![]() |
Γνωμες για Barbeque
Που αλλου θα μπορουσα να παρω περισσοτερες και πιο εγκυρες γνωμες για το θεμα...
Μιας και μετακομιζουμε στο νεο (νοικιαρικο) σπιτι...λεμε να παρουμε επιτελους και ενα barbeque, στο προηγουμενο δεν μας επερνε μιας και ειχαμε μικρο μπαλκονι... Στο νεο...εχουμε αρκετα μεγαλο μπαλκονι...και μια ακομα πιο μεγαλη ταρατσα που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αποκλειστικα... Θα ηθελα λοιπον την γνωμη σας σαν ειδικοι...:D Αεριου ή Καρβυνου...??? προσωπικα προτημω καρβουνου...αλλα η ευκολια που εχει του αεριου ειναι μεγαλη... η χρηση προοριζεται για μπαλκονι και στην προκειμενη και ταρατσα (αλλα στο επομενο μπορει και να μην υπαρχει ταρατσα)... θα εχω θεμα με του καρβουνου για χρηση μονο στο μπαλκονι...πολλα ντουμανια δλδ που θα ενοχλουν τους γειτονες...??? Και το σημαντικο που μπορω να βρω καλες τιμες...αλλα θα ηθελα και να μπορω να το δω απο κοντα... Μεγεθος μεσαιο...δεν θελω κατι τεραστιο να μπορει να παει και σε αλλο σπιτι μετα... Χρηματα εως 150ευρω μαξ...ισως αυτο αποκλειει τα αεριου... Απο θεμα γευσης (δεν εχει τυχει να δοκιμασω κρεας σε αεριου) ειναι μεγαλες η διαφορες μεταξυ καρβουνου και αεριου...??? Ευχαριστω... Ευγενιος Υγ. Να δω για τι αλλο θα ρωτησω γνωμη σε αυτο το φορουμ...:D |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
ΡΕ ΑΣΩΤΕ ΓΙΕ....
ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ "ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ" ? ΠΑΝΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ¨"ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ". :ye32: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Κάρβουνο α) υψηλότερη θερμοκρασία άρα καλύτερο ψήσιμο σε όλα τα μεγέθη κρεάτων β)καλύτερη μυρωδιά γ) ντουμάνι δ) ακριβό κάρβουνο 1ευρώ/κιλό ε) μεγάλος χαβαλές.
γκάζι α)ξενέρωτο β) καθαρό γ)ευκολία δ) γεύση σαν σόλα ε) μόνο μπιφτέκια και λουκάνικα. Πιστεύω να σε κάλυψα |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Εάν μιλούσαμε για μόνιμη κατασκευή θα σου έλεγα για κάρβουνα....δαγκωτό.
Για τη χρήση που το θες καλύτερα αυτή του αερίου, πιό μανιτζέβελη και "καθαρή" δουλειά....μην ορκίζεσαι ότι δεν έχεις φάει κάτι μΑγειρεμένο από αέριο..... Η πλειοψηφία της συμπαθούς τάξης των σουβλατζήδων χρησιμοποιούν φλόγα από αέριο κάτω από μαντένια πλάκα......δεν φαντάζομαι να μην έχεις δοκιμάσει.....σουβλάκια :lo19: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Είχα BBQ υγραερίου μέχρι πριν το Πάσχα, που το χάρισα …
Το χρησιμοποιούσα στη βεράντα για το χαβαλέ, αλλά κ επειδή βαριόμουν να ανέβω στον από πάνω όροφο, όπου έχω σταθερό – μεγάλο κτιστό – BBQ … Το κάρβουνο, κάνει πιο νόστιμο το ψήσιμο … αν και είναι λιγότερο υγιεινό απ’ το αέριο … Μην φανταστείς καμιά μεγάλη διαφορά όμως … Και του αερίου είναι πολύ πιο νόστιμα τα ψητά, από τον φούρνο του σπιτιού σου … Τώρα, ως προς την χρήση … Το ντουμάνι δεν το αποφεύγεις, ούτε στη μια, ούτε στην άλλη περίπτωση … Μάλιστα, στο αέριο, έχεις πολύ περισσότερο ντουμάνι μετά από λίγο καιρό χρήσης … Κι αυτό γιατί, τα λίπη που πέφτουν στις πέτρες λάβας, με τον καιρό συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να καίγονται κ να θολώνει η ατμόσφαιρα … Παρόλο που τις έπλενα κατά καιρούς, η βελτίωση ήταν πρόσκαιρη … η συχνή αλλαγή, είναι μονόδρομος … Αν έχεις συγκατοίκους στον από πάνω όροφο, θα έχεις γκρίνιες … Τα κάρβουνα, έχουν κι αυτά τα «κατά» τους … Πρέπει να τα έχεις προμηθευτεί, να τα αποθηκεύεις, λερώνουν τον τόπο κ τα χέρια σου – κι ας φοράς γάντια μιας χρήσεως … Θέλουν προσάναμμα για ν’ ανάψουν, που σημαίνει φασαρία, χρόνο, αναμονή ΚΑΙ ντουμάνι … Ποτέ δεν χρησιμοποιείς τα κάρβουνα που σου χρειάζονται … Πάντα θα βάλεις ή παραπάνω ή λιγότερα … Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, με το αέριο κλείνεις τον διακόπτη κ τελείωσες … Με τα κάρβουνα θα πρέπει να περιμένεις να σβήσουν από μόνα τους, γιατί κ με κλειστό καπάκι, αυτά θα καούν μέχρι τέλους … Αυτό, εκτός από την σπατάλη, σημαίνει κ αυξημένη ζέστη μέχρι να σβήσουν … ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι … |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ξέχασα το οικονομικό ...
Στη χρήση, το αέριο είναι μακράν φτηνότερο ... Στην αγορά, ακριβώς το αντίθετο ... Η ψησταριά αερίου, πολλαπλάσια ακριβότερη αυτής του κάρβουνου ... :rolleyes: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ότι κ ν' αποφασίσεις, καλά ψησίματα και ... μην μας ξεχάσεις ...
Κάρβουνο ή αέριο, τα τρώμε ... ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ... :sm7: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
... μια μικρή αναμονή παρακαλώ ... σε "ψάχνω" ... :cool2: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
Μέσα από χιλιάδες φωτογραφίες σε "πέτυχα" ... :D Ο Παναγιώτης επί τω έργω ... :di17: http://i928.photobucket.com/albums/a...202010/a18.jpg http://i928.photobucket.com/albums/a...202010/a19.jpg http://i928.photobucket.com/albums/a...202010/a44.jpg http://i928.photobucket.com/albums/a...202010/a74.jpg http://i928.photobucket.com/albums/a...202010/a73.jpg |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ωραία πράγματα, μπερεκέτια.:ye02:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
διατριβει το ατομο.......:D:D:D:D ζωη να χει :sm7::sm7: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ο Νίκος έδωσε απαντήσεις και νομίζω εχει καλύψει όλα τα πιθανά ερωτηματικά...
Εδώ και πέντε χρόνια είμαι χρήστης του γκάζιου και προσωπικά δεν το αλλάζω βασικά λόγο ταχύτητας και ευκολίας...π.χ ψήσιμο πίστας 15 λεπτά... Να πω συμπληρωματικά στον Νίκο οτι η νέα τεχνολογία ειναι πλέον χωρίς πέτρες λάβας αλλά με μεταλλική βάση...το πλύσιμο/καθάρισμα δεν το αποφύγεις... Σίγουρα το οικονομικό ειναι ένα θέμα αλλά με το γκάζι, σε βάθος χρόνου ,θεωρώ,οτι θα τα βγάλει τα λεφτά του.. Η δική μου ειναι της εταιρείας broil king.. Εάν χρειαστείς οτιδήποτε σχετικό..είμαι διαθέσιμος..:ye33: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
http://img.tapatalk.com/d/13/07/16/na2ama4a.jpg
Γκαζι....για ολα αυτα που ειπε ο Ρεκατσινας:D Ταχυτητα, καθαριοτητα, υγιεινά. .. Πρεπει να ανεβασεις το μπατζετ......για κατι καλο Οτι και να αποφασισεις.....καλη ορεξη Στάλθηκε από Λελοφον |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
:D:D:D |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
"Αν δεν βρέξεις κ..λο, δεν έχει ψάρι", λέει ο πανσοφος λαός.
Ξεκίνα με την αναζήτηση ταχυφαγείων που ψήνουν σε κάρβουνα ή αέριο. Άρχισε τις επι τόπου δοκιμές, δες το σαν το μοναδικό φάρμακο στο πρόβλημά σου. Μετά από 20-30 μέρες εντατικής σουβλακοθεραπείας θα μπορείς έγκυρα, έγκαιρα και αξιοπιστία δελτίου ειδήσεων, να αποφασίσεις τί ταιριάζει στα γούστα σου.... Πάντως όπως λέει και παραπάνω ο Νίκος, εμείς ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
weber :cool2:.......:ye33:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ευγένιε στο cook shop έχει προσφορά ψησταριά υγραεριου με 149 ευρώ με παταράκια δεξιά για να ακουμπήσεις ότι θες και για να κρεμασεις τα εργαλεία σου και αριστερά με μια δεύτερη εστία για να μαγειρευεις ταυτόχρονα και κάτι άλλο η να κρατάς ζεστά τα έτοιμα.Καλα ψησήματα ότι κι αν αποφασίσεις.
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ασωτε
η θα χανομαστε τελειως ή θα τα λεμε συνεχως Δεν εχω αποψη τεχνικη , δεν πολυτρωω ψητα, προτιμαω το φουρνο. Εχω ομως πελατη εισαγωγεα - χονδρεμπορα σε αεριου. Αν ενδιαφερεσαι σε δικτυωνω για καμμια ευκαιρια, επιστροφη, παλιο στοκ κλπ |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
Ok...πίτσας....άτιμο iPadi...:D:D;) |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Μια και δεν γράφω στις βόλτες και στις εκδρομες πλέον ας γράψω στη μάσα :o
Είχα και τα δυο . Αν θα έπερνα τωρα θα προτιμούσα του αερίου !!! Είμαι τεμπέλης .......τσακ το κουμπακι και έτοιμο Είμαι κοιλιοδουλος και δεν αντέχω την αναμονή ..........κουμπακι Είμαι γρουσουζης, να κανεις μπάνιο κάθε λίγο και λιγάκι δεν λέει !!! Νομίζω οτι φτάνει τα Χριστούγεννα το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο ..........αέριο !!!!!:p Ναι το αέριο με λάβα ειναι πρόβλημα μπαίνει λίπος στις τρύπες και καπνίζει και παιρνει φωτιά Τις είχα αλλάξει με ποταμόπετρες !!!! Κανουν την ίδια δουλεια και δεν ντουμανιαζουν :) Το καλο με τα κάρβουνα είναι οτι οταν τελείωσεις αφήνεις ένα κομματάκι κρέας απάνω για να την σπας στους γειτωνους !!!! Και ακόμα καλύτερα αν αφήσεις ενα σκαρο !!! Μυρίζει σαν αστικός !!!! Χεχεχεχεχεχχεχε :D Αν είχα πολλα χρήματα θα έπερνα και τα δυο Αν είχα έστω και λίγα θα έπερνα αερίου Τωρα δεν έχω οπότε πάω απο κάτω στη παραλία και παραγγέλνω |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Ως ταβερνιαρης καρβουνο και παλι καρβουνο....και σε ενα καφε που θα βρεθουμε θα σου πω και πως μπορεις να ρυθμιζεις την φωτια και να ψηνεις σωστα......
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
απλά μετα απο 3 αποτυχημένες αγορες:o τα σταξα μέσω eBay!!!!:rolleyes: κ βρήκα την νοστιμιά μου:ha16: Απόσπασμα:
:th11: Απόσπασμα:
:p.....σε καμμιά εξορμησοπροβατινα:cool: να σε τεσταρουμε.....;) το κάρβουνο θέλει μεγΑΛΗ μαγκιά.......:ye02: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Τι με πιέζεται!!!:D:D:D Αφού σΕ λέω ότι δεν ασχολούμε με τέτοια "φαινόμενα" ....:p:p ΤΕΡΜΑ, ΕΒΑΛΑ ΜΥΑΛΟ!!!!!!!!! :lo19::lo19::lo19::lo19::lo19: |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Μιλάμε για τόνους εμπειρίας σε κάθε είδος ψησιματος...:D
Αναμενόμενο...:) άλλωστε τα κατα καιρούς φωτορεπορτάζ δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης...!!! Ευχαριστω παλικάρια και κυρίες θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη και να αποφασίσω... Παναγιώτη λαμπο ίσως χρειάστω τα κονεξια σου με τον χονδρεμπορα...ίσως και όχι...όπως και να έχει ευχαριστω... Xurxes eBay ...??? Send from my Moto Guzzi Breva :D using Tapa Tapa Tapa Talk |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Να προσθεσω ενα τελευταιο..
Μην παρασυρθεις απο προσφορες no name , αν αποφασισεις για το υγραεριο, διοτι το after sales μετραει. Εχω μια Weber ( ή Broil King το ιδιο ειναι) απο το 2002. Φετος χρειαστηκε νεο μπεκ γιατι αλλα εψηνε δεξια κι αλλα αριστερα (!), και βεβαια τα ανταλλακτικα υπαρχουν σε αφθονια (στην ελλαδα η στο e-bay). Αυτα. Κατα τα αλλα νομιζω οτι υγραεριο με μαντεμι ( οπως ηδη ειπαν κι αλλοι) ειναι ο ιδανικος συμβιβασμος. Αντε και καλα τσιμπουσια! |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟΜΟΥ ΛΕΝΕ....ΤΑ ΣΟΥΦΛΙΑ ΤΑ΄ΧΟΥΜΕ ΤΑ΄ΡΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Αυτές που είναι αέριο με μαντεμι ποιες είναι...
Μπορει κάποιος να βάλει ένα μοντέλο να καταλάβω και εγω...??? Ευχαριστω... Send from my Moto Guzzi Breva :D using Tapa Tapa Tapa Talk |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Οταν λεμε μαντεμι εννουμε οι σχαρες ψησιματος να ειναι μαντεμενιες.
Η δικη μου ειναι ολοκληρη μαντεμενια (αν δεν κανω λαθος) αλλα δε νομιζω οτι αυτο κανει καμμια διαφορα. Ξερω σιγουρα οτι αυτοι διανομή φιαλών υγραερίου, προπανίου, ενοικίαση θερμαστρών, μανιταριών, σόμπες, WEBER, BROIL KING σου παραδιδουν το BBQ οπως το θες. Με πετρες λαβας ή με λαμαρινα , με απλες σχαρες ή με μαντεμενιες κλπ.Και αποδεδειγμενα ειναι καλα BBQ, Κανε μια βολτα απο κει και παρε μια ιδεα. Δεν ειναι φθηνοι αλλα ως εισαγωγεις εχουν πληρη γκαμα και αξεσουαρ, δες ποιο μοντελο θες και μετα γουγλαρε....:ye33: Να το ξαναπω παντως οτι το after sales ειναι βασικος παραγοντας. |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Το μονο που μπορω να βρω σε Μαντεμι ειναι η παρακατω
http://gasexpress.gr/images/thumbnails/0/30/30/E1.jpghttp://gasexpress.gr/images/thumbnails/0/30/30/E2.jpg BROIL KING MONARCH 20 547-23και ξεφευγει παρα πολυ σε τιμη...450ευρω...:eek::eek::eek::eek: Μαλλον με βλεπω στην λυση του καρβουνου...πολυ πιο φθηνη η αγορα...αν και εχω ενδιασμους για την χρηση στο μπαλκονι... |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Αερίου με χίλια.
Σε 10 λεπτά τρως χωρίς να καταλαβαίνεις μεγάλη διαφορά στη γευση απο το κάρβουνο. Ούτε σβήσε φωτιές ούτε καθάρισε. Το μόνο μειονέκτημα για μένα είναι όταν θες να βάλεις πολλα κρέατα, τότε αργεί αρκετά. |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
Τί μπορεί να χαλάσει δηλαδή ??? Φίλος με BBQ ανώνυμο από το Praktiker/ΜΑΚΡΟ, αντικατέστησε σπασμένο - από σύγκρουση με τον τοίχο - διακόπτη αερίου, με κάποιον πάλι ανώνυμο universal, που του προμήθευσε ο φιαλάς του ... Δεν είναι κ κανένα τεχνολογικό προϊόν το BBQ ... Eδώ σόμπες υγραερίου - που έχουν την ίδια ακριβώς τεχνολογία, δουλεύουν 20,30 χρόνια, χωρίς να κάνουν κιχ ... Ένα ρυθμιστή αλλάζεις κι αυτόν προληπτικά, για καλύτερη καύση ... κι αυτός universal είναι ... |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Οπως ηδη εχω γραψει μετα απο 10+ χρονια ατελειωτου τσικνισματος χρειαστηκα νεο μπεκ-καυστηρα. Αυτος που μου την πουλησε προσπαθησε να μου δωσει εναν που εμπαινε περιπου, αλλα θα επρεπε να ανοιξω δυο νεες τρυπες. Επισης ηταν λιγο πιο κοντος (που σημαινε μικροτερη επιφανεια ψησιματος).
Ψαχνωντας βρηκα τον κατασκευαστη και πηρα το σωστο ανταλλακτικο στα ιδια χρηματα ακριβως που μου ζητουσε ο 'περιπου' . Επισης στα τοσα χρονια που την εχω, δεν εχει ιχνος σκουριας ή αλλης ζημιας. Εχοντας λοιπον αυτα υποψη ειπα τη γνωμη μου. Κατα τα αλλα συμφωνω οτι ενα BBQ δεν εχει καμμια τεχνολογικη αιχμη. Αν λοιπον καποιος χρησιμοποιει τη ψησταρια του ολο το χρονο και συχνα, καλο θα ειναι να το λαβει κι αυτο υποψη του. ΥΓ.Προς αποφυγη παρεξηγησεων, το λινκ που εδωσα σε προηγουμενο ποστ, το εδωσα στη τυχη και δεν εχω καμμια σχεση με αυτους τους ανθρωπους.ωΑλλωστε του ειπα του ανθρωπου να googl-αρει! |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
|
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Απόσπασμα:
Παρόλο που είμαι της φιλοσοφίας ... να πάρω κάτι "καλό", πληρώνοντας σίγουρα παραπάνω χρήματα, εν γνώση μου ... Αλλά, μήπως θα συνέφερε κάποιον ν' αγοράσει κάτι φτηνότερο κ σε 10 χρόνια να το αλλάξει με ένα καινούριο ??? Γιατί, όπως κ να το κάνουμε, σε 10 χρόνια κ με την δική σου χρήση, σίγουρα τα έβγαλε τα λεφτά του ... :rolleyes::D Μια ιδέα ρίχνω ... :o Άλλωστε, σε 10 χρόνια μπορεί να το έχεις βαρεθεί ή να προτιμήσεις κάρβουνο ή να μετακομίσεις ... Και επιμένω, δεν είναι δεσμευτικά τα λόγια μου ... κουβέντα να γίνεται ... :) |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
Αντε παμε και στα πιο τεχνικα θεματα του αεριου...
Ποσοι καυστηρες...??? 3 καυστηρες ειναι καλα...??? εχω βρει no name σε πολυ καλη τιμη λογω εκπτωσης 50%...αν και λιγο τεραστιο...η λυση του επωνυμου μαλλον δεν παει μιας και τα λεφτα ειναι παρα πολλα... |
Απάντηση: Γνωμες για Barbeque
με δυο θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά , εξαρτάται βεβαια απο το πόσους θές να "ταϊζεις"..:) προσωπική άποψη..;) |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 21:26. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!