GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   κιβωτιο ταχυτητων G650GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=33617)

elef 05-08-2012 11:15

κιβωτιο ταχυτητων G650GS

καλημερα σε ολους,

Απο χθες ειμαι μια ευτυχισμενη κατοχος ενος ολοκαινουργιου G650GS. Εχω να ρωτησω κατι που με παρεξενεψε ομως στην πρωτη μου βολτα. Καταρχην ειναι πολυ σκληρο το κιβωτιο ταχυτητων και η νεκρα βρισκεται δυσκολα και μονο εν κινηση. Αν σταματησω σε φαναρι με 1η η 2η με πατημενο συμπλεκτη μετα απο λιγο σβηνει. προσπαθω να βρω τη νεκρα οταν δεν κινειται και δεν γινεται....ειναι φυσιολογικο για το Gs αυτο? Θα μαλακωσει το κιβωτιο με τη συχνη χρηση?
Εχετε καμμια συμβουλη σαν πιο εμπειροι?

pkaran 05-08-2012 11:50

Απάντηση: κιβωτιο ταχυτητων G650GS

Το να σβήνει δεν έιναι φυσιολογικό. Ναι στη αρχή είναι σκληρό το σαζμάν αλλά μετά τα 600 χλμ. Αρχίζει και στρώνει. Και με τη νεκρά είχα το πρόβλημα αλλά λύθηκε με το στρώσιμο. Θέλει λίγο το χρόνο του μετά όλα καλά θα δείς. Ότι θές είμαι στη διάθεσή σου καλά χιλιόμετρα και καλοτάξιδο!

elef 05-08-2012 11:55

Το γεγονος οτι δεν μπορει να μπει η νεκρα οταν ειναι σταματημενο ειναι φυσιολογικο? Σε honda που ειχα δεν υπηρχε αυτο το προβλημα. Κουμπωναν οι ταχυτητες κανονικα και σε σταση και σε κινηση.

ortho 05-08-2012 12:53

Καλημέρα Ελευθερία!
Καταρχήν καλορίζικη η μηχανή, καλοτάξιδη και πάντα όρθια.
Αν δεν προλάβεις να βγάλεις νεκρά λίγο πριν σταματήσει η μηχανή ένας τρόπος είναι να αφήνεις λίγο το συμπλέκτη και να ψάξεις τη νεκρά μόλις κινηθεί. Δεν ξέρω για το G, αλλά στο F το μονοκύλινδρο το είχα συνέχεια το θέμα και το είχα συνηθήσει. Επίσης ηταν πάντα θορυβώδες. Μη σε ανησυχεί! Οσο για τα σβησίματα, δεν είναι φυσιολογικά. Επειδή η μηχανή είναι του κουτιού δε σου συνιστώ να αρχίσεις τα reset της ECU. Πήγαινε εκεί που το πήρες να το κάνουν αυτοί.

Οτι απορίες έχεις είμαι στη διάθεσή σου!

φιλικά Γιάννης

ΥΓ. Επίσης ξέχνα τα honda! δεν έχουν χαρακτήρα αυτά!!!!!

elef 05-08-2012 13:09

Σκεφτομαι μηπως στην απειρια μου το μπουκωσα και για αυτο μου εσβηνε συνεχεια με πατημενο συμπλεκτη....τι να πω!!!:confused::confused::confused::confused:

kosta12gs 05-08-2012 13:25

Τη νεκρα θ τη βρεις με τη χρήση. Συνηθεια είναι. Και με κΑινούρια λάδια θα είσαι πάντα καλύτερα
Τα σβησιματα από την άλλη... Όχι.

Sent from my GT-I9100

forester 05-08-2012 13:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από elef ( 735835)
Σκεφτομαι μηπως στην απειρια μου το μπουκωσα και για αυτο μου εσβηνε συνεχεια με πατημενο συμπλεκτη....τι να πω!!!:confused::confused::confused::confused:

Δε μπουκωνει. Ψεκασμο εχει. Αλλο ειναι το θεμα κι επειδη ειναι ολοκαινουριο κανε μια βολτα εκει που το πηρες.

Send by Forester via iPhone using Tapatalk

elef 05-08-2012 13:47

Λετε να εχει καποιο προβλημα η ecu?

nivam 05-08-2012 13:48

Καλορίζικη, δεν μπουκώνει, μάλλον θέλει ρύθμιση η ντίζα του συμπλέκτη.:)

elef 05-08-2012 14:35

Αν λετε για ενα κουμπακι με 3 σκαλες που εχει στη μανετα το εχω βαλει στο 1 μιας και εχω μικρα δακτυλα για να μπορω να το δουλευω....

pkaran 05-08-2012 14:49

Όταν θα στρώσει θα βάζεις και νεκρά ένα στάση . Το σβήσιμο να κοιτάξεις αν συνεχίσουν.

forester 05-08-2012 19:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από elef ( 735868)
Αν λετε για ενα κουμπακι με 3 σκαλες που εχει στη μανετα το εχω βαλει στο 1 μιας και εχω μικρα δακτυλα για να μπορω να το δουλευω....

:D:D:D:D
Το θέμα είναι να δουλεύει κι αυτό:)
Δοκίμασε στη θέση 3 κι αν δε βελτιωθεί ο συμπλέκτης & το κιβώτιο, τα κοιτάς. Το άλλο με τα σβησίματα, μάλλον σε κάποιο αισθητήρα ή σε ρύθμιση οφείλεται κι όχι σε ECU. Το τελευταίο που θα κοιτάξουν , είναι η ECU. Τίποτα δεν αποκλείεται, εκτός από το.... "μπούκωμα"!
Κάνε μια βόλτα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και θα λυθούν όλα.

nivam 05-08-2012 19:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από elef ( 735868)

Δεν λέω για τη ρύθμιση της μανέτας, αλλά της ντίζας του συμπλέκτη, στο κέλυφος του κινητήρα. Ρίξε μια ματιά κι εδώ, το ίδιο μηχανάκι είναι με άλλο μοτέρ.
Το πιό σοφό βέβαια, είναι να πας στην αντιπροσωπεία όσο σε καλύπτει η εγγύηση.:)

ortho 05-08-2012 19:26

Τι σχέση έχει Θόδωρε η θέση της μανέτας;! Το κιβώτιο του μονοκύλινδρου είναι σκληρό και θορυβώδες κι είναι και φρέσκια η μηχανή.

stavrouliasp 05-08-2012 19:27

Εγω θα έλεγα ότι αφού σε βόλευει στο 1 πρέπει να φτιάξει ενώ το έχεις στο 1. Και το 1 σκάλα είναι και πρέπει να δουλεύει και εκει καλα.

gemara 05-08-2012 20:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από elef ( 735752)
καλημερα σε ολους,

Απο χθες ειμαι μια ευτυχισμενη κατοχος ενος ολοκαινουργιου G650GS. Εχω να ρωτησω κατι που με παρεξενεψε ομως στην πρωτη μου βολτα. Καταρχην ειναι πολυ σκληρο το κιβωτιο ταχυτητων και η νεκρα βρισκεται δυσκολα και μονο εν κινηση. Αν σταματησω σε φαναρι με 1η η 2η με πατημενο συμπλεκτη μετα απο λιγο σβηνει. προσπαθω να βρω τη νεκρα οταν δεν κινειται και δεν γινεται....ειναι φυσιολογικο για το Gs αυτο? Θα μαλακωσει το κιβωτιο με τη συχνη χρηση?
Εχετε καμμια συμβουλη σαν πιο εμπειροι?

Ελευθερία το κιβώτιο συνήθισέ το σε αυτή τη μηχανή, έτσι θα είναι και μετά από πολλά χρόνια! :)
Το μυστικό στο είπανε παραπάνω. Δώσε λίγο γκάζι και παίξε λίγο με το συμπλέκτη την ώρα που βγάζεις την πρώτη. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει αυτό. Ξέρω κοπέλες που πάνω στην απελπισία τους να βγάλουν την πρώτη, έσβηναν τη μηχανή, αλλιώς δεν έβγαινε...

Για το σβήσιμο, πολύ πιθανόν την ώρα που βάζεις μπροστά τη μηχανή να τσιμπάς λίγο το γκάζι. Έτσι ξεγελάς το κομπιούτερ της μηχανής για το ποια είναι η θέση της μανέτας στο ρελαντί. Βάζε μπρος μόνο με ένα δάκτυλο πάνω στη μίζα και μην ακουμπάς καθόλου τη μανέτα.:)

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 05-08-2012 21:10

Nα πας με την μηχανη και να τους το πεις για τα σβησίματα τα έκανε και το δικό μου και λύθηκε με ένα προγραμματισμό που έγινε σε εξουσιοδοτημένο που την πήγα.
Όσον αφορα το θέμα του κιβωτίου έχει γίνει ανάκληση από όσο γνωρίζω αλλά πήγαινέ το άμεσα και μην το αμελήσεις γιατί εγώ το άφηνα με αποτέλεσμα να πληρώσω καινούριο δίσκο συμπλέκτη αφού από το πολύ ζόρι μου κούρεψε το πρώτο δόντι από το γρανάζι και όταν έγινε αυτό ήμουν εκτός εγγύησης:cr13:
....και εννοήτε πως δεν υπήρχε εγγύηση καλής θέλησης και παραμύθια της mottorad hellas:u57:
...κατά τα άλλα μην ξενερώνεις όλα οk τώρα και τα ταξιδάκια με την γαϊδούρα έχω κάνει και το αίμα της ρουφάω κάθε μέρα!Απλά να ξέρεις πως πήρες μοτό με χαρακτήρα και μην αμελείς τα λαδάκια γιατί αυτά λιπαίνουν και το κιβώτιο:ye33:
.....και εδώ είμαστε για ότι θες:di59:

forester 05-08-2012 23:13

@ stavrouliasp & ortho, έχετε δίκιο και οι δυο.
Επειδή όμως η μοτό είναι καινούρια και η συναρμολόγηση δεν είναι πάντα τέλεια, παίζει να μην είναι καλά ρυθμισμένη η ντίζα του συμπλέκτη. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανόν να λειτουργεί καλύτερα στην άλλη ακραία θέση της, η μανέτα. Αν συμβεί αυτό πάει για μια ρύθμιση. Αν όχι το κοιτάζουν συνολικά. Από την άλλη δεν έχω οδηγήσει καινούριο 650, οπότε μπορεί να είναι τόσο σκληρό το κιβώτιο, όσο λέτε...
Σε κάθε περίπτωση μια επίσκεψη στο συνεργείο επιβάλλεται, τουλάχιστον για τα σβησίματα.

elef 06-08-2012 17:11

Ειχατε δικιο.... ηρθε τεχνικος και ρυθμισε τη ντιζα του συμπλεκτη και τωρα ολα κυλανε ομαλα....ενα μεγαλο ευχαριστω σε εσας που με βοηθησατε δινοντας μου μια ιδεα για το προβλημα....καλα χιλιομετρα σε ολους:ye33::ye33:

forester 06-08-2012 19:19

Τα σβησίματα; τέλος ή παραμένουν;

elef 06-08-2012 19:42

Δεν μου εσβησε καθολου σημερα....

forester 06-08-2012 22:56

Α! Οκ;) Τώρα είδα ότι λες αυτό:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από elef ( 735752)
Αν σταματησω σε φαναρι με 1η η 2η με πατημενο συμπλεκτη μετα απο λιγο σβηνει.

αφού σου ρύθμισαν την ντίζα, δε θα ξανασβήσει!;)
Απλά δεν απομόνωνε ο συμπλέκτης και γι αυτό δεν έβγαινε η 1η και έσβηνε.
Μια χαρά όλα λοιπόν:ye33:
καλές βόλτες!!!!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:38.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!