![]() |
Showa ESA Kaput!!! Welcome WP...
Ημουν ψιλιασμενος (να γιατι GSForum...:sm8:) και καθε μερα κοιτούσα μια οταν εφευγα και μια οταν γυριζα σπιτι.... Το ειχα συζητήσει και το εψαχνα το θεμα γενικα... πιστευα οτι επειδη το μηχανακι αγοράστηκε 5/2010 θα φορουσε White Power.... αλλα δυστυχώς άτιμε γιαπονεζε σχιστοματη με τις βρωμο-Showa σου μας την εκανες τη λαδια..... Χτες πριν απο το καφεδακι της παρεας οταν εκανε το check εβγαλε στιγμιαία την ενδειξη ESA:hmmm::hmmm:.... ξεπέζεμα και ματι στα απόκρυφα σημεια για αλλη μια φορα, αλλα τι να δω μεσα στη νυχτα και χωρις φακο... Το πρωι πριν να ανοιξει το ματι μου καλα καλα απο τις τσιμπλες ειχα ηδη κατεβει με τις παντοφλες στη μηχανη.... Με το που έσκυψα να δω "Φτασανε πικρα χαμπερια στο κουτουκι του Γιαβρηηηη" και αλλα τετοια ασματα..... Ηταν ολοφανερο οτι ειχε δακρυσει η αναρτηση και ειχε μουσκεψει και το bump stop....ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα Θα δακρυζα και γω αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ οι προσευχες εισακούσθηκαν και το κακο εγινε εντος εγγυησης!!!! Πηγα στην αντιπρωσοπια κι ο Ηλιας που ειναι ο υπεύθυνος συνεργείου μου ειπε οτι την Τριτη θα εχει την καινουρια για να κανουμε την αλλαγη, η οποια ειναι σιγουρα WP και οτι δεν εχει κανενα προβλημα σε θεμα σεταρισματος εγκεφαλου αφου εχει τις ιδιες ρυθμησεις με την Showa... Οταν ρωτησα για τη μπροστινη και τι γινεται με αυτην με καθησυχασε λεγοντας μου πως ποτε δεν εχει σκασει μπροστινη αναρτηση... Αυτα φιλοι κι ελπιζω να ειναι το τελευταιο για το 2012... Καλη μας χρονια!!! |
Απάντηση: Showa ESA Kaput!!! Welcome WP...
όπως το λες,
να ναι το τελευταίο.. (έστω για φέτος:D) |
Σκατα...... αυριο πρωι πρωι να παω να δω την μπουκαλα.
Και εμενα εβγαλε τις προαλλες στιγμιαια την ενδειξη ESA. Βασικα με ειχε σβησει και το ξαναβαλα μπρος και εγινε χριστουγεννιατικο δεντρο. Ολο το ταμπλω αναβοσβηνε. Ντεν εκω εγγυηση καρντια μου!!!!!!!!!! |
Μιχαλη μου σε ζηλευωωωωω...τελος καλο ολα καλα;):)
|
Αφού είσαι εγγύηση,μια χαρά.......;) |
Για πες τωρα,γιατι μας αναψες φωτιες......στα ποσα χλμ εγινε το κακο?Γιατι κι εμενα εχει showa,και μου εχει αναψει και η esa στιγμιαια κανα δυο φορες,αλλα δεν βλεπω ''υγρασιες''....:hmmm::hmmm:
|
Απόσπασμα:
Μη μασας ειναι ΜΟΥΤΡΟ το μηχανακι...... :sm7::sm7::sm7: Απόσπασμα:
Ελπιζω τρελε μου φιλε Σιατιστινε!!! :):) |
Με το καλό η λευκή κυρία!!!!
|
Απόσπασμα:
Στα 14.300 περιπου φιλε... Πολυ νωρις... συνηθως ακουγα νουμερα απο 20.000 και πανω... Σημειωτέων ΠΟΤΕ δεν αλλαζα ρυθμίσεις στο ESA αν η μηχανη δεν ηταν στο κεντρικο stand... οποιαδηποτε ρυθμιση κι αν ηταν αυτη. |
Απόσπασμα:
τυχερος εισαι !! τουλαχιστον θα μεινη και κανενα ψιλο να τρωμε κανα σουβλακι στον Αγιο Προδρομο............:D |
Απόσπασμα:
Την κοιτουσα καθε βδομαδα,τωρα θα την τσεκαρω καθε μερα....:hmmm: Καλα που το ειδες....καλοριζικη λοιπον η WP....;);) |
ξεστοκαρανε με swoma τωρα wp!!!Νεύρα
|
.,.,.,γ@μώ τις showa g@mΩ.,.,.,., .,.,.,τα έχω κρατημένα ακόμη.,.,,. τον Μητσάρα τον βάλανε καινούργια .,.,αλλα πάλι showa.,.,. πόσο θα κρατήσει άραγε .,, ένας θεός ξέρει.,., το ωραίο είναι . ,ότι δεν συμβαδίζει ο εγκέφαλος του είπαν στην αντιπροσωπεία.,.,. του 08 με την white power.,.,.,.,:Απορία::Απορία::Απορία: πόσο αληθινό είναι αυτό.,.,.,:cool::cool: πάλι καλά που είσαι ακόμη μέσα στην εγγύηση., Μιχαλιό., και πάλι καλά που σου βάζουν την white power.,., τόσες ανακλήσεις έχουν κάνει με τις ######## τις showa ., γιατι δεν έγινε κάτι.,.,.,.,:confused::confused: αφού το ξέρουν οτι είναι προβληματικές.,.,.,., |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Ευχαριστω φιλε να 'σαι καλα Απόσπασμα:
Επρεπε κατα τη γνωμη μου να γινει επισημη ανακληση απο Γερμανια σε οσες παρτιδες βγηκανε σκαρτες φιλε.... Ετσι και με ελεγε οτι θα με βαλει Showa παλι θα ειχα σηκωσει θεους και δαιμονες εκει μεσα.... Τον Μητσαρα και γω πιστευω οτι τον "ριξανε" για να αδειασει το stock τους.... Απόσπασμα:
Αγιος Προδρομος....... σουβλακια...... κρασούδ'....... ΨΩΦΟΚΡΥΟ.... κατι θυμαμαι.... ;);):) |
Άααντε... μικρό το κακό!
Τελικά, με το πίσω αμορτισέρ υπάρχει θέμα από τα παλιά ακόμη 1200άρια... Το πρόβλημα δεν είναι στο ESA, αλλά στο ίδιο το αμορτισέρ! Μιχάλη, τέλος καλό, όλα καλλλά...!!! |
Απόσπασμα:
Το ηδη προβληματικο Ιαπωνικο φτηνιαρικο εδειξε για τα καλα το ποιοτικο του προσωπο.. Τα 1200αρια του 2004-2006 α εξαμηνο φορουν απο τη μαμα τους WP και χρειαζονται μονο απλη συντηρηση και βολτες:) |
Πασχάλη εννοώ ότι και παλαιότερα κατά καιρούς έχουν διαπιστωθεί προβλήματα σε παλαιότερα μοντέλα που δεν είχαν ESA, όπως και το δικό μου που είναι μοντέλο 7ος του 06 και δεν έχει ESA!
|
Το τσεκαρα τελικα χτες βραδυ. Περα απο το οτι εκανα τα χερια μου μαυρα δεν ειδα υγρα και λοιπα ουτε στην βαση του αμορτισερ ουτε στο bumpstop ουτε και στο δαπεδο.
|
Απόσπασμα:
To δικο μου (2004) ;) |
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1) Το esa ανάβει και σε περίπτωση χαμηλής τάσης της μπαταρίας. Το πρώτο που βγάζει off ο εγκέφαλος σε αυτήν την περίπτωση και 2) Δυστυχώς σκάει και η μπροστινή ανάρτηση, μου έτυχε το καλοκαίρι πρίν από ταξίδι και αλλάχτηκε εντός εγγύησης Η μηχανή είναι του 2010 και ψάχνομαι κάθε πρωί για την πίσω, μείναν ακόμη 5 μήνες εγγύηση, άντε να δούμε. |
Απόσπασμα:
ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα:mad::mad: :yz:yz:yz:yz:yz:yz παλι "ματακιας" θα γινω....... |
Το έχω ξαναγράψει και σε άλλο thread: Είναι παράδειγμα κακής καταναλωτικής μας συμπεριφοράς το θέμα της ESA.
Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί έχουν βάλει παρακατιανό εξάρτημα στη μοτοσυκλέτα. Το ξέρουμε, το ξέρουν και το ξέρουμε ότι το ξέρουν. Θα έπρεπε να γίνει μαζική ανάκληση και να αντικαθίστανται ΟΛΕΣ οι αναρτήσεις SHOWA με WP. Δεν εκμεταλλευόμαστε τη δύναμη που έχουμε ως αγοραστές, καίγεται το σπίτι του γείτονα και αντί να το σβήσουμε, χαμογελούμε που δεν πήρε φωτιά το δικό μας(δλδ δεν δάκρυσε το δικό μας αμορτισέρ). Αντί να λάβουμε ατομικά και ομαδικά πρωτοβουλία, κολλάμε σε λάθος σημεία(π.χ. είναι άσχετος ο οδηγός γιατί δεν αλλάζει την προφόρτιση στο κεντρικό stand",ενώ αποδεδειγμένα αυτό δεν έχει καμία σχέση και άλλα τέτοια). Κάτοχος GS 08 με ESA 43000km δεν έχει βγάλει πρόβλημα ακόμα... |
Απόσπασμα:
Αυτο που ειπα για το κεντρικο stand ξερω οτι δεν εχει καμια σχεση με τη βλαβη που παθαινει το αμορτισερ και χαλαει, απλα το ανεφερα επειδη οταν το πηρα η οδηγία του πωλητη στην αντιπροσωπία ηταν να αλλαζω mode παντα στο κεντρικο stand και δεν θα παθει τιποτα η αναρτηση... Και ετσι εκανα φυσικα παντα μιας και για καλο μου το ειπε ο ανθρωπος... Απλα επειδη απ'οσο ξερω διαβαζει στο forum ηθελα να το πω δημοσια.... ;) σε ολα τα αλλα που λες +1200 :sm8: |
Απόσπασμα:
.,.,.,δεν εκμεταλευόμαστε την δύναμη που έχουμε σαν καταναλωτές.,., και την δύναμη ως φόρουμ..,. , πέρα απο τα ωραία και όμορφα δεν λέω συμπόσια που κάνουμε .,.,,. είδηκά με αυτό το θέμα των αναρτήσεων.,.,.,δεν έχουμε κάνει τίποτα.,.,., και μιλάω ως παθών .,,δεν την έχω αλλάξει ακόμη .,.,.,.,.τώρα έχω 70000χλμ αρχισε να χάνει λάδια η πίσω απο τα 40000χλμ.,., αλλα η μαμά είπε δυστηχώς εκτός εγγύησης.,.,.,.και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.,..,.,.., για να δούμε πόσες ακόμη αναρτήσεις θα βαρέσουν τίλτ.,.., σε ότι ομαδικό υπάρξει είμε παρόν.,.,.,.,., |
Απόσπασμα:
Φίλε Skyhigh το post μου δεν αναφερόταν στο δικό σου post σε καμία περίπτωση. :sm8: Εδώ χάλασε η κουκλάρα σου, λες να σου τη λέω και από πάνω; ;) Έχει ειπωθεί παλαιότερα από τεχνικό αντιπροσωπείας ως δικαιολογία, για αυτό και το έθιξα το θέμα.(όπως άλλωστε άλλος φωστήρας αντιπροσωπείας είχε πει ότι o εγκέφαλος δεν υποστηρίζει WP αναρτήσεις, ενώ τώρα τις αλλάζουν εντός εγγύησης...) Να είσαι καλά ! Τυχερός είσαι που έσκασε τώρα! Καλά και όρθια χιλιόμετρα. Όσο για το παράδειγμα του συντοπίτη tatoopanther, είναι ντροπή! Αφού ξέρουν ότι έχουν ελαττωματικό προϊόν. Γιατί δεν του την αλλάζουν του ανθρώπου; Δεν θέλω ούτε επιστολές στην BMW Γερμανίας ή προσωπικές χάρες. Θέλω αυτά που δικαιούμαι και έχω πληρώσει. Πάντως φίλε tatoopanther, έχω πάρει απόφαση ότι αν χαλάσει η δικιά μου, θα προβώ σε WESA. Τις περνάει ένας τύπος στην Θεσσαλονίκη(επίσημος αντιπρόσωπος Ελλάδος). Τσέκαρε το κι αυτό πάντως. |
Eγω , παντως, επειδη το εχω ξαναπει σε Post του Δημητρη, νομιζω οτι πρεπει να κανουμε ενα γκρουπ και να απευθυνθουμε στον αντιπροσωπο
ΟΧΙ ως μεμονωμενες περιπτωσεις αλλα κατι σαν ΟΜΑΔΙΚΗ διαμαρτυρια... δε θεωρω τον ευατο μου τυχερο που δε χαλασε η αναρτηση ακομα, ουτε ατυχο οταν θα χαλασει... θεωρω τον ευατο μου υποψηφιο θυμα, αν μεχρι τοτε δε κανω τιποτα. |
Λοιπον καρντασια για να σας κρατω ενημερους εγινε σημερα η επισκευη αλλαχτηκε η αναρτηση με μια ολοκαινουρια..................SHOWA!!!!!!!!!!:mad: "Ντεν μπανει Γουαϊτ Παουερ καρντια μου" στο μηχανακι σου με ειπε ο εξυπηρετικότατος κατα τα αλλα Ηλιας... Αλλα επειδη ειμαστε πολλοι με απορίες επι του ζητηματος περιμενω να μου απαντησουν στο e-mail με ολο το στόρυ που έφυγε Γερμανια στα κεντρικα της BMW....:cool: Αναμείνατε στο ακουστικό σας για νεοτερα....;) |
αναμένουμε.,..,.,:sm1:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Εγώ προσωπικά δεν της κάνω τίποτα πέρα από να την ρυθμίζω, αναλόγως της διαδρομής που πρόκειται να πάω και του τεραίν. |
Παιδες παρακολουθώ το θέμα και τελικά δεν μπορουσα να μην γράψω-ενημερώσω.Το μηχανάκι μου αγοράστηκε τον αύγουστο του 09' καινούργιο.Τον φλεβάρη του 11' εσκασε η αναρτησή showa(στα14600χλμ) και αλλάχτηκε με καινούργια στην εγγύηση παλι showa αλλά καινούργιος κωδικός βελτιωμένος μου είχαν πει.Μετά 2 μήνες ίδια μηχανή φίλου 08' μοντ. έσκασε και αυτού(στα 1600χλμ), και του έβαλαν WP. Αρα εμένα απλώς μου έβαλαν την ίδια ,αφού είχαν προφανός στοκ ακόμα.Ελα όμως που μετά απο 10000χλμ πάω για τα λάδια τον 25000χλμ νοέμβρη του11'-εννιά μήνες μετά- και βλέπουμε οτι η ανάρτηση εχει σκάσει και αυτή! Χωρίς πολλά πολλά και με άψογη εξυπηρέτηση την αλλάξαν και αυτή και πλέον το μηχανάκι πίσω φοράει WP!:) . |
Απόσπασμα:
Πολυ καλα εκανες και σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου, εξαλλου ειμαστε εδω μεσα ΚΑΙ για να ανοιγουμε ο ενας τα γκαβα του αλλου..... |
Απόσπασμα:
Μετα απο 90000 χλμ εκανα οπως σε ολες τις επωνυμες επισκευαζομενες αναρτησεις συντηρηαη. Περιλαμβανει ανοιγμα καθαρισμα αλλαγη υγρων και ολων των τσιμουχων λαστιχακιων(O ring) και λοιπων μικροπραγματων που περιεχει. Ακομα και σεταρισμα στα μετρα σου μπορεις να κανεις με ενα καλο μαστορα. Οπως μπορεις να κανεις και μετρηση της αποδοσης του ελατηριου που το αφησα κι αυτο για τις 200000 χλμ μιας και λειτουργουν αψογα. Εγω την αφησα ως ειχε απο σεταρισμα γιατι ειναι απλα καταπληκτικη. Κοστος περιπου 100 ευρω η μια.. Για την ιστορια η συντηρηση εγινε στον Τσολεριδη αντιπροσωπο της Wilbers και παλιο καλο φιλο:) |
Απόσπασμα:
;):) |
Απόσπασμα:
Θα το έχω στα υπόψιν μου όταν δω ότι χρειάζεται συντήρηση ή όταν φτάσω στις 100.000 χλμ. Προς το παρόν, ας τις απολαύσουμε στις βόλτες μας...;) |
Απόσπασμα:
Και εγω μεσα σε οποιοδηποτε ειδος διαμαρτυριας!!!!!! |
Απόσπασμα:
τα ίδια είπαν και στον Μητσάρα..,. βελτειωμένη και μπούρδες..,.,.,, μες στην γκαντεμιά φίλε τυχερός.,., αφου σε βάλαν WP |
Μία είναι η λύση: πουλήστε (αν δηλ. βρείτε κάποιον) τα χρέπια τα 1200άρια και πάρτε 1150άρια!!! Απλά και νοικοκυρεμένα!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Απόσπασμα:
βάλε πρώτα κάνα σωληνάκι υψηλής.,., και μετά τα λέμε.,.,.:sm7::sm7: |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:46. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!