GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Νεος με αποριες...καλως σας βρηκα (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=39251)

advtolis 15-03-2013 01:24

Νεος με αποριες...καλως σας βρηκα

θα συστηθω και στο αναλογο topic απλα χρειαζομαι αμεσα τα φωτα των μυημενων στο αθλημα...λοιπον πριν απο λιγες μερες αγορασα μτχ ενα adv gs 1200 2006 μοντελο σε καλη τιμη, εκανα τις πρωτες βολτες με μια φρικη ζωγραφισμενη στο προσωπο μου λογο ολων των θορυβων που ακουγα, σημερα λοιπον πηγα motion and style αν το γραφω σωστα και εκανα ενα γερο service ετσι για να μην εχω εννοιες...ολα καλα αλλαξαμε ολα τα αναλώσημα και μια τσιμουχα σαζμαν που εσταζε λαδια προς τον αξονα....δεν θα ελεγα τις τιμες κακιες....μια χαρα ..... το θεμα μου ειναι οτι ενω ρυθμισαμε βαλβιδες κ.α και οι περισοτεροι θορυβοι σταματησαν μου εχει μεινει ενα ενοχλητικο τριξιμο κατα την αποσυμπλεξη το οποιο τραβαει μεχρι τις 4.000στροφες σε καθε ταχυτητα.... βεβαια μεχρι την τριτη το ακουω, μετα ο αερας ειναι αρκετος και δεν ακουω κατι ..ολα αυτα χωρις κρανος , με κρανος αντε να ακουγετε λιγο στην 1...μετα τιποτα , εκτος αυτου κατα την διαρκεια του τριξιματος εχω και μικρες δονησεις... τι μπορει να ειναι?
το διαφορικο δεν εχει τζογο καθολου,
οι ταχυτητες μπαινουν και βγαινουν ,
δεν πατιναρω σε ρεμπριζ, γερο ανοιγμα δεν εχω κανει το μαθαινω ακομα...
και ολα αυτα δεν ειναι μονο δικα μου λεγομενα αλλα και των παιδιων εκει και του αρχιμαστορα , αλλα και δευτερης αντιπροσωπειας οπου και πηγα αμεσως μετα το sevice για δευτερη γνωμη...
τελικα ετσι κανουν ολα, αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο??

siraxanz 15-03-2013 04:03

Απάντηση: Νεος με αποριες...καλως σας βρηκα

:wh13:

τελικα ετσι κανουν ολα;):)

jtnakos 15-03-2013 07:57

ειναι το πρωτο σου gs??????αν ναι θα το συνηθησεις MH FOBOY...

Και στην αλλαγη ταχητητων θα ακους εναν θόρυβο και στο αφημα του αμπραγιαζ θα ακους εναν θόρυβο και οι βαλβιδες θα κανουν αισθητη την παρουσια τους ΠΑΛΙ ,ΑΛΛΑ ειπαμε ΜΗΝ ΦΟΒΟΥ αυτη ειναι η λειτουργια του..Οταν θα το μαθεις θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τις χαρές που μπορει να σου προσφερει και τοτε το μυαλο σου θα ξεκολλήσει απο τους θορύβους και θα κολλήσει στο χαμεγελο που θα ειναι μονιμα ζωγραφισμενο στο προσωπο σου,βεβαια τοτε θα αναρωτιέσαι....Μηπως εχω προβλημε με τοσο γελιο??:lo19::lo19:

ΚΑΛΟταξιδο και παντα ΟΡΘΙΟΣ..

καλως ηρθες..:ye33:

aeriko 15-03-2013 08:58

It's a real boxer!:ye30:

Ακιs 15-03-2013 10:33

Kαλως ηρθες στην παρεα του Gs Forum και στην ζουγκλα του Boxer!!!:D

[τι ειχες πριν??]

xurxes 15-03-2013 10:38

that's the real Boxer 'n' Rolla...:cool2:
:wh03:

lepanto 15-03-2013 10:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Ακιs ( 864073)
Kαλως ηρθες στην παρεα του Gs Forum και στην ζουγκλα του Boxer!!!:D

[τι ειχες πριν??]

Εσυ ψάχνεις για να πεις τον πόνο σου

:wh13:φιλαρακι έτσι ειναι τα ανδρικά μηχανάκια ;)

Μιχάλης 1988 15-03-2013 10:40

Απλά να φοράς κράνος!!

Ακιs 15-03-2013 10:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από lepanto ( 864078)
Εσυ ψάχνεις για να πεις τον πόνο σου

Με παρεξηγησες :p......το φιλαρακι ειναι βορειος και πρεπει να τον προσεχουμε....:D

DERTILAS 15-03-2013 10:48

:wh13:Kαι παντα ορθιος!!!

phoenix 15-03-2013 12:21

αν ειναι το πρωτο μποξερ που παιρνεις στην αρχη θα σου φαινονται ολοι αυτοι οι θορυβοι ασχετοι και θα σε προβληματιζουν σιγα σιγα ομως θα αρχισεις και εσυ οπως ολοι μας να τα ακους ολα σαν μια υπεροχη μουσικη
αν παλι εχεις εμπειρια αρκετη απο μποξερ τοτε κατι συμβαινει!!!!
μπορει να ακουσεις πολλα για αυτον τον κινητηρα οτι ειναι παλιος κανει σαν κατσαρολες που κτυπανε μεταξυ τους ολα δεκτα!!!!!!
αλλα δεν μπορει να αμφισβητησει κανεις οτι το μοτερ αυτο εχει ψυχη

kokovatanen 15-03-2013 15:34

kαλως ηρθες και καλα χιλιομετρα εγω παντος εχω το 06 και δεν ακουω τιποτα κουφως δεν ημε για ψακτο λυγω αλλα μην ανισυχεις παει δεν χαλαει:wh13::wh13::wh13:

xntinou 15-03-2013 15:37

:wh13: :wh13:

advtolis 16-03-2013 15:23

σαν να με ηρεμησατε τωρα..... το πρωτο boxer μου ειναι και εχω πραγματικα τρελαθει...αλλα οπου και να το πηγα ολοι μου λενε οτι ολα ειναι φυσιολογικα.... ξεκιναμε την συμβιωση και βλεπουμε... τα πρωτα 300χλμ εγιναν ηδη και συνεχιζουμε....

advtolis 16-03-2013 15:55

επισης ξεχασα να ρωτησω, σκεφτομαι να βαλω της ligui moli ενα προσθετο βαλβολινης που μειωνει τους θορυβους και βελτιωνει την λειτουργια , για το σαζμαν περισσοτερο...για πειτε γνωμες εχει δοκιμασει καποιος κατι αντιστοιχο??

anegis 16-03-2013 17:18

Βάλε ενα καλο aftermarket φιλτρο πρώτα π.χ. K&N να ανασάνει λίγο ο μποξερ και μετα βλέπεις... Θα αυξηθεί ελάχιστα η κατανάλωση αλλά θα έχεις άλλη μηχανή...
Για να σου φύγει κάθε ανησυχία έλα σε μια απο τις μαζωξεις του φόρουμ να τον ακούσουμε...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Ακιs 16-03-2013 18:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 864693)
σαν να με ηρεμησατε τωρα..... το πρωτο boxer μου ειναι και εχω πραγματικα τρελαθει...αλλα οπου και να το πηγα ολοι μου λενε οτι ολα ειναι φυσιολογικα.... ξεκιναμε την συμβιωση και βλεπουμε... τα πρωτα 300χλμ εγιναν ηδη και συνεχιζουμε....

Εκανες καλη αρχη και πηγες στον top γιατρο [m/s]Θανασης....οποτε μην ανυσηχεις για τιποτα.....;);)

BOXER 16-03-2013 18:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 864693)

Και εγω μια απο τα ίδια. Όπως έχω ξαναπεί, όταν πριν χρόνια αγορασα την μηχανη, έχοντας εγκαταλείψει μια για πάντα (δεν το περίμενα τότε, ότι θα συμβεί αυτο) τους ιάπωνες, είχα πάθει πλάκα :eek:...
Νόμιζα ότι αντι για μηχανη, είχα πάρει ένα ματσο κατσαρολικά :D!!!
Απο τότε, μέχρι και σήμερα, οι θόρυβοι (που ήταν 100% φυσιολογικοι) έχουν παραμείνει οι ίδιοι εννοείται ;)!
Το αφτι μου έφταιγε και οι βρωμο ιάπωνες, με τις κοριτσιστικες μηχανές που φτιάχνουν :p:rolleyes:!!!

Ως εδω ήταν για μένα οι σχιζομάτικες "κατασκευές", απο εδω και μπρος, ευρωπαϊκή μηχανη νά'ναι και ότι μάρκα ας θέλει να'ναι;)!
Ε, αν είναι και BMW, ακόμα καλύτερα :re26:...

TEOSS 16-03-2013 20:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 863947)
θα συστηθω και στο αναλογο topic απλα χρειαζομαι αμεσα τα φωτα των μυημενων στο αθλημα...λοιπον πριν απο λιγες μερες αγορασα μτχ ενα adv gs 1200 2006 μοντελο σε καλη τιμη, εκανα τις πρωτες βολτες με μια φρικη ζωγραφισμενη στο προσωπο μου λογο ολων των θορυβων που ακουγα, σημερα λοιπον πηγα motion and style αν το γραφω σωστα και εκανα ενα γερο service ετσι για να μην εχω εννοιες...ολα καλα αλλαξαμε ολα τα αναλώσημα και μια τσιμουχα σαζμαν που εσταζε λαδια προς τον αξονα....δεν θα ελεγα τις τιμες κακιες....μια χαρα ..... το θεμα μου ειναι οτι ενω ρυθμισαμε βαλβιδες κ.α και οι περισοτεροι θορυβοι σταματησαν μου εχει μεινει ενα ενοχλητικο τριξιμο κατα την αποσυμπλεξη το οποιο τραβαει μεχρι τις 4.000στροφες σε καθε ταχυτητα.... βεβαια μεχρι την τριτη το ακουω, μετα ο αερας ειναι αρκετος και δεν ακουω κατι ..ολα αυτα χωρις κρανος , με κρανος αντε να ακουγετε λιγο στην 1...μετα τιποτα , εκτος αυτου κατα την διαρκεια του τριξιματος εχω και μικρες δονησεις... τι μπορει να ειναι?
το διαφορικο δεν εχει τζογο καθολου,
οι ταχυτητες μπαινουν και βγαινουν ,
δεν πατιναρω σε ρεμπριζ, γερο ανοιγμα δεν εχω κανει το μαθαινω ακομα...
και ολα αυτα δεν ειναι μονο δικα μου λεγομενα αλλα και των παιδιων εκει και του αρχιμαστορα , αλλα και δευτερης αντιπροσωπειας οπου και πηγα αμεσως μετα το sevice για δευτερη γνωμη...
τελικα ετσι κανουν ολα, αλλα λιγοτερο και αλλα περισσοτερο??

Εγώ θα έλεγα ότι η περιγραφή σου <<ενοχλητικο τριξιμο κατα την αποσυμπλεξη το οποιο τραβαει μεχρι τις 4.000στροφες σε καθε ταχυτητα.... βεβαια μεχρι την τριτη το ακουω, μετα ο αερας ειναι αρκετος και δεν ακουω κατι ..ολα αυτά χωρις κρανος , με κρανος αντε να ακουγετε λιγο στην 1...μετα τιποτα , εκτος αυτου κατα την διαρκεια του τριξιματος εχω και μικρες δονησεις.>> ανταποκρίνεται σε κάποιο πρόβλημα και δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά.

Το <<ενοχλητικό τρίξιμο>> ακούγεται μόνο στην επιτάχυνση? στην πορεία με σταθερό γκάζι τι κάνει? Όταν κλείνεις το γκάζι σταματά ? στο ρελαντί με νεκρά όταν πατάς και αφήνεις το συμπλέκτη ακούς κάποια διάφορα στην χροιά του κινητήρα?

Τόσο το δικό μου 1100 όσο 1150 και 1200 απλά και adv φίλων μου ΔΕΝ παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά θορύβου κατά την επιτάχυνση Συμφωνώ λοιπόν με τον :

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kokovatanen ( 864212)
kαλως ηρθες και καλα χιλιομετρα εγω παντος εχω το 06 και δεν ακουω τιποτα κουφως δεν ημε για ψακτο λυγω αλλα μην ανισυχεις παει δεν χαλαει:wh13::wh13::wh13:

advtolis 16-03-2013 21:27

Μονο κατα την επιταχυνση ακουγετε, μου θυμιζει απο τα αυτοκινητα η ρουλεμαν δισκου η τελειωμενο δισκο πλατο, αλλα δεν πατιναρει δοκιμασμενο ..... μπορω να πω οτι θυμιζει και 'χτυπημενο' σαζμαν , αλλα μπορει να τριζει και η ζελατινα οπως μου ειπαν στην m/s .....τι να πω θα ερθω στην επομενη συναντηση και θα το ακουσετε οι πιο εμπειροι και θα μου πειτε..... παντως με νεκρα δεν ακουγετε τιποτα , μοτερ ειναι κομπλε το ιδιο και η μεταδοση αξονας και διαφορικο τα τεσταραμε στην m/s αφου λυθηκαν ολα λογο μιας τσιμουχας που ειχα διαρροη.
μονο το σαζμαν μενει σε υποψια .... κατι διαβαζα και για pliz-direct εαν το γραφω σωστα....δεν ξερω.....

TEOSS 16-03-2013 21:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 864831)
Μονο κατα την επιταχυνση ακουγετε, μου θυμιζει απο τα αυτοκινητα η ρουλεμαν δισκου η τελειωμενο δισκο πλατο, αλλα δεν πατιναρει δοκιμασμενο ..... μπορω να πω οτι θυμιζει και 'χτυπημενο' σαζμαν , αλλα μπορει να τριζει και η ζελατινα οπως μου ειπαν στην m/s .....τι να πω θα ερθω στην επομενη συναντηση και θα το ακουσετε οι πιο εμπειροι και θα μου πειτε..... παντως με νεκρα δεν ακουγετε τιποτα , μοτερ ειναι κομπλε το ιδιο και η μεταδοση αξονας και διαφορικο τα τεσταραμε στην m/s αφου λυθηκαν ολα λογο μιας τσιμουχας που ειχα διαρροη.
μονο το σαζμαν μενει σε υποψια .... κατι διαβαζα και για pliz-direct εαν το γραφω σωστα....δεν ξερω.....

Press direct είναι ο πρωτεύον άξονας του κιβωτίου. Αυτός δηλαδή που παίρνει την κίνηση από το βολάν (μέσω του συμπλέκτη) και την μεταφέρει στο κιβώτιο. Εάν είχε πρόβλημα θα άκουγες αλλαγή χροιάς θορύβου κάθε φορά που θα πάταγες και άφηνες τον συμπλέκτη.
Όπως λες, επειδή το σύστημα δουλεύει όπως στα αυτοκίνητα κάτι από αυτά που υποψιάζεσαι πρέπει να είναι. Όπως και να΄ χει δεν φαίνεται να είναι κάτι ζωτικό και επείγον, γράψε χιλιόμετρα και εάν γίνει εντονότερο βλέπεις … ;)

tolhs 16-03-2013 21:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από jtnakos ( 863988)
ειναι το πρωτο σου gs??????αν ναι θα το συνηθησεις MH FOBOY...

Και στην αλλαγη ταχητητων θα ακους εναν θόρυβο και στο αφημα του αμπραγιαζ θα ακους εναν θόρυβο και οι βαλβιδες θα κανουν αισθητη την παρουσια τους ΠΑΛΙ ,ΑΛΛΑ ειπαμε ΜΗΝ ΦΟΒΟΥ αυτη ειναι η λειτουργια του..Οταν θα το μαθεις θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τις χαρές που μπορει να σου προσφερει και τοτε το μυαλο σου θα ξεκολλήσει απο τους θορύβους και θα κολλήσει στο χαμεγελο που θα ειναι μονιμα ζωγραφισμενο στο προσωπο σου,βεβαια τοτε θα αναρωτιέσαι....Μηπως εχω προβλημε με τοσο γελιο??:lo19::lo19:

ΚΑΛΟταξιδο και παντα ΟΡΘΙΟΣ..

καλως ηρθες..:ye33:

Καλως ηρθες φιλε....

Ο Γιανναρας ηταν σαφης...

Enjoy your Boxer...

VDR 16-03-2013 22:14

Καλώς τον!:wh13:
Και εμένα με ξενέρωσε άσχημα τότε που το αγόρασα από πλευράς ήχων αλλά μετά σκέφτηκα.. άμα είναι να σπάσει ας σπάσει!Μέχρι τώρα δουλεύει:ha16::ha16::ha16:
Γιαπωνέζικο μην περιμένεις να γίνει!Πέρνα από ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο να το ξαναδούν, όπως δεν θα ήταν κακό να έρθεις σε κάποιον καφέ να ακούσεις κι άλλα..χιχιχι..

TEOSS 16-03-2013 22:31

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω για ποιους θορύβους λέτε … ???:confused::confused::confused:
Κανονικά μια μοτό σε καλή κατάσταση ΔΕΝ κάνει κανένα ιδιαίτερο θόρυβο, ούτε βαλβίδες ακούγονται ,ούτε στο άφηματου συμπλέκτη, ούτε στις αλλαγές των ταχυτήτων (δεν μιλάμε για τυχόν απότομο κατέβασμα). Στην δικία μου με 153.200 χιλ. και 15 χρόνια στην πλάτη …εεε … στην σέλλα της, ΔΕΝ ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ ! Ούτε στις 1200αρες φίλων μου …;)

advtolis 19-03-2013 21:48

λοιπον update στο θεματακι μου..... εφαγα 5 ωρες την κυριακη αλλα τελικα κατι εκανα , για αρχη τα καγκελα ηταν λαθος τοποθετημενα και εννοω το εμπρος σημειο που ειναι σαν γεφυρα και ενωνει τα ακριανα εβρισκε πανω στο ψαλιδι μια καμπυλη που εχει , οποτε και το εβαλα στην θεση του με βαση κατι φωτο που ειχα βρει στο νετ, ολοκληρη και το εννοω η μηχανη οπου ειχε torx βιδα επερνε τουλαχιστον δυο βολτες απο το καντραν με τα φωτα - ζελατινα , ντεποζιτο, ουρα , μαλιστα ελειπαν και 2 βιδες κατω απο το ####φαναρο (πισω), οπως επισης και η ουρα λογο του οτι ειχε αφαιρεσει ο πρωην τις βαλιτσες βιαστηκά υποθετω κατι λαμακια σαν κοντρες που εχει για να σφιγγει η πισω σχαρα πανω στην μοτο χλιμιντριζαν πηραν τρελο σφιξιμο...
εκανα και μια βολτα ΄δυνατη΄με ψευτο -σουζιδια και εκκινησεις για να δω τυχον διαρροες-θορυβους και για να την μαθω λιγο μιας και την πηγαινα χαλαρα την πρωτη βδομαδα...
αποτελεσματα : το μηχανακι στο ρελαντι ειναι αθορυβο πλεον εαν εξαιρεσουμε τον θορυβο του κινητηρα με τα γνωστα του κλιν-κλιν και τρου τρου οπου ειναι και φυσιολογικα λεγομενα συνεργειου παντα, τον συμπλεκτη τον εμαθα δεν το κοπαναω πλεον ουτε εχω το εντονο κροταλισμα που ειχα κατα την αποσυμπλεξη...
(αλλαξα και υγρα συμπλεκτη εαν λεει κατι αυτο)
ΑΛΛΑ ο εκνευριστικος θορυβος στις 4.000 στροφες εκει δεν φευγει με τιποτα... μαλλον καποιο ρουλεμαν δεν ξερω...παντως το σκαλοπατι στην δυναμη μετα τις 4.000 στροφες ειναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ, 1η και 2η σηκωνεται μονη της η μηχανη, υποψιν οτι ο περιβοητος θορυβος - συντονισμος μετα τις 4.500 στροφες χανεται και μενει μονο ο ηχος της εξατμισης..... ακουω τις σκεψεις σας παιδια.... τι μπορει να συμβαινει μεσα στο φασμα αυτων των 500 στροφων???
εγω παντως βλεπω οτι οσο την δουλευω καθημερινα , καλυτερευουν τα παντα απο θεμα αποδοσης μεχρι και διαφορων ηχων οι οποιοι και χανονται πλεον η τους συνηθιζω αλλα δεν νομιζω γιατι αμα φαω κολλημα εγω εαν δεν φτιαξει δεν το συνηθιζω με τιποτα....
να συμπληρωσω επισης στις σκεψεις σαν το γεγονος οτι η μηχανη ηταν ακινητοποιημενη για 8 μηνες στην αντιπροσωπεια της κρητης απο οτι εμαθα μεχρι και πριν να την αγορασω γιαυτο και η καινουργια μπαταρια.....

advtolis 23-03-2013 20:13

λοιπον μολις βρεθηκα με τον Μιχαλη 1988 απο το φορουμ μας, πολυ καλο τυπακι και καλο τιμονι με ορεξη για παιχνιδι , και ανταλλαξαμε τις μηχανες μας για μια συντομη βολτα, και διαπιστωσα οτι και η δικια του μηχανη κανει τον ιδιο θορυβο στις 4.000rpm , απο την αλλη ο μιχαλης μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα το μηχανακι μου, του φαινεται χαρτι, οποτε ετσι κανουν ολες τελικα!!! αντε ξε-αγχωθηκα επιτελους....
να δειτε τον μιχαλη να οδηγαει το adv λες και ειναι κανα παπακι ειναι ολα τα λεφτα!!!
σας ευχαριστω ολους και ιδιαιτερα τον μιχαλη οπου και προσφερθηκε απο μονος του εξαρχης να βρεθουμε για να δει-ακουσει το ανειπαρκτο προβλημα μου!!
υπόψιν χθες ειχα παει παλι απο Motion and style και τελικα το βολταρε και ο υπευθυνος συνεργειου και μου ειπε οτι δεν του φαινεται να εχει κατι το μηχανακι οποτε θα το συνηθησω θελω δεν θελω...και παντα κρανος και για ασφαλεια αλλα και για ηχομονωση:sm7:!!!

tsak8 23-03-2013 20:34

Το κράνος σώζει...μυαλό και έννοιες :lo19::lo19:
Καλές βόλτες φίλε!

VDR 23-03-2013 22:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 868704)
λοιπον μολις βρεθηκα με τον Μιχαλη 1988 απο το φορουμ μας, πολυ καλο τυπακι και καλο τιμονι με ορεξη για παιχνιδι , και ανταλλαξαμε τις μηχανες μας για μια συντομη βολτα, και διαπιστωσα οτι και η δικια του μηχανη κανει τον ιδιο θορυβο στις 4.000rpm , απο την αλλη ο μιχαλης μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα το μηχανακι μου, του φαινεται χαρτι, οποτε ετσι κανουν ολες τελικα!!! αντε ξε-αγχωθηκα επιτελους....
να δειτε τον μιχαλη να οδηγαει το adv λες και ειναι κανα παπακι ειναι ολα τα λεφτα!!!
σας ευχαριστω ολους και ιδιαιτερα τον μιχαλη οπου και προσφερθηκε απο μονος του εξαρχης να βρεθουμε για να δει-ακουσει το ανειπαρκτο προβλημα μου!!
υπόψιν χθες ειχα παει παλι απο Motion and style και τελικα το βολταρε και ο υπευθυνος συνεργειου και μου ειπε οτι δεν του φαινεται να εχει κατι το μηχανακι οποτε θα το συνηθησω θελω δεν θελω...και παντα κρανος και για ασφαλεια αλλα και για ηχομονωση:sm7:!!!

Ευροπαϊκο είναι!Δεν στο έγραψα?!..:D:D:D
Καλές και απολαυστικές βόλτες φίλε!:ye02:
Όσο για το Μιχάλη, παιδί από τα λίγα..:ye01:

gs77 24-03-2013 11:08

:wh13::wh13: καλα χλμ

advtolis 11-04-2013 22:58

να γραψω μια τελευταια παραγραφο για το θεματακι μου μιας και πλεον γνωριζω τι παιζει προς ενημερωση και για μελλοντικους κατοχους με το ιδιο προβλημα, κατα αρχην ενα ευχαριστω σε οσους με προετρεψαν να παω στο συνεργειο στη βουλιαγμενης 102 στο βασιλη, οπου και μετα απο δυο επισκεψεις εκει εφτιαξα το μηχανακι και φτηνα και σωστα, καταρχην εβαλα στην μηχανη motorkote και αμεσως ο θορυβος μειωθηκε αισθητα κατα δευτερων αλλαξαμε δεξι τεντωτηρα καδενας και σταματησε να κουδουνιζει ολο το μηχανακι και τελος αγορασα ενα ac schnitzer τελικο και δεν ακουω πλεον τιποτε αλλο εκτος της μελωδιας που βγαζει το τελικο.....
πανω στο προβλημα τωρα να πω οτι η σωστοτερη προσεγγιση πανω στο θορυβο στις 4.000στρ ειναι του βασιλη και μου ειπε οτι προερχετε στανταρ απο το μοτερ , οχι σαζμαν οχι μεταδοση, και οτι απλα ειναι ΓΗΡΑΤΕΙΑ, δηλαδη με 60.000χλμ μαλλον κακοδουλεμενα , το μοτερ ειχε πλεον ανοχες τετοιες οπου και παραγει περισοτερο θορυβο στις συγκεκριμενες στροφες οπου ετσι και αλλιως ολα τον κανουν σε μικροτερο βαθμο, οσα οδηγησα τουλαχιστον το εκαναν, και οτι μπορει τα πιστονια να σκαμπλιλιζοντε μεσα στους κυλινδρους οι οποιοι και θα γινουν οβαλ καποια στιγμη και καποια αλλη στιγμη θα τα παρω ολα στο χερι αλλα μεχρι τοτε βλεπουμε!!! 60.000χλμ λεει το κοντερ εαν εχει 160.000 δεν το ξερω!!!

commander 12-04-2013 20:38

μην σε πιανει άγχος δεν εχει τπτ το μοτορι......ειτε εχει 60 ειτε 160......κανε την βολτα σου και καλοταξιδι να ειναι......;)

Μιχάλης 1988 12-04-2013 23:47

Σου είπα ξανά μην το ψάχνεις άλλο, το εργαλείο ειναι οκ!!

soferantza 15-04-2013 16:44

Καλοτάξιδο το καινούργιο σου μωρό.
Να είσαι τακτικός και προσεκτικός με τα λαδάκια σου και μην το πηγαίνεις αίμα.
Αυτές οι μηχανές είναι για να πηγαίνουν κυρίες.Μην ξεχνάς ότι είναι αεροελαιόψυκτες και ο δίσκος του συμπλέκτη σου είναι μονός και ξηρός.Οπότε απαιτέιται μια σχετική ευγένεια στόν τρόπο χρήσης.Πολλά ντάκα της και ντούκα της κατεβάσματα και πάρε να'χεις, καλό ειναι να αποφεύγονται για να υπάρχει μακροζωία κινούμενα μέρη και εξαρτήματα αυτών.Καδένες,τεντωτήρες κτλ.
Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι και καλώς ήρθες στο σάιτ!

Κολοκοτρώνης 01-07-2013 23:07

Μη στενοχωριέσαι για όλους αυτούς τους θορύβους, έρχεται και η σειρά μου σε λίγο καιρό να αποκτήσω τον πρώτο boxer οπότε θα μοιραστώ μαζί σου και με τους υπόλοιπους συμφορουμίτες τις πρώτες εμπειρίες και βόλτες μου!!! Καιρός γαρ εγγύς!!!
:sm3:

TEOSS 04-07-2013 19:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 864810)
Εγώ θα έλεγα ότι η περιγραφή σου <<ενοχλητικο τριξιμο κατα την αποσυμπλεξη το οποιο τραβαει μεχρι τις 4.000στροφες σε καθε ταχυτητα.... βεβαια μεχρι την τριτη το ακουω, μετα ο αερας ειναι αρκετος και δεν ακουω κατι ..ολα αυτά χωρις κρανος , με κρανος αντε να ακουγετε λιγο στην 1...μετα τιποτα , εκτος αυτου κατα την διαρκεια του τριξιματος εχω και μικρες δονησεις.>> ανταποκρίνεται σε κάποιο πρόβλημα και δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά.

.......[/SIZE]

Τόσο το δικό μου 1100 όσο 1150 και 1200 απλά και adv φίλων μου ΔΕΝ παρουσιάζουν τέτοια συμπεριφορά θορύβου κατά την επιτάχυνση Συμφωνώ λοιπόν με τον :

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TEOSS ( 864868)
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω για ποιους θορύβους λέτε … ???:confused::confused::confused:
Κανονικά μια μοτό σε καλή κατάσταση ΔΕΝ κάνει κανένα ιδιαίτερο θόρυβο, ούτε βαλβίδες ακούγονται ,ούτε στο άφηματου συμπλέκτη, ούτε στις αλλαγές των ταχυτήτων (δεν μιλάμε για τυχόν απότομο κατέβασμα). Στην δικία μου με 153.200 χιλ.( πλέον στα 158.900:D) και 15 χρόνια στην πλάτη …εεε … στην σέλλα της, ΔΕΝ ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ ! Ούτε στις 1200αρες φίλων μου …;)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 868704)
λοιπον μολις βρεθηκα με τον Μιχαλη 1988 απο το φορουμ μας, πολυ καλο τυπακι και καλο τιμονι με ορεξη για παιχνιδι , και ανταλλαξαμε τις μηχανες μας για μια συντομη βολτα, και
διαπιστωσα οτι και η δικια του μηχανη κανει τον ιδιο θορυβο στις 4.000rpm , απο την αλλη ο μιχαλης μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα το μηχανακι μου, του φαινεται χαρτι, οποτε ετσι κανουν ολες τελικα!!!
Λάθος συμπέρασμα ...;)
αντε ξε-αγχωθηκα επιτελους....

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 879446)
να γραψω μια τελευταια παραγραφο για το θεματακι μου μιας και πλεον γνωριζω τι παιζει προς ενημερωση και για μελλοντικους κατοχους με το ιδιο προβλημα, κατα αρχην ενα ευχαριστω σε οσους με προετρεψαν να παω στο συνεργειο στη βουλιαγμενης 102 στο βασιλη, οπου και μετα απο δυο επισκεψεις εκει εφτιαξα το μηχανακι και φτηνα και σωστα, καταρχην εβαλα στην μηχανη motorkote και αμεσως ο θορυβος μειωθηκε αισθητα κατα δευτερων αλλαξαμε δεξι τεντωτηρα καδενας και σταματησε να κουδουνιζει ολο το μηχανακι και τελος αγορασα ενα ac schnitzer τελικο και δεν ακουω πλεον τιποτε αλλο εκτος της μελωδιας που βγαζει το τελικο.....
πανω στο προβλημα τωρα να πω οτι η σωστοτερη προσεγγιση πανω στο θορυβο στις 4.000στρ ειναι του βασιλη και μου ειπε οτι προερχετε στανταρ απο το μοτερ , οχι σαζμαν οχι μεταδοση, και οτι απλα ειναι ΓΗΡΑΤΕΙΑ, δηλαδη με 60.000χλμ μαλλον --- ΣΙΓΟΥΡΑ --- κακοδουλεμενα , (δεν <<γερνάει>> στα 60.000 χιλ. ένας κινητήρας των 300.000+χιλ.)

το μοτερ ειχε πλεον ανοχες τετοιες οπου και παραγει περισοτερο θορυβο στις συγκεκριμενες στροφες οπου ετσι και αλλιως ολα τον κανουν σε μικροτερο βαθμο, οσα οδηγησα τουλαχιστον το εκαναν, και οτι μπορει τα πιστονια να σκαμπλιλιζοντε μεσα στους κυλινδρους:cool:
οι οποιοι και θα γινουν οβαλ καποια στιγμη και καποια αλλη στιγμη θα τα παρω ολα στο χερι αλλα μεχρι τοτε βλεπουμε!!! 60.000χλμ λεει το κοντερ εαν εχει 160.000 δεν το ξερω!!!
Και στα 160.000 ΔΕΝ σκαμπιλίζουν τα πιστόνια εάν έχει δουλέψει σωστά ο κινητήρας.!!!;)
Για να καταλάβεις τι εννοώ ... γνωρίζω (πρώην) ιδιοκτήτη 1200adv που 2 δευτερόλεπτα από το πάτημα της μίζας έφευγε στην ρόδα με σπασμένη 1η-2α :mad:!!!

Τώρα είδα την συνέχεια της ιστορίας …:o

Εγώ στο είπα ότι δεν είναι φυσιολογικό να ακούγονται οι θόρυβοι που περιέγραψες.;)

Δυστυχώς η λανθασμένη φήμη ότι ο μπόξερ << χτυπάει-κουδουνάει κ.α. >> οδηγεί πολλούς σε αγορά μοτό με βλάβη, νομίζοντας ότι ... <<έτσι δουλεύουν αυτά>>.

Το καλό είναι ότι ο μπόξερ μπορεί να γράψει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με βλάβες που ένας άλλος κινητήρας θα πήγαινε άμεσα συνεργείο, όπως το σκαμπίλισμα των πιστονιών που ανέφερες…;)

TEOSS 04-07-2013 19:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Κολοκοτρώνης ( 917277)
Μη στενοχωριέσαι για όλους αυτούς τους θορύβους, έρχεται και η σειρά μου σε λίγο καιρό να αποκτήσω τον πρώτο boxer οπότε θα μοιραστώ μαζί σου και με τους υπόλοιπους συμφορουμίτες τις πρώτες εμπειρίες και βόλτες μου!!! Καιρός γαρ εγγύς!!!
:sm3:

Κι εσύ φίλε να προσέξεις στην αγορά σου …. Και να ανησυχήσεις εάν ακούσεις <<κουδουνίσματα>> στον κινητήρα της υποψήφιας μοτό.
Για να μην διαπιστώσεις εκ των υστέρων ότι ...τα πιστόνια σου <<χορεύουν>> μέσα στους κυλίνδρους !!!
;)

TEOSS 04-07-2013 20:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από soferantza ( 881284)
Καλοτάξιδο το καινούργιο σου μωρό.
Να είσαι τακτικός και προσεκτικός με τα λαδάκια σου και μην το πηγαίνεις αίμα.
Αυτές οι μηχανές είναι για να πηγαίνουν κυρίες.Μην ξεχνάς ότι είναι αεροελαιόψυκτες και ο δίσκος του συμπλέκτη σου είναι μονός και ξηρός.Οπότε απαιτέιται μια σχετική ευγένεια στόν τρόπο χρήσης.
Πολλά ντάκα της και ντούκα της κατεβάσματα και πάρε να'χεις, καλό ειναι να αποφεύγονται για να υπάρχει μακροζωία κινούμενα μέρη και εξαρτήματα αυτών.Καδένες,τεντωτήρες κτλ.
Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι και καλώς ήρθες στο σάιτ!

Όταν ο κινητήρας φτάσει την θερμοκρασία λειτουργίας του … σκίστον, δεν παθαίνει τίποτα !!!:)
Ο συμπλέκτης δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Η φθορά είναι ανάλογη του τρόπου χρήσης, οποιαδήποτε είδος κι αν είναι ο συμπλέκτης.
Θυμάμαι σε περιοδικό (νομίζω ΜΟΤΟ) που πήραν καινούριο Yamaha R1 για δοκιμή. Το <<έστρωσαν>> καθ΄ οδόν για Σέρρες … στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών ο συμπλέκτης πέθανε στην τέταρτη προσπάθεια καταγραφής επιδόσεων !!! Δηλαδή με 4 βίαια συμπλεκταρίσματα, τέλος ο γιαπωνέζικος υγρός πολύδισκος του R1 !!!:D:D
;)

advtolis 05-07-2013 02:20

ΤEOSS εφοσον ενδιαφερθηκες για το θεματακι μου, και εχεις απολυτο δικιο σε οτι γραφεις εξηγησε μου κατι τωρα..... γιατι μετα απο 1.200χλμ που εχω κανει απο τοτε που την αγορασα ο θορυβος εχει μεταφερθει (ξαφνικα μια μερα) απο τις 4.000-4.500στροφες οπου και αλλαζω ταχυτητα καθημερινα και ολες τις ταχυτητες σχεδον, και εχει παει στις 5.500 στροφες?? και τον ακουω πλεον οταν χουφτωνω κανονικα το γκαζι για ανοιγμα?? εγω δεν μπορω να το εξηγησω.... να εκανε δουλεια το motorkote?? για τι πηγε ο ιδιος θορυβος σε αλλη περιοχη στροφων??
ζελατινες σφιξηματα και οτι μπορει να φανταστει κανεις τα εχω κανει και μονος και στα παιδια στην βουλιαγμενης που πλεον πηγαινω το μηχανακι..

TEOSS 05-07-2013 04:10

Πιθανώς όσο δουλεύει, ο ήχος θα μεταβάλλεται ανάλογα με την μεταβολή της φθοράς και τις επεμβάσεις σου (αλλαγή λαδιού, Αντιτριβικό, κ.α.). Ίσως το ΜΚ βοήθησε τον κινητήρα να δουλέψει ομαλότερα στις μεσαίες και πλέον συντονίζει και ακούγεται μόνο ψηλά…
Ο Βασίλης τι σου είπε ? Θα χρειαστεί set ελατήρια ?;)

advtolis 06-07-2013 01:17

μου ειπε να μην κανουμε τιποτα απολυτος ακομα... βλεπουμε...
παντως δεν χειροτερευει, και με την εξατμιση ξεχνιεμαι και πλεον δεν το πολυ ακουω...βλεπουμε στο μελλον.....

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:28.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!