GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Tροφοδοσια απο can-bus (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=36410)

kwstas 20-11-2012 15:17

Tροφοδοσια απο can-bus

Πριν λιγο απεκτησα ενα zumo 550 της Garmin :ha16: και θα ηθελα να παρω ρευμα απο το συστημα can-bus της μηχανης για τη συσκευη και ενα αναπτηρα επιπλεον.

Θα ηθελα να δινει ρευμα μονο οταν ειναι ανοιχτος ο διακοπτης και οταν σβηνω να σταματαει η τροφοδοσια για να μη μεινω απο μπαταρια!:D

Αν το εχει κανει καποιος και ειναι σχετικα ευκολο να μη τρεχω συνεργειο μονο για αυτο, πιανουν και λιγο τα χερακια μου!

ThanDim 20-11-2012 16:14

Απάντηση: Tροφοδοσια απο can-bus

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από faker ( 798054)
Πριν λιγο απεκτησα ενα zumo 550 της Garmin :ha16: και θα ηθελα να παρω ρευμα απο το συστημα can-bus της μηχανης για τη συσκευη και ενα αναπτηρα επιπλεον.

Θα ηθελα να δινει ρευμα μονο οταν ειναι ανοιχτος ο διακοπτης και οταν σβηνω να σταματαει η τροφοδοσια για να μη μεινω απο μπαταρια!:D

Αν το εχει κανει καποιος και ειναι σχετικα ευκολο να μη τρεχω συνεργειο μονο για αυτο, πιανουν και λιγο τα χερακια μου!

Τι μοντέλο είναι η μηχανή σου; Τον αναπτήρα τον θες για κάτι συγκεκριμένο ή απλά να υπάρχει για οτιδήποτε;;;

kwstas 20-11-2012 16:29

2006 και τον αναπτηρα τον θελω για οτιδηποτε μπορει να χρειαστει σε ενα ταξιδι, κινητο, κομπρεσερακι ελαστικων κτλ.

TASOS GS 20-11-2012 16:46

υπαρχει στο λαιμο του τιμονιου μια φισα - αναμονη

θα παρεις και την προεκταση της απο την αντιπροσωπια
20 γιουργια περιπου τοποθετεις και μια πριζα 12 v

και εισαι οκ...

ThanDim 20-11-2012 16:58

Αμα είναι να βάλεις στον αναπτήρα, συσκευές με μεγάλη κατανάλωση - πχ κομπρεσεράκι - τότε το can-bus μουλαρώνει και κόβει αυτόματα. Δοκίμασε το στον μαμά-αναπτήρα και θα δεις....

Τώρα, οι λύσεις που υπάρχουν:
1. Βάζεις τον αναπτήρα σε σημείο που να μην φαίνεται πολύ και παίρνεις ρευμα κατευθείαν από την μπαταρία. Ετσι μπορείς να έχεις όσο ρεύμα θες, όποτε το θες... Για το zumo παίρνεις το παρακάτω φισάκι από την BMW και παίρνεις ρεύμα από μια αναμονή που βρίσκεται μεταξύ λαιμού και ντεπόζιτου (Ελπίζω στο adve να μην τη χρησιμοποιούν για κάτι άλλο...)

http://i733.photobucket.com/albums/w...Diafora/66.jpg

2. Αν επιμένεις να μην έχει ρευμα ο αναπτήρας όταν είναι ο κεντρικός διακόπτης στο off, τότε πρέπει να φτιάξεις κύκλωμα με ρελέ. Αυτός θα παίρνει ρεύμα απευθείας από την μπαταρία και εντολή μόνο όταν γυρίζει το κλειδί. Τέτοια εντολή θα μπορείς να πάρεις χρησιμοποιόντας το καλώδιο με την αναμονή που ανέφερα πριν ή "κλέβοντας" ρεύμα από το καλώδιο της ψείρας...
Πάνω σε αυτό το κυκλωμα μπορείς να βάλεις και το GPS.

3. Συνδιασμός των προηγούμενων! Αναπτήρας με ρελέ από την ψείρα και GPS από την έτοιμη αναμονή της BMW

Ελπίζω να σε κάλυψα............... :ye33:

TASOS GS 20-11-2012 17:00

Για την ακριβεια

http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...F%CF%82-19752/

ThanDim 20-11-2012 17:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TASOS GS ( 798090)
υπαρχει στο λαιμο του τιμονιου μια φισα - αναμονη

θα παρεις και την προεκταση της απο την αντιπροσωπια
20 γιουργια περιπου τοποθετεις και μια πριζα 12 v

και εισαι οκ...

Τάσο αυτή ειδικά η αναμονή είναι για ηλεκτρονικές συσκεύες και εντολή για ρελέδες. Δεν μπορεί να παρέχει ρευμα σε ενεργοβόρες συσκευές

kostdim 20-11-2012 17:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από faker ( 798054)

Δεν μπορείς να τα κάνει όλα από όλα:ye33:
Για το zumo παίρνεις από την έτοιμη φισούλα κάτω από το φανάρι.Δίνει ρεύμα μόνο με ανοιχτό διακόπτη.
Για κομπρεσέρ ΜΟΝΟ από το έτοιμο πριζάκι κάτω από τη σέλα:ye33::ye33::ye33:
Καλή επιτυχία:ye02:

kwstas 20-11-2012 19:29

Με καλυψατε πληρως!

Σας ευχαριστω για την βοηθεια και την αμεσοτητα!!!

siraxanz 20-11-2012 19:57

Κώστα η μηχανη μου έχει έρθει απο Αγγλία και είχε επάνω την βαση για το 550..

Ο Άγγλος ηλεκτρολόγος έχει συνδέσει την βάση στην μπαταρία με μια 15Α ασφαλεια.

Η πείρα μου από την μέχρι τώρα λειτουργεία του 550

μου λέει ότι δεν χρειάζετε να είναι ελεγχόμενο το ζουμο απο το διακόπτη γιατι

κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις την μηχανή, ανοιγοκλείνει και το ζούμο...

Είναι κάτι που δεν θέλεις...(χρειάζεται αρκετή ώρα να εκκινήσει...)

Μπορείς βέβαια να είσαι με τεταμένη προσοχή ώστε

όταν σε ρωτήσει το ζούμο αν θελεις να συνεχίσει αυτό να είναι αναμμένο

να πατήσεις το ανάλογο κουμπάκι στην οθόνη και να μην σβήσει...στην περίπτωση που το συνδέσεις στο διακόπτη..

Πάντως έχω βολευτεί... ξεκινώ τις ετοιμασίες να ντυθώ να πάω κάπου ταξιδι,

αν είναι επάνω το ζουμο πατάω ΟΝ και το ξανασβύνω στον καφέ η στην ταβέρνα...:D

Αν το έχω βγάλει απο την βάση, μόλις το τοποθετήσω πάλι στην βαση, επειδη έχει συνέχεια ρεύμα ανάβει και

κάνω τις όποιες ρυθμίσεις θέλω χωρίς να χρειαστεί να έχω αναμμένο διακοπτη...

γενικα με βόλεψε, έτσι όπως το είχε συνδέσει ο Άγγλος τεχνικός.

Από την άλλη για το κομπρεσεράκι έχω μιά πρίζα αναπτήρα με κροκοδειλακια στο συν κ πλην, (απο ναυτιλιακά την αγόρασα)

http://www.emimikos.gr/shop/images/C/krokodilakia.jpg

αν και όποτε μου χρειαστεί, την βάζω στην μπαταρία + - με τα κροκοδειλακια και φουσκώνω το λάστιχο..

Ουτε μπρίζες ούτε τπτ...

Αυτα απο την δική μου εμπειρία ...:ye02:

kwstas 20-11-2012 20:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 798224)
Κώστα η μηχανη μου έχει έρθει απο Αγγλία και είχε επάνω την βαση για το 550..

Ο Άγγλος ηλεκτρολόγος έχει συνδέσει την βάση στην μπαταρία με μια 15Α ασφαλεια.

Η πείρα μου από την μέχρι τώρα λειτουργεία του 550

μου λέει ότι δεν χρειάζετε να είναι ελεγχόμενο το ζουμο απο το διακόπτη γιατι

κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις την μηχανή, ανοιγοκλείνει και το ζούμο...

Είναι κάτι που δεν θέλεις...(χρειάζεται αρκετή ώρα να εκκινήσει...)

Μπορείς βέβαια να είσαι με τεταμένη προσοχή ώστε

όταν σε ρωτήσει το ζούμο αν θελεις να συνεχίσει αυτό να είναι αναμμένο

να πατήσεις το ανάλογο κουμπάκι στην οθόνη και να μην σβήσει...στην περίπτωση που το συνδέσεις στο διακόπτη..

Πάντως έχω βολευτεί... ξεκινώ τις ετοιμασίες να ντυθώ να πάω κάπου ταξιδι,

αν είναι επάνω το ζουμο πατάω ΟΝ και το ξανασβύνω στον καφέ η στην ταβέρνα...:D

Αν το έχω βγάλει απο την βάση, μόλις το τοποθετήσω πάλι στην βαση, επειδη έχει συνέχεια ρεύμα ανάβει και

κάνω τις όποιες ρυθμίσεις θέλω χωρίς να χρειαστεί να έχω αναμμένο διακοπτη...

γενικα με βόλεψε, έτσι όπως το είχε συνδέσει ο Άγγλος τεχνικός.

Από την άλλη για το κομπρεσεράκι έχω μιά πρίζα αναπτήρα με κροκοδειλακια στο συν κ πλην, (απο ναυτιλιακά την αγόρασα)

http://www.emimikos.gr/shop/images/C/krokodilakia.jpg

αν και όποτε μου χρειαστεί, την βάζω στην μπαταρία + - με τα κροκοδειλακια και φουσκώνω το λάστιχο..

Ουτε μπρίζες ούτε τπτ...

Αυτα απο την δική μου εμπειρία ...:ye02:

Eχεις δικιο Χαρη, το ιδιο ειχε κανει και ο Στεφανος (N4PST3R) και τελικα εβαλε συνεχομενο για να αποφυγει το αναψε-σβησε!
Η καλωδιωση του zumo ειχε ασφαλεια αλλα ελεγε 2, θα βαλω μια 15Α και το βαζω απευθειας στη μπαταρια!
Για τον αναπτηρα, επειδη δεν θελω να τρυπησω πλαστικα κτλ, ουτε να το εχω χυμα με δεματικα στο κοντερ, θα το κανω αφαιρουμενο με φυσακι ετσι ωστε να κανω αναμονη και στα μικρα μηχανακια μηπως χρειαστει το gps σε εμενα ή τον αδερφο μου!

:th11: για αλλη μια φορα!

VDR 20-11-2012 23:51

Πριζα για φορτιστές, τρόμπες κτλ. θα πρότεινα αυτή της touratech με κόστος 34γιούρια (αν θυμάμαι καλά), έχει ασφαλεια 15Α και συνδέεται απευθείας στη μπαταρία. Προσωπικά την έβαλα στο DR στις 80.000km και πρίν 5 περίπου χρόνια που χάλασε το κοντεράκι της έγραφε 478.000km..σήμερα εξακολουθεί να δουλεύει..(το πριζάκι). Το ίδιο έχω και στο bmwεδάκι. Όσο για την μαμά αναμονή στο λαιμό, θα μπορούσες να την χρησιμοποιήσεις για ηλεκτρονικές συσκευές όπως gps,(αυτό το ανέφεραν και συμφορουμήτες παραπάνω). Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.:ye33:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 21-11-2012 00:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από VDR ( 798314)
Πριζα για φορτιστές, τρόμπες κτλ. θα πρότεινα αυτή της touratech με κόστος 34γιούρια (αν θυμάμαι καλά), έχει ασφαλεια 15Α και συνδέεται απευθείας στη μπαταρία. Προσωπικά την έβαλα στο DR στις 80.000km και πρίν 5 περίπου χρόνια που χάλασε το κοντεράκι της έγραφε 478.000km..σήμερα εξακολουθεί να δουλεύει..(το πριζάκι). Το ίδιο έχω και στο bmwεδάκι. Όσο για την μαμά αναμονή στο λαιμό, θα μπορούσες να την χρησιμοποιήσεις για ηλεκτρονικές συσκευές όπως gps,(αυτό το ανέφεραν και συμφορουμήτες παραπάνω). Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.:ye33:

Βασίλη, αφού το GS 1200 του Κώστα έχει δικό του πριζάκι ... ΕΤΟΙΜΟ κ λειτουργικό, κάτω απ' τη σέλα,

γιατί να μπει στη διαδικασία να βάζει "άλλο" πριζάκι ???

Το πολύ πολύ, να έχει μαζί του ένα ανταπτοράκι που μετατρέπει το μικρό πριζάκι σε "κανονικό" - γενικής χρήσεως ... ;)

.

BOXER 21-11-2012 02:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 798321)
Βασίλη, αφού το GS 1200 του Κώστα έχει δικό του πριζάκι ... ΕΤΟΙΜΟ κ λειτουργικό, κάτω απ' τη σέλα,

Το πολύ πολύ, να έχει μαζί του ένα ανταπτοράκι που μετατρέπει το μικρό πριζάκι σε "κανονικό" - γενικής χρήσεως ... ;)

.

Αυτο ακριβως εχω και εγω, και... καθαρισα ;)!!! Με μονο 14 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Ο πλοηγος μου παιρνει απο την ετοιμη παροχη της μηχανης μπροστα.... ξανακαθαρισα!!! χι χι χι...

Αξιοπιστες ΑΠΛΕΣ λυσεις δηλαδη.

VDR 21-11-2012 09:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 798321)

.

Καλημέρα Νικόλα!Ναι έχει αλλά τοποθετώντας το σε κάποιο σημείο γύρω από τα όργανα είναι πιο εύκολο να φορτίσεις κάποια συσκευή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, διότι μπορείς να την τοποθετήσεις στο tankbag ή όπως εγώ σε μία θήκη στο "fairing".Πιστεύω οτι καλύτερο είναι να φορτίζουμε οτιδήποτε όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία..;)

gako 21-11-2012 12:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από VDR ( 798440)
Καλημέρα Νικόλα!Ναι έχει αλλά τοποθετώντας το σε κάποιο σημείο γύρω από τα όργανα είναι πιο εύκολο να φορτίσεις κάποια συσκευή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, διότι μπορείς να την τοποθετήσεις στο tankbag ή όπως εγώ σε μία θήκη στο "fairing".Πιστεύω οτι καλύτερο είναι να φορτίζουμε οτιδήποτε όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία..;)

Το mp3 πιο παλιά και τώρα το κινητό που έχει μπλε δόντι για να ακούω μουσική, το έχω ξεκινόντας πάντα φορτισμένο. Αν χρειαστέι φόρτιση, το βάζω στην τσέπη του μπουφάν και το φορτίζω από το μπριζάκι της μαμάς. Και αυτό μόνο αν το έχω ξεχάσει ξεφόρτιστο και πάλι μετά από πολλές ώρες ταξίδι γιατί αλλιώς κάπου θα φτάσεις και στο ξενοδοχείο το βάζω στο ρεύμα.:ye33:

ThanDim 21-11-2012 14:11

Παιδιά, το μαμίσιο πριζάκι επειδή είναι συνδεμένο στο can-bus οπότε δεν σηκώνει μεγάλα φορτία.... Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα του!

Αν δεν σε απασχολεί να βάλεις σε αυτό, τρόμπα αέρα για λάστιχα ή για στρώμα θαλάσσης τότε είσαι μια χαρά.
Πάντως υπάρχει και μια φίσα-αναμονή στο καλώδιο λίγο πριν το μαμίσιο μπριζάκι από το οποίο μπορείς να πάρεις ρευμα και να το μεταφέρεις μπροστά! Πάλι όμως συνδεμένο στο can-bus

VDR 23-11-2012 02:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 798618)
Παιδιά, το μαμίσιο πριζάκι επειδή είναι συνδεμένο στο can-bus οπότε δεν σηκώνει μεγάλα φορτία.... Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα του!

Αν δεν σε απασχολεί να βάλεις σε αυτό, τρόμπα αέρα για λάστιχα ή για στρώμα θαλάσσης τότε είσαι μια χαρά.
Πάντως υπάρχει και μια φίσα-αναμονή στο καλώδιο λίγο πριν το μαμίσιο μπριζάκι από το οποίο μπορείς να πάρεις ρευμα και να το μεταφέρεις μπροστά! Πάλι όμως συνδεμένο στο can-bus

Βασικά η τρόμπα για τα λάστιχα δουλεύει στο μαμά πριζάκι, αλλά..θα περιμένεις λίγο παραπάνω..Ένας από τους λόγους που πρότεινα aftermarket πριζάκι με ρεύμα κατευθείαν από τη μπαταρία.(εννοείται με την ασφάλεια του.)

kwstas 23-11-2012 11:43

Χρησιμοποιω το μαμα ηδη με τον καταλληλο ανταπτορα!

20€ για να παρω απο το can-bus και να με κοβει οποτε θελω ρευμα δεν δινω.

Οποτε θα παρω για το gps συνεχομενο απο τη μπαταρια και θα δω αν το βαλω να κλεινει απο το διακοπτη, που μαλλον δεν θα το θεμα επανεκινησης οπως ειπε ο Χαρης απλα θα το σβηνω ή αφαιρω απο τη βαση του οταν δεν χρειαζετε!

forester 23-11-2012 14:46

http://i1248.photobucket.com/albums/...s/CIMG0015.jpg
http://i1248.photobucket.com/albums/...s/CIMG0014.jpg
http://i1248.photobucket.com/albums/...s/CIMG0013.jpg

50€, ΜΑΚΑΝ.2 αναπτηράκια;)

siraxanz 24-11-2012 00:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 799796)

Μην στεναχωρηθείς πολύ Θόδωρε 15 ευρώ θα έδινες

στα ναυτιλιακά στον Πειραιά και για τα δύο...

μελετημένα για θαλάσσια σκάφη

ΠΡΙΖΑ ΑΝΑΠΤΗΡΑ 12V

και λίγο καλώδιο με μια ασφαλιοθήκη 2-3 ευρω ακομη...

Αξίζει και δεν κοστίζει...

Επίσης για όποιον πιάνουν τα χέρια του υπάρχουν πολλα υλικα στο ebay...

Μέχρι ρελέ για canbus βρηκα τις άλλες...

bil69 24-11-2012 00:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 800153)

Μια και το έψαξες. Μας λες ποιά είναι η διαφορά του ρελαί canbus ;;; Ευχαριστώ:ye33:

siraxanz 24-11-2012 00:39

Το λέει το όνομα Βασίλη, να δουλεύει σε σύστημα canbus

Μην με ρωτήσεις τι να κάνει...

Ολες οι ινφο ειναι στο διαδύκτιο... ψάξε...;)

forester 24-11-2012 00:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 800153)
Μην στεναχωρηθείς πολύ Θόδωρε 15 ευρώ θα έδινες

στα ναυτιλιακά στον Πειραιά και για τα δύο...

μελετημένα για θαλάσσια σκάφη

ΠΡΙΖΑ ΑΝΑΠΤΗΡΑ 12V

και λίγο καλώδιο με μια ασφαλιοθήκη 2-3 ευρω ακομη...

Αξίζει και δεν κοστίζει...

Επίσης για όποιον πιάνουν τα χέρια του υπάρχουν πολλα υλικα στο ebay...

Χάρη δε στενοχωριέμαι καθόλου:ye33:
1ον: ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά όταν το έβαλα το πανελάκι, τον είχα ανάγκη κι έτρεχα και δεν έφτανα.
2ον: Με έφτασες 18€, χωρίς το πανελάκι....
3ον: Βάλε και το χρόνο που λέω πιο πάνω....

Γι αυτό σε λέω πατριώτη, δε με στεναχωρεί καθόλου!!!!!:cool2:

bil69 24-11-2012 00:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 800168)
Το λέει το όνομα Βασίλη, να δουλεύει σε σύστημα canbus

Μην με ρωτήσεις τι να κάνει...

Ολες οι ινφο ειναι στο διαδύκτιο... ψάξε...;)

:th11:

VDR 24-11-2012 00:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 800176)
Χάρη δε στενοχωριέμαι καθόλου:ye33:
1ον: ο χρόνος είναι χρήμα, ειδικά όταν το έβαλα το πανελάκι, τον είχα ανάγκη κι έτρεχα και δεν έφτανα.
2ον: Με έφτασες 18€, χωρίς το πανελάκι....
3ον: Βάλε και το χρόνο που λέω πιο πάνω....

Γι αυτό σε λέω πατριώτη, δε με στεναχωρεί καθόλου!!!!!:cool2:

:ye31::ye02::ye33:

makgs 03-12-2012 16:47

Είναι λάθος να μην παίρνεις ρεύμα από το υπάρχον φισάκι που περνάει μέσα από το canbus. Άλλα μηχανάκια θα παρακάλαγαν να τους έχει η εταιρία έτοιμη παροχή και εσύ που την έχεις έτοιμη σκέφτεσαι να πάρεις από την μπαταρία για να γλυτώσεις τα 17Ε που κάνει το φισάκι;;;; Μήπως δεν θα τα δώσεις στον μάστορα πολλαπλάσια για να σου βγάλει το τεπόζιτο, να περάσει καλωδιώσεις, να βάλει ασφάλεια (ενώ με το canbus δεν την χρειάζεσαι) και να τρέχουν καλώδια στο μηχανάκι σου χωρίς λόγο;;;;
Λέω εγώ τώρα:ye33:

ThanDim 03-12-2012 17:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804939)
Είναι λάθος να μην παίρνεις ρεύμα από το υπάρχον φισάκι που περνάει μέσα από το canbus. Άλλα μηχανάκια θα παρακάλαγαν να τους έχει η εταιρία έτοιμη παροχή και εσύ που την έχεις έτοιμη σκέφτεσαι να πάρεις από την μπαταρία για να γλυτώσεις τα 17Ε που κάνει το φισάκι;;;; Μήπως δεν θα τα δώσεις στον μάστορα πολλαπλάσια για να σου βγάλει το τεπόζιτο, να περάσει καλωδιώσεις, να βάλει ασφάλεια (ενώ με το canbus δεν την χρειάζεσαι) και να τρέχουν καλώδια στο μηχανάκι σου χωρίς λόγο;;;;

Είπαμε, αν βάλεις συσκευή με μεγάλη κατανάλωση θα κλείσει αυτόματα το can-bus. Προσπάθησε να φουσκώσεις λάστιχο με τρομπα από αυτό το φυσάκι. Μόλις ζοριστεί λίγο θα κόψει αυτόματα το κύκλωμα.....

siraxanz 03-12-2012 17:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 804964)
Είπαμε, αν βάλεις συσκευή με μεγάλη κατανάλωση θα κλείσει αυτόματα το can-bus. Προσπάθησε να φουσκώσεις λάστιχο με τρομπα από αυτό το φυσάκι. Μόλις ζοριστεί λίγο θα κόψει αυτόματα το κύκλωμα.....

:D Θανάση, λες να κατάλαβε τι του έγραψες?

Αφού το έχουμε γράψει 2-3 φορες παραπάνω...:):D

kwstas 03-12-2012 17:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804939)

Για αυτες τις δουλειες δεν χρειαζετε μαστορας και αν χρειαστει να βγει το ντεποζιτο (που δε χρειαζετε) για να περασει το καλωδιο θα το κανω με ενα συρμα...στα 18 μου εβαζα τελικους ενισχυτες με ηχεια, sub και περνουσα RCA καλωδια κατω απο τη μοκετα, σ αυτο θα κολλησουμε τωρα?

Η αποφαση τελικα ειναι να μην παρω απο το can bus για να μη σβηνει το gps!:cool:

makgs 03-12-2012 17:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 804967)
:D Θανάση, λες να κατάλαβε τι του έγραψες?

Αφού το έχουμε γράψει 2-3 φορες παραπάνω...:):D

:th11::cr14::cr14::cr14:

makgs 03-12-2012 17:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 804964)

Ποιός μίλησε για φουσκωτήρι;;;; Για αυτή τη δουλειά έχει πάλι προβλέψει ο κατασκευαστής και έχει παροχή κάτω από την σέλα. Δεν νομίζω να μην το ήξερες:rolleyes:

ThanDim 03-12-2012 17:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804979)
Ποιός μίλησε για φουσκωτήρι;;;; Για αυτή τη δουλειά έχει πάλι προβλέψει ο κατασκευαστής και έχει παροχή κάτω από την σέλα. Δεν νομίζω να μην το ήξερες:rolleyes:

Μα και αυτή η παροχή είναι συνδεδεμένη με το can-bus!!!! Γιαυτή μιλάω!!!

makgs 03-12-2012 17:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από faker ( 804968)
για να περασει το καλωδιο θα το κανω με ενα συρμα...

Το καλώδιο που θα περάσεις είναι ρεύμα. Θέλει πολύ προσοχή και κανονικά μέσα σε μακαρόνι. Ένα γδάρσιμο μπορεί να κάνει σπινθήρες (χωρίς να καίει την ασφάλεια που θα είναι 30άρα για να αντέχει και φουσκωτήρι)
και να πάρεις φωτιά. Άρα θα πρέπει να βγάλεις το τεπόζιτο, για να το περάσεις προσεκτικά και να το δέσεις με τάϊ ράπς:ye33:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από faker ( 804968)
Η αποφαση τελικα ειναι να μην παρω απο το can bus για να μη σβηνει το gps!:cool:

Αυτό είναι μύθος. Το Ζούμο δεν σβήνει αν δεν σε ρωτήσει για να συνεχίσει να δουλεύει με την μπαταρία. Και επειδή είναι δεδομένο οτι δεν το αφήνουμε ποτέ πάνω στην μηχανή και να απομακρυνθούμε αυτό που λες είναι όχι χρήσιμο (δεν λέω άχρηστο:D)
Τις ελάχιστες φορές(ίσως και καμία σε ένα ταξίδι, ίσως μια)που θέλουμε να σταματήσουμε για κατούρημα η για βενζίνη και σβήσεις την μηχανή και δεν θέλεις να χάσεις τα δεδομένα (που δεν τα χάνεις) πατάς να μην σβήσει και να συνεχίσει με μπαταρία. Έτσι απλά.

makgs 03-12-2012 17:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 804985)
Μα και αυτή η παροχή είναι συνδεδεμένη με το can-bus!!!! Γιαυτή μιλάω!!!

Με αναμένη την μηχανή το φουσκωτήρι δουλεύει κανονικά:ye33:
edit: σε αυτό το πλαϊνό εννοώ:ye33:

makgs 03-12-2012 18:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804986)
Τις ελάχιστες φορές(ίσως και καμία σε ένα ταξίδι, ίσως μια)που θέλουμε να σταματήσουμε για κατούρημα η για βενζίνη και σβήσεις την μηχανή και δεν θέλεις να χάσεις τα δεδομένα (που δεν τα χάνεις) πατάς να μην σβήσει και να συνεχίσει με μπαταρία. Έτσι απλά.

Και για αυτές τις πραγματικά ελάχιστες φορές (5,6,10 φορές το χρόνο)που θα έχεις το ζούμο πάνω και θα σου είναι απαραίτητο να μην σβήσει, το βρίσκεις σωστό να έχεις για όλο το υπόλοιπο διάστημα 360 μέρες το χρόνο, μόνιμο ρεύμα στην μηχανή σου και εσύ να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;;;:wha13::wha13::wha13:

Ζύγισέτα τα υπέρ και τα κατά και θα δεις αν αξίζει ή όχι.:ye33::ye33::ye33:

ThanDim 03-12-2012 18:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804987)
Με αναμένη την μηχανή το φουσκωτήρι δουλεύει κανονικά:ye33:
edit: σε αυτό το πλαϊνό εννοώ:ye33:

Αυτό εννοώ και εγώ! Στην αριστερή πλευρα!
Έχεις φουσκώσει πλήρως λάστιχο με τρόμπα ηλεκτρική και πήγε μέχρι τέλους; Το έχεις κάνει προσωπικά; Γιατί εγω 2 φορές που δοκίμασα με διαφορετικές τρόμπες, έκοψε μετά από λίγο.

siraxanz 03-12-2012 18:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804978)
:th11::cr14::cr14::cr14:

Εντάξει ρε Μάκη σόρρυ, αλλά αφού τα γράψαμε και τα ζούμε ....

Ηξερες πχ ότι στο δικό μου η μαμά πρίζα κατω απο την σέλα δεν εδινε ρευμα και με έπρισε όταν την χρειαζομουνα (σκασμενο λαστιχο απο καρφί)

Πηρα μια πρίζα με κροκοδειλακια κ ησύχασα...

Οταν θα θέλω ρευμα ξερω οτι θα το εχω.. και να πάει να μαμηθει το canbus και όλα τα παρελκόμενα του...

Για το ζούμο τωρα... κρίνεις εξ ιδίων αλλά ακου την περιπτωση μου...

Ζούμο παντα επάνω κ παντα ζουμαρισμενο τερμα και με διαδρομη

Θέλω να βλέπω τις στροφές που έρχοντε, έμαθα έτσι και ζω με αυτό..

Δεν οδηγω παρα μονο σε ταξιδια εκδρομες...

Η μηχανη μου ειχε ερθει με βαση κ ρευμα κατευθειαν

Αρχικα δεν ηξερα ουτε τι gps παίρνει αυτη η βαση

Ρωτησα εδω μεσα και αγάπησα το ζουμο μου...

Απο την αλλη όπως εσυ δεν μου αρεσε η ιδεα να υπαρχει συνεχεια ρευμα,
αλλα ο ηλεκτρολόγος μου μου εξηγησε απο την στιγμη που εχει ασφάλεια δεν υπάρχει καποια ανησυχία...

Επίσης το σπάσιμο, του σπασίματος παθαίνω, όταν βαζω το ζουμο στο τουτου, Αθήνες κλπ.
Αντε καθε φορά να πατάω να μην σβυσει...
κλεινεις λιγο το διακοπτη, κατι να περιμενεις σβυνει...

Οπότε σκέφτηκα ...κάτι ήξερε και ο Άγγλος ηλεκτρολόγος που τη συνδεσε κατευθειαν με ασφάλεια...

Δεν σε επεισα το ξέρω...
αλλά πρέπει να υπάρχουν όλες οι εμπειρείες στο φόρουμ για να ξέρουν οι επόμενοι...

Πχ το ιδιο ειναι το 18 με το 50 ευρω;)

siraxanz 03-12-2012 18:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από makgs ( 804992)
Και για αυτές τις πραγματικά ελάχιστες φορές (5,6,10 φορές το χρόνο)που θα έχεις το ζούμο πάνω και θα σου είναι απαραίτητο να μην σβήσει, το βρίσκεις σωστό να έχεις για όλο το υπόλοιπο διάστημα 360 μέρες το χρόνο, μόνιμο ρεύμα στην μηχανή σου και εσύ να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;;;:wha13::wha13::wha13:

Ζύγισέτα τα υπέρ και τα κατά και θα δεις αν αξίζει ή όχι.:ye33::ye33::ye33:

Γιατί η μπαταρία μόνιμα δεν ειναι στη μηχανη κ εχει ρευμα???? Κινδυνεύει η μηχανη μας?

Τα καλωδια ειναι ασφαλισμενα ...για τον κίνδυνο που αναφέρεις δηλ το βραχυκύκλωμα ..

Η ασφάλεια δεν παίζει κανενα αλλο ρόλο παρά να εξασφαλίζει το καλώδιο είτε απο βραχυκύκλωμα...
είτε απο υπερφόρτωση του καλωδίου με παραπάνω φορτίο...

tattoopanther 03-12-2012 18:37

εν τέλη .,.

είναι πως θα μάθεις .,.,

προσωπικά με βολεύει που σβήνει αυτόματα .,.,
to zumo.,.,
όταν σβήσω την μηχανή.,.,

και άν θέλω .,έχω και την επιλογή να είναι ανοιχτό .,.,

οικονομία στην μπαταρία πέστο.,., δεν ξέρω.,.,.,

απλά .,.,όταν ξαναξεκινώ .,.
ξαναξεκινά και αυτό.,,.

πως θα μάθεις και θα συνηθίσεις μια λειτουργία είναι νομίζω.,.,.,

όσο για τα ναυτιλιακά που ανέφερε ο φίλος παραπάνω.,.,

.,., the best value for money.,.,.
και δεν μασάνε και τίποτες.,,.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:24.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!