![]() |
Αντικειμενο μεσα στο δοχειο λαδιου
Το πρωι αλλαξα λαδια στο 650. Επειδη μπηκαν περισσοτερα τραβηξα καποια απο επανω με μια μικρη πλαστικη συριγγα μεχρι που μια μελισσα προσγειωθηκε στο σβερκο μου κ χωρις να το καταλαβω εφυγε μεσα η συριγγα. Προσπαθησα κανα 2ωρο με ενα συρμα αλλα τιποτα. Καμια ιδεα πως να την βγαλω ? Αυριο θα παω απτον μηχανικο μου για να το παλεψουμε ...
Sent from my Acqua using Tapatalk 4 |
Απάντηση: Αντικειμενο μεσα στο δοχειο λαδιου
μαγνήτη?
αλλιώς βγάλε τα λάδια και πάλεψε το βασικά χρειάζεσαι ένα φίλο γιατρό....:D με ένα ενδοσκόπιο θα καθάριζες άμεσα;) |
πλαστικο ειναι... αυτο που φοβαμαι ειναι μην λιωσει η μην φραξει τη ροη του λαδιου... κ εχω να κανω γυρω στα 50χμ το πρωι :rolleyes:
|
Σ'ευχαριστω πολυ Νικο. Θα το ψαξω. Το θεμα ειναι οτι βρισκομαι στο χωριο μου κ εχω γυρω στα 50χμ. για Θεσσαλονικη το πρωι. Θα εχω θεμα αν παω ετσι ?
Αυτο που χρειαζεσαι ειναι σαν κ αυτο που σου στειλε ο νικος αλλα οχι με μαγνητη αλλα με χερακι μπροστα.το οποιο εχει λαβη στο πανω μερος κ ανοιγει τρια δοντια σαν αγκιστρια περιπου-χερακι στο κατω μερος κ πιανεις το αντικειμενο...
sent from my galaxy S2 |
Δεν ξέρω που ακριβώς μπορεί να πήγε και τι μπορεί να προκαλέσει, στη θέση σου δεν θα το μετακινούσα.
Να λιώσει δεν νομίζω, αλλά ίσως με τους κραδασμούς να φράξει χειρότερα. |
Απόσπασμα:
|
Εισαι αρχηγος νικ.ειμαι με το τηλ κ δεν φαινοταν...νομιζα οτι ηταν μαγνητης;)
sent from my galaxy S2 |
Απόσπασμα:
|
Όπως το λέει ο Κώστας. Βγάλε τελείως το δοχείο λαδιού και γύρισε το ανάποδα.
Αλλά έχεις το funduro , έτσι δεν είναι; Σε αυτό τα λάδια είναι στον σκελετό; Άκυρο το πιο πάνω! Σορρυ, ίσως να αδειασεις τελείως τα λάδια και να κοιτάξεις με ένα φακό μήπως δεις τη σύριγγα και καταφέρεις να την ψαρεψεις _________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Τα λαδια ειναι μεσα στο σκελετο. Δεν εχει δοχειο. Προσπαθησα μ'ενα φιλο, δεν εβγαλα ακρη αλλα βρηκαμε που πρεπει να εκατσε. Θα δουμε το πρωι... Ευχαριστω σε ολους για τις απαντησεις :)
Το πήγα τελικά σε έναν γνωστό μου - μηχανικό και θα το παλέψει μέσα στη μέρα.
Για να δούμε ... |
Εγώ θα έλεγα ακινητοποίηση τής μηχανής μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, μην σε βρουν άλλα χειρότερα.
Αλλά και πώς να λυθεί σε funduro με τα λάδια στον σκελετό, ε?! :confused: Άσ' τα να πάνε! Καλή επιτυχία anyway! |
Δεν ξέρω πως και αν θα λυθεί. Βασικά έκανα περίπου 50χμ σήμερα αναγκαστικά γιατί ήμουν στο χωριό μου το Σ/Κ. Είχα μιλήσει με 2 γνωστούς (μηχανικούς) και μου είπαν πως λίγο δύσκολο να βγάλει θέμα... Τώρα το άφησα κ το παλεύει ο ένας...
Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!;) |
Απόσπασμα:
προφανώς, η υψηλή θερμοκρασία του λαδιού έλυωσε το λεπτό πλαστικό και το εξάχνωσε εντός του κυκλώματος.....φαντάζομαι τη κίνηση της τρόμπας, τη θερμοκρασία του λαδιού και ένα πλαστικό αντικείμενο να περιφέρεται εντός.....κόλαση του Δάντη για 50χλμ.....:eek: εγώ θα αγόραζα τα πιό φτηνά λάδια, θα άλλαζα τα παλιά και θα του ανέβαζα τη θερμοκρασία, έχει ψυγείο, θα το άφηνα να δουλεύει στο ρελαντί με ενδιάμεσες γκαζιές....... αλλαγή και πάλι με άλλα φτηνά, το ίδιο ξεκάπνισμα... αλλαγή με τα συνηθισμένα λάδια + φίλτρο οπωσδήποτε.... είσαι πολύ τυχερός αλλά και αγαπημένο ....πειραματόζωο για όλους τους υπόλοιπους που δεν θα τολμούσαμε να κάνουμε τέτοιο τεστ !!!!!! είσαι πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία σου.....:ye02: |
Το σκέφτηκα αυτό που λες. Λογικό ακούγεται. Αν και ο μηχανικός που το πήγα μου είπε ότι αποκλείεται να έλιωσε στη θερμοκρασία των λαδιών.
Το πρωί μόλις έφτασα βγάλαμε και τα λάδια και δεν φάνηκε κάτι μέσα σ'αυτά και η υφή τους ήταν νορμαλ... :rolleyes: |
Απόσπασμα:
πάντως, και σαφώς χωρίς παρεξήγηση, την είδες να πέφτει μέσα ??? εκεί μπροστά στα μάτια σου ????? :) |
Απόσπασμα:
|
2 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:
Ένας φίλος μου είπε ότι πρέπει να έκατσε σε ένα φιλτράκι λαδιού όπως αυτό στη φώτο (που ούτε γνώριζα ότι υπάρχει, όπως και οι 2 μηχανικοί που μίλησα) λίγο πριν τον πάτο του σωλήνα Και λογικά θα βγει από εκεί... |
Τελικά το έβγαλε από πάνω, δεν ξέρω πως... Θα μάθω το απόγευμα :)
|
Μπράβο, τέλος καλό όλα καλά!
_________________________ ...εκσυγχρονίστηκα......τρομάρα μου! |
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν! Πρόσεξε τώρα, ε? Ποτέ ξανά τέτοια λάθη! ;) Και λίγο παραπάνω λάδι να μπει δεν χάθηκε ο κόσμος ώστε να χρειάζονται λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις.
Πόσο λάδι παραπάνω δηλαδή έπεσε? Ένα λίτρο? Μπααα! Μάλλον μιλάμε για τίποτα 100 ml οπότε χάνεται στην διαδρομή του μέσα στο κύκλωμα λίπανσης. Ειδικά στα ξηρά κάρτερ όπως το δικό σου ούτε που το καταλαβαίνει. Οι κατασκευαστές έχουν λάβει τα μέτρα τους. Φαντάζεσαι να έπεφτε 100 ml παραπάνω και τα επόμενα 5 λεπτά να έσκαγαν τσιμούχες, φλάντζες, αντλίες κλπ? Εδώ σε γνωστότατο συνεργείο ΒΜW και μού βάζουν κατ' ευθείαν στο σέρβις 200-250 ml παραπάνω απ' ό,τι γράφει το βιβλίο. |
Απόσπασμα:
τζάμπα τον άγχωσες τον άνθρωπο, πολύ θεωρία....για. |
Απόσπασμα:
Τελικά το έβγαλε με πίεση αέρα από την κάτω τρύπα και με βοήθεια ενός σύρματος από πάνω. |
Απόσπασμα:
|
Με 250ml παραπάνω ξεχυλίζει στο Funduro :p
Απλά όταν δουλεύει το μηχανάκι τα λάδια ανεβαίνουν κ αν έχει παραπάνω δεν έχει περιθώριο. Λογικά δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αλλά για ποιο λόγο να μην είναι εκεί που πρέπει ? :ye33: Απλά θέλει πιο safe τρόπο σε τέτοιες περιπτώσεις :ha16: |
Τελικά είχε λιώσει-παραμορφωθεί καθόλου? μπα ε?
|
Όχι ήταν ακριβώς όπως μπήκε μέσα ... :p
|
Το "πείραμα" φυσικής που κάναμε στο γυμνάσιο, με το μπαλονι, το νερό και το καμινετο, το θυμάστε :D;
Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση αυτη. 40 χρόνια να δουλεύει ακατάπαυστα ο κινητήρας, και σε θερμοκρασίες μάλιστα καύσωνα, το πλαστικο που είναι μέσα στο υγρό (λάδι στην περίπτωση αυτη), δεν θα πάθει απολύτως τίποτα!!! Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν έκανες πολυ καλα που το αφαιρεσες :). Αν όντως χρειαζόταν εκει, θα έιχε φροντίσει ο κατασκευαστής να βάλει μια, πριν απο εσένα :D :lo20:!!! |
Ρε συ γείτονα, πες μας για το πείραμα, ακούγεται ενδιαφέρον....
Με τίτλο "σύριγγα στο δοχείο λαδιού" και 50χλμ πορείας χωρίς πρόβλημα, δε μπορούσα παρά να σκέφτομαι τα πλέον περίεργα σενάρια !!! |
Απόσπασμα:
Πάρε δυο μπαλόνια. Το ένα αστο άδειο- ξεφούσκωτο, και το άλλο γέμισε το με νερο. Το πρώτο με το που έρθει σε επαφή με φλόγα, θα λιωσει αμέσως (ή θα σκάσει αμέσως αν το έχεις φουσκώσει με αέρα). Το δεύτερο όμως, δεν πρόκειται ούτε να τρυπησει, ούτε να λιωσει, όσο κοντα και όσο μεγάλη και δυνατή φλόγα να έχεις. Αυτο οφείλεται στο ότι το νερο απορροφά όλη την θερμότητα της φλόγας και έτσι η θερμοκρασία του μπαλονιου δεν φτάνει ποτε την θερμοκρασία τηξης του. Η μέγιστη θερμοκρασία που μπορει να φτάσει είναι οι 100 βαθμοί Κελσίου όπου και θα βράζει το νερο μέσα στο μπαλονι. Η θερμοκρασία τηξης του υλικου του μπαλονιου είναι μεγαλύτερη των 100 βαθμών Κελσίου. (αυτα που λέω για το δεύτερο μπαλονι που είναι γεμάτο με νερο, ισχύουν μόνο στην περίπτωση που η φλόγα (όσο δυνατή και αν είναι) "πέφτει" σε οποιοδήποτε σημείο του τοιχωματος του μπαλονιου, που έχει απο πίσω νερο. Αν δηλαδή ριξεις την φλόγα πχ στο επάνω μέρος του, πάνω δηλαδή απο την στάθμη του νερού, τότε θα συμβεί ακριβώς το ίδιο με το πρώτο μπαλονι. Θα λιωσει και αμέσως μετα... νερά παντού :D) |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:37. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!