![]() |
αγορά κράνους απο Αμερική!.......φόρος?
θέλω να να αγοράσω ένα κρανακι απο Αμερική........:rolleyes:
εάν η αγορά είναι 290$ θα πληρώσω κανά φόρο? τι πρέπει να προσεξω? για να μη μου βγει ο κούκος αϊδονι:cool: :th11: |
Απάντηση: αγορά κράνους απο Αμερική!.......φόρος?
Θα το παραγγειλεις απο ιντερνετ???
Απο μαγαζι??? |
μέσω eBay.com από Ίντερνετομαγαζο....
|
Απόσπασμα:
Με ενδιαφερει λοιπόν, το ερωτημα σου.... Για να δουμε.....αν γνωριζει κανεις:rolleyes: |
USPS μικρη πιθανοτητα ........
UPS FEDEX κλπ σχεδον σιγουρο το τελωνειο.......... για πες τον πωλητη γιατι και γω ψαχνω |
Ειναι ρισκο γενικα! :(
|
Βασίλη έχει ένα ρίσκο,
Αν επιλέξεις μεταφορική τύπου UPS, FEEDEX κ.λ.π θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι, ΦΠΑ, εκτελωνιστικά και άλλα έξοδα, οι εταιρείες αυτές διατηρούν δικό τους εκτελωνιστικό κέντρο από το οποίο κονομάνε και περνάνε και τις καρφίτσες. Από την μια εξασφαλίζεις την παράδοση του προιόντος από την άλλη δεν συμφέρει οικονομικά. Μόνη επιλογή μένεις το US POST, (ταχυδρομείο, έρχεται μέσω ΕΛΤΑ) εδώ έχεις το γνωστό ρίσκο να χαθεί ή να ταλαιπωρηθεί η συσκευασία, από έξοδα έχει πολύ λίγα, ειδικά αν ζητήσεις να το χαρακτηρίσουν "Δείγμα" και να γράψουν μικρότερο ποσό στη αξία. Αν δεν το κάνουν στην χειρότερη να πληρώσεις το ΦΠΑ 23% και κάτι ψηλά σαν έξοδα τελωνείου στο ταχυδρομείο. Αυτά λέει η δική μου εμπειρία, ίσως κάποιος φίλος ξέρει περισσότερα..:) Και πληρωμή πάντα μέσω Paypal, τίποτα άλλο... |
Τα κρανη που κυκλοφορουν στην Αμερικη
εχουν προδιαγραφες Snell και οχι ECE 22 05. Γερμανος τροχονομος δηλαδη μπορει και να σε γραψει για ακαταλληλο κρανος!! Επισης η Arai για παραδειγμα εχει αλλο εσωτερικο υλικο σε αυτην την αγορα. Το Ελληνικο RX 7 που ειχα ηταν εμφανως ποιοτικοτερο απο το ιδιο Αμερικης που πηρα μετα και με διαφορετικη σχεδιαση στο μετωπο που προκαλουσε παντα ενοχληση(ερεθισμο). Δεν θα το ξανακανω.. Το ταχυδρομειο ανοιγει πλεον σχεδον τα παντα. Στο GARMIN 276 (to 2006)μου χρεωσαν 90 ευρω ΦΠΑ. Κερδος τελικο περιπου 50 ευρω:mad: |
Αν κατάλαβα καλά (μπορεί να κάνω λάθος) το κρανάκι στο Ελλάντα, κάνει περίπου 360 με 380 Ευρώ...
|
η αγορά αφορά κράνος που εδώ κοστίζει 420,00€
ενώ στο Αμερικα 310€ με την αποστολή...... μπορώ να περιμένω αποστολή μέσω ΕΛΤΑ.......αρκεί να το πάρω κάποια στιγμή :D άρα σαν "δείγμα" θα περάσει δίχως δασμους......αν κατάλαβα καλά :wha13: |
αν χρειαστει να περασει τελωνειο σε περιπτωση που πας ο ιδιος για ολη την διαδικασια τα εξοδα ειναι:
15 ευρω για να σου δωσει η κουριερ τον φακελο της παραγγελιας, 3 ευρω εκτελωνιστικα εξοδα, το φπα σε ευρω, στην περιπτωση σου χοντρικα απο 290 δολλαρια στα 200 ευρω, 8 ευρω και πανω αναλογα τις μερες φυλαξης στις αποθηκες του αεροδρομιου, σε περιπτωση που το αναθεσεις τον εκτελωνισμο στην εταιρια μεταφορας ή σε εκτελωνιστη φευγει πολυ το ποσο, υπολογισε συν 70-100 ευρω, η διαδικασια τουλαχιστον εδω στο ελ.βενιζελος ηταν γυρω στις δυο ωρες για να γυρνας απο γραφειο σε γραφειο για σφραγιδες και να πληρωνεις σε τρια διαφορετικα σημεια. οι τιμες αυτες ηταν πριν δυο με τρια χρονια, τωρα δεν ξερω τι ισχυει. |
Απόσπασμα:
μηπως κοιταγες και ευρωπη που δεν θα εχεις δασμους? |
δεν έχει ακόμα κυκλοφορησει......
|
Μπιλυ το GPS το ειχε χαρακτηρισει δωρο ο Αμερικανος
ειχε βαλει αξια 30 ευρω το ειχαμε αφησει ανασφαλιστο για να μη χτυπαει στο ματι και παλι το ανοιξαν.... |
Βασίλη στην θέση σου θα περίμενα, γενικά οι αγορές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν ένα ρίσκο, ακόμα και η επιστροφή του σε περίπτωση που έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, ελάττωμα ή λάθος μέγεθος είναι ασύμφορη.
Θα μου πεις υπάρχουν οι αγγελίες, αλλά....:cool: |
Δεν θα πληρώσεις κανένα τελεωνείο , γράψε στα remarks good as a gift. Θα έρθει με courrier και ολα οκ.
|
πριν 2.5 χρόνια πηρα απο το αμερικα παιδικό καθισματακι
recaro που δεν κυκλοφορεί ευρωπη 200 ευρο αγορα 100 ευρο μεταφορικα FEEDEX μετα απο 25 μερες μου τηλεφωνουν απο Αθηνα και μου λενε + 90 ευρο τελωνειο με ολα τα εξοδα εκτελονιστη κτλ :eek::mad: μετα το εμαθα το παραμυθι....:p |
Απόσπασμα:
Το παίζεις (για οτιδήποτε συμβεί μια στις εκατό που λένε) κι έρχεται ατελώς. Το έκανε φιλαράκι μ ένα Shoei XR 1100. Εγω΄δε θα το έκανα γιατί οι προδιαγραφές είναι διαφορετικές και γιατί δεν έχω εγγύηση στην Ελλάδα. Λέγοντας προδιαγραφές, δε θα σου πω για υλικά κλπ γιατί θα μπλέξουμε σε ατέρμονες συζητήσεις, που είναι καλύτερα, ποιος την έχει μακρύτερη κλπ....:D Σου λέω όμως το εξής: Τα XR 1100 εξ αμερικής δεν έχουν ζελατίνα με pin lock, οπότε αν θες την αντιθαμβωτική, πας για μια 100αρα εβρά!!! Ενώ τα ευρωπαϊκά έρχονται με τα πάντα. Επίσης, εγώ μετά από 3,5 χρόνια το έκανα brand new εντός εγγύησης (το ίδιο είχα κάνει και στο παλιό μου x-lite). O άλλος γλίτωσε 100€ στην αγορά (μπορεί και λιγότερα) και δεν έχει αντιθαμβωτική, ούτε εγγύηση εντος Ευρώπης. Μη μου πείτε για νομοθεσίες κλπ, μιλάμε για άλλο προϊόν!!! Δεν εισάγεται, άρα δεν αντιπροσωπεύεται στην Ευρώπη, οπότε άμα χρειαστείς οτιδήποτε, το στέλνεις USA;) Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι να πάρεις, αλλά κοίτα το καλά! Από κάθε άποψη ;)για να μην τρέχεις αργότερα! Πάντως για να μην έχεις τελωνεία κλπ, σου είπα τον τρόπο;) |
Απόσπασμα:
μια αλλη λυση ειναι να τον κανεις παζαρια τον τοπικο (αφου ετσι κ αλλιως τα ευρα θα παν εξω) να ελλατωθει η διαφορα τιμης κ να το παρεις απο εδω.ουτε αγχη ουτε μεταφορικα ουτε τελωνια κτλ.εαν δε δεχτει ειναι π@π@ρας ή οντως δεν τον συμφερει κ μπαινει μεσα ο ανθρωπος.:rolleyes: οσο για το τελωνειο πλεον ειναι ολα στην τυχη .εαν ρθουν με courier ή συστημενα τα εξοδα ειναι σχεδον σιγουρα 99%.εαν ρθουν με απλα ελτα σαν gift τα πραματα ειναι πιο δυσκολα στο να περασει τελωνειο αλλα οχι κ αδυνατο.για ταλαιπωρια δεματος κτλ δεν παιζει κανενα θεμα. |
Απο προδιαγραφές έχει αυτές......:rolleyes:
All world standard, meets or exceeds the following DOT FM VSS 218 (US), ECE 22-05 (EURO PE), SAI AS1698 (AUSTR ALI A) & SG (JAPAN)S AFET Y AND TESTING SANDARDS .:ye33: παρόλα αυτά σας ευχαριστώ για τις οποίες πληροφορίες μου δώσατε........:D το ψάχνω κι απ την αλλη:p..... |
Απ’οσο ξέρω δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα προϊόντων στο τελωνείο για πράγματα που έρχονται από Αμερική.
Πληρώνεις ότι θέλει ο τελωνιακός. Αν υπάρχει κάποιος τελωνιακός στο forum ή κάποιος φίλος ας ρωτήσει να μας πει. Έτσι την πάτησε ένας φίλος που έφερε κινητό από Αμερική. ΠΡΟΣΟΧΗ. |
Αξία προϊόντος πάνω από 150-160 ευρώ από Αμέρικα επιβαρύνεται ανεξαιρέτως.
Το άλλο που με είχε προβληματίσει, είναι ότι σε ερώτηση πολύ φίλου στη μαντάμ που αγγελιαφόρισε τηλεφωνικώς το νταβατζιλίκι για το πως καθορίζεται το ποσό της επιβάρυνσης .. αυτή τα μάσαγε δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κάτι καθορισμένο .. Η μόνη λύση είναι να δεχθεί ο Αμερικάνος να γράψει gift, δεν ξέρω όμως τις τελευταίες τάσεις γιατί μία φορά την έφαγα στον κ... και από τότε δεν .. :) |
Προσοχή στο νέο σύστημα του EBAY το GLOBAL SHIPPING προσοχή εαν ο πωλητής το αναφέρει είναι ο πιό σύντομος και ασφαλής τρόπος να παραλάβεις το αντικείμενο , ΑΛΛΑ προπληρώνεις υποχρεωτικά και τους φόρους τελωνείου που σου βγάζουν εκείνη τη στιγμή ηλεκτρονικά.
Προσωπικά για μικρού μεγέθους και αξίας αντικείμενα δεν το συνιστώ γιατί μπορεί με USPS να μη πληρώσεις παρά μόνο 3 €. :cool: |
Καλημέρα σε όλους.
Επειδή και εγώ ψάχνομαι τον τελευταίο καιρό έχω καταλήξει να ψωνίσω από Ευρώπη. Ξέρει κανένας από που μπορώ να βρω καλές τιμές για το gt air εκτός από τα γνωστά fcmoto και helmet city; Έχω ήδη αγοράσει 2 κράνη nolan παλαιότερα από fc moto και είμαι πολύ ικανοποιημένος. |
|
Απόσπασμα:
Το πηρα πριν 5 μηνες απο την αποθηκη στην Ηλιουπολη. Βy far η πιο χαμηλη τιμη απο ολα τα ευρωπαικα κ αμερικανικα σαιτ....Κ μενουν και τα λεφτα στην Ελλαδα... Τσεκαρε το: Αξεσουάρ Μοτοσυκλέτας - Motorparts |
Απόσπασμα:
Απο θεμα εγγυησης σε καλυπτει η αντιπροσωπεια, ή ο εμπορος; Στο κουτι υπαρχει οτι δινει κι ο αντιπροσωπος; Ζελατινα με πινλοκ και αντιθαμβωτικη, υποσιαγωνο κλπ...; |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Γνώμη μου ειναι οτι όσα και να γλιτώσεις το να μην έχεις εγγύηση ειναι σοβαρό θέμα ,
Ειδικά για κράνος νεο που δε εχει πουλήσει αρκετά |
Απόσπασμα:
:ye02::ye02: αμα είναι από Τζωρτζό, τέλεια ;) |
Απόσπασμα:
ειναι 1000% ότι το δίνει ο τζωρτζο.....γιατι το κάνει??? μα είναι καθαρά κέρσος για αυτόν....έχει πάρει τα shoei αλλά δεν μπορεί να τα σπρώξει σε όλη την ελλάδα με 2 μαγαζιά στο κέντρο....για αυτό τα δίνει στα μαγαζιά χονδρική....και βγάζει κ αυτό κέρδος κ ο τζωρτζο... εγώ πάντως που είμαι πελάτης της αποθήκης όταν πήγα για 2 κράνη http://www.motorparts.com.gr/eshop/e....html...δεν μου έκοβε ούτε cent....στα μετρητά....και τσαντίστηκα...πήα τζωρτζο που τα έχει 570ευρω....μην με ρωτήσετε πόσο τα πήρα τελικά:D:D:D και πάμε τώρα στο θέμα μας...billako ξερά πάς στο μαγαζί όταν με το καλό έρθει και τον ρωτάς τιμή ....του λές ότι κάνει τόσο εκεί....θές +50euro να το πάρω???? να έχεις κ το κεφάλι σου ήσυχο...να το χαρείς και απο το πρώτο λεπτάκι..... αλλά λέγε τώρα ποιό είναι το κράνος???γτ υποψιάζομαι αμερικανία:D:D:D |
Τελευταια επειδη κ γω εψαξα να παρω κατι ακριβο απο αμερικη κ το ψαξα με τους φορους κι αυτα το πιο σιγουρο ειναι απλο ταχυδρομιο και να ρθει σαν Gift..Αλλα κ παλι δε πρεπει να το τσιμπισουν στο τελωνειο για ελεγχο.
Το πιο ακριβα πραγματα που πηρα απο αμερικη και απο Hong kong και γενικα τριτες χωρες ειναι κινητα αξιας 250-350 ευρω και μεχρι τωρα δεν ετυχε να πληρωσω πουθενα φορους. Γιατι απ τα εκατομηρια πραγματα που φτανουν καποια πιανονται κ τα υπολοιπα φευγουν! Παρ ολα αυτα βρηκα αυτο το site usa2me το ποιο απ οτι καταλαβα σου προσφερει οικονικη διευθυνση κα ιτηλεφωνο και στελνεις τα πραγματα εκει κ μετα οπου θες...κατι τετοιο, δε το καταλαβα ακριβως πως δουλευει... αλλα καποιοι που το καναν ειπαν οτι μ αυτον τον τροπο γλητωνεις στανταρ τους φορους! Καποιος που ξερεις καλα αγγλικα ας το ψαξει αν δε βαριεται κ ας μας πει τι παιζει. |
αγορά κράνους απο Αμερική!.......φόρος?
Ειδικα για το κρανος, που εχει 5 χρονια εγγυηση αν προκειται για arai,shoei, nolan, x-lite, ειναι κριμα να την χανεις αγοραζοντας κατι εκτος ευρωπης ή κι εκτος Ελλαδας.
Οι εισαγωγεις, Μπαξεβανης, τζωρτζοπουλος κλπ, πραγματι σε στελνουν ευκολα στο μαγαζι που συνεργαζονται κι εισαι πελατης. Προσωπικα τα κρανη μου στα τρια χρονια τα παω στον εισαγωγεα και βασει εγγυησης μου τα επιδιορθωνουν και αποκαθιστουν φθορες που δεν οφειλονται σε κακη χρηση. Τωρα εχω ενα XR1100 ολοκαινουριο απο αποψη εφαρμογης, κλεισιμο ζελατινας κλπ, με τα σημαδια απο τη χρηση τρισημιση ετων. Ηδη εχω κερδισει την οποια διαφορα στην τιμη αγορας απο εξω :) |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:39. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!