![]() |
δυναμοκλειδο για τις βίδες
καλημερα
θελω να σφιξω ολες τις βιδες της μηχανης με δυναμοκλειδο με τι δυναμη θελει να το ρυθυμισω?? |
Απάντηση: δυναμοκλειδο για τις βίδες
Κάθε βίδα θέλει τη δική της ρύθμιση:cool:
|
|
οκ!!!thanks!!!!
|
Aπ'ότι έχω ακούσει η βίδα πρέπει να είναι ξεβιδωμένη "για να το πάρει " σωστά το δυναμοκλειδο. Ισχύει?
|
Βέβαια. Σε σφιγμένη βίδα πώς θα μετρήσει;:Απορία:
|
[QUOTE=forester;547413]Βέβαια. Σε σφιγμένη βίδα πώς θα μετρήσει;:Απορία:[/QUOTE
Καλά είχα ακούσει :D:Απορία: |
Απόσπασμα:
(Αρα, βιδωνουμε μεχρι καποιο σημειο με το χερι, και στο τελος ροποκλειδο) |
Ναι, τα ευκόλως εννοούμενα....;););)
|
Απόσπασμα:
Δεν χρειαζεται να σφιγγουμε ολες τις βιδες με δυναμοκλειδο.:cool: Ειναι αρκετο (για τις περισοτερες βιδες) ενα καλο καργαρισμα (η δυναμη που μπορει να δεχτει η καθε βιδα εξαρταται αμεσα απο το μεγεθος της και το υλικο κατασκευης της βιδας αλλα και του εξαρτηματος που φερει το σπειρωμα) Το δυναμοκλειδο και οι τιμες ροπης που δινει ο κατασκευαστης επιβαλεται να χρησημοποιουνται σε 3-4 σημεια (εκει εχουν συγκεκρινεμο ρολο) κυριος στον κινητηρα (σφιξιμο κυλινδροκεφαλης,κομβιων μπιελων,κομβιων στραφαλοφορου,βολαν κτλ) |
για να μην ανοιγω αλλο θεμα...ενα αξιοπιστο (οχι επαγγελματικης χρησης) δυναμοκλειδο ποσο παει...και αν εχετε και κανενα να προτεινετε...
το νου σας...ΚΡΙΣΗ - ΔΝΤ κτλ κτλ...:D ευχαριστω Ευγενιος |
Πανω κατω ολα τα δυναμοκλειδα εχουν το ιδιο ευρος ρυθμισεων οσον αφορα την δυναμη.
Καλο θα ειναι να παρεις καποιο καλο δυναμοκλειδο απο γνωστη εταιρια επαγγελματικων εργαλειων (που να σου προσφερει και service-ανταλλακτικα) γιατι αν δεν λειτουργει σωστα και αξιοπιστα εσυ μπορει να νομιζεις οτι σφιγγεις με την σωστη ροπη αλλα στην πραξη να ειναι λαθος (Επαγγελματικα το δυναμοκλειδο το στελναμε μια φορα το χρονο για service και ελεγχο σωστης λειτουργειας) |
Απόσπασμα:
Δυναμοκλειδο 3/8" 10-50Nm STANLEY ΜΟΝΤΕΛΟ:[113565] Δυναμοκλειδο 1/2" 70-350Nm STANLEY ΜΟΝΤΕΛΟ:[113572] |
Αυτό που ενδιαφέρει κάποιον είναι στην αρχή, τι μέγεθος βίδες θα σφίγγει, για να πάρει το ανάλογο εργαλείο.Μετά θα δει την αξιοπιστία, την τιμή, τα ανταλακτικά κ.λ.π.
|
;);););)
|
Απόσπασμα:
Δεν νομιζω να εχει να σφιξει βιδες απο diesel ή φορτηγο γενικοτερα για να παει να παρει αυτο..... Και δεν νομιζω να λογιζεται ως "ερασιτεχνικο" οπως ζηταει ο φιλος παραπανω! |
Απόσπασμα:
http://i928.photobucket.com/albums/a...AFORA/Nm04.jpg |
Οπως φαινεται το "μικρο" σε καλυπτει κατα 90-95%
Ποσες φορες θα χρειαστει να λυσεις τις 5-6 που θελουν παραπανω δυναμη; Και αν τις λυσεις τις σφιγγεις οσο το γινεται πιο δυνατα και αν αμφιβαλεις για το αν τις εχεις βιδωσει αρκετα δυνατα περνας απο ενα βουλκανιζατερ-συνεργειο και ζητας να σου "χτυπησουν" λιγο τις βιδες που πιστευεις πως θελουν κι αλλο. Μηπως πιστευετε πως στο service και στις περισοτερες επισκευες (πλην βαρεως τυπου εντος του μοτερ κυριος) πως ο μηχανικος ειναι με ενα δυναμοκλειδο στο χερι και σφιγγουν καθε βιδα με αυτο; |
αν αυτο μπορει να με καλυψει για το 90-95% των βιδοματων ειμαι οκ...αλλωστε δεν σκοπευω να λυσω δεσω μοτερ...
Δυναμοκλειδο 3/8" 10-50Nm STANLEY ΜΟΝΤΕΛΟ:[113565] αυτο δε τι τιμη μπορω να το βρω και απο που...??? κοιταξα ebay αλλα θελω να εχω μετρο συγκρησης...!!! Ευχαριστω για τις πληροφοριες...και συγνωμη για το οφφ τοπικ... |
Απόσπασμα:
Θα σου πρότεινα να έχει λίγο μεγαλύτερο εύρος, ειδικά προς τα επάνω, δεν ξέρω τι ζητά το Guzzi για τους τροχούς, αλλά το 1200αρι(για πίσω τουλάχιστον) ζητά 60Νm.:) Εγώ έχω ένα σε 1/4'' για τις μικρές(6-30Νm) και ένα σε 1/2'' για τις μεγάλες(40-210Νm) |
Απόσπασμα:
αν ειναι ευκολο να μου πεις...!!! |
Απόσπασμα:
Ήθελα να πάρω της BETA αλλά πολλά τα λεφτά, πήρα της FORCE, 40 το μικρό και 50κάτι το μεγάλο. Σίγουρα δεν είναι και πρώτη ποιότητα αλλά δεν τα δουλεύω και κάθε μέρα.:) |
Έλεγξε τα Norbar. Φτιάχνει σχεδόν αποκλειστικά ροπόκλειδα. Εξαιρετικά. Σκέφτομαι και εγώ να πάρω. Αν προχωρήσω στην αγορά τους θα πάρω μόνο αυτά.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Εδω χρειαζεται ομαδικη νομιζω;);):D
|
Απόσπασμα:
Να πω την αληθεια οταν εψαξα για δυναμοκλειδο περιπου στα 60nm,στον εμπορο που ρωτησα τυχαια ειχε επαγγελματικες σειρες και μου φανηκαν τσιμπιμενες οι τιμες(γενικα στα εργαλεια δεν τσιγκουνευομαι τα περισωτερα που εχω ειναι makita και dewalt για ερασιτεχνικη χρηση)αυτο ομως μου φανηκε ακριβο χωρις να κανω ερευνα αγορας η να εχω γνωσεις περι δυναμοκλειδων.....ΑΝ ηξερα οτι χρειαζεται σερβις καθε χρονο και οτι μπορει να χασει την ρυθμηση του σιγουρα δεν θα ενοιαζε η τιμη(οχι οτι τα εχω χοντρα)αλλα απο εμπειρια και μονο ξερω,οτι πληρωνεις περνεις;)Νικολα σευχαριστω για την μικρη πληροφορια αλλα συμαντικη;) Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
αυτα πειρα κ εγω...μια χαρα είναι!!!δηλ πρεπει να τα χρησοπληρωσουμε για να πουμε οτι καλα εργαλεια!!!!για την δουλεια π τα θελουμε μια στο τόσο ειναι αψογα και πολυ καλα!!!! |
Σημειωστε παντως (ΟΤΙ ΔΥΝΑΜΟΚΛΕΙΔΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ!) και να μην ξεχνατε, οταν το αποθηκευετε, ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!
http://www.en.kolobok.us/smiles/standart/clapping.gifhttp://www.en.kolobok.us/smiles/standart/clapping.gifhttp://www.en.kolobok.us/smiles/standart/clapping.gif |
Απόσπασμα:
εννοείται! :) |
Απόσπασμα:
;) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
:(:( |
Είμαι τεχνικός στην Αεροπορία
το πρώτο που μαθαίνει κάθε τεχνικός είναι ότι οι βίδες στο αεροπλάνο αλλά και στο αυτοκίνητο της υπηρεσίας πρέπει να τις σφίγγει με δυναμόκλειδο. Πόσο μάλλον η μηχανή που κάθε βίδα κάνει την πιο σημαντική δουλεία ... να μας κρατά ζωντανούς... Καλό είναι λοιπόν την απόφαση για το αν θα μετρήσουμε την ροπή σφιξίματος να την πέρνουν οι ειδικοί ... |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:57. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!