![]() |
Απόλυση «κοπανατζή» υπαλλήλου της Βουλής
Γεγονός αποτελεί η πρώτη απόλυση υπαλλήλου της Βουλής. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και είχε να εμφανιστεί πάνω από έξι μήνες.
Τέσσερις μήνες μετά την αρχική... εξαφάνισή του, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο της Βουλής το οποίο και αποφάσισε την αργία του (διακοπή μισθού και υπερωριών) μέχρι νεοτέρας. Ο υπάλληλος φέρεται να εμφανίστηκε στο λογιστήριο, προκαλώντας φασαρία για τη διακοπή του μισθού του. Το αποτέλεσμα ήταν να παραπεμφθεί εκ νέου στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, κάτι που τελικά συνέβη. Πηγή: Απόλυση «κοπανατζή» υπαλλήλου της Βουλής — ΣΚΑΪ (www.skai.gr) Πριν λιγο καιρο εγραφα οτι κατι αρχιζει να κινειται σε αυτην την χωρα, τωρα, και σε συνδυασμο με την http://www.gsforum.gr/f42/%CE%A0%CE%...31/#post928695, θεωρω οτι κατι αρχιζει να τρεχει σε αυτην την χωρα..........δεν ειναι μικρο πραγμα η απολυση υπαλληλου της βουλης!!! Ποιος διανοειτο κατι τετοιο ακομα και γιαυτον τον εξωφθαλμο λογο μεχρι χθες!!!!! |
Απάντηση: Απόλυση «κοπανατζή» υπαλλήλου της Βουλής
:re25: μακαρι....
|
μπραβο που κινουνται τοσο γρηγορα και προλαβαινουν το κακο στη ριζα του.
Ευτυχως τον απολυουν τωρα, μολις στους 6 μηνες απουσιας του!Συγχαρητηρια στη κυβερνηση για την ταχυτητα των αποφασεων :re25::re25: |
απολυθηκε καποιος που εχει να πατησει στη δουλεια 6 μηνες....
και λεμε οτι κατι κινειται σε αυτη τη χωρα??? Ξερει περιπτωση ιδιωτικου υπαλληλου που ελλειψε αδικαιολογητα απο τη δουλεια πανω απο 2-3 συνεχομενες ημερες και δεν απολυθηκε?? Συνειδητοποιουμε οτι συζηταμε για ΕΝΑΝ που δεν πηγαινε στη δουλεια και απολυθηκε ΕΞΙ μηνες αργοτερα??? Εχουμε 1 εκατομμυριο ΔΥ απο τους οποιους συμφωνα με δικη μου εκτιμηση οι 50.000 πανε μια στο τοσο στη δουλεια, 100.000 που πανε στη δουλεια και ξυνουν τα @@@@@ τους μεχρι να περασει το 8ωρο και 300.000 που "δουλευουν" στο 8ωρο οσο ενας ΙΥ στο 3ωρο και οι υπολοιποι οσο ενας ΙΥ στο 6ωρο.... Δεν ξερω ποσοι εδω θα παρεξηγηθειτε αλλα η αποψη μου ειναι οτι επι 30ετιας οι ΔΥ ηταν (και ειναι) αδικαιολογητα προνομιουχοι .... |
Απόσπασμα:
Και για να την έχει κάνει 6 μήνες, κάποιος τον ``βοηθά``. Κάποιος τον καλύπτει. Εγώ πάντως όχι..... |
έχουμε την τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα,ρε παίδες..:rolleyes: είναι μια αρχή και αυτό...δεν νομίζω οτι το αμφισβητεί κάποιος αυτό.. το έχουμε ξανακούσει ή δεί να γίνετε ποτέ αυτό τα τελευταία 30 χρόνια... ας γίνουμε λίγο πιο δεκτικοί,γίνονται προσπάθειες έστω και με το πιστόλι στον κρόταφο,αλλά γίνονται.. |
Εισαστε με τα καλα σας? Συγκρινετε το Ελληνικο δημοσιο με τον ιδιωτικο τομεα? Εδω για μια συνταξη περιμενεις μηνες-χρονια και θελετε η απολυση του Δ.Υ να γινει μεσα σε ωρες? Συνελθετεεεεεεεεε........
Αναλογιστειτε οτι η αρχη εγινε και προχωραει....... σε λιγο χρονικο διαστημα αυτα θα ειναι αυτονοητα και θα πραγματοποιουνται γρηγοροτερα....... Και φυσικα καποιοι τον/τους βοηθουν.......ναι πολιτικοι!!!!Αλλα και αυτοι απο οτι φαινεται με την παρουσα ειδηση παρακαμπτονται...ΠΙΑ!!!!!!!!! Γιατι δηλαδη πρεπει να βλεπουμε μονον τα κακα και να μην βλεπιουμε και τα βηματα προς τα εμπρος τα οποια ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ? ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΠΑΞΙΟΥΜΕ? |
Απόσπασμα:
Η ιστορια με τον συγκεκριμενο του πρωτου ποστ παντως ηρθε απο καταγγελια εργαζομενου μεσα απο την βουλη......... υ.γ. απευθυνομαι σε εσενα αλλα δεν εννοω προσωπικα εσενα...εννοω ολους μας και απαντω στο ''εγω παντως οχι...'' |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
συνηθως δεν απανταω σε τετοια πολιτικου ειδους θεματα γιατι ξεκιναει μια αλυσιδα που βαριεμαι! Δηλαδη επειδη η συνταξη θελει μηνες χρονια(κατι που δεν επιτρεπεται φυσικα γιατι αφηνεις ξεκρεμαστο εναν ανθρωπο που μπορει να εχει να ταισει μια οικογενεια απο πισω) πρεπει να χαρω που απολυθηκε καποιος που ΔΕΝ πηγαινε για μισο ΧΡΟΝΟ στη δουλεια του και πληρωνοταν με ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτα; Πληρωνοταν με δικα μας λεφτα να ΜΗΝ παει στη δουλεια του. Οχι φιλε μου τοτε δεν ειμαι με τα καλα μου οπως λες. Και ποτε δεν θα γινω. Η αρχη εγινε με εναν απο τους χιλιαδες; Και θα συνεχισει να γινεται ισως με πολλους ακομα που καποιοι ΙΣΩΣ κανουν την δουλεια τους. Εκεινοι που εχουν δοντι μεσα δεν θα φυγουν ποτε. Αλλα μαλλον ειμαι αρνητικος και βλεπω μονο τα κακα. Κριμα! |
Αν πληρωνόταν 7 μήνες , έπρεπε μαζί με αυτόν να απολυθεί και ο προϊστάμενός του που πιστοποιούσε τα ημερομίσθια και την παρουσία του...
:hmmm: |
Απόσπασμα:
Μην χαίρεσαι! Στάχτη στα μάτια είναι όλα αυτά. Βρίσκουν εκεί ένα εξιλαστήριο θύμα για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Βάζουν και τις εντεταλμένες φυλλάδες τύπου "ΕΘΝΟΣ" να προβάλλουν την είδηση και δένει το γλυκό. Θέλει πολληηηή δουλειά ακόμη για να πούμε "κινείται κάτι σ' αυτήν την χώρα". |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Καλο θα ηταν να κοιτας και την φωτεινη πλευρα του φεγγαριου. Σκεψου ποσο αδιανοητο ηταν κατι τετοιο χτες!!!!!! Παρε το σαν μια αρχη...... Απόσπασμα:
Ολα τα παραπανω, αν ειχαν αφησει οι συνδικαλιστες τους οποιους ακολουθειται μεσω του ΣΥΡΙΖΑ να γινουν πριν 3 χρονια, σημερα θα ειχαμε 700,000 ανεργους ητοι 13,5% ανεργια και ο ιδωτικος τομεας θα ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση απο οτι ειναι σημερα. Εφοσον λοιπον ολοι αυτοι μας γραφουν ολους εμας στα παλια τους τα παπουτσια ενδιαφερομενοι ΜΟΝΟΝ για τον κολο τους, επειδη ολοι αυτοι αντιδρουν σε οτιδηποτε διαταρασσει την ενοχη γαληνη τους, κι επειδη η χωρα δεν εχει χρηματα να συνεχισει να τους πληρωνει το κρατος παει σε οριζοντια μετρα και η μπαλα παιρνει και αυτους που δεν πρεπει. Ποσως μας ενδιαφερει τωρα πια.........εκατσα 3 χρονια ανεργος εξαιτιας τους, δεν θα κλαψω για κανεναν. Απόσπασμα:
Υ.Γ.1= κακως σου απαντω αφου βαριεσαι αλλα ετσι γινεται συζητηση. Υ.Γ.2= μεσα στο 2013 θα δεις ποσοι υπαλληλοι σαν αυτον της βουλης θα παρουν τον δρομο για τα αποδυτηρια......θα εκπλαγεις Μεσα στο 2013 θα δεις ποσοι αχρηστοι οργανισμοι θα κλεισουν και οι υπάλληλοι τους θα πανε κι αυτοι στα αποδυτηρια.......... Μεσα στο 2014 θα διαπιστωσεις οτι η εξοικονομηση των χρηματων απο τα παραπανω θα ερθει στην αγορα με τον ενα ¨η με τον αλλο τροπο.... |
Απόσπασμα:
Θα σου θυμισω τις προφυλακισεις των απατεωνων του ΙΚΑ καλλιθεας, θα σου υπενθυμισω τον αντιδημαρχο προσφατα και ποσους αλλους που αν και τα εχω ποσταρει σχεδον ολα τωρα δεν μπορω να κατσω να τα ψαχνω. Που ειχε ξανακουστει εκλεγμενος αντιδημαρχος να παυεται των καθηκοντων του και να διωκεται? Που ειχε ξανακουστει ολοκληρος Δημαρχος και μαλιστα οχι οποιος κι οποιος, αλλα ο δημαρχος Θεσσαλονικης να μπαινει ισοβια μεσα στην φυλακη? Που ειχε ξανακουστει, περιφεριαρχης (υποθεση Ψωμιαδη) να διωχθει, να καταδικαστει και να κυρηχθει εκπτωτος του αξιωματος του? Κοιτα ποσα εξιλαστηρια μπορεσαν να θυμηθω ετσι στα γρηγορα....... Ο Ρακιντζης εχει 4000 υποθεσεις στειλει στον εισαγγελεα και μια μια παιρνουν τον δρομο της δικαιοσυνης......... Η δουλεια του ''κατι κινειται σε αυτην την χωρα'' προχωρα....... |
Απόσπασμα:
εγω τι να κανω σαν επαγγελματιας, οταν πηγαινεις σε απατεωνα συναδελφο μου και τον βοηθας να συντηρειται ενα κυκλωμα κλεφτων??? αντι να τον καταγγειλεις, τον πληρωσες και με την σειρα του, πληρωσε εναν δημοτικο υπαλληλο να του φερει ενα παλιο μαρμαρο....για να γλυτωσεις εσυ καποια ευρω αυτο λεγεται αθεμιτος ανταγωνισμος φιλε.... ειναι πολυ χειροτερο απο πολλα που μας καταγγελεις και ειναι σωστα... καλο ειναι να κοιταμε πρωτα την καμπουρα μας και να βαζουμε ενα λιθαρακι, για να φτιαξουμε τα πραγματα στην πραξη....:cool: |
Απόσπασμα:
Ο πολιτης που θαβει εναν δικο του ανθρωπο δεν ξερει τα μυστικα του καθε επαγγελματος........... Που ηθελες εγω και ο καθε εγω να ξερει αυτο που λες? Εσυ και ο επαγγελματικος φορεας σου το καταγγειλατε αυτο? κανατε ερευνα? το ψαξατε? Επιμεινατε? Αν εσυ φερεις ενα φορτιο και πας να το εκτελωνισεις θα πληρωσεις μαυρα σε οτι φοραει στολη. Εγω ομως, σαν κλαδος μεσω του επαγγελματικου μου φορεα (Διεθνης Ναυτικη Ενωση και Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας), εχω κανει την καταγγελια μου στο κρατος, εχω δωσει στοιχεια και σημερα δεν πληρωνει η εταιρεια μου - και οι περισσοτερες Ναυτιλιακες εταιρειες ΠΙΑ - μαυρα σε κανενα πλοηγο, σε κανεναν καβοδετη και σε κανεναν ενστολο ΠΙΑ!!!! Εγω που ξερω τα μυστικα του επαγγελματος μου ενηργησα και πετυχα λοιπον οτι, οταν εσυ εκτελωνισεις ενα φορτιο να αρνηθεις την μαυρη πληρωμη......χωρις επιπτωσεις......ΤΟ ΗΞΕΡΕς ΚΩΣΤΑ ΑΥΤΟ? ΜΑΘΕ ΤΟ............. Εσυ εκανες κατι για το δικο σου προβλημα οπως το αναφερεις? οχι!!!! Γιατι? διοτι αρκεισαι στα 1000ε που θα πληρωσει καποιος για την ιδια δουλεια που εκανα εγω με 200......και αποδειξη!!! Εγω προστατευω την δουλεια μου Κωστα, καντε κι εσεις το ιδιο........ Καποιοι κανουν κατι για την καμπουρα τους ενω αλλοι επαφυονται σε αυτην διοτι ειναι βολικη............. |
θελεις να πιστεψω οτι ολη αυτη η συνναλαγη που εκανες με τον απατεωνα συναδελφο μου, σου φανηκε νομιμη???
εχει βουηξει η ελλαδα, εδω και 3 χρονια για κλεψιες στα κοιμητηρια.... ολη την ημερα ψαχνεις στο διαδυκτιο για να μας δειξεις τα καλα της τροικας και δεν εχεις δει αυτες τις ειδησεις???? στο ξαναλεω.....κανε αυτοκριτικη και μην εισαι αυστηρος με ολους;) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Τωρα αν εισαι που εισαι ψυχολογικα οκ, και πλεον με την απαπτυξη που ηρθε στη χωρα μας βρηκες δουλεια μετα απο 3 χρονια στην ανεργια των συνδικαλιστων τι να πω; Ευχομαι ολοψυχα να εχεις δουλεια συνεχεια και να βρουνε δουλεια και οσοι ψαχνουν. 3 ζητω για τον Σαμαρα 3 ζητω για το ΔΝΤ |
Απόσπασμα:
Θελεις να πιστεψω οτι εισαι παντογνωστης και το παραδειγμα της εισαγωγης εμπορευματος που σου ανεφερα το ηξερες? φυσικα και δεν θα το πιστεψω.........αφου δεν εχεις συνδυαλλαγες με το λιμανι. Στο εχω ξαναπει και επανηλλειμενως δηλωσει, εχω κανει την αυτοκριτικη μου και κατεληξα σε αυτο που εχω δηλωσει απο καιρου....τελος τα χρωματα και οι ιδεολογιες για μενα......τελος και οι ψηφοι σε κομματα που με συμφερουν επι προσωπικου (διορισμος, αυξησεις, επιδοματα κ.λ.π) Εσυ κοιταξε πως θα αυτοκριτιθεις και ξεφυγεις απο το παρελθον σου του οποιου συνεχιζεις να εισαι ενθερμος υποστηρικτης....... Δεν προκειται να ξαναρθει αυτο το παρελθον Κωστα, απο τωρα και στο εξης θα βιωσουμε, κ ευτυχως, πολιτικους τυπου Κ.Καραμανλη (του πρεσβυτερου) ο οποιος ελεγε ''λιτοτητα'' και ο οποιος ξοδευε το 90% του παραγομενου προιοντος της χωρας καιφυσικα δεν δανειζοτανε. Εχασε απο τον ''ταζω τα παντα, δινω τα παντα, δανειζομαι ασυστολως για να ζουμε ολοι καλα........θα πληρωσει η Μιχαλου'' |
Απόσπασμα:
|
επιστροφη των μισθων που ''δουλεψε'' κ αν δεν τα εχει δημευση της περιουσιας του.αμεση απολυση στον προισταμενο του.,
ετσι ΜΠΟΡΕΙ να γινει μια καλη αρχη για μια απο τις σαπιλες του δημοσιου. υπαρχουν νεες γενιες που ερχονται κ πρεπει να μαθουν. |
Απόσπασμα:
''Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι................... ................τον τελευταίο χρόνο (από τον Ιούλιο του 2012 έως φέτος τον Ιούλιο) έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία 993 υπάλληλοι.'' Πηγή: Δημόσιο: «Fast track» στις πειθαρχικές διαδικασίες - 104 απολύσεις — ΣΚΑΪ (www.skai.gr) |
Απόσπασμα:
προσωπικα δεν πιστευω στα υπουργεια, γιατι συμφωνα με το υπουργειο εργασιας θα ζουσαν εδω κ πολλα χρονια πολλοι ιδιωτικοι υπαλληλοι με αλλες απολαβες, κ συμφωνα με το υπ.δημ. ταξης επρεπε να ειναι στην ψυρρου πολλα λαμογια για, απο καθε ειδους εργασιακης,φορολογικης κ οχι μονο, απατεωνιας κ ληστειας. το ξαναλεω η αρχη δεν πρεπει να ναι για εναν που μπορει να διαφωνησαν στα πεσκεσια ,αλλα για ΟΛΟΥΣ κ ΤΩΡΑ Οταν ο κολοκοτρωνης ειχε στη φακα τους προεστους κ τους κοτζαμπασηδες,ο λαος ηθελε να τους ''κοψει'', αλλα αυτος πιστευε οτι εκεινη η ωρα δεν ηταν η καταλληλη..αργησαν ,το αφησαν για αργοτερα,αλλα το αργοτερα δεν ηρθε ποτε.το μονο που αλλαξε ηταν οι ''τιτλοι''.απο πασαδες σε υπουργοι |
Απόσπασμα:
Real.gr - Επικαιρότητα - Περισσότερες απολύσεις ζητά η τρόικα Τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν κοπανατζήδες ή τώρα το ανακάλυψαν? Δεν υπήρχαν πριν? Να λοιπόν γιατί γίνονται όλα αυτά. Όχι γιατί "κάτι αρχίζει να κινείται" αλλά γιατί απλώς το προστάζει η τρόϊκα. Και σιγά το δύσκολο να βρουν 1, 2, 100 κοπανατζήδες. |
Απόσπασμα:
Το θεμα ομως ειναι ΤΙ θα μεινει απο ολα αυτα οταν φυγει η τροικα!!!!
Αντιγραφω απο το δικο σου λινκ........... ''.........Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε ένα χρόνο (Ιουν. 2012-Ιουν. 2013) ασκήθηκαν από τις Εισαγγελικές Αρχές ποινικές διώξεις σε 500 υπαλλήλους (για 1.000 αδικήματα), όταν μέσα σε 5 χρόνια (2007-2011), είχαν ασκηθεί αντίστοιχες ποινικές διώξεις σε μόλις 540 υπαλλήλους (για 1.100 αδικήματα).'' Αρα αγαπητε μου φιλε ''κατι εχει αρχισει και κινειται'' thanks to troika.......;)κι ευτυχως δηλαδη. Εγω, σαν Γιωργος, παρολο που περασα 3 χρονια στην ανεργια και παρολο που ζοριστηκα και ζοριζομαι απο ολα αυτα που ζοριζουν τους ελληνες σημερα ΧΑΙΡΟΜΑΙ που χρεωκοπησαμε κι ηρθε η τροικα. Αν δεν χρεωκοπουσαμε ερχοταν αυτη θα συνεχιζαμε να ειμαστε βουτηγμενοι στην διαφθορα σαν Ελληνες πολιτες και σαν κρατος χειροτερα κι απο την Κολομβια. |
Απόσπασμα:
Δεν μπορούσαμε δηλαδή μόνοι μας να νοικοκυρευτούμε, έπρεπε να έρθουν οι Γερμανοί? Σού υπενθυμίζω ότι το '41 κάποιοι είπαν "καλά που ήρθαν οι Γερμανοί, οι πολιτισμένοι, οι οργανωμένοι, η ανερχόμενη δύναμη τής Ευρώπης να μάς κατακτήσουν". Γιώργο, φιλικά πάντα, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξανασκεφτεί άλλη μία φορά πιο προσεκτικά αυτά που πιστεύεις και τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει στην χώρα. ;) |
Απόσπασμα:
Μπορουσαμε μονοι μας να νοικοκυρευτουμε? αληθινα το πιστευεις αυτο? Και αν ναι γιατι 30 χρονια καναμε οτι ηταν δυνατον για να καταστραφουμε οπως κι εγινε? Αυτο που συμβαινει στην χωρα, δυστυχως, εμεις το δημιουργησαμε και το φτιαξαμε...οχι οι Γερμανοι. Οι Γερμανοι εκαναν μειωσεις στους μισθους και συνταξεις τους πολυ πριν την Ελλαδα την δεκαετια του '90 ενω εμεις δανειζομασταν για να αγορασουμε σπιτια, iPHONE και αυτοκινητα, να πηγαινουμε διακοπες........ Και δεν μου λες, πως θα τα καταφερναμε μονοι μας? ξερεις πολυ καλα φανταζομαι οτι οι ξενοι μας πληρωνουν τα τοκοχρεωλυσια -που βαλαμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ στο κεφαλι μας - και οι ελληνες, αυτην την στιγμη, ζουν με ακριβως αυτο που παραγουν συν κατι ελαχιστα ψηλα απο αυτα που μας δινει το ΔΝΤ......πως σου φαινεται η ζωη με την σημερινη παραγωγη της χωρας.........simply stinks. Κι αν δεν μας πληρωναν οι ξενοι τα τοκοχρεωλυσια τοτε.......βραστα κι αστα.....δεν θα ειχαμε λεφτα ουτε για σωβρακα. Αυτο συμβαινει στην χωρα και τιποτε αλλο.........και να εισαι, εγω ειμαι, ευχαριστημενος που δεν μας συνεβη ο ''ξαφνικος θανατος'' της Αργεντινης του 2002.........εκει να δεις δραματα. Εμας, εν συγκριση με την Αργεντινη, δεν ξερουμε τι θα πει χρεωκοπια...ειμαστε πλουσιοι! Χιλιες φορες να μου βαζουν οι ξενοι την θηλια στον λαιμο για να γινω ανθρωπος αφου δεν μπορω να το κανω μονος μου παρα να με διαφεντευουν Φωτοπουλοι, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ολοι οι εργατοπατερες της χωρας αυτης!!!! Τι θα μπορουσε δλδ να κανει η ελλαδα απεναντι στην γερμανια σημερα? εδω ολοκληρη Γαλλια εκανε την παπια και η Κυπρος κοντεψε να πεθανει συσσωμη την επομενη μερα του δικου της ''οχι''......... Παντα φιλικα μιλαμε, τουλαχιστον εγω, μην παρασυρεσαι απο την ορμη των γραφομενων μου........ |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Και τότε, οι μέχρι τότε συνεργάτες τους, κουκουλοφόροι, μαυραγορίτες, προδότες, δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες έμειναν χωρίς προστάτες. Στα χέρια τού λαού! Αρχίστε να το σκέφτεστε καλού-κακού! ;) Και όχι δεν είστε πολλοί! Μόλις το 30% είστε όλοι μαζί, και τα δύο κόμματα, αλλά με τον κίβδηλο εκλογικό νόμο βγάζετε κυβέρνηση. Το να κυβερνάει το 30% το υπόλοιπο 70% δεν μού μοιάζει και πολύ για δημοκρατία. Αλλιώς μού την δίδαξαν στο σχολείο στο μάθημα τής πολιτικής αγωγής: 50%+1 έγραφε το βιβλίο, μπλε εξώφυλλο είχε θυμάμαι. |
Απόσπασμα:
Επιπλεον, το παρον ποστ σου ειναι ακρως προσβλητικο και με αναγκαζει να μην σου μιλησω πια φιλικα αλλα τελειως εχθρικα........... Εισαι λοιπον προκλητικος αλλα και ανιστορητος οπως ολοι οι αριστεροι οι οποιοι φτιαχνουν την ιστορια κατα το δοκουν....αν δεν το καταλαβες σε ταμπελιαζω τωρα!!! Οι ταγματασφαλιτες και λοιποι που αναφερεις βεβαιως και κακως συγκροτηθηκαν επι Γερμανικης κατοχης, συνεργαστηκαν με τους Γερμανους, κυνηγησαν οτι αριστερο υπηρχε στην χωρα και σφαγιαστηκαν μετα απο πολιορκιες και κυνηγητο απο τις δυναμεις του Αρη (του Μεγαλου Αρη....) σε Ναύπλιο, Αγρίνιο, Τρίπολη, Κόρινθο, Πάτρα κατα την διαδυκασια της απελευθερωσης. Μετα την απελευθερωση ομως, δυνάμεις των Ταγμάτων Ασφαλείας παρέμειναν επιτηρούμενες στο στρατόπεδο στο Γουδί, απελευθερώθηκαν όμως από εκεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου, οπλίστηκαν και πολέμησαν στο πλευρό της κυβέρνησης και των Βρετανών κατά τα Δεκεμβριανά (ξερεις τοτε που το ΕΑΜ διαδηλωσε ενοπλο εναντια στο διαταγμα αφοπλισμου ολων των ανταρτικων ομαδων), την ένοπλη σύρραξη στην Αθήνα που σηματοδότησε την αρχή του Ελληνικού Εμφύλιου. Αρκετά μέλη τους δε, ενσωματώθηκαν στα Τάγματα Εθνοφυλακής, το στρατό που δημιουργήθηκε μετά την Κατοχή, επιδιδόμενοι σε βιαιότητες και εκδικητικές πράξεις εναντίον των αριστερών. Στη λογική της συμμετοχής τους στον εμφύλιο με την πλευρά του κυβερνητικού στρατού, αμνηστεύθηκαν πολλοί από τους καταδικασθέντες, μερικοί από τους οποίους ακολούθησαν καριέρα στον Ελληνικό Στρατό. Αυτο για την αποκατασταση της ιστορικης ημιμαθειας σου........ επιπροσθετως και τελος, ονοματα οπως Παπανδρεου (πρωθυπουργος τοτε ο Γεωργιος), Ραλλης, Παγκαλος (εμπνευστες των Ταγματων), Παπαδογκωνας (Διοικητης) και αλλα ακουγονταν και μετα το τελος του εμφυλιου και κυβερνησαν την χωρα αυτη ως βουλευτες ¨η και Πρωθυπουργοι.....μεχρι σημερα. Για πια λοιπον παραδοση τους ''στον ελληνικο λαο'' μιλας? Λαθος σε πληροφορησαν απο τον Περισσο........ Αυτο σημαινει οτι η αριστερα πεφτει ''βαρια'' στα στομαχια των Ελληνων και δυσκολοχωνευτη.........οποτε καλη σου ημερα και μην ελπιζεις αδικα!!!!:u59: Υ.Γ. κατσε στα 9 σου μυνηματα.....δεν σε παιρνει σε τετοιες συζητησεις. |
αυτο νομιζω οτι γραφτηκε για πρωτη φορα......:cool:
ο αριθμος μηνυματων, να σε κατσει στα αυγα σου........:sm7: ενδιαφερον ..........:rolleyes: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Γιωργο βλεπω οτι δεν μου απαντησες ισως δεν ηθελες να ασχοληθεις με εναν ακομα ημιμαθη "αριστερο" οπως λες.
Αφου οποιος δεν ειναι με την κυβερνηση σου,ο Θεος να την κανει , ειναι αριστερος... Η κυβερνηση σου που οδηγησε τοσο κοσμο στην αυτοκτονια, τοσους ανθρωπους σε ενα ακομα κυμα μεταναστευσης, μια κυβερνηση με το ετσι θελω με νομους φτιαγμενους απο αυτους για αυτους. Bonus εδρων, με τον Βενιζελο προεδρο κομματους που με τα βιας ειναι στη βουλη, να γινεται αντιπροεδρος κυβερνησης! Να θαυμασω εγω μια δημοκρατια... |
Απόσπασμα:
Ε, τότε μην συζητάς τέτοια θέματα βρε γιατί θα πάθεις κανά έμφραγμα γέρος άνθρωπος! |
Απόσπασμα:
Aν εννοεις το μηνυμα #18 λυπαμαι αλλα σε ειρωνικα ποστ συνηθως δεν απαντω...... Σε αυτο ομως εδω που εχει μια σοβαρη βαση θα σου απαντησω........... Λαθος εκτιμηση κανεις με το ''....οποιος δεν ειναι με την κυβερνηση σου,ο Θεος να την κανει , ειναι αριστερος......'' δεν ειμαι αυτης της νοοτροπιας. Οταν ομως λεει και γραφει ''........ οι μέχρι τότε συνεργάτες τους, κουκουλοφόροι, μαυραγορίτες, προδότες, δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες έμειναν χωρίς προστάτες. Στα χέρια τού λαού! Αρχίστε να το σκέφτεστε καλού-κακού!'' τοτε ενεχει σοβαρες ενδειξεις οτι ειναι αριστερος αφου η φρασεολογια παραπεμπει σε ομιλια της Παπαρηγα αλλα και στην ιδεολογια αλλα κυριως φρασεολογια του ΚΚΕ γενικοτερα. Για τις αυτοκτονιες του κοσμου τα εχω πει πολες φορες κι εχω δημοσιευσει σε σχετικο νημα τις στατιστικες. Ενδεικτικα σου λεω οτι απο το 1999 και μεχρι το 2007 (με στοιχεια της αναβασης και της ΕΛΣΤΑΤ) καθε χρονο διαπρατονται 410-450 αποπειρες τετελεσμενες και μη στην χωρα μας. Τοσες εγιναν και το 2011 οπου ειχε ξεσπασει η κριση κι εχουμε στοιχεια. Επισης δημοσιευω την στατιστικη της μειωσης των αυτοκτονιων στην Ελλαδα κατα 6% απο το 1995 μεχρι το 2010. για μενα το εχω ξαναπει θεμα αυτοκτονιων λογω κρισης επειδη ετσι θελουν να το ταυτισουν οι πολιτικοι του αριστερου κι ακροδεξιου πολιτικου χωρου δεν υφισταται. Οπως και για την μεταναστευση, καποιοι πολυ λιγοι φευγουν και οι περισσοτεροι εξ αυτων ξαναγυριζουν πισω, αν θες στοιχεια να σου δωσω. Τωρα οσο για το μπονους εδρων το οποιο ειναι παγιο αιτημα του ΚΚΕ να καταργηθει και να παμε στην απλη αναλογικη (δεν σε χρωματιζω, απλα υποθετω) σκεψου οτι, η 3κομματικη δεν ευδοκιμησε, καμια οικουμενικη δεν τελεσφορισε........σκεψου τι θα γινοταν με 7 κομματα στην βουλη και κανενα με πλειοψηφια......ΜΥΛΟΣ!!! Γιαυτο το συνταγμα προβλεπει το μπονους των 50 εδρων για να κυβερναει καποιος!!!!! Εξάλλου δεν ειναι αποκυημα της Ελληνικης συγχρονης δημοκρατια αλλα της δημοκρατιας των Αθηνων του 50 Π.Χ. των Περικλη και Πλατωνα οπου παντα καποιος απο αυτους που ειχαν δικαιωμα στην ψηφο ειχε αυξμενα ποσοστα. Ετσι σε περιπτωση ισοβαθμιας ο δικος του ψηφος επιανε για δυο ωστε να υπαρξει πλοιοψηφια.......... αυτη ειναι η δημοκρατια..... |
Απόσπασμα:
|
Απόλυση «κοπανατζή» υπαλλήλου της Βουλής
Η αρχαία ελληνική δημοκρατία μαραζωσε μέσα σε μερικές εκατονταετιες 5ο αιώνα πΧ εώς 3ο αιώνα πΧ που καταληθηκε από τους Μακεδόνες με πολίτευμα την βασιλεία .
Στο μεσοδιάστημα είχε και δυο περιόδους με επαναστάσεις που κυριάρχησαν μοναρχικά πολιτευματα αλλα ξαναεπανηλθε η δημοκρατία. Μην εξιδανικευετε την αρχαία δημοκρατία , φθάρηκε και αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα με την επικράτηση των ρητόρων στην Βουλή , είς βάρος των άξιων. Και στα αξιώματα όπως οι στρατηγοί αντί να τα καταλαμβάνουν οι ικανοί στον πόλεμο τα καταλαμβαναν σταδιακά οι λαοπλάνοι και οι δημοφιλης. Ενώ με τις ψηφοφορίες του έξωστραγγισμού εδιωχναν με ψεύτικες - φτιαχτες κατηγορίες , τους ανεπιθύμητους αλλά ικανούς που μπορούσαν να τους φάνε την θέση .... Ετσι έπεσε η Αθηναϊκή Δημοκρατία. Σας θυμίζει κάτι ; Θέλετε να βάλουμε στοίχημα ποιο θα ειναι το επόμενο πολίτευμα στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες "δημοκρατικές " χώρες , όπως οι ΗΠΑ , οι ευρωπαϊκές χώρες κλπ ; Εγω λέω στην καλύτερη περίπτωση το ολιγαρχικό πολίτευμα αλλά πιθανά και η μοναρχία. Δείτε τι κάνανε στη δημοκρατία της Αιγύπτου και την εκλεγμένης κυβέρνηση οι άλλες δημοκρατίες , μη μου πείτε ότι αυτό δεν ειναι παρακμή του δημοκρατικού πολιτεύματος ..... Ελάτε να μου πείτε μετά για την φωνή του λαού ..... Η ιστορία επαναλαμβάνεται .... |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:31. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!