![]() |
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!
Χαρυ Κλιν ο ανυπέρβλητος....!
Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!) -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε). -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου). -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη. -Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!). Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60. Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο. Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών. Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας. Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ. Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα. Ξυπνάτε μακάκες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους ####-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια. Χάρρυ Κλυνν ____________ |
Απάντηση: ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα , αλλά μου αρέσει το πνεύμα του κειμένου...
:re06: |
Νομίζω ότι δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με αυτά.
Πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ πως Ταυτόχρονα όμως δεν θα έχουμε: Φάρμακα. Η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι εισαγόμενα. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία λέει ότι μπορεί να παράγει οτιδήποτε αλλά ψεύδεται. Υγειονομικό υλικό. Ειδικά υλικά όπως στεντς, βιοσυνθετικά κατασκευάζονται μόνο έξω. Ιατρικά μηχανήματα και συσκευές. Βηματοδότες και απινιδωτές, πιεσόμετρα, μετρητές σακχάρου με.χρι και ηλεκτρονικά θερμόμετρα! Ανταλλακτικά για ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά. Θα καταστραφεί ο τουρισμός μας για μεγάλο διάστημα και ας μην έχουμε ευρώ. Διότι η χώρα θα είναι κρανίου τόπος για μεγάλο διάστημα. Θα ενταθεί η μετανάστευση νέων, ικανών, φιλόδοξων Ελλήνων για σπουδές και εργασία. Πώς θα φτιάξουμε τα ελληνικά τυριά χωρίς τα Γερμανικά μηχανήματα (ψυγεία κα); Πώς θα τα μεταφέρουμε στην αγορά χωρίσ φορτηγά; Για να μη μιλήσω για τις θεσμικές συνέπειες. Τα τελευταία 20 χρόνια όποια θεσμική παρέμβαση έχει γίνει στη χώρα έγινε κατόπιν πιέσεων να εναρμονιστούμε με κάποια κοινοτική οδηγία. Π.χ. Με τη διαχείριση αποβλήτων. Αν η Ελλαδα ήταν εκτός ΕΕ οι παράνομες χωματερές θα ήταν διπλάσιες. Σκεφθείτε ότι χρόνια τώρα πληρ´ωνουμε πρόστιμα απο την Κομισιόν γιατί εμείς δεν προστατεύουμε την πανέμορφη χώρα μας. Δυστυχώς φοβάμαι ότι εχθρός είναι εντός των τειχών. Μην πάμε από τη μια άκρη του εκκρεμούς στην άλλη. Η έξοδος από την ΕΕ δεν μπορεί να είναι λύση. Έτσι κι αλλιώς είτε μέσα είτε έξω θα χρειαστεί να παλέψουμε. Ας παλέψουμε και ας αλλάξουμε μυαλά. Sent from my iPad using Tapatalk HD Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
ουτε μαζι σου θα μπορουσε να διαφωνισει κανεις .,. αλλα η διαφορα ισως ειναι οτι δεν θα μας απαγορευε κανεις να κανουμε εισαγωγες ,., απλα (οσσο απλα μπορει να ειναι)θα εισαγουμε μονο με ρευστο και οσο εχουμε .,.,.,.και τα εισαγωγης θα ειναι πανακριβα:ye33: οποτε θα ειχαμε μια πιο δυναμικη αγορα.,., πχ στα ψυγεια που ειπες ειχαμε (ελκο-εσκιμω-ιζολα-πιτσος-) που η τεραστιες εταιριες τις ευρωπης τα καταπιαν.,.,., π.χ μην ξεχνας τα αυτοκινητα τα πονυ.,., και αλλα πολλα.,.., |
Απόσπασμα:
σαν να ακουω τον georgep..........:D |
Απόσπασμα:
:) Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
|
o Κος Τριανταγυλλιδης ειναι απο αυτους τους αριστερους με τις δεξιες τσεπες.......ειναι γνωστο τοις πασοι και κατα δηλωση του.
Δεν μας ειπε ο Κος Τριανταφυλλιδης απο που θα εισαγουμε φαρμακα, οπως λεει και ο φιλος anegis πιο πανω και απο που θα εισαγουμε πετρελαιο και με τι! Ακομα δεν μας λεει ο Κος τριανταφυλιδης - και δεν εχει καταλαβει σχεδον κανεις απο τα μελη του φορουμ - πως θα κινουνται τα GS σε περιπτωση π.χ βλαβης ρελε αντλιας βενζινης, ο οποιος σημερα κοστιζει καπου 100ε και τοτε θα κοστιζει ποιος ξερει ποσο......τον οποιον βεβαια οι δραχμες τις μισθοδοσιας οσων κατοχων GS ακομα θα δουλευουν δεν θα φτανουν ουτε για ζητω....... Ο κος Τριανταφυλλιδης, σαν γνησιος αριστερος, εχει προφανως δεμενο τον γαιδαρο του και δεν φοβαται....οπως φυσικα και ολοι οσοι ονειρευονται πτωχευσεις και δραχμες..... Εδω το λεει ξεκαθαρα καθως και οτι ''ο ελληνας ειναι ικανος να πεινασει αλλα πρεπει να βλεπει μπροστα......'' κι αλλες μακακιες του ειδους......παιδια ανηλικα εχει ο Κος Τριανταφυλλιδης? |
Η πλάκα είναι ότι το κείμενο έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που είχε στο μυαλό του ο Χάρρυ, γιατί καταδεικνύει (έστω και με τις σοβαρές ελλείψεις που αναφέρουν οι anegis και George P) την τεράστια εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές !!!
Καμία σχέση και σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται με την Ελλάδα του ΄70 ή του ΄80 … και βέβαια η προτεινόμενη <<λύση>>, δηλαδή η επιστροφή στο …΄60 (!!!) είναι γελοία και φυσικά ανεφάρμοστη … ;) |
Μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοια έλεγε κι ο Βαρουφακης (και όποιος διαφωνούσε χαρακτηριζόταν <<γυμνοσάλιαγκας>> :rolleyes::rolleyes::rolleyes:) και 2 μήνες μετά έλεγε ακριβώς τα αντίθετα, χώνοντας τα μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή κάποια στελέχη του άφησαν <<αιχμές>> για έξοδο από ευρώ…;)
|
:Απορία:Χωρίς Γερμανικά εισαγώμενα....
:ye02:Καλό αυτό να ησυχάσουν και οι φίλοι μου............... |
Απόσπασμα:
Ακομα και τα γαλατα/τυρια ''ελληνικης'' παραγωγης (πλην φετας) ειναι σχεδον ολα 50-50 με γαλα απο τις παραπανω χωρες. |
Απόσπασμα:
|
"........Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 25 χρόνια, ζώντας με τους συμπατριώτες μου, βιώνοντας μια διαρκώς γενικευόμενη, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, έλεγα ότι αυτό το στυλ θα καταστρέψει την Ελλάδα, μπορεί και την ανθρωπότητα. Έκανα το οτιδήποτε να εκφράσω το αντίδοτο. Μάλλον απ' ό,τι φαίνεται ηττήθηκα.
Στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκε και εγκαθιδρύθηκε ένας μέσος πολίτης, μικροαστός, νεόπλουτος, αρχοντοχωριάτης. Επικυριάρχησε στο κοινωνικό, πολιτικό, ιστορικό, ψυχολογικό, αισθητικό προσκήνιο, καταστρέφοντας τον ρυθμό και το στυλ της χώρας. ...." Από την επιστολή του Μανώλη Ρασούλη Νοέμβριος 2010 |
Απόσπασμα:
Ετσι για την ιστορια, η ελλαδα εκτρεφει καθε χρονο 9,000,000 γιδες (10% του συνολικου αριθμου στην ΕΕ) και 4,500, 000 προβατα (48% του συνολικου αριθμου στην ΕΕ), αρκετα και για εξαγωγες κι οχι να κανουμε εισαγωγες. Εν αντιθεση με το μοσχαρισιο που βαινει μειουμενο, στην ΕΕ για να καταλαβεις εκτρεφονται 62,500,000 μοσχαρια εκ των οποιων στην Ελλαδα μονον τα 682,000!!!!!! δλδ καπου στο 1% της Ευρωπαικης παραγωγης. Τα οποια Ελληνικα βαινουν μειουμενα χρονο με τον χρονο π.χ απο το 2006 μεχρι σημερα ειναι -3,65%. Φυσικα το ιδιο συμβαινει και με το αγελαδινο γαλα το οποιο απο τις 717,000 τονους το 2007 επεσε στους 686,000 τονους το 2009 κι ακομη παρακατω το 2010. Τα στοιχεια ειναι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της EUROSTAT. Oπως καταλαβαινεις αγαπητε Στρατο ο Γιωργος εχει στοιχεια οταν μιλαει ''εχοντας αποψη για σχεδον τα παντα'' και δεν καθεται σε εθνικιστικες μισαλοδοξες φανφαρες ορισμενων φιλων που προτρεπουν σε μπουκοταζ των γερμανικων και λοιπων ευρωπαικων προιοντων προερχομενα απο χωρες που μας κανουν δυσκολη την ζωη ΣΗΜΕΡΑ. Μικρο Google σε καμια περιπτωση δεν ειμαι, ομως το χρησιμοποιω πολυ για να βρισκω εγκυρα στοιχεια απο εγκυρες πηγες. |
ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ.
|
Δεν είναι όλα τοσο απλα πιστεύω ίσως πριν 2 χρόνια να είχαμε το πάνω χέρι τώρα την Ελλάδα την βλέπουν σαν ένα μικρό χωριό τις Κίνας και στα εργατικά χέρια αλλά και στην κατανάλωση :cool:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Μπας και υποψιάζεστε πόσο θα έκανε ο κομπιούτερ και το κινητό που χρησιμοποιείτε αυτή σε δραχμές; το ρουτεράκι σας; Ένα ζευγάρι λάστιχα για τη μηχανή; Έλα ρε παιδιά...
|
Απόσπασμα:
Στον Γουγλη αναζητας αυτο που θελεις να βρεις και μπαινεις στo sait αυτου που θελεις να βρεις....... Θελεις το gsforum? κανεις μια αναζητηση και τσουπ το βρισκεις.... Η ΠΑΣΕΓΕΣ και η EUROSTAT δεν εινaι πηγες του Γοογλη αλλα στον γοογλη θα τις βρεις, αν δεν ξερεις τα σαιτς τους by heart...... Captain my captain don't drive me nuts.......:):):) |
Απόσπασμα:
|
Μιας και τα λέμε όλα...
Παρατηρώντας τα προηγούμενα, βγαίνει αβίαστα σχεδόν το συμπέρασμα, το πόσο εξαρτημένοι ως λαός έχουμε γίνει από την κατανάλωση και ως χώρα από τις εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών... Δεν βγάζω κι εγώ τον ευτό μου, κι εγώ μέσα είμαι στο σύνολο! Ξέρουμε ή μάλλον καταλαβαίνουμε ότι αυτό το είδος συμπεριφοράς και τρόπος ζωής δεν "πάει άλλο", αλλά φοβόμαστε να τον αλλάξουμε διότι έτσι δεν θα έχουμε βενζίνη να ταϊσουμε τα μοτόρια μας, δεν θα έχουμε ανταλλακτικά για να συνεχίσουμε να κινούμε τα μοτόρια μας, δεν θα έχουμε φάρμακα (κανονικά ή γενόσυμα), δεν θα έχουμε κρέας να φάμε...δεν...δεν... κλπ. Δεν λέει όμως κανείς , μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτός ο δρόμος; Απ' ότι φαίνεται κανείς μας δεν είναι πρόθυμος να χάσει την ψευδαίσθηση της κούφιας και ολόενα φθίνουσας ευημερίας, διότι η εξάρτησή μας είναι τέτοια που προτιμούμε αντί να πέσουμε μαχόμενοι, να πέσουμε με μία μπουκία σκ@τ@ στο στόμα... Αρκεί να τον έχουμε μπουκωμένο μέχρι τελευταία στιγμή με κάτι που να θυμίζει φαγητό! Το να μιλάς για αντίσταση ή κάποιου είδους αγώνα, φαντάζει εθνικιστική φανφάρα ή ρομαντισμός στην καλύτερη περίπτωση... Ναι αλλά τις περισσότερες φορές ρομαντικά είναι τα απλά πράγματα της ζωής κι αυτά εχουν αξία μέσα στους αιώνες! Και όσον αφορά για τα περί "εθνικισμού" ο λαός αυτός στην μακραίωνη ιστορία του έμεινε και κρατήθηκε ζωντανός για χιλιάδες χρόνια διότι μπροστά στην ελευθερία της ψυχής του δεν δίστασε να πολεμήσει, πολλές φορές το αδύνατο και βγήκε νικητής, διότι πάντα αυτός που αγωνίζεται ανταμοίβεται! |
Απόσπασμα:
Αααα Στράτο θα σε μαλώσω, ακούς εκεί ΄μικρό Google΄… :u04: :u04: Ο Γιώργος μας είναι το μεγάλο. :ha16: Να μην σου πω, ότι τον Γιώργο συμβουλεύεται η Google και στήνει και γράφει όσα και ότι γράφει. :ye28: Επίσης η Wiki… σύμβουλος εξωτερικός ο Γιώργος μας. Αφού γράφουν κάτι με τρεμάμενο πληκτρολόγιο, περιμένοντας την αντίδραση του Γιώργου μας. :wo20: Έτσι ένα πράμα Στράτο μου. Θα σε μαλώσω… :u07: |
....απλά τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε ότι ισχυρίζεται ο χαρΥ..διότι μας φτάσανε εδώ που είμαστε..
Απορρόφησαν ή κλείσαμε τις Βιομηχανίες μας. Τις τροφές μεγάλο ποσοστό το εισάγουμε αφού οι γεωργοί περνανε επιδοτήσεις και τις κάνανε τζιπ χωρίς έλεγχο..και εμάς μας έβαλαν σε ένα κολπάκι να αναμένουμε τοiphone 5... Και λόγο ότι ο έλληνας απο γενιά σε γενιά είναι της καλοπέρασης δεν μπορούμε να βρεθούμε στο 60 χάνοντας ότι προνόμια έχουμε. |
Απόσπασμα:
Κάνεις μεγάλο λάθος. Μια ιδέα είναι ΟΛΑ. Και τα BMW και τα iPhone etc etc. Αν καλεσθούμε να κολυμπήσουμε στη ΄στέρηση΄, θα το κάνουμε. Το προτιμώ από το ξεπουληθώ σαν λαός στους κωλoσφιχτους. |
Παρ΄όλο που το κλίμα στην χώρα μας είναι εύφορο για καλλιέργιες ( αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα μπορούν να καλλιεργηθούν προϊόντα που υστερούμε) η κακή χρήση επιδότησης απο την ΕΕ έχουν κάνει την Ελλάδα να μην είναι αυτάρκης σε κάποια βασικά είδη διατροφής όπως κρέας , δημητριακά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη .
Είναι όμως τόσο τραγικά τα πράγματα? Δεν νομίζω.... Για να δούμε τα στοιχεία της μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ. http://imageshack.us/a/img819/1056/a...4243345533.jpg Uploaded with ImageShack.us |
...τότε και εσύ ανήκεις σε ένα ποσοστό που είμαι και εγώ..
Η μάζα όμως με γνώμονα τον φόβο και μόνο μην χάσει έστω τα δανεικά .... Τεσπα...μεγάλη κουβέντα.... |
Απόσπασμα:
:u55:Γιώργο μου Όταν εννοώ Γερμανικά Θέλω να με καταλαβαίνεις σε παρακαλώ. Τα ακατανόμαστα που ταλαιπωρούν τους φίλους μου και όχι μόνο................ |
Απόσπασμα:
:Απορία: Γιατί Γιώργο μου τώρα κινούνται.:Απορία: :u56:Πάμε για έλεγχο στον καφέ της τετάρτης. Τι λές..................:ye35: |
Απόσπασμα:
Μα δεν ντρέπεται το Google να δίνει λάθος στοιχεία? :rolleyes: :rolleyes: Ή μήπως ο Γιωργάκης, δίνει λάθος στοιχεία για να νομἰζουμε ότι δεν έχουμε σώσιμο? Μήπως τελικά δεν μαλώσω τον Στράτο, αλλά τον Γιωργάκη. Μας. Τον Π. :u57: Απόσπασμα:
Αν θέλετε μπορώ να σας στείλω από το πίσω κηπάκι μου: http://imageshack.us/a/img837/4567/23002.jpg http://imageshack.us/a/img694/1962/23003y.jpg Λεβάντα Μέντα Λουΐζα Μαρουλάκια Δυόσμο Βασιλικό Ντοματούλες Πιπερίτσες καυτερές (μουδιάζουν τα χείλη και η γλώσσα) Μελιτζάνες Λάχανο κανονικό Λάχανο μωβ. http://imageshack.us/a/img23/8992/23004x.jpg http://imageshack.us/a/img193/8238/23005k.jpg Προς το παρόν… Στο μπροστινό κηπάκι μεγαλώνω γκαζόν, για να θρέψω μοσχάρια. Αν χρειασθεί. Μπας και κονομίσω κιόλας, ένεκα ανεπάρκειας. Και όλα αυτά, πραγματικά βιολογικά, χωρίς χημικά λιπάσματα κλπ. |
..................................:ye02:
|
Απόσπασμα:
:u55:Τα μοσχάρια Χρήστο μου δεν τρώνε γκαζόν. Τουλάχιστον στην Ήπειρο. Για τα Αθηναικά δεν παίρνω και όρκο............:) |
Απόσπασμα:
Τα Αθηναϊκά Νάπο μου είναι αξιόπιστα και όπως ο καλός ο μύλος... Τα αλέθουν ΟΛΑ. |
Απόσπασμα:
Επαναλαμβάνω οτι οι πληροφορίες, τα στοιχεία, οι ειδήσεις και άλλου είδους "αξιόπιστων" πληροφοριών που κατευθύνουν τις γνώμες στο διαδίκτυο είναι προσαρμοσμένα πρός ανάλωση για εκατομμύρια Γιώργους... και δεν θέλω ο φίλος μου να είναι ένας απ' αυτούς...:rolleyes: Λες να σε τρέλλανα παλι; |
Ωραία, όλες οι επίσημες στατιστικές ή στοιχεία για εισαγωγές – εξαγωγές κ.α καθώς και τα στοιχεία των οργανισμών(ΕΕ,ΟΗΕ κ.α.), τόσο όσον αφορούν την Ελλάδα όσο και διεθνώς είναι <<προς κατανάλωση>> !!!
Μπορείς να δώσεις στοιχεία και πήγες αξιόπιστες να μορφωθούμε έγκυρα κι εμείς? |
Δε θυμάμαι ποιός το έχει πρωτοπεί, εγώ το έμαθα από το Γερμανό καθηγητή ορθοδοντικής που είχα την τιμή να είμαι μαθητής του...
"Ποτέ μην εμπιστεύεσαι μιά στατιστική που δεν έχεις χειραγωγήσει ο ίδιος!" :ye33::ye33::ye33: |
Απόσπασμα:
θα γνωριζε την eurostat..............:D |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:05. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!