![]() |
Cruise control
Βάζω αυτο το θέμα για να δω αυτοι που έχουν να απαντήσουν ανάλογα.οποτε εμείς που δεν έχουμε εάν άξιζει να βάλουμε
Sent by george via Tapatalk |
Απάντηση: Cruise control
σε μεγάλες ευθείες είναι όλα τα λεφτά ......και μην ακούς που λένε .Α πως θα φρεναρο και αλλά πολλά .......Κανονικά κλείνεις το γκάζι....και αυτό ακούει κατευθείαν...
|
Η χρήση του είναι μόνο για μακρυνές διαδρομές με μεγάλες και βαρετές ευθείες τύπου
autostrada όπου δεν περιμένεις κάτι (όπως κίνηση, στροφή, χάσιμο, ή λακούβα). Σε βόλτες και ταξιδάκια εντός δε το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου. Εχει μια μικρή χρήση αν θές να κάνεις κάτι με το δεξι χέρι όπως πχ να ενεργοποιήσεις κάποια καμερα κράνους και δεν πρέπει να αφήσεις το γκάζι. Από θέμα ασφάλειας, δεν κλείνει το γκάζι κλπ.. δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν ενοχλεί πουθενά και είναι πάρα πολύ εύχρηστο,μετά από μερικά χλμ για να το συνηθίσεις. Τέλος, σαν κατασκευή το θεωρώ υπερτιμημένο στα περίπου 80€ που κάνει... |
Τέλος, σαν κατασκευή το θεωρώ υπερτιμημένο στα περίπου 80€ που κάνει...
συμφωνω... |
ο φιλος ο κρητικος στα ειπε οπως ειναι ,αν διαθετεις τα 80 γιουργια κ κανεις ταξιδια βαλτο
|
Παιδιά είναι θέμα ασφάλειας.Και με τη ζωή μας δεν παίζουμε. Τι έπαθαν δηλαδή εκατομύρια αναβάτες που δεν έχουν αυτό το μπλιμπλίκι;;;;
|
Απόσπασμα:
Οσο εύκολα κι αν βγαίνει,σίγουρα θα υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην αντίδραση... Η αμεσότητα της αντίδρασης χωρίς το cruise control μπορει να μας σώσει! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΑΛΛΆ για επικινδυνότητα δεν το συζητάμε.....:u25: |
Απόσπασμα:
|
Μηχανικο cryuise δεν θα εβαζα.......μονο ηλεκτρονικο.......
Καλο το μηχανικο αλλα ειναι ....μιση δουλεια......και στα 80.... ειναι μια υπερτιμημενη χαζομαρα......το ηλεκτρονικο πραγματικα ειναι σλλο πραμα.....αν θες βμηχανικο.....π.χ. σφηξε ενα συρματακι..εξυπνα γυρω απο το γκαζι....και κοντραρε το με τη μανετα του φρενου......κοστος αμελητεο....για εμενα παντως....το μηχανικο cruise ειναι επικινδυνο....... |
Κάποιοι κάτοχοι δεν θα απαντήσουν ?
Απόσπασμα:
|
Σε βαρετές μεγάλες ευθείες, χρήσιμο.
Αν δεν ζορίζεσαι με το κόστος, τότε αξίζει.. |
Αν το έχεις η χρησιμότητα του μπορεί , και να σε ξεκουράσει σε ευθείες , αλλά σε εμένα με γλιτώνει και απο πρόστιμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες γιατί όταν είσαι μέσα σε πόλη και ξεχνιέστε με τα όρια ταχύτητας οπότε το βάζεις σε λειτουργιά και είσαι πάντα νόμιμος . Τώρα όσον αφορά την ασφάλεια δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να σου πω αλλά όταν οδηγείς μηχανή σίγουρα το πρώτο που σκέφτεσαι είναι οχι το πως θα ξεκινήσω αλλά το πως θα σταματήσω και το αν έχεις η δεν έχεις CRUISE CONTROL δεν νομίζω οτι εχει καμια σχεση
|
Απόσπασμα:
Στάλθηκε απο μένα βρε!! |
Τώρα τιιιι κάνουμε που καθησα και έκανα ενα πατέντα βέβαια αλλα να το βάλω ηηηηηηη όχι ????
Φωτο σύντομα. Sent by george via Tapatalk |
Απόσπασμα:
Τι σύρματα και παπαpiες;:rolleyes: Ειναι που ειναι επικίνδυνα αυτα τα μαραφετια,προτείνεις και λύσεις για βέβαιο θάνατο;:hmmm: |
Απόσπασμα:
Αnyway,εαν βαλεις καποιο του εμποριου [kaoko η wunderlich ειναι τα επικρατεστερα],εχε στον νου σου οτι με τα θερμενομενα grip ανοιχτα [εαν υπαρχουν] ο χειρισμος δυσκολευει λιγο....;) |
1 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:
Νατο και τοποθετημένο Επισυναπτόμενα 16481 Sent by george via Tapatalk |
Το ¨¨εργοστασιακό¨¨ έχει μια ροδέλα τεφλόν ανάμεσα στο λάστιχο του γκριπ και το παξιμάδι. Εάν δεν έχεις βάλει (από την φωτό δεν φαίνεται) να βάλεις, είναι απαραίτητη για να κλείνει εύκολα χωρίς να <<μαγκώνει>> και φθείρει το λάστιχο. ;)
|
Απόσπασμα:
Δύσκολο να γίνει μια Sent by george via Tapatalk |
Ανεβαζω ενα βίντεο παρόλο που δεν ειναι και πολύ καλο κατι δείχνει
http://http://www.youtube.com/watch?v=h2w0mEgx6FQ Sent by george via Tapatalk |
lauos
|
[QUOTE=bmwgogagis;808551]Τελικά η κατασκευή έγινε
|
Cruise control στα αγγλικά σημαίνει εξάρτημα κουλων:ha16:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Και μην μου πει κανείς οτι είναι θέμα κόστους.Είναι αποκλειστικά θέμα ασφάλειας:ye02: |
Αν ήταν σε καλύτερη τιμή θα το δοκίμαζα:rolleyes::ye33:
|
Νόμιζα ότι είχα απαντήσει στο νήμα μιας και είμαι κάτοχος/χρήστης του Throttle Control της Wunderlich.
Λοιπόν......εμένα προσωπικά ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ. Το χρησιμοποίησα 2 φορές που κατέβηκα/ανέβηκα αστραπή Καλαμάτα για την ψήφο και σε ένα 24ωρο και έδειξε να βγάζει τα λεφτά του. Τώρα, όσον αφορά στο θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑ......... Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν γνωρίζεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και προσαρμόσεις ανάλογα τον τρόπο οδήγησής σου...τότε δεν υπάρχει θέμα. Ενεργοποιώντας το ακυρώνεις την επαναφορά του γκαζιού, (ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ το συγκεκριμένο μαραφέτι (ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ). Δηλαδή πρέπει να κλείσεις μόνος σου και συνειδητά το γκάζι, αυτό μπορεί να σου κλέψει λίγα δέκατα του δευτερολέπτου όταν έχεις το νου σου στην οδήγηση. Αν δεν τον έχεις τότε πηγαίνεις ελέω Θεού (με Throttle Control ή χωρίς). Αν αποφασίσεις να το ενεργοποιήσεις μέσα σε πυκνή (δηλαδή με πολλά οχήματα τριγύρω - όχι απαραίτητα αργά κινούμενα) κίνηση ή μέσα στην πόλη όπου μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί οτιδήποτε, τότε στενεύεις μόνος σου τα περιθώρια ασφαλείας. Για μένα προσωπικά, 999 ατυχήματα οφείλονται σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ και 1 σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ. Η πρότασή μου............. αν σας περισσεύουν τα γκαφρά και βγαίνετε συχνά Εθνική, Αουτοστράντα, Αουτομπάν ή Χάιγουει ΚΑΙ βαριέστε στα 120-130 χ.α.ω. τότε ΠΑΡΤΕ ΤΟ. Αν τώρα το βρείτε μεταχείρω κανένα 40άρι-50άρι (όπως εγώ) τότε πάρτε το, δοκιμάστε το και αν δεν σας κάνει πουλήστε το στα ίδια χρήματα χωρίς να έχετε χάσει σέντς. Μην ξεχάσετε το 55άρι Torx που χρειάζεται για το αντίβαρο. |
Απόσπασμα:
Η ροδέλα θέλει πιο έντονα (πυργωτά) δόντια για να την "πιάνουν" τα χοντρά γάντια. Μην φοβάσαι να αντιγράψεις τους Γερμανούς, και αυτοί κάπου αλλού το είδαν.;););) |
Απόσπασμα:
Νομίζω ότι έχω 2. Να σου το δανείσω να το δοκιμάσεις. Στην ευρώπη το χρησιμοποιώ. Στην Γερμανία κοστίζει 9,5€. Να πω στα ξαδέρφια μου να μου στείλουν. η εκμετάλευση στο έπακρο σε αυτή τη χώρα.......... |
Και κάποιο link θα εκτιματο κύριε Ναπο:D
|
Απόσπασμα:
Γιατί μου βάζεις δύσκολα φίλε. Σίγουρο είναι πως το ένα το έχω στο ντουλαπάκι της μηχανής μου. πές μου που να το αφήσω διότι θα κατέβω Αθήνα για λίγες ημέρες. Προσωπικά μέχρι το καλοκαίρι δεν θα το χρειαστώ. Και δεν μου είναι δύσκολα μιας και ξαδέρφια μου θα κατέβουν το Πάσχα Ελλάδα. εάν σε εξηπηρετεί μου φέρνουν. Εγώ τα είχα αγοράσει απο τους γερμανούς στα ταξίδια που είχαμε μαζί τους. καλό σας ξημέρωμα............ |
Απόσπασμα:
Ναπο ξέρω οτι σου βάζω δύσκολα... μα αν μπορείς βάλε κανένα λίνκ απο αυτο που έχεις ή καμια φωτογραφία! ευχαριστω |
διαβαζω διαβαζω κ βλεπω οτι το θεμα σας ειναι απλα κατι να γραψω,το χρησιμοποιω εδω κ δυο χρονια κ αυτα που γραφετε περι επικινδυνοτητας δεν υφισταται η χρηση του ειναι μονο για ταξιδι σε ανοικτους δρομους(εγνατια ,αθηνα-σαλονικη)και μονο, ΟΧΙ για χρηση μεσα σε πολις .σε ξεκουραζει απιστευτα,οσο για το κοστος αυτο ειναι υποκειμενικο ,για οσους χρεισιμοποιουν την μηχανη για καφε Κολονακι δεν κανει για οσους ταξιδευουν βοηθαει παρα πολυ.αυτα που αναφερεται για επικινδυνοτητα παντως δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση.
|
Απόσπασμα:
Και για τα δύο που αναφέρεις απο δύσκολο έως ακατόρθωτο. Είμαι Αθήνα. Πές μου σε ποιόν φίλο να το αφήσω να το παραλάβεις. Απο Πρέβεζα είμαι:u56:................ |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Θα το γράψω οταν το δοκιμάσω Sent by george via Tapatalk |
Απόσπασμα:
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:23. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!