GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Yπολογιστές - Διαδίκτυο - Consol - Games (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=43)
-   -   Ποιόν σκληρό δίσκο SSD να αγοράσω ??? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=36346)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 18-11-2012 16:10

Ποιόν σκληρό δίσκο SSD να αγοράσω ???

Φίλοι μου,

ψάχνομαι για ν’ αγοράσω ένα σκληρό δίσκο SSD

Το γράφω στο φόρουμ σαν προβληματισμό,

γιατί οι SSDδίσκοι είναι πολύ γρήγοροι κ αξιόπιστοι – ως προς την χρήση …

Κ βασικά, δεν έχουν τα προβλήματα μεταφοράς κ «χτυπήματος», που έχουν οι συμβατικοί – μηχανικοί – δίσκοι …

Είδα παλιό Laptop με celeron να σέρνεται, που με την χρήση κ μόνο SSD δίσκου, ΠΕΤΑΓΕ … :eek:

Σκέφτομαι για 128 GB, για χρήση του σαν C:\

Δηλαδή, για εγκατάσταση μόνο του λειτουργικού και προγραμμάτων …

Για τα αρχεία, το Laptop μου έχει και δεύτερο σκληρό 500 GB

Aυτό που ρωτάω είναι, αν έχετε υπόψιν σας το θέμα SSD

και αν υπάρχουν προτάσεις … :confused:

Τι πρέπει να προσέξει κανείς αγοράζοντας ένα τέτοιο σκληρό δίσκο ???

Όλα τα tips καθώς κ συμβουλές ποιότητος, μάρκας, τιμής ευπρόσδεκτα … :rolleyes:

.

vasorfa 18-11-2012 18:43

Απάντηση: Ποιόν σκληρό δίσκο SSD να αγοράσω ???

Νικολα,

Καλη η τεχνολογια αυτη.....αλλα....νεα......αστο λιγο καιρο να ωριμασει και τα λεμε ξανα!!!

.
Συνεργατης ειχε ασχημα μπερδεμματα με δισκο ssd πριν καποουςηνες.....

Αν παντως ξυνεσαι...:) φροντισε για ενα καλο backup:ye33:

Next please!

gepol 18-11-2012 19:13

Θα σου πρότεινα υβριδκό. Σηκώνει τα windows στο SSD κομάτι του και έχει και άπλετο χώρο για δεδομένα μετά. Το δικό μου μηχάνημα "πέταξε" με το που τον εγκατέστησα. Τον έχω κάτι πάνω απο χρόνο και είμαι πανευτυχής....

https://www.skroutz.gr/c/88/esoterik...seagate+hybrid

...βέβαια εγώ έχω μόνο ένα δίσκο...

alugs 19-11-2012 17:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 796932)
Νικολα,

Καλη η τεχνολογια αυτη.....αλλα....νεα......αστο λιγο καιρο να ωριμασει και τα λεμε ξανα!!!

.
Συνεργατης ειχε ασχημα μπερδεμματα με δισκο ssd πριν καποουςηνες.....

Αν παντως ξυνεσαι...:) φροντισε για ενα καλο backup:ye33:

Next please!

Έτσι έχω ακούσει και εγώ:hmmm:

teo71 19-11-2012 20:28

Λίγο off topic, αλλά ας ρωτήσω..

Μπορώ να τοποθετήσω εσωτερικά στο laptop μου καινούριο και μεγαλύτερο δίσκο??

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 19-11-2012 21:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 797575)
Λίγο off topic, αλλά ας ρωτήσω..

Μπορώ να τοποθετήσω εσωτερικά στο laptop μου καινούριο και μεγαλύτερο δίσκο??

Aν εννοείς μεγαλύτερο σε mb ... ναι ... άνετα ... :)

.

vaska 20-11-2012 10:33

kingston, OCZ vertex 4, Samsung ή Intel. Και οι 4 εταιρίες έχουν παράδοση στην ποιοτική κατασκευή και θα σε καλύψουν πλήρως. Τα 128 GB είναι μια χαρά χωρητικότητα για προγράμματα και λειτουργικό. Ότι παραπάνω θες, σε εξωτερικό.

Gemat 20-11-2012 11:56

Ο ocz Agility 3 120GB εχει εξαιρετικες επιδοσεις και κοστιζει περιπου 90 ευρω.
Βεβαια αυτες οι επιδοσεις αφορουν διαυλο SATA3. Αλλα ακομη και o Agility 2 ειναι πολυ καλη αγορα!

asotosios 20-11-2012 12:21

για να πεταξω και εγω την ερωτηση...

εχω ενα βαιο 7ετιας πλεον με 80γιγα σκληρο τοτε ηταν πολλα:D, μετα απο προσφατο φορματ πεταει και παλι...για οικιακη χρηση δλδ browsing, κατεβαστηρι, λιγο μπανιστιρι:D και κλεισιμο καμιας εκκρεμοτητας απο δουλεια στο σπιτι...
το λαπτοπ της δουλειας ειναι ο σκλαβος και σαν τετοιο του συμπεριφερομαι...:D:D
μιας και οι εποχες ειναι δυσκολες και το λαπτοπ ειναι σε αριστη λειτουργικη και εμφανισιακη κατασταση...
πιστευεται οτι αν προχωρουσα σε μια τετοια "επενδυση" δλδ και μεγαλυτερη χωριτηκοτητα αλλα ουσιαστικα αλλο τροπο λειτουργιας του σκληρου θα του εδινε φτερα...???
Αξιζει...???
Γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν θα ηθελα να τον πεταξω ειναι κριμα...

aaaa και μιας και ειμαι σκραπας σε αυτα τα τεχνολογικα...ποσο θα παει το μαλλι...τοποθετησης φορματ κτλ κτλ πλυν της αγορας δλδ του δισκου...

Gemat 20-11-2012 13:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 797995)
για να πεταξω και εγω την ερωτηση...

εχω ενα βαιο 7ετιας πλεον με 80γιγα σκληρο τοτε ηταν πολλα:D, μετα απο προσφατο φορματ πεταει και παλι...για οικιακη χρηση δλδ browsing, κατεβαστηρι, λιγο μπανιστιρι:D και κλεισιμο καμιας εκκρεμοτητας απο δουλεια στο σπιτι...
το λαπτοπ της δουλειας ειναι ο σκλαβος και σαν τετοιο του συμπεριφερομαι...:D:D
μιας και οι εποχες ειναι δυσκολες και το λαπτοπ ειναι σε αριστη λειτουργικη και εμφανισιακη κατασταση...
πιστευεται οτι αν προχωρουσα σε μια τετοια "επενδυση" δλδ και μεγαλυτερη χωριτηκοτητα αλλα ουσιαστικα αλλο τροπο λειτουργιας του σκληρου θα του εδινε φτερα...???
Αξιζει...???
Γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν θα ηθελα να τον πεταξω ειναι κριμα...

aaaa και μιας και ειμαι σκραπας σε αυτα τα τεχνολογικα...ποσο θα παει το μαλλι...τοποθετησης φορματ κτλ κτλ πλυν της αγορας δλδ του δισκου...

Οι υπολογιστες 7ετιας δεχονται σκληρους δισκους τυπου parallel ATA και οχι serial ATA (SATA). Οι νεοι SSD δισκοι κατασκευαζονται αποκλειστικα για συνδεση SATA.
Αρα δεν ειναι δυνατο να τοποθετηθει ενας τετοιος δισκος στο Vaio σου...

vaska 20-11-2012 13:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 798019)
Οι υπολογιστες 7ετιας δεχονται σκληρους δισκους τυπου parallel ATA και οχι serial ATA (SATA). Οι νεοι SSD δισκοι κατασκευαζονται αποκλειστικα για συνδεση SATA.
Αρα δεν ειναι δυνατο να τοποθετηθει ενας τετοιος δισκος στο Vaio σου...

Η Sony μιας και είναι πανάκριβη συνηθίζει να προηγείται τεχνολογικά των υπολοίπων κατασκευαστών, οπότε μην απορήσει ο φίλος αν ο δίσκος του είναι sata. Μια ματιά από κάποιον που ξέρει ποτέ δεν βλάπτει

Gemat 20-11-2012 13:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 798025)
Η Sony μιας και είναι πανάκριβη συνηθίζει να προηγείται τεχνολογικά των υπολοίπων κατασκευαστών, οπότε μην απορήσει ο φίλος αν ο δίσκος του είναι sata. Μια ματιά από κάποιον που ξέρει ποτέ δεν βλάπτει

H τεχνολογια SATA βγηκε στην αγορα κατα το 2004 οποτε δεν αποκλειεται...
...με μια αναζητηση των χαρακτηριστικων του λαπτοπ στο γκουγκλ, ειναι πιθανο να βγει ακρη..

endy72 20-11-2012 15:16

Να κάνω και εγώ μια χαζή ερώτηση. Οι ssd σκληροί, αποδίδουν και σε διπύρινους επεξεργαστές η θέλουν μόνο τετραπύρινο;;;;:confused:

asotosios 20-11-2012 16:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 798030)
H τεχνολογια SATA βγηκε στην αγορα κατα το 2004 οποτε δεν αποκλειεται...
...με μια αναζητηση των χαρακτηριστικων του λαπτοπ στο γκουγκλ, ειναι πιθανο να βγει ακρη..

οκ θα δω μοντελο και θα προσπαθησω (που δεν το βλεπω) να βγαλω...ακρη...το πολυ πολυ σας τα ποσταρω εδω και με λετε και εσεις την γνωμη σας...

αν ειναι ομως πιστευεται οτι αξιζει τα 100-120€ για εναν τετοιο δισκο...ή να τον αφησω ως εχει και βλεπουμε...!!!

Αν ειναι να δω αισθητη διαφορα θα ειναι μια καλη και σχετικα φθηνη αναβαθμιση στον παππουλη...:D
δεδομενου οτι ενα λαπτοπ πλεον ειναι γυρω στα 500€...!!!

gemanolo 20-11-2012 17:14

Ο επεξεργάστηκε δεν εχει καμία σχέση
Οι σύγχρονοι δίσκοι ειναι SATA 3
Θα πρεπει να δείτε τον υπολογιστή σας αν υποστηρίζει αυτήν την τεχνολογία
Αν όχι ( και ειναι πχ SATA 2 ) πάρτε έναν φθηνότερο ( και αργότερο ) γιατι ουτος η άλλος δεν υποστηρίζει την έξτρα ταχύτητα
Επίσης επειδή υπάρχει και ένα θέμα με το trimming καλο ειναι να βάλουμε τελευταίας γενιάς λειτουργικό (Osx - umbuntu η windows )

kostdim 20-11-2012 17:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemanolo ( 798111)
Αν όχι ( και ειναι πχ SATA 2 ) πάρτε έναν φθηνότερο ( και αργότερο ) γιατι ουτος η άλλος δεν υποστηρίζει την έξτρα ταχύτητα
Επίσης επειδή υπάρχει και ένα θέμα με το trimming καλο ειναι να βάλουμε τελευταίας γενιάς λειτουργικό (Osx - umbuntu η windows )

:u60::u60::u60:Άλλο τώρα αυτό;;;; Τι είναι το triming ;;;;;;;;;:Απορία::Απορία::Απορία:

Cherouvim 20-11-2012 18:19

Πρόσφατα "φόρεσα" πάνω έναν ssd της ocz vertex 3 120gb. φόρτωσα και τα windows 8 και το σύστημα πετάει!!!!

asotosios 20-11-2012 19:40

Λοιπον οπως υποσχεθηκα...Δεν εβγαλα ακρη...οριστε το μοντελο αν καποιος μπορει να βοηθησει...με το αν περνει ή οχι SSD...

Λεπον...
Sony Vaio VGN-FJ1S
Intel Pentium M740, 1.73GHz...
HDD: 80GB/Go (αυτο το Go δεν ξερω τι ειναι...:D)

αν μπορει καποιος να βοηθησει...τον Ευχαριστω εκ των προταιρων...
;)

kostdim 20-11-2012 20:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Cherouvim ( 798138)
Πρόσφατα "φόρεσα" πάνω έναν ssd της ocz vertex 3 120gb. φόρτωσα και τα windows 8 και το σύστημα πετάει!!!!

Μπορείς να γράψεις την σύνθεση του λάπτοπ σου ;;;

Cherouvim 20-11-2012 20:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostdim ( 798229)
Μπορείς να γράψεις την σύνθεση του λάπτοπ σου ;;;

Φυσικά, είναι το HP Pavilion DV7-1150ev
Cpu: Intel Core 2 Duo P8600 2.40GHz 64bit
Ram : 3gb
Graphics Card: GeForce 9600M GT 512

Cherouvim 20-11-2012 20:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 798215)
Λοιπον οπως υποσχεθηκα...Δεν εβγαλα ακρη...οριστε το μοντελο αν καποιος μπορει να βοηθησει...με το αν περνει ή οχι SSD...

Λεπον...
Sony Vaio VGN-FJ1S

;)

To laptop σου πέρνει Ssd αλλά επειδή είναι παλιάς τεχνολογίας έχει SATA 1 , δεν θα έχεις τις αποδόσεις του SATA 2 η 3. Πάντως σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον HDD που έχεις τώρα.

vaska 20-11-2012 22:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Cherouvim ( 798251)
To laptop σου πέρνει Ssd αλλά επειδή είναι παλιάς τεχνολογίας έχει SATA 1 , δεν θα έχεις τις αποδόσεις του SATA 2 η 3. Πάντως σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον HDD που έχεις τώρα.

Η διαφορά ταχύτητας ssd και hdd συμβατικού με κινούμενα μέρη είναι χαώδης. Η αλλαγή του συμβατικού δίσκου με τεχνολογίας ssd είναι ίσως η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος σε παλιό μηχάνημα ασχέτως sata I, sata II, και sata III.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 21-11-2012 01:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 798281)
Η διαφορά ταχύτητας ssd και hdd συμβατικού με κινούμενα μέρη είναι χαώδης. Η αλλαγή του συμβατικού δίσκου με τεχνολογίας ssd είναι ίσως η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος σε παλιό μηχάνημα ασχέτως sata I, sata II, και sata III.

Λογικά εμένα θα έχει Sata II ???

.

vaska 21-11-2012 07:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 798344)
Λογικά εμένα θα έχει Sata II ???
.

Κατά πάσα πιθανότητα ναι, μιας και είναι μοντέλο του 08, και απ' όσο φαίνεται στο ταμπελάκι έχεις 2 δίσκους εσωτερικούς και σύνδεση e-sata που σημαίνει σε απλά Ελληνικά ότι μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό που έχει e-sata port και να έχεις ταχύτητες εσωτερικού δίσκου χωρίς δηλ τους περιορισμούς από το πρωτόκολλο USB.

asotosios 21-11-2012 09:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Cherouvim ( 798251)

Ευχαριστω πολυ...

οπως το καταλαβαινω θα πρεπει να παρω εναν ssd ο οποιος να εχει μικρη σχετικα χωριτητκοτητα (80-100Gb) ωστε η τιμη του να ειναι σχετικα χαμηλη ετσι και αλλιως εχω 2 τερα εξωτερικο για αποθηκευση πραγματων...μιας και δεν μπορει να τον εκμεταλευτει στο επακρων λογο οτι ειναι Σατ 1 και οχι Σατ 2 ή 3...(το εμαθα και αυτο τρομαρα μου:D)...

Η τοποθετηση ειναι απλη δουλεια...???

endy72 21-11-2012 12:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemanolo ( 798111)

Ευχαριστώ:ye33::th11:

Gemat 21-11-2012 14:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 798215)

Λεπον...
Sony Vaio VGN-FJ1S

;)

Τα χαρακτηριστικα σου φορητου σου συμφωνα με την ιστοσελιδα της Sony ειναι τα παρακατω...
Sony : Specification for VGN-FJ1S/W | VGN-FJ1S/W technical specifications

..και αναφερουν οτι ο 80αρης δισκος που ηδη εχεις ειναι τεχνολογιας IDE (οχι SATA).

Δεν ξερω που βρηκε ο παραπανω συμφορουμιτης οτι ειναι SATA1, αλλα νομιζω οτι κανει λαθος.

Cherouvim 21-11-2012 16:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 798625)
Τα χαρακτηριστικα σου φορητου σου συμφωνα με την ιστοσελιδα της Sony ειναι τα παρακατω...
Sony : Specification for VGN-FJ1S/W | VGN-FJ1S/W technical specifications

..και αναφερουν οτι ο 80αρης δισκος που ηδη εχεις ειναι τεχνολογιας IDE (οχι SATA).

Δεν ξερω που βρηκε ο παραπανω συμφορουμιτης οτι ειναι SATA1, αλλα νομιζω οτι κανει λαθος.

Όντως έχεις δίκιο, το site της sony τουλάχιστον το ευρωπαϊκό δείχνει ότι έχει ide δίσκο. Πάντως το ίδιο μοντέλο το βγάζει και με sata.

Όπως και να έχει αν μπορεί ο φίλος να βγάλει μια φώτο τον δίσκο να δούμε ακριβώς τι τεχνολογίας είναι.

asotosios 21-11-2012 20:11

το λαπτοπ ειναι αγορασμενο απο Αγγλια...τοτε ζουσα εκει...
παιζει λοιπον να ισχυει οτι λεει το αγγλικο σαιτ και οχι το Ευρωπαικο...

τωρα για να ειμαι σιγουρος θα πρεπει να παω σε καποιον να το δει...κεφτες θα γινουν και τα παιδια αυτα...???:D
γιατι οσο και να το κοιταω εγω το ατιμο δεν μου απανταει αν ειναι ή αν δεν ειναι συμβατο με τους ssd...και να πεις οτι δεν το ρωτησα...1000φορες...αλλα το ατιμο τσιμουδια...:sm3::sm3:

vaska 21-11-2012 20:28

2 Συνημμένο(α)
Κοίτα, την βοήθεια των παιδιών που δεν πρέπει να γίνουν κλέφτες θα την χρειαστείς έτσι κι αλλιώς, για να σου μεταφέρουν το λειτουργικό και τ' αρχεία σου από τον έναν στον άλλο δίσκο χωρίς ν' αναγκαστείς να κάνεις επανεγκατάσταση λειτουργικού. Αλλά μιας κι έγινε τόσος ντόρος γύρω από sata & ide, με δυο βιδούλες ξεβίδωμα θα σου λυθούν οι απορίες. Ψάξε λοιπόν στο κάτω μέρος του λαπτοπ να βρεις ένα στενόμακρο καπάκι που συνήθως έχει ανάγλυφο το σχήμα 1, ξεβιδώνεις τις βιδούλες και αφαιρείς τον δίσκο. Αν στο πίσω μέρος ο δίσκος σου είναι με καρφάκια σαν τον δεξί του σχήματος 2 , ξεχνάς ssd, αν είναι σαν τον αριστερό του σχήματος2, μπορείς να βάλεις ssd.

gepol 22-11-2012 00:42

Αλλιως, κατέβασε αυτο το προγραμματάκι, να σου πεί ακριβώς τι έχεις...

MajorGeeks.Com - Contacting Download Site

asotosios 22-11-2012 21:31

3 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 798935)
Αλλιως, κατέβασε αυτο το προγραμματάκι, να σου πεί ακριβώς τι έχεις...

MajorGeeks.Com - Contacting Download Site

για να δουμε το πετυχα...εβαλα οτι πιστευω οτι μπορει να σχετιζεται με τον δισκο...μπορει βεβαια να μην εχει και καμια σχεση αλλα νεβερ μαιντ η προσπαθεια μετραει...:D

vaska 22-11-2012 21:52

Στο δεύτερο συνημμένο αν μπορώ να διακρίνω καλά (έχεις πολύ μικρή ανάλυση κι αναγκάστηκα να μεγεθύνω και το αποτέλεσμα είναι δυσδιάκριτο) λέει ότι έχεις sata 1. όμως επιμένω ότι η καλύτερη λύση είναι να ξεκουμπώσεις τον σκληρό και να τον συγκρίνεις με τις φωτο που έχω βάλει. Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές οι κατασκευαστές να έχουν ενσωματώσει την υποδομή αλλά να μην την χρησιμοποιούν στο ένα μοντέλο αλλά να την δίνουν σαν πλεονέκτημα στο επόμενο. Οπότε κάνε έναν κόπο (ουσιαστικά δεν είναι ούτε 5 λεπτά) για να μάθεις σίγουρα και να πράξεις αναλόγως.

gepol 23-11-2012 06:06

Συμφωνώ με vaska κατ' αρχήν, και....

Απο ότι διάβασα στο νετ, μάλλον πρέπει να φοράς SATΑ, οι περισσότερες αναφορές αυτό λένε. Ομως σε αρκετά σημεία διάβασα ότι υπήρχε πρόβλημα να αναγνωρίσει η BIOS όλη την χωρητικότητα ενός μεγαλύτερου δίσκου, πράγμα που μπορεί να αφορά συγκεκριμένα μηχανήματα η/και δίσκους, μπορεί και όχι. Η SONY δεν έχει βγάλει BIOS update για το μηχάνημα απο ότι λένε, και ίσως να πρέπει να το ελέγξεις.

EDIT: Είδα κάποια updates για την BIOS στο site της SONY απο το 2006. Πρέπει να το ελέγξεις.

Ισως είναι καλύτερα λοιπόν να δοκιμάσεις ένα δίσκο στο μηχανημά σου πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά. Αν θέλεις μπορείς να περάσεις απο το μαγαζί μου η το σπίτι (είμαστε σχετικά κοντά), να κάνουμε μια δοκιμή - έχω ένα 320 και ένα 750GB SATA, και έχω και τα εργαλεία να τον αλλάξουμε και να τον τσεκάρουμε...

Αλλιώς πας σε ένα κουμπιουτεράδικο Πλαίσιο πχ και τους λες να στον αλλάξουν αυτοί αγοράζοντάς τον. Δεν νομίζω να σε χρεώσουν κάτι (εκτός αν τους βάλεις να κάνουν εγκατάσταση λειτουργικού)

vaska 23-11-2012 07:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 799601)
Συμφωνώ με vaska κατ' αρχήν, και....

Απο ότι διάβασα στο νετ, μάλλον πρέπει να φοράς SATΑ, οι περισσότερες αναφορές αυτό λένε. Ομως σε αρκετά σημεία διάβασα ότι υπήρχε πρόβλημα να αναγνωρίσει η BIOS όλη την χωρητικότητα ενός μεγαλύτερου δίσκου, πράγμα που μπορεί να αφορά συγκεκριμένα μηχανήματα η/και δίσκους, μπορεί και όχι. Η SONY δεν έχει βγάλει BIOS update για το μηχάνημα απο ότι λένε, και ίσως να πρέπει να το ελέγξεις.

EDIT: Είδα κάποια updates για την BIOS στο site της SONY απο το 2006. Πρέπει να το ελέγξεις.

Ισως είναι καλύτερα λοιπόν να δοκιμάσεις ένα δίσκο στο μηχανημά σου πριν προχωρήσεις σε κάποια αγορά. Αν θέλεις μπορείς να περάσεις απο το μαγαζί μου η το σπίτι (είμαστε σχετικά κοντά), να κάνουμε μια δοκιμή - έχω ένα 320 και ένα 750GB SATA, και έχω και τα εργαλεία να τον αλλάξουμε και να τον τσεκάρουμε...

Αλλιώς πας σε ένα κουμπιουτεράδικο Πλαίσιο πχ και τους λες να στον αλλάξουν αυτοί αγοράζοντάς τον. Δεν νομίζω να σε χρεώσουν κάτι (εκτός αν τους βάλεις να κάνουν εγκατάσταση λειτουργικού)

15 € + ΦΠΑ με το καλημέρα σας (και είναι λογικό).
Με τη χωρητικότητα δεν θα έχει πρόβλημα μιας και φοράει ήδη 80gb και θα πάει στα 128, που σημαίνει μικρή διαφορά. Τον 750άρη πιθανότατα δεν θα τον δει παρά μόνο μα bios update.
Από την άλλη ένας άνθρωπος που δηλώνει άσχετος με τους υπολογιστές και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον sata από τον IDE, δεν πάει έτσι απλά ν' αλλάξει δίσκο. Θα βγάλει γραμμένο δίσκο με λειτουργικό και αρχεία του και θα βάλει τάμπουλα ράσα, οπότε νιέτ εκκίνηση νιέτ αρχεία. Καλύτερα να το κάνει κάποιος που να γνωρίζει και να του μεταφέρει αυτούσια τα δεδομένα από τον έναν στον άλλο, οπότε και το μηχάνημα θα ξεκινήσει όπως ξεκινούσε και ο χρήστης δεν θα παιδευτεί περαιτέρω. Αν κρίνω από τις τιμές που παίζουν Πάτρα και από αυτά που χρεώνω εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις, η επιβάρυνση θα είναι περίπου 30 ευρώ με το φπα.

asotosios 23-11-2012 10:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 799627)
15 € + ΦΠΑ με το καλημέρα σας (και είναι λογικό).
Με τη χωρητικότητα δεν θα έχει πρόβλημα μιας και φοράει ήδη 80gb και θα πάει στα 128, που σημαίνει μικρή διαφορά. Τον 750άρη πιθανότατα δεν θα τον δει παρά μόνο μα bios update.
Από την άλλη ένας άνθρωπος που δηλώνει άσχετος με τους υπολογιστές και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον sata από τον IDE, δεν πάει έτσι απλά ν' αλλάξει δίσκο. Θα βγάλει γραμμένο δίσκο με λειτουργικό και αρχεία του και θα βάλει τάμπουλα ράσα, οπότε νιέτ εκκίνηση νιέτ αρχεία. Καλύτερα να το κάνει κάποιος που να γνωρίζει και να του μεταφέρει αυτούσια τα δεδομένα από τον έναν στον άλλο, οπότε και το μηχάνημα θα ξεκινήσει όπως ξεκινούσε και ο χρήστης δεν θα παιδευτεί περαιτέρω. Αν κρίνω από τις τιμές που παίζουν Πάτρα και από αυτά που χρεώνω εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις, η επιβάρυνση θα είναι περίπου 30 ευρώ με το φπα.

θα κανω την εγχειρηση απλα ειπα να μην σκαλισω...γιατι εχω δυο παρομοια πορτακια στην κατω πλευρα του λαπτοπ...και κανενα απο τα δυο δεν εχουν το σηματακι που μου ειπες οτι λογικα θα επρεπε να ειχαν...
δεν κανει κοπο απο οτι ειδα 4+4 βιδακια ειναι...
ανοιγω καποια στιγμη το ΣΚ και σας ενημερωνω...

οσο για την αλλαγη σιγουρα δεν θα την κανω μονος μου, μιας και ασχετος απο πισια...!!!

gepol 23-11-2012 11:21

E...άμα είναι να το σκαλίσεις μόνος.... :p:p

Disassembling your Sony VAIO VGN-FJ1S/W laptop Service manuals

asotosios 23-11-2012 12:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gepol ( 799726)
E...άμα είναι να το σκαλίσεις μόνος.... :p:p

Disassembling your Sony VAIO VGN-FJ1S/W laptop Service manuals

Ok

asotosios 24-11-2012 09:24

1 Συνημμένο(α)
Ανοιξα ειδα...δεν καταλαβα τιποτα...αναμενομενο...!!!

πηρα φωτο για τους ειδικους του φορουμ...!!!

Παιζει να μην ειναι και αυτο που πρεπει να δειτε...αλλα τι να κανεις...η προσπαθεια μετραει...!!!

Cherouvim 24-11-2012 09:35

Όπως είναι ο δίσκος σήκωσε τον να βλέπουμε τις ακίδες που έχει απο τα αριστερά όπως φαίνεται στην photo

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:10.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!