GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνολογία (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=107)
-   -   τζακι καλοριφερ!!ειναι αποδοτικο?? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=34431)

lego 11-09-2012 10:42

τζακι καλοριφερ!!ειναι αποδοτικο??

Παιδια γεια σας!εδω και λιγες μερες ψαχνω να βαλω στο ειδη ηπαρχων τζακι μου σερπαντινα για καλοριφερ.ο μαστρομανολης που κανει αυτη τη δουλεια παρολο που με διαβεβαιωσε οτη εχει εγκαταστεισει πολα τετια και αποδιδουν δεν με επεισε και πολυ για το αν εντελι ειναι αρκετο για να ζεστανει ενα διαμερισμα 110 τμ.
εχει καπιος απο εσας καπια προσοπικη εμπιρια με αυτο το θεμα για να με διαφωτησει??

ilias vara 11-09-2012 11:04

Απάντηση: τζακι καλοριφερ!!ειναι αποδοτικο??

θα σου το ζεστανει 100% αν και εφοσον γινει σωστη δουλεια .,.,

αλλα σε κανα χρονο θα εχει μαυρισει ο τοιχος απο την καπνια .,.

και θα πρεπει καποιος να βαζει ξυλα και συνηθως η περισοτεροι μετα απο λιγο καιρο βαριουνται
ωραιο το τζακι αλλα θελει δουλεια:ye33:

lego 11-09-2012 11:16

το τζακι το αναβω ουτοσιαλος ολημερα παραλιλα με το καλοριφερ γιατη μου αρεσει και γιατη εχω πολα τσαμπα ξιλα.το ζητουμενο ειναι αν θα ζεστενει το σπιτι σοστα.
Εσυ εχεις τετια πατεντα??

ilias vara 11-09-2012 11:50

οχι απλα καναμε αρκετα ,.και ολοι ζεσταθηκαν αλλα γκρινιαζουν οι νοικοκυρες φετος:D

σκεφτεσαι να κουμπωσεις και τα καλοριφερ επανω στο τζακι?????

lego 11-09-2012 11:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ilias vara ( 756056)
οχι απλα καναμε αρκετα ,.και ολοι ζεσταθηκαν αλλα γκρινιαζουν οι νοικοκυρες φετος:D

σκεφτεσαι να κουμπωσεις και τα καλοριφερ επανω στο τζακι?????

Μα γιαφτο ακριβος θα το κανω για να συδεσω τα καλοριφερ!!

ilias vara 11-09-2012 12:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από lego ( 756061)
Μα γιαφτο ακριβος θα το κανω για να συδεσω τα καλοριφερ!!

αφου το αναβεις συνεχεια .,.

εχεις τζαμπα ξυλο.,.,

και δεν θα φασ ξυλο απο την νοικοκυρα :D

ειναι καλη λυση:ye02:

stavrouliasp 11-09-2012 12:12

Αν έχεις τζάμπα ξύλα τότε φυσικά δε σε απασχολεί η απόδοση (που το τζάκι έχει πολύ χαμηλή). Αν το συνδύαζες και με ένα ενεργειακό τζάκι (τύπου κασέτας ώστε να μην έχεις πολλά μερεμέτια), μια που ήδη πρόκειται να ανοίξεις δουλειές, θα είχες ένα πιο σωστό αποτέλεσμα και μικρότερη κατανάλωση σε ξύλο.

krama22 11-09-2012 12:23

εννοείς να το μετατρέψεις σε ενεργειακό (κάποιοι το κάνουν με πατέντα τύπου σερπαντίνας -αφαιρούμενης μάλιστα-, που ζεσταίνει τον αέρα και τον πετάει ζεστό μέσα στο χώρο).

ή μήπως εννοείς να ζεστάνει νερό το οποίο μετά θα δίνει έτοιμο -ζεστό στο καλοριφέρ?
Αυτό το σκέφτομαι και εγώ χρόνια τώρα αλλά δεν το έχω τολμήσει.... ανησυχώ για τυχών υπερθέρμανση μη γίνει καμιά ατμοποίηση και έκρηξή :)

yns 11-09-2012 12:26

Δες εδώ πατέντα που έφτιαξε φίλος του Ευτύχη..

http://i1054.photobucket.com/albums/...203941/095.jpg

Έξω 10 και μέσα 24 βαθμοί (χωρίς άλλο καλοριφέρ) και με μισάνοιχτη την εξώπορτα καθότι η νοικοκυρά είχε απορροφητήρα καθώς τηγάνιζε. Αριστερά έχει βεντιλατέρ που σπρώχνει τον αέρα να περάσει από την σερπαντίνα (τουμποσωλήνα) και να βγει από την άλλη με κοντά 400 βαθμούς (το θερμόμετρο που χρησιμοποίησε έλειωσε στους 250+). Κόστος υλικών γύρω στα 30-40 ευρώ. Σίγουρα θέλει αντικατάσταση λόγω σκουριάς σε κάποιους μήνες αλλά μιλάμε είχε τρομερή απόδοση!

krama22 11-09-2012 12:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yns ( 756078)

ναι, αυτές (τέτοιου τυπου) είναι οι πατέντες που έχω δει και εγώ. το καλύτερο σε σπίτι με υπάρχουσα εγκατάσταση καλοριφέρ είναι με το ζεστο αέρα να ζεσταίνεις το νερό (ή αμέσως το νερό) του καλοριφερ

Gasgs 11-09-2012 12:41

Πάντως το τζάκι καλοριφέρ είναι η πιο οικονομική λυση θερμανσης απο πλευράς εξόδων, με λίγα ξύλα κάνεις τη δουλειά σου. Γκρεμίζεις το υπάρχον τζάκι και βάζεις μαντεμένιο που απο πίσω έχει 80 λίτρα Δεξαμενή που εκεί μέσα ζεσταίνει το νερό, μαζί με τό κυκλοφορητή που το στέλνει στα καλοριφέρ όλου του σπιτιού. Φτάνει θερμοκρασία το νερό μέχρι και 70 βαθμούς όποτε παραπάνω ζέστη. Το μόνο αποτρεπτικό είναι ή τιμή που πάει περίπου 3000-3500 ευρώ, αλλά ξενοιάζεις!

gsmaniac 11-09-2012 13:31

Ενεργειακά Τζάκια

http://www.lithodomin.gr/templates/f...ges/a_plus.png http://www.lithodomin.gr/templates/f...ages/a_min.png http://www.lithodomin.gr/templates/f...ages/print.png

Ενεργειακό τζάκι ονομάζεται το τζάκι εκείνο που εκμεταλεύεται τη ροή του ζεστού αέρα που δημιουργείται ( απο την καύση του ξύλου ) μέσα στον θερμοθάλαμο που περιβάλει την μαντεμένια εστία του. Η ροή του αέρα μπορει να είναι είτε φυσική (απλά ενεργειακά τζάκια) είτε μηχανική (αερόθερμα ενεργειακά τζάκια). Επίσης ο θερμοθάλαμος είναι είτε μεταλικός προσαρμοσμένος ηδη πάνω στην μαντεμένια εστία η ακόμα μπορεί να δημιουργηθεί οταν τοποθετείται το τζάκι ( κλείνοντάς το με πυράντοχη γυψοσανίδα, μονωμένη εσωτερικά με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά).
https://lh4.googleusercontent.com/-z.../sintesi2.jpeg
Η συνήθης λειτουργία του ενεργειακού τζακιού είναι με την πόρτα κλειστή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης αρα και την καλύτερη καύση των παραγόμενων μονοξειδίων του άνθρακα. Αποδίδεται ετσι περισσότερη θερμική ενέργεια στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι και λιγότερα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα. Αλλη μια συνέπεια της χρήσης του ενεργειακού τζακιού με κλειστή πόρτα είναι το οτι δεν διαφεύγουν μεγάλες ποσότητες αέρα μέσα από το σπίτι προς την καμινάδα. Δεν χρειαζόμαστε μεγάλες ποσότητες ξύλων γιατί το πόσο θα καταναλώσουμε είναι πλέον στο δικό μας χέρι ρυθμίζοντας την παροχή αέρα στο θάλαμο καύσης. Ετσι με λιγα ξύλα και μεγάλη ασφάλεια λόγω της πόρτας μπορούμε να περάσουμε πολλές ώρες απόλαυσης παρέα με το τζάκι μας.
Συμπερασματικά τα ενεργειακά τζάκια, αν και αποτελούν μία σαφώς ακριβότερη επιλογή απ‛οτι τα τζάκια ανοικτής εστίας, μακροπρόθεσμα η απόσβεση της δαπάνης για την αγορά και την τοποθέτηση τους είναι δεδομένη.

με ενα 1000........μια χαρα θερμανση;)

Gasgs 11-09-2012 13:49

Το έχεις βάλει Κώστα ;

gsmaniac 11-09-2012 13:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gasgs ( 756128)
Το έχεις βάλει Κώστα ;

ειμαι ετοιμος.........................;)

Gasgs 11-09-2012 14:01

Περίμενε .... Τέλος του μήνα 27-29 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο ταεκβοντο έχει έκθεση θέρμανσης, εκεί πιστεύω θα είναι όλες οι λύσεις μαζεμένες και επισης θα παίζουν και τιμές έκθεσης ;)

Gasgs 11-09-2012 14:01

Περίμενε .... Τέλος του μήνα 27-29 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο ταεκβοντο έχει έκθεση θέρμανσης, εκεί πιστεύω θα είναι όλες οι λύσεις μαζεμένες και επισης θα παίζουν και τιμές έκθεσης ;)

gsmaniac 11-09-2012 14:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gasgs ( 756137)

εχω κανει ερευνα.........και λογω δουλειας εχω βρει τιμες χοντρικης:rolleyes:
ετσι και αλλιως....θα το βαλω τον οκτωβριο, οποτε θα παμε και στην εκθεση;)

ilias vara 11-09-2012 14:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 756121)
Ενεργειακά Τζάκια

http://www.lithodomin.gr/templates/f...ges/a_plus.png http://www.lithodomin.gr/templates/f...ages/a_min.png http://www.lithodomin.gr/templates/f...ages/print.png

Ενεργειακό τζάκι ονομάζεται το τζάκι εκείνο που εκμεταλεύεται τη ροή του ζεστού αέρα που δημιουργείται ( απο την καύση του ξύλου ) μέσα στον θερμοθάλαμο που περιβάλει την μαντεμένια εστία του. Η ροή του αέρα μπορει να είναι είτε φυσική (απλά ενεργειακά τζάκια) είτε μηχανική (αερόθερμα ενεργειακά τζάκια). Επίσης ο θερμοθάλαμος είναι είτε μεταλικός προσαρμοσμένος ηδη πάνω στην μαντεμένια εστία η ακόμα μπορεί να δημιουργηθεί οταν τοποθετείται το τζάκι ( κλείνοντάς το με πυράντοχη γυψοσανίδα, μονωμένη εσωτερικά με τα κατάλληλα μονωτικά υλικά).
https://lh4.googleusercontent.com/-z.../sintesi2.jpeg
Η συνήθης λειτουργία του ενεργειακού τζακιού είναι με την πόρτα κλειστή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης αρα και την καλύτερη καύση των παραγόμενων μονοξειδίων του άνθρακα. Αποδίδεται ετσι περισσότερη θερμική ενέργεια στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι και λιγότερα καυσαέρια στην ατμόσφαιρα. Αλλη μια συνέπεια της χρήσης του ενεργειακού τζακιού με κλειστή πόρτα είναι το οτι δεν διαφεύγουν μεγάλες ποσότητες αέρα μέσα από το σπίτι προς την καμινάδα. Δεν χρειαζόμαστε μεγάλες ποσότητες ξύλων γιατί το πόσο θα καταναλώσουμε είναι πλέον στο δικό μας χέρι ρυθμίζοντας την παροχή αέρα στο θάλαμο καύσης. Ετσι με λιγα ξύλα και μεγάλη ασφάλεια λόγω της πόρτας μπορούμε να περάσουμε πολλές ώρες απόλαυσης παρέα με το τζάκι μας.
Συμπερασματικά τα ενεργειακά τζάκια, αν και αποτελούν μία σαφώς ακριβότερη επιλογή απ‛οτι τα τζάκια ανοικτής εστίας, μακροπρόθεσμα η απόσβεση της δαπάνης για την αγορά και την τοποθέτηση τους είναι δεδομένη.

με ενα 1000........μια χαρα θερμανση;)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 756135)
ειμαι ετοιμος.........................;)

δεν ειναι ολα ροδινα κωστα με τα ιδια περιπου λεφτα εχει και αλλες εναλακτικες,.,.,πολυ πιο ευκολες και με την πορεια τις τιμης του ξυλου ισως πρεπει να το ψαξεις λιγο.,.,.,.ασε που με το ξυλο και την προελευση του υπαρχει ενα θεμα

δεν λεω οτι δεν ειναι καλο .,.,.,.,,απλα κοιτα το πιο καλα:ye33:

Gasgs 11-09-2012 14:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ilias vara ( 756149)
δεν ειναι ολα ροδινα κωστα με τα ιδια περιπου λεφτα εχει και αλλες εναλακτικες,.,.,πολυ πιο ευκολες και με την πορεια τις τιμης του ξυλου ισως πρεπει να το ψαξεις λιγο.,.,.,.ασε που με το ξυλο και την προελευση του υπαρχει ενα θεμα

δεν λεω οτι δεν ειναι καλο .,.,.,.,,απλα κοιτα το πιο καλα:ye33:

Δηλαδή τι άλλες εναλλακτικές εννοείς Ηλία ?

Σορι που απαντάω εγω αλλα με ενδιαφέρει!

gsmaniac 11-09-2012 14:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gasgs ( 756153)
Δηλαδή τι άλλες εναλλακτικές εννοείς Ηλία ?

Σορι που απαντάω εγω αλλα με ενδιαφέρει!

και εμενα με ενδιαφερει κατι εναλλακτικο..........:)
ακουμε λιακουρα............:D

ilias vara 11-09-2012 15:06

εχει το συστημα με τους ηλιακους .,.
που κουμπωνει στους καυστηρες πετρελεου με μειωση εω και 80% τις καταναλωσης πετρελεου.,.,.

αυτο ειναι ενα παραδειγμα .,.

το καλυτερο απ.ολα ειναι να βρειτε εναν μηχανολογο και να σας πει τι ακριβως αναγκες εχει ο χωρος σας.,.,

αυτο ειναι το πιο λογικο.,
γιατι ο καθε χωρος εχει τις δικιες του αναγκες.,

Airman67 11-09-2012 15:35

το εχει φιλος και ειναι θαυμάσιο

krama22 11-09-2012 15:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ilias vara ( 756162)
που κουμπωνει στους καυστηρες πετρελεου με μειωση εω και 80% τις καταναλωσης πετρελεου.,.,.

αυτό αν κατάλαβα καλά είναι να δίνεις ζεστό νερό απο τους ηλιακούς στον καυστήρα?

krama22 11-09-2012 15:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ilias vara ( 756162)

αυτό αν κατάλαβα καλά είναι να δίνεις ζεστό νερό απο τους ηλιακούς στον καυστήρα?

ilias vara 11-09-2012 16:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από krama22 ( 756182)

ναι .,.,.,

krama22 11-09-2012 17:13

αυτό είναι ωραία λύση...
δεν πετάς το υπάρχον σύστημα, απλά βρίσεις καλύτερο τρόπο να ζεστάνεις το νερό...

Ηλία, υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει εξτρα πληροφορίες για αυτό?

Εγώ η πιο απλή εκδοχή που έχω σκεφτεί είναι να κατεβάσω δύο σωλήνες απο τον ηλιακό στο μηχανοστάσιο και να τη βάλω τον καθρέπτη (ή ενα νέο καθρέπετη) σε σειρά με τα σώματα... ετσι το "κρύο" νερό που επιστρέφει από τα σώματα θα ζεσταίνεται από τον καθρέπτη του ηλιακού πριν μπει ξανά στον λέβητα και "μετρηθεί" η θερμοκρασία του. Μέρες με πολύ κρύο και χωρίς ήλιο ο καθρέπτης θα "βγαίνει" εκτός από μια ηλεκτροβάνα.

Είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται ή θέλει κάποιο "κόλπο" / σημείο προσοχής κάπου?

Το έχω αναφέρει / ρωτήσει σε καποιους εδω στο Ηράκλειο αλλα δεν ήξεραν ούτε πίστευαν οτι μπορεί να δουλέψει... ίσως επειδή είχαν καταστήματα πώλησης καυστήρων. :ye33:

ilias vara 11-09-2012 17:27

το συστημα αυτο δουλευει εδω στη βορειο ελλαδα ,.,και σε καποια σπιτια που ηταν καλα μονωμενα απεδωσε -80% πετρελεο λενε οι ιδιοκτητες.,.και αυτο στον περσινο χειμωνα που σε αναλογια ηταν αρκετα βαρυς.,.,.,.

lego 11-09-2012 18:33

Μιλαω σιγκεκριμενα για σερπαντινα νερου οπου με κικλοφοριτη μεταφερει το ζεστο νερο απο το τζακι στα σοματα .
απο αποψη ασφαλειας δεν τιθετε θεμα γιατη εχει εξαγωγη εκτονοσης .
το εροτιμα ειναι αν ολη αυτη η πατεντα ειναι ηκανη να ζεστανει ενα διαμερισμα 110 τμ............:wha13::wha13:

ilias vara 11-09-2012 18:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από lego ( 756268)
Μιλαω σιγκεκριμενα για σερπαντινα νερου που το μεταφερει στα σωματα και τα ζεστενει.
το εροτιμα ειναι αν ολη αυτη η πατεντα ειναι ηκανη να ζεστανει ενα διαμερισμα 110 τμ............:wha13::wha13:

αν καταλαβαινω σωστα ,..,.,ναι θα σε ζεστανει!!!!!!!

gpar 11-09-2012 21:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yns ( 756078)

Έξω 10 και μέσα 24 βαθμοί (χωρίς άλλο καλοριφέρ) και με μισάνοιχτη την εξώπορτα καθότι η νοικοκυρά είχε απορροφητήρα καθώς τηγάνιζε. Αριστερά έχει βεντιλατέρ που σπρώχνει τον αέρα να περάσει από την σερπαντίνα (τουμποσωλήνα) και να βγει από την άλλη με κοντά 400 βαθμούς (το θερμόμετρο που χρησιμοποίησε έλειωσε στους 250+). Κόστος υλικών γύρω στα 30-40 ευρώ. Σίγουρα θέλει αντικατάσταση λόγω σκουριάς σε κάποιους μήνες αλλά μιλάμε είχε τρομερή απόδοση!

Έχω δει αρκετές πατέντες. Πιο πρόχειρη και τσαπατούλικη δουλειά δεν έχω ξαναδεί. :cr14:

gpar 11-09-2012 21:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από krama22 ( 756182)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ilias vara ( 756203)
ναι .,.,.,

Ε όχι και στον καυστήρα ρε παιδιά. Θα το ακούσει κανένας της δουλειάς και θα μας πάρει με τις πέτρες:sm7:Ακόμα δεν υπάρχει καυστήρας με νερό:cr13::sm7::sm7:
Το νερό το στέλνει και ανακυκλώνεται στον λέβητα ή σε μπόϊλερ.:ye33:

commander 11-09-2012 21:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gpar ( 756372)
Έχω δει αρκετές πατέντες. Πιο πρόχειρη και τσαπατούλικη δουλειά δεν έχω ξαναδεί. :cr14:

δεν ποσταριστηκε για να κριτικάρουμε την κατασκευη ομως......... ποσταριστηκε για το ποσο αποδοτική ειναι σαν κατασκευη.....

gpar 11-09-2012 21:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 756414)
δεν ποσταριστηκε για να κριτικάρουμε την κατασκευη ομως......... ποσταριστηκε για το ποσο αποδοτική ειναι σαν κατασκευη.....

Όσο και να είναι αποδοτική, αν δεν μπορείς να το βάλεις σπίτι σου λόγω εμφάνισης, τι να το κάνεις;;; Εσύ θα το έβαζες σπίτι σου ;;; Έτσι όπως το βλέπεις. Με την σωλήνα παροχής λοξή και μεσ την μέση να ξεπετάγετε;;;:cr13:

commander 11-09-2012 22:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gpar ( 756420)
Όσο και να είναι αποδοτική, αν δεν μπορείς να το βάλεις σπίτι σου λόγω εμφάνισης, τι να το κάνεις;;; Εσύ θα το έβαζες σπίτι σου ;;; Έτσι όπως το βλέπεις. Με την σωλήνα παροχής λοξή και μεσ την μέση να ξεπετάγετε;;;:cr13:

μιλαω παντα για τον φιλο συντοπιτη που εκανε τον κοπο να το ανεβασει και να γραψει και τις εντυπώσεις του...... Σαν κατασκευη{η συγκεκρημενη} όντως ειναι κάπως ......... αλλα μας ενδιαφερει και πιστευω περασε το μηνυμα οτι και με μια σωλήνα αποδιδει τα μεγιστα.....

krama22 11-09-2012 22:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από lego ( 756268)
Μιλαω σιγκεκριμενα για σερπαντινα νερου οπου με κικλοφοριτη μεταφερει το ζεστο νερο απο το τζακι στα σοματα .

Οπως το βλεπω εγω, το θεμα ειναι να ζεστανεις το νερο και να το δωσεις στον καυστ..... Ωωωππ! στο λεβητα! :)

Το τζακι μια χαρα θα το ζεστανει, γιατι όχι δηλαδη; :)

gpar 11-09-2012 22:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από commander ( 756427)
μιλαω παντα για τον φιλο συντοπιτη που εκανε τον κοπο να το ανεβασει και να γραψει και τις εντυπώσεις του...... Σαν κατασκευη{η συγκεκρημενη} όντως ειναι κάπως ......... αλλα μας ενδιαφερει και πιστευω περασε το μηνυμα οτι και με μια σωλήνα αποδιδει τα μεγιστα.....

Έτσι μάλιστα:ye33:

PITS 11-09-2012 22:54

εχω βρει τζακι καλοριφερ με 800 ευρω κομπλε με κυκλοφοριτες με ολα επισης σομπες ξυλου καλοριφεερ με 900 ευρω και με1100 να εχουν και φουρνο για ψησιμο εγω λογω χωρου μαλλον θα βαλω καυστηρα και λεβητα ξυλου που να γινεται αργοτερα και με πελλετ γυρω στα 1400 ευρω
ενα πραγμα που με φρεναρε απο το να βαλω κασσετα στο τζακι ειναι οτι σε πιθανη βλαβη αστοχια ή διαροη για να το επισκευασεις θα πρεπει να ξαναγκρεμισεις το τζακ και δεν ειμαστε για τετοια τωρα γμτ κριση μου μεσα

commander 11-09-2012 22:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από PITS ( 756473)
εχω βρει τζακι καλοριφερ με 800 ευρω κομπλε με κυκλοφοριτες με ολα επισης σομπες ξυλου καλοριφεερ με 900 ευρω και με1100 να εχουν και φουρνο για ψησιμο εγω λογω χωρου μαλλον θα βαλω καυστηρα και λεβητα ξυλου που να γινεται αργοτερα και με πελλετ γυρω στα 1400 ευρω
ενα πραγμα που με φρεναρε απο το να βαλω κασσετα στο τζακι ειναι οτι σε πιθανη βλαβη αστοχια ή διαροη για να το επισκευασεις θα πρεπει να ξαναγκρεμισεις το τζακ και δεν ειμαστε για τετοια τωρα γμτ κριση μου μεσα

απο αυτο μπορεις να δώσεις παραπανω στοιχεια......???

PITS 11-09-2012 23:12

τον συναντησα τις προαλλες στο γυμναστηριο και τα ειπαμε λιγακι αυριο θα παω να συζητησω μαζι του για τον καυστηρα που λεω και θα μαθω πιο πολλα θα φερω πληρ στον καφε αν προλαβω αν οχι εδω αυριο βραδυ!:)

commander 11-09-2012 23:15

να σαι καλα !!!
:ye02:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:46.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!