GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   φωτα πορειας καηκαν ΠΑΛΙ!!! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=33238)

kostaskyriakos 20-07-2012 12:17

φωτα πορειας καηκαν ΠΑΛΙ!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 4 ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ!!
ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΛΑΜΠΑ!!
ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΜΟΥΦΑ ΛΑΜΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ!!

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΑ ??
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ?

1200 GS ADV

cook 20-07-2012 12:19

Απάντηση: φωτα πορειας καηκαν ΠΑΛΙ!!!

Βάλε ξένον να δεις το φως σου:ye33:

xurxes 20-07-2012 12:30

πανω απο 2 χρονια, η κινεζια hid xenon....καλα κρατει:D

Major_Goose 20-07-2012 12:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostaskyriakos ( 727565)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 4 ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ!!
ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΛΑΜΠΑ!!
ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΜΟΥΦΑ ΛΑΜΠΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ!!

ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΑ ??
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ?

1200 GS ADV

Εχεις τσεκάρει αν πατάει καλά η λάμπα σου στην βάση της ? Εγώ στο 1200 είχε ενα μικρό προβληματάκι στο αυτάκι της βάσης, δεν παταγε καλά η λάμπα την έκαψε και την είχα αλλάξει (εντός εγγύησης).

Chris1200 20-07-2012 12:36

Κοιτα και την φισα αν εχει κουμπωσει καλα, ειχα και γω το ιδιο προβλημα.

ifrid 20-07-2012 12:40

Πολύ καλός φωτισμός και διπλάσια φωτεινότητα με osram.

http://drivingspirit.com/storage/200...breaker-h4.jpg
http://mazda626.net/uploads/img-2679...ge_v373062.jpg

katsim 20-07-2012 13:14

Αν σε ενδιαφερει εχω τις Osram Nightracer H4 οι οποιες ειναι φτιαγμενες για μηχανες, εχουν ενα αντικραδασμικο συστημα!Τις εχω σφραγισμενες στην συσκευασια τους, εκανα λαθος κ πηρα Η4 ενω φοραω Η1

Alkinoos 20-07-2012 16:52

Αυτές φοράω κ εγω αν θυμάμαι καλα.
Για να στην καίει τόσο συχνά κάτι θα παίζει. Τσεκαρε αυτο που είπε το παιδι παραπάνω σχετικα με την βάση της κ επίσης τις φισες.
Όχι μόνο μπροστα αλλα κ πίσω στο ####φαναρο.
Εγω που είχα ένα θέμα με την λαμπα μου, λύθηκε αφου αντικατεστησα όλες τις λάμπες με καινούργιες ενω παράλληλα Τσεκαρα όλες τις φυσες κ όλα τα ντουη.
Απο τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Επίσης πρόσφατα μου εσπασε το πισω αριστερο φλασ κ δεν το αντικατεστησα αμμεσα. μερικές μέρες μετα παρατηρησα ότι κάηκε μια λαμπα μπροστα. Τυχαίο; Ίσως ναι ίσως όχι.

Major_Goose 20-07-2012 21:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 727711)
Αυτές φοράω κ εγω αν θυμάμαι καλα.
Για να στην καίει τόσο συχνά κάτι θα παίζει. Τσεκαρε αυτο που είπε το παιδι παραπάνω σχετικα με την βάση της κ επίσης τις φισες.
Όχι μόνο μπροστα αλλα κ πίσω στο ####φαναρο.
Εγω που είχα ένα θέμα με την λαμπα μου, λύθηκε αφου αντικατεστησα όλες τις λάμπες με καινούργιες ενω παράλληλα Τσεκαρα όλες τις φυσες κ όλα τα ντουη.
Απο τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Επίσης πρόσφατα μου εσπασε το πισω αριστερο φλασ κ δεν το αντικατεστησα αμμεσα. μερικές μέρες μετα παρατηρησα ότι κάηκε μια λαμπα μπροστα. Τυχαίο; Ίσως ναι ίσως όχι.

Αλκίνοε απότι μου χει πει ηλεκτρολόγος της BOSCH εκπαιδευμένος στη Γερμανία σε αυτές τις μηχανές κάτι καμμένο δημιουργεί πρόβλημα και σε άλλο φορτίο πολύ συχνά . Δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί αλλά και σε άλλο φίλο που του καψε μπροστινή λάμπα στον προβολέα στο διήμερο μέχρι να την αλλάξει του καψε και ενα μπροστινό φλάς !!! οπότε ...τίποτα δεν είναι τυχαίο !!!

forester 20-07-2012 21:45

4 φορές στα 2 χρόνια, δεν είναι συχνά πάντως. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για λάμπες πυράκτωσης, που είναι συνεχώς αναμένες και τρώνε κραδασμούς, ειδικά στο χώμα. Εγώ έχω αλλάξει 2 σε 14 μήνες, οπότε λογικό μου φαίνεται κι αυτό που γίνεται σε 'σενα.

kerl 30-07-2012 13:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από katsim ( 727591)
Αν σε ενδιαφερει εχω τις Osram Nightracer H4 οι οποιες ειναι φτιαγμενες για μηχανες, εχουν ενα αντικραδασμικο συστημα!Τις εχω σφραγισμενες στην συσκευασια τους, εκανα λαθος κ πηρα Η4 ενω φοραω Η1

H7 δεν φοράνε οι μπέμπες μπροστά;;; Η κάνω λάθος;;;;

NLS 30-07-2012 13:34

ναι H7

εγώ έχω αλλάξει 3 φορές νομίζω στα 5 χρόνια

Kosttis 30-07-2012 13:43

Εγώ πάντως έχω αλλάξει 2 φορές στους 7 μήνες :(

gsmaniac 30-07-2012 13:47

ειχα και εγω καθε χρονο 2 καμμενες λαμπες...........μεχρι που εβαλα xenon;)
μονοδρομος.......:rolleyes:

REK 30-07-2012 13:53

3 φόρες στα 4 χρόνια..

οσο αφορά την osram θα την βάλω σύντομα και θα σου πω την άποψη μου(σημερα φοράω wurth)..θεωρώ οτι είναι η τελευταία ευκαιρία που θα δώσω σε συμβατικές λάπμες,γιατι θεωρώ οτι ναι μεν είναι πυρακτώσεως και τρώνε πολλους κραδασμούς,ειδικά στο χώμα,αλλά θεωρώ ότι πάσχουν στο αντικειμενικό σκοπό που έχουν...

ΣΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

όσοι λένε για τα xenon και την υγειά τους...έχουν δίκιο

geokall 30-07-2012 19:03

φίλε ν δεν θες να μπεις στην διαδικασία να βάλεις HID μια πάρα πολύ καλή λύση αλλά κοστίζει είναι να βάλεις λάμπα πυράκτωσης PIAA. πολύ καλό φωτισμό, σχεδόν διπλάσιο και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

vasilisGS 30-07-2012 19:43

Καλησπέρα έβαλα piia φωτισμός καλός αλλα εμένα κάηκε σε ταξίδι οποτε μετα έβαλα henon και ολα καλα εδω και 2,5 χρόνια πριν ειχα αλλάξει 4φορες λαμπάδες

batri 09-08-2012 14:04

Με την osram ένα χρόνο είμαι οκ:ye33:

Thodoras 09-08-2012 16:05

Έλεος!! Δεύτερη καμμένη λάμπα σε 1 μήνα!!! Νεύρα

Και παίρνω και το ΜΟΤΟ να διαβάσω πως τα πήγε το GS στο MEGATEST και τί βλέπω;;; Σε όλες τις φωτό είναι με καμμένη λάμπα!!!!
Είναι για γέλια το BMW στο συγκεκριμμένο θέμα...

Να βάλω και εγώ xenon κινέζικο ρε γαμώτο;;;
Τί σόι κατάσταση είναι αυτή, που ο Γερμανός για να δει μπροστά του πρέπει να του "φέγγει" κινέζος!!!

NLS 09-08-2012 16:30

οι λάμπες πρέπει να είναι BMW δεν εξηγείται αλλιώς

mario 09-08-2012 17:18

'09 μοντέλο 34000χλμ με μια καμένη λάμπα στα 11000χλμ και με osram η καινούργια. Απο τοτε δεν ξανα ασχολήθηκα.

Send from me vre!

squad 09-08-2012 19:09

2 φορες απο τον μαιο του 11,φυσιολογικοτατο ειναι,αν η λαμπα ειναι συνεχεια αναμμενη. η 1η αλλαγη ηταν osram , τωρα philips,διαφορα δεν εχω δει.

Giof 09-08-2012 19:32

Εγώ παιδιά με Philips +20% δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω εδώ και 20000 χιλιόμετρα . Υπόψιν ότι τις άλλαξαν μετά απο λίγο καιρό αφού πήρα τη μηχανή . Βλέπω μια χαρά και μου έχουν κοστίσει 7€.
Για τα ξένον δεν έχω και πολύ καλή άποψη γιατί στο 1150 αντί να βρω το φως μου το είχα χάσει . Συν ότι πρέπει να κανείς τρύπες και όλες τις σχετικές πατεντες.
Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι τα 1200 έχουν πολυ καλά φώτα σε σχέση με τις υπόλοιπες μηχανές .
Τι να πω , μάλλον με αγαπάνε και δεν καίγονται .

mpekas kostas 10-08-2012 00:16

ΧΕΝΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ....Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ :ye33::ye33::ye33:

bagegs 19-08-2012 12:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mpekas kostas ( 738301)
ΧΕΝΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ....Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ :ye33::ye33::ye33:

:ye36:

Gemat 19-08-2012 15:52

και οι δικες μου (nightbraker) καιγονται περιπου καθε χρονο.... εχω ενα σωρο απο αυτες με χαλασμενη τη χαμηλη σκαλα (που αναβει μονιμα).

Xenon δοκιμασα για μερικες ημερες αλλα δεν μου αρεσε η ομοιομορφια του φωτισμου. Οι καθρεπτες του βαραντερο δεν ειναι σχεδιασμενοι για την εστια φωτος της λαμπας xenon....

Chav 27-08-2012 19:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από mpekas kostas ( 738301)

Θα συμφωνήσω.Πολύ καλός φωτισμός και με έντονη παρουσία και την ημέρα:ye33:

dimag7 29-08-2012 08:58

Πραγματικά τα xenon κάνουν τη διαφορά σε μέρα και σε νύκτα.
Εκτός το ότι κάνουν τη νύκτα μέρα, σε προσέχουν όλοι.
Πολύ καλό μαγαζί με ότι θέλεις απο φωτισμό και πολύ ενημερωμένος είναι το Motodiscavery και ζητάς τον Θοδωρή. Τηλ 2109590151 & 2102028898 δεν θυμάμαι σε ποιό από τα δύο τηλ τον βρίσκεις αλλά πάρε τηλ θα σε βοηθήσουν.
Και οι τιμές του πολύ καλές, εκεί βρήκα τη ψείρα για το μπροστινό φανάρι σε led για να ταιρίαζει με τα xenon με 2,5 euro όταν οι άλλοι μου ζήταγαν 25,00 €.

Ταξιδιώτης 29-08-2012 11:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Chav ( 747534)
Θα συμφωνήσω.Πολύ καλός φωτισμός και με έντονη παρουσία και την ημέρα:ye33:

:ye36:

nanoshophellas 29-08-2012 15:08

Μονο με xenon θα δει καποιος ασπρη (μερα) νυχτα......Εγω εβαλα στο ν.ηρακλειο με 80 ευρω και τις 2 σκαλες philips can bus η τιμη ειναι μαζι με την τοποθετηση και 2 χρονια γραπτη εγγυηση.Τα εχω 3 μηνες και δεν εχω κανενα θεμα με το can bus

hairentin 29-08-2012 19:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nanoshophellas ( 748595)
Μονο με xenon θα δει καποιος ασπρη (μερα) νυχτα......Εγω εβαλα στο ν.ηρακλειο με 80 ευρω και τις 2 σκαλες philips can bus η τιμη ειναι μαζι με την τοποθετηση και 2 χρονια γραπτη εγγυηση.Τα εχω 3 μηνες και δεν εχω κανενα θεμα με το can bus

Χμ , θα στο χαλάσω λιγάκι , αλλά δεν έβαλες philips ... έχει βγει και σχετική ανακοίνωση , οποιοδήποτε σετ κυκλοφορεί με τις κλασικές ονομασίες (philipsi, bosh/ matsushita/ osram κλπ) απλά είναι μαιμού ...

Ενδεικτικά το απλό σετ λάμπες και μόνο λάμπες της phlilips το γνήσιο κάνει γύρω στα 90 ευρώ αντε λίγο φθηνότερο ... Και αντε κάποιος τα βρήκε φθηνα ... η philips καθώς και όλες οι εταιρείες που φτιάχνουν οεμ φωτα ξένον , δουλεύουν με τους κωδικούς D (D2S, D1S , D2R κλπ) και όχι με τα Η7 κλπ που είναι οι αλογόνου , δηλαδή δεν ταιριάζουν στις υποδοχές ...

Το θέμα με το canbus λυνόταν με δύο τρόπους , είτε με λίγο καλύτερο balast (παλι noname συνήθως) που προοριζόταν για αυτή τη δουλειά , είτε με λίγο περισσότερη καλωδίωση με καποειες αντιστάσεις και ρελε ...
Προβλημα όντως βγάζουν σε σπάνιες περιπτώσεις ...

Πάντως σίγουρα αλλάζουν τελείως την οπτική της μηχανής , αν και υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν οτι τα aftermarket xenon προσδίδουν την ΑΙΣΘΗΣΗ μονο και όχι περισσότερη ορατότητα (και όχι φωτεινότητα γιατι εκεί σκίζουν) ...

forester 29-08-2012 19:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από hairentin ( 748744)
Χμ , θα στο χαλάσω λιγάκι , αλλά δεν έβαλες philips ... έχει βγει και σχετική ανακοίνωση , οποιοδήποτε σετ κυκλοφορεί με τις κλασικές ονομασίες (philipsi, bosh/ matsushita/ osram κλπ) απλά είναι μαιμού ...

Ενδεικτικά το απλό σετ λάμπες και μόνο λάμπες της phlilips το γνήσιο κάνει γύρω στα 90 ευρώ αντε λίγο φθηνότερο ... Και αντε κάποιος τα βρήκε φθηνα ... η philips καθώς και όλες οι εταιρείες που φτιάχνουν οεμ φωτα ξένον , δουλεύουν με τους κωδικούς D (D2S, D1S , D2R κλπ) και όχι με τα Η7 κλπ που είναι οι αλογόνου , δηλαδή δεν ταιριάζουν στις υποδοχές ...

Το θέμα με το canbus:wha13::wha13::wha13: λυνόταν με δύο τρόπους , είτε με λίγο καλύτερο balast (παλι noname συνήθως) που προοριζόταν για αυτή τη δουλειά , είτε με λίγο περισσότερη καλωδίωση με καποειες αντιστάσεις και ρελε ...
Προβλημα όντως βγάζουν σε σπάνιες περιπτώσεις ...

Πάντως σίγουρα αλλάζουν τελείως την οπτική της μηχανής , αν και υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν οτι τα aftermarket xenon προσδίδουν την ΑΙΣΘΗΣΗ μονο και όχι περισσότερη ορατότητα (και όχι φωτεινότητα γιατι εκεί σκίζουν) ...

Είσαι βέβαιος ότι οι λάμπες μεσαίας σκάλας και προβολέα ελέγχονται από το canbus?

hairentin 29-08-2012 20:17

Στο 1200 ναι ... Ακομα και η ψειρα . Αυτος ειναι ο λογος και για το μισητο lampf

Sent from my GT-S6102 using Tapatalk 2

forester 29-08-2012 22:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από hairentin ( 748752)
Στο 1200 ναι ... Ακομα και η ψειρα . Αυτος ειναι ο λογος και για το μισητο lampf

Sent from my GT-S6102 using Tapatalk 2

Η ψείρα είναι σίγουρα!!!
Και μάλλον είναι και η μόνη;)
Για ψάξτο καλύτερα...

vpentza 29-08-2012 23:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 748879)
Η ψείρα είναι σίγουρα!!!
Και μάλλον είναι και η μόνη;)
Για ψάξτο καλύτερα...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι ?
Αν καεί η λάμπα πορείας ή η μεγάλη, δεν θα έχω ένδειξη LAMPF ?
Αυτό δεν υπονοεί οτι το "ρεύμα" της ελέγχεται απο το canbus ?

Ρωτάω γιατί εδώ και 2+χρόνια και 37k χλμ , έχω (θεωρητικά ποιοτικά) xenon και δεν μου έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα για να το έχω συναντήσει σαν ένδειξη...

forester 29-08-2012 23:58

Ανάβει το lampF με καμμένη λάμπα, φυσικά!!!!
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι γίνεται μέσω του canbus, ή ότι άμμα βάλεις άλλη λάμπα επηρεάζεται το σύστημα.... Αν αλλάξεις ψείρα όμως, ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ;)
Γι αυτό και μπαίνει οποιοδήποτε σύστημα xenon....:ye33:

nivam 30-08-2012 00:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 748928)
Ανάβει το lampF με καμμένη λάμπα, φυσικά!!!!
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι γίνεται μέσω του canbus, ή ότι άμμα βάλεις άλλη λάμπα επηρεάζεται το σύστημα.... Αν αλλάξεις ψείρα όμως, ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ;)
Γι αυτό και μπαίνει οποιοδήποτε σύστημα xenon....:ye33:

Οτι μπαίνει οποιοδήποτε σύστημα xenon, ισχύει, δεν σημαίνει όμως οτι δεν θα έχεις ένδειξη LAMPF, αν το κιτ δεν είναι συμβατό με CAN BUS.
:)

vpentza 30-08-2012 00:15

Η συμβατότητα της ψειρας με το canbus ειναι ολίγον απάτη με την έννοια οτι προσπαθούμε να κοροιδέψουμε την ένδειξη προς τη μονάδα της μοτό....τα watt μιας "xenon" ψείρας είναι 2, ναι 2watt....η μοτό θέλει να βλέπει 5watt αλλιώς βγάζει την γνωστή ένδειξη...η λύση είναι μια αντισταση που δίνει αυτό που ζητάει ο εγκέφαλος της μαμάς.....
Xenon χωρίς balast δεν γνωριζω να υπάρχει......

forester 30-08-2012 06:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nivam ( 748937)

Οτι μπαίνει οποιοδήποτε σύστημα xenon, ισχύει, δεν σημαίνει όμως οτι δεν θα έχεις ένδειξη LAMPF, αν το κιτ δεν είναι συμβατό με CAN BUS.
:)

Μπαίνει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σύστημα xenon, και δεν βγαίνει καμιά ένδειξη! Δοκιμασμένο σου λέω, αρκεί να μην έχει γίνει κάποιο άλλο λάθος στη σύνδεση:)
Σε κανά μήνα που θα βάλω, θα στο δείξω;)

forester 30-08-2012 07:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 748945)
Η συμβατότητα της ψειρας με το canbus ειναι ολίγον απάτη με την έννοια οτι προσπαθούμε να κοροιδέψουμε την ένδειξη προς τη μονάδα της μοτό....τα watt μιας "xenon" ψείρας είναι 2, ναι 2watt....η μοτό θέλει να βλέπει 5watt αλλιώς βγάζει την γνωστή ένδειξη...η λύση είναι μια αντισταση που δίνει αυτό που ζητάει ο εγκέφαλος της μαμάς.....
Xenon χωρίς balast δεν γνωριζω να υπάρχει......

Ποιος είπε για σύστημα χωρίς ballast?:confused:
Αυτό που λέω είναι ότι το σύστημα ελέγχει ΜΟΝΟ την ψείρα (με τον τρόπο που λες) κι όχι τους προβολείς.
Σε κάποια αυτοκίνητα με canbus , ελέγχονται όλα τα φώτα από το σύστημα. Όχι στα GS μας όμως.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:40.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!