GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Ο δήθεν φίλος..... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=30215)

Hekima 02-04-2012 14:46

Ο δήθεν φίλος.....

Τους ξέρεις αυτούς τους τύπους τους συνάντησες.
Από μικρός τους έμαθες στο σχολείο ήταν δίπλα σου.
Λεγόταν δήθεν φίλοι, θυμάσαι συνήθως ήταν οι νταήδες;
Αυτούς που τότε προσπαθούσαν να σε φοβίσουν, ε ίδιοι είναι ακόμη αλλά δόξα το Θεό αλλάξαμε εμείς.
Τώρα τους λένε συναδέρφους, συμφορουμίτες, γείτονες κτλ.
Οι εξυπνάκηδες που κάνουν σαρκαστικά σχόλια εις βάρος σου όποτε θα σε συναντήσουν, αυτοί που δεν θα σου πουν καλό λόγο αλλά αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα το βγάλουν στην επιφάνεια. Αυτοί που χαίρονται να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.
Δήθεν φίλοι, σου γυρνούν ξαφνικά την πλάτη, χωρίς καμιά εξήγηση.
Ίσως καταλήξεις να νιώθεις αποτυχημένος κοντά τους, να σε πείσουν για το μεγαλείο τους και την απαραίτητη παρουσία τους στη ζωή σου.
Δεν είναι ανάγκη, κι ας τους έβαλες στο σπίτι σου, κοντά στα παιδιά σου.
Όσο κι αν το παλεύουν να φέρουν την καταστροφή εντέλει τους μυρίζεσαι, αργά ή γρήγορα η μυρωδιά τους είναι ανυπόφορη.
Αυτοί που δεν προσπάθούν να κάνουν καμία συζήτηση μαζί σου παρά μόνο σχόλια, αυτοί που απαντούν συνεχώς «ναι, το ξέρω», αυτοί που έχουν γνώμη και λύση για όλα τα προβλήματα, που μέσω των αστείων χύνουν δηλητηριάκια, και στο τέλος έλα ρε πλάκα έκανα....
Οι μάγκες ρε αυτοί που νομίζουν ότι είσαι ηλίθιος επειδή δεν είσαι σαν κι αυτούς.
Οι ψεύτικοι φίλοι είναι όπως τα φύλλα, που τα βρίσκουμε παντού. Αυτός είναι και ο λόγος που ένας πραγματικός φίλος είναι δύσκολο να βρεθεί, δύσκολο να χαθεί και αδύνατο να ξεχαστεί.
Οι πραγματικοί φίλοι μπορούν να καθίσουν μαζί στη σιωπή και να αισθανθούν ότι είναι γεμάτοι από την καλύτερη συζήτηση που έκαναν ποτέ.
Οι πραγματικοί φίλοι δεν πονάνε δεν πληγώνουν....

Μετά την Αξιοπρέπεια ας συζητήσουμε και για τη φιλία,
εμπρός λοιπόν "καλοί μου φίλοι" τοποθετηθείται, όπως θέλετε, όπως νιώθετε.
Το Φόρουμ μας ασχολείται και με αυτά :)

Ακιs 02-04-2012 14:52

Απάντηση: Ο δήθεν φίλος.....

Σοφακι,''ξυνεις'' πολυ μεγαλη πληγη και το αιμα θα τρεξει αφθονο.......:cool::cool::cool:

Ειναι παντως φοβερη τροφη για συζητηση......:);)

Hekima 02-04-2012 14:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Ακιs ( 645353)
Σοφακι,''ξυνεις'' πολυ μεγαλη πληγη και το αιμα θα τρεξει αφθονο.......:cool::cool::cool:

Ειναι παντως φοβερη τροφη για συζητηση......:);)

Άκη μου δε είναι ο σκοπός μου αυτός, δεν με απασχολεί αν κάποιοι κακοπροαίρετα θα ζητήσουν αίμα.
Θέλω να συζητήσουμε

Mits70 02-04-2012 15:02

Η λέξη ΦΙΛΟΣ για μένα έχει μεγάλη αξία.
Οπότε μέσα από ένα Forum μάλλον δύσκολα θα βρώ....φίλο (με την έννοια της λέξης).
Θα βρώ κάποιον-κάποιους που θα κολλάνε τα χνώτα μου και θα κάνω παρέα μέχρι εκεί που με παίρνει.
Εδώ ίσως γίνεται το λάθος από μερικούς και ανοίγονται πιό πολύ από αυτό που πρέπει και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι ...κουτοπόνηροι πάνε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.
Και θα συμφωνήσω με τον Ακιs ότι το θέμα σου είναι οινόπνευμα στην πληγή.

andreas 75 02-04-2012 15:11

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΣ.ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!:)

Hekima 02-04-2012 15:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Mits70 ( 645360)
Η λέξη ΦΙΛΟΣ για μένα έχει μεγάλη αξία.
Οπότε μέσα από ένα Forum μάλλον δύσκολα θα βρώ....φίλο (με την έννοια της λέξης).
Θα βρώ κάποιον-κάποιους που θα κολλάνε τα χνώτα μου και θα κάνω παρέα μέχρι εκεί που με παίρνει.
Εδώ ίσως γίνεται το λάθος από μερικούς και ανοίγονται πιό πολύ από αυτό που πρέπει και κάποιοι άλλοι οι οποίοι είναι ...κουτοπόνηροι πάνε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.
Και θα συμφωνήσω με τον Ακιs ότι το θέμα σου είναι οινόπνευμα στην πληγή.

Προφανώς συμβαίνει κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι
αίμα ο ένας οινόπνευμα ο άλλος...

Όπως και να΄χει σ΄ευχαριστώ για την τοποθέτηση.

Να διευκρινίσω και κάτι το thread δεν έχει κανένα κακό σκοπό και κυρίως σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει κακές καταστάσεις, ζήτησα μόνο να συζητήσουμε...νομίζω μπορούμε.

ortho 02-04-2012 15:15

Φίλος μου είναι αυτός που κάνουμε τον περίπατό μας στο βουνό κι η συζήτησή μας είναι η ψυχοθεραπεία μας......

Hekima 02-04-2012 15:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 645367)
Φίλος μου είναι αυτός που κάνουμε τον περίπατό μας στο βουνό κι η συζήτησή μας είναι η ψυχοθεραπεία μας......

Έτσι ακριβώς αυτό το νόημα έχει, να συζητάς άνετα, χωρίς όρια, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς βαθιά μέσα σου να αναρωτιέσαι πως ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, σαν να έκανες μόλις την ψυχοθεραπεία σου ή πήρες το χαπάκι που σου σταματά τον πόνο :)

ortho 02-04-2012 15:27

....και να συμπληρώσω ότι θα μπορούσα άνετα να του εμπιστευθώ την οικογένειά μου. Ξέρω ότι θα την πρόσεχε σαν εμένα. Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια....και νιώθω χαρούμενος κι ευγνώμων που υπάρχει στη ζωή μας. Κι ανταποδίδω....

Φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις.....άλλοτε άλλο που λένε..... αλλά μίλησα για κάποιον παραπάνω από αδερφό....

κι εκτός των άλλων είναι κι ο καλύτερος μηχανικός που γνωρίζω...:) σπάνια συναντάς τόσες αρετές σε έναν άνθρωπο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι τέλειος, ποιός είναι άλλωστε και βέβαια καθένας μας έχει τα κριτήριά του....

aeriko 02-04-2012 15:29

Θα δείξει.

stukas 02-04-2012 15:32

Λακωνικα:Φιλος ειναι αυτος που θες να εχεις-κ εχεις-στα δυσκολα μαζι σου.
Υ.γ:οι υπολοιποι που βγαινεις για βολτα,φαι,ψιλη κουβεντουλα κ π@υτσισμ@,χαχαχουχα κ γελακια δεν ειναι φιλοι,ειναι απλα γνωστοι.Α,κ υπ`οψιν,ο φιλος δεν ειναι παντα ευχαριστος...Αυτα.

Hekima 02-04-2012 15:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 645372)
Θα δείξει.

Τι πράγμα;

Hekima 02-04-2012 15:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 645371)
....και να συμπληρώσω ότι θα μπορούσα άνετα να του εμπιστευθώ την οικογένειά μου. Ξέρω ότι θα την πρόσεχε σαν εμένα. Είμαστε φίλοι πολλά χρόνια....και νιώθω χαρούμενος κι ευγνώμων που υπάρχει στη ζωή μας. Κι ανταποδίδω....

Φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις.....άλλοτε άλλο που λένε..... αλλά μίλησα για κάποιον παραπάνω από αδερφό....

κι εκτός των άλλων είναι κι ο καλύτερος μηχανικός που γνωρίζω...:) σπάνια συναντάς τόσες αρετές σε έναν άνθρωπο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι τέλειος, ποιός είναι άλλωστε και βέβαια καθένας μας έχει τα κριτήριά του....

Είσαι τυχερός που γνωρίζεις ένα τέτοιο άνθρωπο ώστε να του εμπιστευθείς την οικογένειά σου.

aeriko 02-04-2012 15:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Hekima ( 645379)
Τι πράγμα;

Που θα πάει.

frits 02-04-2012 15:36

Τα σημάδια της όποιας συμεριφοράς είναι πάντα εκεί, το θέμα είναι αν μπορείς - θέλεις να τα δεις πριν είναι αργά...

Α και κάτι τελευταίο, πριν κριτικάρουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας....:).

Δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο με το ίδιο τρόπο....

asotosios 02-04-2012 15:39

Φιλοι λιγοι αλλα πολυτιμοι οταν εισαι τυχερος και τους βρεις...!!!

εγω για παραδειγμα ειμαι τυχερος να εχω 3 φιλους που τους ξερω 30χρονια τωρα...και ειμαι 34χρονων...

ειχαμε την "τυχη" να παντρεψουμε και ο ενας τον αλλο...μασωνια ενα πραγμα...:sm7:

με τους φιλους δεν κρατας λοιπον προσχηματα...
λες οτι θες να πεις ακομα και αν αυτο πληγωνει γιατι ξερεις και ξερουν οτι το λες αληθινα...και για να τους βοηθησεις...

φυσικα ειναι εκει και εισαι εκει οταν και οποτε σε χρειαστουν και τους χρειαστεις...
εισαι εκει ακομα και αν δεν σε χρειαζονται...

κατα καιρους μπορει και να χανεσαι και να χανονται αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα γιατι οταν τους ξαναβλεπεις ειναι σαν να μην τους εχασες ποτε...οι ιδιες ατακες η ιδια χαλαρωτητα η ιδια μη προσπιοιτη συμπεριφορα...!!!

αυτο ειναι αληθεια φιλοι...??? ή η οικογενεια που διαλεξες...να εχεις...???:)

ειναι οι μαζοχες που διασκεδαζουν με τις παραξενιες σου...!!!

CPretenteriS 02-04-2012 15:46

Σοφάκι... πολύ "δυσκολο" αλλά επίκαιρο... θέμα άνοιξες... :hmmm:

Όπως είπε κάποιος παραπάνω, κάποιοι από εμάς που είμαστε πιο ανοιχτοί και καλόπιστοι, έχουμε το.... "μειονέκτημα" (δυστυχώς για τη σημερινή κοινωνία) να εμπιστευόμαστε (κακώς όπως φαίνεται εκ´του αποτελέσματος) πιο εύκολα ανθρωπους οι οποίοι (εκ´του αποτελέσματος) δεν το αξίζουν...:hmmm:

Τώρα λοιπόν έφτασε η ώρα να διαχωρίσουμε τους Φίλους... από τους απλούς γνωστούς... Και όπως είπε καποιος παραπάνω, τους πραγματικούς Φίλους τους βλέπεις σε "δύσκολες" καταστάσεις... σε καταστάσεις που σου παρουσιάζεται μια ανάγκη... Στο χαβαλέ... όλοι καλοί είναι... οι κακοί ειναι στη Φυλακή... ;)

CPS

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

CPretenteriS 02-04-2012 15:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 645388)

εγω για παραδειγμα ειμαι τυχερος να εχω 3 φιλους που τους ξερω 30χρονια τωρα...και ειμαι 34χρονων...

ειχαμε την "τυχη" να παντρεψουμε και ο ενας τον αλλο...μασωνια ενα πραγμα...:sm7:

λες οτι θες να πεις ακομα και αν αυτο πληγωνει γιατι ξερεις και ξερουν οτι το λες αληθινα...και για να τους βοηθησεις...

φυσικα ειναι εκει και εισαι εκει οταν και οποτε σε χρειαστουν και τους χρειαστεις...

κατα καιρους μπορει και να χανεσαι και να χανονται αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα γιατι οταν τους ξαναβλεπεις ειναι σαν να μην τους εχασες ποτε...οι ιδιες ατακες η ιδια χαλαρωτητα η ιδια μη προσπιοιτη συμπεριφορα...!!!

+1200 !!!

CPS

Hekima 02-04-2012 15:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 645388)

Έτσι είναι, να την περιφρουρείς τη σχέση σας αξίζει :)

N4pSt3R 02-04-2012 15:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Hekima ( 645347)
αυτοί που απαντούν συνεχώς «ναι, το ξέρω», αυτοί που έχουν γνώμη και λύση για όλα τα προβλήματα,

Σοφία θέλει μεγάλη μαγκιά να πεις ότι δεν το ξέρω....

Εγώ στο παρόν θέμα θα σας ανεφέρω ένα στίχο από ένα τραγούδι που εκφράζει το μέσα μου...

Οι φίλοι φένονται στα δύσκολα και στις κακές στιγμές...Οι κολιτοί στα εύκολα και μόνο στις χαρές.

Είμαι λοιπόν χαρούμενος που έχω 2 κολιτούς...Πολλούς φίλους...και μια μεγάλη παρέα για να συζητάω και αντιπαραθπέτομαι....Αν δεν υπάρχει αντιπαράθεση δεν υπάρχει υγεία στην σχέση...
;)

Hekima 02-04-2012 16:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από N4pSt3R ( 645460)
Σοφία θέλει μεγάλη μαγκιά να πεις ότι δεν το ξέρω....

Εγώ στο παρόν θέμα θα σας ανεφέρω ένα στίχο από ένα τραγούδι που εκφράζει το μέσα μου...

Οι φίλοι φένονται στα δύσκολα και στις κακές στιγμές...Οι κολιτοί στα εύκολα και μόνο στις χαρές.

Είμαι λοιπόν χαρούμενος που έχω 2 κολιτούς...Πολλούς φίλους...και μια μεγάλη παρέα για να συζητάω και αντιπαραθπέτομαι....Αν δεν υπάρχει αντιπαράθεση δεν υπάρχει υγεία στην σχέση...
;)

Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα κι εύχομαι ποτέ τα δύσκολα και τις κακές στιγμές :)

N4pSt3R 02-04-2012 16:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Hekima ( 645468)
Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα κι εύχομαι ποτέ τα δύσκολα και τις κακές στιγμές :)

Να είσαι καλα!!!

Και εγώ χάρηκα πολυ που σας γνώρισα και εσάς και ολα τα παιδιά!

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

siraxanz 02-04-2012 16:32

Σοφία... τι θέμα... κάποιος σε πλήγωσε πρόσφατα? σίγουρα ναι...
Μου αρέσει η περιγραφή που αναφέρεις για τους τσαμπα-μαγκες...δήθεν φίλους...

Υπάρχει κ μια "χημεία" στους ανθρώπους...
προσπαθώ να πορευτώ στη ζωή μου με καποια γνωμικά όπως:

οτι μισεις να σου κανουν μην το κανεις στους άλλους..

επίσης: ζήσε και άσε χώρο να ζήσουν κ αλλοι...

κ μερικα γνωμικα πολύ επιμορφωτικά....απο την βικιπαιδια

• Αα, τι ωραία… να νιώθεις άνετα με κάποιον άλλο -χωρίς να πρέπει να ζυγιάζεις τις σκέψεις σου και να μετράς τα λόγια σου, να ρέουν από μέσα σου αβίαστα, ήρα μαζί και στάρι, σίγουρος ότι ένα χέρι μπιστικό θα τα πάρει, θα τα κοσκινίσει, θα κρατήσει ό,τι αξίζει και η καλοσυνάτη ανάσα του θα φυσήξει τα άλλα μακριά Κράικ Νταϊάνα
  • Αγαπητέ μου φίλε, πρώτα να με βοηθήσεις και μετά να μου κάνεις νουθεσίες Λαφονταίν
  • Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου δανείζει χρήματα, κι ευλογεί μετά την εφήμερη ζωή μας Μάρτιν Στηβ
  • Αληθινός φίλος είναι εκείνος που μπορεί να αποκαλύψει όλα τα προβλήματά του σαν στην εξομολόγηση …, αλλά δεν το κάνει Άγνωστος
  • Αν βρεις ένα λάθος στο φίλο σου πες το χαμηλόφωνα, αν όμως θέλεις να του επαινέσεις, καν’ το φωναχτά Ζένκελ Σ.
  • Αν δανείσεις χρήματα σε κάποιον, μην τα λογαριάζεις πλέον ως δικά σου. Όταν τα ζητήσεις, ο φίλος σου γίνεται εχθρός σου, εξαιτίας της καλοσύνης σου Πλαύτος
  • Αν δεν μπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, να είσαι ο ίδιος φίλος του εαυτού σου Πυθαγόρας
  • Αν δεν συγχωρείς τα ελαττώματα του φίλου σου, προδίδεις τα δικά σου Σύρος
  • Αν δυο φίλοι σου ζητήσουν να κρίνεις μια διαφωνία τους, μη δεχτείς, γιατί θα χάσεις ένα φίλο. Απ' την άλλη, αν σου το ζητήσουν δυο ξένοι, να δεχτείς, γιατί θα κερδίσεις ένα φίλο Άγιος Αυγουστίνος
  • Αν θέλεις να μάθεις ποιοι είναι οι φίλοι σου, μπες στη φυλακή Άγνωστος
  • Αν θέλεις να χάσεις ένα φίλο, δάνεισέ του χρήματα Αγγλική Παροιμία
  • Αν κάνεις φιλία με τον ιερέα θα χάσεις την πίστη σου, με τον γιατρό - την υγεία σου, με τον δικηγόρο - την επιτυχία Ιταλική παροιμία
  • Αν ο κροκόδειλος έφαγε τον εχθρό σου, αυτό δεν σημαίνει πως έγινε και φίλος σου Γκαίτε
  • Αν τον φίλο σου δεν τον απαντήσει κάποιο μεγάλο κακό, ικανοποιήσου με τις μικρές του αποτυχίες Κουρδική παροιμία
  • Αναμφίβολα, οι εχθροί μου μού άξιζαν, όμως δεν ξέρω αν άξιζα τους φίλους μου Γουίτμαν Γουλοτ
  • Βαδίζουμε μόνοι μας σ’ αυτό τον κόσμο. Οι φίλοι, όπως τους επιθυμούμε, είναι όνειρα και μύθοι Έμερσον Ρ.
  • Για να αποκτήσεις καινούργιους φίλους, πρέπει πρώτα να τσακωθείς με τους παλιούς Ρινγκελντατς Γιοαχίμ
  • Για να βρεις φίλο πρέπει να κλείνεις το ένα μάτι, για να τον κρατάς συνέχεια πρέπει να κλείνεις και τα δυο Ντούγκλας Ν.
  • Δε διαβάζω τις κακές κριτικές για τα έργα μου, γιατί οπωσδήποτε θα μου τις μεταδίδουν οι φίλοι μου Λέβαντ Ο.
  • Δε μ’ αρέσει να προβληματίζομαι μεταξύ του παράδεισου και της κόλασης. Βλέπεις, έχω φίλους και στα δύο μέρη Τουέην Μαρκ
  • Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι Ελληνική Παροιμία
  • Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πώ ποιος είσαι Ασσυριακό ρητό
  • Δεν είναι τόσο δύσκολο να πεθαίνεις για τον φίλο σου, όσο να βρεις τέτοιο φίλο για τον οποίο αξίζει να πεθαίνεις Θερβάντες
  • Δεν έχουμε τόσο πολύ ανάγκη από τη βοήθεια των φίλων μας, όσο από την πίστη μας στη βοήθειά τους Επίκουρος
  • Δεν κάνει φίλους όποιος δεν έκανε εχθρούς Τέννυσον Α.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Υπάρχει πάθος, μίσος, λατρεία, αγάπη, αλλά όχι φιλία Ουάιλντ Όσκαρ
  • Δεν πρέπει χωρίς ανάγκη να ανοίγεις στον άλλον την καρδιά σου. Μέσα σε χιλιάδες , ίσως βρεις μόνο έναν που θα μπορέσει να κρατήσει το μυστικό σου. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν το κρατάμε μέσα μας, πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα το κρατήσουν οι άλλοι; Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ
  • Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρυφερό από την αλληλογραφία φίλων που δεν επιδιώκουν να συναντηθούν Προυστ Μ.
  • Εάν δεν υπάρχουν μέτοχοι στη χαρά, είναι φλόγα που σβήνει Λαμαρτίνος
  • Εάν θέλεις ο φίλος σου να μην αντιληφθεί την καμπούρα σου μην κοιτάς τις κρεατοελιές του Οράτιος
  • Εάν θέλετε φίλο, αποκτήστε έναν σκύλο Τρούμαν Χ.
  • Εάν ο κροκόδειλος έφαγε τον εχθρό σου, αυτό δεν σημαίνει πως έγινε και φίλος σου Φιούρστεμπεργκ Α.
  • Έγινα φίλος του εαυτού μου Σενέκας
  • Είχα τρεις καρέκλες στο σπίτι μου. Μια για τη μοναχικότητα, δύο για τη φιλία και τρεις για την κοινωνία Θόρροου Χ.
  • Εκείνοι τους οποίους έκανε φίλους το κέρδος, πάντα θα μαλώνουν Αζερική παροιμία
  • Εκείνος που δεν έχει εχθρούς, θα καταστραφεί από τους φίλους Τάκιτος
  • Εκείνος που είναι πραγματικός φίλος δεν το διακηρύσσει κάθε ώρα και στιγμή Στέφενσον
  • Εκείνος που έχει φίλους, δεν έχει φίλο Αριστοτέλης
  • Ένα μικρό ποσό που δόθηκε δανεικά κάνει τον οφειλέτη φίλο, όμως το μεγάλο ποσό, τον κάνει εχθρό. Σενέκας
  • Ενάντια σε ποιόν κάνετε φιλία Ρανέφσκαγια Φ.
  • Ένας φίλος σε ολόκληρη τη ζωή είναι αρκετός. Δύο είναι πολλοί. Τρεις είναι σχεδόν αδύνατον Άνταμς Χ.
  • Έργο του φίλου είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σου, αλλά όχι να γεμίσει το κενό σου Γκιμπριάν Χ.
  • Έχω παρατηρήσει την εχθρική στάση απέναντί σου… θα έπρεπε να είχα καταλάβει ότι είστε φίλοι Μπράντμπερη Μ.
  • Έχω τρεις καρέκλες στο σπίτι μου. Μια για τη μοναξιά, δύο για τη φιλία και τρεις για την κοινωνία Θόρροου Χ.
  • Ζητιάνος: Αυτός που υπολόγιζε στη βοήθεια των φίλων του Μπιρς Α.
  • Η αγαθή πράξη δεν χάνεται. Όποιος σπείρει χάρη, θερίζει φιλία και όποιος φυτεύει αγαθότητα δρέπει αγάπη Μέγας Βασίλειος
  • Η αγάπη έρχεται τυφλά. Η φιλία μετά από γνώση Άγνωστος
  • Η ευτυχία δεν είναι ακριβής πλάστιγγα. Η δυστυχία είναι η μόνη πλάστιγγα με την οποία ζυγίζονται οι φίλοι Πλούταρχος
  • Η κολακεία είναι φιλία επιζήμια Αριστοτέλης
  • Η πονηρία μπορεί να αποκτήσει περιουσία, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει φίλους Μπαλζάκ
  • Η τέχνη της ζωής είναι να μην κάνεις πολλές γνωριμίες. Τους φίλους του μπορεί κανένας να τους βολέψει, αλλά με τις γνωριμίες μπορεί να βρει τον μπελά του Λούκας Ε.
  • Η υποψία είναι το δηλητήριο της αγαθής φιλίας Αυρήλιος ο Αυγουστίνος
  • Η φιλία είναι ένα συμβόλαιο με το οποίο συμφωνούμε να κάνουμε σε κάποιον μικρές εξυπηρετήσεις, προκειμένου να μας κάνει εκείνος μεγάλες Μοντεσκιέ Κ.
  • Η φιλία με τον εαυτό μας είναι απαραίτητη, γιατί χωρίς αυτήν, με κανέναν στον κόσμο δεν μπορούμε να γίνουμε φίλοι Ρούσβελτ Ελεανορ
  • Η φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι αδύνατη. Πάθος, έχθρα, θαυμασμός, έρωτας – ναι, αλλά φιλία όχι Ουάιλντ Ο.
  • Η φιλία που κερδίζεται με πορτοφόλι είναι αγορασμένη, αλλά όχι εξασφαλισμένη Μακιαβέλλι
  • Η χαρά έχει τους φίλους της, η θλίψη θρηνεί μονάχη Κινγκ Μάρτιν
  • Κάθε άνδρας μπορεί να έχει φίλους, εκτός από τον πολιτικό άνδρα (Les hommes peuvent avoir des amis, pas les hommes d'Etat) Ντε Γκωλ Σαρλ
  • Και στην φιλία, και στην αγάπη τελικά έρχεται ο χρόνος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών Σω Μπ.
  • Καλοί φίλοι είναι κάποιοι που κατοικούν κάπου πολύ μακριά Χίτσκοκ Άλφρεντ
  • Καλοί φίλοι, καλά βιβλία και νυσταλέα συνείδηση: αυτή είναι η ιδανική ζωή. Τουέην Μαρκ
  • Καλός φίλος είναι αυτός που χαίρεται από σήμερα για την αυριανή σου αποτυχία Ούλμαν Λιβ
  • Καλύτερα χαστούκι από τον φίλο παρά φιλί από τον εχθρό Ολλανδική παροιμία
  • Καλύτερός μου φίλος είναι ο άνθρωπος που όταν εύχεται να είμαι καλά, το κάνει για χάρη μου Αριστοτέλης
  • Κοινά γάρ τά τω̂ν φίλων (Οι φίλοι τα έχουν όλα κοινά) Πλάτων
  • Κράτα αυτό το νόμισμα και πάρε τηλέφωνο σ' όλους τους φίλους σου Αμερικάνικη ρήση
  • Λίγα λόγια, μεγάλες φιλίες Παροιμία
  • Μακάριοι οι φτωχοί, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να έχουν ανιδιοτελείς φίλους Σοβαζόν Μ.
  • Με τα λεφτά δεν αποκτάς φίλους, αποκτάς όμως καλύτερης ποιότητας εχθρούς Μιλιγκαν Σπάικ
  • Με τον γείτονα να κάνεις φιλία, αλλά τον φράχτη άσ' τον Καυκάσια παροιμία
  • Με τους φίλους μου κάνω ό,τι και με τα βιβλία μου. Τους έχω εκεί όπου μπορώ να τους βρω, αλλά σπάνια τους μεταχειρίζομαι Έμερσον Ρ.
  • Μερικές φιλίες δημιουργούνται από τη φύση, άλλες από υποχρέωση, άλλες από συμφέρον κι άλλες από την ψυχή. Τέιλορ Τζ.
  • Μερικές φορές το πολυτιμότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας φίλος, είναι να σ’ ακούσει πρόθυμα Ζένκελ Σ.
  • Μέσα στα δύσκολα το φίλο σου θα δεις, όπως στη φλόγα μέσα, αν είναι καθάριο το κίτρινο χρυσάφι Οβίδιος
  • Μέχρι σήμερα ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω δεν είναι αρκετά σημαντικός, για να έχει εχθρούς. Κανείς όμως από τους φίλους του δεν τον αντέχει, κι αυτό, όσο να'ναι, είναι μια καλή αρχή Ουάιλντ Όσκαρ
  • Μη βιάζεσαι ν’ αποκτήσεις φίλους, κι όσους αποκτήσεις, μη βιάζεσαι να τους διώξεις Σόλων
  • Μη λες στους φίλους αυτά που δεν πρέπει ν’ ακούσουν οι εχθροί Αραβική παροιμία
  • Μην περπατάς μπροστά μου. Δεν θέλω αρχηγό και ίσως να μη σε ακολουθήσω. Μην περπατάς πίσω μου. Δεν θέλω οπαδό και μπορεί να σε χάσω. Περπάτα δίπλα μου, θέλω ένα αληθινό φίλο Άγνωστος
  • Μια φιλία σαράντα ετών μοιάζει μ' ένα θαυμάσιο σκιερό δέντρο. Λόουελ Τζ.
  • Μόνο οι πραγματικοί φίλοι μας βοηθούν να δούμε την αλήθεια. Με χαστούκια εννοείται Σαμπέο Φ.
  • Ν' αγαπάς τον φίλο σου, όμως να θυμάσαι ότι μπορεί να γίνει εχθρός σου Σκιπιόν
  • Να διαλέγεις τους φίλους αργά, ν' αλλάξεις πιο αργά Αγγλική παροιμία
  • Να είσαι ευγενικός με όλους, κοινωνικός με πολλούς, οικείος με λίγους, φίλος με ελάχιστους Άγνωστος
  • Να έχεις καλούς φίλους και σοφούς δασκάλους. Τα πλούτη και η εξουσία είναι φευγαλέα, αλλά το άρωμα της σοφίας πάντα ευωδιάζει τον κόσμο Χανσάν
  • Να μην κάνεις τον φίλο σου ίσο με τον αδελφό σου Ησίοδος
  • Ξεκινάνε μια σταλιά, δυναμώνουν και βαθαίνουν με τα χρόνια και δε γυρνάνε πίσω: τα ποτάμια, τα χρόνια κι οι φιλίες Σανσκριτικό ρητό
  • Ο αιώνας μας είναι αιώνας των γνωριμιών και όχι των φιλιών. Παναγιωτόπουλος Ι.
  • Ο αληθινός φίλος δεν επαινεί ό,τι κι αν κάνετε, παρά μόνο εκείνα τα οποία είναι πράγματι άξια επαίνου Πλούταρχος
  • Ο αληθινός φίλος σε μαχαιρώνει από μπροστά Ουάιλντ Όσκαρ
  • Ο απλός φίλος θα συμφωνήσει μαζί σου, ο αληθινός θα διαφωνήσει Ρωσικο γνωμικό
  • Ο αριθμός των εχθρών μας αυξάνεται στο βαθμό που αυξάνεται η σπουδαιότητά μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό των φίλων μας Βαλερύ Π.
  • Ο γάμος είναι δεσμός, αλλά η φιλία θεσμός Βωβενάργκ
  • Ο εγωισμός είναι το δηλητήριο της φιλίας Μπαλζάκ Ο.
  • Ο έρωτας θέλει ν' απογυμνώνεις το κορμί σου, ενώ η φιλία, την ψυχή σου Λιούις Κ.Σ.
  • Ο θεός να με φυλάει από τους φίλους μου. Από τους εχθρούς μου ξέρω να φυλάγομαι μόνος μου Μπίσμαρκ
  • Ο ισχυρός άνθρωπος έχει δούλους, ο πλούσιος κόλακες και ο συνετός φίλους Ισοκράτης
  • Ο καθένας θέλει να έχει φίλο, αλλά κανένας δε θέλει να είναι ο ίδιος φίλος Καρ Α.
  • Ο καλός είναι αγαθώτερος προς τους εχθρούς του από ό,τι είναι οι κακοί προς τους φίλους τους Χωλλ επίσκοπος
  • Ο κόσμος συνήθως ονομάζει φιλία το μαζί πασατέμπο, αλληλοβοήθεια στις καθαρές και βρώμικες υποθέσεις, αλλαγή εκδουλεύσεων, δηλαδή τέτοιες σχέσεις όπου η φιλαυτία ελπίζει να κερδίζει κάτι Λα Ροσφουκό
  • Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από έναν ανωφελή φίλο
  • Ο μόνος τρόπος να'χεις κάποιο φίλο είναι να είσαι φίλος του Έμερσον Ραλφ
  • Ο φίλος που σπεύδει την ώρα της συμφοράς, αξίζει ολόκληρο όχλο φίλων που σπεύδουν την ώρα της επιτυχίας Τοϊσιμπέκοφ Μπ.
  • Οι αληθινοί φίλοι σ' εγκαταλείπουν μόνο όταν αρχίσζει να μυρίζει καμένο Φλαμανδική παροιμία
  • Οι κακοί φίλοι εμποδίζουν να αποκτάμε καλούς Αφρικάνικη παροιμία
  • Οι κόλακες μοιάζουν τους φίλους, όπως οι λύκοι μοιάζουν τα σκυλιά Τσάπμανν Τζ.
  • Οι κοσμικές γνωριμίες, οι φιλικές σχέσεις και λοιπά, και λοιπά σε περισσότερες περιπτώσεις έχουν την ίδια σχέση με την φιλία, όπως το σεξ με την αγάπη Σαμφόρ Ν.
  • Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι το να μιλάς, αλλά το να μη χρειάζεται να μιλήσεις

aeriko 02-04-2012 16:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 645414)
Σοφάκι... πολύ "δυσκολο" αλλά επίκαιρο... θέμα άνοιξες... :hmmm:

Όπως είπε κάποιος παραπάνω, κάποιοι από εμάς που είμαστε πιο ανοιχτοί και καλόπιστοι, έχουμε το.... "μειονέκτημα" (δυστυχώς για τη σημερινή κοινωνία) να εμπιστευόμαστε (κακώς όπως φαίνεται εκ´του αποτελέσματος) πιο εύκολα ανθρωπους οι οποίοι (εκ´του αποτελέσματος) δεν το αξίζουν...:hmmm:

Τώρα λοιπόν έφτασε η ώρα να διαχωρίσουμε τους Φίλους... από τους απλούς γνωστούς... Και όπως είπε καποιος παραπάνω, τους πραγματικούς Φίλους τους βλέπεις σε "δύσκολες" καταστάσεις... σε καταστάσεις που σου παρουσιάζεται μια ανάγκη... Στο χαβαλέ... όλοι καλοί είναι... οι κακοί ειναι στη Φυλακή... ;)

CPS

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 645496)

οτι μισεις να σου κανουν μην το κανεις στους άλλους..

επίσης: ζήσε και άσε χώρο να ζήσουν κ αλλοι...

Το πράγμα κάπου πάει λοιπόν, μην κάνουμε και τους χαζούς

CPretenteriS 02-04-2012 16:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 645500)

Δεν αφορά τη Σοφία πάντως γιατι κι εχω χαίρομαι που εχω γνωρίσει Σοφία-Σάκη όπως και πολλά παιδιά / ζευγάρια εδώ μέσα... :)

Ευτυχώς είναι λίγες οι κακές εξαιρέσεις σε αυτο που περιέγραψα παραπάνω...;)

CPS

frits 02-04-2012 16:45

Απόσπασμα:

:)

Hekima 02-04-2012 16:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 645496)

Χάρη μου δεν είναι φρέσκια η πληγή είναι χρόνων πίσω...δεν έχει σημασία,
ήθελα να κάνουμε μια φιλική κουβέντα, πες ότι είμαστε σε ένα αγαπημένο μέρος στα βουνά, στη θάλασσα, όπου θες, κάποιος απ΄την παρέα μίλησε για τη φιλία και ένα ταξίδι ξεκίνησε, υπάρχουν και τέτοιου είδους ταξίδια, δεν θα κριτικάρουμε, άλλωστε ποιά είμαι εγώ που θα το κάνω.
Μπορεί από αυτό μικρό ή μεγάλο που θα καταγραφεί να κατανοήσουμε και κάτι παραπάνω:)

Hekima 02-04-2012 16:51

Απόσπασμα:

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς;
Τι θα πει κάπου πάει για να το λες κάτι διακρίνεις πες μου να ξέρω :)

aeriko 02-04-2012 16:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 645505)
:)

περιφερειακή ανάπτυξη του θέματος,
ξεκινά γενικα και θα καταλήξει ειδικα.

commander 02-04-2012 18:10

φιλος εεεεεεεε......... αστα..:(

Hekima 02-04-2012 18:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 645579)
φιλος εεεεεεεε......... αστα..:(

Λατρεία? Γιατί τέτοιο φατσόνι? :)

CPretenteriS 02-04-2012 18:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Hekima ( 645583)

Εεεε ξέρει ο Τεό........ :hmmm:

CPS

Sakis 02-04-2012 18:27

H υπογραφή του Eftixis τα λέει όλα νομίζω...

Δέ λένε οι φίλοι ευχαριστώ
οι φίλοι δέν χρωστούνε
γιατί στα πάρε δώσε τους
τεφτέρια δεν κρατούνε :ye33:

commander 02-04-2012 18:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Hekima ( 645583)

Σοφουλα αλλη στιγμη!!!!

commander 02-04-2012 18:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 645587)
Εεεε ξέρει ο Τεό........ :hmmm:

CPS

:di42:

Sakis 02-04-2012 19:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 645597)
:di42:

Άρχισες το κάπνισμα:wha13::wha13:

:wo20::wo20:

CPretenteriS 02-04-2012 19:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Sakis ( 645613)
Άρχισες το κάπνισμα:wha13::wha13:

:wo20::wo20:

:sm7:

Εγω πάντως το 2012 δεν το εχω βάλει στο στόμα μου... :);)

CPS

Sakis 02-04-2012 19:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 645614)
:sm7:

Εγω πάντως το 2012 δεν το εχω βάλει στο στόμα μου... :);)

CPS

:re25::re25:

Albatros 02-04-2012 19:14

Είχα ένα παιδικό φίλο, μας χώρισε η απόσταση (2 θάλασσες ανάμεσά μας),κάθε 10 χρόνια άλλαζα διαμονή, οπότε οι φιλίες ξεθωριάζανε (ίσως γιατί δεν ήταν τέτοιες) τώρα μόνο γνωριμίες στενές η μακρινές ,βλέπεις η ΦΙΛΙΑ είναι ανιδιοτελής , δεν ζηλεύει, εμπιστεύεται, επενδύει συναισθηματικά, δεν έχει τέλος ούτε με τον θάνατο,θυσιάζεται,είναι αυθεντική και οχι γεννόσημη.
:cool:

Hekima 02-04-2012 19:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Albatros ( 645625)
Είχα ένα παιδικό φίλο, μας χώρισε η απόσταση (2 θάλασσες ανάμεσά μας),κάθε 10 χρόνια άλλαζα διαμονή, οπότε οι φιλίες ξεθωριάζανε (ίσως γιατί δεν ήταν τέτοιες) τώρα μόνο γνωριμίες στενές η μακρινές ,βλέπεις η ΦΙΛΙΑ είναι ανιδιοτελής , δεν ζηλεύει, εμπιστεύεται, επενδύει συναισθηματικά, δεν έχει τέλος ούτε με τον θάνατο,θυσιάζεται,είναι αυθεντική και οχι γεννόσημη.
:cool:

Δεν έχει χρώμα, όρια, πατρίδες μόνο αντοχές, ανοχές :)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:18.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!