GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που... έρχονται (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=33809)

stanlesgs 14-08-2012 11:03

Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που... έρχονται

Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που... έρχονται
Share

Tweet

http://www.fpress.gr/media/k2/items/...aef349c3_L.jpg

Οσοι ιδιοκτήτες οχημάτων κυκλοφορούν με ανασφάλιστα Ι.Χ, μοτοσυκλέτες, φορτηγά ή οποιοδήποτε άλλο όχημα, έχουν ένα και μοναδικό τρόπο για να γλυτώσουν τις επερχόμενες ποινές και πρόστιμα που ετοιμάζεται να επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών .

Και αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να σπεύσουν άμεσα και να τα ασφαλίσουν πριν τους εντοπίσει το ηλεκτρονικό «μάτι» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και τους στείλει το «μπουγιουρντί».
Σήμερα κυκλοφορούν στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα. Ετσι το υπ. Οικονομικώψν και η ΕΑΕΕ σύστησαν μικτή επιτροπή προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου. Οι προτάσεις παραδόθηκαν και αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτές, για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων θα πρέπει να «παντρευτούν» η ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών που είναι καταγεγραμμένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που είναι καταγεγραμμένα όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα. Από την διασταύρωση θα εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και οι ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία κάθε άλλης υπηρεσίας ή φορέα που εκδίδει άδειες οχημάτων.

Μετά την διασταύρωση, το ΚΕΠΥΟ θα ξεκινήσει την αποστολή επιστολών με τις οποίες θα δίνονται οι προθεσμίες στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να τα ασφαλίσουν. Σε όσους εντοπιστούν με ανασφάλιστο όχημα από την ΓΓΠΣ, θα δίνεται η δυνατότητα σε διάστημα 8 έως 10 ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης να προχωρήσουν στην σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου με εταιρεία της επιλογής τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόταση της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για το θέμα, προβλέπει την επιβολή προστίμου 250 ευρώ ακόμη και σε αυτούς που θα προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους μέσα στην προθεσμία. Αρα για να γλυτώσει κάποιος το πρόστιμο και τις ποινές, αν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει εγκαίρως να ασφαλίσει το όχημα του
Οσοι δεν τα ασφαλίσουν, εκτός από το πρόστιμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ποινές του ΚΟΚ που είναι αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυκλοφορίας του ΙΧ και των πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες, ενώ παράλληλα προβλέπονται και άλλες ποινές από το προεδρικό διάταγμα 237/86 που είναι οι εξής:
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
Ανάλογα με την περίπτωση ισχύουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες και πληρωμή ποινής, 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα δίκυκλα, 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα επιβατικά αυτοκίνητα και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά.
Συντάκτης: Νίκος Σαμοΐλης www.fpress.gr

adventure 14-08-2012 11:15

Απάντηση: Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Πώς να γλυτώσετε πρόστιμα και ποινές που..

:th11::ye33:

skippybi 14-08-2012 16:34

δηλαδή άμα δεν το κυκλοφορώ για 6 μήνες και είναι στο γκαράζ παρκαρισμένο πρέπει να το έχω και ασφαλισμένο;;;;

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 14-08-2012 16:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από skippybi ( 740595)
δηλαδή άμα δεν το κυκλοφορώ για 6 μήνες και είναι στο γκαράζ παρκαρισμένο πρέπει να το έχω και ασφαλισμένο;;;;

Έτσι λένε ότι θα γίνει Μπιλάκο ...

Sent from my iPhone using Tapatalk !!!

MikeKav 14-08-2012 17:22

Απόσπασμα:

Αν δεν το κυκλοφορείς παραδίνεις πινακίδες. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να μην υπάρχει ούτε ένα ανασφάλιστο στο δρόμο.

Alkinoos 14-08-2012 18:46

Ρε παιδια εγω 22/8 που λήγει η ασφάλεια του GS μου, δε θα την ανανεωσω.
Σκοπεύω να το βάλω μέσα για εργασίες συντήρησης, κάποιες μικροβελτιωσεις κ επεμβάσεις οι οποίες μπορει να καθηλώσουν στη ράμπα το GS μου για πάνω απο 2 μήνες.
Ήδη αγοράσα παπακι για να μετακινούμε αυτο το διάστημα.
Αφου θα είναι μπιλιες, γιατι να του κάνω ασφάλεια;;;

ckk 14-08-2012 19:11

Απόσπασμα:

Άλα... έχουμε και γκαράζ... :)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από MikeKav ( 740628)
Αν δεν το κυκλοφορείς παραδίνεις πινακίδες. Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να μην υπάρχει ούτε ένα ανασφάλιστο στο δρόμο.

Ασφαλιστής είσαι?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 740649)
Ρε παι........................................................................................ακινούμε αυτο το διάστημα.
Αφου θα είναι μπιλιες, γιατι να του κάνω ασφάλεια;;;

Για να μην γίνεις μπίλιες με τον από πάνω ασφαλιστή.

Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να λειτουργούν τα συστήματα, να δουλέψουν οι επιτροπές, να συνεργαστεί αγαστά το υπουργείο με την ένωση ασφαλειών, να δουλέψει σωστά το ΚΕΠΥΟ, να εφαρμοσθεί το μέτρο για πάντα και όχι για τον πρώτο μήνα και για όλα τα ανωτέρω δεν ἐχω δει κάπου ταμπέλα που να γράφει Ελβετία. :p

Από πέρσι τον Απρίλιο θα 'έπιαναν' όλα τα αυτοκίνητα, που δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ;) :lo20: :sm2:

:lo01:

Alkinoos 14-08-2012 19:19

Ουφ... Ησυχασα τώρα!!!

vaska 14-08-2012 19:26

Φούτσες λέω εγώ, σιγά μην τους νοιάζει αν υπάρχουν ανασφάλιστα, να μαζέψουν χρήμα τα φιλαράκια τους οι ασφαλιστρηκές και οι τράπεζες θέλουν. Εγώ εκτός από τη χοντρή έχω 2 ακόμα χωμάτινα (DR650 IT 490) που τα βγάζω στο βουνό ή σε χωμάτινες διαδρομές όποτε έχω χρόνο και παρεάκι καλό. Πριν βγω όμως φροντίζω να είναι ασφαλισμένα έστω και για το ελάχιστο (1 μήνας). Γιατί ντε και καλά είμαι παράνομος και πρέπει να πληρώσω πρόστιμο???? Πιάσε με κύριε στον δρόμο ανασφάλιστο και κόψε μου τον κwλο, αλλά όχι έτσι, επειδή και καλά είμαι εν δυνάμει παραβάτης. Που πήγε το τεκμήριο της αθωότητας??? Και ο χασάπης που κρατάει όλη την ημέρα μια χατζάρα ναααα με το συμπάθιο, είναι εν δυνάμει εγκληματίας???

Άρε κλωτσιές που πάνε χαμένες.....

skippybi 14-08-2012 19:33

δηλαδή τόσος κόσμος τόσα χρόνια που δεν κυκλοφορούσε το χειμώνα τα μηχανάκια και δεν τα ασφάλιζε ήταν παράνομος? Θα καταθέσω πινακίδες αν πρόκειτε να το παροπλίσω για ενα δυ τρία χρόνια κλπ. Λείγει η ασφάλεια τον Σεπτέμβρη και δεν την ανανεώνω για όσα τρίμηνα δεν την χρησιμοποιώ. Και άμα μου την μπίπ πάω και την ασφαλίζω το Γενάρη να πάω για ήλιο. Που είναι η παρανομία? Αν δεν καταλαβαινόμαστε μάλλον χαζοί είμαστε δεν κοροιδευόμαστε...

bil69 14-08-2012 20:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 740679)
Φούτσες λέω εγώ, σιγά μην τους νοιάζει αν υπάρχουν ανασφάλιστα, να μαζέψουν χρήμα τα φιλαράκια τους οι ασφαλιστρηκές και οι τράπεζες θέλουν. Εγώ εκτός από τη χοντρή έχω 2 ακόμα χωμάτινα (DR650 IT 490) που τα βγάζω στο βουνό ή σε χωμάτινες διαδρομές όποτε έχω χρόνο και παρεάκι καλό. Πριν βγω όμως φροντίζω να είναι ασφαλισμένα έστω και για το ελάχιστο (1 μήνας). Γιατί ντε και καλά είμαι παράνομος και πρέπει να πληρώσω πρόστιμο???? Πιάσε με κύριε στον δρόμο ανασφάλιστο και κόψε μου τον κwλο, αλλά όχι έτσι, επειδή και καλά είμαι εν δυνάμει παραβάτης. Που πήγε το τεκμήριο της αθωότητας??? Και ο χασάπης που κρατάει όλη την ημέρα μια χατζάρα ναααα με το συμπάθιο, είναι εν δυνάμει εγκληματίας???

Άρε κλωτσιές που πάνε χαμένες.....

:re25::re25::re25:

Arkas 14-08-2012 21:24

Kατά βάση,
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες !

Μια ευχή μόνον κάνω :

Σε κανένα μας,
να μην τύχει ποτέ ατύχημα,
όπου ο υπαίτιος θα είναι ανασφάλιστος ... ;)

ckk 14-08-2012 21:28

Σε περίπτωση που το 'θύμα' είναι ανασφάλιστος, τί γίνεται?

vaska 14-08-2012 21:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 740748)
Σε περίπτωση που το 'θύμα' είναι ανασφάλιστος, τί γίνεται?

Σοδομισμός άνευ σιέλου και στις 2 περιπτώσεις, αλλά Δημήτρη νομίζω ότι όλες οι ασφαλιστρηκές πια σε καλύπτουν σε περίπτωση που είσαι θύμα ανασφάλιστου οχήματος.

ckk 14-08-2012 21:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 740749)
Σοδομισμός άνευ σιέλου και στις 2 περιπτώσεις, αλλά Δημήτρη νομίζω ότι όλες οι ασφαλιστρηκές πια σε καλύπτουν σε περίπτωση που είσαι θύμα ανασφάλιστου οχήματος.

Αποζημιώνεσαι?

Άλλες επιπτώσεις υπάρχουν, σε περίπτωση που δεν εμπλακεί τροχαία?

vaska 14-08-2012 21:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 740752)
Αποζημιώνεσαι?

Άλλες επιπτώσεις υπάρχουν, σε περίπτωση που δεν εμπλακεί τροχαία?

Κοίτα δεν μου έχει τύχει, αλλά με την λογική των ασφ. ετ. δηλ όπου μπορούμε να το αποφύγουμε ας το αποφύγουμε, θεωρώ σίγουρο ότι θα σου ζητηθεί το ασφ. συμβόλαιο, οπότε αν δεν το έχεις την έκατσες την βάρκα. Αν εμπλακεί και η τροχαία το θέμα πάει και στο ποινικό δικαστήριο γιατί το να κυκλοφορείς ανασφάλιστο όχημα είναι ποινικό αδίκημα.

ckk 15-08-2012 00:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 740757)
Κοίτα δεν μου έχει τύχει, αλλά με την λογική των ασφ. ετ. δηλ όπου μπορούμε να το αποφύγουμε ας το αποφύγουμε, θεωρώ σίγουρο ότι θα σου ζητηθεί το ασφ. συμβόλαιο, οπότε αν δεν το έχεις την έκατσες την βάρκα. Αν εμπλακεί και η τροχαία το θέμα πάει και στο ποινικό δικαστήριο γιατί το να κυκλοφορείς ανασφάλιστο όχημα είναι ποινικό αδίκημα.

Ίσως να μην το έγραψα εγώ καλά...

Αν σε τρακάρει ασφαλισμένος και είσαι εσύ ο ανασφάλιστος, αποζημιώνεσαι?

forester 15-08-2012 00:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 740836)

Οχι βεβαια! Αφου δεν επρεπε καν να κυκλοφορεις, ως ανασφαλιστος. Ειναι σαν να μην εχεις διπλωμα....

Send by Forester via iPhone using Tapatalk

ckk 16-08-2012 10:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 740665)

Άλα... ........................................................................

Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να λειτουργούν τα συστήματα, να δουλέψουν οι επιτροπές, να συνεργαστεί αγαστά το υπουργείο με την ένωση ασφαλειών, να δουλέψει σωστά το ΚΕΠΥΟ, να εφαρμοσθεί το μέτρο για πάντα και όχι για τον πρώτο μήνα και για όλα τα ανωτέρω δεν ἐχω δει κάπου ταμπέλα που να γράφει Ελβετία. :p

Από πέρσι τον Απρίλιο θα 'έπιαναν' όλα τα αυτοκίνητα, που δεν είχαν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ;) :lo20: :sm2:

:lo01:

Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας αλλά και των ληξιπρόθεσμων χρεών στις εφορίες, «ανατρέπονται» οι αποδείξεις, μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013 (άρα 40 χρόνια ως τώρα ήταν παράλογα) κλπ κλπ.

:lo13:

ping 16-08-2012 10:17

Απόσπασμα:

Με το νέο σύστημα(διορθώστεμε αν κάνω λάθος), αποζημιώνεσαι από την δική σου ασφάλεια και τα βρίσκουν μετά μεταξύ τους. Αν είσαι ανασφάλιστος ποιός θα σε αποζημιώσει;;;;;;;;;;;;:confused:

ortho 16-08-2012 14:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ping ( 741447)
Με το νέο σύστημα(διορθώστεμε αν κάνω λάθος), αποζημιώνεσαι από την δική σου ασφάλεια και τα βρίσκουν μετά μεταξύ τους. Αν είσαι ανασφάλιστος ποιός θα σε αποζημιώσει;;;;;;;;;;;;:confused:

Γιατί να σε αποζημιώσει; αφού είσαι παράνομος, θα πληρώσεις και πρόστιμο.

TEOSS 16-08-2012 22:03

Απόσπασμα:

Όταν λες <<αν σε τρακάρει>> εννοείς μάλλον να φταίει για το ατύχημα ο ασφαλισμένος… Αποζημιώνεσαι κανονικά.;)

Όπως ακριβώς κι εάν δεν έχεις δίπλωμα.
Ο <<ανασφάλιστος>> ή ο <<χωρίς δίπλωμα>> θα υποστεί τις κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. από την τροχαία, αλλά θα αποζημιωθεί κανονικά εάν φταίει για το ατύχημα ο άλλος οδηγός (με δίπλωμα και ασφάλεια).

Στο θέμα τώρα, εάν δεν αλλάξει ο νόμος δεν μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα. Για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον θα πρέπει να θέσει σε κυκλοφορία ένα όχημα και όχι απλά να κατέχει άδεια κυκλοφορίας (δηλαδή δικαίωμα κυκλοφορίας).;)

ortho 16-08-2012 22:19

Να κάνω μιά υπόθεση εργασίας; που μπορεί να είναι και λογικό σφάλμα, αλλά κουβέντα να γίνεται...

Ο ΤΕΟΣΣ λέει ότι ο ανασφάλιστος αποζημιώνεται κανονικά και πιθανόν έχει δίκιο.
Ομως,
αφού το όχημα είναι ανασφάλιστο, θεωρητικά δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν κυκλοφορούσε δε θα είχε γίνει ατύχημα με αυτόν θύμα. Βρισκόταν κάπου που δε θα έπρεπε να βρίσκεται....γιατί να αποζημιωθεί;

TEOSS 16-08-2012 23:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 741771)
Να κάνω μιά υπόθεση εργασίας; που μπορεί να είναι και λογικό σφάλμα, αλλά κουβέντα να γίνεται...

Ο ΤΕΟΣΣ λέει ότι ο ανασφάλιστος αποζημιώνεται κανονικά και πιθανόν έχει δίκιο.
Ομως,
αφού το όχημα είναι ανασφάλιστο, θεωρητικά δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν κυκλοφορούσε δε θα είχε γίνει ατύχημα με αυτόν θύμα. Βρισκόταν κάπου που δε θα έπρεπε να βρίσκεται....γιατί να αποζημιωθεί;

Γιατί αυτά είναι θέματα νομικά και όχι <<υποθέσεων εργασίας>>. Εγώ είπα αυτό που ισχύει νομικά .

ckk 17-08-2012 00:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 741791)
Γιατί αυτά είναι θέματα νομικά και όχι <<υποθέσεων εργασίας>>. Εγώ είπα αυτό που ισχύει νομικά .

Killer... :cool2:

ortho 17-08-2012 12:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 741791)

Εγραψα ήδη ότι πιθανόν έχεις δίκιο, σίγουρα το ξέρεις καλύτερα από μένα, αλλά δεν είναι λογικό, αυτό έγραψα....

ckk 17-08-2012 12:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 741755)
Όταν λες <<αν σε τρακάρει>> εννοείς μάλλον να φταίει για το ατύχημα ο ασφαλισμένος… Αποζημιώνεσαι κανονικά.;)

:ye30: :ye02: Ρώτησα το ασφαλιστή μου και με κοίταζε με απορία... Βεβαίως και αποζημιώνεσαι κανονικά.

Τί με βάζεις και κάνω ρε Γιάννη. :u55:
:p

Όπως ακριβώς κι εάν δεν έχεις δίπλωμα.
Ο <<ανασφάλιστος>> ή ο <<χωρίς δίπλωμα>> θα υποστεί τις κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. από την τροχαία, αλλά θα αποζημιωθεί κανονικά εάν φταίει για το ατύχημα ο άλλος οδηγός (με δίπλωμα και ασφάλεια).

Και αυτό σωστό. Αν δε δεν έρθει τροχαία, δεν υπάρχει καμία κύρωση.

Στο θέμα τώρα, εάν δεν αλλάξει ο νόμος δεν μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα. Για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον θα πρέπει να θέσει σε κυκλοφορία ένα όχημα και όχι απλά να κατέχει άδεια κυκλοφορίας (δηλαδή δικαίωμα κυκλοφορίας).;)

:re25: Σε ευχαριστούμε πολύ.

ortho 17-08-2012 12:59

Θα είχες μείνει με την απορία αν δεν έγραφα τη μακακία μου!:p:p:p

ckk 17-08-2012 13:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 742027)
Θα είχες μείνει με την απορία αν δεν έγραφα τη μακακία μου!:p:p:p

Πρώτα από όλα δεν γράφεις μακακίες.

Και δεύτερον επειδή το εξασκώ το άθλημα του ανασφάλιστου, (και δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος :ye12:) μην μας πιάσουν και κώτσους, αν ο μη γένοιτο, πέσουν επάνω μας. :ye33:

King C. 17-08-2012 18:45

...και καποιοι αλλοι μ-λ-κες με fiat seicento πληρώνουμε ασφαλειες και τελη...

ε ρε χουντα (και οχι μονο) που θελουν μερικοι μερικοι..

Sent from my iPhone

vaska 17-08-2012 19:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 742034)

Πρώτα από όλα δεν γράφεις μακακίες.

Και δεύτερον επειδή το εξασκώ το άθλημα του ανασφάλιστου, (και δεν πιστεύω να είμαι ο μόνος :ye12:) μην μας πιάσουν και κώτσους, αν ο μη γένοιτο, πέσουν επάνω μας. :ye33:

Σου μιλάω εν τιμή, αν ήσουν πιτσιρικάς βιοπαλαιστής και δεν είχες δίπλωμα ή ασφάλεια κι είχαμε ατύχημα μεταξύ μας (φταίω - φταις αδιάφορο) μπορεί και να το άφηνα να περάσει έτσι, να τα βρούμε μεταξύ μας κλπ, τώρα να είσαι μαντραχαλέας που έχει μηχανάκι αξίας 15-17 χιλιάδων και να το παίζει και πονηρούλης που εξασκεί το επάγγελμα του ανασφάλιστου, θα φρόντιζα να σε ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ακόμα κι αν έφταιγα κι εσύ με πλήρωνες.
Αυτή η νοοτροπία του πονηρίδη τσάμπα μάγκα στην πλάτη των άλλων πρέπει να τελειώσει κάποτε. Και συγνώμη που δεν είμαι σαν τα φιλαράκια σου να σου χαϊδεύω τα αυτιά, αλλά το να με θεωρείς μ@λ@κα που πληρώνω για να έχεις εσύ αποζημίωση ότι κι αν συμβεί, με ενοχλεί αφάνταστα.

ckk 17-08-2012 20:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από King C. ( 742132)
...και καποιοι αλλοι μ-λ-κες με fiat seicento πληρώνουμε ασφαλειες και τελη...

ε ρε χουντα (και οχι μονο) που θελουν μερικοι μερικοι..

Sent from my iPhone

Σας βρίσκω δημοκρατικότατους και τους δύο.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 742138)
Σου μιλάω εν τιμή, αν ήσουν πιτσιρικάς βιοπαλαιστής και δεν είχες δίπλωμα ή ασφάλεια κι είχαμε ατύχημα μεταξύ μας (φταίω - φταις αδιάφορο) μπορεί και να το άφηνα να περάσει έτσι, να τα βρούμε μεταξύ μας κλπ, τώρα να είσαι μαντραχαλέας που έχει μηχανάκι αξίας 15-17 χιλιάδων και να το παίζει και πονηρούλης που εξασκεί το επάγγελμα του ανασφάλιστου, θα φρόντιζα να σε ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ακόμα κι αν έφταιγα κι εσύ με πλήρωνες.
Αυτή η νοοτροπία του πονηρίδη τσάμπα μάγκα στην πλάτη των άλλων πρέπει να τελειώσει κάποτε. Και συγνώμη που δεν είμαι σαν τα φιλαράκια σου να σου χαϊδεύω τα αυτιά, αλλά το να με θεωρείς μ@λ@κα που πληρώνω για να έχεις εσύ αποζημίωση ότι κι αν συμβεί, με ενοχλεί αφάνταστα.

Πρώτα από όλα η ηλικία δεν παίζει καμία σημασία.

Στην δική μου περίπτωση, δεν το παίζω πονηρούλης. Όλα έχουν να κάνουν με το κράτος, που αφ' ενός δεν υπάρχει αφ' εταίρου μου χρωστάει τόσα, που με έχει κάνει να υποφέρω ΑΡΚΕΤΑ. Δεν απαιτώ να το καταλάβεις. Αν μπορούσες να το σεβαστείς, θα ήταν καλό.

Όσο για το ζόρι που τραβάς αν τρακάρουμε ΚΑΙ ΦΤΑΙΩ για να με ΞΕΣΚΙΣΕΙΣ, δεν θα σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία αυτή, διότι ότι και να έχεις θα γίνει καινούργιο χωρίς να χρειασθεί να μου το πεις καν.

Αν όμως φταις και είμαι ανασφάλιστος ο καημένος, να μην με αποζημιώσει η ασφαλιστική σου? Αυτήν την ερώτηση έκανα. Και βγήκαν οι ειδικοί επί του θέματος και την απάντησαν σωστά. Και μάθαμε και κάτι επιπλέον μέσα από το forum.

ΤΙ ΖΟΡΙΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ?

Όσο για τα φιλαράκια μου στο forum, που μου χαϊδεύουν τα αυτιά, εγώ δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο. Ίσα - ίσα που αν έπρεπε να αυτοχαρακτηρισθώ, μάλλον με περισσότερες αντιπάθειες θα με εύρισκα παρά με συμπάθειες. Δεν είναι μακριά οι εποχές που με χαρακτήριζαν κλέφτη, ψεύτη, απάνθρωπο και άλλα καλούδια. Αλλά δεν είμαι εδώ για να έχω συμπάθειες. Καλό θα ήταν αλλά... η γνώμη μου δεν πωλείται με αντάλλαγμα συμπαθειών.

Και όσο μπορώ θα την εκφράζω.

Όσο επί του προσωπικού σου ότι σε θεωρώ μαλ.ακα, δεν νομίζω να είπα κάτι τέτοιο. Αν εσύ αισθάνεσαι έτσι, τι φταίω εγώ?

King C. 17-08-2012 20:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 742138)

Και λιγα ειπες...

Sent from my iPhone

King C. 17-08-2012 20:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 742166)

Σας βρίσκω δημοκρατικότατους και τους δύο.

[SIZE="3"]

καλυτερα να μη σου απαντησω.

Sent from my iPhone

ckk 18-08-2012 01:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από King C. ( 742182)
καλυτερα να μη σου απαντησω.

Sent from my iPhone

Γιατί, οταν απαντάς, τί γίνεται... βασιλια μου?:sm7:

Απαντα ελεύθερα... Πορφυρογεννητε.:rolleyes::rolleyes:

King C. 18-08-2012 02:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 742308)
Γιατί, οταν απαντάς, τί γίνεται... βασιλια μου?:sm7:

Απαντα ελεύθερα... Πορφυρογεννητε.:rolleyes::rolleyes:

δε συνηθιζω να συνδιαλλεγομαι με ατομα που αφενος δεν αρκουνται στο να κανουν απατεωνιες, αφετερου προσπαθουν να ωθησουν και αλλους σε αυτην την οδό...

διαβαζω εδω και καιρο τα μηνυματα σου σε διαφορα θεματα... ντροπή σου τουλαχιστον!!!

Sent from my iPhone

dimitrisb 18-08-2012 02:23

Θεωρώ πως το να ασφαλίζουμε το όχημα με το οποίο κυκλοφορούμε εξασφαλίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τον συνάνθρωπό μας όταν τύχει η κακιά στιγμή.
Αυτό που λέω είναι μακάρι να μην την χρειαστώ ποτέ. Να λέμε την αλήθεια προληπτικά το κάνουμε, για όταν τύχει κάτι.
Για τις μηχανές μας που η αξία τους είναιι μεγάλη στην ουσία ένα καλό ασφαλιστήριο αξίζει περίπου ... 1€ την ημέρα. Δεν είναι και τόσο πολύ ...
:)

TEOSS 18-08-2012 02:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 742005)

Και αυτό σωστό. Αν δε δεν έρθει τροχαία, δεν υπάρχει καμία κύρωση.

:re25: Σε ευχαριστούμε πολύ.

Εάν δεν κληθεί η τροχαία πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη, ότι η δήλωση του ασφαλισμένου στην ασφαλιστική του (που θα γίνει σε <<συνεργασία>> με τον ασφαλιστή του) θα περιγράφει έτσι το ατύχημα ώστε να φαίνεται ότι φταίει καθαρά αυτός.
…σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να προσφύγεις δικαστικά εναντίον της ασφαλιστικής και του ασφαλισμένου

… άρα και πληρώνεις εκ των υστέρων και δεν μπορείς να αποδείξεις το δίκιο σου

… καλύτερα δεν είναι να πληρώσεις 500 και να πάρεις (π.χ.) 5.000 ?;)

ckk 18-08-2012 07:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 742328)
Εάν δεν κληθεί η τροχαία πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη, ότι η δήλωση του ασφαλισμένου στην ασφαλιστική του (που θα γίνει σε <<συνεργασία>> με τον ασφαλιστή του) θα περιγράφει έτσι το ατύχημα ώστε να φαίνεται ότι φταίει καθαρά αυτός.
…σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να προσφύγεις δικαστικά εναντίον της ασφαλιστικής και του ασφαλισμένου

… άρα και πληρώνεις εκ των υστέρων και δεν μπορείς να αποδείξεις το δίκιο σου

… καλύτερα δεν είναι να πληρώσεις 500 και να πάρεις (π.χ.) 5.000 ?;)

Έχω πρώτα από όλα πάντα μαζί μου ΚΑΙ φιλική δήλωση αλλά ΚΑΙ υπεύθυνη.

Εκείνη την ώρα υπογράφει ο πταίων, διότι όντως την επομένη μπορεί να αλλάξει γνώμη επηρεασμένος από τον κακό ασφαλιστή του, τον κακό αδελφό του, τον κακό δικηγόρο του, τον κακό του τον καιρό... οπότε νομικά τουλάχιστον είμαι εξασφαλισμένος. Αν δεν υπογράψει, τροχαία. Άμεσα. Και αν φύγει, έχει να κάνει και με εγκατάλειψη.

Όσο για τα χρήματα, ανεξάρτητα από το αν συμφέρει ή όχι, έχω κάτι ψιλομεγάλα στο γκαράζ... Και όπως έχω προαναφέρει, δεν μπορώ προς το παρόν να τα ασφαλίσω, λόγω χρημάτων.

ckk 18-08-2012 07:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dimitrisb ( 742324)
Θεωρώ πως το να ασφαλίζουμε το όχημα με το οποίο κυκλοφορούμε εξασφαλίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τον συνάνθρωπό μας όταν τύχει η κακιά στιγμή.
Αυτό που λέω είναι μακάρι να μην την χρειαστώ ποτέ. Να λέμε την αλήθεια προληπτικά το κάνουμε, για όταν τύχει κάτι.
Για τις μηχανές μας που η αξία τους είναιι μεγάλη στην ουσία ένα καλό ασφαλιστήριο αξίζει περίπου ... 1€ την ημέρα. Δεν είναι και τόσο πολύ ...
:)

Ναι Δημήτρη μου όντως. Όμως σε αναγωγή έτους, και τα ξέρεις εσύ αυτά καλύτερα από εμένα :ye33:, είναι €365.

Αν δεν τα έχεις διαθέσιμα, να πας γίνεις κλέφτης?

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:45.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!