![]() |
Πουλήστε σπίτια, για να πληρώσετε την εφορία!
http://www.gazzetta.gr/sites/default...C3B4B2A61E.jpg
«Χάρη» στους οφειλέτες μοιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, με το να τους επιτρέψει να πουλήσουν ακίνητα και να πάρει η εφορία τα λεφτά που της χρωστάνε, ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους. Με τη νέα απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, δίδεται πλέον η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να λαμβάνουν «βεβαίωση οφειλής», ακόμα και αν το προϊόν της μεταβίβασης δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων. Το οξύμωρο είναι όμως γιατί ο νόμος (που ισχύει εδώ και δεκαετίες) απαγορεύει να πουλήσει κάποιος ακίνητο, για να κρατήσει τα λεφτά η εφορία και να εξοφλήσει έτσι ένα μέρος, έστω, των χρεών του στο Δημόσιο, αν το τίμημα δεν καλύπτει ολοσχερώς την οφειλή. Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν πως αυτός ο όρος έχει προβλεφθεί, για να διακόπτεται η παραγραφή της οφειλής, σε περίπτωση που ο οφειλέτης εμφανίζεται να μην έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχεία, για να μπορεί η εφορία να τον κυνηγάει και στο μέλλον, σε περίπτωση που αποκτήσει και πάλι περιουσιακά στοιχεία, που θα καλύπτουν την οφειλή. Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο. Πηγή: protothema.gr |
Απάντηση: Πουλήστε σπίτια, για να πληρώσετε την εφορία!
εκμοντερνισμός! οι νέες φυλακές για φοροοφειλέτες θα έχουν και μπιλιάρδα;!
έχω δει κάτι ωραία γκομενάκια σε ΔΟΥ, άμα είναι να με αναμορφώσουν φορολογικά, ζητάω αριθμό προτεραιότητας για να πάω μέσα!!!:D |
Και τώρα μπορούν να πάν να π@δ@χτούν. Ρε αει σιχτίρ με δαύτους που μπλέξαμε.Νεύρα
|
Α, δηλαδη προτιμουσατε να πατε φυλακη ετσι? Λεβεντες μου εσεις......
Διοτι πριν αν χρωστουσες δεν μπορουσες να πουλησεις ουτε το βρακι σου για να ξεχρεωσεις το κρατος και πηγαινες φυλακη...εσυ ο κοινος θνητος οχι ο αλλος για να εξηγουμαστε. αν και τωρα πολλοι απο τους αλλους πανε μεσα κι εξαιτιας αυτων γινεται αυτη η ΣΩΣΤΗ ρυθμιση. Ο Γαβαλας αντι να καθεται στην φυλακη (και να περνα μαλλον ωραια) θα πουλησει την περιουσια του και θα ξεπληρωσει το κρατος, ενω πριν δεν μπορουσε. Δικαιο? |
Είτε έτσι είτε αλλιώς Γιώργη, κράτος απατεώνα έχουμε, και διπλοφορολογούμαστε. Δε μου λέει ο κάθε ΥπΟικ γιατί πρέπει πρέπει να πληρώσω φόρο και για το γάλα του παιδιού για το οποίο έχω ήδη πληρώσει ΦΠΑ, γιατί δεν αποδίδει το φόρο αλληλεγγύης στο σκοπό για τον οποίο επιβλήθηκε και πάει λέγοντας φίλε....Αστα λοιπόν! και το όποιο σωστό μέτρο χάνεται στη συνολική απατεωνιά του κράτους....
|
Απόσπασμα:
Παντως στην παρουσα θα φορολογησει και το σπιτικο σεξ οταν γινεται working days and hours. Ας ελπισουμε οτι ολες αυτες οι φορολογιες θα εχουν ημερομηνια κι ετος ληξεως..............μην διαφωνησεις διοτι δεν μπορεις να δεις το μελλον κρινοντας απο το παρελθον. Διοτι το δικο μας παρελθον ηταν τοσο αμαρτωλο που δεν μπορει να ειναι οδηγος για το μελλον. |
Απατεώνας με το Α κεφαλαίο φίλε! Που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς;! Η τελευταία "απατεωνιά" είναι η έκτακτη εισφορά σε όσους έβαλαν φωτοβολταϊκά. κοίταξέ το.....
Διαχρονικά το κράτος είναι αναξιόπιστο και κάκιστα πράττει όποιος το εμπιστεύεται να κάνει δουλειές μαζί του, εννοείται ότι μιλάμε για τους κοινούς θνητούς κι όχι τα δικά τους παιδιά! |
Θα συμφωνησω με τον Γιωργο οτι αυτο ειναι το καλυτερο που μπορει να γινει...τι να κανω τον Γαβαλα και τον καθε Γαβαλα αν δεν δωσει τα λεφτα που χρωσταει πισω...να τον κοιμηζω και να τον ταιζω (διπλη εννοια θα εχει χωρτασει και απο τα δυο στην ψειρου)...
αλλα με 2 προυποθεσεις... 1. να πληρωσουν τελικα και να μην βρουν "παραθυρακι" 2. να παραδεχτουμε οτι περα απο τους μεγαλους θα πληρωσουν και οι πολλοι μικροι που το μονο που ηθελαν ηταν το δικο τους σπιτι...και μαλλον αυτο ηταν το κολπο εξ αρχης δλδ να καταφερουν να κανουν τον μεροκαματιαρη, αφου εχασε το μεροκαμματο του, να χασει και το σπιτι του... |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αντέχω! αντέχω! είναι σεσημασμένος αντιρρησίας!:lo19::lo19: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
¨η εγω ειμαι πολυ εξυπνος ¨η οι αλλοι ηλιθιοι. Ετσι την επατησαν με τα αυτοκινητα υψηλου κυβισμου το 2007, ετσι την επατησαν με τα δανεια και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. Μα τι νομιζες ρε φιλε οτι θα σε αφηναν να εισπραττεις απο την ΔΕΗ περισσοτερο απο την καθε Kwh που πουλουσες απο την τιμη πωλησης της απο την ΔΕΗ προς τους καταναλωτες? ειμαστε τρελλοι? δεν το ηξερες? μαλλον οχι διοτι δεν το ειχες ψαξει. Επειδη ομως εγω που εχω κατι μετρα στην Μανη σε μερος που το λουζει ο ηλιος και του μαμαει την πιστη ο αερας (ανεμογενητριες) το ειχα ψαξει, η πρωτη μου εντυπωση ηταν οτι θα γινω πλουσιος αν τοποθετουσα φωτοβολταικα ¨η ανεμογενητριες. Ομως ειδα οτι η ΔΕΗ θα μου πληρωνε αν θυμαμαι καλα 0,50ε την κιλοβατωρα οταν η ιδια την πουλαει καπου 0,20 σημερα. Φαινομαι για βλακας? δεν μπορουσα να καταλαβω οτι απο καπου θα τα επαιρνε πισω καποτε? Να δεχτω οτι το κρατος (και οι τραπεζες) παει να μας πιασει Κωτσους..δεκτον, αλλα κι εμεις ρε φιλε τσιμπαμε σαν χανοι. Μην ξεχνας οτι και το κρατος ενας ελληνας ειναι και, μεγαλυτερος απατεωνας απο τον ελληνα φιλε μου δεν υπαρχει. Δες το φορουμ και θα δεις, ποσοι σκαρφιζονται τροπους να κυκλοφορουν με μαιμου διπλωματα, να μην πληρωνουν τελη κυκλοφοριας αλλα να εχουν γνησιο σηματακι (περυσι) κολλημενο στο παρπριζ και ποσα αλλα ρε φιλε. |
Γιώργο! Γιώργο! δε με διαβάζεις προσεκτικά! Πριν από ενάμισι χρόνο είχα προειδοποιήσει για το τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά....όχι διότι είμαι έξυπνος, αλλά διότι μείωση τιμών έγινε τότε στην Ισπανία, ήδη έλεγαν για τα προβλήματα που έχει ο οργανισμός που πληρώνει και δε θυμάμαι πως λέγεται.
Τώρα για το πόσο ευκολόπιστοι είμαστε...... θα έλεγα ότι όλοι θα ήθελαν να πιστεύουν ότι το κράτος θα γίνει σοβαρό, αλλά φευ! Και τότε έχεις δίκιο, καλά να πάθουν όσοι πείθονται! Αλλά το ότι σα λαός είμαστε μωρόπιστοι δε δικαιολογεί τα "εγκλήματα¨του κράτους! Ας το πουν καθαρά! Ελληνες θα σας τα πάρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλα! Δεν αξίζεται να έχετε περιουσία! Κολλίγοι! |
Απόσπασμα:
Δεν χρειαζεται να διαβασω την Ισπανια για να δω τι θα γινει στην Ελλαδα, μου αρκει η λογικη του ''δεν μπορω να εισπραττω περισσοτερα απο καποιον που πουλαει το προιον μου φτηνοτερα στον αλλον'', εκτος φιλε μου κι αν τον επιχορηγει το κρατος οπως δηλαδη γινοτανε μεχρι τωρα. Η επιχορηγηση κοπηκε, οι φιλοι του Φωτοπουλου που σπρωχτηκαν απο τον ιδιο να γινουν πλουσιοι τοποθετωντας φωτοβολταικα στους αγρους τους στην Αμαλιαδα σημερα κλαινε κιαυτοι. Φιλε μου καλε, ο απατεωνας παταει στην μωροπιστια του αλλου απατεωνα για να περασει αυτο που θελει........νομος της ζωης και τυο κρατους. Ξερω φιλε μου, δεν παλευομαι με τιποτα, μην ασχολεισαι επι ματαιω που λεει και το ''αερικο'' τρομαρα του κι αυτουνου. |
Και ποιός είπε ότι η λογική κερδίζει πάντα;
Σε τελική ανάλυση όποιος θέλει να κερδίσει ή να επιβάλλει κάτι, πατάει στην απληστία.... Οπως έγραψες, δε λυπάμαι κανένα, ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό, ας πρόσεχαν ( Σημίτης ).:D Μόνο εμείς μιλάμε για πολιτικά κι οικονομία; Θα τα έχουν λύσει όλοι όλα τα προβλήματά τους και κάνουν βόλτα με τις μηχανές!:p Μπορούμε να μιλήσουμε και για heavy metal, της δεκαετίας του '80 όμως....:sm2::sm2: |
Απόσπασμα:
πολλες φορες η πραγματικοτητα υπερτερει της λογικης. Απόσπασμα:
Ειναι ο Ελλνας απληστος? οοοοοοοοχι......ισως λιγο.;) Απόσπασμα:
Το ''μαζι τα φαγαμε'' στην μεγιστη εφαρμογη του. Ξερω διαφωνεις αλλα δυστυχως ειναι η αληθεια που πληγωνει......οπως καθε αληθεια. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Οι μπαλλαντες τους ομως δεν παιζονται ακομα και σημερα............. |
Γιώργο διάβαζω τα λεγόμενά σου και απορρώ με τις απόψεις σου.. :confused:
1. Πιστεύεις ότι η πολιτική και διοίκηση πρέπει να γίνεται με βάση την νοημοσύνη των πολιτών ? 2. Ξέρεις τι θα γίνει αν και οι "χαζοί" πολίτες ασκήσουν την νοημοσύνη τους, έναντι της κοινωνίας ? |
Απατεωνιάς του κράτους συνέχεια......
Την άμεση εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ των ιατρών και των εργαστηρίων υγείας ζητεί η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλοντας ότι συνάδελφοί τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αναγκαστικές κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας, τη στιγμή που τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. «Ενώ η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του ταμείου» σημειώνει η Ένωση. Αναφέρει, μάλιστα, την περίπτωση ιατρού που κινδυνεύει να χάσει τη μοναδική του κατοικία, εξαιτίας οφειλών προς την εφορία, ύψους 14.000, «τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκαπλάσιο ποσό στο συγκεκριμένο πολίτη». «Ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί η ανάλγητη στάση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος ενώ είναι κοινωνός του τραγικού ζητήματος, επέλεξε να αδιαφορήσει. Επιπλέον, η διοίκηση του οργανισμού ασκώντας εξόφθαλμα καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά, ζητάει ηλεκτρονικά την άνευ όρων παραίτηση των ιατρών από όλα τους τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς να δώσει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τα οποία δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ στους γιατρούς» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση. «Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια πολιτική ηγεσία να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να αναδιαρθρώσουν το σπάταλο και αναποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, να σταματήσουν οριστικά την ανήθικη πολιτική του 'δεν πληρώνω' και να καταβάλουν άμεσα παλαιά και νέα χρέη ως οφείλουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζήσουμε την πλήρη οικονομική κατάρρευση των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τραγικές συνέπειες στην υγεία 10 εκ. πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση. Αντιμέτωποι με κατασχέσεις ακινήτων οι απλήρωτοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ - κοινωνία - ΤΟ ΒΗΜΑ |
Απόσπασμα:
Στο εξωτερικο κανουν ακριβως το αντιθετο, δεν τους νοιαζει κανενα εθιμο, κανενα ηθος και καμια μορφωση απλα κανουν κι εφαρμοζουν αυτο που ειναι σωστο για ολους. Γιαυτο και ο Γερμανος φοροφυγας χωρις να το μαθει κανεις πληρωσε τις οφειλες του στο κρατος ενω ο Ελληνας ακομα το κολοβαραει. Απόσπασμα:
Απλα προσεξε το νημα που μιλαει για τα προστιματα ανευ διπλωματος κ.λ.π. και το νημα για τα τελη κυκλοφοριας και θα διαπιστωσεις οτι ο ελληνας σκαρφιζεται το οτιδηποτε για να μην πληρωνει τελη, για να περναει τα ρανταρ με 200, να μην εχει διπλωμα αλλα να οδηγει χωρις αυτο και οταν τον πιανουν να παρουσιαζει φωτοτυπια διπλωματος μαιμου κ.λ.π., κ.λ.π...............αυτοι Γιαννη ειναι μερος του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ. ΑΥΤΗ η κοινωνια θα ξεσηκωθει Γιαννη? Δεν νομιζω!!!! Υπαρχει αλλη κοινωνια? αν υπαρχουν αλλοι πολιτες αλλου τοτε ναι υπαρχει αλλα θα πρεπει ο αριθμος της να ειναι ικανος για να ''ασκησει την νοημοσυνη της'' στην αλλη.......δεν το βλεπω. |
βρε δεν πα να γα........ δημοσιογράφοι και άντε να μην πω!
μόλις πριν λίγες μέρες ένας ρώτησε τον πάγγαλο:u59: για το θέμα με τον τσοχατζό. και του πε -(π)αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας?Ο τσοχατζό?τα 200 εκατομμύρια θα μας σώσουν? -(δ)μα είναι και άλλοι! -(π)ε,άντε και είναι άλλοι 9,ήττοι 2 δισ ευρώ!τα 400 δις που έκλεψε ο ΛΑΌΣ γιατί δεν τα λέτε? και ακόμη επικροτούμε το "μαζί τα φάγαμε".λυπάμαι:( |
Απόσπασμα:
Αυτο που εγραψα πιο πανω ''εχω γνωστο και θα σε φτιαξω'' ειναι μερος του ''μαζι τα φαγαμε''. Δεν ειναι αναγκη να πηρες/εφαγες/ξοδεψες/εκλεψες χρηματα για να ενταχθεις στο ''μαζι τα φαγαμε''...ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο. |
Εσύ ρε ψηλέ δεν έχεις δουλειά; μεσημεριανό διάλειμμα κάνεις;:p:D
|
Απόσπασμα:
Και στο ταξι ειχα ιντερνετ αλλα εκει επρεπε να σταματησω για να γραψω, κι οταν σταματας ταξι η ταριφα γραφει αναποδα δλδ χανεις λεφτα. |
Απόσπασμα:
Πάω τώρα κι εγώ για δουλειά, αν κι έχω τρελλή σπαρίλα μετά το μεσημεριανό! θα έρθεις για καφέ; |
Απόσπασμα:
Τότε πως υποστηρίζεις τους κυβερνώντες και τους νόμους τους ? Ή θεωρείς τον εαυτό σου πολύ δυνατό (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) και εφυή, και μπορείς να αποκρούεις και να αποφεύγεις τις έξυπνες λαμογιές τους ή τους δέχεσαι γιατί απλά δεν ελπίζεις σε τίποτα καλύτερο, αυτό συμπεραίνω. Και δε το λέω για σένα, αλλά για όλους τους αφελής εφυείες πολίτες και πολιτικούς μας. Όσο για το μαζί τα φάγαμε και αν υπάρχει άλλη κοινωνία .. όχι Γιώργη δε τα φάγαμε μαζί και ναι υπάρχει και αλλη ελλάδα μέσα σε αυτήν την ελλάδα, νυκοκυραίοι εργαζόμενοι και έντιμοι Γιώργη μου, που έμειναν άνεργοι, τους αποκαλούν βλάκες και ηλίθιους και είναι έτοιμοι να περάσουν και αυτοί στην ανεντιμότητα, αφού τους πούλησαν οι συμπατριώτες τους οι έξυπνοι. Και αν δεν εφαρμοστεί δικαιοσύνη και χαριστούν τίποτε χρέη και παρελθόν τότε αυτοί που σου λέω θα βγουν εκτός νόμου θα ΑΝΙΔΡΑΣΟΥΝ γιατί δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα. Και αν ξεσηκωθούν αυτοί πίστεψέ με θα γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. |
Απόσπασμα:
Δεν υποστηριζω τους κυβερνωντες και τους νομους τους, υποστηριζω οτι αφου υπαρχει ελλειψη αλλης οδου αυτη ειναι η προτιμοτερη. Σε παρακαλω μην μου πεις για καμια ροζουλης αποχρωσης οδου διοτι θα σταματησω την συζητηση εδω. Ποιος σου ειπε οτι οι ανεργοι κι εντιμοι συμπολιτες μας δεν ειναι μερος του ''μαζι τα φαγαμε''? Οι πολιτες που χρησιμοποιησαν το μεσο για να βολεψουν το υιο τους καπου ειναι ανεντιμοι ¨η κλεφτες? Οι πολιτες που αφησαν τα χωρια τους και τα κτηματα τους κι ανοιξαν μαγαζι στην Αθηνα ειναι τι? Ομως οι πρωτοι βολεψαν καποιον ο οποιος δεν ειχε προσοντα και πηγαινε οποταν ηθελε στην εργασια του και οι δευτεροι αφησαν τον πλουτο της γης για να γινουν καποιοι στην Αθηνα. Και οι δυο περιπτωσεις μαζι με αυτους που τους παροτρυναν ¨η ενηργησαν προς την κατευθυνση που τελικα ακολουθησαν ειναι μερος του ''μαζι τα φαγαμε''. |
Απόσπασμα:
Νομίζεις ότι χάφτουμε μύγες όλοι εμείς που βλέπουμε τους πουλημένους πολιτικούς (ΟΛΟΥΣ) και δε καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα των νόμων τους ? Ή δε βλεπουμε ότι θέλουν να "βάλουν" στην αγορά και το επενδυτικό σχήμα των λαθραίων και αδήλωτων σπιτιών που είναι το τελευταίο και μόνο προσοδοφορο έσοδο για την πολιτική του μνημονίου ? Ή δε ξέρουμε, μαθηματικά, excel και πολιτική οικονομία ? Ή δε ξέρουμε τι έγινε στην Αργεντινή, στην ΗΠΑ, ακομα και στην Ιαπωνία που έγινε κάτι τέτοιο αντίστοιχο, που νομιμοποιήσαν τίτλους παράγκων και γης, για να στραφούν σε δάνεια κατασκευής ακινήτων και να επέλθει έτσι η υποτιθέμενη ανάπτηξη ? Μόνο που εκεί έγινε για λόγους έστω ανάπτυξης και όχι υφαρπαγής περιουσιών των "χαζών" πολιτών που λες. Και ήταν και φούσκα σε όλο το μεγαλείο της ! Εδώ γίνεται για λόγους φορολόγησης και δήμευσης περιουσιών από τράπεζες και κράτος για χρέη και καταναλωτικά δάνεια, τι συζητάμε τώρα.. ? Φούσκα θα είναι και τώρα και η ρευστοποίηση των κατοικιώνκαι δε θα καλύψει ούτε μερικές χιλιάδες ευρώ από άδικες υποχρεώσεις των πολιτών. Θα μείνουν όλοι χωρίς σπίτια για πλάκα, γιατί δε χορταίνουν με τίποτα οι άχρηστοι πολιτικοί και δανειστές - ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΖΟΥΝ - δεν δουλεύουν δεν παράγουν - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !! Και σου λέω ότι υπάρχουν πολίτες που δουλεύουν και παράγουν σαν τα μυρμήγκια, αυτοί ΔΕ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ - ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ εκμεταλευτόμενοι την ηθική και το πιστεύω τους περί ΔΙΚΑΙΟΥ!! - ΔΕ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ? Μόλις στριμώξουν την συζήτηση ξεκινάνε όλοι πολικούς όρους και προσπαθούν να διακρίνουν συνιστώσες και χρώματα. Εδώ μας παίρνουν και τα σώβρακα ρε Γιώργη, τι είναι αυτά που λες τώρα, σκέψου λίγο - δε περίμενα από σένα τέτοια βλακώδες αντίληψη περί του θέματος.. Αλήθεια είσαι τόσο ευτυχής και ασφαλής που μας κυβερνάει ένας χατζιδάκης, ένας πάχτας και ένα βενιζέλος και σαμαράς ? και μου λες ότι δεν υπάρχει άλλη λύση ? :eek: και συμβιβάζεσαι στο γραφειάκι σου και βλέπεις τα καραβάκια ? Και νομίζεις ότι είσαι ασφαλής πίσω στη δουλίτσα σου, ενώ βγήκες στη πιάτσα τα 2 χρόνια που έκανες ταξί ? Και πιστεύεις ότι σώθηκες με αυτούς εκεί πάνω και ονειρεύεσαι ξανά ? Είσαι τόσο αφελής ή πλάκα μας κάνεις τώρα? |
Απόσπασμα:
Βλακωδες θεωρω το να εχει παρει δανειο για σπιτι και τωρα να κλαιει που θα το παρει η τραπεζα αφου δεν το πληρωνει.....με τι εχεγγυα αραγε πηγε κι εβαλε δανειο για 30 χρονια? Ηλιθιο τελειως θεωρω να εχει παρει καποιος καταναλωτικο δανειο και να βγαινει στα καγκελα διοτι σημερα του ζηταει τα λεφτα ΤΗΣ η τραπεζα και αυτα που υπεγραψε (σαν βλακας) οτι θα τη δωσει πριν Χ χρονια. Αφου δεν αισθανεσαι ασφαλης κι ευτυχης που σε κυβερναει ο Σαμαρας και η παρεα του πες μας με ποιον θα αισθανοσουν ασφαλης για να το συζητησουμε.............αν ειναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ καλη τυχη κι αερα στα πανια σου. Αν εισαι απο εκεινους που επιθυμουν ''επανασταση'' εμπρος βγες μπροστα εστω και μονος σου........ετσι κανουν οι αντρες οταν πιστευουν σε κατι. Και που'σαι Γιαννακη, στην πιατσα ειμαι 30 χρονια, εκτος κι αν το λιμανι το θεωρεις πλατεια Κολωνακιου. Οσο για το Ταξι αν εχεις τα ουμπαλα πηγαινε καντο και μετα ελα μιλα μου............ Επισης δεν σταματησα ποτε να ονειρευομαι και να ελπιζω, ετσι περναω ομορφα ακομα και στα δυσκολα. Εσυ κατσε στην μιζερια σου και βριζε οτι πολιτικο προσωπο ανεβει επανω διοτι απλα δεν σου αρεσει.....ξερω ο Ελληνας δεν ειναι ποτε ευχαριστημενος με τιποτα και με κανεναν εκτος κι αν του τα παρεχει ολα στο πιατο χωρις δικη του συνδρομη και βοηθεια. Τελος, μαλλον εισαι πολυ εως αδυσωπητα αφελης αν νομιζεις οτι θα αλλαξει κατι τα επομενα 10-20 χρονια στην πολιτικη, ειτε σε προσωπα ειτε σε γραμμη πλευσης, στην Ελλαδα........... Γιαυτο μαθε να ζεις στην Ελλαδα, ειδαλλως η Αυστραλια ειναι 8 ωρες με το αεροπλανο.....κι εκει ομως τα πραγματα δεν ειναι ροδινα. |
Γιωργο ανοιξες παλι το τσουβαλι και αρχισες να μας πετας ολους μεσα...
Δεν τα φαγαμε ολοι μαζι...εκτος και αν λες οτι φταιμε οσοι απλα ακουγαμε οτι στο Δημοσιο δεν πατανε για δουλεια ποτε ασχετα αν ειμασταν απο αυτους... ασχετα αν δεν τους ψηφισαμε αυτους... ασχετα αν δεν βαλαμε μεσο για να βρουμε δουλεια... ασχετα αν δεν βαλαμε μεσο για να φτιαξουμε παρανομο σπιτι κτλ κτλ κτλ... ολοι μεσα στο τσουβαλι...για αλλη μια φορα... Μας λες παραπανω οτι ακομα και αυτος που αφησε το χωριο του, γιατι θα μπορουσε στην Αθηνα να εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης (τοτε) και να κανει μια πιο ξεκουραστη δουλεια που θα του αποδιδει περισσοτερα... οτι τα εφαγε μαζι με τον Παγκαλο και τον καθε απαιδευτο...αεργο...ξερολα...καβατζομενο στην θεσαρα του υπουργο, βολεμενο, απατεωνα... ασχετα αν πληρωνε παντα τους φορους του και ηταν παντα ευσυνηδητος πολιτης... τι να πω...τοτε ζουμε σε μια αλλη Ελλαδα ή δεν κανουμε παρεα με τους ιδιους ανθρωπους... και τι δλδ αυτη ειναι η Ελλαδα και ή μενουμε ή φευγουμε...??? Οχι Γιωργο δεν γυρισα στην χωρα μου για να με διωξουν παλι... θα μεινω εδω...και οσο με μπορω θα μιλαω...και θα προσπαθω να αλλαξω τις καταστασεις... δεν ηρθαν οι κατσαπλιαδες πολιτικοι, βολεμενοι, κομπιναδοροι, ραγιαδες, σκυφτοκεφαλαδες που εχουν τις τηψεις τους / συμφεροντα τους να μας διωξουν και απο το σπιτι μας... |
Απόσπασμα:
Θεωρώ όχι απλά βλακώδες, αλλά δόλιο και σχιζοφρενής, να σου δίνουν στεγαστικο δάνειο (τράπεζες) με την ευλογία της πολιτείας, στο 1/4 του τοτε μισθού σου, δηλ. να το πω απλά θα δουλεύεις το 1/4 του οκταώρου σου για το στεγατικό και σήμερα αυτή η αναλογία να έχει πάει στο 80% του μισθου σου ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 16ώρου- αυτό το καταλαβαίνεις και λες ότι είμασταν χαζοί ? Κ μιλάμε αν δεν είσαι άνεργος ακόμα. Τι δεν είδες στη πιάτσα Γιωργάκη που δούλευες για 20-40 ευρώ μεροκάματο με 14-16 ώρες στο ταξί ? Επειδή κάποιοι αποφάσισαν το σκληρό ευρώ-δε τυπώνουν χρήματα-επειδή κάποιοι εντός της ελλάδος- έκλεψαν πολύ περισσότερα απο αυτά που "έκοβαν" στην ευρωπη προ κρισης. Ζητάνε να πληρώσουμε τα δάνεια του τότε, με ανύπαρκτη ανάπτυξη και εργασία στο σήμερα, και με κυβερνώντες αυτούς που απέτυχαν στη διαχείρηση χρήματος του τότε. Πόσο απλά να το πω - πόση λογική βρίσκεις σε αυτο και λες τις παπαριές ότι την πάτησαν ή ήταν άπληστοι απλοί πολίτες που δούλεψαν και δουλεύουν ? Και συνεχίζω ακόμα και σου λέω αυτοί πληρώνουν χαράτσια σε δανεικό σπίτι, ενώ έχουν σταματήσει να πληρώσουν τις δόσεις τους, και απειλούνται με φυλακές. Και πληρώνοπυν και ασφάλεια και δικηγόρους πλέον για να τα προστατέψουν - ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ! Και ο νόμος που συζητάμε στο παρόν τόπικ, είναι "πουλήστε αυτά τα σπίτια" και τις λαθραίες παράγκες" για να πληρώσετε τα χρεη της εφορίας, ανεξαρτήτως ποσού (μη μου μιλήσεις εδώ για γαβαλά και άλλα πουστράκια) και πάλι το σπίτι θα το χρωστάτε, δε θα έχετε δουλειά, θα σας το πάρει και η τράπεζα, που το 2014 σταματάει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Και μαζί θα σας πάρουν και τα σπιάκια που δουλεψαν οι γονείς σας τα οποία φυσικά παλιώσαν και αξίζουν ένα κομμάτι ψωμί. Αντιλαμβάνεσαι καθόλου ή να σταματήσω τη συζήτηση ? Απόσπασμα:
(Να χαίρεσαι που στο λέει κάποιος, μαζί σου είμαι ακόμα). Απόσπασμα:
Είναι άλλο θέμα αυτό, άστο καλύτερα μη συγκρίνεσαι- θα στεναχωρεθείς φίλε. Απόσπασμα:
Και μίζεροι είνα αυτοί και θα δεις τη γύμια τους όταν όλα θα έχουν τελιώσει. Εύχομαι μόνο να ξαναγίνουν εκλογές και να τελιώσουν όλα ειρηνικά - γιατί πανε να τις καταργήσουν και αυτές, άλλο μεγάλο θέμα και αυτό. |
Απόσπασμα:
Εκτος κι αν πιστευεις οτι αυτος που αφησε το χωριο του και το χωραφι του, για μια καλλυτερη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ζωη στην Αθηνα, στερωντας ομως απο την χωρα την παραγωγη του (π.χ φακης) κι αναγκαζοντας την να εισαγη αυτο που εκεινος παρηγαγε επι 10ετιες ειναι αμετοχος στο ''ολοι μαζι τα φαγαμε''. Αν πραγματικα το πιστευεις αυτο δυστυχως δεν μπορουμε να συζητησουμε................ Αν δεν καταλαβαινεις οτι για την παραγωγη αυτουνου του ανθρωπου η χωρα δανειζοτανε για να εισαγει αυτο που πριν παρηγαγε αυτος τοτε......δεν μπορουμε να συζηταμε. Αν δεν καταλαβαινεις οτι αυτο το δανειο το πληρωναμε ολοι οι Ελληνες....αν δεν καταλαβαινεις δλδ οτι δανειζοσουνα για να τρως σορρυ αλλα καληνυκτα φιλε Ευγενιε. Οσο για το Δημοσιο Ευγενιε, κατ'αρχην μαθε να ξεχωριζεις το Δημοσιο ΝΠΙΔ και το Δημοσιο ΝΠΔΔ, εσυ που ανηκεις? Εγω τα βαζω με το ΝΠΙΔ παντως κι οχι με το αλλο. |
Απόσπασμα:
Εγω γιατι δεν πηρα δανειο αλλα προτιμησα να πουλησω περιουσια για να παρω σπιτι? και γιατι τοσα χρονια εμενα στο νοικι? Ειμουν βλακας ναι εχεις δικιο αλλα τωρα καθομαι και γελαω με τους εξυπνους του τοτε. Απόσπασμα:
Και το λιμανι ειναι καλλυτερη πιατσα Γιαννακη...πολυ καλλυτερη. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Εμενα παντως που εχω σπιτι εδω, σπιτι και στην Μανη (ανοικιαστο) δεν μου ζηταει κανεις τιποτε περαν απο τα συνηθισμενα μαζι με τα καινουρια τελη. Εγω βλεπεις ουτε εκτισα αυθαιρετο αλλα ουτε πηγα περαν απο οσο φτανει το μακρυ ειναι η αληθεια χερι μου. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Πολυ καταστροφικος ακουγεσαι, τιποτα δεν προκειται να γινει σε καταστροδη μερια....... Νομιζω ομως οτι ο χαρακτηρας σου ειναι ετσι, ακομα και στις καλες ημερες μαλλον λιγα πραγματα εβλεπες σαν καλα. |
Απόσπασμα:
(με όλο το σεβασμό και στα πλαίσια διαλόγου,χωρίς ίχνος προσωπικής επίθεσης). |
Απορώ ρε Γιώργο γιατί έχεις τόσο πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια; Πάντα έτσι φτιάχνονταν τα σπίτια! Παλιά ήταν περισσότερο γραμμάτια κι υπήρχαν και δάνεια. Δε λες πουθενά ότι για τη φούσκα ευθύνονται πρώτα απ'όλα οι τράπεζες, αυτές έφτασαν τις τιμές στα ύψη με την ευκολία που τα χορηγούσαν. Αν μη τι άλλο πάτησαν στην πατροπαράδοτη "λόξα" του Ελληνα για το κεραμίδι. Είναι μιά φούσκα που δημιουργήθηκε από τις ίδιες.
Το πιό ωραίο είναι ότι λένε "το έχετε" υπογράψει! Δε λένε όμως υπό ποίες συνθήκες έγινε αυτό! Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν έκαναν υπερβολές, δεν αγόρασαν σπίτια των 250 τμ, και την εποχή που έγιναν αυτά ήταν και τα ενοίκια στα ύψη. Που ήταν σε τελική ανάλυση οι εποπτικοί μηχανισμοί που θα έπρεπε να ελέγχουν και να προστατεύουν τράπεζες και δανειολήπτες; Κακώς επιμένεις Γιώργο, δεν έχεις δίκιο. Η ουσία είναι ότι το ευρώ μας κατέστρεψε, αν τώρα μπορούμε να γυρίσουμε σε άλλο νόμισμα....αυτή τη στιγμή δε γίνεται κατά τη γνώμη μου, αλλά με το ευρώ το πρόβλημα δε θα λυθεί. Για να δούμε τι θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές.....εγώ πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα μας τη ρίξουν την κλωτσιά.....ή θα διαλυθεί το ευρώ...... με τη σημερινή μορφή δε θα είναι πάντως, απλά δεν είναι βιώσιμη κατάσταση. |
Απόσπασμα:
Αυτό που τους ευχεσαι Πάνο το κάνουν από κούνια και τους αρέσει,θέλουν να μας κάνουν με το ζόρι να αρέσει και σε μας,αφού δεν τους π@δ@με εμείς μας π@δ@νε αυτοί με τις μ@λ@κίες που σκαρφίζονται. |
Απόσπασμα:
Και σου/σας ξαναλεω οτι οπως στρωνει καποιος κοιμαται........ και ξυπναει ομως! Καποιοι πριν να ερθουν οι τραπεζες (πριν το 1993) εδανειζοντο απο τοκογλυφους (εκει να δεις ανθηση το επαγγελμα αυτο) για να αναπτυξουν την επιχειρηση, να πληρωσουν τον τζογο....δεν ηξεραν οτι θα χασουν τα σπιτια τους? Το ιδιο συνεβηκε και με τον ερχομο των τραπεζων αλαλ πιστευαν οτι αφου δεν βαζουν τιποτα υποθηκη π.χ ανοικτα δανεια ¨η οτι παιρνωντας στεγαστικο βαζουν υποθηκη το σπιτι που μολις αγορασαν αρα δεν τρεχει τιποτα........μετα ομως το ονειρο ξυπνησαν αποτομα. Σημερα ενω ηξεραν οτι αν δεν πληρωσουν το στεγαστικο εχουν υπογραψει οτι το σπιτι ανηκει στην τραπεζα, σε μενα, σε εσενα σε οποιονδηποτε τεσπα τους εχει δωσει τα χρηματα, ερχονται και κλαινε οτι τους παιρνουν το σπιτι.......κι εγω θα τους το παιρνα και να με συγχωρεις. Οσο για το ''χαριζεται'', πραγματικα χαριζεται τι προβλημα υπαρχει σε αυτο? Αν γραφει ''χαριζεται'' και στην παραλαβη ''πωλειται'' δια τον φοβο των ιουδαιων με συγχωρεις αλλα αυτο γινεται σε καθε μαγαζι πλην σουπερ Μαρκετ. Με αποδειξη τοσο χωρις αποδειξη τοσο, εσυ διαλεγεις το χωρις αποδειξη κι αυτοματως γινεσαι μελος του ''μαζι τα φαγαμε'' |
Απόσπασμα:
Αλλα.........με τι κριτηρια επαιρνες το δανειο και τι συνεβαινε οταν δεν πληρωνες το δανειο ¨η τα γραμματια? Θα σου πω εγω αμεσως μιας και τυγχανει ο πατερας μου σαν Διπλωματικος υπαλληλος ειχε παρει δανειο απο την Εθνικη το 1989 για σπιτι. Του ζητησαν τα γνωστα (φορολογικη δηλωση, βεβαιωση εργοδοτη κ.λ.π.) κι επιπλεον τιτλους ιδιοκτησιας σε αλλο ακινητο ισοποσης αξιας συν το 50% των τοκων του δανειου που θα επαιρνε!!! Ενας εκτιμητης της τραπεζας πηγαινε κι εβλεπε το ακινητο (στην Κρητη) και αυτος εδινε την εγκριση του στην τραπεζα. Αν υπηρχε διαφορα τοτε επρεπε να βρει ο πατερας μου το υπολοιπο σε μετρητο!!!! Για ολο το διαστημα του δανειο το εκτιμουμενο ακινητο δεν μπορουσε να πουληθει, ενοικιαστει κ.λ.π. Αν γινοταν κατι τετοιο η τραπεζα πρωτη εδινε την εγκριση της και πρωτη εκεινη εισεπραττε!!!! Το ακινητο αυτο προσημειωνοτανε κι οχι το ακινητο που αγοραζε με το δανειο. Αυτο λεγεται υγιης δανειοδοτηση..............οχι η με το τηλεφωνο δανειοδοτησεις. Απόσπασμα:
Φυσικα Γιαννη μου οτι εχεις υπογραψει το λουζεσαι μετα.........ας μην το υπεγραφες κι ας εμενε η λοξα ανικανοποιητη. Απόσπασμα:
Ο λιμενεργατης πεθερος μου ηταν ηλιθιος δλδ που εχτισε 2 σπιτια (Αιγαλεω-Σαλαμινα) την δεκαετια '74-'84 και σημερα τα χαιρομαστε παιδια-γαμπροι-νυφες κι εγγονια? Οχι φτωχοσπιτα...σπιτια κανονικα!!!! Ελα Σαλαμινα να δεις τι σπιτι εχει και που το εχει!!!! Του [πηρε 10 χρονια ομως με ενα μισθο λιμενεργατη και μαι γυναικα ραφτρα και με δυο παιδια!!! Ασε με ρε Γιαννη που θα λυπηθω τους ευκολα δανειοδοτουμενοςυ κι αποκτουντες σπιτι....δεν επρεπε καν να ειχαν σπιτι σημερα με τις συνθηκες που πηραν το δανειο τοτε. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
1990-2000 τυγχαμε σε δυο υποτιμησεις ενω το 1990 εμφανιστηκε το μεταλλικο 100δρχ. Ξερεις τι σημαινε αυτο ετσι? Οτι φωναζουμε σημερα για το μεταλικο 1ευρο το καναμε πρωτοι με το 100δραχμο το 1990. Με λιγα λογια σμαιενι απαξιωση της δρχ και του νομισματικου συστηματος της χωρας. Επρεπε να παραγουμε ωστε να εξαγουμε για να εχουμε συναλλαγμα και να αγοραζουμε φαρμακα και πετρελαιο, ομως η παραγωγη σταματαγε σταδιακα απο το 1985 διοτι οι πατροπαραδοτοι αγροτες και οι εργατες των εργοστασιων ερχοντουσαν στην αθηνα για να γινουν Δ.Υ. σε ΔΕΚΟ (το τονιζω,σε ΝΠΙΔ) ¨η να ανοιξουν μαγαζια.......... Ετσι αναγκαστηκαμε να παμε στο ευρο φιλε Γιαννη. για να εχουμε λεφτα -δανειζομενοι - για να ζουμε!! ποιος φταιει? οι πολιτικοι? μαλιστα!!!!! Εμεις καθολου????????????? Απόσπασμα:
Το δραστικο που θα γινει κι εχει δρομολογηθει ειναι το ευρωομολογο και η εναρξη λειτουργιας Ευρωπαικου μηχανισμου αλά FED..............δλδ κοβουμε πανευρωπαικο χρημα για να καλυψουμε τα χρεη της ευρωπης. Αλλα αυτο δεν θα εχει αμεσο αντικτυπο στην Ελλαδα και σε καμια χωρα της Ευρωπης, οπως δεν εχει αμεσο αντικτυπο και στην αμερικη που εφαρμοζει το ιδιο συστημα και θα το αντιγραψει η ευρωπη....μακροπροθεσμα θα φανουν τα οφελη. |
Γιώργο συγγνώμη αλλά γράφεις με εμπάθεια! Οι δικοί μου πήραν στεγαστικό το 1969 κι αυτά που γράφεις δεν τα έχω ακούσει. Ξεπλήρωσαν σε 10 χρόνια, γιατί άραγε; διότι ακριβώς οι τράπεζες δεν τα έδιναν στο γάμο του καραγκιόζη κι οι τιμές δεν ήταν εξωπραγματικές. Αυτό το προκάλεσαν οι τράπεζες!
Κι ίσως έχεις δίκιο, δεν πρέπει να έχουν όλοι σπίτι! Μόνο όσοι ήδη έχουν τα φράγκα. Πολύ νοικοκυρίστικη άποψη! από την άλλη όσοι μπήκαν στη διαδικασία κίνησαν χρήμα. Και το το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι ότι και να λες! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:45. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!