![]() |
Το γνωστό πλέον μουαγιέ
Στην χθεσινή αλλαγή ελαστικών (μοντ. 2005) παρατήρησα μικροραγίσματα στο μουαγιέ στο σημείο όπου κουμπώνουν οι βίδες της δισκόπλακας. Ο μηχανικός που το είδε (και έμπειρος και αξιόπιστος) μου πρότεινε να μην ασχοληθώ άμεσα με την αντικατάσταση του και να το δούμε προσεχώς. Το κόστος είναι περίπου στα 280 ευρώ και το καινούριο ανταλλακτικό είναι από πιο ανθεκτικό υλικό. Έχει προβεί κανείς πρόσφατα σε αντικατάσταση για να προσφέρει πληροφορίες;
|
Απάντηση: Το γνωστό πλέον μουαγιέ
2 Συνημμένο(α)
Εννοείες κάτι τέτοιο ας πούμε? Εγώ το ανακάλυψα όταν είχα πάει για αλλαγή πίσω δισκόπλακας. Το καινούργιο ανταλλακτικό πάντως είναι φτιαγμένο απο άλλο κράμα (καινούργιος κωδικός) όπου φαίνεται και με το μάτι. Δηλαδή ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο κομμάτι και το αλλάξανε/βελτιώσανε...
Εγώ το άλλαξα επι τόπου γιατί άν παρατηρήσεις οι ρωγμές δεν ήταν μόνο στις βίδες της δισκόπλακας, αλλά και στις βίδες της ίδιας της ρόδας... Αν θυμάμαι καλά κανά 2ωράκι πρέπει να είχε πάρει (θέλει θερμοπίστολο). |
περιμενε και σε λιγο καιρο θα ανεβασω οδηγιες τοποθετησεις!για πιο φτην motoselection!215 μαζι με το δαχτυλιδι που πρεπει να αλλαξεις υποχρεωτικα!
|
Απόσπασμα:
|
To εχω καιρο με ενα μικρο ραγισμα.
Το αλλαζεις οταν μπορεσεις και αν το παρεις απο τον παραπανω εμπορο υπολογισε απο μια μερα εως ενα μηνα για την παραδοση..:mad: Το νεο ανταλλακτικο ειναι απο αλλο κραμα και ουσιαστικα ειναι του RT! Πιο βαρυ και πιο γερο. Σε καθε περιπτωση θα επρεπε να ειναι δωρεαν η αντικατασταση του στα 2004-2006 αφου διαπιστωμενα η προσπαθεια εξοικονομηση βαρους εκει απετυχε.. |
Απόσπασμα:
|
Βάλτε και μένα στo club με τα ραγισμένα μουαγιέ...:hmmm:
Άλλαξα λάστιχα σήμερα και όντας ψιλιασμένος έριξα μια ματιά και δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα, 4 σπειρώματα ραγισμένα πέρα για πέρα..:eek: και το Σ/Κ έχω προγραμματίσει εκδρομή στην Πίνδο... Αύριο μπαίνει συνεργείο και ο Θεός βοηθός, εγώ λέω να βγάλουμε αυτοκόλητα ανάλογα την βλάβη που έχει πάθει ο καθένας και να τα κολλάμε στο φτερό, έτσι για να γνωριζόμαστε και στα φανάρια και να βρίζουμε παρέα... :rolleyes: |
Και εγώ το άλλαξα ας είναι καλά ο than dim που το βρήκε σε έναν από τους καφέδες της Τετάρτης !!!!
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
|
60 nm θέλουν οι βιδες της πίσω ροδας!
Μακριά απο βουλκανιζατερ που δεν χρησιμοποιούν δυναμοκλειδα :mad: !!! Βάλτε τα δυναμοκλειδα στην ζωή σας και στο γκαράζ σας! Θα σας γλυτώσουν απο πολλά χρήματα ;) ! |
Απόσπασμα:
Ουσιαστικά, αυτά τα σπειρώματα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις δυνάμεις που ασκούνται από το φρενάρισμα του πίσω τροχού και είναι προφανές ότι δεν τα καταφέρνουν...:u57: |
Απόσπασμα:
Πέρα απο το κατασκευαστικό σκέλος όμως, θα τονίσω για άλλη μια φορα την σημασια-αναγκαιότητα των δυναμοκλειδων ;) ! |
Απόσπασμα:
|
μετα...........ελεγχο ..........κερδισα και εγω:mad: , καποιες ρωγμες στις 3 απο τις 6 βιδες στη δισκοπλακα παω για αλλαγη ή να περιμενω ακομη?
και ετοιμαζομαι για ταξιδι:u56: |
Κι εγώ στο club, επίσημα! :mad:
3/5 σπειρώματα ραγισμένα! Πάω για άμεση αντικατάσταση, καθώς είναι άκρα επικίνδυνο! Τα ραγίσματα προκαλούνται κατά πάσα πιθανότητα από απότομη μεταβολή θερμοκρασίας σε συνδυασμό με το υλικό (αλουμίνιο). Κόστος αντικατάστασης: Μουαγιέ 175,00€ (αντιπροσωπία 230,00€) Αποστάτης-δαχτυλίδι ~60,00€ (αντιπροσωπία) Εργατικά ~70,00€ (αντιπροσωπία) |
Μετά από ταξίδι 12000 χμ τα ραγίσματα δεν έχουν επιδεινωθεί. Τυπικά με παίρνει να το αφήσω για λίγο αργότερα. Επειδή όμως το crash test της τσέπης μου δεν δίνει ελπίδες μελλοντικής ανάκαμψης, αποφάσισα να το αντικαταστήσω σήμερα που μετά κόπων και βασάνων ακόμα μπορώ. Παρεπιπτόντως, βρήκα και μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση, αλλά και το δικό μου πριν κάποια χμ μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση ήταν και ιδού τα αποτελέσματα. Οπότε λέω να μην το ρισκάρω. Ομολογουμένως πρόκειται για την χειρότερη χαζοβλάβη που μου έχει βγάλει καθώς είναι σαφές ότι πρόκειται για αστοχία επιλογής υλικού κι όχι απλώς για αστοχία υλικού. Κραυγαλέα περίπτωση που το στοίχημα για απώλεια βάρους απέτυχε παταγωδώς.
|
340 ευρώ περίπου η αντικατάσταση. (Για την ακρίβεια 417 μαζί με αλλαγή λαδιών και φίλτρου). Ας ελπίσουμε το επόμενο να είναι πραγματικά σιδερένιο. Καλή αντικατάσταση και στους συμπαθούντες.
|
Απόσπασμα:
Αlex, που το βρήκες με 175 ? Μεταχειρισμένο ? Για πείτε ρε αδέλφια. Πρέπει να το αλλάξω άμεσα διότι το επόμενο Που Σου Κου θα είμαι εκδρομή και θα έχω και τη γυναίκα πίσω. |
Απόσπασμα:
Mην το κανεις φιλε μου αυτο πριν αλλαξεις το ρημαδι. Παντως μου κανει εντυπωση πως το δικο μου με 140φευγα χιλιαδεςς χλμ πολυ βουνο και αμετρητες εναλλαγες στα σετ ζαντων δεν εχει ουτε ενα ραγισμα.. Αρχιζω να πιστευω πως κι εδω παιζει ρολο η πιστη εφαρμογη της οδηγιας σφιξιματος των 5 μπουλονιων με 60nm :) |
ΕΠΙΔΗΜΙΑ βλέπω :mad:
Τα ίδια και εγω , με 39000 χλμ, πήγα να βάλω ενα πίσω φτερό ανθρακονημα γεμάτος χαρά, και εκεί διαπιστωθηκε ραγισμα σε όλα πλην ενός..285 + εργατικά +340 με το καλό. Υποψιάζομαι την αλλαγή ελαστικών που έκανα απο την ομαδική του φόρουμ γιατί οταν το πήρα δεν υπήρχε, αλλά μετά 5μήνου τι να πείς? |
Απόσπασμα:
Και μάλιστα είναι το μαντεμένιο του RT. Όλα τα υπόλοιπα από αντιπροσωπία (Τρικαλιώτης) με 10% έκπτωση. Άκουσε τους παραπάνω και μη το ρισκάρεις. Άλλαξε το, το συντομότερο δυνατόν. ;) |
Απόσπασμα:
Θα τους πάρω τηλέφωνο - αλλά σκέπτομαι πως το μαντεμένιο είναι από χέρι φθηνότερο. Θα ρωτήσω και στο Σφακιανάκη στο Περιστέρι πόσο θέλει για αυτό του RT και μια και μιλάμε για μαντέμι δε το φοβάμαι ούτε μεταχειρισμένο. Με βοήθησες πολύ με την πληροφορία περί μαντεμιού. Θα σας κρατήσω ενήμερους για τη λύση που θα δώσω.:) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αυτό με τα φρένα ξεχάστε το φίλοι μου..... Και να αφαιρέσεις τελείως το πεντάλ, η μηχανή θα χρησιμοποιεί το πίσω φρένο ΠΑΝΤΑ, από μόνη της ! Λόγω integral φυσικά. Οσάκις χρησιμοποιείς τη μανέτα, εφαρμόζεται πέδηση ΚΑΙ πίσω! Αν επιπλέον πατήσεις και πεντάλ, απλά επεμβαίνει το ABS άμεσα (υπερβολική πέδηση...), οπότε η επιπλέον δύναμη που νομίζεις ότι βάζεις πίσω , πάει περίπατο (ανάδραση στο πεντάλ....). Αλλού ψάξτε τις αιτίες, όπως αντοχή υλικού, σφίξιμο κατα το βάλε -βγάλε κλπ. Σαφώς ούτε το φόρτωμα παίζει ρόλο, εφόσον είναι εντός οφέλιμου φορτίου. Αν κάνετε τη μηχανή μισό τόνο, ε! κάτι θα πάει στραβά.... |
Να το ξαναγράψουμε γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες,
Το βάλε-βγάλε της ρόδας για αλλαγή ελαστικού καμία σχέση δεν έχει με το πρόβλημα του μουαγιέ, τα ραγίσματα γίνονται στο σπείρωμα που βιδώνει η δισκόπλακα και όχι ο τροχός.. Μόνη εξαίρεση οι χωμάτινοι που έχουν δεύτερες ζάντες αλλά όχι δισκόπλακες πάνω σε αυτές, οπότε αναγκάζονται να τις αλλάζουν από ζάντα σε ζάντα. Επειδή είμαι παθών και το έψαξα λίγο, είναι δυστυχώς ελλάτωμα της πρώτης σειράς 2004-2005. Τα υπόλοιπα περί φρένων, συνεργειών κ.λ.π δεν ισχύουν. Ποτέ μα ποτέ στο δικό μου μηχανάκι δεν μπήκε κλειδί στις βίδες της πίσω δισκόπλακας.;) |
Απόσπασμα:
+1200:ye33: |
Μα οσοι εχουν δευτερες ζαντες για χωμα, πισω δεν ασχολουνται με δισκοπλακα.....
Η ζαντα αλλαζει, αυτη παραμενει.... Δεν καταλαβαινω πως επηρεαζεται. Αποτοαιφονιμεταπατοκναομμμμ ;) |
Απόσπασμα:
Ωραία. Δηλαδή είμαι ο μοναδικός που εμφάνισε ραγίσματα στα σπειρώματα που βιδώνουν τα μπουλόνια του τροχού ? Και μάλιστα προς την μπροστινή πλευρά κάθε φωλιάς, δηλαδή προς την πλευρά της επιτάχυνσης. Να φανταστείς, τα σημεία στήριξης του δισκόφρενου είναι άψογα και έχω ραγισμένα 3 από τα 5 σπειρώματα των μπουλονιών. Να σημειώσω δε ότι ποτέ δε σφίχτηκαν με το χέρι, πάντα με ροπόκλειδο. Τα συγκεκριμένα σημεία έχουν και κάποιο ψωμί, δεν είναι τα τοιχώματα λεπτά. |
Απόσπασμα:
που επιβεβαιώνει όμως και πάλι ότι η αλλαγή τροχού δε έχει να κάνει με το πρόβλημα μουαγιέ.. |
Τελικά, ολόκληρη η χυτη αυτη "πλάκα", έχει πρόβλημα σε θέμα αντοχής :mad:!!!
Τα πρώτα ραγισματα είχαν εμφανιστεί στις βιδες της δισκοπλακας. Τώρα και στις βιδες της ροδας... Πολυ καλη επιλογή έκαναν οι Γερμανοί, και στο κράμα και στο πάχος :u55:!!! |
Απόσπασμα:
Ο λόγος που το κάναν αυτό στο RT είναι ότι είναι πάνω από 300 κιλά και άμα το φορτώσεις φτάνει τα 480 (αν θυμάμαι καλά). Το GS απ την άλλη μπορεί να κατέβει και τίποτα σκαλοπάτια φορτωμένο (μάλλον δε το σκέφτηκαν αυτό) Ή προσωπική μου άποψη είναι πως η ζημιά σε μένα έγινε από το βάρος. Το μηχανάκι έχει κάνει πολλά ταξίδια 2κάβαλο - τριβάλιτζο και με το tankbag τίγκα. Με όλο αυτό το βάρος έχω κάνει πολλές διασχίσεις σε βουνά. Ε, από κει έγινε η ζημιά. Ο κατασκευαστής όμως είναι ύποπτος όταν την ίδια στιγμή βάζει στο GS αλουμινένια φλάντζα και στο RT μαντεμένια. Είναι για κλωτσιές σου λέω...... Το συγκεκριμένο εξάρτημα έπρεπε να γίνει στην καλύτερη περίπτωση από σφυρήλατο χάλυβα και στη χειρότερη από ergal . Και μην ακούσω για αναρτώμενο βάρος γιατί γαργαλιέμαι κιόλας. |
Το ίδιο και εγώ abo
Η μια δεν έβγαινε με τίποτα, και γενικά τα σπείρωματα την είχαν ακούσει Φρεναρισμα 80% μονο μπροστά, φόρτωμα μονο την 53κιλη σύζυγο :-) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Διάβασα τα περί καρα-καργαρισμένων ή σφιχτών από άλλους λόγους μπουλονιών αλλά δεν έχουν να κάνουν με την περίπτωσή μου. Τα μπουλόνια πάντα μπαίναν και βγαίναν σωστά. Πάντα σφίγγανε με 6 κιλά. Ακόμα και αν είχε κάποια απόκλιση ένα ροπόκλειδο μη φανταστείτε ότι είναι ικανή να κάνει τέτοια ζημιά. Και με 8 κιλά να τα σφίξει κανείς δεν είναι λογικό να γίνει ζημιά. Φίλοι μου πρόκειται για απαράδεκτη στραβή του κατασκευαστή. Το συγκεκριμένο εξάρτημα δεν έπρεπε να είναι φτιαγμένο ούτε από αλουμίνιο ούτε από μαντέμι. Έπρεπε να είναι από σφυρήλατο χάλυβα ή ergal. Οι δυνάμεις που απορροφά είναι τεράστιες και είναι τουλάχιστον χαζό να χρησιμοποιήσει κανείς αλουμίνιο.
Συνιστώ με πρώτη ευκαιρία να ελέγξετε το συγκεκριμένο εξάρτημα αφαιρώντας τον τροχό. Υ.Γ. Αν δεν είχε αυτό το δύσκολο πολύσφηνο θα έφτιαχνα ένα στο CNC από ergal και θα τελείωνα. |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Δεν θέλω να "δικαιολογήσω" το χυτο εξάρτημα! Αυτο είναι σίγουρο πλέον ότι δεν έχει υπολογιστεί σωστά! Ερώτηση κάνω! |
Καθαρή ####### του κατασκευαστη!!!! Οι αλλοι που γράφουν παπαριές για να <δικαιολογησουν> την μαμα εταιρεία δεν εξυπηρετούν τίποτα. Το σωστό ηταν να τα αντικαθιστά η εταιρεία χωρίς κανένα μα κανένα κόστος. Κακο δεν ειναι να εχουν αστοχήσει σε υλικό, κακό ειναι να μην το αναγνωρίζουν και να μην καλύπτουν την δαπάνη.!!!!!
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:09. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!