![]() |
Ναι, θα έφευγα έξω!!
Nαι, θα έφευγα έξω!!.
Όχι επειδή υπάρχει κρίση. Όχι επειδή οι δουλειές είναι δύσκολες. Όχι επειδή με ζορίζει το δάνειο. Αλλά επειδή ζω σε μια χώρα που οι συμπατριώτες μου μάλλον δεν αγαπούν τελικά, μιας και αγάπη χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει. Δεν μιλώ για τους φοροφυγάδες, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, τα πάσης φύσεως λαμόγια. Μιλώ για μια πολύ μεγαλύτερη, φοβάμαι, μάζα. Που κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο την πάρτη της, τον παρά της, τον κύκλο της, το σπίτι της, αδιαφορώντας παντελώς για ό τι κοινό. Που δεν τηρεί κανέναν κανόνα - ούτε κάν τους στοιχειώδεις της καλής συμπεριφοράς - και δεν έχει και κανέναν σκοπό να τους τηρήσει ποτέ. Που περιμένει πάντα από κάποιον άλλον, κάποιον αόριστο τρίτο - συνήθως αυτός λέγεται κράτος όταν δεν λέγεται μ@κ@κ@ς - να κάνει τα πάντα για λογαριασμό του: απ'το να του βρει δουλειά μέχρι να του καθαρίσει τα σκαλιά όταν χιονίσει. Είναι κακόγουστος, κακότροπος και κακόπιστος. Δεν λέει καλημέρα, παρακαλώ κι ευχαριστώ. Πετάει το σκουπίδι του στον δρόμο. Καπνίζει στο εστιατόριο γιατί έτσι γουστάρει. Αγνοεί επιδεικτικά την ουρά στα τυριά κι αν του το υπενθυμίσει κανείς ενοχλείται μεγαλοφώνως. Βγάζει τον σκύλο βόλτα - αν τον βγάλει - και δεν διανοείται να μαζέψει τα κουραδάκια του. Το μπαλκόνι του είναι η αποθήκη του και στα παλιά του τα παπούτσια αν εσύ πίνεις καφέ με θέα τη σκεβρωμένη σιδερένια ντουλάπα και δυο σφουγγαρίστρες. Κτίζει τριόροφο και σε κάθε βεράντα βάζει άλλα κάγκελα - λες και τα πήρε ρετάλια από καλάθι. Ακούει πως κάτι καλό έγινε κι αντί να χαρεί, ψάχνει να βρει τον λάκο στη φάβα. Δεν τον θέλω πια στην καθημερινότητά μου. Έχει καταστρέψει την πατρίδα μου. Είναι μίζερος και κινδυνεύω να με πάρει μπάλα η μιζέρια του. Ναι, λοιπόν. Αν ήμουν δεκαοκτώ, εικοσιοκτώ, τριανταοκτώ, θα ήμουν κολλημένος σ'ενα PC και θα έψαχνα τα job opportunities ανά τον κόσμο. Θα έφευγα όχι για μια καλύτερη δουλειά, όχι για περισσότερα λεφτά, αλλά για να ξαναβρώ την ποιότητα της καθημερινότητάς μου. Τις αξίες της οργανωμένης κοινωνίας που θα ήθελα να μάθουν τα παιδιά μου- της συλλογικής εργασίας, της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού. Τη χαρά του να κυκλοφορώ ελεύθερα στο δρόμο, να παίρνω το λεωφορείο όποτε θέλω και να μου λέει καλημέρα η ταμίας στο σουπερμάρκετ. Κι ας ήταν γκρίζος ο ουρανός κι ας μην είχε θάλασσα. Το τίμημα που πληρώνουμε γι'αυτόν τον γαλανό ουρανό είναι τεράστιο. Δεν είμαι ούτε δεκαοκτώ, ούτε εικοσιοκτώ, ούτε τριανταοκτώ. Αλλά κοιτάζω πού και πού, λάγνα, τις αγγελίες στο guardianjobs και δεν δυσκολεύομαι καθόλου να με δω να φεύγω. :mad::( |
Απάντηση: Ναι, θα έφευγα έξω!!
Μ αρεσεις!!!:wo20: (και λοξοκοιταω προς Κοσταρικα)....:di59:
|
Πολύ καλά τα λες και θα συμφωνήσω σε όλα.
πριν από τρία χρόνια πήγα στην Αγγλία που διαμένουν τα τελευταία 5 χρόνια οι κουμπάροι μου και οι οποίοι δεν σκέφτονται επ ουδενή να ξαναγυρίσουν Ελλάδα, όχι επειδή πληρώνονται περισσότερα από τους μισθούς που είχαμε εώς και πριν 2 χρόνια στην Ελλάδα αλλά επειδή η ποιότητα της ζωής τους είναι πολύ μα πολύ καλύτερη από δω. Από υπηρεσίες υγείας από δημόσια ασφάλεια (κι ας έχουν παντού κάμερες) από καθαριότητα, και εν γένη από ποιότητα ζωής. Όταν επέστρεψα και πήρα το αμάξι κατεβαίνοντας την Αττική οδό, κοιτούσα δεξιά κι αριστερά τους Έλληνες οδηγούς, την συμπεριφορά τους, τις ταμπέλες και τις αφίσες σε κάθε κολώνα και γέφυρα και απογοητεύτικα.Έβλεπα τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια,λες και είναι parking και όχι για πεζούς. Ένιωσα ότι ζω σε κάποια τριτοκοσμική χώρα και όχι στην γενέτειρα του Πολιτισμού. Ντρέπομαι που λέω ότι είμαι από την Ελλάδα πια και που ζω σε αυτή την ζούγκλα!!!! |
συμφωνω απολυτα και με τους τρεις απο πανω...
εγω, αν μπορουσα να φυγω...!!!!! |
Και σκεφτόμουν να το βάλω κι εγώ!
Οποίος έχει παιδιά,δεν ειναι δυνατόν να μην τα σκέφτεται αυτά.. Εγώ αν και έχω δουλειά καλή (προς το παρόν) έχω αρχίσει να ψαχνομαι και μέσω τις εταιρείας μου και γενικά.Καλυτερα να το αποφασίσω εγώ παρά η απελπισία μου. |
παντα θυμαμαι τα λογια ενος αγνωστου σε εμενα, οταν το 1988 εφευγα για γερμανια, και βλεποντας με στον σταθμο του τραινου στεναχωρημενο, μου λεει:
ρε συ, μην κλαις, εδω δεν κλαινε αυτοι που ερχονται, θα κλαις εσυ που φευγεις? απο την αλλη, παντα ημουν ευτυχισμενος με αυτα που ειχα, και οχι με αυτα που ΘΑ ειχα. η ξενιτια ειναι δυσκολη, και το λεω εγω οντας λατρης του τροπου ζωης των Γερμανων... |
μου αρεσει αυτο που εγραψες φιλε και το νιωθω απο τοτε που τελειωσα τις σπουδες μου στην παλαι ποτε ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
ετσι ειμουν και εγω αγανακτιζμενος απο το 1992 που γυρισα μετα απο τη εξαετη αποχη απο την ΕΛΛΑΔΑ μας μετα κατα τυχη ξεκινησα να διαβαζω ελληνικη ιστορια και σιγα σιγα διαβαζοντας μου εφυγε η αγανακτηση διοτι καταλαβα το dna μου τον ελληνα που απο αρχαιωτατων χρονων πολεμαει τον ελληνα και που ευτηχως που υπηρχε ο δαρειος και ο ξερξης μαζι με τον αλεξανδρο και δεν καταστραφηκαμε μεταξυ μας που σκοτωσαμε τον καποδιστρια που φυλακισαμε τον κολοκοτρωνη που δεν στειλαμε τα καραβια μας να σωσουν το μεσολογγι γιατι τα λεφτα που ζηταγανε οι καπετανεοι ηταν πολλα που κατεβασαμε τον βενιζελο απο το τιμονι της χωρας και μετα χασαμε τα αυγα με τα καλαθια που μετα τον δευτερο παγκοζμιο πολεμο οταν επρεπε να διαχειριστουμε την νικη μας εμεις σκοτωναμε ο ενας τον αλλο με τα ανταρτικα και με τους ταγματασφαλιτες και πολλα πολλα αλλα γενιες ολοκληρες αληλοτρωγονται και θα αλληλοτρωγονται γιατι φιλε μου αυτο ειναι το DNA μας αλλα απο την αλλη ενω κανουμε δεκα βηματα πισω και ενα εμπρος αυτο το μπροστινο βημα ειναι που μερικες φορες αξιζει οσο πενηντα πισω τουλαχιστον ας πιστεψουμε σε αυτο το ενα!!!!!!!!!!! |
Ενώ δεν μπορώ να διαφωνήσω με τους προλαλλήσαντες, εν τούτοις, την πλέον ολοκληρωμένη άποψη διατύπωσε το πουλι!
+1200 Στέργιο μου! Κι όχι γιατί είσαι λέλος....;) |
Εν ολίγεις δηλαδή τα κάναμε όλα όσα έπρεπε σαν πολίτες αυτής της χώρας. Είπαμε φτάνει πια να είμαστε σωστοί, να πληρώνουμε τους φόρους μας, τις εισφορές μας, να δίνουμε και να παίρνουμε αποδείξεις, να μη φοροδιαφεύγουμε, να πετάμε τα σκουπίδια μας στους σωστούς κάδους όσο μακριά κι αν είναι απ΄το σπίτι μας, να καπνίζουμε όπου πρέπει γιατί σεβόμαστε το φαγητό του άλλου, να τηρούμε τα ωράρια κοινής ησυχίας, να είμαστε νόμιμοι πριν την εκπνοή της ημερομηνίας για τα αυθαίρετα μας, τα δάνειά μας, τέλος πάντων όλες τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε. Βαρεθήκαμε να παρκάρουμε εκεί που πρέπει, να χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να βοηθήσουμε το κοινωνικό σύνολο, να προσφέρουμε εθελοντική εργασία σε διάφορους χώρους, υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να είμαι ενεργός πολίτης σε όλα όσα έχω υποχρέωση. Αφού λοιπόν εγώ τα έκανα όλα αυτά μπούκωσα, πνίγηκα και είπα φτάνει. Έβαλα στο μάτι το γείτονα, τον συνάδελφο, τον συμφορουμίτη και αφού εκείνος είναι λαμόγιο, σκέφτηκα να του μοιάσω και να κάνω τα ίδια αλλά με την προϋπόθεση ότι θα αγανακτώ και καλά ή ακόμη καλύτερα θα το παίξω αηδία και θα την κάνω μακριά θα πάω αλλού στο όνειρο να σωθώ εγώ εγώ, εγώ να σωθώ αρκεί. Να κολυμπήσω κι άλλο? Δεν μπορώ είμαι μειονότητα τόσος σεβασμός, ηθική, αξιοπρέπεια, βλάπτει. Σε άλλη χώρα μόλις πάω θα μεταμορφωθώ μόλις περάσω τα σύνορα θα γίνω σωστός άνθρωπος εκεί θα είναι ο κόσμος αγγελικά πλασμένος και θα με βοηθήσει να του μοιάσω. Γιατί εγώ δεν έφταιξα θύμα βρε είμαι των καταστάσεων...
Θέλω να ελπίζω, δεν μπορώ αλλιώς, δεν αντέχεται ο αφανισμός το σκόρπισμα μας, δεν σώνεται η χώρα με τη μετακόμιση μου, να μείνουμε να το παλέψουμε δε μας χαρακτηρίζει το λιποτάκτισμα....εγώ μένω εδώ μες στα #####...κάπου θα βρω τον θησαυρό, τα έργα μας μας χαρακτηρίζουν εξάλου. |
Απόσπασμα:
:ye31: |
Σοφα και αληθινα λογια απο ολους σας,πως στα 32 μου να θελω να μεινω εδω οταν εχω να παρω κανονικο μισθο 12 μηνες και ολοενα οι υποχρεωσεις του να πληρωνω αυξανονται.:mad::mad:
|
Δεν θα εφευγα εξω παρα μονο για δικους μου λογους και ΟΧΙ επειδη καποιος ή καποιοι θελουν να το διατάξουν.
Ακομα ακομα αν αυτοι οι καποιοι ειναι οι γνωστοι-αγνωστοι απατεωνες Πολιτικαντηδες της μιζερης σκεψης για την ΕΛΛΑΔΑ,ποσο μαλλον για τον ΕΛΛΗΝΑ.Ενα φτυσιμο στη μουρη σε ολους τους Μαυρογυαλουρους οι οποιοι επιτασσουν χλευασμο και απαξιωση σε μενα και σε σενα και ελπιζουν να μεινουν σε μια ομορφη Χωρα οπως η ΔΙΚΗ ΜΟΥ μονοι τους...κι εγω κι εσυ και ο καθενας με ευθιξια τσιπα και μεγαλειο ψυχης να ξενιτευτουν.ΟΧΙ ρε μαγκες,δεν θα κανω τη χαρη σε τετοια λαμόγια!Αν ΕΝΑΣ πρεπει να φυγει,μαλλον να ξεκουμπιστει αυτος δεν ειναι ο Ελληνας,αλλά ο Πολιτικαντης Εθνοαδιαφορος παρτακιας! Ακομα ακομα αν οι συμπολιτες μου,εχουν αμελησει να ανοιξουν το Λεξικο της Ομορφοτερης Γλωσσας του Κοσμου για να δουν ερμηνειες των εννοιών "σεβασμος" 'αυτοπειθαρχια" "αλληλεξαρτηση" "ευθιξια" "κοινωνικοτητα" "δημιουργια" και τοσων αλλων "λεξεων"...απλων λεξεων που πηγαζουν ομως ολο αυτο το συνονθύλευμα αρετων που δημιουργουν την θετικη σταση ζωης και σκεψης. Ακομα ακομα κι αν η κυρα Κουλα βγαζει τη Φιφη στο δρομο και η σκατουλα της δεν παρει το δρομο με ενα σακουλακι για τα σκουπιδια... Ακομα ακομα κι αν η καλημερα που θα πω στον συγκατοικο της Πολυκατοικιας ειναι μαλλον η αφορμη για να με νομιζει τουλαχιστο φαιδρο και σαλεμενο,να εχω επιδιωξεις ισως,παρα να ανταποδωσει στην απλοτητα της Ανθρωπιας... Ακομα ακομα κι αν ο πιτσιρικος με τη μανα του και τον πατερα του και τον αδερφο του και την αδερφη του,σταματανε διπλα μου οοοοοολοι παρεα καβάλα στο παπι του "μπαμπα" με μηδενικη ασφαλεια και εξοπλισμο και με κοιταζουν σαν εξωγηινο που φορεσα κρανος-μποτες-μπουφαν-γαντια για να πεταχτω μεχρι το περιπτερο... Ακομα ακομα κι αν η συμπεριφορα των γυρω μου,με θλιβουν ως ανθρωπο γιατι το ευχαριστω και το συγγνωμη δεν ειναι λεξεις της καθημερινοτητας αλλά κυριαρχει βλακωδως η γνωστη λεξη απο μα και λα και κας...κι οχι απαραιτητα απο ενηλικες νοημονες συνανθρωπους μας... ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.Αγαπαω να ζω και θα ζησω οπως εγω θελω και οπου εγω θελω.Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και οι ΑΡΕΤΕΣ ειναι για καποιους απο εμας οτι ηταν και για τον Ινδιανο η Ψυχη...Δεν φυλακιζονται ακομα κι αν με σκοτωσεις! Δεν θα με σκοτωσεις ομως γιατι για μενα η ουσια ειναι αλλου απο εκει που κοιταει η σαπιλα! :hmmm: |
Καλό ειναι να πόλεμος να αλλάξεις κάτι απο το να του γυρνας την πλάτη και να το σχολιαζεις απο απόσταση.ζησε με το καλό στο εξωτερικό και θα νοιωσεις και εσύ το θυμαρι τον ξερό ήλιο και το γαλάζιο της θάλασσας μόνο απο την τηλεόραση.απλα σε παρακαλώ όταν γυρίσεις για διακοπές μη ξανά γίνεις ελληναρας για να παιρνας απαρατηρητος και μη ξεχνάς ότι αυτή τη χώρα οι πατεράδες μας την φτιάξαμε και εμεις την κρίνουμε ας κρίνουμε λοιπόν τους ίδιους μας τους εαυτούς
|
Αν και δεν απέχει πολύ από την αλήθεια το αρχικό post ..
και έχω χαρακτηρίσει κατά καιρούς ομοίως την κοινωνική μας σήψη, αρχίζω και βλέπω σταδιακά με διαφορετικό τρόπο την όλη κατάσταση είμαστε ο καθένας κομμάτι αυτού του τόπου, κάποιοι πιο ενεργοί, πιο ευαίσθητοι, πιο συναισθηματικοί, πιο .. πιο .. ότι προτιμάτε στο πιο .. αυτοί οι κάποιοι πιο .. εξελιγμένοι θα το πω εγώ, οφείλουν να μεταδώσουν κάτι από αυτό που έχουν και στους υπόλοιπους αυτό το κάτι μπορεί να εκφραστεί με το καλό παράδειγμα έστω και αν είναι κατ'επανάληψη, ο καλός λόγος και η ευγένεια εκεί που δεν το περιμένει ο άλλος σε καμία περίπτωση άλλωστε αν δεν υπάρχουν φάροι, τα καράβια θα μπατάρουν στα σίγουρα νομίζω ότι όλοι εμείς οι αγανακτισμένοι με τους συνανθρώπους μας, αφού έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της σκληρής αυτοκριτικής, μπορούμε να συμβάλουμε έστω και αυτό το λίγο :) Μέσα στα πλαίσια του αλτρουϊσμού είναι και αυτό, αντίδοτο του άκρατου εγωισμού που μας καταστρέφει |
Χαίρομαι πραγματικά που ειμαι μέλος του φόρουμ με όσα διάβασα.
Οι πιο... εξελιγμενοι Ελληνες ειναι περισσότεροι απο όσο νομίζουν και οι ίδιοι. Διεκδικείστε με επιμονή και υπομονή όλα όσα αξιζετε. Τόσο για εσάς όσο και για παιδιά σας... Το έχω ξαναγράψει σε άλλη ανάρτηση. Εδώ και λίγο καιρό έχω πάψει να υπομένω σιωπηλός όσα συμβαίνουν γύρω μου. Έχω καλέσει την αστυνομία για κάπνισμα σε κλειστό χώρο - όταν αυτός που καπνίζει και ο μαγαζάτορας με γειωσαν μόλις του το ζήτησα ευγενικά. Ζητώ ευγενικά αλλά πεισματικά να εφαρμοστεί ο νόμος, να γινει το σωστό και να διασφαλιστούν τα δικαιωματά μου. Ειναι πολύ απλό σε τελική ανάλυση. Μπορεί η πλειοψηφία να αυθαιρετεί γιατί έτσι έμαθε και ετσι τη βολεύει. Ολοι όμως γνωρίζουν ποιο ειναι το σωστό... Ναι με έχουν χαρακτηρίσει γραφικό, περίεργο, με έχουν βρισει και τόσα άλλα, που δεν ξέρω... Και τι έγινε; Μπορεί να μην αλλάξουν τα πράγματα άμεσα. Μπορεί σταδιακά να αλλάξουν. Μπορεί και ποτέ. Ομως, τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει. Και το ίδιο μαθαίνω στα παιδιά μου. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
εγω , απλα , κουραστικα...
θελω να φυγω , να παω αλλου και εσεις φτιαξτε την Ελλαδα , οπως θελετε, το ιδιο εκαναν ολοι μεχρι τωρα, την εφτιαχναν... |
Απόσπασμα:
|
Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο σκέψης , έτσι και σε αυτό το θέμα υπάρχουν άνθρωποι που τους έχει κουράσει η ελληνική πραγματικότητα (από τα λαμόγια που μας παιδεύουν καθημερινά μέχρι τις αφίσες στους τοίχους και το χαρτάκι της HALLS που πάντα κολλάει στην καραμέλα και σου σπάει τα νεύρα) και άνθρωποι που βρίσκουν ένα σωρό λόγους να τους αρέσει η χώρα τους και στη ζυγαριά να βαραίνουν περισσότερο τα θετικά .
Ο καθένας θα ακολουθήσει το δρόμο του. Αυτός που θέλει να φύγει πρέπει να φύγει γιατί διαφορετικά πάντα όλα θα του φταίνε και θα σκέφτεται πως έκανε λάθος που δεν έφυγε. Όσο και να προσπαθείς να τον πείσεις να μείνει άλλα τόσα επιχειρήματα θα ψάχνει να βρεί για να φύγει. Άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και άλλοι μισογεμάτο. Καλό είναι λοιπόν ο καθένας να ακολουθήσει το δρόμο του και να παλέψει για το καλύτερο είτε εδώ είτε κάπου μακριά. Πουθενά όμως δεν θα τα έχεις όλα και έτσι κάνεις τις επιλογές σου!! Και σίγουρα όπου και να είσαι πρέπει να βρεις τον τρόπο να επιβιώσεις. Καλές επιλογές σε όλους και εύχομαι το καλύτερο τόσο σε αυτούς που θα μείνουν όσο και σε αυτούς που θα φύγουν. Εγώ προσωπικά ψηφίζω Ελλάδα και σκεφτείτε πως και εδώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν με αξιοπρέπεια και χαίρονται τη ζωή τους, μιας και εδώ μπορείς αν κάτι δεν σου πάει καλά να αποφασίσεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα !!! Αυτά τα ολίγα από μένα! |
Απόσπασμα:
[B]Εϊμαι γνωστός μισοάδειος :D......και πραγματικά τσατίζομαι με όλα τα στραβά που συμβαίνουν, όχι μόνο τώρα, πάντα τσατιζόμουν με την τύπισσα που άδειασε το τασάκι του αυτοκινήτου που το άδειασε πάνω στη μπότα μου και μετά την παρατήρηση με έστειλε να κάνω την γεννετήσια πράξη, τσατίζομαι με όλα όσα ανέφερε το αρχικό ποστ. αλλά..... Πρωτοπήγα στη Γερμανία το Νοέμβριο του 1993, μέσα Νοέμβρη, 13 ήταν κι έκανε ήδη πολύ κρύο. Μετά τις πρώτες μέρες που έτρεχα για κάποια διαδικαστικά άρχισα να κυκλοφορώ στο δρόμο. Ρε παιδιά κόντεψα να ψυχοπλακωθώ! Χωρίς υπερβολή, δεν είδα ούτε ένα χαμογελαστό πρόσωπο! Ολοι σκυθρωποί και βιαστικοί. Το λόγο τον κατάλαβα μιά μέρα που δεν είχε σύννεφα.....Λες και ξαφνικά βρέθηκα σε άλλο τόπο.....Το φως παιδιά, το ζωογόνο φως του ήλιου. Δεν είμαι πολυταξιδεμένος, δεν τα κατάφερα, αλλά το φως της Ελλάδας δεν το αλλάζω. Επέστρεψα γνωρίζοντας ότι δε θα έχω δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, γνώριζα ότι επαγγελματικά θα ήμουν τώρα άρχοντας αν είχα μείνει εκεί μετά από 10 χρόνια ιατρείου. Κι όμως.....Ελλάδα = Φως, ίσως έπρεπε από την αρχή να είχα φύγει από την Αθήνα, αλλά θα το κάνω τώρα. Οποιος δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό, εγώ 13 χρόνια, δε μπορεί να καταλάβει ότι έχει τεράστια διαφορά να κυκλοφορείς και να ακούς τη γλώσσα σου....[Β] |
Kαταθληπτικες οι Σουηδεζες...αμ οι Νορβηγιδες...μα κι εκεινες οι Δανές...αααα ρε τυχερε άκοπε Ελληνα!Συμβαλλεις καθε καλοκαιρι στην αναζωογονηση των Σκανδιναυων...ζωη δινουμε κυριοι οχι απλα σεΧ...:sm2:
Ναι ρε γυναικα...κοινωνικα ευαισθητος ειμαι δεν ειμαι σεξομανής...τής ειπα κυριε Εισαγγελεα μου αλλά να...μετα βλεπετε αυτο το καρουμπαλο απο την τηγανιά:u60::u58: |
"Πουθενά δε θα τα βρεις ολα"!
Η ζωη σε κάθε χώρα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εξαρτάται και απο το επάγγελμα του καθενός. Αλλιώς τα βλέπει ο εισοδηματιας κ αλλιώς τα βλέπει ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο επιχειρηματίας. Εξαρτάται απο την οικογενειακή κατάσταση του καθενός. Αλλο να είσαι μόνος σου κ άλλο να έχεις παιδιά. Πολλοί ακομα οι παράγοντες που επηρεάζουν κρίση κ αποφάσεις, ηλικία, βιώματα, προτιμήσεις, απαιτήσεις. Εξω βλέπεις ρομπότ, στην Ελλάδα καφρους. Χαίρομαι που τα παιδια μου ζουν έξω, σε οργανωμένη χώρα, ταξιδεύω πολυ, επέλεξα όμως να ζω εδω. Χαιρετισμούς απ το Λονδίνο. Χαίρομαι πολυ που επιστρέφω αυριο! |
Ανέβασα αυτό το θέμα γιατί πραγματικά νιώθω πολύ κουρασμένος και απογοητευμένος. Έχω κάνει στην άκρη του δρόμου, έκατσα πάνω σε μια πέτρα, κοιτάζω πέρα και.... δεν βλέπω τίποτα πια....!
Διάβασα όλες τις απαντήσεις - σχόλια, θα κάτσω μάλιστα να τις διαβάσω ξανά και ξανά και μπορώ να πω ότι τις βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσες. Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να καταθέσετε τις απόψεις σας. Ίσως η θετική ενέργεια που βγαίνει μέσα από τα λόγια σας με κάνει να ξανασηκωθώ. Δεν θέλω να βγουν μελοδραματικά αυτά, αλλά είπαμε, νιώθω κουρασμένος!! sorry. |
Αυτο που λειπει απο την Ελλαδα ειναι η οργανωση κοινωνιας/κρατους κτλ κτλ...απο εκει ξεκηνανε ολα τα κακα...
Δεν πιστευω οτι εξω ο κοσμος ειναι ρομποτ...απλα μπορει και προγραμματιζει τα παντα...δεν περιμενει τελευταια στιγμη μιας και εχει πολλες σταθερες... Στην Ελλαδα μαθαμε να τα αφηνουμε ολα τελευταια στιγμη μιας και δεν εχουμε τις αντιστοιχες σταθερες...!!! τι να προγραμματισεις για παραδειγμα αν πρεπει να περασεις απο εφορια...που μπορει να κανεις 5 λεπτα και μπορει να χασεις και 2 μερες και να μην τελειωσεις την δουλεια σου... Δεν πιστευω οτι ο κατοικος μιας αλλης χωρας ειναι καλυτερος πιο τιμιος κτλ κτλ απο τους Ελληνες... απλα εκει υπαρχουν νομοι που εφαρμοζονται αυστηρα...μπορεις να ξεφυγεις αλλα αν σε πιασουν τοτε στην φορεσαν... Τωρα ο καθενας βαζει τις προτεραιοτητες του...τι θελει δλδ...και αναλογα και την οικογενειακη & επαγγελματικη του κατασταση πραττει αναλογος... παντως να το ξερετε οσοι δεν εχετε ζησει εξωτερικο...τα πραγματα εξω δεν ειναι ροδινα... Επισης περα λιγων στην Ελλαδα δεν καναμε ζωαρα...οπως πολλοι συμπεριλαμβανομενων και των πολιτων νομιζουν... Ειμαι απο αυτους που εφυγαν και γυρισαν... στην αρχη ελεγα οτι δεν το μετανιωνω... πλεον λεω οτι ισως να ηταν καλυτερα να μην ειχα γυρισει... αλλα μπορει και να φυγω παλι... απλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι το παλεψα οσο μπορουσα...δεν θελω να αφησω κανεναν να με διωξει απο το σπιτι μου...και το κακο ειναι οτι οσα χρονια ελειπα το σπιτι μου ηταν στην Ελλαδα...!!! σε διαφορετικη περιπτωση θα πρεπει να "φτιαξω" σπιτι σε οποια χωρα μου επιτρεψει να το κανω...!!! |
Φίλε steliosx θα έβλεπα εντελώς διαφορετικά το κείμενο σου αν το είχες γράψει πριν το 2008….οι έλληνες έτσι ήμασταν μια ζωή, δεν αλλάξαμε τώρα….απλά δε σ ενοχλούσαμε γιατί ζούσες στο τριπάκι της πλασματικής ευημερίας…..πετάγαμε όλοι μέχρι τότε και αδιαφορούσαμε πανηγυρικά για το τι γινόταν τριγύρω μας!!!
Τώρα που όλοι τον έχουμε πιει κυρίως οικονομικά είναι λακιαμά να προφασιζόμαστε άλλους λόγους από τους πραγματικούς για α τη κάνουμε μακριά από εδώ…κι εγώ ψάχνομαι να ξαναφύγω αλλά οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί. |
Για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα θα σας πω 2-3 περιστατικά στο εξωτερικό που δείχνουν ότι υπάρχει οργάνωση σε μεγάλο βαθμό σε κάθε φάσμα της καθημερινότητας
-σε μια καφετέρια στην Βουδαπέστη αν θυμάμαι καλά ένας Έλληνας θέλει να παραγγείλει ένα παγωτό με τρεις μπάλες κρέμα. Έλα όμως που στον κατάλογο υπήρχαν αρκετοί συνδυασμοί με διάφορες γεύσεις αλλά όχι μόνο με κρέμα. Το αποτέλεσμα ήταν να αρνείται πεισματικά ο σερβιτόρος να του φέρει παγωτό μόνο με κρέμα γιατί δεν υπήρχε στον κατάλογο μέχρι που μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων και τελική έγκριση από τον υπεύθυνο ο Έλληνας κατάφερε να σπάσει το πρωτόκολλο και να απολαύσει το παγωτό κρέμα που ήθελε!! - στη Σουηδία ο κουμπάρος μου έφαγε κλήση περίπου 100ε για παράνομο παρκάρισμα επειδή στο πάρκιγκ του σούπερ μάρκετ πατούσε τη διαχωριστική γραμμή που υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις για παρκάρισμα!!! Στην τελική θα ήταν άδικο για όλους τους άλλους λαούς να έχουμε και τον ήλιο και την θάλασσα και όλη αυτή την ομορφιά της χώρας μας και να έχουμε και ένα καλό σύστημα με καλούς πολιτικούς. Οπότε καταλήγουμε και πάλι στο συμπέρασμα κάτι κερδίζεις , κάτι χάνεις σε κάθε χώρα. Διαλέγεις και παίρνεις. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Προ ημερων εχουμε βγει εντουροβολτα με μια παρεα...Αγνωστοι καποιοι μεταξυ μας και να σου πω την αληθεια μεσα απο τα κρανη ολοι ιδιοι φαινονται. Σε καποιο σημειο στο βουνο μια μοτοσυκλετα πεφτει και ο αναβατης σωριαζεται καταγης.Σταματησαμε ολοι και βοηθαμε να σηκωθει ο αναβατης.Με το κρανος οπως ειναι τον βαζουμε να καθισει σε ενα βραχακι και δειχνει να εχει τσακισει η ψυχολογια του,ηταν και η κουραση γιατι ηταν αρκετα δυσκολη βολτα.Μάς λεει λοιπον μετα απο κανα δυο λεπτα "φυγετε εσεις εγω δεν την παλευω αλλο" και βγαζοντας το κρανος βλεπουμε εναν ανθρωπο στα 50-55 ο οποιος προσωπικα πρωτη φορα τον εβλεπα μαζι. Ακουω μια φωνη ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΗ πισω μου "ΕΙΣΑΙ #######;;;ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ!ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ Ή ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ"......:hmmm:και βγαζει το κρανος και βλεπω εναν πιτσιρικά 18-19 οχι μεγαλυτερο...... Συνεχισαμε τη βολτα,τη βγαλαμε,τη χαρηκαμε τα μεγιστα και στο τελος μας εμεινε ενα τεραστιο χαμογελο.Τη στιγμη που σταματησαμε για να χαιρετηθουμε "εις το επανιδειν" ο 50αρης εκανε ενα νευμα με το χερι στην καρδια στον πιτσιρικά...δεν σου κρυβω οτι με "μαχαιρωσε" κι εμενα... Φιλε Στελιο,επειδη την εχω τη λοξα,την τρελλα του βουνου απο πιτσιρικος... με πολλες και διαφορες εμπειριες και στραβες...ενα θα σου πω:ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ εκει πανω,ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ δεν εχει μεινει μόνος...Ειδικα οταν δυσκολευει το τεραιν τοσο πιο μαζεμενη παραταξη εχουμε...κι οταν τυχαινουν στραβες ή θα την παλεψουμε ολοι μαζι ή θα γυρισουμε πισω...Και δεν μου αρεσει να γυριζω πισω!!!:ye02: |
Πραγματικά είναι πού ωραίο να φιλοξενούνται τέτοια θέματα στο forum.
Ανθρώπινη προσέγγιση για τον Steliosx παρόλο που αρκετοί δεν γνωρίζονται προσωπικά ούτε θα γνωριστούν ποτέ.:th11::th11: για τους συμμετέχοντες που αποδεικνύουν οτι υπάρχουν ακόμη μεταξύ μας άτομα που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, με αισιοδοξία και βοηθούν άλλους να σκεφτούν απο την δική τους οπτική γωνία. :re25: |
αυτο το παραμυθι με τον καλο καιρο ισχυει μονο στην Αττικη,
αλλα Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αττικη, εχχετε δει πολες ηλιολουστες μερες στα Γιαννενα ; νομιζω εκει η βροχη ειναι 280 μερες...!!! και να μη μιλησουμε για Φλωρινα η Αμυνταιο... εκει η καλοκαιρια ειναι μονο σε φωτογραφιες και πληρωνουν τους ιδιους η μεγαλυτερους φορους απο εμας... ασε που τα καλοριφερ σβηνουν τον Ιουνιο και αναβουν Σεπτεμβρη... |
Κλείστε τα χαζοκούτια φύγετε από τις τσιμεντουπόλεις ελάτε στο χωριό στο χωραφάκι στο κρασί στην παρέα κοντά σε ζωάκια κατσικούλες ,κοτούλες ,γουρουνάκια και τότε θα καταλάβετε τι θα πει ζωή Ξεχνάτε τα δάνεια τις τράπεζες και τους φόρους δεν έχετε να νοιαστείτε για τίποτα Καβαλήστε τα μηχανάκια σας και θα τα δείτε όλα αισιόδοξα Προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να μας τρελάνουν μην τους παρακολουθείτε ακούστε με πιστέψτε με και θα καταλάβετε ότι ζείτε στον επίγειο παράδεισο.:ye33:
|
Α ρε Ευτυχαρε με προλαβες.........
Ενα πραμα θα πω κυριοι. LIKE HERE NOWHERE... Αυτο βεβαια εχει και τα θετικα του και τα αρνητικα του. Οπως ενα κερμα εχει δυο οψεις. Δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα στη ζωη!!! Οπως ειπε και το πουλι σε αυτη τη χωρα ανεκαθεν τρωγωμασταν μεταξυ μας. Αλλα σιγα σιγα βελτιωνομαστε. Σιγα σιγα.... |
Το ανέφερε ένα παληκάρι πιό πάνω, όσο είχαμε την όποια ευημερία πολλά στραβά κουκουλώνονταν ή δε μας άγγιζαν. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, μας έχει μπει το αγγούρι και δεν αδιαφορούμε για τίποτε. Είναι μεγάλη ευκαιρία να φτιάξουμε σιγά σιγά μιά άλλη χώρα, πιό ανθρώπινη και πιό δίκαιη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.
Είναι υποθέτω καλό να έχεις ανοιχτή μιά εναλλακτική σε περίπτωση που δεν τα καταφέρνεις, αλλά νομίζω ότι καθένας πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του. Δεν υπάρχει η τέλεια χώρα, υπάρχουν οργανωμένες χώρες και μη. Εμείς οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί να το φτιάξουμε αυτό το μαμημένο το κράτος. Αν φύγουμε όλοι θα τους έχουμε κάνει το χατήρι! Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά η συζήτηση είναι εξόχως πολιτική.:) Οποιος έχει περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη Γερμανία κι είχε καλό καιρό να σηκώσει το χέρι! Κι όταν έκανε ζέστη είχε 90% υγρασία, δράμα. Διότι ας μη γελιόμαστε, αν φύγεις από εδώ και δεν πας Αμερική ή Αυστραλία, Αγγλία ή Γερμανία θα πας. Η Γερμανία είναι πράγματι ωραία χώρα και σα φύση, αλλά εμένα πάντα θα μου έλειπε κάτι που δεν αναπληρώνεται με 6 εβδομάδες διακοπές..... Σκέψου αδερφέ τι δεν έχεις κάνει που θα μπορούσες να κάνεις πριν ανεβείς τα σκαλιά του αεροπλάνου! |
αγαπητε φιλε
χωρις να σε ξερω θεωρω οτι καπου εχασες τον δρομο σου και εσυ οπως ολοι μας αυτο δεν ειναι κατι τραγικο γιατι δεν ειμαστε θεοι ειμαστε ανθρωποι και κανουμε λαθη πιστευω ακραδαντα οτι η ανθρωπινη δυναμη δεν εχει ορια και σαν τετοια ειναι αστειρευτη η λυση για ολα τα θεματα που μας απασχολουν παντα ειναι διπλα μας φτανει μονο να μπορεσουμε να την διακρινουμε αναμεσα στους σωρους των σκουπιδιων που μας περιβαλουν και εχουν μονο σαν σκοπο την απομειωση του υπερτατου αγαθου ¨΄της αθρωπινης υπαρξης"" της ιδιας μας της ζωης ειμαι σιγουρος οτι θα τα καταφερεις!!!!! απλα σηκω λιγο πιο πανω!!!!!!!!! και θα τα δεις ολα καλυτερα |
Απόσπασμα:
:ye36: |
κουνια που μας κουναγε
|
Απόσπασμα:
Ξυπνάτε, αν είχαμε αυτά που έχουν οι Γερμανοί, οι Δανοί , οι Άγγλοι δεν θα είμασταν αυτοί που το μυαλό τους πέρνει και μία διαφορετική στροφή (οχι πάντα καλή, αλλή ικανή να σε βγάζει από τα αδιέξοδα) Αν πάλι είμασταν Έλληνες και είχαμε και την οργάνωση των υπολοίπων τότε θα είχαμε πολλές σκοτούρες γιατί θα κυβερνούσαμε τον κόσμο. Ο νόμος της φυσικής επιλογής και της επιβίωσης δυστυχώς μας έχει προικίσει με την "τσαπατσουλιά" και την προχειρότητα για να αντισταθμίσει το φιλότιμο και την αλληλεγγύη |
Στέλιο,νομίζω η υπογραφή σου λέει τι πρέπει να κάνεις και αφού το υπογράφεις μάλλον το πιστεύεις,σήκωσε το κεφάλι και δες πιο μακριά.:ye33:
Όποια απόφαση και να πάρεις ας είναι η καλύτερη για σένα.:):) |
Η Πόλις
Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα, Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή. Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή· κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη. Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει. Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ, που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα». Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς· και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις. Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις -- δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό. Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες. Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1910) ************************************************** Λοιπόν αγαπητέ, όπως καταλαβαίνεις, η λύση δεν είναι η φυγή!!! Άλλωστε το πνεύμα που χαρακτηρίζει τον Έλληνα είναι αυτό του Οδυσσέα και όχι του Καζαντζίδη. Διερευνητικό, πολυμήχανο, προοδευτικό, πρωτοπόρο. Να φύγεις, ναι... αλλά επειδή ψάχνεις για κάτι καλύτερο, επειδή διψάς για γνώση, δύναμη, προκοπή και όχι γιατί κλαψομoυvιάζεις πως "σου στέρησαν", "σου βούτηξαν", "σε γέλασαν"... Αν σε γέλασαν εδώ που γνωρίζεις την γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, τους νόμους και τις συνήθειες, στην κοινωνία που μεγάλωσες τέλος πάντων, τι σε κάνει να πιστεύεις πως σε κάποιον άλλο, περισσότερο άγνωστο τόπο, θα τα καταφέρεις;; Αν νομίζεις πως υπάρχει τόπος στο σύμπαν που δεν εκμεταλλεύονται τα κορόιδα, είσαι οικτρά γελασμένος. Στο φινάλε, αν νοιώθεις αδύναμος και λίγος, πήγαινε καλόγερος στο άγιο όρος... εκεί έχει "απ' όλα" για τέτοιες περιπτώσεις!!!! Εντάξει, είναι λίγο σκληρό να ανακαλύπτεις σε μεγάλη ηλικία, πως η πραγματική ζωή δεν είναι οι παπαριές του κατηχητικού και το δούλεμα των διαφόρων "δασκάλων" και "παραδοσιακών γερόντων"... αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!!! Φαντάσου πως υπάρχουν ακόμη ζωντόβολα που αναμασούν τις ίδιες κορώνες!!! Διάλεξε τον δρόμο σου, αλλά να ξέρεις πως η επιλογή είναι δική σου. Η ευημερία, η πρόοδος και η προκοπή σου είναι ΔΙΚΟ σου μέλημα και υποχρέωση και κανενός άλλου. Η κοινωνία που απορρίπτεις, δεν είναι κάπου αλλού, κάποιου άλλου... είναι η δική σου. Είσαι μέλος της, συναυτουργός, συνδικαιούχος όσο και συνένοχος. |
exo poso kalitera ine apo edo exis idea:wha13:
|
Αν καπνιζαν σαν φουγαρα πανω απο τα
παιδια τους εκει που τρωνε. Αν ειχε κακη ποιοτητα τυλιγμενη με στολιδια και υπερτιμημενη. Αν στον παγκο του πουλουσε ντοματες Ολλανδιας. Αν τον ειχαν κλεισει αλλα ξαναανοιξε.. Αν ο εφορος αδιαφορουσε για την τεραστια ουρα και συνεχιζε τον καφε του.. Αν οι φιλαθλοι πεταγαν οτι εβρισκαν στους αθλητες.. Αν αν αν αν ... Τοτε ναι,θα εφευγα 'εξω' και θα προσπαθουσα με νυχια και με δοντια να στησω αυτο που ονειρευομαι;) |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:02. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!