![]() |
Τύπος λαδιού που βαζετε στο boxer
Καλησπέρα σε όλους. Επειδή σκέπτομαι τελευταία το αν αξίζει να περάσω σε ημισυνθετικό ή συνθετικό λαδι για το GS μου, θα ήθελα γνώμες από όσους έχουν κάνει αυτή την αλλαγή. Π.χ τι διαφορές είδαν σε λειτουργία μοτέρ, ήχο, θερμοκρασία, κατανάλωση κλπ. Εχω διαβάσει για τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα κάθε τύπου λαδιού καθώς και αρκετά threads για τα λάδια, σκοπός είναι μόνο γνώμες από αυτούς που έκαναν την αλλαγή (μόνο σε boxer).
Αν τα καταφέρω να κάνω και ενα poll με 3 επιλογές, (ορυκτέλαιο, ημισυνθετικό, συνθετικό) για να δούμε στατιστικά τι βάζουμε.. Προφανώς εγώ χρησιμοποιώ ορυκτέλαιο ;) |
Απάντηση: Τύπος λαδιού που βαζετε στο boxer
εγω χρησμοποιω παντα απο το 1992 που ειχα Κ100 κε στη συνεχεια to 2003 1150 atventure
μεχρη κε σημερα με το hp2 20/50 ορηκτελεο χειμονα καλοκερη χωρης κανενα προβλημα κε μαληστα το συμαντηκο δεν μου κεη λαδι με αλλαγη καθε 5,000 χιλ |
IGOL 20-50
|
20/50 δαγκωτο απο το 1992 σε καθε boxer που περασε απο τα χερια μου. Σημερα στο 2010 μοντελο διατηρω την επιλογη μου χωρις κανενα απολυτως προβλημα και με απολυτα λογικη καταναλωση...:ye02:
|
Motul 5100 15W50 ημισυνθετικό και σταμάτησαν τα κατσαρολικά...:D
Καταναλωση γυρω στα 200-300ml/5000km. Mod. R1200GS 2010. |
Απόσπασμα:
|
Elf 20-50 ορυκτελαιο..
Δεν καει ουτε σταγονα! :ye32: (Που λεει ο λογος, δλδ!! :p ) |
Torco 20/50. Αλλαγή κάθε 3.500 χλμ. Ότι καίει λιγάκι, καίει (ή μάλλον καλύτερα το εξατμίζει). Περίπου 100-150 ml κάθε 1.000 χλμ.
|
|
Δοκιμασα συνθετικο 20w-50 αυτοκινητου στα 20.000χλμ. Μεχρι τοτε εβαζα ορυκτελαιο 20w-50. Οι διαφορες που παρατηρησα ειναι οι εξης:
Καθολου καταναλωση λαδιου με τα συνθετικα, 300-400ml με τα ορυκτελαια σε αλλαγες των 5.000χλμ (με τον ιδιο τροπο οδηγησης παντα). Σε ταξιδι καλοκαιρι, δικαβαλος με αποσκευες με 160, δεν ανεβαζει καθολου πανω απο τη μεση με τα συνθετικα, ενω με τα ορυκτελαια ηταν μια γραμμη πανω απο τη μεση. Στην εκκινηση ανεβαινουν πιο γρηγορα στην κεφαλη (αν και εχουν το ιδιο ιξωδες), το καταλαβαινω απο το οτι οι θορυβοι στην εκκινηση, διαρκουν πολυ λιγοτερο. Επισης το μοτερ ακουγεται πολυ καλυτερα και κρυο και ζεστο και αυτος ειναι ο κυριοτερος λογος για τον οποιο θα συνεχισω να χρησιμοποιω τα ιδια. Φυσικα και με τα ορυκτελαια δεν υπαρχει κανενα προβλημα, τα προτεινει η ιδια η BMW, απλα για τους παραπανω λογους προτιμω τα συνθετικα. |
Απόσπασμα:
|
Torco T4R 20/50 ημισυνθετικα.
|
Απόσπασμα:
redline 20w-50 αυτοκινητου. απο οτι ειδα ολοι εχουν γραψει μαρκα οποτε δε πιστευω να υπαρχει προβλημα. |
στην τελευταία αλλαγή των 30.000χλμ στο εξουσιοδοτημένο μου έβαλαν castrol 10-40. R 1200 GS mod. 2010. Καλύτερη,τουλάχιστον ακουστικά λειτουργία του κινητήρα, αλλά το τρώει το άτιμο.
|
Εβαζα ορυκτελαιο μεχρι και σημερα, σε καμια βδομαδα που θα κανω service θα βαλω ημισυνθετικο να δω διαφορες :ye33:
|
Απόσπασμα:
|
αύριο πάω να αλλάξω λάδια απο φίλο συντοπίτη για πρώτη φορα θα βάλω ημισυνθετικα λάδια,μέχρι στιγμής εβαζα castrol 20 50 ορυκτελαιο απο τα 100 χιλιάδες χιλιόμετρα και εδω έχει σταματήσει να τσιμπαει λάδια..........όσο για τα αλλα θα έχετε νέα..... |
Απόσπασμα:
Σαν πολλα δεν ειναι?? Αν ειναι ετσι θες περιπου μισο λιτρο καθε 4000 χιλ!! |
shell vsx 15w50
|
Μεχρι προχθες και στην προηγουμενη 1150RT και στην 1200RT μου εβαζα ορυκτελαιο με πολυ καλα αποτελεσματα. Προχθες στο σερβις των 20.000χλμ. εβαλα για πρωτη φορα ημισυνθετικο castrol 10-40 στην αντιπροσωπεια. Δουλευει πιο γλυκα ο κινητηρας. Περιμενω να το δω σε ταξιδι εκτο πολης και σε καταναλωση. Ορυκτελαιο δεν εκαιγε ουτε γραμμαριο.
|
Απόσπασμα:
http://1.bp.blogspot.com/_YlfNmbdeKE.../TORCO_OIL.jpg |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Εγω οταν πηρα το μηχανακι ειχε castrol 10-40 (act evo νομιζω) απο την ΒMW, στις 9.000χλμ που το κρατησα εκ των οποιων τα 6.200 ήταν στο ταξιδι (Βαρκελωνη), εκαψε 120ml περιπου κοντα στις 3.000χλμ (ειχα συμπληρωσει αντιτριβικο για να μη παρω λιτρο) και οταν γυρισα απο το ταξιδι, την επομενη μερα πηγαινοντας για service αναψε το λαμπακι λαδιου.Θεωρω οτι δεν κανει το 10-40 για τους κινητηρες μας!
Τωρα εχω τα MOTUL 5100 15-50 δεν εχω αποψη γιατι λογω καιρου απο τον Οκτωβρη δεν εκανα 500χλμ, αλλα απο αλλους που εβαλαν ειναι οκ. 20-50 δεν θα βαλω γιατι στις 5.000 πρεπει να τα πετας και εγω θελω να αλλαζω 7-8.000χλμ. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
:p:p:pEχει πρόβλημα φίλε....να πάς να το δείς:sm3::sm3::sm3: |
ARAL AUTORAL 20/50 ΑΠΛΟ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ:ye33::ye33::ye33:
φτηνό σε τιμή και τσιμπάει ποπύ λίγο+- 120ml σε κάθε αλλαγή ανα 5000χλμ.... όταν μου τελειώσει το.....βαρέλι......ίσως ΙΣΩΣ λέω ακολουθήσω την άποψη του george81....:o:o;););)(sorry Nίκο-Boxer:p:p:p:lo19::lo19:) |
Απόσπασμα:
Φιλος μηχανικος (σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο VW-AUDI-SEAT-SUZUKI μου ελεγε οτι, συμφωνα με "οδηγια" αυτων των εταιρειων (σιγουρα των παραπανω, αλλα μαλλον ολων, 'η των περισσοτερων τελος παντων) διακαιολογειται καταναλωση λαδιου εως και 1000 ml/10.000 km!! (Προφανως, αυτο εχει κανει με τις εγγυησεις.. :rolleyes: ) |
Απόσπασμα:
|
πάντως το 65% (μέχρι τώρα) δείχνει ότι το φυσικό λαδάκι καλά κρατεί.. Για να πώ την αλήθεια δεν περίμενα τόσο ψηλό ποσοστό στο ορυκτέλαιο ούτε τόσο χαμηλό στο συνθετικό.
Δεν μπορώ να πώ ότι βγαίνει και ασφαλές συμπέρασμα για την κατανάλωση.. Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στο κόπο να γράψουν 2 λόγια :ye02: |
Εγώ πάλι πέρασα απο το 20/50 απλό ορυκτέλαιο στο 10/40 ημισυνθετικό (Castrol και τα 2) και παρατήρησα ελάχιστα καλύτερο ήχο (απόδοση και λειτουργία μου φαίνεται ίδια με πρίν) αλλα ΑΙΣΘΗΤΑ λιγότερη κατανάλωση. Πλέον το 1 μπουκαλάκι του λίτρου με βγάζει άνετα 2 μήνες ενώ πρίν είχα την διπλάσια κατανάλωση. Το τελευταίο παρεπιπτόντως δεν έχει καμμια απολύτως λογική (τουλάχιστον κατ εμέ) επειδή θεωρούσα οτι σαν πιο αραιό μίγμα θα είχε και μεγαλύτερη κατανάλωση...:wo20::wo20::wo20::wo20:
Μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί λύση στο "μυστήριο" αυτό... |
20-50 απλο ορικτελαιο αδερφε. οχι πολυ ακριβο. δεν ειπαρχει λογος, απλως πρεπει να το αλαζεις καθε 4 με 5000 χμ γιατι λογο αεροψυκτου το λαδακι ψηνεται. Ειδηκα το καλοκαιρι και ακομα πιο ειδηκα εντος πολης. καλα χιλιομετρα.
|
Ημι 15w-50 motorex boxer!
|
Motorex Boxer 4T και είναι συνθετικό.
Αισθητή διαφορά στην κατανάλωση . Διαφορά στον ήχο δεν έχω καταλάβει μεγάλη. Θερμοκρασία στην Τρίπολη που είμαι δεν ανεβάζει το μηχανάκι και πέρυσι το καλοκαίρι φόραγα μαμά λάδια αλλά στο 1150 που το είχα δοκιμάσει στην Αθήνα καλοκαίρι δεν ανέβαζε και εθνική ήμουν μια γραμμή κάτω. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Συνθετικά 10/40 βάζω εγω.
|
ARAL 15-40 ορυκτέλαιο...δοκιμη...μέχρι στιγμής (800+ κμ) δεν έχει κάψει γραμμάριο..
|
Torco T4R 20/50 ημισυνθετικα!!!
~300ml/5000Km Την δουλευω καθε μερα + εκδρομες... R1200GS '10 |
Απόσπασμα:
καστρολ 10-40 λιγοτερους θορυβους και πραγματι το καει αλλα γενικα δουλευει και αποδιδει καλυτερα |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:21. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!