![]() |
service 20.000 km 1200gs
Εδώ που φτάσανε ψύλοι στ' αυτιά μου μπήκανε.
Και το ερώτημα μου λοιπόν και απορία. Τι μπορώ να κάνω μόνος μου και μετά να πάω επίσημη αντιπροσωπία για service 20.000 σε 1200 gs adv. 2009, ώστε να κερδίσω χρήματα και να πάρω βέβαια το πολυπόθητο σφραγιδάκι? Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός. Για επίσημη Θεσσαλονίκη, νομίζω πάει κοντά στα 250 ευρώ. Πολλά δεν είναι ρε παιδια? Λάδια, φίλτρα και τα ξύδια, πολλά μου φαίνονται. Δεν θα μου κατεβάσουν και κινητήρα. Εντάξει λάδια, φίλτρα αλλάζω και μόνος μου. Και μετά το πάω επίσημη. Σφραγίδα θα μου βάλει? Αν έχει κανείς κανένα τιμολόγιο πρόσφατο από την επίσημη Σαλόνικα στα 20.000 ας μας το βάλει να ενημερωθούμε.:Απορία: |
Απάντηση: service 20.000 km 1200gs
Αν χρειαζεσαι αυτο επικοινωνησε μαζι μου μεσω π.μ.
|
Μπορείς να τους πας σίγουρα τα λάδια, βαλβολίνες, μπουζί κλπ αναλώσιμα, εφόσον είναι συμβατά ή ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο. Σαφώς κανένας δεν βάζει σφραγίδα για κάτι που έκανε κάποιος άλλος.... Αν γίνομαι σαφής....
|
Απόσπασμα:
το εξ συνεργείο σφραγίζει για να αποδείξει τις εργασίες που προβλέπονται από τις επίσημες οδηγίες και να φέρει την ευθύνη της εγγύησης εργασιών. όσον αφορά στα συμβατά αναλώσιμα, η εγγύηση παρέχεται από τον εκδότη της απόδειξης ;) |
Απόσπασμα:
|
Κανένας από Θεσσαλονίκη να ενημερώσει για κόστη από επίσημη?
|
...είναι καιρός (2010)που έγινε το 20.000 στο Τρικ...
αν δεν κάνω λάθος 220-250euro κόστισε....πήγαινε ρώτα δε δαγκώνουν:sm7: το δάγκωμα το τρώει το πορτοφόλι σου....όταν πας να την παραλάβεις και ξεφυτρωνοντε τα απρόβλεπτα τύπου: - σας αλλάξαμε τις λάμπες ομίχλης γιατι η μια ήταν καμμένη και γιατί δεν είχατε βάλει τις εργοστασιακές....είχα βάλει τις xenon look...!!!:hmmm: - και για τις δυο λάμπες μου χρεώσατε 65euro:o... ααα!!! ωραία και γιατί δεν με ενημερώσατε...έστω και τηλεφωνικός - έπρεπε;;; - ρωτάει καθυστερημένα...λες και 65 γιούρια είναι στραγάλια....!!!:mad: ωραία κανένα πρόβλημα....δεν τις πληρώνω...βγάλτε τις καινούριες σας λάμπες και βάλτε τις δίκες μου....του λέω - μα τις πέταξα....μου λέει μετά από αυτά τέλος εποχής για μένα ο Τρικ......:rolleyes: τα service τα κάνουμε παρέα με το Χρήστο και τον Τριαντάφυλλο....και ησυχάσαμε!!!!!από κάτι τέτοιους...:p |
Καλά το λες, αλλά σε 6 μήνες, που θα είναι 2 ετών και 6 μηνών, με αφήνει από άξονα π.χ. φτου φτου φτου
Αντε να σου αλλάξουν άξονα χωρις σφραγιδάκιΝεύρα |
Οταν εχεις μια μοτο που σε κοστος φτανει τουλαχιστον
τα 17000 euro δεν νομιζω οτι πρεπει να ψαχνεις να γλιτωσεις λιγα ευρω. Για μενα να πας στον επισημο να κανεις τη δουλεια σου. |
Απόσπασμα:
Οι διαφορετικές τιμές για την ίδια εργασία από επίσημη σε επίσημη δεν είναι τα λίγα ευρώ αλλά η κοροιδία. Να μην κάνουμε έρευνα σαν καταναλωτές? Για σένα μπορει να είναι λίγα για άλλους όχι. Ειδικα για αυτούς που χάσανε την δουλειά τους λόγω κρίσης. |
Απόσπασμα:
θελεις 2 σε 1 και να γλιτωσεις χρηματα αλλα και σφραγιδακι και δεν ξερω αν γινεται. |
Αυτό λέω από την αρχή. Κάνε έρευνα, πάρε δικά σου λάδια, φίλτρα , μπουζί κλπ, ΙΔΙΑ με τα εργοστασιακά, ή με ότι χρησιμοποιεί ο επίσημος που θα επιλέξεις (μετά από έρευνα) και κάνεις το σέρβις σου ΕΚΕΙ!!! Μόνο έτσι παίρνεις σφραγίδα και δικαιούσαι κάλυψη εγγύησης, αν -ου μη γένιτω- πάθεις κάτι.
Επίσης, όπως αναγράφεται ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ στο εγχειρίδιο χρήσης (σελ 180, κεφ 11) το σέρβις γίνεται σε εξειδικευμένο επισκευαστή, ή ακόμα καλύτερα σε επίσημο αντιπρόσωπο BMW. Άρα καλύπτεσαι πλήρως όπου και να πας, αρκεί να είναι εξειδικευμένο συνεργείο. Στην αυλή σου όμως, δεν θα σου σφραγίσει κανένας τίποτα και άντε γεια εγγύηση! |
το σερβις των 10.000 χλμ. ξερει κανεις ποσο ειναι,πανω κατω...
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
4ο στην παρεα σας θελετε?????? |
Απόσπασμα:
Αλλαγη λαδιών Φιλτρο λαδιού Βαλβολίνη Υγρά φρένων 78 στοίχησε η εργασία ( + φπα ) 70 τα ανταλλακτικά ( + φπα ) |
σας ευχαριστω παιδια!!:sm8:
ο forester πληρωσε 150ευρω με την εκπτωση,ενω ο τζωρτζης 180ε. δεν χρησιμοποίησες την εκπτωση τζωρτζη?? |
Απόσπασμα:
150 χωρίς έκπτωση!!!!! Εγώ πλήρωσα 87€ + 46€ τα λάδια (δικά μου και τα βρήκα και πιο φθηνά τώρα;) ), σύνολο 133€ . Επιπλέον άλλαξα βαλβολίνη στο "διαφορικό" (23€) που δεν προβλέπεται, αλλά ήθελα. Συνεπώς το σέρβις με την έκπτωση και δικά μου λάδια κόστισε 110€. Αλλά η Motion n' Style δεν είναι πλέον στη Μεσογείων. Δεν ξέρω αν υπήρχε τότε η έκπτωση. |
Απόσπασμα:
΄΄Εχει γραφτεί 1000 φορές !!!!! Η κάθε μηχανή έχει δικό της σέρβις. Δηλαδή πηγαίνεις στο εξουσιοδοτημένο, στην φισώνουνε και ανάλογα με τον αριθμό πλαισίου, σου κάνουν το σέρβις.Για αυτό υπάρχουν διακυμάνσεις στις εργασίες και κατ' επέκταση στο κόστος του σέρβις. |
Ασφαλώς!!! Αλλά μιλάμε για σέρβις 10000χλμ, οπότε για ίδιας χρονιάς μοντέλα. Εγώ τουλάχιστον αυτό εννοώ. Δεν ξέρω για ένα μοντέλο 2007 ας πούμε... Για τα 2010+ μιλάω.
|
Απόσπασμα:
|
...οταν κάναμε για πρώτη φορά το προβλεπόμενο service των 40.00km
αλλάζοντας τις βαλβολινες διαφορικου...γέμισε το μπουκάλι με κάτι σαν σκατι-πράσινο χρωμα μπογιας...και αναρωτιθηκαμε αν ποτέ στη BMW Τρικ.... στις 20.000km και 30.000km ενώ τις χρεωθηκα και τις πλήρωσα, μου τις άλλαξαν ποτέ:mad: Τώρα ξέρω τι βάζω και πόσο πληρώνω....και αυτά που δεν μπορώ να φτιαξω τα κάνει ο Μακης στη Τουμπα, η ο Πιτουλης...γνωστά μαστορια:cool: |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ισχύουν τα ίδια και στα δεκάρια ;););) |
Απόσπασμα:
Eγώ πάντως πρώτη φορά το ακούω αυτό. Για ανακλήσεις ναι. Αλλά για σέρβις?Δηλαδή η δικιά μου και του κουμπάρου μου που είναι ίδιες θα πληρώσουμε διαφορετικά?:confused::confused: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Καλημέρες σε όλους, κατ' αρχήν!:)
Μπερδευόμαστε με τα ίδια πράγματα.... Ασφαλώς οι ίδιες μηχανές, έχουν ίδιες απαιτήσεις σε συντήρηση. Τα διαφορετικά μοντέλα όμως, μπορεί να έχουν διαφορές. Σίγουρα τα μοντέλα 2010 και μετά έχουν διαφοροποιήσεις. Όπως και τα 2004-2005 με τα επόμενα, λόγω αλλαγών σε συστήματα φρένων κλπ. Επίσης στα 10αρια, προβλέπεται έλεγχος υγρών φρένων κάθε 10.000χλμ και αλλαγή κάθε 20.000 , που δεν απαιτείται πάντα αφού έχει να κάνει με τη χρήση. Τα ίδια και με τη βαλβολίνη του διαφορικού. Παλιότερα δεν άλλαζε ποτέ:Απορία::Απορία::Απορία:. Αποδείχθηκε λάθος και πλέον αλλάζει κάθε 20.000 χλμ. Από τέτοιες διαφορές προκύπτουν και οι διαφορές στις χρεώσεις. Επίσης μια μοτό, μπορεί να θέλει τακάκια και μια άλλη όχι στα ίδια χλμ. Και πάει λέγοντας. Γι αυτό ο κάθε αντιπρόσωπος θέλει να δει τη συγκεκριμένη μηχανή και να σου πει κόστος. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει έρευνα και σύγκριση, ρωτώντας τα βασικά (λάδια, φίλτρα, μπουζί, ρύθμιση βαλβίδων) και να βρούμε τον πιο οικονομικό και αν τον εμπιστευόμαστε κιόλας σα μάστορα, πάμε εκεί;). |
Πάντως από όσα γράφουν τα φιλαράκια από Θεσ/νικη, ο εκεί αντιπρόσωπος την έχει δει γκουρού και μονοπώλειο...
|
τα μοντελα 2010 και μετα δεν κανουν ρυθμιση βαλβιδων στα διαστηματα που κανουν τα προηγουμενα,
ειναι με καπελωτα, αλλο συστημα, που σημαινει οτι αλλαζει η διαδικασια αλλα και το διαστημα ρυθμισης των βαλβιδων |
Απόσπασμα:
το συστημα της bmw ειναι να καταγραφονται τα παντα, απο ενα απλο σερβις μεχρι την οποιαδηποτε εργασια πανω στο μηχανακι, 1) ωστε αν σου τυχει κατι εκτος εγγυησης πιθανον να σε εξυπηρετησουν 2) να ξερουν τι σου εχουν αλλαξει τις προηγουμενες φορες ωστε να δουν τι θα σου κανουν στο επομενο 3) μπορει να εχει βγει μια ανακληση για το δικο σου πλαισιο μετα και απο 4-5 χρονια, θα την δει στο συστημα και θα την φτιαξει, 4) οτι περνιεται στον φακελλο της μηχανης αυτοματα παει στα κεντρικα της bmw ελλαδος και bmw γερμανιας δηλαδη με λιγα λογια αν εσυ μου πουλησεις την μηχανη σου, μπορω μεσω ενος εξουσιοδοτημενου να δω τι εργασιες εχεις κανει(αν θελησει βεβαια το εξουσιοδοτημενο να μου κανει αυτην την χαρη) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
20.000 KM EKANA ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΣΤΝ ΜΝS ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕ 228€ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΛΟΓΟ FORUM..
|
Απόσπασμα:
αλλαγή λάδια, φιλτρα, βαλβολινη υγρα φρενων και βαλβίδες ρύθμιση, δηλαδή ότι κάνουν όλες οι επίσημες για 1200 gs adv 2009, στην προνομιακη τιμή των 200 ευρω. Επαναλαμβάνω μόνο εργασία. μαζί με αναλώσιμα 320 ευρώ. Μου ήρθε να πω σιγά ρε φίλε,ούτε στον γιατρό να πήγαιναΝεύραΝεύρα Έφυγα εννοείται. |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
40 % ακριβώτερα ;;;;;; :sm1::sm1::sm1::sm1::sm1: |
Tα καρντάσια στη Θεσ/νικη πρέπει να κάνουν κάτι.....
Κανένα καλό εξειδικευμένο δεν παίζει;;;; |
1.000.000 κοσμος και εχει η bmw μονο μια αντιπροσωπεια...αλλη αντιπροσωπεια που υπαρχει πιο κοντα..ποια ειναι?
|
παιδες καντε και καμια βολτα στην λαρισα
στην METALAXIS ειναι επισημο σερβις τηλ 2410-851800 σε συγκριση με τον τρικαλιωτη 100 με 150 διαφορα στο σερβις των 50.000 η θεσ/νικη ζητουσε 420 στην λαρισα εγινε με 290 |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:51. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!