GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Ελλάδα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Εθνική: Εφιαλτικό τοπίο η επιστροφή στη δραχμή (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=31956)

frits 30-05-2012 18:28

Εθνική: Εφιαλτικό τοπίο η επιστροφή στη δραχμή

Εθνική: Εφιαλτικό τοπίο η επιστροφή στη δραχμή

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Δραματική υποχώρηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος κατά 55%, με αντίστοιχη συρρίκνωση της αξίας των ακινήτων και των καταθέσεων, θα προκαλέσει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] http://www.naftemporiki.gr/_images/icon_news_blue.gif σε ειδική μελέτη που ποσοτικοποιεί, για πρώτη φορά, τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στην ανεργία που θα έφθανε το 34%, στον πληθωρισμό που θα υπερέβαινε το 30% με σταθερά ανοδική τάση και στην ύφεση που θα διαμορφωνόταν στο επίπεδο του 22%, επιπλέον της συρρίκνωσης κατά 14% που ήδη επήλθε. Η τράπεζα αναγνωρίζει ότι ορισμένες διαστάσεις της εφαρμογής του μνημονίου έχουν προκαλέσει κόπωση και δοκιμάζουν τις αντοχές των Ελλήνων και επισημαίνει ότι η αναγκαία κοινωνική στήριξη ώστε να προχωρήσει η προσαρμογή και να μην αποδειχθούν μάταιες οι θυσίες, μπορεί να ενισχυθεί από την επέκταση της χρονικής διάρκειας προσαρμογής και την αυξημένη πρόνοια για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες εφόσον οι εταίροι πειστούν ότι υπάρχει αξιόπιστη πολιτική δέσμευση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
http://downloads.naftemporiki.gr.edg.../05/30/04a.png
Εκρηκτικές επιπτώσεις
Οι οικονομολόγοι της Εθνικής πραγματοποιούν μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της «αλυσίδας» των εκρηκτικών για τη χώρα επιπτώσεων στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ, χωρίς, όπως παραδέχονται, να μπορεί να συνυπολογιστεί η κοινωνική αναταραχή, ο πανικός που θα προκαλούνταν και η απροθυμία των ξένων να συναλλάσσονται με τη χώρα και τις επιχειρήσεις της. Ενδεικτικά, η οικονομική δραστηριότητα θα υφίστατο πρόσθετη συρρίκνωση κατά 22%, με αύξηση της ανεργίας στο ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού και άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ένα τρίτο του συνόλου.
Με βάση την αθέτηση του 80% των υποχρεώσεων που θα έχει το ελληνικό Δημόσιο -και όχι του συνόλου, αφού κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε οριστικά τη χώρα σε παρία της διεθνούς κοινότητας-, ο πληθωρισμός θα εκτινασσόταν στο 30-35% με άμεση ονομαστική υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 65% έναντι του ευρώ και τα επιτόκια δανεισμού θα έπρεπε να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 5 μονάδες άνω του πληθωρισμού, στο 37% περίπου, με προφανείς επιπτώσεις στους δανειζόμενους.
Η ανάλυση «απαντά» στα επιχειρήματα ότι ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα μέσω υποτίμησης, αφού, όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι της Εθνικής, οι εξαγωγικοί κλάδοι της οικονομίας βασίζονται κυρίως σε εισαγόμενες πρώτες ύλες που δεν θα μπορούσαν να προμηθευτούν, ενώ ο τουρισμός επίσης δεν θα είχε όφελος από την υποτίμηση, καθώς το μεταφορικό κόστος και οι τιμές ενέργειας θα επηρεάζονταν σημαντικά και οι κοινωνικές εντάσεις και η αφερεγγυότητα της χώρας θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά.

Τρομοκρατία ή Πραγματικότητα...

Οι απόψεις αιτιολογημένες παρακαλώ....:rolleyes:

gsmaniac 30-05-2012 19:00

Απάντηση: Εθνική: Εφιαλτικό τοπίο η επιστροφή στη δραχμή

Μετα και απο αυτο.......θα ψηφίσουμε τα συμφέροντα των τοκογλυφων;;;;;:cool:
Τι δουλεια έχει η ΕΤΕ.....σε προεκλογική περίοδο, να βγάζει τέτοια πορίσματα στην φορα;;;;:mad:

Translatoras 30-05-2012 19:12

Ερώτηση προς τους συντάκτες της έκθεσης.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πετύχουμε τον ίδιο μαρασμό που περιγράφεται εάν διατήρησουμε την πορεία που έχουμε τώρα;;;

Το ρωτάω διότι μου είχαν πει ότι φέτος θα τελείωνε η ύφεση.
Αντίθετα είμαι ακόμα πιο βυθισμένος στα #####.
Πρόσφατα άκουσα για ανάκαμψη σε κάτι χρονολογίες 2014, 2016, 2022 ακόμα και "In the year 2525" που λέει και το τραγουδάκι."

Τα τσιρότα πάντως στο χωριό μου τα τραβάμε γρήγορα για να πονάμε λιγότερο.

vpentza 30-05-2012 19:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 694036)
Τι δουλεια έχει η ΕΤΕ.....σε προεκλογική περίοδο, να βγάζει τέτοια πορίσματα στην φορα;;;;:mad:

Τελικά θέλουμε να ακούμε την αλήθεια ή όχι ?
Μας αρέσει να μας χαιδεύουν τα αυτιά με βελούδινες επαναστάσεις ?

yannis 30-05-2012 19:21

Αιτιολογημένη άποψη;;;;;;;
Χρειάζεται αιτιολογία Σταύρο?!?!?!?!
Από το 1822 δηλαδή πριν την καταβολή του Ελληνικού κράτους, παίρνουμε και ζούμε από τα δάνεια... σε περιόδους μάλιστα, μη βιομηχανικές, με μόνη και κύρια την ντόπια παραγωγή (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κλπ)... Με την βιομηχανική ανάπτυξη των πλουσιοτέρων κρατών, ανασάναμε λίγο με την μετανάστευση (όπως και πολλά άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής)... Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα μπορούσε να είναι ευκταία λύση η επάνοδος στη δραχμή;; όταν φυσικά αυτή θα είναι απόρροια της άρνησης των χρεών => χρεωκοπία => κλείσιμο αγορών => δεινή ανέχεια...
Μετά λέει θα ανακάμψουμε!!! Πως;;; τι θα παράγουμε και τι θα εξάγουμε για να ισοφαρίσουμε όσα θα εισάγουμε;;;
Ε, καλά λέει, θα περάσουμε μια σκληρή περίοδο... αλλά μετά θα κααααααθόοοομαστεεεεε!!!!!!!
Εδώ ζητάνε εργάτες για τα ροδάκινα και δεν πάνε επειδή είναι λέει εκμετάλλευση... άρα αναπόφευκτη η αυτοκτονία!!!!
Δηλαδή, εγώ που έχω πάρει δανεικά και τα ξεχρεώνω είμαι μ@λ@κ@ς;;;;;
Αν το κράτος έπαιρνε δανεικά και τα έτρωγαν οι πιο "ξύπνιοι"... τι είναι προτιμότερο;; να πτωχεύσει και να κάνει πιο μάγκες τους "ξύπνιους" που εν τω μεταξύ έχουν πουλέψει τα φράγκα και να ρίξει όλους εμάς στην ανέχεια και την βία;;;
Αν δεν θέλετε τέτοιες συνθήκες μην δίνετε την ευκαιρία στους "ξύπνιους" να τα τρώνε. Μην βιαστείς να απαντήσεις, γιατί η πλειοψηφία εδώ μέσα ήταν από τους στυλοβάτες των "εθνικών κομμάτων και κομματαρχών", άσχετα αν τώρα τάχα μου τους βρίζουν...
Και τώρα που γκρεμίστηκε το παραμύθι τους, ψάχνουν απεγνωσμένα για αποδιοπομπαίους τράγους... μόνο που τα τραγιά λακίσανε και μείνανε με τα τροκάνια από τις κομματικές συγκεντρώσεις στα χέρια.
Όσοι δεν βαυκαλιζόμασταν με ψευτοϊδεώδη και "εθνικές κληρονομιές" έχουμε κάνει το κουμάντο μας και θέλουμε να συνεχιστεί η προσπάθεια για ανάκαμψη μέσα στα πλαίσια της συμμαχίας (αν θα πάει καλά ή όχι η συμμαχία είναι άλλη κουβέντα και επομένης της κρίσης ώρας).
Αν βάλεις και τους κονομημένους, που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πρόβλημα, μένει μόνο ένα ανεγκέφαλο ποσοστό που άγεται και φέρεται από τους εκάστοτε λαϊκιστές... Ε, τι να κάνουμε έτσι είναι και έτσι ήταν πάντα η ζωή... και οι πυραμίδες με την εκμετάλλευση των σκλάβων χτίστηκαν!!!
Μήπως νομίζεις πως αυτό το ποσοστό θα αλλάξει ποτέ νοοτροπία και συμπεριφορά;

Translatoras 30-05-2012 19:23

Όταν ο Άλλος έλεγε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κανένας δεν έπεσε πάνω του να τον φάει!!

Αααα, συγγνώμη ξέχασα. Τότε δεν ήξεραν:sm3::sm3::sm3:

Eftixis 30-05-2012 19:31

Μα τους π@υστιδες ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουνε να γ@μιθούνε οι κατακτιτές η Αντίσταση του Λαού είναι η ψήφος του
Το γκάλοπ που δίνει στον Τσίπρα 37 % τους έχει αποτρελάνει πάμε γερά δεν ####νουμε
η τάν η επί τας :ye33:

yannis 30-05-2012 19:48

Άαααααααλααααα η επανάσταση!!!!!!

:lo19::lo19:

mAthosalas 30-05-2012 20:45

Απόσπασμα:

Οτι δουλεια ειχε ο Τραπεζιτης ...Πρωθυπουργος :ye02:

Οτι δουλεια ειχαν οι χορηγησεις ρευστου στις Τραπεζες για να ανασανει η αγορα...:ha15:

Οτι δουλεια ειχε η marfin με καποιον που...πως τον λεγανε...εναν ευσωμο Πολιτικο...:ha15:

Οτι δουλεια εχει η διαχρονικα "αρμονικη" σχεση Τραπεζας-Κυβερνηση....:ha15:

Τι δουλεια εχει η αλεπου στο παζαρι;......:ye33:

Τοκογλυφοι-αισχροκερδεια-συμφεροντα-λεφτα-στ@ρχ!δισμος για τον Πολιτη-αλληλοκαλυψη....τι δουλεια εχουν ολα αυτα μαζι;....Δουλεια υπαρχει για να πω και την ατακα του ψηλου ποδηλατη παραφρασμενη....Για ποιον υπαρχει δουλεια...αυτο ειναι αλλο θεμα:sm2:

mAthosalas 30-05-2012 20:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Eftixis ( 694056)
Το γκάλοπ που δίνει στον Τσίπρα 37 %

Και σκεψου να μην ηταν και ελεγχομενα τα γ@μ!μενα...700% θα ητανε....:ha16:

frits 30-05-2012 20:48

Απόσπασμα:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Translatoras ( 694047)

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πετύχουμε τον ίδιο μαρασμό που περιγράφεται εάν διατήρησουμε την πορεία που έχουμε τώρα;;;

Πρόσφατα άκουσα για ανάκαμψη σε κάτι χρονολογίες 2014, 2016, 2022 ακόμα και "In the year 2525" που λέει και το τραγουδάκι."

Να υποθέσω ότι δεν θεωρείτε την έκθεση αντικειμενική αλλά τρομοκρατική προκύρηξη..:cool:
Δεν θα πρέπει δηλαδή να ξέρουμε τι σημαίνει μία έξοδο από το ευρώ;
Να πάμε να ψηφίσουμε μόνο με το τι γουστάρουμε και τι αντιπαθούμε;
Κάπου ένας συμφουρίτης είχε γράψει για το θέμα της "άρνησης"

Πολύ θα ήθελα να ψηφίσω τον Τσίπρα αλλά θα πρέπει πρώτα να με πείσει ότι δε θα φύγουμε από το ευρώ.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι αν αυτό συμβεί ότι περάσαμε και περνάμε μέχρι σήμερα θα είναι σχολική εκδρομή.

Δεν είναι θέμα τρομοκρατίας ούτε πολιτικής προτίμησης (εγώ δηλώνω α-πολιτικός), είναι θέμα μαθηματικών.

vpentza 30-05-2012 21:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 694119)
Να υποθέσω ότι δεν θεωρείτε την έκθεση αντικειμενική αλλά τρομοκρατική προκύρηξη..:cool:.

Πολύ σωστή παρατήρηση....
Παλαιότερα, πράγματι η ΕΤΕ έβγαζε κατευθυνόμενες εκθέσεις ως κρατικοδίαιτη τράπεζα, όπως ακριβώς γινόταν και με την ΑΤΕ...
Τώρα πια, σε πείσμα των θιασωτών των θεωριών συνομοσίας, η νέα εταιρική διακυβέρνηση απορρίπτει τις πολλές-πολλές σχέσεις με την εξουσία ως επικίνδυνες και βραχυπρόθεσμα άχρηστες...

Οι έρευνες που παραγγέλνουν έχουν πλέον επιστημονική βάση και αφορά
σε εκτιμήσεις τεχνοκρατών, συναδέλφων των τεχνοκρατών που κανονίζουν τη ζωή μας σε καθημερινή βάση....

frits 30-05-2012 21:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yannis ( 694050)
Αιτιολογημένη άποψη;;;;;;;
Χρειάζεται αιτιολογία Σταύρο?!?!?!?!
.......................;

Εγώ το ξέρω ότι δεν χρειάζεται,
μου έλεγε ένας φίλος σήμερα ότι μας λείπουν μόνο 2 δις για να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό οπότε τους γράφουμε εύκολα στα παλιά μας τα παπούτσια.

Δεν μπορούσε όμως να μου εξηγήσει πως θα έχουμε τα έσοδα που προβλέπει ο προϋπολογισμός όταν γυρίσουμε στην δραχμή και το 95% των αγαθών που κινεί την οικονομία θα αυξηθεί μέσω της υποτίμησης τουλάχιστον 50% και θα γίνει απλησίαστο..

Τα λεφτά μας θα κάνουν μόνο για αγορά ζαρζαβατικών....

Α ! και τα 2 δις είναι λίγο πολύ τα νέα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε τον Ιούνιο...

GeorgeP 30-05-2012 21:05

4 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:

Μα τους π@υστιδες ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουνε να γ@μιθούνε οι κατακτιτές η Αντίσταση του Λαού είναι η ψήφος του
Το γκάλοπ που δίνει στον Τσίπρα 37 % τους έχει αποτρελάνει πάμε γερά δεν ####νουμε

παραπλανεις τον κοσμο οπως ια ελεγε και καποιος αλλος συμφουρμιτης....που το ειδες το 37%?:);)

Και κοιτα να δεις ποιον θεωρει ο κοσμος υπευθυνο και σε τι ποσοστο που δεν σχηματιστηκε κυβερνηση ενω ολος ο κοσμος ηθελε κυβερνηση συνεργασιας. Εδω θα τα βρεις ολα τα τελευταια νεα και τις τελευταιες δημοσκοπησεις. Ολες οι παρακατω δημοσκοπησεις ειναι η παρασταση νικης εκτος αυτης που λεει για ποιος ευθυνεται για τον μη σχηματισμο κυβερνησης.

Ευτυχως ο ΣΥΡΙΖΑ εχει φθινουσα πορεια..........ο κοσμος δεν ειναι βλακας να θελει εξοδο απο ευρωζωνη. Αν και δεν ειναι ολοι οικονομολογοι ξερουν πολυ καλα τι θα σημαινε αυτο.

Μεχρι και οι Ιρλανδοι που αντιτιθετο μεχρι τωρα στο δημοσιονομικο συμφωνο - που παιδι του ειναι το μνημονιο - στο δημοσψηφισμα της Πεμπτης θα πουν ΝΑΙ........οριστε Στην κάλπη οι Ιρλανδοί με προβάδισμα στο «Ναι» — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ηρθε ο Τσιπρας να αλλαξει την Ελλαδα και την ευρωπη....σιγα μην και.....

vpentza 30-05-2012 21:11

....να προσθέσω οτι, η παραγωγή που θα θρέψει τον ντόπιο πληθυσμό (οχι μονο η αγροτική), η παραγωγή που θα εξασφαλίσει την εργασία και τα φορολογικά έσοδα , η ντόπια παραγωγή που θα ισοσκελίσει τον προυπολογισμό, απαιτεί κατά συντριπτικό ποσοστό την εισαγωγή πρώτων υλών που με τα ¨νέα¨ δεδομένα θα ειναι οικονομικά ασύμφορη. ;)

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, πασάρουν τη μισή αλήθεια.
Κάνε και εσύ μια επανάσταση...μπορείς..:(

frits 30-05-2012 21:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Translatoras ( 694052)
Όταν ο Άλλος έλεγε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κανένας δεν έπεσε πάνω του να τον φάει!!

Αααα, συγγνώμη ξέχασα. Τότε δεν ήξεραν:sm3::sm3::sm3:

Και τώρα δηλαδή πρέπει να πατσίσουμε ;

Τις πρώτες μέρες που βγήκε στην κυβέρνηση και μοίραζε το επίδομα "κοινωνικής αλληλεγγύης" ήταν σωστός; και μετά χάλασε..;

Oι οριστικές ρυθμίσεις για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Οι προϋποθέσεις, τα ποσά, οι ημερομηνίες καταβολής όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο νόμου
Του Θάνου Τσίρου
Επιβεβαιώθηκε με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, το ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί σε 2,55 εκατομμύρια Έλληνες η πρώτη δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Η κύρια αλλαγή είναι ότι καταργούνται τα εισοδηματικά κριτήρια για τους ανέργους του ΟΑΕΔ που δικαιούνται πλέον το επίδομα καθώς επίσης και πως οι οικογενειάρχες που ανήκαν πέρυσι στα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος και φέτος είναι άνεργοι θα εισπράξουν το επίδομα δύο φορές. Αναλυτικά όλα τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι πολίτες για να εισπράξουν το βοήθημα έχουν ως εξής:
Όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2009 ενώ η δεύτερη δόση μέχρι τον Ιούνιο του 2010. Το επίδομα θα είναι αφορολόγητο ενώ δεν θα συνυπολογίζεται ως εισόδημα για την χορήγηση άλλων επιδομάτων (ΕΚΑΣ κλπ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο συνταξιούχος του ΕΚΑΣ, δεν κινδυνεύει να χάσει το Επιδόμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης λόγω του βοηθήματος.

Πηγή : http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=98133

Όπως και να έχει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και μέσα στο ευρώ και εγώ τσαντίζομαι και με αυτούς που 2 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου θέλουν να το επαναδιαπραγματευτούν και μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αλλά η έξοδος από το ευρώ είναι άλλο σενάριο πολύ χειρότερο..

Ακιs 30-05-2012 21:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 694129)

Όπως και να έχει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και μέσα στο ευρώ και εγώ τσαντίζομαι και με αυτούς που 2 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου θέλουν να το επαναδιαπραγματευτούν και μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αλλά η έξοδος από το ευρώ είναι άλλο σενάριο πολύ χειρότερο..

Για να επαναδιαπραγματευτεις κατι,θα πρεπει στο τραπεζι να κατσουν και οι δυο εμπλεκομενοι......ποιος τους διαβεβαιωσε οτι οι ευρω-πεοι εταιροι μας θα το κανουν?:rolleyes:

GeorgeP 30-05-2012 22:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Ακιs ( 694135)
Για να επαναδιαπραγματευτεις κατι,θα πρεπει στο τραπεζι να κατσουν και οι δυο εμπλεκομενοι......ποιος τους διαβεβαιωσε οτι οι ευρω-πεοι εταιροι μας θα το κανουν?:rolleyes:

θα το κανουν, ειναι αναγκασμενοι αλλα, οχι στα παντα!!! Οι διαρθρωτικες αλλαγες -δημοσιο, ΔΕΚΟ, κ.λ.π - δεν αλλαζουν με τιποτα. Αυτο που ενδεχεται και μπορει να αλαλξει με μια επαναδιαπραγματευση ειναι ο χρονος αποπληρωμης που αν απο τα 5 χρονια προσαρμογης παει π.χ στα 15 τοτε θα περισσευουν καποια χρηματα για να πεσουν σε αναπτυξιακες πολιτικες, θα αρχισει να επιστρεφεται ο ΦΠΑ στους ελ.επαγγελματιες και αλλα τετοια......μεγαλοσυνταξεις που κατεβηκαν στα 1500ε απο τα 2500, μισθοι Δ.Υ. που συρικνωθηκαν κ.λ.π δεν θα ξαναγυρισουν στον αιωνα τον απαντα. Αντιθετως επιδοματα ΟΑΕΔ, ο κατωτατος μισθος στον Ι.Τομεα κ.α. θα ξαναγυρισουν εκει που ηταν εφοσον υπαρξει αναπτυξη τετοια που το παραγομενο προιον θα πωλειται και αθ ειναι ανταγωνιστικο. Οταν το κοστος ανα μοναδα προιοντος πεσει στο μισο τοτε θα ειμαστε ανταγωνιστικοι. Και πως θα γινει αυτο? π.χ. με εκσυγχρονισμο. Διαβαζα προχθες οτι ΜΟΝΟΝ το δημοσιο αν ηταν ψηφιοποιημενο θα ειχε εξοικονομησει 340δις τα τελευταια 17 χρονια!!!!!!

Αλλα ως γνησιοι Ελληνες που δεν θελουμε τους μεταναστες αλλα αντιδρουμε αν φτιαχτει ενα στρατοπεδο συγκεντρωσης 5-10κμ μακρια απο την πολη μας, που δεν θελουμε την διαλογη σκουπιδιων κοντα στα σπιτια μας αλλα ολοι παραγουμε σκουπιδια ετσι και με την ψηφιοποιηση αντιδρασαμε με πρωτον και κυριον τον Συνασπισμο τοτε και συριζα σημερα και το ΚΚΕ βεβαιως βεβαιως......να οι απεργιες να το ενα να το αλλο.....κι αντι οι τοτε κυβερνωντες να τους πουν αντε μαμηθειτε εκατσαν στα αυγα τους...πολιτικο κοστος το ειπαν κι αυτο!!!

gsmaniac 30-05-2012 22:54

Αυτο που έχω καταλάβει εγω, είναι ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές,τόσο πιο πολυ φοβούνται όσοι βλέπουν,διαβάζουν,συζητούν και μαντρωνονται.....:rolleyes:
Όσο βγάζουν στην φορα προβλέψεις για έξοδο απο Ευρώπη, τόσο η αγορα θα βουλιάζει......:cool:
Προσωπικά δεν πιστεύω κανένα γκάλοπ και οποίος κάνει προβλέψεις για αυτές τις εκλογές, θα πέσει έξω....
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ...θα είναι Τριτο κόμμα, με διαφορα:D
Ο βοσκος την έκανε.....και το κοπάδι έχει μείνει μόνο του:ye33:

Albatros 30-05-2012 23:07

Όταν καταλάβετε οτι το 40% του Ελληνικού λαού είναι ήδη σε πτώχευση , οταν θα καταλάβετε οτι οι αυτοκτονίες θα είναι πιό πολλές από τις γέννες σαυτό τον τόπο, όταν θα καταλάβετε ότι σε 1 χρόνο το ποσοστό θα είναι 60% με τη πολιτική του μνημονίου , τότε ίσως να καταλάβετε οτι αυτός ο πτωχευμένος και πεινασμένος Λαός έχει χ@σμένους όλους όσους τον απειλούν με τη δραχμή.
:hmmm:

Translatoras 30-05-2012 23:15

Απόσπασμα:

Και τώρα δηλαδή πρέπει να πατσίσουμε ;

Όχι δεν θέλω να πατσίσουμε, έτσι κι αλλιώς εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον.
Απλά με αυτήν την προεκλογική επέμβαση θυμήθηκα την παροιμία "Το ένα παιδί καλό κι το άλλο Γ@Μ@ τη μάνα του."

Απόσπασμα:

Όπως και να έχει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και μέσα στο ευρώ και εγώ τσαντίζομαι και με αυτούς που 2 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου θέλουν να το επαναδιαπραγματευτούν και μας δουλεύουν ψιλό γαζί,

και θα συνεχίσουν μόλις/αν ξαναβγούν

Απόσπασμα:

αλλά η έξοδος από το ευρώ είναι άλλο σενάριο πολύ χειρότερο..

Είσαι σίγουρος ότι αυτό το σενάριο είναι μονοσήμαντα και αποκλειστικά συνυφασμένο με τον Σύριζα;;;

Μπορεί να βγει κάποιος και να με βεβαιώσει ότι ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;;;

Translatoras 30-05-2012 23:27

Απόσπασμα:

Τις πρώτες μέρες που βγήκε στην κυβέρνηση και μοίραζε το επίδομα "κοινωνικής αλληλεγγύης" ήταν σωστός; και μετά χάλασε..;

Oι οριστικές ρυθμίσεις για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης

ΕΙλικρινα δεν καταλαβανω γιατι το αναφερεις.

Η μανα μου με συνταξη κοντα 1000€ πηρε το πρωτο 200αρι, το δευτερο δεν ηρθε ποτε και καπακι επεστρεψε και το πρωτο με την εκτακτη εισφορα.

Translatoras 30-05-2012 23:42

Απόσπασμα:

Να υποθέσω ότι δεν θεωρείτε την έκθεση αντικειμενική αλλά τρομοκρατική προκύρηξη..:cool:

Οι προκυρηξεις εμφανιζονται μετα το χτυπημα. Πριν το χτυπημα ειναι η απειλη.

Απόσπασμα:

Πρεπει να ξερουμε, αλλα να μας πουνε ολη την ιστορια, οχι μονο την αρχη της.

Απόσπασμα:

Εγραψα και εγω εκει. Αλλοι το λενε ΑΡΝΗΣΗ,αλλοι ΕΠΙΛΟΓΗ.

Απόσπασμα:

Πολύ θα ήθελα να ψηφίσω τον Τσίπρα αλλά θα πρέπει πρώτα να με πείσει ότι δε θα φύγουμε από το ευρώ.

Να σου πω την αληθεια Τσιπρα (σαν προσωπο) δεν θα ηθελα να ψηφισω ΠΟΤΕ.
Η ατιμη η μοιρα ομως τα 'φερε να ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντιπαλο ΔΕΟΣ στους εγκληματιες!

Απόσπασμα:

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι αν αυτό συμβεί ότι περάσαμε και περνάμε μέχρι σήμερα θα είναι σχολική εκδρομή.

Σεβομαι και αντιλαμβανομαι απολυτα την πεποιθηση σου. Υπαρχει ομως κατι που μου λεει οτι προς τα εκει βαδιζουμε ετσι κι αλλιως.

Απόσπασμα:

Δεν είναι θέμα τρομοκρατίας ούτε πολιτικής προτίμησης (εγώ δηλώνω α-πολιτικός), είναι θέμα μαθηματικών.

Αυτο που τρομαζει ειναι τα στατιστικα μεγεθη.
Ο Ντισραελι (παλιος πρωθυπουργος της Αγγλιας) ειπε καποτε: "Υπαρχουν τα μικρα ψευδη, τα μεγαλα ψευδη και οι στατιστικες."

Eftixis 30-05-2012 23:44

Φιλαράκια το 1940 ένας λαός ξεβράκωτος σήκωσε ανάστημα στην τρομερή πολεμική μηχανή του άξονα και πάλεψε με κάθε μέσο να μην υποταχτεί και εμείς οι απόγονοι αυτών των ανθρώπων σκεφτόμαστε αν φύγουμε από την Ε.Ε η χάσουμε το ευρώ τι θα γίνουμε .
Και υποκύπτουμε σε κάθε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της πατρίδας μας την περίοδο αυτή.
Και δεν σηκώνει κανείς το ανάστημα του να τους πει, όπα εσείς την δουλειά σας και εμείς την δικιά μας . Δεν είμαστε μπαταξήδες λαός , μέχρι και σήμερα παρά τις δυσκολίες είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας .
Τι φοβούνται και μας πιέζουν.
Μήπως αυτά που ζητάνε δεν είναι τα πρέποντα και φοβούνται μήπως τους κόψουμε τα πανωπρούκια που πάνε να βγάλουνε από τις πλάτες μας όχι άδικα (πιθανόν να είναι τα 30 αργύρια των πουλημένων πολιτικών που μας οδήγησαν σε αυτή την ξεφτίλα )
Ε ναι ο φτωχός είτε είναι δραχμή είτε είναι ευρώ φτωχός θα είναι .
Και τέλος μην γινόμαστε αφελείς ούτε από την Ευρώπη θα μας διώξουν ούτε από το ευρώ Διότι χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει Ευρώπη .
Ψιλά το κεφάλι είμαι αισιόδοξος όσο βλέπω να πολεμάνε τον Τσίπρα τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω πως τον φοβούνται μήπως τους χαλάσει την σούπα .
Για αυτό στης 17 η αντίσταση του λαού απέναντι σε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτό το χάλι είναι να ψηφίσουμε αριστερά για να μπορέσουν έστω και τώρα να μας συγχωρέσουν τα παιδιά μας για την κατάντια που τα φέραμε .

ortho 31-05-2012 00:09

Εγώ νόμιζα ότι το δημόσιο θα πλήρωνε τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες αμέσως μετά την υποφραγή του 2ου μνημονίου....
Οι φίλοι μας που είπαν ότι δε θα δώσουν στο ακέραιο την επόμενη δόση μας σέβονται το μνημόνιο;
Είναι αλήθεια ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τέλος Ιουνίου; Εχουμε ξανακούσει το ποίημα.

Εγώ ξέρω ένα πράγμα..... με αυτό που συμβαίνει τώρα έρχεται πιό γρήγορα απ'ότι υπολόγιζα η στιγμή που δε θα έχω να ταϊσω τον Κωνσταντίνο....Ο πρώτος #######ς που θα πέσει στα χέρια μου θα φτύσει το γάλα της μάνας του, κατά προτίμηση πασόκος....

Fuji 31-05-2012 02:45

Απόσπασμα:

Ψηφίζοντας τους "μνημονιακούς" δηλαδή, έχουμε πειστεί πως θα είμαστε μέσα; Αφού πάρουν οι "απ' όξω" ότι απέμεινε, και μη μπορώντας εκ των πραγμάτων να ανακάμψουμε, θα μας πετάξουν σαν στιμένες λεμονόκουπες.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 694194)
Αυτο που έχω καταλάβει εγω, είναι ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές,τόσο πιο πολυ φοβούνται όσοι βλέπουν,διαβάζουν,συζητούν και μαντρωνονται.....:rolleyes:
Όσο βγάζουν στην φορα προβλέψεις για έξοδο απο Ευρώπη, τόσο η αγορα θα βουλιάζει......:cool:
Προσωπικά δεν πιστεύω κανένα γκάλοπ και οποίος κάνει προβλέψεις για αυτές τις εκλογές, θα πέσει έξω....
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ...θα είναι Τριτο κόμμα, με διαφορα:D
Ο βοσκος την έκανε.....και το κοπάδι έχει μείνει μόνο του:ye33:

Μαζί σου. Όταν ανοίγω το κουτί και βλέπω τα πάνελ με τους διαξιφισμούς και τα γκάλοπ, αλλάζω κανάλι ή την κλείνω. Τους έχω σιχαθεί.

[QUOTE=Translatoras;694199]Όχι δεν θέλω να πατσίσουμε, έτσι κι αλλιώς εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον.
Απλά με αυτήν την προεκλογική επέμβαση θυμήθηκα την παροιμία "Το ένα παιδί καλό κι το άλλο Γ@Μ@ τη μάνα του."

και θα συνεχίσουν μόλις/αν ξαναβγούν

Είσαι σίγουρος ότι αυτό το σενάριο είναι μονοσήμαντα και αποκλειστικά συνυφασμένο με τον Σύριζα;;;

Μπορεί να βγει κάποιος και να με βεβαιώσει ότι ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;;;[/QUOTE]

Πρόσω ολοταχώς για φούντο πάμε ... δυομισυ χρόνια μνημόνια, είδαμε κάποιο σημάδι της υποτιθέμενης ανάκαμψης; Ναι, εντάξει, ξέχασα, τα μέτρα θέλουν κάποιο βάθος χρόνου να αποδώσουν ... 50ετίας.

Fuji 31-05-2012 02:48

Α, και επειδή η ΕΤΕ ήταν το θέμα μας, αυτή με ποιόν παίζει μπάλα; Μαζί μου πάντως σίγουρα όχι ...

vpentza 31-05-2012 08:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Fuji ( 694287)
Α, και επειδή η ΕΤΕ ήταν το θέμα μας, αυτή με ποιόν παίζει μπάλα; Μαζί μου πάντως σίγουρα όχι ...

Η ΕΤΕ δεν επαιζε ποτέ μπαλα μαζί σου εκτός κι αν ήσουν δημόσιος υπάλληλος εκεί......
Γιατί να παίξει τώρα ? η επιχείρηση έχει υποχρέωση να αποδίδει λογαριασμό στους ιδίωτες και μη μετόχους άρα θα κάνει τα πάντα να αποδώσει κέρδη στην επένδυσή τους...
Να θυμίσω ότι μεγαλομέτοχοι της είναι και Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία , η εκκλησία της Ελλάδος όπου αυτοί περιμένουν κέρδη επί των επενδύσεων ώστε να πληρώσουν συντάξεις, παροχές υγείας και συσσίτια.....
Ακρη δεν βγάζεις και απόλυτες λύσεις/απαντήσεις δεν υπάρχουν...
Καλύτερα να σταματήσουμε να καθόμαστε να κλαίμε στη γωνία σαν μικρά παιδιά και να προσπαθήσουμε μόνοι να αναστηθούμε , χωρίς παράπονα οτι δεν μας παίζουν οτι δεν συμμετέχουμε δηλ στο πάρτυ τους...;)

asotosios 31-05-2012 09:25

Απο ποτε η ΤΤΕ ειναι αξιοπιστη πηγη για τον πολιτη...???
εκει δεν μαγειρευαν και συνεχιζουν να μαγειρευουν νουμερακια τοσα χρονια...???

τα τελευταια χρονια και μετα απο τοσες "νικες" και "σωτηριες" καταλαβαμε κατι πολυ απλο...

οταν λεγανε οτι σωθηκαμε και το πανυγιριζανε....εμας αδειαζε η τσεπη μας...εμεις πηρωναμε ολο και περισσοτερα και περναμε και ολο και λιγοτερα...

τωρα λενε οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα...μηπως για εμας γινονται καλυτερα...???
:rolleyes:

mAthosalas 31-05-2012 12:50

Αισθανεται κανενας Ευρωπαιος;:hmmm:

Fuji 31-05-2012 12:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 694357)
Απο ποτε η ΤΤΕ ειναι αξιοπιστη πηγη για τον πολιτη...???
εκει δεν μαγειρευαν και συνεχιζουν να μαγειρευουν νουμερακια τοσα χρονια...???

τα τελευταια χρονια και μετα απο τοσες "νικες" και "σωτηριες" καταλαβαμε κατι πολυ απλο...

οταν λεγανε οτι σωθηκαμε και το πανυγιριζανε....εμας αδειαζε η τσεπη μας...εμεις πηρωναμε ολο και περισσοτερα και περναμε και ολο και λιγοτερα...

τωρα λενε οτι τα πραγματα ειναι δυσκολα...μηπως για εμας γινονται καλυτερα...???
:rolleyes:

Όταν μιλάει η κυβέρνηση και οι τράπεζες, οι "μικροί" κλείνουμε αυτιά.

napgeo 31-05-2012 13:23

Απόσπασμα:

:wo20:Ευτύχη τι βλέπουνε τα όμορφα και τα μπιρμπιλωτά μου μάτια.

Και εσύ:Απορία::Απορία:

mAthosalas 31-05-2012 15:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 694477)

:wo20:Ευτύχη τι βλέπουνε τα όμορφα και τα μπιρμπιλωτά μου μάτια.

Και εσύ:Απορία::Απορία:

Γιαυτο δε φτιαχνει σχεδια στα μπλουζακια...Σου λεει αν δε βγει ο Τσιπρας δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ....κανει εκβιασμο...το'χα καταλαβει αλλά τωρα επιβεβαιωνει... Εμπρος GSForum...για μπλουζακια ξερετε τι θα ψηφισετε!!!:sm7::sm7::sm7::sm2:

gandreas 31-05-2012 16:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Translatoras ( 694047)

Ναι αλλά άφησες αρκετό χώρο και για μένα :D:D:D

giclas 31-05-2012 17:21

δεν έχω διάβαση το τι φοβάστε αν φυγή η ελλάδα από το euro αυτή που πρέπει να φοβάται περισσότερο τέτοιο σενάριo πρέπει να είναι η ευρώπη ,διότι το κόστος για την ευρώπη σε τέτοια περίπτωση θα είναι 1 -3 τρις euro.φυσικά για τους έλληνες μην νομίζετε ότι θα είναι απλά .το πρώτο δεύτερο χρόνο θα είναι λίγο πιο δύσκολα αλλα στη συνεχεια θα είναι πολύ καλύτερα και από τους ευρωπαίους για παράδειγμα το κόστος τον παραγόμενο προϊόντω με εισαγόμενες πρώτες ύλες θα είναι αρκετά πιο ψιλό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά όμως τα ΕΛΛΗΝΙΚA’ ΠΡΟΪΌNTA θα είναι κατά πολύ πιο φτηνά και ανταγωνιστικά από τα ευρωπαϊκά όμως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρει η χωρα ένα ρυθμό ανάπτυξης και το πιο σημαντικό να φυγή οκόσμος από την Αθηνα δεν γίνετε μια χωρα 10 εκατομμύριο και η Αθηνα να έχει 4 εκατομμύρια

δiλαδή πρέπει να φυγή ο κόσμος από την Aθηνα και να ξανακαλλιεργήσει τα χωράφια του και να σταματήσει να τι βλέπει νεόπλουτος γιάγκης και τα "παρενφερι" φίλος μου που όταν τον γνώρισα το 1987 ήταν γεωργός το 2000 έδωσε τα χωράφια του σε ένα Αλβανό ευτυχώς δεν του τα πούλησε και πoυλούσε βιάγκρα μετά την ηδε γραφίστα και τώρα μαθαίνω πήγε στα χωράφια του. αυτή είναι η λύση κύριοι επιστροφή στη δραχμή και στα χωράφια μας αφού στο κάτω κάτω η Ελλάδα πάντα γεωργική χωρα ήταν

Translatoras 31-05-2012 17:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 694653)
Ναι αλλά άφησες αρκετό χώρο και για μένα :D:D:D

Εσύ είσαι καλέ δίπλα μου;;;

Δεν σε αναγνώρισα! :ye33::ye33::ye33:

napgeo 31-05-2012 18:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από giclas ( 694692)
δεν έχω διάβαση το τι φοβάστε αν φυγή η ελλάδα από το euro αυτή που πρέπει να φοβάται περισσότερο τέτοιο σενάριo πρέπει να είναι η ευρώπη ,διότι το κόστος για την ευρώπη σε τέτοια περίπτωση θα είναι 1 -3 τρις euro.φυσικά για τους έλληνες μην νομίζετε ότι θα είναι απλά .το πρώτο δεύτερο χρόνο θα είναι λίγο πιο δύσκολα αλλα στη συνεχεια θα είναι πολύ καλύτερα και από τους ευρωπαίους για παράδειγμα το κόστος τον παραγόμενο προϊόντω με εισαγόμενες πρώτες ύλες θα είναι αρκετά πιο ψιλό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά όμως τα ΕΛΛΗΝΙΚA’ ΠΡΟΪΌNTA θα είναι κατά πολύ πιο φτηνά και ανταγωνιστικά από τα ευρωπαϊκά όμως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρει η χωρα ένα ρυθμό ανάπτυξης και το πιο σημαντικό να φυγή οκόσμος από την Αθηνα δεν γίνετε μια χωρα 10 εκατομμύριο και η Αθηνα να έχει 4 εκατομμύρια

δiλαδή πρέπει να φυγή ο κόσμος από την Aθηνα και να ξανακαλλιεργήσει τα χωράφια του και να σταματήσει να τι βλέπει νεόπλουτος γιάγκης και τα "παρενφερι" φίλος μου που όταν τον γνώρισα το 1987 ήταν γεωργός το 2000 έδωσε τα χωράφια του σε ένα Αλβανό ευτυχώς δεν του τα πούλησε και πoυλούσε βιάγκρα μετά την ηδε γραφίστα και τώρα μαθαίνω πήγε στα χωράφια του. αυτή είναι η λύση κύριοι επιστροφή στη δραχμή και στα χωράφια μας αφού στο κάτω κάτω η Ελλάδα πάντα γεωργική χωρα ήταν

Μιχάλη έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό το σενάριο το έχουν κατασκευάσει και το σερβίρουν στον κόσμο (μέσω της Όλγας που τρέμει και Πρετεντέρη) τα κόμματα της διαπλοκής. Εδικά δε τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ Λαμόγια του κερατά διότι τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η πόρτα της φυλακής είναι και για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
Σήμερα δε το άλλο κόμμα η ΝΔ σταμάτησε το Ζάππειο 25 και έπιασε το ΣΕΒ και τι νέο μας λέει. Εμείς θα διαπραγματευτούμε τώρα το μνημόνιο. Με λίγα λόγια από τις λίγες γνώσεις που έχω. Μας μαστίγωσε το ευχαριστήθηκε και τώρα θα μας βάλει λίγη αλοιφή να μην πονάμε τόσο πολλή.
Προσωπικά θα ψηφίσω Τσίπρα και ας μην πάρω ποτές μου σύνταξη................

gsmaniac 31-05-2012 19:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από napgeo ( 694741)
Μιχάλη έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό το σενάριο το έχουν κατασκευάσει και το σερβίρουν στον κόσμο (μέσω της Όλγας που τρέμει και Πρετεντέρη) τα κόμματα της διαπλοκής. Εδικά δε τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ Λαμόγια του κερατά διότι τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η πόρτα της φυλακής είναι και για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.
Σήμερα δε το άλλο κόμμα η ΝΔ σταμάτησε το Ζάππειο 25 και έπιασε το ΣΕΒ και τι νέο μας λέει. Εμείς θα διαπραγματευτούμε τώρα το μνημόνιο. Με λίγα λόγια από τις λίγες γνώσεις που έχω. Μας μαστίγωσε το ευχαριστήθηκε και τώρα θα μας βάλει λίγη αλοιφή να μην πονάμε τόσο πολλή.
Προσωπικά θα ψηφίσω Τσίπρα και ας μην πάρω ποτές μου σύνταξη................

αληθευει οτι ετοιμαζουν θερμο επεισοδιο με τους γειτονες, για να τρομοκρατηθουμε ακομα πιο πολυ?????:cool:

napgeo 31-05-2012 19:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 694745)
αληθευει οτι ετοιμαζουν θερμο επεισοδιο με τους γειτονες, για να τρομοκρατηθουμε ακομα πιο πολυ?????:cool:

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Το ευτύχημα στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ΑΓΕΕΘΑ είναι άντρας και όχι επικυψηματίας.................

diomiles 31-05-2012 19:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 694745)

Είναι ένα σενάριο που τον τελευταίο καιρό ¨παίζει ¨ πολύ.Σκοντάφτει όμως ίσως στον καλύτερο υπουργό εθνικής αμύνης που πέρασε ποτέ απο την χώρα μας...

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:43.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!