο υλικό το διαθέτουμε.

Για να γινόταν όμως αυτό θα χρειαζόταν
όραμα
έμπνευση
βούληση
δράση

όποιος πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ένα από τα παραπάνω σήμερα στα πολιτικά μυαλά μας παρακαλώ να κάνει ένα βήμα μπροστά !!!!!!! ;)

Δεν μιλάω για συναρμολόγιση, αλλά για κατασκευή, του μεγαλύτερου τμήματος τουλάχιστον. Άν υπήρχαν αυτ'α που αναφέρεις. Ίσως σε μια άλλη ζωή, σε μια άλλη Ελλάδα, με Έλληνες πολιτικούς και Έλληνες συνδικαλιστές:)

ckk 24-10-2011 13:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pits3 ( 496167)
ε μην το παρακανουμε οσο ελληνας εισαι με την ιντρακομ και την 1η στον κοσμο σε ναυτιλια χωρα μας αλο τοσο θα θες να εισαι και ινδος.....

ειτε ελληνας ειτε ινδος, οπως ειχε πει και ο χαρυ κλιν "εσυ φαε σκ@τ@ λαε"

;)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Nondas ( 496185)
Δεν μιλάω για συναρμολόγιση, αλλά για κατασκευή, του μεγαλύτερου τμήματος τουλάχιστον. Άν υπήρχαν αυτ'α που αναφέρεις. Ίσως σε μια άλλη ζωή, σε μια άλλη Ελλάδα, με Έλληνες πολιτικούς και Έλληνες συνδικαλιστές:)

:sm8:

ckk 25-10-2011 02:54

Επίσης μην με κάνετε Ινδό, διότι θα έχω και αγώνες F1. Και δεν θέλω ρε παιδί μου...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

,
,
,
,
,

Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ο τύπος...?

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:35.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!