GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΚΟΥΖΙΝΕΤΑ ΜΠΙΕΛΑΣ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=26356)

phoenix 04-12-2011 22:45

ΚΟΥΖΙΝΕΤΑ ΜΠΙΕΛΑΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΥΖΙΝΕΤΩΝ ΜΠΙΕΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ?

paschalis 04-12-2011 22:51

Απάντηση: ΚΟΥΖΙΝΕΤΑ ΜΠΙΕΛΑΣ

Aν μιλας για το Gs δε γινεται.
Σε αυτοκινητο ισως...

adventure 04-12-2011 22:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535378)
ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΥΖΙΝΕΤΩΝ ΜΠΙΕΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ?

Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό στο συγκεκριμένο μοτέρ .

:( :(

phoenix 04-12-2011 22:55

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ?

adventure 04-12-2011 23:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535388)

Πολύ .

:D :D

forester 04-12-2011 23:04

Σε κινητήρα με διάταξη κυλίνδρων "σε σειρά", ή V, ανοίγεις πάνω κυλινδροκεφαλή/λες, αφαιρείς πιστόνια, ανοίγεις από κάτω το κάρτερ και λύνεις μπιέλες.
Σε boxer πώς θα γίνει; Μάλλον σίγουροι είναι που το λένε;)

paschalis 04-12-2011 23:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535388)

Μονο αν ειμαστε σιγουροι γραφουμε!
Μιλας για το 1150 ετσι?
Σκεψου το και μονο σου κοιτωντας το μοτερ...
Πως θα λυσεις τις μπιελες για να αλλαξεις τα κουζινετα?

Μηπως εννοεις τα ρουλεμαν στη συνδεση μπιελας με εμβολο
(Μαλλον ρουλεμαν εχει εκει)
Αυτα αλλαζουν!

forester 04-12-2011 23:07

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να κατεβαίνει ο κινητήρας! Πιο εύκολη δουλειά και πλήρης!!! Δεν ξεφεύγει τίποτα! Όταν ξαναδεθεί το μοτέρ, είναι καινούριο! Στρωσιματάκι κλπ. Μεγαλύτερο το κόστος βέβαια, αλλά δε συγκρίνεται το αποτέλεσμα.

forester 04-12-2011 23:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 535402)
Μιλας για το 1150 ετσι?

Αυτα αλλαζουν!

Ρουλεμάν;;;;
Πείρος πιστονιού μηπως εννοείς;;;

phoenix 04-12-2011 23:11

ΕΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΛΥΝΔΡΟΙ ΟΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΠΙΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ?

panagiotis.farmer 04-12-2011 23:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 535406)
Ρουλεμάν;;;;

Αν εχει ειναι μακαρονοτα αλλα σ αυτα τα κυβικα
δεν ξερω. Αναμεσα πειρο μπιελα

adventure 04-12-2011 23:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535411)
ΕΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΛΥΝΔΡΟΙ ΟΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΠΙΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ

Είναι σε διαφορετική τρύπα η κάθε μπιέλα δεν είναι δυνατόν δεις την απέναντι από την ίδια τρύπα .

Αν προσέξεις τα κύλινδρα ο αριστερός είναι πιο μπροστά από τον δεξιό .

;) :)

kostas_366 05-12-2011 01:13

Τι έπαθες βρε συ.
Ενημέρωση απλά?

Akyla 05-12-2011 05:39

Απο πρωτο χερι σου λεω πως δεν γινεται....οχι οτι εχω τιποτα τρελς γνωσεις μηχανικης...απλα κατεβασα κινητηρα κ "μορφωθηκα"

Αυτο ειναι ο θορυβος που μου ελεγες οτι ακους?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

phoenix 05-12-2011 07:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 ( 535523)
Τι έπαθες βρε συ.
Ενημέρωση απλά?

ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

phoenix 05-12-2011 07:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Akyla ( 535567)
Απο πρωτο χερι σου λεω πως δεν γινεται....οχι οτι εχω τιποτα τρελς γνωσεις μηχανικης...απλα κατεβασα κινητηρα κ "μορφωθηκα"

Αυτο ειναι ο θορυβος που μου ελεγες οτι ακους?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!

TASOS GS 05-12-2011 10:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από panagiotis.farmer ( 535412)

το πιστονη με την μπιελα συνδεονται μονο με πειρο
ρουλεμαν δεν υπαρχει .

phoenix 05-12-2011 14:12

ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΟΝ
ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

phoenix 05-12-2011 14:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TASOS GS ( 535696)
ρουλεμαν δεν υπαρχει .

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ

forester 05-12-2011 14:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535907)
ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΟΝ
ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

OK, αλλά τότε γιατί ρώτησες;;:Απορία:

panagiotis.farmer 05-12-2011 14:55

Απόσπασμα:

ρουλεμαν δεν υπαρχει .

Γραφω οτι σ αυτα τα κυβικα δεν ξερω γιατι
ορισμενα μονοκυλινδρα ειχανε ρουλεμαν ειδικα
τα διχρονα.

megalopsyxos 05-12-2011 16:47

Εννοείς το κουζινέτο του πείρου; Αυτό αλλάζεται εύκολα. Αν όμως εννοείς το κουζινέτο της κεφαλής της μπιέλας δηλ. το σημείο που βιδώνει στο κομβίο του στροφαλοφόρου, τότε εκεί θες λύσιμο κινητήρα

paschalis 05-12-2011 16:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 535402)
Μιλας για το 1150 ετσι?

Αυτα αλλαζουν!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 535406)
Ρουλεμάν;;;;

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από panagiotis.farmer ( 535412)

Απόσπασμα:

ρουλεμαν δεν υπαρχει .

Φιλοι μου συγγνωμη γαι την αναστατωση!
Φυσικα και δεν υπαρχει ρουλεμαν σε αυτα τα κυβικα!
Τελευταια φορα που ειδα πιστονι απο μηχανακι μου ομως ηταν το 1987 στο DT μου.Μετα εμπλαξα με Honda και BMW και κανω μονο σερβις!!!!

paschalis 05-12-2011 16:59

Στεργιο αν μιλας γαι το 1150 δεν γινεται αυτο που λες!
Στην αλλη σου τη μηχανη ομως γινεται μια χαρα χωρις να ανοιξεις μοτερ.Εχε υπ'οψιν οτι το 1150 κανει σα να βαρεσε μπιελα οταν εχει ξεφτισει ο ιμαντας του δυναμο και τα κομματακια που κρεμονται χτυπουν οπως γυρναει ο ιμαντας στο πλαστικο καλυμμα!!

panagiotis.farmer 05-12-2011 16:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 536009)
Φιλοι μου συγγνωμη γαι την αναστατωση!
Φυσικα και δεν υπαρχει ρουλεμαν σε αυτα τα κυβικα!
Τελευταια φορα που ειδα πιστονι απο μηχανακι μου ομως ηταν το 1987 στο DT μου.Μετα εμπλαξα με Honda και BMW και κανω μονο σερβις!!!!

Ακριβως για το DT λεω και γω;)

paschalis 05-12-2011 17:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από panagiotis.farmer ( 536013)
Ακριβως για το DT λεω και γω;)

πω πω ειμαστε σαν κατι παπουδια στα χωρια που βλεπουν τα GS και λενε.. και γω ειχα ενα τετοιο στη κατοχη

panagiotis.farmer 05-12-2011 17:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 536034)
πω πω ειμαστε σαν κατι παπουδια στα χωρια που βλεπουν τα GS και λενε.. και γω ειχα ενα τετοιο στη κατοχη

Mιλαμε για αγαπη δυνατη:)

alekni 05-12-2011 17:56

στεργιο, εδω στη χαλκιδα μου ειπανε οτι ειναι ενας μαστορας που αλάζει μπροστινο λάστιχο σε gs χωρίς να βγάλει τη ρόδα:hmmm:....

πλακα κανω, καλό ακούγεται, εχει μια βάση, η νεκροψία θα δείξει...

GeorgeP 05-12-2011 22:21

1 Συνημμένο(α)
Aν μου βρεις τροπο αγαπητε ''φοινικα'' α)να ξεβιδωσεις τις βιδες της καθε μπιελας που βρισκονται στο κατω μερος της καθε μια απο αυτες και οι οποιες φωλιαζουν στην παρακατω ακτινογραφια και β) μετα να τις ξαναβιδωσεις με ροποκλειδο -οπως απαιτειται δια ροπαλου εκει - εγω και γανταζομαι ολοι οι μηχανικοι του κοσμου θα σε παραδεχθουν.

Αναμενω τις φωτο.....

forester 06-12-2011 00:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 536330)
Aν μου βρεις τροπο αγαπητε ''φοινικα'' α)να ξεβιδωσεις τις βιδες της καθε μπιελας που βρισκονται στο κατω μερος της καθε μια απο αυτες και οι οποιες φωλιαζουν στην παρακατω ακτινογραφια και β) μετα να τις ξαναβιδωσεις με ροποκλειδο -οπως απαιτειται δια ροπαλου εκει - εγω και γανταζομαι ολοι οι μηχανικοι του κοσμου θα σε παραδεχθουν.

Αναμενω τις φωτο.....

:Απορία::Απορία::Απορία:
κι εγώ...

TEOSS 06-12-2011 00:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535378)
ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Η αλλαγη γινεται, δεν υπαρχει προβλημα ή αναγκη κατεβασματος κινητηρα.;)

phoenix 06-12-2011 01:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 535933)
OK, αλλά τότε γιατί ρώτησες;;:Απορία:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΑΜΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΟΥΤΟ
ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΑΛΑΓΗ ΚΟΥΖΙΝΕΤΩΝ ΜΠΙΕΛΩΝ) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ!!!!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΑΥΤΑ:cool::cool::cool:

TEOSS 06-12-2011 01:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 535411)

Ετσι ακριβως γινεται.

TEOSS 06-12-2011 02:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 536330)

Αναμενω τις φωτο.....

Γιωργο εχω δει τετοια επεμβαση, γινεται ευκολα.

alekni 06-12-2011 10:23

στεργιο μου σου ευχομαι να πετυχει και να...πεταει ο φοινικας, αν και ξεπουπουλιασμα το κοβω....:sm7:

megalopsyxos 06-12-2011 11:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από phoenix ( 536545)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΝΑΜΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΟΥΤΟ
ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ (ΑΛΑΓΗ ΚΟΥΖΙΝΕΤΩΝ ΜΠΙΕΛΩΝ) ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ!!!!!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
ΑΥΤΑ:cool::cool::cool:

Mπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημά μου αν είναι το κουζινέτο του πείρου της μπιέλας η της κεφαλής; :cool:
Συνήθως αυτό που φαγώνεται είναι του πείρου

adventure 06-12-2011 11:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos ( 536787)
Mπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημά μου αν είναι το κουζινέτο του πείρου της μπιέλας η της κεφαλής; :cool:
Συνήθως αυτό που φαγώνεται είναι του πείρου

Της μπιέλας κάτω εννοεί .

;) :)

christos1001 06-12-2011 12:27

Παιδια ημουν μπροστα οταν ο μηχανικος εξηγουσε στον στεργιο οτι γινεται και πως γινεται και οι εξηγηση μου φανηκε πειστικη. Μιλαμε για κουζινετο μπιελας, βεβαια μενει να το δουμε στην πραξη, καθως ο συγκεκριμενος μηχανικος μας το εξηγησε σε λυμενη μηχανη που ειχε προχειρη.Μας ειπε ακομη οτι αυτος ξεκινησε την πατεντα με τις γλυστρες που μπαινουν χωρις να λυθει η μηχανη ,αν μας δουλευει η οχι θα φανει στην πραξη και βεβαια θα ακουστει εδω μεσα ΟΨΩΜΕΘΑ :hmmm::hmmm:

adventure 06-12-2011 12:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από christos1001 ( 536832)
Παιδια ημουν μπροστα οταν ο μηχανικος εξηγουσε στον στεργιο οτι γινεται και πως γινεται και οι εξηγηση μου φανηκε πειστικη. Μιλαμε για κουζινετο μπιελας, βεβαια μενει να το δουμε στην πραξη, καθως ο συγκεκριμενος μηχανικος μας το εξηγησε σε λυμενη μηχανη που ειχε προχειρη.Μας ειπε ακομη οτι αυτος ξεκινησε την πατεντα με τις γλυστρες που μπαινουν χωρις να λυθει η μηχανη ,αν μας δουλευει η οχι θα φανει στην πραξη και βεβαια θα ακουστει εδω μεσα ΟΨΩΜΕΘΑ :hmmm::hmmm:

Περιμένουμε με αγωνία την εγχείρηση αυτή .

:) :)

GeorgeP 06-12-2011 15:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από christos1001 ( 536832)

Ναι αλλα ποιο? το πανω στον πειρο του πιστονιου ¨η το κατω του στροφαλου?

Ακομη, θα πρέπει να γνωρισουμε οτι στις μοτοσυκλετες (οχι στα αυτοκινητα ¨η μαλλον οχι σε ολα τα αυτοκινητα) υπαρχουν δυο σχολες σε αυτο το θεμα, η ευρωπαικη και η Γιαπωνεζικη.
Η Ευρωπαικη λεει κουζινετα ¨η ρουλεμαν στο κατω μερος αυτης στοσ σημειο εδρασης στον στροφαλο και κουζινετα ¨η ρουλεμαν(σπανιοτατο αυτο) στο πανω μερος αυτης δλδ στο ποδι της εκει που περναει ο πειρος του πιστονιου.
Η Γιαπωνεζικη λεει τα ιδια με την ευρωπαικη με την διαφοροποιηση οτι στο ανω μερος της μπιελας δεν τοποθετειται ουτε κουζινετο ουτε ρουλεμαν παρα το μεταλλο της μπιελλας αυτουσιο ολισθαινει πανω στον πειρο του πιστονιου. Ετσι ειναι οι μπιελες του βαραντερο και οσων αλλων γιαπωνεζικων εχω λυσει τα τελευταια 10-15 χρονια.

Το καλοκαιρι ομως ελυσα ενα BMW φουντουρο 650 το οποιο ακολουθουσε την ευρωπαικη σχολη οπου στο επανω μερος της μπιελας ειχε φωσφορουχο μπρουζο για κουζινετο!!! Ο συγκεκριμενος μπρουντζος δεν εχει αναγκη λιπανσης διοτι απο μονος του σαν υλικο κραταει λαδι μεσα του κι ετσι η αναγκη λιπανσης ειναι μιδαμινη. Παρόλα αυτα θυμαμαι οτι υπηρχε μια μικρη τρυπουλα για να κυκλοφορει το λαδι στα σημεια τριβης και να εξαλειφεται ο οποιοσδηποτε τυχον κινδυνος κολληματος.
Ομως, σε αυτο το σημειο ειτε προκειται για φωσφορουχο μπρουντζο ειτε προκειται για κοινο κουζινετο ειναι αδυνατη η αλλαγη του και γιαυτο οι εταιρειες δεν δινουν ανταλλακτικο παρα μονον ολοκληρη την μπιελα αν παρεπιπτοντως κολλησει και παθει ζημια.
Η συγκεκριμενη μεθοδολογια δεν παρεχει δυνατοτητα αλλαγης του πανω κουζινετου (αν υπαρχει) παρα μονον αν βρεθει ρεκτιφιε που να ξεπρεσσαρει το κουζινετο και να εφαρμοσει αλλο απο ιδιο υλικο....δυσκολη κι ακριβη διαδυκασια κι οχι παντα πετυχημενη.
Γιαυτο ας μας ξεκαθαρισει ο φιλος αν προκειται για το κατω μερος της μπιελας (στροφαλου) ¨η αυτο του πειρου του πιστονιου στο πανω μερος αυτης.
Ετσι θα καταλαβουμε την ευκολια της επισκευης ως προς την προσβαστικοτητα κι επιτυχια αυτης.

Στα microfiches των ανταλλακτικων παντως για την GS δεν δινει ανταλλακτικο κουζινετο για το πανω μερος της μπιελας οποτε θεωρω οτι ακολουθειται η ιδια διαδυκασια κατασκευης με το φουντουρο σε αυτο το σημειο. Αλλα για το κατω σημειο της μπιελας εξακολουθω να πιστευω (λογω απειριας ισως στις επισκευες GS), και κρινοντας απο την παραθετομενη εικονα παραπανω, να απορω πως θα λυθουν οι μπιελες χωρις να κατεβει ο κινητηρας. Ισως το οτι ο ενας κυλινδρος ειναι πιο μπροστα απο τον αλλον να βοηθαει αφηνωντας μεγαλο ανοιγμα οπτικης επαφης και μηχανικης προσβασης στις βιδες των μπιελων. Ο ΤΕΟΣΣ πιο πανω κι εσυ αγαπητε φιλε λετε πως γινεται και μακαρι να ειναι ετσι......δεν εχουμε παρα να περιμενουμε.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:58.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!