GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΖΑΝΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=37332)

geolag 29-12-2012 16:48

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΖΑΝΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Θέλω να ελέγξω την μπροστινή ζάντα μου γιατί στα 140 km/h μου παρουσιάζεται ταλάντωση. Εχουμε κάποιον εξειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα?

Arkas 29-12-2012 17:08

Τι σημαίνει ταλάντωση Γιώργη ;

Sent by Arkas via Tapatalk !

geolag 29-12-2012 17:10

Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΖΑΝΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Ακριβώς στα 140 στο τιμόνι το νοιώθω να πηγαίνει δεξιά -αριστερά.Υποψιάζομαι την ζάντα γιατί τα ελαστικά αλλάχθηκαν .Η ζάντα πριν την αλλαγή ελαστικών επισκευάσθηκε λόγω του ότι μάλλον χτυπήθηκε και έχανε αέρα το λάστιχο

geolag 29-12-2012 17:12

Στο συνεργείο ελαστικών δεν είδαν κάτι στην ζάντα αλλά πιθανόν να θέλει πιο ειδικό έλεγχο

vasorfa 29-12-2012 17:36

τσεκαρε καλου κακου το πίσω μέρος...ειδικά την βαλίτσα...μην παίζει....αν παίζει σου φέρνρι ταλάντωση μπροστα.....αλλα και τα ελεστικα...ειχε γινει της μουρλής με εκεινα τα μετζελερ.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

jarhead 29-12-2012 17:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 815325)
Τι σημαίνει ταλάντωση Γιώργη ;

Sent by Arkas via Tapatalk !

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κλασική Μηχανική http://upload.wikimedia.org/math/6/f...14df6a072a.png. [εμφάνιση]Θεμελιώδη Μεγέθη [εμφάνιση]Μεταφορική Κίνηση [εμφάνιση]Περιστροφική κίνηση [εμφάνιση]Ταλαντώσεις [εμφάνιση]Βαρυτικό πεδίο [εμφάνιση]Μηχανική των στερεών [εμφάνιση]Μηχανική των ρευστών [εμφάνιση]Ακουστική [εμφάνιση]Μαθηματικά μοντέλα μηχανικής Πρότυπο: προβ.συζ.επεξ.
Στη Φυσική με τον όρο ταλάντωση χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε παλινδρομική περιοδική μεταβολή οποιουδήποτε φυσικού μεγέθους γύρω από μία κεντρική τιμή. Με άλλα λόγια ταλάντωση είναι η αρμονική μεταβολή μεγέθους, γύρω από μία τιμή και η οποία επαναλαμβάνεται. Οι ταλαντώσεις είναι πολλών ειδών, χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μηχανική ταλάντωση και η ηλεκτρική ταλάντωση. Στην μηχανική ταλάντωση μεταβάλλεται αρμονικά η θέση ενός σώματος γύρω από την θέση ισορροπίας του ενώ στην ηλεκτρική ταλάντωση μεταβάλλεται αρμονικά η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος που διαρρέει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Παράδειγμα μηχανικής ταλάντωσης είναι το εκκρεμές, το οποίο όταν αιωρείται, εκτελεί ταλάντωση. Αυτό σημαίνει πως παλινδρομεί (πηγαινοέρχεται) γύρω από την ίδια συγκεκριμένη θέση. Παράδειγμα ηλεκτρικής ταλάντωσης είναι το κύκλωμα LC.
Ένα σύστημα που εκτελεί ταλάντωση ονομάζεται ταλαντωτής.:u58:

geolag 29-12-2012 18:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815343)
τσεκαρε καλου κακου το πίσω μέρος...ειδικά την βαλίτσα...μην παίζει....αν παίζει σου φέρνρι ταλάντωση μπροστα.....αλλα και τα ελεστικα...ειχε γινει της μουρλής με εκεινα τα μετζελερ.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Θα γράψω την ιστορία από την αρχή.Τα λάστιχα της αρχικής αγοράς ήταν BRIDGESTONE BATTLEWING.Με αυτά κανένα πρόβλημα.Κάποια στιγμή έχανε το μπροστινό αέρα όταν καθόταν η μηχανή και στο βουλκανιζατέρ μου είπαν για χτύπημα στράβωμα- ελάχιστα βέβαια-της μπροστινής ζάντας.Την έστειλαν σε ''ζαντάδικο'' και την επισκεύασαν.Δεν θυμάμαι να έκανε κάποια ταλάντωση ούτε πριν ούτε μετά την επισκευή της ζάντας.Τα λάστιχα βέβαια ήταν παλαιά 3 ετών και όταν το κατάλαβα αλλάζω σε Anakee.Από την πρώτη στιγμή παρουσιάστηκε το πρόβλημα.Μου είπαν ότι πιθανον η μηχανή να είχε πρόβλημα και όταν αλλαξα τα ελαστικά επειδή πατούσε καλύτερα να εμφάνισε την ταλάντωση.Μου αλλάζουν το εμπρός ελαστικό χωρίς διαφοροποίηση.Μου αλλάζουν ξανά το εμπρός χωρίς διαφορά.Μου αλλάζουν το πίσω πάλι το πρόβλημα υπήρχε.Ζυγοστάθμιση οκ .Την πίσω βαλίτσα που την είχα και με τα bridgestone την βγάζω πάλι το ίδιο.Μόνο εγώ που δεν κατέβηκα από τη μηχανή.Εσφιξαν ρουλεμαν τιμονιού πάλι τα ίδια.
Τελικά ζω με το πρόβλημα και περιμένω την επόμενη αλλαγή ελαστικών .Γιαυτό σκέφτηκα να ξαναδώ την ζάντα μήπως φταίει αυτή.Επαιξα και με την πίσω ανάρτηση μήπως φτιάξει αλλά τίποτα
Μέχρι τότε οδηγώ vespa που έτσι και αλλιώς πάει χάλια οπότε δεν το ψάχνεις:ye33::ye33:

Μήπως να στην φέρω να την ευλογήσεις????

siraxanz 29-12-2012 18:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 815361)
............................................................................................

Την έστειλαν σε ''ζαντάδικο'' και την επισκεύασαν.............................

Τον επισκευαστή να ενοχλήσεις....

αφού δεν είναι το λάστιχο... το άλλαξες είπες...

Σε παρόμοιο περιστατικό σε εμένα τελικά ήταν το λάστιχο...:cr14:

και το εμαθα οταν αλλαξα λάστιχα

και αφού είχα δώσει και τσαμπα 100 ευρα στο μοτομονο:u57:

anegis 29-12-2012 19:35

Αν έχω καταλάβει σωστά μπορεί να έχει συμβεί το εξής:

Αν η ζαντα μείνει με προβλημα για μεγάλο διάστημα, τότε φθείρεται ανομοίομορφα το ελαστικό. Διότι "προσαρμοζεται" η επιφανειά του στη γεωμετρια της ζαντας. Ετσι όταν στη συνέχεια επισκεύασες τη ζαντα, το ελαστικό παρουσιάζει πρόβλημα εφόσον ειναι εκείνο πλέον "στραβό"...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

manro 29-12-2012 19:51

Εμένα λάστιχο μου μυρίζει. Πήγαινε στον Περιστερά και πες του να σου βάλει ένα παλιό λάστιχο. Οτι νάναι. Κάνε τη δοκιμή σου και μετά ψάχνεσαι για ζαντάδες:ye33:

manro 29-12-2012 19:52

Εμένα λάστιχο μου μυρίζει. Πήγαινε στoν Περιστερά και πες του να σου βάλει ένα παλιό λάστιχο. Οτι νάναι. Κάνε τη δοκιμή σου και μετά ψάχνεσαι για ζαντάδες:ye33:

geolag 30-12-2012 07:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από anegis ( 815394)
Αν έχω καταλάβει σωστά μπορεί να έχει συμβεί το εξής:

Αν η ζαντα μείνει με προβλημα για μεγάλο διάστημα, τότε φθείρεται ανομοίομορφα το ελαστικό. Διότι "προσαρμοζεται" η επιφανειά του στη γεωμετρια της ζαντας. Ετσι όταν στη συνέχεια επισκεύασες τη ζαντα, το ελαστικό παρουσιάζει πρόβλημα εφόσον ειναι εκείνο πλέον "στραβό"...

Tην ζάντα την επισκεύασα αμέσως γιατί έχανε αερα το λάστιχο το παλιό.Το πρόβλημα το παρουσίασε με τα καινούρια ελαστικά όχι με τα παλιά.

geolag 30-12-2012 07:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manro ( 815400)
Εμένα λάστιχο μου μυρίζει. Πήγαινε στoν Περιστερά και πες του να σου βάλει ένα παλιό λάστιχο. Οτι νάναι. Κάνε τη δοκιμή σου και μετά ψάχνεσαι για ζαντάδες:ye33:

Αλλαξα 2 φορές το μπροστινό και μία το πίσω.Λες να επεσα στην περίπτωση όλα να ήταν προβληματικά?
Μάλλον αυτό θα κάνω πριν αλλάξω και τα 2 ελαστικά

anegis 30-12-2012 09:47

Ε τότε ειναι λάστιχο 100%

mpekas kostas 30-12-2012 10:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manro ( 815400)

:ye02::ye02::ye02:

vasorfa 30-12-2012 11:21

φέρε το μηχανάκι να το δώ...

να ευλογήσω και το λάστιχοοοοοο:rolleyes::ye33::ye33::ye33:

vaska 30-12-2012 11:27

Αν το τιμόνι σου παίζει δεξιά - αριστερά και δεν έχουν πρόβλημα μπαγκαζιέρα, λάστιχα και ρουλεμάν τιμονιού που όπως λες έκανες τα πρέποντα και δεν είδες αποτέλεσμα, τότε προφανέστατα κάποια ζάντα έχει το πρόβλημα. Από κουβέντα με φίλο λαστιχά ξέρω ότι όταν το πρόβλημα εμφανίζεται πάνω από τα 120 χλμ/ώρα τότε πιθανότατα ο πίσω τροχός είναι η αιτία.

Πριν μπεις στο κόπο να κάνεις αλλαγές ελαστικών κάνε ένα εύκολο τεστάκι μόνος σου.
Σήκωσε τη μοτο στο διπλό σταντ, βάλε κάτι βαρύ πίσω στη θέση του συνεπιβάτη (ένα σακί με τσιμέντο ή κάτι παρόμοιο) ώστε να σηκωθεί στον αέρα ο μπροστινός τροχός. Πάρε ένα κομμάτι ίσιο (ξύλο πλαστικό μέταλλο ότι να'ναι) και στερέωσε μπροστά μια κηρομπογιά (από αυτές που έχουν τα πιτσιρίκια και κάνουν ζωγραφική). Την όλη κατασκευή στερέωσέ την στο καλάμι, έτσι ώστε η κηρομπογιά να εφάπτεται σχεδόν στο χείλος της ζάντας. Κάνε μερικές περιστροφές με το χέρι τον μπροστινό τροχό και αν η ζάντα είναι στραβή η κηρομπογιά θα βάψει το σημείο που είναι στραβό. Επανέλαβε την διαδικασία και από την άλλη πλευρά του τροχού, ομοίως και για τον πίσω.
Καλού κακού ρίξε και μια ματιά για τζόγους στους τροχούς από φθαρμένα ρουλεμάν.

Ελπίζω να βοήθησα!

geolag 30-12-2012 11:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815533)
φέρε το μηχανάκι να το δώ...

να ευλογήσω και το λάστιχοοοοοο:rolleyes::ye33::ye33::ye33:

Se ποια εκκλησία και πότεεεεεεε?

vasorfa 30-12-2012 11:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 815538)
Se ποια εκκλησία και πότεεεεεεε?

Το τηλεφωνό του Πατερ το έχεις

εσύ αποφασίζεις:cool:

geolag 30-12-2012 12:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815543)
Το τηλεφωνό του Πατερ το έχεις

εσύ αποφασίζεις:cool:

Μπαίνω στο προφίλ σου να δω το τηλ και βλέπω κατα διαβολικη:u27::u27::u27::hi29::hi29:
συμπτωση ότι γεννηθηκαμε την ιδια ημερα.Αρα η ευλογια θα ειναι πολυ δυνατη

vasorfa 30-12-2012 12:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 815546)
Μπαίνω στο προφίλ σου να δω το τηλ και βλέπω κατα διαβολικη:u27::u27::u27::hi29::hi29:
συμπτωση ότι γεννηθηκαμε την ιδια ημερα.Αρα η ευλογια θα ειναι πολυ δυνατη

:u58::u58::u58::u58::u58:

Mήν ξεχνάς όμως οτι ο Πατερ είναι και μερικές 10ετίες νεότερος:cool2::sm3::sm3::sm3::sm3:

geolag 30-12-2012 12:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815558)
:u58::u58::u58::u58::u58:

Mήν ξεχνάς όμως οτι ο Πατερ είναι και μερικές 10ετίες νεότερος:cool2::sm3::sm3::sm3::sm3:

Ναι αλλά ο πάτερ φαίνεται μεγαλύτερος :u60:

vasorfa 30-12-2012 13:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 815563)
Ναι αλλά ο πάτερ φαίνεται μεγαλύτερος :u60:

:sm7:

'Aμα είσαι καλό τέκνον:ye33: θα κάνω το ευχέλαιο - τσεκάρισμα στο γκαραζι σου:cool::cool::cool: και μετά θα πάμε στην.....Γωνία για τον καφέ που θα κεράσεις (αντίτιμο του Ευχέλαιου):ye33::ha16::ha16:

σπαμ...

που να με δεις τώρα με τη Μουστάκα:re26::re26::re26::sm3::sm3::sm3:

bil69 30-12-2012 13:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 815536)
Αν το τιμόνι σου παίζει δεξιά - αριστερά και δεν έχουν πρόβλημα μπαγκαζιέρα, λάστιχα και ρουλεμάν τιμονιού που όπως λες έκανες τα πρέποντα και δεν είδες αποτέλεσμα, τότε προφανέστατα κάποια ζάντα έχει το πρόβλημα. Από κουβέντα με φίλο λαστιχά ξέρω ότι όταν το πρόβλημα εμφανίζεται πάνω από τα 120 χλμ/ώρα τότε πιθανότατα ο πίσω τροχός είναι η αιτία.

Πριν μπεις στο κόπο να κάνεις αλλαγές ελαστικών κάνε ένα εύκολο τεστάκι μόνος σου.
Σήκωσε τη μοτο στο διπλό σταντ, βάλε κάτι βαρύ πίσω στη θέση του συνεπιβάτη (ένα σακί με τσιμέντο ή κάτι παρόμοιο) ώστε να σηκωθεί στον αέρα ο μπροστινός τροχός. Πάρε ένα κομμάτι ίσιο (ξύλο πλαστικό μέταλλο ότι να'ναι) και στερέωσε μπροστά μια κηρομπογιά (από αυτές που έχουν τα πιτσιρίκια και κάνουν ζωγραφική). Την όλη κατασκευή στερέωσέ την στο καλάμι, έτσι ώστε η κηρομπογιά να εφάπτεται σχεδόν στο χείλος της ζάντας. Κάνε μερικές περιστροφές με το χέρι τον μπροστινό τροχό και αν η ζάντα είναι στραβή η κηρομπογιά θα βάψει το σημείο που είναι στραβό. Επανέλαβε την διαδικασία και από την άλλη πλευρά του τροχού, ομοίως και για τον πίσω.
Καλού κακού ρίξε και μια ματιά για τζόγους στους τροχούς από φθαρμένα ρουλεμάν.

Ελπίζω να βοήθησα!

:ye30::ye30::ye30:

geolag 30-12-2012 13:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815568)
:sm7:

'Aμα είσαι καλό τέκνον:ye33: θα κάνω το ευχέλαιο - τσεκάρισμα στο γκαραζι σου:cool::cool::cool: και μετά θα πάμε στην.....Γωνία για τον καφέ που θα κεράσεις (αντίτιμο του Ευχέλαιου):ye33::ha16::ha16:

σπαμ...

που να με δεις τώρα με τη Μουστάκα:re26::re26::re26::sm3::sm3::sm3:

Οκ όποτε θέλεις με την σημείωση ότι τώρα μένω στη Βούλα.Οχι την γειτόνισσα την περιοχή Βούλα.Πάνω λίγο ψηλά προς το πανόραμα.Αν δεν ανεβαίνει η μηχανή σου έρχομαι να σε πάρω με την vespa.Μην μπλεχτούν τα ράσα στις ακτίνες και σου πέφτουν και τα λιβανιστήρια στις ανηφόρες

vasorfa 30-12-2012 13:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 815572)
Οκ όποτε θέλεις με την σημείωση ότι τώρα μένω στη Βούλα.Οχι την γειτόνισσα την περιοχή Βούλα.Πάνω λίγο ψηλά προς το πανόραμα.Αν δεν ανεβαίνει η μηχανή σου έρχομαι να σε πάρω με την vespa.Μην μπλεχτούν τα ράσα στις ακτίνες και σου πέφτουν και τα λιβανιστήρια στις ανηφόρες

΄τότε θα έρθω με το Γαιδούρ:sm3::sm3::sm3::sm3:

4χ4 Μόνιμη τετρακίνηση (που και πού καμιά klania :o:D)

Στείλε μου το τηλ.σου...παίζει και σήμερα μετα τη δουλειά ;)

geolag 30-12-2012 13:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815575)
΄τότε θα έρθω με το Γαιδούρ:sm3::sm3::sm3::sm3:

4χ4 Μόνιμη τετρακίνηση (που και πού καμιά klania :o:D)

Στείλε μου το τηλ.σου...παίζει και σήμερα μετα τη δουλειά ;)

ok στελνω στο κινητο.Δεν πιστευω να εχεις βαπτιση η #### με τετοιο καιρό και αργησεις

vasorfa 30-12-2012 13:32

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 815579)
ok στελνω στο κινητο.Δεν πιστευω να εχεις βαπτιση η #### με τετοιο καιρό και αργησεις

Μή λές κακές κουβέντες!!!:sm3::sm3::sm3::sm3:

geolag 30-12-2012 13:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 815584)
Μή λές κακές κουβέντες!!!:sm3::sm3::sm3::sm3:

γ.α.μ.ο.υ.ς έγραψα όχι το άλλο:ha16::ha16:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:04.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!