![]() |
Ο δήθεν φίλος.....
Τους ξέρεις αυτούς τους τύπους τους συνάντησες.
Από μικρός τους έμαθες στο σχολείο ήταν δίπλα σου. Λεγόταν δήθεν φίλοι, θυμάσαι συνήθως ήταν οι νταήδες; Αυτούς που τότε προσπαθούσαν να σε φοβίσουν, ε ίδιοι είναι ακόμη αλλά δόξα το Θεό αλλάξαμε εμείς. Τώρα τους λένε συναδέρφους, συμφορουμίτες, γείτονες κτλ. Οι εξυπνάκηδες που κάνουν σαρκαστικά σχόλια εις βάρος σου όποτε θα σε συναντήσουν, αυτοί που δεν θα σου πουν καλό λόγο αλλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα το βγάλουν στην επιφάνεια. Αυτοί που χαίρονται να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα. Δήθεν φίλοι, σου γυρνούν ξαφνικά την πλάτη, χωρίς καμιά εξήγηση. Ίσως καταλήξεις να νιώθεις αποτυχημένος κοντά τους, να σε πείσουν για το μεγαλείο τους και την απαραίτητη παρουσία τους στη ζωή σου. Δεν είναι ανάγκη, κι ας τους έβαλες στο σπίτι σου, κοντά στα παιδιά σου. Όσο κι αν το παλεύουν να φέρουν την καταστροφή εντέλει τους μυρίζεσαι, αργά ή γρήγορα η μυρωδιά τους είναι ανυπόφορη. Αυτοί που δεν προσπάθούν να κάνουν καμία συζήτηση μαζί σου παρά μόνο σχόλια, αυτοί που απαντούν συνεχώς «ναι, το ξέρω», αυτοί που έχουν γνώμη και λύση για όλα τα προβλήματα, που μέσω των αστείων χύνουν δηλητηριάκια, και στο τέλος έλα ρε πλάκα έκανα.... Οι μάγκες ρε αυτοί που νομίζουν ότι είσαι ηλίθιος επειδή δεν είσαι σαν κι αυτούς. Οι ψεύτικοι φίλοι είναι όπως τα φύλλα, που τα βρίσκουμε παντού. Αυτός είναι και ο λόγος που ένας πραγματικός φίλος είναι δύσκολο να βρεθεί, δύσκολο να χαθεί και αδύνατο να ξεχαστεί. Οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να καθίσουν μαζί στη σιωπή και να αισθανθούν ότι είναι γεμάτοι από την καλύτερη συζήτηση που έκαναν ποτέ. Οι πραγματικοί φίλοι δεν πονάνε δεν πληγώνουν.... Μετά την Αξιοπρέπεια ας συζητήσουμε και για τη φιλία, εμπρός λοιπόν "καλοί μου φίλοι" τοποθετηθείται, όπως θέλετε, όπως νιώθετε. Το Φόρουμ μας ασχολείται και με αυτά :) |
Απάντηση: Ο δήθεν φίλος.....
Σοφακι,''ξυνεις'' πολυ μεγαλη πληγη και το αιμα θα τρεξει αφθονο.......:cool::cool::cool: Ειναι παντως φοβερη τροφη για συζητηση......:);) |
Απόσπασμα:
Άκη μου δε είναι ο σκοπός μου αυτός, δεν με απασχολεί αν κάποιοι κακοπροαίρετα θα ζητήσουν αίμα. Θέλω να συζητήσουμε |
Η λέξη ΦΙΛΟΣ για μένα έχει μεγάλη αξία.
Οπότε μέσα από ένα Forum μάλλον δύσκολα θα βρώ....φίλο (με την έννοια της λέξης). Θα βρώ κάποιον-κάποιους που θα κολλάνε τα χνώτα μου και θα κάνω παρέα μέχρι εκεί που με παίρνει. Εδώ ίσως γίνεται το λάθος από μερικούς και ανοίγονται πιό πολύ από αυτό που πρέπει και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι ...κουτοπόνηροι πάνε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις. Και θα συμφωνήσω με τον Ακιs ότι το θέμα σου είναι οινόπνευμα στην πληγή. |
ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΣ.ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!:)
|
Απόσπασμα:
αίμα ο ένας οινόπνευμα ο άλλος... Όπως και να΄χει σ΄ευχαριστώ για την τοποθέτηση. Να διευκρινίσω και κάτι το thread δεν έχει κανένα κακό σκοπό και κυρίως σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει κακές καταστάσεις, ζήτησα μόνο να συζητήσουμε...νομίζω μπορούμε. |
Φίλος μου είναι αυτός που κάνουμε τον περίπατό μας στο βουνό κι η συζήτησή μας είναι η ψυχοθεραπεία μας......
|
Απόσπασμα:
Έτσι ακριβώς αυτό το νόημα έχει, να συζητάς άνετα, χωρίς όρια, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς βαθιά μέσα σου να αναρωτιέσαι πως ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, σαν να έκανες μόλις την ψυχοθεραπεία σου ή πήρες το χαπάκι που σου σταματά τον πόνο :) |
....και να συμπληρώσω ότι θα μπορούσα άνετα να του εμπιστευθώ την οικογένειά μου. Ξέρω ότι θα την πρόσεχε σαν εμένα. Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια....και νιώθω χαρούμενος κι ευγνώμων που υπάρχει στη ζωή μας. Κι ανταποδίδω....
Φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις.....άλλοτε άλλο που λένε..... αλλά μίλησα για κάποιον παραπάνω από αδερφό.... κι εκτός των άλλων είναι κι ο καλύτερος μηχανικός που γνωρίζω...:) σπάνια συναντάς τόσες αρετές σε έναν άνθρωπο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι τέλειος, ποιός είναι άλλωστε και βέβαια καθένας μας έχει τα κριτήριά του.... |
Θα δείξει.
|
Λακωνικα:Φιλος ειναι αυτος που θες να εχεις-κ εχεις-στα δυσκολα μαζι σου.
Υ.γ:οι υπολοιποι που βγαινεις για βολτα,φαι,ψιλη κουβεντουλα κ π@υτσισμ@,χαχαχουχα κ γελακια δεν ειναι φιλοι,ειναι απλα γνωστοι.Α,κ υπ`οψιν,ο φιλος δεν ειναι παντα ευχαριστος...Αυτα. |
Απόσπασμα:
Τι πράγμα; |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Τα σημάδια της όποιας συμεριφοράς είναι πάντα εκεί, το θέμα είναι αν μπορείς - θέλεις να τα δεις πριν είναι αργά...
Α και κάτι τελευταίο, πριν κριτικάρουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας....:). Δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο με το ίδιο τρόπο.... |
Φιλοι λιγοι αλλα πολυτιμοι οταν εισαι τυχερος και τους βρεις...!!!
εγω για παραδειγμα ειμαι τυχερος να εχω 3 φιλους που τους ξερω 30χρονια τωρα...και ειμαι 34χρονων... ειχαμε την "τυχη" να παντρεψουμε και ο ενας τον αλλο...μασωνια ενα πραγμα...:sm7: με τους φιλους δεν κρατας λοιπον προσχηματα... λες οτι θες να πεις ακομα και αν αυτο πληγωνει γιατι ξερεις και ξερουν οτι το λες αληθινα...και για να τους βοηθησεις... φυσικα ειναι εκει και εισαι εκει οταν και οποτε σε χρειαστουν και τους χρειαστεις... εισαι εκει ακομα και αν δεν σε χρειαζονται... κατα καιρους μπορει και να χανεσαι και να χανονται αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα γιατι οταν τους ξαναβλεπεις ειναι σαν να μην τους εχασες ποτε...οι ιδιες ατακες η ιδια χαλαρωτητα η ιδια μη προσπιοιτη συμπεριφορα...!!! αυτο ειναι αληθεια φιλοι...??? ή η οικογενεια που διαλεξες...να εχεις...???:) ειναι οι μαζοχες που διασκεδαζουν με τις παραξενιες σου...!!! |
Σοφάκι... πολύ "δυσκολο" αλλά επίκαιρο... θέμα άνοιξες... :hmmm:
Όπως είπε κάποιος παραπάνω, κάποιοι από εμάς που είμαστε πιο ανοιχτοί και καλόπιστοι, έχουμε το.... "μειονέκτημα" (δυστυχώς για τη σημερινή κοινωνία) να εμπιστευόμαστε (κακώς όπως φαίνεται εκ´του αποτελέσματος) πιο εύκολα ανθρωπους οι οποίοι (εκ´του αποτελέσματος) δεν το αξίζουν...:hmmm: Τώρα λοιπόν έφτασε η ώρα να διαχωρίσουμε τους Φίλους... από τους απλούς γνωστούς... Και όπως είπε καποιος παραπάνω, τους πραγματικούς Φίλους τους βλέπεις σε "δύσκολες" καταστάσεις... σε καταστάσεις που σου παρουσιάζεται μια ανάγκη... Στο χαβαλέ... όλοι καλοί είναι... οι κακοί ειναι στη Φυλακή... ;) CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
Έτσι είναι, να την περιφρουρείς τη σχέση σας αξίζει :) |
Απόσπασμα:
Σοφία θέλει μεγάλη μαγκιά να πεις ότι δεν το ξέρω.... Εγώ στο παρόν θέμα θα σας ανεφέρω ένα στίχο από ένα τραγούδι που εκφράζει το μέσα μου... Οι φίλοι φένονται στα δύσκολα και στις κακές στιγμές...Οι κολιτοί στα εύκολα και μόνο στις χαρές. Είμαι λοιπόν χαρούμενος που έχω 2 κολιτούς...Πολλούς φίλους...και μια μεγάλη παρέα για να συζητάω και αντιπαραθπέτομαι....Αν δεν υπάρχει αντιπαράθεση δεν υπάρχει υγεία στην σχέση... ;) |
Απόσπασμα:
Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα κι εύχομαι ποτέ τα δύσκολα και τις κακές στιγμές :) |
Απόσπασμα:
Και εγώ χάρηκα πολυ που σας γνώρισα και εσάς και ολα τα παιδιά! Sent from my iPhone 4s using Tapatalk |
Σοφία... τι θέμα... κάποιος σε πλήγωσε πρόσφατα? σίγουρα ναι...
Μου αρέσει η περιγραφή που αναφέρεις για τους τσαμπα-μαγκες...δήθεν φίλους... Υπάρχει κ μια "χημεία" στους ανθρώπους... προσπαθώ να πορευτώ στη ζωή μου με καποια γνωμικά όπως: οτι μισεις να σου κανουν μην το κανεις στους άλλους.. επίσης: ζήσε και άσε χώρο να ζήσουν κ αλλοι... κ μερικα γνωμικα πολύ επιμορφωτικά....απο την βικιπαιδια
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Ευτυχώς είναι λίγες οι κακές εξαιρέσεις σε αυτο που περιέγραψα παραπάνω...;) CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ήθελα να κάνουμε μια φιλική κουβέντα, πες ότι είμαστε σε ένα αγαπημένο μέρος στα βουνά, στη θάλασσα, όπου θες, κάποιος απ΄την παρέα μίλησε για τη φιλία και ένα ταξίδι ξεκίνησε, υπάρχουν και τέτοιου είδους ταξίδια, δεν θα κριτικάρουμε, άλλωστε ποιά είμαι εγώ που θα το κάνω. Μπορεί από αυτό μικρό ή μεγάλο που θα καταγραφεί να κατανοήσουμε και κάτι παραπάνω:) |
Απόσπασμα:
Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς; Τι θα πει κάπου πάει για να το λες κάτι διακρίνεις πες μου να ξέρω :) |
Απόσπασμα:
ξεκινά γενικα και θα καταλήξει ειδικα. |
φιλος εεεεεεεε......... αστα..:( |
Απόσπασμα:
Λατρεία? Γιατί τέτοιο φατσόνι? :) |
Απόσπασμα:
CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
H υπογραφή του Eftixis τα λέει όλα νομίζω...
Δέ λένε οι φίλοι ευχαριστώ οι φίλοι δέν χρωστούνε γιατί στα πάρε δώσε τους τεφτέρια δεν κρατούνε :ye33: |
Απόσπασμα:
Σοφουλα αλλη στιγμη!!!! |
Απόσπασμα:
:di42: |
Απόσπασμα:
Άρχισες το κάπνισμα:wha13::wha13: :wo20::wo20: |
Απόσπασμα:
Εγω πάντως το 2012 δεν το εχω βάλει στο στόμα μου... :);) CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απόσπασμα:
:re25::re25: |
Είχα ένα παιδικό φίλο, μας χώρισε η απόσταση (2 θάλασσες ανάμεσά μας),κάθε 10 χρόνια άλλαζα διαμονή, οπότε οι φιλίες ξεθωριάζανε (ίσως γιατί δεν ήταν τέτοιες) τώρα μόνο γνωριμίες στενές η μακρινές ,βλέπεις η ΦΙΛΙΑ είναι ανιδιοτελής , δεν ζηλεύει, εμπιστεύεται, επενδύει συναισθηματικά, δεν έχει τέλος ούτε με τον θάνατο,θυσιάζεται,είναι αυθεντική και οχι γεννόσημη.
:cool: |
Απόσπασμα:
Δεν έχει χρώμα, όρια, πατρίδες μόνο αντοχές, ανοχές :) |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:18. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!