![]() |
Ρεκόρ 50ετίας για τις αυτοκτονίες...
Ρεκόρ 50ετίας για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης! | ειδησεις , κοινωνια | Ημερησία
Δραματική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό είναι ότι το 2011 κατέγραψε αύξηση κατά 26,52% σε σχέση με το προηγούμενο έτος με τον απόλυτο αριθμό να είναι ο υψηλότερος κατά τα τελευταία 50 χρόνια! Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Κλίμακα", τα οποία βασίζονται στις καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, το 2011 κατεγράφησαν στη χώρα μας 477 αυτοκτονίες (393 αφορούσαν άνδρες και 84 γυναίκες), παρουσιάζοντας αύξηση στην κατηγορία των γυναικών κατά 104,8%! Η περιφέρεια με το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών το 2011 ήταν η Αττική (35% των συνολικών θανάτων) και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (53 αυτοκτονίες) η Κρήτη (37 αυτοκτονίες), η Δυτική Ελλάδα (36 αυτοκτονίες), η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (από 33 αυτοκτονίες). Η "Κλίμακα", εκτιμά ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές οι οποίες καταγράφονται, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες αυτοκτονίας, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15 - 20 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες. Πάτρα - Επικαιρότητα - Πολιτική - Νέα - Patras Events Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις αυτοκτονίες Ανησυχία προκαλούν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα μετρά 477 αυτόχειρες μόνο το 2011. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχείρων είναι άνδρες (393 άτομα ή σε ποσοστό 82,3%), ωστόσο παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των γυναικών που αυτοκτονούν (84 γυναίκες-θύματα το 2011 έναντι 41 το 2010, αύξηση 104%). Από τα περιστατικά των αυτοκτονιών, τα 172 καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 53 περιστατικά, η Κρήτη με 37, η Δυτική Ελλάδα με 36, η Θεσσαλία με 33 περιστατικά, η Αν. Μακεδονία - Θράκη με 33 και η Πελοπόννησος επίσης με 33 περιστατικά αυτοκτονιών. Σύμφωνα με το newsbomb η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία "1018" της Κλίμακας δέχθηκε 1.366 κλήσεις το 2012 με συγκεκριμένο αίτημα από υποψήφιους αυτόχειρες, αλλά και γονείς, συγγενείς, φίλους τους κ.ά. Εξ αυτών, το 20,9% των καλούντων ήταν άνεργοι, το 7,1% δημόσιοι υπάλληλοι, το 5,6% ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 6,5% ελεύθεροι επαγγελματίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων αφορούσε άτομα 36-40 ετών, από Αττική (40,2%), Θεσσαλονίκη (11,7%) και Ηράκλειο (4,1%). ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα:mad::( |
Απάντηση: Ρεκόρ 50ετίας για τις αυτοκτονίες...
Μην βάζεις τέτοια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τώρα που πάνε όλα πρίμα.:rolleyes:
Τώρα που είπε και το ΣτΕ οκ, μην είμαστε και πλεονέκτες,ανάπτυξη χωρίς αυτοκτονίες πως θα γίνει,πως θα πάμε μπροστά. Με τις ανθρώπινες ζωές θα ασχολούμαστε τώρα,έχουμε σοβαρότερα θέματα. Τραγικά στατιστικά.:(:( |
Εκεί φτάνουνε τον κόσμο :( :( :( |
Αν μας ελεγαν ποσοι απο αυτους τους 477 ειναι ανεργοι, ποσοι αυτοκτονησαν λογω διαδυκτυου, ποσοι απο ναρκωτικα, ποσοι λογω ανιατης ασθενειας, ποσοι ηταν καταθλιπτικοι ειχαν δλδ ψυχικα νοσηματα κ.λ.π. τοτε θα καταλαβαιναμε οτι πραγματι ολα πανε πριμα. Ολοι οι αυτοκτονουντες δεν ειανι θυματα της κρισης οπως θελουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ να μας τα παρουσιασουν οι πολιτικοι της αντιπολιτευσης και τα φερεφωνα τους, οι κομματαρχες κ.λ.π..
Σταματηστε επιτελους αυτο το πααραμυθι οτι η κριση φταιει για ολα ακομα και την αυξηση των αυτοκτονιων...... Η σκανδιναυια που εχει χιλιαδες καθε χρονο τι να πει δλδ? κι εκει οικονομικη κριση εχουν? Επισης θα καταλαβαιναμε οτι οι αδυναμοι ανθρωποι (ψυχολογικα αδυναμοι) ηταν, ειναι και θα ειναι αναμεσα μας...καποιοι απο αυτους δεν θα αντεξουν και θα το τολμησουν το μεγαλο βημα......εμενα προσωπικα δεν με απασχολει, το εχω ξαναπει, οποιος δεν μπορει ας φυγει κι ας αφησει τους αλλους που μπορουν. Τωρα τα στοιχεια, τα στοιχεια που παραθετονται στο πρωτο ποστ ειναι του 2011...ενδιαφερον θα ειχαν και του 2012 αλλα ειναι νωρις ακομη. Το 2011 την κριση ισα που αρχισαμε να την νοιωθουμε κι ομως προλαβε να αυξησει τις αυτοκτονιες κατα 26%.....εδω γελανε!!!!! Οι αυτοκτονιες του 2010 ηταν 377 - στοιχεια απο την ''κλιμακα'' και την ΕΛΣΤΑΤ - οπου η κριση μολις ειχε ακουστει αφου τον Μαιο του '10 μπηκαμε στο ΔΝΤ ηταν κι αυτες λογω κρισης? Κανεις δεν πειθεται αγαπητοι μου συναδελφοι οτι οι 477 αυτοκτονιες του 2011 οι οποιες παρουσιαζουν μιαν αυξηση της ταξης του 26% απο τις 377 του 2010 οφειλονται στην οικονομικη κριση. Κανεις!!! Και ξερετε γιατι? διοτι συμφωνα με την ''κλιμακα'' και την ΕΛΣΤΑΤ, (τις επικαλειστε κι εδω) τα στοιχεια των οποιων δημοσιευσε η Ελευθεροτυπια στης 4/11/2009, την 8ετια 1999-2007 συνεβησαν στην Ελλαδα 3277 θανατοι απο αυτοκτονιες...ητοι 409 θανατοι ετησιως......οσοι περιπου και σημερα......και τοτε η οικονομικη κριση εφταιγε? Σταματηστε να χρησιμοποιειτε ως μοχλο πειθους οποιοδηποτε στοιχειο δυναται να συνδεθει με την οικονομικη κριση για να δικαιολογησετε τις ιδεες σας για την ''πεινα κι εξαθλιωση'' που κατα την αξιωματικη αντιπολιτευση, και γενικα καθε αντιπολιτευση, δηθεν επικρατει στην Ελλαδα. Ας σταματησουμε να παιζουμε το ρολο του συμπαθους πτηνου, του παπαγαλου, κι ας επικεντρωθουμε στο πως θα βοηθησουμε ο καθενας απο την μερια του να βγουμε απο την κατασταση που ειμαστε. Παρτε παραδειγμα απο τον μελος μας τον ''ιταλο''....μελισοκομος λογω ανεργιας, και παει πολυ καλα!!!! Ο συναδελφος μας και η αποφαση του θα επρεπε να ειναι οδηγος ολων μας.......εμεις ομως μοιρολατρουμε διεκδικωντας πισω τα με πολιτικα ερεισματα δοσμενα οικονομικα προνομια. |
Στο έχω ξαναγράψει νομίζω...
Σε ένα βιβλίο Λογικής που διδασκόμασταν στο Λύκειο ή Γυμνάσιο δεν θυμάμαι. έγραφε "το μπουζούκι είναι όργανο" "Ο αστυνομικός είναι όργανο" Άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι κατέληγε...:) (να με συμπαθούν οι αγαπητοί συμφουρίτες των σωμάτων ασφαλείας :o ). Χρησιμοποείς την ίδια λογική Γιώργο.... και αν κάτα κάποιο τρόπο υπάρχουν "λάγνοι" της κρίσης είναι σίγουρο ότι εσύ είσαι το άλλο άκρο....:D |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
:sm7::sm7: Εγώ πάντως έκτη Γυμνασίου δεν πήγα ποτέ μου....:) |
Απόσπασμα:
Εξ αυτών, το 20,9% των καλούντων ήταν άνεργοι, το 7,1% δημόσιοι υπάλληλοι, το 5,6% ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 6,5% ελεύθεροι επαγγελματίες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κλήσεων αφορούσε άτομα 36-40 ετών, από Αττική (40,2%), Θεσσαλονίκη (11,7%) και Ηράκλειο (4,1%). Ενδεικτικό είναι ότι το 2011 κατέγραψε αύξηση κατά 26,52% σε σχέση με το προηγούμενο έτος με τον απόλυτο αριθμό να είναι ο υψηλότερος κατά τα τελευταία 50 χρόνια! |
Απόσπασμα:
Η Ελληνικη γλωσσα εχει πολλες πτυχες και μια απο αυτες ειναι η μεταφορικη εννοια των λεξεων η οποια συγκρουεται με την κυριολεκτικη. Ταυτιζεις την κυριολεκτικη και την μεταφορικη εννοια της λεξης ''οργανο'' πραγμα που δεν ειναι σωστο αλλα και ατοπο στο παρον νημα. Σε καθε στατιστικη υπαρχουν οι παραμετροι που την καθοριζουν....... Αν ηταν διαφορετικα και ολα ενα ''οργανο'' τοτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηταν ηδη στην εξουσια με το 28% που ειχε........οι παραμετροι ομως ειναι αυτοι που τον εκοψαν. Αν στις 477 αυτοκτονιες οι 400 ηταν απο διαφορες αιτιες και οι 77 λογω κρισης ποια θα ηταν η παραμετρος? οτι οι αυτοκτονιες αυξηθηκαν λογω κρισης? Εδω στην Θεσσαλονικη, απο την Πεμπτη που ειμαι, το Kitchen bar και τα κλαμπακια της παραλιακης ασφυκτιουν απο κοσμο............ Εχουμε κριση........και ολα καλα.......ποσοι να αυτοκτονουν αραγε σε αυτην την πολη εξαιτιας της?;) |
Απόσπασμα:
''Εξ αυτών, το 20,9% των καλούντων ήταν άνεργοι...'' Οι καλουντες αυτοκτονησαν?????? |
Απόσπασμα:
Κανείς δεν σε χαρακτήρισε ηλίθιο η βλάκα, όπως έγραψες κάπου αλλού, Γιώργο.... Αν όμως σε ενδιαφέρει η γνώμη μου, που δεν έχει βέβαια κ μεγάλη σημασία, όμως θα την πω. Θα σε χαρακτήριζα απάνθρωπο το λιγότερο, βάσει της παραπάνω παραγράφου σου.... Τουλάχιστον, απάνθρωπο :( Δεν σε ενδιαφέρει που ο συνάθρωπος σου, από την οικονομική απελπισία πέφτει στο θάνατο?????????? Τι να πει κανείς για εσέ??? Σε αφήνω στην κρίση των 7.000 συνφορουμιστών και της ιδιοκτησίας του ιστοτόπου, αυτής της κοινότητας... |
αναλυσεις πολιτικου περιεχωμενου και στον θανατο.,.,.,?????:eek::eek::eek:
το επομενο επεισοδιο τις κοινωνιας θα εχει και ζομπι.,.,.,?????:hmmm: |
Απόσπασμα:
Αν εσενα σε ενδιαφερει ποθυ ο διπλανος σου εβαλε τελος στην ζωη του για τον Χ λογω εμενα με αφηνει παγερα αδιαφορο........... Μην ξεχνας οτι οι σπαρτιατισσες πεταγαν τα αδυναμα ¨η αρρωστα παιδια τους στον Καιαδα......... Ξεγραψε λοιπον κι αυτους απο την ελληνικη ιστορια γιατι ηταν απανθρωποι. καλως ¨η κακως οι δυνατοι μενουν κι επιβιωνουν μαζι με τις οικογενειες τους...... Οποιος αυτοκτονει φερνει σε πολυ δυσκολη θεση την οικογενεια του.....απανθρωπο για μενα. Αυτο με την κριση των 7000 συμφουρμιτων και της διοικησης δεν το καταλαβα.........για εξηγησε το σε παρακαλω.....αν μπορεις φυσικα. |
Απόσπασμα:
Από τα πιό ρατσιστικά και απάνθρωπα ποσταρίσματα που έχω διαβάσει στο φόρουμ, τα τέσσερα χρόνια που είμαι μέλος, λυπάμαι. |
Απόσπασμα:
Την συνέχεια την αφήνω σε αυτούς που κατάλαβαν. Όποιος με κατάλαβε, θερμα παρακαλώ, να πάρει το λόγο κ να μιλήσει έστω κ με ένα απλό: κατάλαβα, μιά απλή λέξη, γράφτε την νέοι κ παλιοί γυναίκες κ άντρες. |
Εγώ κατάλαβα.
|
Απόσπασμα:
Για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα Μας μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει το EuroHealthNet.... εδώ. (Έκθεση του 2011, σαφώς οι αυτοκτονίες τότε ήταν λιγότερες...) (Για όσα έγραψες στο άλλο θέμα... περί των ευκαιριών και της ισοτιμίας που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι στην Σουηδία δεν θα πώ τίποτα για όσα γράφεις. Αλί μόνο, σε όσους τα πιστεύουν φίλε George) @ Χάρη... κι εγώ κατάλαβα φίλε Χάρη. :) |
Χάρη μην αναλώνεις την ανθρωπιά και την ευαισθησία που σε διακρίνει με απαντήσεις σε εκφράσεις βαρύγδουπες για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο,όλους ως ενός σημείου μας αφήνουν αδιάφορους πράξεις αυτοχειρίας,ηθικά βέβαια είναι απαράδεκτο να το ξεστομίζεις και δείχνεις και τι άνθρωπος είσαι, με την έννοια ότι ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα,δυσκολίες,τρεξίματα,κτλ,κτλ,κτλ και δεν υπάρχει ο χρόνος πολλές φορές για να εμβαθύνεις σε κάτι που δεν σε αφορά άμεσα,θα σταθείς διαβάζοντας ένα θέμα ή ακούγοντας το και θα συνεχίσεις την ζωή σου, μόνο και μόνο αν συμβεί κάτι ανάλογο σε άνθρωπο του οικείου περιβάλλοντος σου βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα όπως και σε πολλά άλλα και μακάρι να μην βιώνει κανείς άνθρωπος τέτοιες καταστάσεις,αυτά τα παγερά και καλά και τέτοια συναφή είναι για μπούγιο.
|
Απόσπασμα:
|
Και εγώ κατάλαβα ....
|
Απόσπασμα:
Ενα φαινομενο,που παντα υπηρχε,αλλα που τα τελευταια πιο δυσκολα χρονια τεινει να γινει μαστιγγα, δεν νομιζω οτι πρεπει να μας αφηνει αδιαφορους η να περιμενουμε να μας χτυπησει την πορτα..... |
συμφωνω στο μαγαζι που δουλευω τελευταια 2 νεαρα παιδια (ο ενας πιο σοβαρα ) μου εκμυστηρευτηκαν οτι το σκεφτονται :mad: παιδια μες στη ζωη με τα ολα τους που τα εχουν δει ολα ομως , οχι δεν πρεπει να κλεινουμε αυτια και πορτες σε τετοιες περιπτωσεις.....
|
Με 3 αυτοκτωνίες στην οικογένεια μου τον πατέρα μου και δυο πρώτα ξαδέλφια μου απο τις οικογένειες της γυναίκας μου και της μητέρασ μου μίστερ Γιώργο ....
Κατάλαβα περί τίνος ανθρώπου πρόκειται και λοιπάμαι που καβαλάς και μηχανάκι Γιατι υποτίθεται πως οι μοτοσικλετιστές έχουν και καρδιά και ανοιχτά μυαλά |
χαιρομαι που καταλαβαν 4εις ¨η 5 μεχρι τωρα........
Εξηγηση ομως τι καταλαβαν δεν εδωσαν...........ουτε αυτοι που βιωσαν απο μεσα αποπειρες αυτοκτονιας. Η ανθρωπια αγαπητοι συναδελφοι, που λυπαστε κι ολας, φαινεται-δειχνεται κι εφαρμοζεται πρωτου διαπραχθει το ''εγκλημα''. Εσεις τι κανατε λοιπον για να σωθουν αυτοι οι ανθρωποι τους οποιους σημερα τους λυπαστε νεκρους? το ''δεν τους ηξερα'' και ''δεν ακουσα'' δεν ειναι δικαιολογια. Οι ανθρωποι αυτοκτονουν ¨η αποπειρονται να αυτοκτονησουν εξαιτιας της 'αδικης'' κοινωνιας της οποιας ειστε μελη. /στο ''αδικη'' κολλανε τα παντα που αφορουν την κοινωνια, απο μια βρισια μεχρι την σημερινη κριση που θεωρειτε οτι φταιει για τις αυτοκτονιες. Εσεις αγαπητοι συναδελφοι που βιωσατε αποπειρες ¨η τελεσμενες αυτοκτονιες ΜΕΣΑ στην οικογενεια σας τι κανατε για να μην φτασουν στην αποπειρα οι δικοι σας ανθρωποι? Οπωσδηποτε οχι πολλα.......ναι ξερω κανατε τα παντα, αλλα το ''παντα'' το δικος σας δεν ηταν αρκετο για τον αυτοχειρα, αρα δεν κανατε τα ''παντα'' που χρειαζοταν εκεινος. Ποσταρετε στοιχεια και δεν ξερετε ουτε σε ποιους αναφερονται ουτε και σε τι αναφερονται......ποσοι ηταν ανεργοι παραδειγματος χαριν που θα ηταν μια σοβαρη ενδειξη οτι φταιει η κριση, αντ' αυτου οι ''καλουντες'' ανεργοι ερμηνευτηκαν ως ποσοστο τελεσμενων αυτοκτονιων που κατεληξαν σε θανατο. Τι καταλαβατε λοιπον? ο ''siraxanz'' ζηταει την τιμωρια μου απο την διοικηση για τις αποψεις μου, που εκφραζω ελευθερα δημοσια και χωρις να φοβαμαι τις συγκρουσεις, και οταν του ζητω να μου το εξηγησει οχι μονον δεν το κανει αλλα βλεποντας οτι βοηθεια δεν ερχεται (και γιατι να ερθει ελευθερα εκφραζομαι χωρις να βριζω) βαζει στο παιχνιδι της ''βοηθειας'' τους συμφουρμιτες εκ των οποιων 5 δηλωνουν οτι καταλαβαν........ Τι καταλαβαν δλδ? Ναι, ειμαι σκληρος πραγματιστης και δεν ζω στα συννεφα αλλα στην σκληρη ποραγματικοτητα. Οπως δεν λυπαμαι τον μεθυσμενο που σκοτωνεται με το αυτοκινβητο του αλλα θα λυπηθω βαθυτατα για τον αθωο που σκοτωσε στον δρομο ετσι ακριβως δεν λυπαμαι και τους αυτοχειρες, και ο μεθυσμενο οδηγος και ο αυτοχειρας πηραν τις αποφασεις τους και τις εκαναν πραγματικοτητα και εμενα δεν μου πεφτει λογος. |
Απόσπασμα:
Και δεν καταλαβαινω σε τι εγκειται η δηλωση σου περι των αυτοκτονιων των δικων σου ανθρωπων....... Ειναι δικο σου προβλημα το πως αισθανεσαι κι οχι δικο μου ¨η κανενος αλλου. Αν το δημοσιοποιουσες νομιζεις οτι θα σου εστελνε κανεις συληπητηρια? Τους αυτοχειρες δεν τους διαβαζει ουτε η εκκλησια....για να μην ξεχνιομαστε δλδ. |
Απόσπασμα:
|
Κάποτε ο θάνατος ενός ναρκομανή ήταν είδηση στα δελτία … τώρα ουδείς ασχολείται. Ακόμα κι εάν πηγαίνοντας για ένα χαρτί στο δημαρχείο τους δει μπροστά του να <<τρυπιούνται>>…. Συνεχίζει αδιάφορος ...
Το ίδιο με τις αυτοκτονίες, ουδείς ασχολείται πραγματικά και αποτελεσματικά * … Σε αμφότερες τις περιπτώσεις μια δήλωση <<συναισθηματικής συμπαράστασης>> στο .net και καθησυχάζεται η συνείδηση ώστε να συνεχιστεί ο ύπνος του δικαίου … *Μια ΜΚΟ εδώ, ένας παπάς εκεί και ένα <<κούκος>> παραπέρα δεν αρκούν… << Ο Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Πανούσης διευκρίνισε ότι η αυτοκτονία είναι μια προσωπική πράξη και ότι κάθε περίπτωση πρέπει να μελετηθεί ξεχωριστά για να διαγνωστούν οι αιτίες. "Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η αύξηση των αυτοκτονιών οφείλεται μόνο στην η οικονομική κρίση ". Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο "προσωπικά και υπαρξιακά προβλήματα μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια εξαιτίας της κρίσης. Για μερικούς ανθρώπους η κρίση αποκαλύπτει προβλήματα που έχουν ρίζες σε άλλες αιτίες" φέρεται να λέει ο καθηγητής κι εξηγεί ότι η αύξηση των αυτοκτονιών από την πρώτη χρονιά της κρίσης μπορεί να εξηγηθεί από μια θεωρία σύμφωνα με την οποία η ξαφνική αλλαγή στις ζωές των ατόμων δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο οποίο κάποιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν">> Η κρίση ευθύνεται για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα; | ξενος τυπος | news.e-go.gr << Μητέρα ασθενή «Ο γιος μου είναι 25 χρονών και εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Στα 5 αυτά χρόνια, άλλαξε 5 δουλειές και κάθε φορά έφευγε καταγγέλλοντας την εργοδοσία του στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην αρχή πίστευα ότι είχε δίκιο, ότι ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες που τους εκμεταλλεύεται η εργοδοσία. Στην Επιθεώρηση Εργασίας που κατεύφεγε κινούσε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να δικαιωθεί με αποτέλεσμα να έχει μπλεχτεί σε ένα κυκαιώνα γραφειοκρατίας και δικαστικών διαμαχών. Όλη αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα ο γιος μου να ζει μέσα σε έντονο στρες και επιπλέον να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η πεποίθησή του ότι όλοι θέλουν να τον εκμεταλλευτούν. Άρχισε να γίνεται εχθρικός να έχει συχνές εκρήξεις θυμού, να μην εμπιστεύεται κανέναν και άλλα πολλά που τον οδήγησαν στο ψυχιατρείο. Εκεί για πρώτη φορά έμαθα ότι το παιδί μου έπασχε από ψυχωσική συνδρομή παρανοϊκού τύπου. Σήμερα αναρωτιέμαι εάν ο γιος μου είναι θύμα της εργοδοσίας ή της ασθένειάς του που τον κινητοποιούσε να κάνει τις καταγγελίες. Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση δεν θα έπρεπε να γίνεται ενημέρωση και επιμόρφωση των κρατικών υπηρεσιών σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα που προκύπτουν από εργαζόμενους με προβλήματα ψυχικής υγείας;» >> Klimaka - Φορ�ας Αν�πτυξης Κοινωνικο� Κεφαλα�ου :cool: |
Φιλε ολοι καταλαβαμε ... το θεμα ειναι αν το καταλαβες και συ... Η απελπισια ενος συνανθρωπου καθε αλλο δεν επρεπε να σε αφηνει αδιαφορο... απλα να σε προβληματιζει... ποτε δεν ξερεις ....και σου ευχομαι να μην μαθεις ποτε...
|
Απόσπασμα:
Φιλε, δεν μου εξηγεις τι καταλαβες.... οπως και κανενας αλλος φυσικα............. Φιλε, το πιο πανω μηνυμα του ΤΕΟΣΣ το διαβασες ¨η εισαι κατειλημενος απο συναισθηματικο παροξυσμο? Φιλε, αν με διαβαζεις θα δεις οτι περασα μιαν ''απελπισια'' οικονομικη κι εργασιακη η οποια κρατησε 3 χρονια, αρα μου συνεβηκε κι εμενα. Τελος φιλε, κανε καμια βολτα απο την Πλατεια Λαυριου, την Στουρναρη κ.α. και κανε κατι γιαυτα τα παιδια που αυτοκτονουν μερα με την μερα κι ωρα με την ωρα.......τοτε θα εχεις το δικαιωμα να λες οτι καταλαβες! |
Απόσπασμα:
Χρειάζεται πολύ κουβέντα για να μπορείς να καταλάβης αυτό που όλοι καταλαβένουμε για τις αιτίες που οδηγούν τους συνανθρώπους μας σε αυτή την πράξη Και εγω προσωπικά δεν έχω τώρα τον χρόνο να σου κάνω ανάλυση |
Απόσπασμα:
Εισαι εντελως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ:( Αποκρουστικα τα οσα γραφεις και μου δημιουργουν αηδια και θυμο. Σε χαρακτηριζω ετσι ,απο ολα αυτα εχεις γραψει και διαβαζω τον τελευταιο καιρο. Τα περισπουδαστα και τα βασιζομενα σε μελετες και αναλυσεις σε συνδυασμο με τον κυνισμο που εισαι ποτισμενος. Αμφιβαλλω αν θα ηθελα να σε γνωρισω ποτε. |
Απόσπασμα:
Παραδείγματα μπορώ να σου φέρω άπειρα που κάποια σοβαρά γεγονότα μπορούν να αλλάξουν την ζωη δυνατών ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ ψυχολογικά προβλήματα που πάντα αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες της ζωής με δύναμη και θάρρος. Ομως μερικές φορές η ίδια η ζωη μας ξεπερνάει και αναγκαζόμαστε απο τα γεγονότα να θεωρούμε την αυτοκτονία σαν μοναδική λύση.Εγω λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους που η ζωη τους τα έφερε τόσο στραβά τους λυπάμαι αφάνταστα και πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να υπήρχε ένας τρόπος να βοηθούσα όσους περισσότερους μπορούσα ....... |
Επειδη κατι τετοια χαλανε το ολο νοημα καλο θα ηταν να κρατησει ο φιλος μας τις αποψεις του για τον εαυτο του και μεις τις αποψεις μας για μας... το να προσπαθεις να μου επιβαλεις το δικο σου και να μου το πλασαρεις για σωστο ειναι τραγικα Λαθος οπως και για μενα το ιδιο.... δεν θα δωσω συνεχεια γιατι απλα καποιο εδω μεσα κρυβομενοι πισο απο ενα PC και μπορουν να γραφουν οτι θελουν μην εχοντας κατι αλλο να κανουν... πραγματικα υπαρχουν πολλα πιο σοβαρα πραγματα απο το να σου δωσουμε να καταλαβεις τη καταλαβαμε( και ειναι πολλοι αυτοι απλα δεν μπενουν στο κοπο να ασχοληθουν να σου απαντησουν:ye33:)... μια λεξη θα σου πω που ισος να την ξερεις ... ΑΝΘΡΩΠΙΑ :ye33:
|
Ε, όχι!!!!!
Αποφεύγω να γράφω, επειδή δεν έχω χρόνο και πια δεν γνωρίζω πολλά από τα νέα μέλη του φόρουμ, οπότε και εύκολα δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Όμως, επειδή και την ανθρωπιά και γενικά την ποιότητα του Ανθρώπου GeorgeP γνωρίζω... και επειδή και στην δική μου οικογένεια, έχουμε περιστατικά κατάθλιψης και δυστυχώς αυτοκτονίας, έχω εν συντομία να πω δυό λόγια. Πρώτον, το ότι υπάρχουν περιστατικά κοντινά σε κάποιον δεν τον καθιστούν "ειδήμονα". Παράδειγμα τα αμέτρητα παραδείγματα οικογενειών με χρήστες ναρκωτικών. Επιτυχημένοι είναι οι γονείς που με την ανατροφή που έδωσαν στα παιδιά τους, τα κράτησαν μακρυά και φυσικά καλύτεροι γνώστες από τους "παθόντες". Δεύτερον, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης στη φύση είναι το δυνατότερο. Αν σε κάποιους εγκεφάλους "στράβωσε" για χ,ψ,ω λόγους, φυσικά δεν χαιρόμαστε, όμως είτε το θέλουμε, είτε όχι μιλάμε για κάτι "αφύσικο". Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα, πολλών αιτίων και αδυναμιών, όμως ΔΕΝ είναι το ΦΥΣΙΚΟ. Επίσης καταλαβαίνεται πολύ καλά τι εννοεί ο Γιώργος, αλλά απ' ότι φαίνεται "βαράμε το σαμάρι, ν' ακούσει ο γάιδαρος"!!!! Κι εγώ διαφωνώ με πολλές απόψεις του Γιώργου, όπως ας πούμε στο θέμα των γεγονότων στη Σουηδία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα "κυνηγιόμαστε" όπου λάχει. Δυστυχώς πολλοί συντοπίτες μας δεν μπορούν να χωνέψουν, πως δεν "φταίνε πάντα οι άλλοι" και πως η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (ευτυχώς) ενστερνίζεται την απόφαση για προσπάθεια και ανάκαμψη, γι αυτό και το πετυχαίνουμε σιγά-σιγά σε πείσμα των μπαρουφάκηδων, που φυσικά κάνουν άλλη μια k#λ#τουμπίτσα τώρα!!!!! Και με τον Θοδωρή (TEOSS) συμφωνώ στο θέμα της οικονομίας, αλλά διαφωνώ σφόδρα στα "συνωμοσιολογικά" του, περί οργανωμένου σχεδίου άλωσης της Ευρώπης από τους ισλαμιστές. Αυτά είναι παπαρολογίες των καθυστερημένων της "μισής πορδής" ή όπως αλλιώς λέγεται τέλος πάντων κάποιο μόρφωμα που δυσωδεί εσχάτως στα πέριξ... Εγώ λοιπόν Γιώργο κατάλαβα τι θέλεις να πεις και όσο κι αν είμαι εξ' ίσου φίλος με τον Χάρη θα διαφωνήσω μαζί του για την οπτική που βάζει στο θέμα. Αυτά και συγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου μας. Όμως, πάντα φιλικά και μακρυά από "στραβές" κινήσεις που βλέπω σε άλλα θέματα.:):):) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Επειδη λοιπον δεν τις ξερει κανεις γιαυτο και δεν μπορεις να μου εξηγησεις τιποτα..... |
Απόσπασμα:
Δεν χαιρομαι που δεν μπορεις να διακρινεις την πραγματικη ζωη απο την ζωη στα συννεφα....... Αν σκεπτεσαι με την καρδια......να ευχεσαι να μην σου τυχει τιποτα στον δρομο της ζωης σου διοτι σαν κι εσενα το 1/10 του παγκοσμιου πλυθυσμου. Οι υπολοιποι...ο θανατος σου η ζωη μου, ετσι μεγαλωσα εγω. Το οτι δεν θελεις να με γνωρισεις επειδη εχουμε διαφορετικες αποψεις, με τις δικες μου ακραιες για σενα, σημαινει ανωριμοτητα......... Εγω ομως θελω να σε γνωρισω διοτι ισως μπορεσεις να μου δειξεις που εχω λαθος στην προσωπο με προσωπο συζητηση......αλλα μαλλον σου ειναι δυσκολο και το ενα και το αλλο. |
Απόσπασμα:
Δεν υπαρχει τιποτα αλυτο σε αυτην την ζωη....ΤΙΠΟΤΑ!!!!!! Κανενα τηλεφωνο δεν μπορει να μου αλλαξει την ζωη, την ζωη μου την αλλαζω μονος μου γιατι την εχω στα χερια μου. Η ζωη των αυτοχειρων ειναι σε χερια αλλονων. Μονον ισως η αρρωστια αλλα κι αυτη παλευεται με αξιοπρεπεια απο εναν δυνατο κι αξιοπρεπεη ανθρωπο. Η αυτοκτονια δεν ειανι αξιοπρεπης πραξη, ειναι δραπετευση απο την ζωη, η ευκολη λυση γιαυτους τους ''ειδικους'' ανθρωπους. Υ.Γ. ποσους αληθεια εχεις προσπαθησει να σωσεις απο την αυτοκτονια βοηθωντας τους, οπως λες, και με ποιον τροπο? τα καταφερες με κανεναν? |
Απόσπασμα:
Υπάρχουν φίλε μου όμως κάποια πράγματα σε αυτή την ζωη που είναι άλυτα... Ενα τηλέφωνο μεσα στην νυχτα μπορεί να σου αλλάξει την ζωη για πάντα.Ευχομαι σε εσένα και σε όλο τον κόσμο όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους και αρχίζουν να βγαίνουν έξω να μην δεχθούν ποτέ αυτό το ¨τηλέφωνο¨ .Δόξα τον θεό δεν το εχω βιώσει εγω αλλά το έχει βιώσει αδελφικός μου φίλος.Πιστεψέ με η ζωη για αυτόν τον άνθρωπο δεν έχει καμία σημασία και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει να ¨φύγει. Μην λες μεγάλα λόγια φίλε Γιώργη.Ολα μπορούν να ανατραπούν σε μια στιγμή και εκεί που πίστευες ότι τιποτα δεν μπορεί να σου αλλάξει την ζωη ξαφνικά αλλάζουν τα πάντα χωρίς να έχεις κάνει απολύτως τίποτα. |
Καμμία τιμωρία σου δεν ζήτησα
Συνηθηζεις να βάζεις λόγια που δεν ειπώθηκαν κ συμπέρασματα που δεν ισχύουν. Το μόνο που είπα είναι ότι είναι απάνθρωπα αυτα που λες Απάνθρωπη σκέψη κ συμπεριφορά .... Σε πόνεσε λίγο που κάλεσα τους συνφορουμιτες να συμμετάσχουν κ προσπαθείς να υποτιμήσεις την ενέργεια μου αναφέροντας πόσοι απάντησαν .... Ούτε έναν δεν θα βρεις να συνταχθεί μαζί σου, ούτε έναν σου λέω .... |
Χάρη, μόλις βρήκες τον πρώτο...
|
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:27. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!