![]() |
Από κατανάλωση τι λέει το απλό 1200 gs??
Από κατανάλωση τι λέει το απλό 1200 gs?? Παίζει στα 5-5,5 που διαβαζω σε περιοδικά ή έχει διαφορά στην πραγματικότητα? Με ενα ντεπόζιτο πόσα βγάζετε δηλαδή?
|
Απάντηση: Από κατανάλωση τι λέει το απλό 1200 gs??
Καίει όσο ακριβώς λες, το ρεζερβουάρ παίρνει 20λτ, κάνε τις διαιρέσεις και θα βγάλεις άκρη...
|
Με την τιμή της βενζίνης στο 1.69....
Με 1€ κάνεις περίπου 10 χλμ. Βάζω 20 € κάνω περίπου 200 χλμ. Η αυτονομία παίζει περίπου στα 300 με 340 χλμ. Από γέμισμα σε γέμισμα. Σε ευρώ από 27 - 34 € το γέμισμα με ρεζέρβα μαζί στο περίπου. Αρα με υπολογισμούς όντως τόσο πάει 5,5 lt/ 100 χλμ. μέχρι 6 lt/100χλμ ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης σου. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
5,2lt/100km μικτή οδήγηση υπό Κ.Σ.
|
Εγώ πάλι αυτή την κατανάλωση δεν την έχω δει ποτέ. Είμαι 6+ κοντά στα 7L/100 Km. Αλλάζουν πολύ τα δεδομένα συναρτήσει του δεξιού χεριού.
|
5.7 ΜΕ 6,8 ....:ye33:ελπιζω να με αντιλαμβανεσαι:cool:
|
Η κατανάλωση επηρεάζεται και απο τις ταχύτητες που πιάνεις κάθε φορά.
Αμα πηγαίνεις συνέχεια 180 κλάψε την οικονομία. Οτι χέρι και να έχεις ..... Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Κατανάλωση 4,9 - 5,2 στην Αθήνα , πάνω απο 6 σε ταξίδι .
|
Εγω πάλι να πώ κάτι που ισως τρελάνει μερικούς, έχω αναπτύξει εδώ και καιρό ενά οικονομικό τρόπο οδήγησης σε συνθήκες εκτός πολής αλλά εντός λεκανοπεδίου και μέσo όρο έχω απο 4,6l εως 4,8l το πολύ. Και αυτό με Adventure 2010! Οταν κάποτε:( φουλάριζα το τεπόζιτο είχα καταφέρει να δώ μέχρι και 800 km range! |
Απόσπασμα:
Μια μέση 5-5,5 είναι απολύτως εφικτή. ;) |
Με το απλό του 2004 έχω κάνει από 200 εώς 360 χιλιόμετρα με ένα τεπόζιτο και είχα και στις 2 περιπτώσεις καμιά 20 - 30 χιλιόμετρα ακόμα και όλα αυτά και δικάβαλος και τριβάλιτσος, έχει μεγάλη σημασία το πως χρησιμοποιείς το δεξί σου χέρι.
Α! και δεν νομίζω ότι το απλό από το ADV έχει διαφορά στην κατανάλωση.. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Αυτές ακριβώς τις καταναλωσεις έχω και εγω :)!
ΠΟΤΕ δεν υπερβαινω την ταχύτητα των 120χλμ/ώρα. Σε καμμια περίπτωση, είτε στην πόλη, είτε στην εθνική. Για την ακρίβεια, η "τελική" μου είναι, περι τα 110 με 115 χλμ/ώρα! Οι επιταχυνσεις μου επίσης ομαλότατες, και γενικά είναι πολυ "αργός" ο τρόπος οδήγησης μου (το λέω για να προλάβω μερικούς :p). Αυτονομία έχω 400 και κάτι "ψιλά" χλμ στο κάθε ντεποζιτο ;)! Ολα ξεκινάνε απο την υπομονή σου και τον τροπο οδήγησης σου, κοινώς... απ'το "σήμα" που στέλνει ο εγκέφαλος στο δεξι μας χέρι :D!!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Ηρωας είσαι..:p |
Απόσπασμα:
|
Εμένα κυμαίνεται 5,5 - 6,8 σε μικτές διαδρομές.
Για τους από πάνω με κάτω από 5 λίτρα/100 χιλ, απλά:re26: |
ΑΠΟ 4,6 ΕΩΣ 6,1.ΚΑΤΑ ΜΕΣΩ ΟΡΟ ΣΕ ΜΙΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 5,3-5,5 l/100km.
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
εχει μικρη.......;) |
Απόσπασμα:
|
Έχω ένα φιλαρακι που έχει 1200gs του 06 με χωματινα, η τελική του ειναι γύρο στα 110 και βγάζει στο ταξίδι 350χλμ περίπου, εγω με νορμαλ λάστιχα στο ταξίδι βγάζω γύρο στα 150 με 200, αλλά στην πόλη 300+. Οταν όμως Καβαλαω το δίτροχο το τελευταίο που με ενδιαφέρει ειναι η οικονομία. Στο αυτοκίνητο όμως κλαίω και το ευρώ..
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Eγω παλι... χωρις να ειμαι γρηγορος (ουτε και νευρικος, νομιζω) ... δεν εχω δει στην πολη λιγοτερα απο 6.2λ/100χλμ
Εσεις πως εχετε φτασει στα 5,5....5....4,5 απορωωωωωω με την καρδια μου. |
Το μόνο που έχω παρατηρήση είναι με μία σχεδόν σταθερή ταχύτητα 140 χιλ/ώρα χρειάζομαι 6,5 λίτρα/100 και με βαλίτσες έχω μπόνους 1 λίτρο!:ha16:Δηλαδή 7,5/100 και στις 2 περιπτώσεις δικάβαλος με τρακτερωτα..:hi48:
|
Ξέχασα να αναφέρω ότι το στρόμα 650 ΄08 που είχα για ένα πεντάμηνο και 17.000 χιλιόμετρα, έκαιγε το ίδιο με το r1200gs ΄06 ενός φίλου!...:confused:
|
Απο 5,5 εώς και πάνω απο 7. Είναι adv και το λέω γιατι πιστεύω ότι έχει διαφορά με το απλό . Επιπλέον βάρος , μεγαλύτερη ζελατίνα βάλε και τα επιπλέον κιλά τα δικά μου.
Το σημαντικότερο νομίζω είναι το που ζεις. Θερμοκρασία και πυκνότητα αέρα. Εγώ έχω δει μεγάλη διαφορά απο χειμώνα σε καλοκαίρι. Εδώ έχει πολύ κρύο οπότε την παει νεράκι |
Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση, ο τρόπος οδήγησης. Μέχρι τα 90 στον εθνικό, 4,5 κατανάλωση, με κίνδυνο να χαλάσει το μηχανάκι... :), μέχρι τα 120, 5,1 κατανάλωση και από κει και πάνω ότι έχετε ευχαρίστηση...
|
Απόσπασμα:
Τον κίνδυνο να χαλάσει δεν καταλαβαίνω :confused:! |
To μηχανάκι πρέπει να ταξιδεύει σε στροφές γύρω από τη ροπή του. Στο gs είναι η μέγιστη ροπή του είναι στις 5.250.
Οπότε από 4.500 μέχρι 5.500 θεωρητικά κάνει οικονομία χωρίς φθορές κ καπνίσματα. Σε αυτές τις στροφές μετριέται η θεωρητική οικονομία στην κατανάλωση βενζίνης, πιο κάτω είναι θέμα χεριού, βάρους κ αντοχής του αναβάτη του :confused: Θα ήταν ενδιαφέρον να ποστάρουμε την κατανάλωση του GS σε νορμαλ ρυθμούς περιστροφής κοντά στις 5.000 στροφές, ώπου η ταχύτητά του σε ταξίδι είναι αξιοπρεπής. Φυσικά εντός πόλης με συχνές αλλαγές κ ξεκινήματα η κατανάλωση ανεβαίνει δραματικά. |
Σε HP2 enduro με ελεύθερο φίλτρο αέρα, ελεύθερη εξάτμιση, ECU fooler και συνετή οδήγηση αλλά με τάσεις «καρυδώματος», βλέπω 6,0 - 6,5 λίτρα/100χλμ.
Πιο πάνω πάει, λιγότερο με τίποτα. |
Απόσπασμα:
Επισης αυτο που λες οτι στις 4500-5500 μετριεται η θεωρητικη οικονομια ειναι λαθος, καθως στο GS συγκεκριμενα σου λεει στα 90Km/h και στα 120Km/h την θεωρητικη καταναλωση. Τελος η μηχανη απο το μεγιστο της ροπης της και πανω καιει ολο και πιο πολυ. Γενικα η Gs καιει ικανοποιητικα μεχρι τα 140-150 μετα τα 160 ανεβαινει αρκετα η καταναλωση :ye33: |
Οκ τοτε με 5.000-5.500 στροφές (6η) πόσα ΚΜ/Η έχεις κ πόσο καταναλώνει ?
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
α) 90χιλ/ω, β) 120 χιλ/ω, γ) μεικτή χρήση (προσομοίωση οδήγησης ).;) Κάνεις κατασκευαστής δεν δίνει κατανάλωση στην περιοχή της <<μεγίστης ροπής>> και αυτό είναι πράγματι περίεργο.:wha06: Σε αυτήν την περιοχή ο κινητήρας έχει την καλύτερη τιμή της <<ειδικής κατανάλωσης>> λόγο των μικρότερων εσωτερικών αντιστάσεων! (ή να το πω αλλιώς, ο κινητήρας καταβάλει την μικρότερη προσπάθεια για να …λειτουργήσει !):) Τι σημαίνει αυτό θεωρητικά? Ότι εάν στην μεγίστη ροπή το όχημα κινείται με 150 χιλ/ώρα, συμφέρει να καλύψει μια απόσταση 150 χιλ σε μια ώρα, παρά σε δυο κινούμενο με 75 χιλ/ώρα και τις μισές στροφές!:D Αυτά στη θεωρεία που δεν λαμβάνει υπόψη την κίνηση του οχήματος και τις διαφορές αντιστάσεις σε αυτήν την κίνηση, με σημαντικότερη του αέρα!:( Στην πραγματικότητα λοιπόν, απλά θυσιάζουμε τον χρόνο υπέρ της οικονομίας !:cool: Τέλος θεωρίας …. Επί του πρακτέου::D Στο 1100GS μου και στην περιοχή της μέγιστης ροπής (μεγίστη στις 5.250, περιοχή= 5.000-5500 | ταχ.=150-160 χιλ/ω) καίει 6,5 - 6,6 λ/100χιλ μόνος τριβάλιτσος και 6,9 -7,2 με δεύτερο άτομο τριβάλιτσο+τανκ. Οι μετρήσεις αφορούν σε ταξίδια στην ΕΟΑΘ και Εγνατία. Από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι παρόμοια είναι η κατανάλωση και στο 1200(μικροδιαφορές των …0,2-0,3 λ/100χιλ δεν έχουν ουσία) σε αυτές τις ταχύτητες (150-160), δεν γνωρίζω τις στροφές του κινητήρα σε αυτές και πόσο κοντά στην περιοχή της μέγιστης ροπής είναι...:cool2: Κι ένα τεχνικό άρθρο : Ροπή στρέψης και κινητήρες - Εργαστήριο ΜΕΚ & Τεχνολογίας Αυτοκινήτου :cool2::cool2::cool2: |
Το 1200 τι καίει στις 5.500 στροφές ?
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 |
Απόσπασμα:
Νομίζω είναι καλά εώς καλούτσικα. Μέσα στην πόλη πόσο σου έκαιγε με συντηριτική οδήγηση χωρίς ξεσπασματα κ ταρζανιές ? |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!