![]() |
Απόψεις για ασφάλτινα ελαστικά
Δεδομένου ότι έρχονται τα πρωτοβρόχια θέλω να κάνω αλλαγή απο τα Heidenau σε ένα ασφάλτινο λάστιχο το οποίο θέλω να έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε βρεγμένο και καλή χιλιομετρική απόδοση. Θα τα κρατήσω επάνω μέχρι τον Απρίλιο - Μάιο και μετά θα βάλω για καλοκαίρι πάλι τα Scout μιας και έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο την διπλή τους χρήση σε άσφαλτο και χώμα. Θα ήθελα αυτά που θα βάλω να μου κρατήσουν και τον επόμενο χειμώνα.
Απο εδώ έχω διαβάσει ευχαριστημένους για τα Dunlop roadsmart 2 Για τα tourance next απο ότι φάνηκε δεν μείνανε ευχαριστημένοι όσοι τα έβαλαν. Το EXP αναμένετε να αντικατασταθεί αν έχω καταλάβει καλά. Έχει κάποιος άποψη? |
Απάντηση: Απόψεις για ασφάλτινα ελαστικά
Dunlop Roadsmart τα είχα βάλει σε 2 συνεχείς αλλαγές ελαστικών...πολύ ικανοποιημένος, για τα 2 έχω ακούσει ακόμα καλύτερα λόγια !
|
Ντανλοπ 2 τα καλύτερα εχω φάει δυο ζευγάρια απο 19000 χλμ έκαστο μακράν τα καλύτερα
Κατα την άποψη μου |
Michelin pilot 3, μετάνοιωσα που δεν τα ξαναέβαλα. Τεσπα στην επόμενη αλλαγή.
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες!!!!
Μάλλον για το pilot3 με βλέπω. Διάβασα και κάποια σχόλια στο net όπου λένε ότι στην πόλη και στους γλυστερούς μας δρόνους είναι καλύτερα, όπως και στην βροχή. https://www.youtube.com/watch?v=Bbk6Rxr_1uI από το 3:50 και μετά για το dunlop λένε ότι είναι ποιό γρήγορα στις εναλλαγές πορείας αλλά μέχρι εκεί. Σε γλιστερούς δρόμους και βρεγμένο είναι πίσω Με τα 50 50 η οδήγηση τον χειμώνα ήταν εμπειρία πάντως....... αχχααααα |
Φιλαρακο το θεμα λαστιχο ειναι αντικειμενικο και ΠΟΛΥ διαφορετικο για τον καθε ενα μας...
Καποιο λαστοιχο για καποιον να ειναι τελειο και σε εσενα να μην κατσει,ΑΛΛΑ και το αντιστροφο.. Ο καθε ενας εχει τον δικο του τροπο οδηγησης και σ'αυτον (τον τροπο) ταιριάζει το λαστιχο που θα αποφασησει ο ιδιος βαση εμπειρίας...Δυστυχώς σαυτο θα πρεπει να αποφασησεις μΑναχος Εχω αλλαξει πανω απο 10 διαφορετικα λάστιχα και ακομα ΔΕΝ εχω αποφασησει ποιο μου ταιριαζει..:( Οτι και να παρεις σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ..:):) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Συμφωνώ απόλυτα με το Γιάννη γιατί ανάλογα με το στυλ οδήγησης και το μηχανάκι πάει και ο τύπος του ελαστικού οι πιέσεις κτλ ! δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις ένα χαμηλών προδιαγραφών ελαστικό σε τυπο και ταχύτητα και εσύ να να σπας κοντέρ σε κάθε βόλτα άλλα ούτε και το αντίθετο και ξαναεπαναλαμβανωντας το Γιάννη λέω ξανά οτι εσύ αποφασίζεις το ελαστικό που θα φορέσεις !/COLOR] |
Νομίζω ότι έχετε δίκιο και οι δυο.
Δηλαδή υπαρχουν ορισμένα αντικειμενικά χαρακτηριστικά ενός ελαστικού, αλλά και πολλα υποκειμενικά ή που συνδέονται με το στυλ και τις συνθήκες οδήγησης ή ακόμη και τις προσδοκίες του καθενός... Π.χ. το πως συμπεριφέρεται ενα ελαστικο σε βρεγμενο δρόμο ή στη γλυστερή άσφαλτο μιας πόλης, μπορεί να ειναι αντικειμενικό. Απο την άλλη, το πως συμπεριφέρεται σε στροφές σχετίζεται άμεσα με το στυλ οδήγησης. Οσον αφορά τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις, ειναι διαφορετικά τα κριτήρια ενός οδηγού που συνήθως ταξιδεύει σε ταξίδια δικάβαλος με αποσκευές και διαφορετικα ενός αλλού, που ταξιδεύει σύντομες βόλτες μόνος και του αρέσει να κανει και ψιλομαγκιες... Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Καλημέρες!!!!! |
Απόσπασμα:
Τωρα για το θεμα κορωνας-αντωχης-ολυσθηρωτητας και συγκρισης ελαστικου το θεμα ειναι ΠΟΛΥ λεπτο.. |
Ο καθενας γραφει την εμπειρια του και δεν σημαινει κατι παραπανω......;)
Εχω με τα next....13000 χλμ Μακρια απο next...... Dunlop.....πολυ καλο σε ολες τις συνθηκες, εκτος χωματος;) Michelin. ...καλο, αλλα τετραγωνιζει γρήγορα, οπως και το trailmax tr91 Bridgestone. ....σταθερη αξια, αλλα παλαιας γεωμετριας Pirelli......για μενα, το καλυτερο λαστιχο σε κρατημα σε συνθηκες ελληνικης ασφαλτου, αλλα για 7000-8000 χλμ Θα τα εβαζα, αν εκανα λιγα χιλιομετρα και λιγα ταξιδια...... Αν βγαζεις ακρη...σφυρα μου:sm7: |
Απόσπασμα:
πχ αλλο οδοστρωμα εχω εγω εδω στα βορεια (απο θεμα θερμοκρασιες και συχνοτητα κυκλοφοριας του- ολυσθηρωτητας) απο την Αθηνα-Κρητη κτλ.. οποτε το ΙΔΙΟ λαστιχο να εχει και διαφορετικη συμπεριφορα σε καθε τοπο .. Τα pilot ΕΜΕΝΑ προσωπικα μου ηταν Ε Π Ι Κ Υ Ν Δ Υ Ν Α αλλα δεν μπορω να αποτρεψω καποιον να τα δοκιμασει γιατι αλλοι πινουν νερο στο ονομα τους, εδω ειναι η διαφορα του πως οδηγαει ο καθενας... Το dunlop road smart 2 παλι εχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κορωνα και πολυ γρηγορη ΑΛΛΑ και αυτα δεν μου εκαναν το κλικ.. ΟΠΟΤΕ το καθε λαστιχο εχει την δικια του φιλοσοφια και ειναι ΠΩΣ θα κατσει στον καθενα μας.. ΕΛΠΙΖΩ απο αυτα που διαβαζεις να μην μπερδευτης περισσοτερο και να επιλεξεις ενα λαστιχο το οποιο πραγματικα θα σου κατσει... Μια σημβουλη μονο αν μου επιτρεπεις...ΑΝ βρεις ενα λαστιχο που θα σου "κατσει" ΜΗΝ ψαχτεις για κατι καλυτερο ,το κανω εδω και αρκετες αλλαγες ελαστικων,εχω μπερδρυτει και σε πληροφορω θα καταληξω σ'αυτο που μου αρεσε απο παλια ...:cr13: αφου εχω ξοδεψει και δεν εχω ευχαριστηθει αρκετα ... |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Το Dunlop TR91 ειναι εξαιρετικό για την άσφαλτο και τη βροχή. Δεν βγάζει ομως πολλα χλμ. Σε εμενα τετραγωνισε στα 12-13.000χλμ. απο τα οποία τα μισά εκτός πόλης.
Τώρα φοραω τα Metzeler tourance EXP απο τα οποία ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Θεωρώ πως ειναι τα πλέον κατάλληλα για τη μηχανη μας, για την ποιότητα των δρόμων μας και τις καιρικές συνθήκες. Μέχρι σήμερα έχω δοκιμάσει σε 2 αλλαγες και τα Anakee II, τα οποία νομίζω ότι ταιριάζουν σε περισσότερο συντηρητικούς οδηγούς, που κάνουν ταξίδια κυρθως σε εθνικη οδό. Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Απόσπασμα:
|
Συμφωνώ με Αιμίλιο για ΕΧΡ:)
Χθες με βροχή στο οροπέδιο της Τρίπολης ταξίδευα άνετα 140-160. Κανένα aqua planning, κανένα γλίστριμα, καμιά ασάφεια στις καμπές! Όντας ζεσταμένα από το ταξίδι, στη Θηβών σπινάριζε μόνο η 1η! Με 2η και 3η το μηχανάκι σηκωνότανε:D Η πλάκα είναι ότι μετά το ακρόπολις και τα 300χλμ χώμα τα είχα για "τελειωμένα", μιας κι είχαν επηρεαστεί από τη σκόνη και απέκτησαν γυαλάδα, οπότε είχα γλιστρήματα εντός πόλης με το γκάζι και επέμβαση του ABS με το παραμικρό. Όμως αυτά τέλειωσαν μόλις ταξίδεψε το λάστιχο και πιέστηκε στην καλή άσφαλτο. Η γυαλάδα τους έφυγε κι είναι μια χαρά:) Ερωτώ λοιπόν, γιατί να μην τα βάλω για 3η φορά? Επειδή είναι παλιά η τεχνολογία τους? Τα pilot και roadsmart είναι αμιγώς ασφάλτινα, οπότε προσωπικά δεν τα θέλωω στη μηχανή μου. Ακυρώνω το χαρακτήρα της. Για τα pilot, ακούω καλά λόγια εδώ μέσα, αλλά κάποιοι (Νάκος...;)) τα απεχθάνονται! Επίσης κι άλλοι που δεν είναι στο φόρουμ, αλλά τους εμπιστεύομαι, λένε "μακριά"!!! Άλλη ερώτηση. Αυτοί που λένε " όχι" στα ΝΕΧΤ που φοράνε, γιατί το λένε? Τα συγκρίνουν με τα road smart & pilot ας πούμε? Αν ναι, κάνουν λάθος.... Άλλη κατηγορία;) Εγώ σε κανά δυο μήνες που θα πάω για λάστιχα, ή τα ΝΕΧΤ θα βάλω, ή πάλι ΕΧΡ . Θα δω..... |
Βασίλη και τι σε πειράζει που ειναι παλιά;
Αν κυκλοφορούν ακόμη, μπορείς να τα φορεσεις και αν αποσυρθούν, θα προβληματιστούμε απο κοινού στην επόμενη αλλαγή... Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Εχω τα exp περίπου 17000χλμ, σημερα βγήκα μια στριφτερη βόλτα και αυτο που διαπίστωσα ειναι οτι μετα απο τόσα χλμ τα λάστιχα ακόμα και στα όρια τους συμπεριφέρονται όπως οταν είχαν 1000χλμ.. Ποτε δεν με έχουν τρομάξει ακόμα και δυο ή τρεις φορές που μου έφυγε το μπροστα, βεβαίως μέσα στην πόλη έχουν τα χαζογλυστριματα τους... Σκεφτόμουν κατι πιο ασφαλτινο, αλλα απ´οτι φαίνεται θα ξαναβαλω τα ίδια!
|
Λοιπον αφου μπηκαμε στο τρυπακι να γραψουμε για λαστιχα ,,,αυτα ισχυουν για μενα....
Τα metzeler exp τα εχω φορεσει 3 φορες και ειμαι απόλυτα ικανοποιημενος εκ των οποίων τα 2 ζευγοι μου εβγαλαν περι 13000 χλμ το καθε ενα ΑΛΛΑ το 3ο ουτε καν 7000 :wo20:.. Εχω φορεσει και το παλαιοτερο tourance και πρωτο metzeler στο πρωτο gs 05 που ειχα αλλα γλιστρουσε πολυ ενω ειχα την καλυτερη εντύπωση απο ενα KLR 650 που το ειχα φορεμενο...προφανώς παιζει ρολο ΚΑΙ το μηχανακι Τα micelin anakee 2 τα ειχα ...καλουτσικο λαστιχο ΑΛΛΑ ηθελα κατι παραπανω και απο θεμα γλιστρήματος ΔΕΝ ηταν και οτι καλύτερο.. Τα micelin pilot 3 οπως προανεφερα Α Π Α Ρ Δ Ε Κ Τ Α Τα road smart 2 φοβερη κορωνα και γρηγορη καταστοντας το adve ενα μικρο ποδηλατακι ΑΛΛΑ να του λείπει το αμυδρό τακουνακι που ειναι απαραίτητο πανω στην στροφη ,στην ψιλη αμουδα-χωματακι και διστυχως ΚΑΙ αυτο το εφαγα στα 6700 χλμ... Το metzeler next που φοραω τωρα ειναι ενα απλο ΜΕΤΡΙΟ λαστιχο που απλα ΔΕΝ θα το ξαναφορεσω για το λογο οτι εχω καλυτερο στο μυαλο μου (το προγενεστερο exp) αν και το εχω ηδη 13000 χλμ.. Μου εμεινε να δοκιμασω ΜΟΝΟ το continental για να εχω μια ολοκληρωμενη εικονα περι ελαστικων και εμπειριας συναμα... Τα εγραψα λιγο συνοπτικά και γρηγορα και ελπιζω να βοηθησα και ΟΧΙ να μπερδεψα.. ΕΠΙΜΕΝΩ πως το θεμα ελαστικο ειναι πολυ λεπτο ζητημα για τον καθενα μας και διαφορετικο... |
Exp σε 13.000 χλμ !!!!
Δεν θέλω να ξέρω πως πας στο δρόμο !!!! Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
Για ασφαλτοτουριστάδικα...EXP
Για χωματοτουριστάδικα..Karoo T To θέμα με τα ελαστικά είναι "θεματάκι"..;) |
Απόσπασμα:
Εμεις ειμαστε με μωτ 35-40 χαω μεσα στις πολεις για το 80% της ζωης των ελαστικων. Εκει βγαζεις ευκολα τη διπλασια μωτ στην καθημερινοτητα. Το ειδα και στην πραξη αυτο το διαστημα στις διακοπες. Βαλε οτι ειναι και στριφτερουλης, οποτε εχει φθορα ο Γιαννος μας :) |
Τα anakee 3 δεν τα εχει δοκιμασει κανεις;; Το roadsmart 2 μεσα στη πολη πως συμπεριφερεται;; Καλυτερα απο τα exp?
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΕΕΕΕΕ βαλε λιγο και τον παραγοντα ταχυτητα και λιγο που με αρεσουν οι στροφες.....πολυ θελει ???με 13000 να πω την αληθεια ειμαι ευχαριστημενος ετσι και αλιως ΔΕΝ θα τα κρατουσα πανω απο 15000 και ας ειχαν ψωμι ακομα |
Για έναν μέσο οδηγό όπως είμαι εγώ τα ANAKEE II φαντάζουν πολύ καλή λύση.Πάρα πολύ καλό κράτημα στις στροφές, άριστη συμπεριφορά στο βρεγμένο και πολύ καλό κράτημα στο χώμα.Τα είχα πριν και έβαλα ξανά τα ίδια.:ye02:
Τα pilot road 3 επίσης με βόλεψαν απλά ήθελα και λίγο χώμα γιαυτό δεν τα ξαναέβαλα. Δεν συγκρίνονται βέβαια με τα ANAKEE II που φοράω αλλά είπαμε σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα.:ye33: Ελπίζω να μην σε μπερδεύω και εγώ:o:o |
Από οτι κατάλαβες δε υπάρχουν στάνταρ φυσικα.
Απο τις διάφορες στις απαντήσεις καταλαβαίνει κανείς οτι το τέλειο ελαστικό ειναι στον εγκέφαλο καθενός διαφορετικό. Αλλο λέει το ένα άλλος το αλλο και πες μου αν συμφωνούν κάποιος σε κάτι με άλλους. Γιαυτο βάλε αυτο που γουσταρεις και αποφάσισε μόνος σου. Υ.Γ καλύτερα απο τα exp metzeler δε θα βρεις :ye33: |
Αυτα που ζητας τα κανει το Anakee 2 με μονο αντιτιμο την
μετρια συμπεριφορα σε πιστα η πολυ γρηγορη οδηγηση. Αυτο ομως:rolleyes: το χειμωνα δεν υφισταται ως αναγκη:) |
michelln pilot 3 το φοραω τωρα κ εχω κανει 24,000
ευχαριστημενος μεχρι αηδιας μεχρι τα πρωτα 18,000χλμ....μετα εχασαν λιγο σε κρατημα.....μαλλον θα ξαναβαλω τα ιδια απο την στιγμη που δεν παω σε χωμα καθολου |
Καταπάσα πιθανότητα θα βάλω το pilot 3 μιας και το θελω μόνο για άσφαλτο και καλύτερη συμπεριφορά τον χειμώνα. Το καλοκαίρι θα βάλω πάλι το 50-50. Ως εναλλακτική το EXP. Θα κλείσει στον λαστιχά.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες :th08: |
Τελευταία ενημέρωση ότι σταμάτησε η παραγωγή του metzeler EXP.......
TR91? Γνώμες? |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
:ha16::ha16::ye02::ye02: Επειδή ο Κώστας (gsmaniac) είχε βάλει πριν τα next, 2 αμιγώς ασφάλτινα ελαστικά (pilot & dunlop) τα next δεν του άρεσαν και μου έλεγε να μην τα βάλω. Η κριτική σου με καλύπτει και νομίζω πως κατανοώ τη συμπεριφορά τους από την περιγραφή σου. Οπότε μάλλον για next με βλέπω:cool2: |
Απόσπασμα:
Τα αλλαξα στα 16000.... Ηρωας ειμαι.....:lo20: |
Απόσπασμα:
Ούτε το vidal sasoon να ήταν:lo19::lo19::lo19: |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:19. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!