![]() |
Revit Sand vs Dainese Gator Evo
Γεια χαρά!
Παρακαλώ τα φώτα σας! Ετοιμάζομαι να αγοράσω καινούργιο μπουφάν. Το Colori που έχω αντέχει ακόμη αλλά νιώθω πλέον πως δεν καλύπτει τις απαιτήσεις μου. Στα κρύα δεν είναι αρκετά ζεστό και το καλοκαίρι κάνω σάουνα! Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως δεν υπάρχει μπουφάν που να μπορεί να καλύψει όλες τις εποχές! Θέλω όμως να βρω κάτι που να "παλεύεται" για το καλοκαίρι χωρίς να το δαγκώνω τον χειμώνα και να είναι αδιάβροχο. Με μια μικρή έρευνα αγοράς έχω καταλήξει ανάμεσα σε μερικά της Revit και κάποια της Dainese. Σκοπεύω να δώσω μέχρι 450 ευρώ το πολύ. Πέρα από τα παρακάτω έχετε εσείς να μου προτείνετε κάτι; http://www.motocard.com/en/jackets/j...ex_2011_n.aspx αυτό μήπως παραείναι ζεστό για καλοκαίρι...;;; Στα παρακάτω με προβληματίζει αν "βάζει κρύο" τον χειμώνα από τα σημεία που ανοιγοκλείνουν οι αεραγωγοί... http://www.motocard.com/en/jackets/j..._nero_631.aspx http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...TX-Jacket-0001 http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...nd-Jacket-0001 |
Απάντηση: Revit Sand vs Dainese Gator Evo
Απόσπασμα:
Φιλ δυστυχως απο οσα μπουφαν και στολες εχω αλλαξει ως σημερα,καμμία δεν ειναι αυτο που θελουμε...ΜΙΑ για ΟΛΕΣ τις εποχες...μια δηλαδη που να ειναι ταυτοχρονα,διατρητη πληρως το καλοκαιρι και η ιδια στολη να μας πηγαινει στο Βορειο Ακρωτηρι με ενα ισοθερμικο απο μεσα...δυστυχως κανουμε καποιες παραχωρησεις οταν παρουμε μια all season στολη...Το ιδιο ισχυει φυσικα και στα μπουφαν.Θα σου προτεινα να παρεις στα χρηματα που λες 2 μπουφαν...ενα πληρως διατρητο για να το εχεις για τις ζέστες και ενα για Φθινοπωρο-Χειμωνα-Ανοιξη... Για δες αυτα εδω και τα παιρνεις πακετο στα χρηματα που ψαχνεις...:cool2: ΑΥΤΟ & ΑΥΤΟ |
Άσχετο μήπως έχεις άσπρο ktm με φαντασικες εξατμίσεις που κελαιδανε????? Αν ναι είμαι ναουσσα.....και σε ειδα χτές και ζηλεψα!!σορρυ για το σπαμ
|
Με εξαίρεση το sand τα άλλα τα βρίσκω πολύ υπερβολικά για το καλοκαίρι και θα κάνεις πάλι σάουνα!!!Έχω έδω και περίπου ένα μήνα το sand2 και είναι αρκετά ζεστό για κρύες βόλτες και το θεωρώ αρκετά αέρινο για το καλοκαίρι χωρίς να το έχω δοκιμάσει όμως!!! Αξίζει τα λεφτά του!!! |
Να πω κι εγώ την γνώμη μου, μιας και γνώμες λέμε όλοι μας...
Τα μπουφάν τεσσάρων εποχών νομίζω πως είναι τεχνικά και ποιοτικά από τις καλύτερες επιλογές για να διαθέτεις ένα μπουφάν πραγματικό σύμμαχο για όλο σχεδόν τον χρόνο... και ειδικά αν ψάξεις σε εταιρίες που έχουν τεχνογνωσία και πολλές επιλογές, όπως η Revit! Τον χειμώνα είναι πραγματικά ζεστά, τις ενδιάμεσες εποχές "παίζεις" με τις αδιαβροχοποιήσεις και τις θερμικές επενδύσεις και το καλοκαίρι παίζεις με τα διάφορα φερμουάρ των αεραγωγών, διότι καλοκαίρι δεν είναι μόνο το καταμεσήμερο, αλλά και το βραδάκι με την δροσούλα!!! Απ' ότι έχω παρατηρήσει και έχω διαβάσει, η μόνη μαύρη περιοχή θερμοκρασιών είναι αυτή ανάμεσα 28 με 35 βαθμούς που "δροσίζεσαι" μόνο εν κινήση, στις υψηλότερες θερμοκρασίες τα τεσσάρων εποχών μπουφάν είναι καλύτερα από τα απολύτως καλοκαιρινά, διότι σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεγαλύτερες από την θερμοκρασία σώματος είναι καλύτερα το σώμα να αερίζεται με ρεύματα αέρος παρά από άμεση υπερθέρμανση από τον καυτό αέρα! Η επιλογή, δική σου!:ye33: |
...και για να συμπληρώσω στα παραπάνω,
στα 450 Ε σίγουρα θα βρεις πολύ καλές επιλογές και προπάντων ποιοτικές! Απλά, όπως έγραψε και ο mathosalas πιο πριν, μπορείς με τα ίδια χρήματα να πάρεις 2 μπουφάν! Εσύ αποφασίζεις...!!! |
Ρίξε μια ματιά και στα spidi marathon και hard track τα έχω ειναι απο τα καλλίτερα για όλο τον χρόνο
|
ναι... εσυ απο που εισαι?? Ναουσαιος 'η απλα κανεις διακοπες εδω?????
|
Απόσπασμα:
@N4pSt3R... Για το Sand2 θα πρέπει να αγοράσω ξεχωριστά προστατευτικό για την πλάτη; Εάν ναι έχεις μήπως ιδέα τι τιμές παίζουν; |
Έχω το Gato Evo, αν εξαιρέσουμε το ότι το κεντρικό φερμουάρ τα έπαιξε στο 6μηνο, το μπουφάν είναι πάρα πολύ καλό, ζεστό και ανθεκτικό στη δυνατή βροχή... Για το καλοκαίρι απλά το ξεχνάς (ειδικά στην Ελλάδα), πάρε και ένα καλό καλοκαιρινό και είσαι οκ!
|
Απόσπασμα:
'Εχει μέσα ένα σφουγγάρι!!!Αν θες μπορώ να το βγάλω photo το βράδυ και να το ανεβάσω!!! |
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! προς το παρόν θα το τρενάρω λίγο ακόμη το θέμα αν και για να πω την αλήθεια έχω αρχίσει να κλίνω πως το SAND2...
|
δες πρωτα και το καινουργιο της dainese teren,και μετα πες μου;)
|
πάντως εγώ απορώ γιατί κάποιοι επιμένουν να δώσουν ένα σκασμό λ7 (ειδικά τέτοιες εποχές) για ένα μπουφάν....
:confused: |
Απόσπασμα:
Γιατί ο εξοπλισμός είναι το παν στην ασφάλεια και στην άνεση!:) |
Απόσπασμα:
|
Δεν είπες για περσινά μοντέλα!!Είπες για ένα σκασμό λεφτά!!!Έχει περσινά μοντέλα που είναι ποιό ακριβά από ότι το sand και τα dainese!!! Αν δεν είναι κάποιος τύπος αναβάτη που τα αλλάζει σαν τα πουκάμισα θα το πληρώσει και θα το έχει για καιρό!!! |
οκ να το θέσω αλλιώς....
κατα την ταπεινή μου άποψη είναι κρίμα να δίνει κάποιος ένα σκασμό λ7 να αγοράζει το κορυφαίο ή το πλεον καινούργιο μοντέλο μπουφαν/παντελόνι/μπότες.... αντ αυτού μπορεί να βρει παλαιοτερα μοντέλα και να κάνει το ίδιο καλά και μία χαρά την δουλειά του.... επιπλέον θα του μείνει και "βαμβάκι" για εξοπλισμό ο οποίος όσο περιττός και να ακούγεται είναι το ίδιο χρήσιμος (πχ... ισοθερμικά, αδιάβροχα, κροκόδειλους κλπ κλπ) ή/και να πάρει επιπλέον εξοπλισμο (πχ... καλοκαιρινό μπουφαν - παντελόνι) επαναλαμβάνω οτι απλά εκφράζω την άποψή μου και δεν έχω καμμία διάθεση να κάνω σε κανενός την τσέπη κουμάντο..... :ye33: |
Απόσπασμα:
Δεν έχεις άδικο και κάνουμε κουβέντα!!Η άποψη του καθενός είναι για εκείνο η καλύτερη!!!Προσωπικά άλλαξα στολή και πήρα κάτι καλύτερο για θέμα άνεσης και μόνο!!!Απο κει και πέρα αχρείαστα να είναι!! |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
εφόσον το θέμα το άνοιξα εγώ... και εγώ μίλησα με νούμερα σε ευρώ...
να ξέρεις φίλε Σπύρο πως είμαι από αυτούς που κρατάνε όσο πάει τον εξοπλισμό τους. π.χ το χειμερινό μου μπουφάν κοντεύει να κλείσει 10 χρόνια ζωής σε 2-3 μήνες! Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως το φθηνό το πληρώνεις 2 φορές. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν διαφωνώ μαζί σου. Σε κάποια πράγματα όμως (π.χ κράνος) η τιμή τις περισσότερες φορές είναι σε άμεση συνάρτηση με την ποιότητα/ασφάλεια/άνεση. |
Απόσπασμα:
δεν είπα να πάρει κάποιος "noname" εξοπλισμό... με την καμμία όμως.... και ναι, συνήθως, το φτηνό το πληρώνεις δύο φορές (όχι πάντα αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτό) λέω το εξής η "χ" εταιρεία πριν 2-3 χρόνια εβγαλε το κορυφαίο της (τότε) μπουφάν (ή ένα πολύ καλό μπουφάν αν θες) το οποίο σήμερα επειδή έχει αντικατασταθεί κυκλοφορεί στην αγορά σε τιμές ξεφτίλα.... όπως το βλέπω εγώ, η διαφορά στην τιμή μεταξύ του κορυφαίου του 2010 και του κορυφαίου σήμερα δεν δικαιολογείται... εντάξει, θα είναι λίγο πιο άνετο, ίσως να έχει και καλύτερους αεραγωγούς, να έχει κάποια κολπακια παραπάνω αλλά απο κει και πέρα και σε ότι αφορά στην ασφάλεια (το οποίο είναι και το κυρίως ζητούμενο), είναι πάνω κάτω στο ίδιο level (αν όχι στο ίδιο)... επομένως η διαφορά είναι, τρόπω τινά, τζάμπα λ7 τα οποία θα μπορούσαν να "επενδυθούν" αλλού.... Απόσπασμα:
πχ, shoei xr1000 και shoei xr1100 (ιδία πείρα, τα είχα και τα δύο)... μεγάλη διαφορά στα πάντα όλα, που δικαιολογεί στο ακέραιο την διαφορά τιμής.... δεν αναφέρθηκα εξαρχής καθόλου σε κράνη μιας και το τοπικ αφορά σε μπουφάν.... |
επανέρχομαι στο θέμα για να ενημερώσω πως δεν κατάφερα να κάνω "ζωντανή σύγκριση" των 2 μπουφάν αλλά τελικά επέλεξα το Revit Sand 2. Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από την αγορά μου αν και σίγουρα στις πολύ ψηλές θερμοκρασίες δεν θα είναι αρκετά δροσερό όσο ένα καλοκαιρινό μπουφάν. Ίσως ο προκάτοχός του να είναι πιο δροσερό μιας και στο στήθος έχει μεγαλύτερα ανοίγματα.
Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ το στρώσιμό του επάνω μου... ειδικά σε σχέση με το παλιό Colori που είχα! Για όσους δεν μπορούν να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο μπουφάν πριν το αγοράσουν να σημειώσω πως ο πίνακας με τα μεγέθη όπως τα δίνει η Revit είναι απόλυτα αξιόπιστος. Σε μένα δούλεψε άριστα. |
Τώρα πήρα χαμπάρι το θέμα αυτό. αν και ήξερα ότι θα βγει στο Sand 2 "χτύπησα" με 199Ε το Δεκέμβρη το Sand 1... To χειμώνα με θερμοκρασίες 5-6 βαθμούς σε επαρχιακό δίκτυο και ταχύτητες μάξιμουμ 100-110χλμ/ωρα δεν καταλάβαινα τίποτα από κρύο κτλ...από μεσα φορούσα κοντομάνικο.
Τώρα που καλοκαίριασε εβγαλα και τη θερμικη επένδυση και την αδιάβροχη. Σε επαρχιακό δίκτυο και σε αυτοκινητόδρομο είναι μια χαρά δροσερό ακόμα...μιλάμε για οδήγηση μεσημεριανές ώρες και θερμοκρασίες 28-29 βαθμούς -υπο σκια. Στην πόλη όμως με τις ίδιες θερμοκρασίες ιδρώνεις. Βεβαια το Sand δε νομιζω οτι η Revit το πλασάρει το μπουφαν καθημερινής χρήσης, ασχετα που κάποιοι το φοράμε πρωι μεσημερι βραδυ κάθε μερα... Πάντως και το Revit Air που το δοκιμάσα σε παρόμοιες συνθήκες, μπορεί να είναι πολυ πιο δροσερό από το Sand αλλά και με αυτό ιδρώνεις έστω και λιγότερο. το κακο ομως με το καλοκαιρινό διάτρητο είναι ότι ενώ εισαι ιδρωμένος αφήνει πολυ αέρα και περνάει και σε χτυπάει άσχημα... Βράδυ πάντως το Sand φοριέται άνετα και εντός πόλης. Αν βρω πουθενά στην ίδια τιμή το νούμερό μου θα πάρω άλλο ένα σε διαφορετικό χρώμα. |
Εγώ είμαι ανάμεσα στο sand 2 και σε αυτό:
Rev'IT Outback (χρώματα) Έχει πολύ καλή τιμή και δεν κατάφερα να εντοπίσω ουσιαστικές διαφορές με το sand 2 , πέραν από τους περισσότερους αεραγωγούς και την πίσω αδιάβροχη τσέπη που έχει το sand... Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να είναι ζεστό και αδιάβροχο. |
Απόσπασμα:
|
Την άλλη εβδομάδα θα πάω να τα δω από κοντά και τα 2 και να τα συγκρίνω. Όσον αφορά το κεφάλι μπορώ να είμαι ήσυχος (και εγώ το XR1100 έχω ;)).
|
Ρε παιδια μια βοηθεια! Ψαχνω να βρω στην αθηνα μαγαζι να εχει το revit sand 2 ! Και δεν το εχει σε 3-4 μαγαζια + γιασσαρης που ρωτησα. Κανεις καμια ιδε;; Θελω ν το δοκιμασω για να νουμερα βασικα γιατι ειμαι μεταξυ medium -large!
Σεντ φρομ αιφον |
Και εγώ στο Γιάσσαρη ήλπιζα να τα βρω...
|
Απόσπασμα:
Σεντ φρομ αιφον |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απ ότι είδα στο Θέμα δεν έκανα ανάλυση της καλοκαιρινής εντύπωσης του sand2!!!:D Το μπουφανάκι λίαν επιεικώς έχει φορεθεί για περίπου 5000χλμ φέτος το καλοκαίρι!! Χωρίς τις επενδύσεις, την αδιάβροχη αλλά και την θερμική είναι ένα πάρα πολύ άνετο και ευκολόχρηστο μπουφάν, με την θερμική ένα βάρος το έχεις!! Δοκιμάστηκε μόνο με την αδιάβροχη επένδυση έως 7-8 βαθμούς υπό βροχή στο βουνά της Ρουμανίας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!! Η αδιάβροχη επένδυση παίρνει λίγο νερό στις κλειδώσεις του αγκώνα μετά από κάποια ώρα!!! Αν ανοίξεις όλους του αεραγωγούς πραγματικά είναι απίστευτος ο εξαερισμός του..σε σημείο που κρυώνεις!!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:02. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!