![]() |
Τι θα γίνει με τα δάνειά μας;
Τι θα γίνει με τα δάνειά μας;
ΕΛΛΑΔ Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011, 14:17 http://1.1.1.1/bmi/www.newsbeast.gr/...70343CD1EA.jpg Σχετικά Tags
Τι θα σημάνει για τα δάνειά μας το επικείμενο «κούρεμα»; Τι οφείλουν να κάνουν όσοι έχουν πάρει δάνεια και δεν τα έχουν αποπληρώσει; Το «Πρώτο Θέμα» ρώτησε πλήθος ειδικών, τραπεζιτών, δικηγόρων και ειδικών συμβούλων και πήρε από όλους την ίδια απάντηση: «Είναι ατομικό σου ζήτημα. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει γενική ρύθμιση. Μπορεί το κράτος να πτωχεύσει αλλά εσύ συνεχίζεις να χρωστάς». Για τους οφειλέτες υπάρχουν τρεις περιπτώσεις: Το Οικονομικό Αποτύπωμα Είναι η αποτίμηση του οφειλέτη με βάση το τι έχεις, το τι βγάζεις κάθε χρόνο, με λίγα λόγια, είναι το τι πιστεύει ο τραπεζίτης ότι μπορείς να τους επιστρέψεις. Αν έχεις περιουσία, ακίνητα ή κάτι άλλο που μπορεί να το πάρει, θα το πάρει. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις όλων ανεξαιρέτως των τραπεζιτών, προτιμούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση παρά να μπουν σε μία νομική διαδικασία διεκδίκησης του ακινήτου. Διαπραγμάτευση Σε αυτή την περίπτωση κάνεις ένα πολύ σκληρό παζάρι με την τράπεζα για να της πληρώσεις ένα μέρος του δανείου και να τελειώνεις. Αν είσαι σε θέση να της πεις ότι «δεν έχεις να πάρεις τίποτα γιατί δεν έχω τίποτα να σου δώσω», είσαι σε πλεονεκτική θέση. Αν έχεις κάτι να σου πάρει η θέση σου είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά όχι και απελπιστική, αφού ούτως ή άλλως η τράπεζα δεν θέλει να μπει στη διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας σου. Το κακό σενάριο Το κακό σενάριο είναι να περάσουν οι τράπεζες όχι στα χέρια του κράτους, αλλά στα χέρια των ξένων. Σε τέτοια περίπτωση οι τράπεζες μπορεί να πουλήσουν τα δάνεια σε μία εταιρία που ειδικεύεται σε είσπραξη δανείων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έρχεται η τράπεζα και λέει: «Έχεις δάνεια αξίας 10 δις. που μάλλον δεν θα εισπράξεις. Σου τα αγοράζω με 2 δις. Η τράπεζα τα πουλάει και η εταιρία αρχίζει τον αγώνα είσπραξής τους. Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το γνωστό ρητό «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». |
Απάντηση: Τι θα γίνει με τα δάνειά μας;
Σκληρό παζάρι κι ότι γίνει.
Το καλύτερο να βγει κανένας παπατζής πολιτικός που θα ψάχνει ψηφαλάκια και να τα χαρίσει. Που είναι οι μέτοχοι τραπεζών κι οι καταθέτες; Αμα είχαν ούμπαλα ο ΓΑΠ κι η συμμορία, λέμε τώρα, θα είχαν εκδώσει ένα λαϊκό ομόλογο και θα παίρναν τα παπάρια μας οι Γερμανοί. Αλλά που;! Πήγε κι έκανε τη μακακία και τώρα τον τρώμε εμείς. Ουστ! |
.
Για να καταλάβω ... έτσι όπως τίθενται τα πράγματα στο άρθρο, όποιος χρωστάει στην τράπεζα, παρακαλάει να πτωχεύσουμε ... Και όσο πιο μεγάλο είναι το δάνειό του, τόοοοοοσοοοοοο πιο πολλές προσευχές κάνει .... http://www.wpclipart.com/smiley/smal...Smileys_11.png Υ.Γ. ..... αχ ρε #$@%*%$* πατέρα, που μας έμαθες να μην έχουμε πάρει δάνειο, ΠΟΤΕ στη ζωή μας ... http://www.displayus.com/emoticons/i..._42[1].gif . |
Απόσπασμα:
Οποιος έχει πάρει δάνειο παρακαλάει να γίνει κάτι ώστε να μπορεί να είναι συνεπής. Ετσι όπως τα κάνανε, όλοι κάτι χάνουμε. Ας χάσουν λοιπόν κι οι τράπεζες. Δεν είναι δυνατόν όλοι να είμαστε ή να μπαίνουμε στον κουβά κι οι τράπεζες να επιμένουν να έχουν όλα όσα συμφωνήθηκαν υπό άλλες συνθήκες και με άλλες προοπτικές. Ακόμη κι οι ρυθμίσεις που κάνουνε πάλι προς όφέλός τους είναι, σε βάθος χρόνου εισπράττουν περισσότερους τόκους. Να δούμε βέβαια τι μορφή θα έχει η χώρα σε 5 μέρες και το ξανασυζητάμε! Προσωπικά είμαι έτοιμος ψυχολογικά να τα χάσω σχεδόν όλα, ο μπέμπης όμως δε θα πεινάσει. |
Απόσπασμα:
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ αυτές τις μέρες Νίκο μου. Δεν την έψαξα ούτε για επιδοτήσεις για το μαγαζί, ούτε για τίποτα. Ήθελα να μην έχω τίποτα στο κεφάλι μου... Α ρε φούστη μου... :(:mad: |
Επειδή εγώ έχω δάνειο (τι να γίνει, που μου χάλασε ο σεισμός το άρτι ανακαινισθέν σπίτι μου και ο πατέρας μου δεν είχε άλλο να μου δώσει!?!?!)... και επειδή δεν έχω τοοοοοσες οικονομικές γνώσεις για να καταλάβω τα παραπάνω βαθυστόχαστα, αν θέλετε τα ξεδιαλύνετε, αλλιώς βάλτε το θέμα στα... ανέκδοτα, για να μην πω αλλού και γίνω καυστικότερος.:hmmm:
Και για να ξεκαθαρίζουμε λίγο. Οι οφειλέτες δανείων ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ να πτωχεύσει η χώρα, γιατί πολύ απλά καταλάβαιναν ότι δεν τους συμφέρει... όσοι καταλάβαιναν, γιατί οι ηλίθιοι ακόμη δεν εξέλειπαν της ανθρωπότητας!! ΑΝ λοιπόν χρεωκοπήσουμε και αλλάξουμε νόμισμα, τότε ναι, θα υπάρξει θέμα και με τα δάνεια και με πολλά άλλα. Αν όχι, τότε τι θα πρέπει να διαπραγματευτείς με την όποια τράπεζα;;;;; Εκτός και εννοείται πως δεν θα έχουμε επαρκείς μισθούς ή συντάξεις για να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις που, ειρήσθω εν παρόδω, εν γνώσει μας αναλάβαμε!!! Ήδη έχουμε σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου που απάλλαξε μια δανειολήπτρια στην Λάρισα ή Λαμία ή κάπου εκεί τέλος πάντων... Αφήνω το... σεντόνιασμα στους "ειδικούς"...:D ΥΓ. Εγώ πάντως ποτέ δεν πίστεψα πως θα βγούμε από την Ε.Ε. εκτός και διαλυθεί η ίδια η Ένωση!!! |
Μια απαραίτητη διευκρίνηση... επειδή η σύνδεση που έχω εδώ είναι πάρα πολύ αργή και δεν μπορώ να διορθώσω το κείμενο...
Όταν λέω "για να μην πω αλλού και γίνω καυστικότερος" δεν εννοώ βέβαια "απόκρυφα σημεία" (sic) αλλά directories του φόρουμ όπως "αστεία βίντεο", "τι μας έτυχε" κλπ. Αυτά, γιατί όταν το ξαναδιάβασα, δεν μου άρεσε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να το αλλάξω.:hmmm: |
Τα δάνεια δεν θα θιγούν. Θα πληρώνονται κανονικά. Μόνο ρύθμιση μπορείς να κάνεις.
Αλλοίμονο σε όσους χρωστούν............. |
Απόσπασμα:
Που ακουστηκε οτι τα δανεια ιδιωτων προς τραπεζες, σε χρεωκοπημενη επισημως χωρα, παραγραφονται/διαγραφονται και ως εκ τουτου οι δανειοληπτες πρεπει να παρακαλουν για την πτωχευση της χωρας? Ρε Γιαννη, μηπως γιαυτο θελουν καποιοι σαν την Αυριανη επιστροφη στην δραχμη=πτωχευση ουτως ωστε ο εκδοτης της και ιδιοκτηητς του αλτερ να γλυτωσει -οπως θελει να πιστευει - αυτα που χρωσταει??? Ποια ειναι αυτη η τραπεζα στην οποια χρωσταω π.χ. εγω, και μετα την επισημη χρεωκοπια του κρατους θα μου πει ''αστο δεν πειραζει αμα δεν εχεις.....'' Βαθεια νυκτωμενοι ειναι οσοι το νομιζουν αυτο και βαθεια νυκτωμενοι ειναι οσοι ακουν αυτες τις χαζομαρες και λενε κατι περι πατεραδων που δεν βαζανε τουρβα στο κεφαλι τους....μωρε αυτοι σοφοι, πανσοφοι ηταν κι ευτυχως που καποιοι γιοι τους ακουσαν. Διοτι αν δεν τους ακουγαν και φεσονοντουσαν.... σε περιπτωση επισημης πτωχευσεως, που αν σημερα τα μαγαζια τους κανουν Χ τζιρο τοτε θα κανουν -3χ θα εχαναν σε μια νυκτα οτι ακινητο υπηρχε στο ονομα τους και σε ονομα συγγενη με α'βαθμο συγγενειας!! Χωρια πουαν απο ακινητα που εισεπραταν νοικια σε τετοια περιπτωση δεν θα εισπραξουν φραγκο....απο που να τους τα δωσουν οι νοικαρηδες τους??? Σε περιπτωση επισημης κρατικης πτωχευσης αυτοι που σιγουρα θα επιβιωσουν ειναι αυτοι που δεν χρωστανε σε τραπεζες, δηλαδη οσοι εξυπνοι ακουσαν τους σοφους πατεραδες τους. Υ.Γ. η ελλαδα ουτε απο την Ε.Ε θα βγει ουτε απο την ευρωζωνη. Γιαυτο κι επισημως δεν θα πτωχευσει, και γιαυτο θα εξακολουθουμε να πηγαινουμε στα ΑΤΜ και να παιρνουμε χρηματα μεχρι το πιστωτικο μας οριο για παντα. |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
:sm8: Απόσπασμα:
:sm8: Απόσπασμα:
Αλλοίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν Αλλοίμονο – αλλοίμονο – ααααλλοίοίοίμονο. :p |
Απόσπασμα:
Άλλο αγάπη, Χρήστο μου κι άλλο σεξ!!!! Αλήθεια, με την υπογραφή σου, ποιοί θέλεις να φύγουν;;; τα λαμόγια;;; πριν λίγο διάβαζα για την νοθεία καυσίμων από τους φρουρούς της πατρίδας και τόσα άλλα... πονηρούλη θες να μείνουμε μόνοι ή μήπως, ακόμη χειρότερα, θέλεις να με φάει η μοναξιά?!??!!?!?:D Γιώργο (GeorgeP), ήθελα να ήξερα τι δικαιολογίες θα σκαρφιστούν, όλοι αυτοί οι καταστροφολόγοι που τόσο καιρό, τύπωναν δραχμές, είχαν σίγουρη την επίσημη χρεοκοπία (ανεπίσημα πάντα είμασταν), την εκδίωξη μας από την Ευρωζώνη... και τόσα άλλα!!!! Αλλά εδώ βλέπεις "αναστήθηκε" και η ΝΔ μόλις σιγούρεψε πως τα "λεφτά θα ξανάρθουν" και στρώνει τραπέζι. Και καλά αυτοί (όπως και οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ βέβαια) παλιά τους τέχνη κόσκινο... όμως όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι, που θέλαν να καρατομήσουν τους πολιτικούς, πως έγινε και τόσο γρήγορα "ανακάλυψαν" τον πατριωτισμό του ΚΚτσάκι (εκ του ΚΚjunior) από τη μια κι από την άλλη την άμεση ανάγκη του τόπου για εκλογές, όπου φυσικά θα έρθει η ΝΔ?!?!?! Αυτοί είναι αγνοί και άσπιλοι πατριώτες;;;; Αλλά ξέχασα "θα επαναδιαπραγματευτούν"!!!!!! :p |
Απόσπασμα:
Ετσι προχθες στο συνεδριο του ΕΛΚ (ευρωπαικο λαικο κομμα) σημασια δεν του εδωσαν....του το'παν μια του το'παν δυο να......την ξεχασει την ''επαναδιαπραγματευση......ε, τι να τα ξαναλενε? Εμεις ομως ως γνησιοι ελληνες ακουμε και κανουμε τα ιδια και τα ιδια δλδ ακουμε αυτους και αυτα που μας συμφερουν, ασχετα αν θα γινουν ποτε πραξη ¨η οχι..... Οσο για τους καταστροφολογους εχουν τους λογους τους για να καταστροφολογουν, καποιοι π.χ. (φυσικα Ελληνικα προσωπα που χρωστανε στο Ελληνικο κρατος) θελουν να επενδυσουν στην ενεργεια με τα κλεμμενα απο εσενα κι απο εμενα και βγαλμενα στο εξωτερικο περνωντας γη και υδωρ μπιτ παρά αν βγουν αληθινες οι επιθυμιες τους και χρεωκοπησουμε επισημως. Ξερεις πως....επιστροφη στην δραχμη, τα λεφτα τους σε ευρο στο εξωτερικο.......θα αγοραζουν οτι θελουν φερνωντας συναλλαγμα (πια) στο εσωτερικο και τσαμπα.....ο χρεωκοπημενος τσαμπα πουλαει για να ζησει ο ιδιος και η οικογενεια του. Αλλα αν δεν χρεωκοπησουμε τοτε θα κλαψουν με μαυρο δακρυ διοτι οι Γερμανοι, οι Γαλλοι κ.α. θα τους παρουν την μπουκια μεσα απο το στομα....χωρια που θα αναγκαστουν να πληρωσουν τα κλεμεμνα με την τροικα πανω απο το κεφαλι της Ελλαδας για 30 χρονια η οποια θα απαιτει και θα επιβαλει συστηματα παταξης της φοροδιαφυγης και μαζεμα των φοροφυγαδων παλαιων και νεων!!! αυτο φοβουνται Γιαννη και γιαυτο μας σπρωχνουν στο να βυθισουμε εμεις οι ιδιοι την χωρα στην χρεωκοπια.....ξερουν αυτοι....εχουν και κολλητους συνδικαλιστες αλλα και κυριως πολιτικους που θα παρουν κι αυτοι μερος της τουρτας. Αν εχεις χασει τον Βουλγαρακη και τον ρουσσοπουλο π.χ. να΄σαι σιγουρος οτι μετα την χρεωκοπια θα τους δεις συμβουλους στις εταιρειες τους. |
Απόσπασμα:
spam,,, αλλα μου θύμησες ένα ανέκδοτο με τον ρώσο πρόεδρο Brezinief καψουρεύτηκε μια γκόμενα και τις λέει..... πες μου μωρό μου τι θέλεις να κάνω για σένα,,, και του λέει....να αφήσεις τα σύνορα ανοιχτά για μια μέρα,,, και τις λέει.... "πονηρουλα",,,,,,θέλεις να μείνουμε μονοι ε??? :sm7::sm7::sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Σε ρώτησα και άλλη φορά... δεν είδα ή δεν θυμάμαι αν είπες κάτι... "αν σήμερα το βράδυ φύγουν και οι 300, αύριο το πρωί, με τι θα αντικαθιστούσαμε το μοντέλο διακυβέρνησης;" Διότι καλά θα γλεντάγαμε το βράδυ... όταν έρθει ξημερώματα ο λογαριασμός!?!?!? ΥΓ. αυτό με τον Στάλιν εννοούσα κι εγώ!!!:D |
Απόσπασμα:
Ετσι αμα παρεις απαντηση...... να ερθεις να μου το πεις....... Μηπως εισαι κι εσυ ΠΑΣΟΚΟΣ? τι ρωταω τωρα....ΕΙΣΑΙ, ΕΙΣΑΙ.....:D |
Απόσπασμα:
Βαμμένος... απ' τη μέση και κάτω, για να κρύβομαι στ΄αγγούρια!!!!!:sm7::sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
Αν εννοείς τους στρατιωτικούς, δεν το ξέρω. Δεν ξέρω τον εσωτερικό τους κανονισμό. Και αν θες την γνώμη μου, δεν θα έπρεπε. Δεν μπορεί το κράτος να ελέγχει το κράτος. Σποραδικούς / στατιστικούς ελέγχους ίσως. Σαν να μου λες τώρα ότι το αφεντικό σου έχει και διυλιστήριο και εσείς πρέπει να ελέγχετε το πετρέλαιο που σας φέρνει. 'Ολα αυτά μου φαίνονται ύποπτα και σαν σκέψεις μόνο. Αλλά δεν πειράζει, εγώ τα απαντάω. ΟΛΕΣ τις υπογραφές τις βάζουν οι πολιτικοί. Και πάλι, μια και φαίνεται να μην τα ξέρεις αυτά τα πράγματα :rolleyes:, ΚΥΣΕΑ λέγεται αυτό που ψάχνεις. Αυτή είναι μια ερώτηση, που θέτουν οι πολιτικοί ή τα τσιράκια αυτών ή αυτοί που δεν ξέρουν. Και αν πάλι δεν ξέρεις, συλλαμβάνεσαι πολλαπλώς αγνοών... Ξέραμε τί θα γίνει μετά την επανάσταση του '21? Ξέραμε τί θα γίνει μετά το Γουδή? Ξέραμε ποιά θα είναι η έκβαση στον ανταρτοπόλεμο κατά των Γερμανών στον Β' Παγκόσμιο? Ξέρανε οι επαναστατημένοι Λίβυοι, ότι στο τέλος θα έχωναν μαχαίρια στον πισινό του Γκαντάφι? Τί ερωτήματα είναι αυτά? Πατριωτισμός είναι η λέξη που ψάχνεις και ΠΟΛΕΜΟΣ. Αν δεν συμφωνείτε, κάντε τις πάπιες. Μόνο που οι πολιτικοί, σΆς βλέπουν καθιστές, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Σου γράφω και κανένα σεντόνι για να διαβάζεις εκεί στα ξένα, που είσαι. Αλλά και για να μαθαίνεις... Γιάννη μου. |
Απόσπασμα:
Να ΄σαι καλά που με σκέφτεσαι Χρήστο μου!!!!!! Ασε τα περί πολιτικών και τσιρακίων... Άλλο τι υπογράφουν οι πολιτικοί προς παραλαβή και άλλο τι υπογράφουν οι αρμόδιοι ως παραληφθέν... έλα αν θέλεις, να σου δείξω πολλά τέτοια και στην δική μου δουλειά. Στο σχολείο εκτός από κοπάνα, χειροτεχνία και γυμναστική, κάναμε και ιστορία... Τώρα για τα υπόλοιπα... αν κάνουν καμμιά ομαδική οι κυρίες του φόρουμ για καλσόν... δωσ' τους τα φώτα σου για τα ανθεκτικότερα!!!! |
Απόσπασμα:
Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να απαντάς στα επιχειρήματά μου και τα απαξιώνεις με φθογγισμούς του στυλ 'άσε' και λαρυγγισμούς του στυλ 'τα φώτα μου για τα καλσόν'... ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ.:sm7: Εμένα όμως δεν μου αρέσει. Αν μπορούμε να γράφουμε στο ίδιο επίπεδο καλώς. Εγώ στο δικό σου δεν μπορώ να ανέβω. Μου λείπουν και τα επιχειρήματα. Θα κάνω λοιπόν μια τελευταία προσπάθεια. Η δική σου δουλειά είναι ιδιωτικού δικαίου. Αν θέλει ο μάστορας να την βουλιάξει, γούστο του και καπέλο του. Εγώ όμως απαιτώ από τον πολιτικό να προασπίσει πρώτα τα συμφέροντα της χώρας και μετά τα δικά του. Τους αρμόδιους που παραλαμβάνουν τους τοποθέτησες εσύ? Ξέρεις, όταν έχεις δίκιο, δεν βαριέσαι να το 'χτυπάς'. :cool: |
Απόσπασμα:
Δεν ξέρω αν έχεις τίποτα σύνδρομα για το επίπεδό σου... πάντως εγώ δεν έχω. Οι πολιτικοί δεν είναι κάποια εξωγήινα τέρατα που αναπαράγοντε μόνοι τους σε ανήλιαγες στοές... Κι αν είναι τόσοι πολλοί και αυτοί και τα τσιράκια τους και οι υποτακτικοί τους και οι αδιάφοροι και... και... και η πλειοψηφία της κοινωνίας που ζούμε τότε, τι να γίνει, αυτή είναι. Ποτέ δεν είπα πως οι πολιτικοί είναι έντιμοι, αντιθέτως, όμως δεν πιστεύω πως ΑΥΤΟΙ είναι η αιτία του κακού όπως νομίζουν πάρα πολλοί. Αν εσύ θεωρείς "επιχειρήματα" την απαίτηση να κάνουμε πόλεμο για να μην χάσεις εσύ από το πάρε δώσε σου με την κρατική μηχανή... ας δούλευες μόνο με ιδιώτες, να δεις τι εστί βερύκοκο. Ούτε βέβαια θα κάθομαι να αντιγράφω με τις ώρες, στημένες πολλάκις, πληροφορίες για να το παίξω "επιχειρηματίας". Αν οι δικές μου επιλογές και απόψεις ήταν λάθος, θα ήμουν εγώ τώρα ο χαμένος και όχι εσύ. Και κάτι άλλο. Όταν σχολιάζεις το επίπεδο του άλλου, να βλέπεις και τι γράφεις εσύ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αστεία και δίνω το δικαίωμα να μου κάνουν χωρίς περιορισμό. Θα κάνω όμως κι εγώ ανάλογα και λυπάμαι, αλλά η δική μου αναλογία "λιμάνι on/ σαλόνι off" είναι 70/30. |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:30. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!