GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Συντονισμός (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=41253)

AKIS_21 07-06-2013 19:09

Συντονισμός

Κατα τη διάρκεια ταξιδιού παρατηρώ το φαινομένο μεταξύ 110 και 140 συντονίζει τα φώτα και η ζελατινα και διμιουργει ένα τρεμουλο που μερικές φορές περνάει και στα γκριπ το περίεργο ειναι οτι ο συντονισμός ειναι επαναλαμβανομενος κάθε 2 δευτερόλεπτα περίπου όχι μόνιμος ξέρει κανείς κάτι ειναι απο GSA 07

jtnakos 07-06-2013 19:48

Απάντηση: Συντονισμός

Δες λιγο την ζυγοσταθμηση του ηηη δεν θελω να σε λοιπησω ειναι στραβη η ζαντα....

Κοιτας πρωτα αυτα και μετα συνεχιζεις το ψαξιμο ,αν και νομιζω οτι ειναι ενα απο τα δυο :ye33:

AKIS_21 07-06-2013 20:15

Το θέμα ειναι οτι δεν ειναι μόνιμο τρεμουλο το έχω ζησέι με στραβη ζαντα η με ζαντα που θέλει ακτινοσκοπιση αυτο έρχεται και φεύγει σε ένα ρυθμό κατα 2 δευτερόλεπτα περίπου αν ήταν ζαντα δε πρεπει να ειναι μόνιμο?

lepanto 07-06-2013 20:41

Ζυγοσταθμιση .μην ψάχνεις τπτ άλλο ,

jtnakos 07-06-2013 21:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AKIS_21 ( 906881)
Το θέμα ειναι οτι δεν ειναι μόνιμο τρεμουλο το έχω ζησέι με στραβη ζαντα η με ζαντα που θέλει ακτινοσκοπιση αυτο έρχεται και φεύγει σε ένα ρυθμό κατα 2 δευτερόλεπτα περίπου αν ήταν ζαντα δε πρεπει να ειναι μόνιμο?

Συνηθως το καταλαβαινεις σε καποια ταχυτητα π.χ 110-140 και μετα σταματαει..Ειτε ειναι ζαντα ειτε ειναι ζυγοσταθμηση το τρεμουλο ειναι περιπου το ιδιο...Τωρα αν ΔΕΝ ειναι αυτα τα 2 τοτε αρχιζεις και ψαχνεις...αναρτησεις ,μηπως σου εχει φυγει καποιο βαριδιο....ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι ελενξες τον αερα απο τα λαστιχα εεεε????

xurxes 07-06-2013 21:38

Για πες τι λάστιχο φορας κ ποσά χιλιόμετρα το έχεις;;;;

AKIS_21 07-06-2013 23:13

Τα λάστιχα τα γνωστά προβληματικά metzeler και αυτά έχουν 10000 χλμ

AKIS_21 07-06-2013 23:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από jtnakos ( 906902)
Συνηθως το καταλαβαινεις σε καποια ταχυτητα π.χ 110-140 και μετα σταματαει..Ειτε ειναι ζαντα ειτε ειναι ζυγοσταθμηση το τρεμουλο ειναι περιπου το ιδιο...Τωρα αν ΔΕΝ ειναι αυτα τα 2 τοτε αρχιζεις και ψαχνεις...αναρτησεις ,μηπως σου εχει φυγει καποιο βαριδιο....ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι ελενξες τον αερα απο τα λαστιχα εεεε????

Εντάξει αέρα είχε βορειοανατολικό επηρεάζει λες?:sm3:

panagiotis.farmer 07-06-2013 23:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από lepanto ( 906888)
Ζυγοσταθμιση .μην ψάχνεις τπτ άλλο ,

1200 τι περιμενεις

:lo19:

forester 08-06-2013 01:47

Το τρέμουλο λόγω συντονισμού (σύμπτωση ιδιοσυχνοτήτων δυο συστημάτων ή εξαρτημάτων...) προέρχεται πάντα από κάτι που περιστρέφεται.
Άρα:
1. Λάστιχα - πιέσεις
2. Ζάντες (στεφάνια ακτίνες κλπ)
3. Ρουλεμάν τροχών

Αν μου ξέφυγε κάτι που περιστρέφεται, το κοιτάς κι αυτό;)

ΥΓ: δεν αναφέρομαι καν σε τμήματα της μετάδοσης (άξονα, κορώνα - πινιόν) γιατί μάλλον θα υπήρχαν κι άλλα συμπτώματα και κυρίως θα ήταν παντού εμφανή, όχι μόνο σε συγκεκριμένο εύρος ταχυτήτων

forester 08-06-2013 01:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AKIS_21 ( 906941)
Τα λάστιχα τα γνωστά προβληματικά metzeler και αυτά έχουν 10000 χλμ

Αν είχες προβληματικά λάστιχα, πώς το αντιλήφθηκες στις 10000χλμ?????:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:
Κανονικά θα είχες πρόβλημα από την αρχή. Αν τελικά προέρχεται από τα λάστιχα το τρέμουλο, τότε κάπου δημιουργήθηκε πρόβλημα στα λάστιχα από τη χρήση. Πέτρα, λακούβα, πεζοδρόμιο....

Translatoras 08-06-2013 03:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AKIS_21 ( 906853)
...........το περίεργο ειναι οτι ο συντονισμός ειναι επαναλαμβανομενος κάθε 2 δευτερόλεπτα περίπου όχι μόνιμος ..............

Μου βρωμάει ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ !!!!!

Αλληλεπίδραση 2 αζυγοστάθμιστων περιστρεφόμενων μερών, των οποίων οι συχνότητες περιστροφής διαφέρουν πολύ λίγο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να συντονίζονται και να αλληλοεξουδετερώνονται εναλλάξ.

Θα μπορούσε να είναι από τα ελαστικά μιας και ο μπροστινός τροχός με τις 19 ίντσες περιστρέφεται λίγο πιο αργά από τον πισινό με τις 17 ίντσες.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει κάτι αζυγοστάθμιστο και στα 2 περιστρεφόμενα μέρη, επομένως θα θέλεις και στα 2 ζυγοστάθμιση (αν φταίνε τα ελαστικά).

AKIS_21 08-06-2013 09:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 906992)
Αν είχες προβληματικά λάστιχα, πώς το αντιλήφθηκες στις 10000χλμ?????:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:
Κανονικά θα είχες πρόβλημα από την αρχή. Αν τελικά προέρχεται από τα λάστιχα το τρέμουλο, τότε κάπου δημιουργήθηκε πρόβλημα στα λάστιχα από τη χρήση. Πέτρα, λακούβα, πεζοδρόμιο....

Οταν είχα αλλάξει Λαστιχα τα καινουρια αμέσως παρουσίασαν ένα έντονο τρεμουλο στα ίδια χιλιόμετρα μετά απο ακτινοσκοπιση έφτιαξε αλλα αυτο το τρεμουλοτωρα δε μοιάζει με εκείνο ο φόβος μου ειναι μήπως προέρχεται απο αλλα κινούμενα μέρη όπως πίσω άξονας η κάτι τέτοιο

forester 08-06-2013 09:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AKIS_21 ( 907069)
Οταν είχα αλλάξει Λαστιχα τα καινουρια αμέσως παρουσίασαν ένα έντονο τρεμουλο στα ίδια χιλιόμετρα μετά απο ακτινοσκοπιση έφτιαξε αλλα αυτο το τρεμουλοτωρα δε μοιάζει με εκείνο ο φόβος μου ειναι μήπως προέρχεται απο αλλα κινούμενα μέρη όπως πίσω άξονας η κάτι τέτοιο

Πάμε πάλι από την αρχή, με λίγο πιο σωστή διατύπωση. Η λάθος διατύπωση αποπροσανατολίζει και δε θα βρεις άκρη έτσι.....
Τα νέα λάστιχα ανέδειξαν το θέμα που υπήρχε με τις ζάντες και λύθηκε με ακτινολόγιση.
Τώρα έχεις κάτι σε τρέμουλο, αλλά διαφορετικό, όπως το περιγράφεις στο αρχικό ποστ. Ο τρανσλάτορας σου λέει για πιθανό "διακτρότημα".
Όπως το περιγράφεις (επαναλαμβανόμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα 2'') αυτό είναι. 2 συστήματα με διαφορετικές συχνότητες περιστροφής (όπως οι τροχοί διαφορετικής διαμέτρου) σε κάποια χρονική στιγμή συντονίζονται (συμπίπτουν οι ιδιοσυχνότητές τους).
Άρα συνεχίζεις το ψάξιμο σε τροχούς και στα κέντρα περιστροφής τους.
Πρέπει βέβαια να σου πω , ότι σε κάθε μοτοσυκλέτα που έχω καβαλήσει αυτό υφίσταται, αλλά δεν είναι και πολύ ενοχλητικό . Γίνεται αμυδρά αντιληπτό σε κάποιες ταχύτητες και εξαφανίζεται. Για να σε ενοχλεί, κάτι συμβαίνει και πρέπει να το βρεις.

AKIS_21 08-06-2013 10:07

:ye02:
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 907078)
Πάμε πάλι από την αρχή, με λίγο πιο σωστή διατύπωση. Η λάθος διατύπωση αποπροσανατολίζει και δε θα βρεις άκρη έτσι.....
Τα νέα λάστιχα ανέδειξαν το θέμα που υπήρχε με τις ζάντες και λύθηκε με ακτινολόγιση.
Τώρα έχεις κάτι σε τρέμουλο, αλλά διαφορετικό, όπως το περιγράφεις στο αρχικό ποστ. Ο τρανσλάτορας σου λέει για πιθανό "διακτρότημα".
Όπως το περιγράφεις (επαναλαμβανόμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα 2'') αυτό είναι. 2 συστήματα με διαφορετικές συχνότητες περιστροφής (όπως οι τροχοί διαφορετικής διαμέτρου) σε κάποια χρονική στιγμή συντονίζονται (συμπίπτουν οι ιδιοσυχνότητές τους).
Άρα συνεχίζεις το ψάξιμο σε τροχούς και στα κέντρα περιστροφής τους.
Πρέπει βέβαια να σου πω , ότι σε κάθε μοτοσυκλέτα που έχω καβαλήσει αυτό υφίσταται, αλλά δεν είναι και πολύ ενοχλητικό . Γίνεται αμυδρά αντιληπτό σε κάποιες ταχύτητες και εξαφανίζεται. Για να σε ενοχλεί, κάτι συμβαίνει και πρέπει να το βρεις.

:ye02: ακριβώς το πρόβλημα ειναι αισθητικό και κύριος το βράδυ που βλέπω τα φώτα μου στις ταμπέλες τις εθνικής να τρέμουν Ευχαριστώ θα ψάχτω με τις ρόδες

xurxes 08-06-2013 13:42

κοιτα και τον αξονα του μπροστινου τροχου:rolleyes:

AKIS_21 20-09-2013 19:41

Αλαξα λάστιχα και ολα τζαμί .....ουτε ακτινολογηση ουτε τίποτα απλα φορούσα τα metzeler του 11 που κατα ν άποψη του λάστιχα μου ήταν προβληματικά απλα μεταμορφώθηκε η χοντρουλα μου και έγινε παλι χορεύτρια :ye33:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:47.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!