GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   φορτιση bt2 (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=25054)

nivo 25-10-2011 21:28

φορτιση bt2

θελω να φορτισω την bt2,δεν εχω ομως (προσωρινα)φορτιστη ρευματος,οσο ειμαι αθηνα οκ το βαζω στο pc,για εκτος αν τα βαλω στο φορτιστη απο το tom-tom που εχουν το ιδιο βυσμα ,θα κανω καμια ζημια ?το εχει δοκιμασει καποιος ??:confused:

nengs 25-10-2011 21:32

Απάντηση: φορτιση bt2

Λογικά ΔΕΝ πρέπει να ταιριάζουν. Δεν μπορεί να έχει το ίδιο ρεύμα το ΤΟΜ ΤΟΜ με την μπαταριούλα της BT2:hmmm:

vpentza 25-10-2011 21:34

πρέπει να ξέρεις τα μΑ φόρτισης του φορτιστή της bt που μάλλον δεν τα ξέρεις για να τα συγκρίνεις με αυτά του tom tom....

επέλεξε το usb καλώδιο του PC.....είναι μάλλον "αργό" για τη συσκευή σου αλλά σίγουρο.....

commander 25-10-2011 21:39

δεν υπαρχει κανενα προβλημα απλα θα σου το φορτιζει ποιο γρηγορα γιατι ειναι ποιο πολλα μιλιαμπερ!!!

gemara 25-10-2011 21:40

Την φορτίζεις με οποιοδήποτε καλώδιο υπολογιστή, USB σε mini USB χωρίς κανένα πρόβλημα. Και σε οτιδήποτε έχει mini USB έξοδο.

http://networkcable-tester.com/wp-co...-usb-cable.jpg

nengs 25-10-2011 21:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 501687)
Την φορτίζεις με οποιοδήποτε καλώδιο υπολογιστή, USB σε mini USB χωρίς κανένα πρόβλημα. Και σε οτιδήποτε έχει mini USB έξοδο.

Δεν νομίζω οτι μιλάει για τέτοια φόρτιση. Μάλλον λέει για 220volt φορτιστή.
Και για αυτό απάντησα οτι δεν του κάνει:hmmm:

gemara 25-10-2011 21:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nengs ( 501700)

Κάνει.

nengs 25-10-2011 21:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 501685)
δεν υπαρχει κανενα προβλημα απλα θα σου το φορτιζει ποιο γρηγορα γιατι ειναι ποιο πολλα μιλιαμπερ!!!

Υπάρχει περίπτωση να την φουσκώσει την μπαταριούλα και να την αχρηστεύσει τελικά:hmmm:

nengs 25-10-2011 21:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 501701)
Κάνει.

Οκ, αφού το ξέρεις πάσο.Εγώ δεν το ήξερα:o

nivo 25-10-2011 21:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nengs ( 501700)

αυτο ακριβως ρωταω,να το φορτισω με ρευμα 220ν αλλα απο το φορτιστη του gps ,μηλαω για προσωρινα μονο

gemara 25-10-2011 21:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nengs ( 501706)
Οκ, αφού το ξέρεις πάσο.Εγώ δεν το ήξερα:o

Καλώς ήρθες και στο φόρουμ, επί τη ευκαιρία! :)

nengs 25-10-2011 21:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nivo ( 501707)
αυτο ακριβως ρωταω,να το φορτισω με ρευμα 220ν αλλα απο το φορτιστη του gps ,μηλαω για προσωρινα μονο

Αφού ο φίλος παραπάνω λέει οκ, τότε βάλτο και καλές βόλτες;)

commander 25-10-2011 21:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nengs ( 501703)
Υπάρχει περίπτωση να την φουσκώσει την μπαταριούλα και να την αχρηστεύσει τελικά:hmmm:

δεν υπαρχει κανενα μα κανενα προβλημα....... την εχω φορτιση και γω δεν ξερω ποσες φορες.....και οι δυο οι φορτιστες ειναι 200 μιλιαμπερ..!!!

commander 25-10-2011 21:55

:D:D
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 501708)
Καλώς ήρθες και στο φόρουμ, επί τη ευκαιρία! :)

:D:D

gemara 25-10-2011 22:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 501716)
δεν υπαρχει κανενα μα κανενα προβλημα....... την εχω φορτιση και γω δεν ξερω ποσες φορες.....και οι δυο οι φορτιστες ειναι 200 μιλιαμπερ..!!!

Θεολόγε, τα βύσματα USB και mini USB είναι κατασκευασμένα βάσει διεθνών standards. Όλες οι τρύπες που τα δέχονται, περιμένουν τα ίδια πράγματα, 5 Volts δηλαδή. Από εκεί και πέρα ο κατασκευαστής της τρύπας (της υποδοχής φόρτισης της BT2 στην περίπτωσή μας) την έχει κατασκευάσει με τέτοια ωμική αντίσταση που άμα της δώσεις εσύ 5V, αυτή θα σηκώσει τα μιλιαμπέρ που πρέπει.

Ο φορτιστής μπορεί να έχει είσοδο 220V γιατί πρέπει να μπει σε πρίζα σπιτιού, αλλά άπαξ και η έξοδός του είναι mini USB, θα βγάλει 5V. Στην πράξη την BT2 την έχω φορτίσει με το κομπιούτερ, με το φορτιστή του zumo, με το φορτιστή της φωτογραφικής μηχανής, με τον αντάπτορα 12V της μοτοσυκλέτας, αλλά και με το φορτιστή της BT2 έχω φορτίσει την Gopro και οτιδήποτε άλλο χωράει το τσουτσούνι αυτό.:)

moby_gr 25-10-2011 22:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 501687)

Σωστά,

φαντάσου πως σε ταξίδι, εν κινήσει, έμεινα από μπαταρία στο ΒΤ...
Άναψα laptop, μέσα από το tanbag, τράβηξα καλώδιο, το συνέδεσα στο κράνος :D και πήρε μπρος. Και φόρτισε κιόλας!

Κανονικότατα, λοιπόν!

gemara 25-10-2011 22:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από moby_gr ( 501753)
Σωστά,

φαντάσου πως σε ταξίδι, εν κινήσει, έμεινα από μπαταρία στο ΒΤ...
Άναψα laptop, μέσα από το tanbag, τράβηξα καλώδιο, το συνέδεσα στο κράνος :D και πήρε μπρος. Και φόρτισε κιόλας!

Κανονικότατα, λοιπόν!

:D

moby_gr 25-10-2011 22:31

Απλά μου κρεμόταν ένα (γκρι) τσουτσούνι από το κράνος :p

commander 25-10-2011 22:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 501752)
Θεολόγε, τα βύσματα USB και mini USB είναι κατασκευασμένα βάσει διεθνών standards. Όλες οι τρύπες που τα δέχονται, περιμένουν τα ίδια πράγματα, 5 Volts δηλαδή. Από εκεί και πέρα ο κατασκευαστής της τρύπας (της υποδοχής φόρτισης της BT2 στην περίπτωσή μας) την έχει κατασκευάσει με τέτοια ωμική αντίσταση που άμα της δώσεις εσύ 5V, αυτή θα σηκώσει τα μιλιαμπέρ που πρέπει.

Ο φορτιστής μπορεί να έχει είσοδο 220V γιατί πρέπει να μπει σε πρίζα σπιτιού, αλλά άπαξ και η έξοδός του είναι mini USB, θα βγάλει 5V. Στην πράξη την BT2 την έχω φορτίσει με το κομπιούτερ, με το φορτιστή του zumo, με το φορτιστή της φωτογραφικής μηχανής, με τον αντάπτορα 12V της μοτοσυκλέτας, αλλά και με το φορτιστή της BT2 έχω φορτίσει την Gopro και οτιδήποτε άλλο χωράει το τσουτσούνι αυτό.:)

καμια αντηρρηση Γιωργιο !!!!!! :)

commander 25-10-2011 22:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από moby_gr ( 501757)
Απλά μου κρεμόταν ένα (γκρι) τσουτσούνι από το κράνος :p

το τσουτσουνι αυτο μήπως στου εβγαινε μεσα απο το κρανος....???? :D:D

pirate 25-10-2011 23:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 501762)
το τσουτσουνι αυτο μήπως στου εβγαινε μεσα απο το κρανος....???? :D:D

με πρόλαβες ...... :sm7::sm7::sm7::sm7:

gsrider 04-11-2011 12:44

Όλα τα usb έχουν το ίδιο βολτάζ στην έξοδό τους.;)

CPretenteriS 04-11-2011 13:04

Νικόλα, με προλάβανε οι προλαλήσαντες γιατί δεν το είχα πάρει χαμπάρι το thread σου. Όπως σου είπα κι εγώ από κοντά, το φορτίζεις με ότι βγάζει έξοδο σε miniUSB.

Εγώ με τον ίδιο φορτιστή, φορτίζω 4-5 devices.

Προχώρα ακάθεκτος !!! Και να γνωρίζεις ότι όλες αυτές οι μπαταρίες έχουν πρόβλημα όταν "κάθονται" για μεγάλη χρονική περίοδο και όχι όταν τις φορτίζεις.

Καλή ακρόαση!! :)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:52.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!