![]() |
Ρωγμες στο ελαστικο
1 Συνημμένο(α)
Παιδια χρειαζομαι επειγοντως τις συμβουλες διοτι αυριο γυρναω Αθηνα θα κανω περιπου 250 χλμ φορτωμενος βαλιτσες και με δυο ατομα .Σε ελεγχο που εκανα στην μηχανη διαπιστωσα ρωγμες στο ελαστικο και μαλιστα σε κανα δυο μπορω να διακρινω τα λινα.
Δεν ξερω τι να κανω.Να ταξιδεψω με χαμηλη ταχυτητα με την ελπιδα οτι δεν θα ανοιξουν και αλλο οι ρωγμες? Να ξεκινησω να βρω σε κανα βουλκανιζατερ του νησιου κανα μεταχειρισμενο ?? Ανεβαζω μερικες φωτο για να καταλαβετε τι λεω.. |
Απάντηση: Ρωγμες στο ελαστικο
Πόσα χλμ θα κάνεις?
Θα βγεις ΕΟ και θα πηγαίνεις με 120 για πολλή ώρα? Για μια απλή μετακίνηση, έστω και φορτωμένος, κινήσου αργά και πήγαινε στον προορισμό σου. Εκεί άλλαξε λάστιχα. |
1 Συνημμένο(α)
Γυρναω απο Κεφαλονια.Θα κανω καμια πενηνταρια χλμ στο νησι και μετα περιπου 210 χλμ στον υπεροχο δρομο Πατρων Κορινθου.Σκοπευω να μην ξεπερασω τα 80 χλμ την ωρα .Οι ρωγμες αυτες με τρομαξαν διοτι προχθες δεν υπηρχαν.
|
Καλημέρα Διονύση, σε περίπτωση που πήγες χώμα δικάβαλος πιθανότατα να σκίστηκαν εκεί, αν όμως δημιουργήθηκαν οι ρωγμές έτσι στο "κουφό" έχω την εντύπωση ότι το λάστιχο έχει παραδώσει το πνεύμα του.
Στην πρώτη περίπτωση θεωρώ ότι θ αντέξει το τσούκου τσούκου, στην δευτερη καλό θα ήταν να εύρισκες ένα αξιοπρεπές μεταχειρισμένο για την επιστροφή Θύμισε μας και τα χλμ που έχεις κάνει. Υ.Γ. Κοινός γνωστός έβαλε προσωρινά ένα μεταχειρισμένο, έφυγε δικάβαλος, αλώνισε την μισή Τουρκία και επέστρεψε. Τότε θυμήθηκε ότι έπρεπε να είχε αλλάξει λάστιχο.:) Καλή επιστροφή, αναμένουμε για καμμιά παγωμένη. |
Αν το λάστιχο ειναι καιρό πάνω γυρνά με χαμηλές ταχύτητα αν ειναι καινούριο τοτε οπωσδήποτε θέλει αντικατάσταση πάντως η γνώμη μου ειναι να μη ροσκαρεις για 100 ευρώ
|
Kλασσικο παραδειγμα λαστιχου METZELER ,δεν εχεις αμεσο προβλημα παντως να αξιωσεις δωρεαν αλλαγη αν τα περασες προσφατα.Συμβαινει κατα κορον με αυτα τα λαστιχα.Ειχα αναρτηση και παλια θεμα με παρομοια περιπτωση σε υπηρεσιακο οχημαhttp://www.gsforum.gr/f51/s-o-s-metz...p-front-30587/
|
σιγα σιγα και αν βρεις πουθενα κανενα καλυτερο μεταχειρηζμενο βαλτο καλου κακου!!!!
επειτα που στηριζετε η μηχανη στα λαστιχα!!!!!!!!!!! |
Παιδια μολις γυρισα απο δυο τοπικα βουλκανιζατερ οι οποιοι ηταν απολυτοι οτι το λαστιχο ειναι ακαταλληλο για ταξιδι και δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να το ρισκαρω.
Μετα απο επικοινωνια που ειχε ο ενας ο μαστορας με ενα βουλκανιζατερ στο Αργοστολι βρεθηκε ενα anakee σε καλη κατασταση και θα παω σε λιγο να το βαλω. Θεωρω και εγω την συμπεριφορα του metzeler απαραδεκτη . Εχω κανει 20.000 χιλμ. και ειχα σκοπο να τα αλλαξω αμεσως μολις γυρισω , αλλα δεν δικαιολογειται με τιποτα να ανοιξει το λαστιχο σε πεντε μεριες. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
20.000 χλμ !!!
Τι να σου κανει το έρμο? Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
Με 20000χλμ, τι απαιτήσεις έχεις???? Καλά που υπάρχουν ακόμα και δεν ξεζαντάρισαν......:hmmm::hmmm::hmmm: Είπαμε, να είμαστε λογικοί....;) |
Ρωγμες στο ελαστικο
Εντάξει ρε παιδιά 20000 χλμ έχει κάνει το παιδί ,
Δλδ ένα λάστιχο αν του κάνεις 5000 6000 χλμ παραπάνω πρέπει να ανοίγει στα δυο ; Ολοι οι κατασκευαστές ελαστικών αφήνουν περιθώρια για το κάτι παραπάνω .... Τα ανοίγματα όμως δεν ειναι φυσιολογική φθορά , μπορεί να ειναι κακομεταχείριση του οδηγού στο ελαστικό (λάθος πιεσεις ελαστικών, οδοστρωμα προβληματικο , κλπ κλπ) ή και προβληματικό ελαστικό , παρτίδα χαλασμένη, .... Κλπ Πάλι καλά που το είδε !! απο το να σκάσει ξαφνικά στο δρόμο ..... |
Εγω κάτω απο 22.000 με 24.000 χλμ, ποτε δεν τα έιχα αλλάξει.
Εγω βέβαια δεν τρέχω και μιλω για τον δικο μου τροπο οδήγησης. Ο φίλος μας δεν ξέρω πως το παει το μηχανάκι, οπότε.... δεν έχω άποψη!!! Τα χλμ που αντέχει το κάθε ελαστικό μεταβάλλονται ανάλογα με τον τροπο οδηγησεως του καθενός. Ας μην βάζουμε όρια λοιπόν ;)!!! |
Τελικα εβαλα το μεταχειρισμενο anakee και ολα καλα.
Εχω αλλαξει πολλες φορες ελαστικα στα 20.000 χλμ και μερικες φορες και λιγο παραπανω.Ποτε μου ομως δεν εχω δει λαστιχο να γεμιζει ρωγμες και ουσιαστικα να διαλυεται.Συνεχιζω να μην θεωρω φυσιολογικη την συγκεκριμενη φθορα του ελαστικου οπως δεν την θεωρησαν φυσιολογικη και οι επαγγελματιες που ειδαν σημερα το λαστιχο. Πιθανον να ειχα λαθος αερα .... |
Και για να συμπληρώσω με ένα άλλο παράδειγμα:
Τώρα φοράει η μηχανη μου τα pilot road 3. Έχω κάνει με αυτα μέχρι τώρα 36.000 χλμ. Σκοπεύω να τα αλλάξω με τα πρώτα πρωτοβρόχια! Μετα θα του βάλω τα 501-502, όπου απο ότι έχω δει με τα ματια μου, και σύμφωνα πάντα με τον τροπο οδηγησεως μου, θα κρατήσουν πάνω απο 40.000χλμ. Αυτο πιστεύω τουλάχιστον :)!!! |
Απόσπασμα:
|
Βρε σεις τι νούμερα είναι αυτά;;;;; Μου φαίνεται ότι
κάτι διάβασα λάθος;;;; 24.000 ή 36.000, εμείς οι ταπεινοί αναβάτες ΓΙΑΤΙ τα αχρηστεύουμε στα 20-22.000 κ με ΣΥΧΝΟ έλεγχο στις πιέσεις;;;; ΝεύραΝεύραΝεύρα Κάτι κάνουμε λάθος;;;; Για βοηθήστε μας να πετυχαίνουμε τέτοια τρελά νούμερα...:Απορία: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Εάν κάνεις ομαλές επιταχυνσεις, ομαλές επιβραδυνσεις, πας 110 με 120 μέγιστη ταχύτητα, μόνο τρελά δεν είναι αυτα τα νούμερα! Το θέμα είναι ποιος το κάνει αυτο. Να αναφέρω εδω ότι, αυτός είναι ο τρόπος οδηγησεως πολλα χρόνια τώρα, έτσι απολαμβανω και χαιρομαι, και την μοτοσυκλέτα και την διαδρομή μου:)! Ολα τα αλλα έρχονται μόνα τους ;)! |
Παιδιά, έχει να κάνει με το πως και που γίνονται τα χιλιόμετρα, έχω αλλάξει στα 20.000 χλμ με χρήση κυρίως πόλη και μονός και τα λάστιχα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι αυτά που έχω τώρα που καλά καλά δεν έχουν κάνει 10.000, όλα όμως δικάβαλος, τριβάλιτσος και με πολλή εθνική. :cool:
|
Έτσι ακριβώς!
Υπάρχουν πολλές παράμετροι. Για αυτο είπα πιο πάνω, να μην βάζουμε όρια στα χλμ και στον χρόνο ζωής του κάθε ελαστικου!!! |
Ακούστε και μια άλλη παράμετρο ,στη k1200rs που έχω τα λάστιχα είχαν κάνει περίπου 15000 αρκετά για τοσο βαριά μοτοσυκλέτα αλλα περίμενα και εγω τον χειμώνα να τα αλλάξω ,κρατούσαν αλλα είχα ψιλογλυστρηματα,μια μέρα σε φρενάρισμα πανικού λόγο απο τόμου φρενάρισματος φορτηγού εμπρός μου μπήκε το abs λόγω του φθαρμενου ελαστικου και του οδοστρώματος και η μηχανή σταμάτησε τουλάχιστον 3 μέτρα πιο μακρυά απο οτι περίμενα δυστυχώς στο πίσω μέρος του φορτηγού.
Αποτέλεσμα ζημιά 1.500.000 δραχμών για την τσικουνια μου για τα λάστιχα απο τοτε δε περιμένω να φτάσω στα όρια ποτέ αλλα οταν καταλάβω οτι άρχισε η σοβαρή φθορά αμέσως τα αλλάζω , |
Οσοι εχουν παρακολουθήσει σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης, θα θυμούνται ότι ο πρώτος παράγοντας που παίζει ρόλο, δεν ειναι η ικανότητα ή εμπειρία του οδηγού, αλλα τα ελαστικα και δεύτερον, οι αναρτήσεις. Μετα ο οδηγός...
Και δεν ειναι μόνο μην πάθουμε καμία υλική ζημιά - όπως ο προλαλησας- αλλά κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Η ζωή μας, η ζωή των ανθρωπων που αγαπουμε, δεν ειναι παίξε γέλασε. Οσο αργά και προσεκτικά να οδηγεί κανεις, όταν θα χρειαστεί να ακινητοποιηθεί το όχημα σε μια έκτακτη κατάσταση με 40, 50 και 60 χλμ, τα λάστιχα με πολλά χλμ θα τον προδωσουν. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
Στάλθηκε από το σούπερ ντουπερ κινητό μου! |
Δεν εχω καταφέρει ποτέ να κάνω πάνω απο 12000 χιλιόμετρα με ΕΧΡ. Εχω φάει 3 σετ και τώρα εβαλα τα ΝΕΧΤ. Σημειώνω οτι σχεδόν ποτέ δεν παω στο χώμα.
|
Φίλε μου τα χλμ που έχουν κάνει τα λάστιχα ειναι πολλα
|
το λαστιχο δεν εγινε απο τα χιλιομετρα ετσι.......το λαστιχο εγινε απο λαθος πιεση και με την παρατεταμενη θερμοκρασία εσπασε........ο παραγοντας χιλιομετρων ειναι μικρος αλλα ειναι και αυτος ενας παράγοντας. ....... Ευτυχως που ακουσες τους λαστιχαδες........οχι βεβαια οτι αυτοι θα περνανε το ρίσκο να σου πουν ξεκινα αλλα λεμε τωρα.......... τελος καλο ολα καλα....... |
Γιατι εγώ πιστεύω ότι σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα τα λάστιχα στις μηχανές πρέπει να αλλάζουν πριν το καλοκαίρι και όχι πριν τα πρωτοβροχια;
Οσο για τα νούμερα που ακούστηκαν , την ζωή μου για 300 ευρώ δεν την παίζω κορονα γράμματα. Συμφωνω ότι παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος οδήγησης στο ποσά χιλιόμετρα θα βγάλει ένα λάστιχο αλλα για μένα το βασικό δεν είναι πόσο πέλμα έχει μείνει. Ενα καινούργιο λάστιχο με ντοτ 3 χρόνων είναι φουλ απο πέλμα αλλα δεν θα το έβαζα ούτε για μια βόλτα. Ισως σε κάποιους να ακούγομαι υπερβολικός αλλα πιστεύω ότι τα λάστιχα είναι το Α και το Ω και δεν είναι να παίζουμε |
Απόσπασμα:
Την ζωη μου δεν την παίζω κορώνα γράμματα ούτε για 1 "πένι", όπως επίσης δεν παίζω όχι μόνο με τα λάστιχα, αλλα με ότι έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας! Δεν είμαι άνθρωπος όμως της υπερβολής. Τα ελαστικά μου (μιας και το θέμα μας είναι αυτο) τα αλλάζω όταν και μόνο όταν κρίνω ότι χρίζουν αλλαγής, και ποτε βάσει χιλιομέτρων. Αν χρίζουν αλλαγής στα 350χλμ θα τα αλλάξω. Αν χρίζουν αλλαγής στα 35.000χλμ θα τα αλλάξω τότε!!! |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Υ.Γ. Γνωστός λαστιχάς κατά την τοποθέτηση νέων ελαστικών, μου έδωσε καρτούλα υπενθύμισης για επόμενη αντικατάσταση των μετά από 15.000χλμ. Θεωρόντας ότι ως επαγγελματίας λειτουργεί με βάση το min των χλμ, να υπολογίσω εγώ ότι με άνεση και υπό Κ.Σ. έχουν ζωή για άλλες 5000χλμ ; |
Απόσπασμα:
Στάλθηκε από το σούπερ ντουπερ κινητό μου! |
Απλώς αδικαιολόγητο και απαράδεκτο για μια μαρκα σαν την metzeler, και δεν είναι η πρώτη φορά, έχουν ακουστεί πάρα πολλά τελευταία..
Ρίξε και τη ματιά σου στα anakee diomiles. Αυτά φοράω τα τελευταια δυο χρόνια και δεν έχω παράπονο. |
Για λάστιχα 20000χλμ και με όχι ιδιαίτερη προσοχή στις πιέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους, όπως παραδέχεται σε ποστ παραπάνω ο παθών, υπάρχουν ακόμα επικρίσεις και παράπονα για την εταιρεία ελαστικών?
Αν ξέραμε και σε πόσα χρόνια τα έκαναν θα προσθέταμε ακόμα έναν παράγοντα! Στην αρχική του ερώτηση, αν έθετε όλες τις παραμέτρους - τις οποίες τον ρώτησαν ασφαλώς οι λαστιχάδες και τον απέτρεψαν από τη συνέχεια με τα εν λόγω ελαστικά- σαφώς θα του λέγαμε (εγώ τουλάχιστον) να το αλλάξει άμεσα το λάστιχο. Όμως στη φώτο που έβαλε το λάστιχο είναι με μικρή φθορά πέλματος. Οπότε τα χλμ τα έχει κάνει με χαμηλές μωτ και μικρό φορτίο αφενός, σε 4-5 χρόνια αφετέρου (δική μου αυθαίρετη υπόνοια...)*. Άρα μιλάμε για λάστιχα σαφώς καμμένα! Βασιζόμενος στη φώτο και χωρίς άλλες πληροφορίες, είπα να κάνει την επιστροφή του σκεπτόμενος ότι το νησί είναι κάπου Αιγαίο και τα χλμ από το λιμάνι σπίτι του άντε να είναι και 20. Μετά λέει για Κεφαλλονιά και ταξίδι Πάτρα- Αθήνα..... Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο δηλαδή. Τελικά δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο κι αν είναι για γνώμη να ζητάμε κάθε πληροφορία. Διαφορετικά θα μας ζητάνε τα ρέστα...:(:(:( *αν θέλετε το εξηγώ |
Απόσπασμα:
Ειχαν κανει περιπου 20.000 χλμ οι πιεσεις ελεγχονται συχνα , η μηχανη φυλάσσεται πάντα σε γκαραζ που σημαινει οτι τα ελαστικα δεν τα ταλαιπωρει ο ηλιος , ηταν σχετικα νεα , δεν μπαινω σε χωμα και τα χλμ γινονται τα μισα στην πολη και τα μισα σε ταξιδια με φυσιολογικες ταχυτητες για τα δεδομενα της μηχανης. Τωρα γιατι εκαναν τοσο βαθιες ρωγμες δεν μπορω να το ξερω....δεν μου εχει ξανασυμβει γιαυτο και πιθανολογησα οτι μαλλον για καποιο λογο στο ταξιδι να μην ειχα σωστες πιεσεις. |
H πειρα που εχω σχετικα με τα ελαστικα λεει τα εξης...
1. απο 0 εως 200-300 χιλιομετρα ειναι επικινδυνα. Το κρατημα τους ειδικα υπο κλιση ειναι ανυπαρκτο! 2. απο 500-5000 ειναι απιθανα. Δεν μπορεις ουτε να τα σπιναρεις. Δεν γλυστρουν παρα μονο σε λαδια! 3. απο 5000-1000 δεν ειναι ασχημα, αλλα η αποδοση τους ειναι μειωμενη σε σχεση με τα πρωτα 5000. 4. μετα τα 10000 βαινουν προς το τελος της ζωης τους. Η μηχανη σπιναρει για πλακα σε σημειο που ειναι δυσκολο να υπολογισεις επιταχυνοντας αποτομα θα κανεις σουζα ή παντα.... Εγω μετα τα 10000 και με αφορμη το επομενο ταξιδι μου τα αλλαζω. Θεωρω οτι ειναι το πλεον κρισιμο εξαρτημα της μοτοσυκλετας μου και ενω γνωριζω οτι μπορω να κανω με μειωμενη αποδοση ακομη 5-6000 χιλιομετρα, επιλεγω να τα αλλαξω. Τα παραπανω συμπερασματα τα εχω βγαλει κατα κυριο λογο με τα ΕΧΡ, με τα μισα χιλιομετρα σε ταξιδια με 2ο ατομο και αποσκευες και τα υπολοιπα σε καθημερινη νορμαλ χρηση με σχετικα χαμηλες ταχυτητες. Γενικα σεβομαι τα ελαστικα μου και δεν τα "ξοδευω" με ασκοπες γκαζιες... Τυπικα τα παραπανω χιλιομετρα τα διανυω σε περιπου 12-15 μηνες. Σε αυτο το διαστημα και με λιγο πανω απο τα 12000 χιλιομετρα εχουν εμφανισει ραγαδες κυριως στο πλαι. Εχει μεινει περιπου 3-4 χιλιοστα πελμα στο κεντρο και περιπου 8 στις ακρες. |
Απόσπασμα:
Σ΄αυτό που λες για τα χλμ του ταξιδιού σου, έχεις δίκιο. Με μπέρδεψε το νησί! Μετά έγραψες Κεφαλλονιά... Αυτο με τον ενάμιση χρόνο μου φαίνεται αισιόδοξο. Αν ψάξεις τα χαρτιά σου, το βιβλιαράκι που γράφεις τι κάνεις στο μηχανάκι σου, μάλλον θα δεις ότι τα έχεις παραπάνω. Από 2 χρόνια και βάλε , ίσως! Το λέω γιατί το λάστιχό σου δεν παρουσιάζει φθορά στο πέλμα, που να αντιστοιχεί στα χιλιόμετρά σου. Το δικό μου EXP στις 20000 χλμ σε 15 μήνες (το προηγούμενο ζεύγος) είχε λιώσει. Κι αυτό που φοράω τώρα έχει φθορά σαν το δικό σου στις 14000χλμ. Άρα τα λάστιχά σου ή δεν τα πιέζεις καθόλου, ή δουλέψαν πολύ καιρό "καμμένα". Για κάποιο λόγο η γόμα σου δε φθείρεται, πράγμα κακό, γιατί δεν σου δίνει τριβή = κράτημα.... Αυτά . |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία: |
Συμπερασμα......
Τα EXP....ξεπεράστηκαν:cool2: Υπαρχουν λαστιχα καινουργιας τεχνολογιας.....και της καινουργιας δεκαετιας;) Περα απο την πλακα.....20000 χλμ, ειναι πολλα ετσι και αλλιως Και μαλλον το εδειξαν σε ενα δικαβαλο ταξίδι, φορωμενο και με ψηλες θερμοκρασιες |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:00. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!