![]() |
Πως ασφαλίζουμε το κράνος;;;;
Πιστεύω πως όλοι έχουμε το πρόβλημα της ασφάλειας του κράνους πάνω στην μοτό. Τι λύσεις έχετε βρεί;;;;;:confused:
|
Απάντηση: Πως ασφαλίζουμε το κράνος;;;;
Μέσα στη μπαγκαζιέρα;)
Αν δεν υπάρχει, στο γατζάκι κάτω από τη σέλα. Αν βαριέσαι, πρέπει να κουβαλάς έξτρα κλειδωνιά ποδηλάτου. Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές, όλα ανοίγουν;););) Οπότε το κουβαλάς:):):):D |
Προτιμώ την μπαγκαζιέρα - γνωρίζοντας τον κίνδυνο κλοπής,
γιατί εκτός απ' το κράνος, βάζεις μέσα γάντια, γυαλιά, αδιάβροχα (και λίγη ακόμη σαβούρα :D) . |
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ασφαλής τρόπος..
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή και να το κουβαλάς στην θήκη του:);) |
τις μπαγκαζιερες τις ανοιγουν ,πολυ ευκολα...
εγω εχω ενα κρυπτοναιτ αυτο που επιανε και τα δυο πηρουνια στο 650 που ειχα, οποτε εχει πολυ χωρο για να ασφαλιζει δυο κρανη ,περνω το κρυπτοναιτ απο την ζελατινα και το κλειδωνω σε μεταλικο καγκελο , φτανει να μην πιασει βροχη... |
Συρματόσχοινο με θηλιές στα δύο άκρα, και κούμπωμα τις θηλιές κάτω από την σέλα.
|
Με ένα συρματόσχοινο της sw-motech. Μικρό, διακριτικό, πανάλαφρο. Χωράει και στην τσέπη του παντελονιού.
|
Απόσπασμα:
κε εγω αυτο κανω οτα εχω πακαζιερα κληδονο μεσα στη πακαζιερα το λουρη ασφαλειας κε το κρανος εξω τωρα αν καπιος μ@λ@κ@ς θελη να κλεψη θα πρεπη να κοψη το λουρη με σουγια κε να μου αφηση μεσα στη πακαζιερα την ασφαλεια του κρανους που θα του ειναι αχρηστο |
Απόσπασμα:
Μην το λες ... :hmmm: Πριν καμιά εικοσιπενταριά χρόνια, πηγαίνοντας στην Ρόδο, έτσι μου έκλεψαν τα κράνη ... http://i247.photobucket.com/albums/g...-2/NEYR-29.gif Κατέβηκα στο ντεκ του πλοίου για να πάρω την μηχανή και τα κράνη έλειπαν .... μου είχαν αφήσει μόνο τα κουμπώματα ... http://i247.photobucket.com/albums/g...-2/NEYR-43.gif |
Το παίρνω μαζί μου:hmmm:
|
Το παιρνω μαζι μου εκτος αν η μηχανη ειναι κοντα και το βλεπω...
|
Το παίρνω μαζί μου εκτός και αν είναι για (πολύ) λίγο και η μηχανή είναι σε μέρος που βλέπω και με κίνηση οπότε και το δένω στο τιμόνι με μια μικρή κλειδαριά ποδηλάτου Abus που έχω μόνιμα στην τσάντα της βάσης του tankbag. Ερχόμενος με το πλοίο από Αθήνα πριν κάποια χρόνια μου "έφαγαν" jet κράνος με γυαλιά πιλότου που είχα απλά στηρίξει με διχτάκι στην πίσω σέλα του Intruder. :mad:
|
στην μπαγκαζιερα
|
Το παιρνω μαζι μου εκτος εαν αφησω καπου για λιγο την μηχανη, τοτε βαζω ενα
συρματοπλεγμα-κλειδαρια ποδηλατου. |
|
Μπαγκαζιέρα,μαζί μας ή με συρματοσχοινάκι συνδεμένο κάτω απο την σέλα.Δεν γνωρίζω αν έχει τέτοια υποδοχή το bmw.To varadero έχει κάτω απο την σέλα καθώς και το συρματοσχοινάκι.Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του συρματόσχοινου με ενσωματωμένη κλειδαριά ποδηλάτου.Κλείδωμα απο το πλαίσιο και τέλος.Πιστεύω οτι η καλύτερη λύση είναι η μπαγκαζιέρα και το κράνος στην θήκη του την υφασμάτινη.
|
Κάποτε το ΜΟΤΟ έδινε δώρο ένα συρματόσκοινο λουκέτο της Oxford, λεπτό σαν αυτά του ποδηλάτου! Όταν η βαλίτσα είναι γεμάτη, το δένω μ'αυτό στο κάγκελο της πλαινής!
|
Απόσπασμα:
Νίκο, δεν ανοίγουν? Εγώ περνάω αυτό της Motoraid http://img52.imageshack.us/img52/8892/21501187.jpg στο πλαϊνό κάγκελο. Με το κράνος να 'κάθεται' στο πίσω κάθισμα. |
|
Πολύ καλό αυτό το τελευταίο, που το βρίσκουμε ?
Αν και προτιμώ το συρματόσχοινο γιατί δένεις 2 κράνη και καμιά τσάντα παρέα :) |
Αυτος που θα παραβιασει την βαλιτσα για να παρει ενα κρανος αρκετα ευκολα θα απαλλαχθει και απο τις διαφορες remote λυσεις . Καταλαβαινετε πως ο αποφασισμενος δεν θα κολωσει πουθενα.
Το πλεονεκτημα του top case ειναι οτι το κρανος δεν ειναι ορατο στον επιτηδειο μετα την τοποθετηση του και μειονεκτημα οτι παραβιαζεται πιο ευκολα απο καθε αλλο μεσο ενω μπορει να προκληθει ζημια ιση και μεγαλυτερη απο το κοστος ενος κρανους. Συρματοσκοινα , αλυσιδες , εξωτερικες κλειδαριες , παρεχουν μεγαλυτερη καθυστερηση στην παραβιαση αλλα παρεχουν την αισθηση οτι ψωνιζεις απο ραφι σε supermarket, το προιον κανει κρα. H προσθηκη συναγερμου με περιμετρικο radar βελτιωνει καπως την ασφαλεια αλλα σε καμια περιπτωση δεν ξεπερνα σε ασφαλεια της επομενη επιλογης : ...To κρανος παντα μαζι μας σε θηκη (οχι απλο πανι) και κοντα μας οταν το αποθετουμε. Μειονεκτημα οτι η λυση αυτη ειναι τελειως ακυρη για τους ξεχασιαρηδες αλλα και με την καθημεριμη αυξηση της εγκληματικοτητας κανεις δεν μπορει να εγγυηθει την σωματικη ακαιρεοτητα αυτου που το κουβαλαει.... Εγω προσωπικα για την κινηση εντος πολης χρησιμοποιω ενα φτηνοτερο απλο κρανος με σωστες προδιαγραφες παντα το οποιο και καθαριζω σπανια (εκτος ζαλατινας) για προφανεις λογους , ενω στα ταξιδια (πλεον μονο στα ονειρα μου) το ακριβοτερο ΑΑΑ προδιαγραφων με τα super graphics κλπ .... |
Απόσπασμα:
Top case και για μενα αν ειναι αναγκη... ΣΥΝΗΘΩΣ ομως δεν αφηνω ποτέ κρανος μονο του αλλά το παιρνω μαζι μου ειτε σε βολτα ειτε σε καφε. Προτιμω να με βαραινει και να με στεναχωρει λιγο παρα να με "ελαφρωσει" καποιος και να με στεναχωρησει ΠΟΛΥ:) |
Εγώ παιδιά το βάζω στην βαλίτσα. Αν είναι να γίνει θα γίνει.Καλύτερα να μου πάρουν το κράνος παρά τη μηχανήΝεύραΝεύρα
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:19. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!