![]() |
ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗΝ ΒΜW?
γεια σας παιδια!υπαρχει μια ευκαιρια να αγορασω μια GS1200 2004 με 30000χλμ στην τιμη των 8000 euro.καταρχην ειναι ευκαιρια?2ον γιατι να αγορασω την bmw και οχι μια vara με 7000 euro?:confused: ολοι μου λενε οτι οι bmw βγαζουν προβληματα,ακριβα service κ.α.!τι να αποφασισω?:yz
|
Απάντηση: ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗΝ ΒΜW?
Μηνά καλωσόρισες! Να ελέγξεις την GS1200 και να την πάρεις..Τα service είναι φθηνότερα απο την Honda, η μεταπωλητική αξία καλύτερη, όσο για την οδηγική αίσθηση κάνε ένα test ride και τις δύο ο ίδιος και αποφάσισε μόνος σου..Καλές αγορές!!
|
Kαλως ηρθες Μηνα!
Οπως σου ειπε και ο Στρατος παραπανω δοκιμασε και τις δυο και θα καταλαβεις αμεσως πια ειναι ''καλυτερη''. Καλη επιλογη.:) |
Γνώμη μου πάντα GS 1200 από 2006 και πάνω για να αποφύγεις τις γνωστές παιδικές ασθένειες!!!Αν κατασταλάξεις στο '04 ενδελεχείς έλεγχος, πλήρες S.Book και φυσικά αν έχει περάσει όλες τις ανακλήσεις.Τώρα για το Varadero υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί(κάτοχοι) και θα σου απαντήσουν, δεν μπαίνω στην διαδικασία καλό και κακό μηχανάκι.
|
Απόσπασμα:
ΜΚ1 (1999-2002) = τρομπα βενζίνης (μετα τα 60,000κμ φυσιολογικη φθορά, απλη αυτοκινητου), ανορθωτής τασης μετά τα 60,000κμ λογω μη καλου αερισμου μιας και ηταν κρυμμενος κατω απο το δεξι καπακι, πηνία (πάνω απο τα 100,000κμ), ζοαν στα 2002 μοντέλα τα οποια ηταν Made in Spain και λογω κακης τοποθετησης απο τον Ισπανο, ποτέ απο το 1999-2002 που ηταν γιαπωνεζικα και με γιαπωνεζικα χερια περασμενα!!!!! Μκ2 (2003-2006) = μπαταρία (πολλες φορές πάνω στο 6μηνο), διαροη λαδιου απο το πίσω αμορτισερ,ζοαν (απο τα 16000κμ και μετα λογω λάθος τοποθετησης του Ισπανου), HISS (immobilizer), ανορθωτης τασης στα μη ABS λογω ιδιας με το Μκ1 τοποθετησης του και ανευ προβληματων στα με ABS λογω σωστης τοποθετησης του σε εξωτερικο σημειο όπου ψυχεται ευκολα. MK3 (2007-...)= μονον διαροη λαδιου απο το πίσω αμορτισερ σε 4 μηχανάκια και επανάληψη βλάβης του HISS!! Προς το παρόν!!! Το ΜΚ2 έχει και μια ανακληση για την βαλβιδα κατανομης πίεσης των φρένων και αλλη μια για την σωστή λειτουργία του πλαινου σταντ ως προς τον διακόπτη που υπάρχει εκει για το σβησιμο του κινητήρα!! Ολα τα μοντέλα οσο ειναι καινουρια ενδέχεται να παρουσιασουν διαροη ψυκτικού λογω ελλιπους σφιξιματος των κολλιέδων!! Τρια βαραντερο άλλαξα και τα τρια το παρουσιασαν!! Κάποιοι πανεξυπνοι εξουσιοδοτημένοι για να τα παρουν απο την Χοντα ¨η και τους ιδιοκτητες στο παραμικρο ‘’τσικ’’ του κινητηρα αλλαζανε.......τεντωτηρες καδενων οι οποιοι οχι μονον δεν χαλάνε αλλα η κατασκευη τους ειναι τέτοια που πρωτα οι καδενες θα μακρυνουν παρα οι τεντωτηρες θα χαλασουν!! Κι παρακάτω ειναι ολες οι ανακλησεις τους απο το 1999 μεχρι το 2008!: http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/rec...Text=Blank&tx= http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/rec...hes/search.asp http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/rec...hes/search.asp http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/rec...hes/search.asp Κοστος ανταλλακτικων
Σερβις χρειάζεται στα 24000κμ και λαδια / φιλτρο λαδιου στα 12000 συμφωνα με τον κατασκευαστή. Φιλτρο αερα στα 18000κμ κι αν εισαι της πόλης οδηγος καθε 12000κμ η αλλαγη του ειναι οτι πρέπει (κοστος 30ε) Το κοστος των σερβις μεταξυ των δύο GS/Varadero ειναι περίπου το ιδιο σε αντιστοιχια χιλιομετρικη διότι η μεν πρωτη θέλει καθε 10,000κμ και η άλλη καθε 24000. Αν λοιπόν τα 150ε των 10000κμ της GS το πολλαπλασιασεις επι 2,4 (24,000κμ:10,000km=2.4) μας κανει 360ε το οποιο ειναι το κοστος της άλλης τότε!! Και παντα αν τηρησουμε το χρονοδιάγραμμα του καθε κατασκευαστή αυστηρα και σε εξουσιοδοτημένο πάντα συνεργείο (δεν το συνιθστω 100% αλλα αυτο ειναι άλλο θεμα), διότι καποιοι (σαν κι εμενα) αλλαζουν π.χ τα λαδια συχνοτερα! Σημ. Οι Βαλβιδες απαιτουν μονον ελεγχο στα 24000κμ. Λογω του συστηματος των καπελοτων δεν χρειαζονται ποτε ρυθμιση!! Τρια Βαραντερο άλλαξα, ενα απο καθε μοντέλο και μονον στο πρωτο με τα 150,000κμ χρειαστηκε να ρυθμισω μια φορα δύο βαλβιδες απο τις 8!!! Για τις βλαβες/ανακλησεις/αξιοπιστια των GS μπορεις να ανατρέξεις στις σελιδες αυτου του φορουμ αλλα και στο advider.com αν το θυμαμαι καλα να βρεις το τι και το πως. Ειδικα σε αυτο εδω το φόρουμ θα βρεις πολλές ''αψιμαχίες'' μου με τους εδω συναδέλφους περι του θέματος!! Η οποιες αψιμαχίες ουδόλως εχουν να κανουν με κανενός ειδος αντιπαραθεσης αφου ειναι καθαρη ανταλλαγη απόψεων σε εντονο ύφος καμιά φορά!! Ουτε εγω θα μπως στο τριπακι ποια ειναι η καλλυτερη διότι απλα καμια δεν ειναι καλλυτερη της άλλης! Η καθε μια εχει φτιαχτει να κανει κατι καλλυτερα απο την άλλη κι ο καθε αγοραστης μετρωντας τα κουκιά και τις αναγκες του σαν αναβάτης (χωμα, ασφαλτος κ.λ.π.) αλλα και βαζοντας το υποκειμενικό της ομορφιάς βεβαίως-βεβαίως αποφασίζει!! ΥΓ. Αν μου πεις τον αριθμο πλαισίου τπυ Βαρα που σου δινουνξ στις 7000ε θα σου πω ακριβως τι μοντέλο ειναι για να μην αγοράσεις του 2004 για 2007!!!! |
Απόσπασμα:
''Μεγάλο Ατου των GS, αν πιανουν τα χερια σου και εισαι γνωστης μηχανολογίας (απλα πραγματα οχι διπλωματουχος) τα παντα μπορεις να τα κανεις μονος σου στο σπιτι, απο απλο σερβις με ρυθμιση βαλβιδων μεχρι κατέβασμα κινητηρα!'' |
και έτσι να είναι για τις gs(πιο πολλά προβλήματα χα-χα)καποιος τη θέλει!!!!!!!
Άλλος έχει μια γκόμενα που του τα τρώει.Αλλά΄τι να κάνει ;;;ΑΥΤΗ ΓΟΥΣΤΆΡΕΙ :D |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
+1000 |
For ever BMW!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
GS1200 του 2004 με 30000χλμ;
Ελεος ρε παιδια; 6000χλμ τον χρονο δηλαδη εκανε ο ανθρωπος; Ελεος ποια...! Αρχιζω και νοιωθω βλακας που την φορτωσα 90000χλμ και τωρα δεν μπορω ευκολα να την πουλησω. Τι τα παιρνουν τα μηχανακια; Για να τα εχουν στο γκαραζ, να τα κοιτανε και να λενε οτι εχουν BMW; Συγνωμη που γινομαι κακος, αλλα μαλλον ζω στον κοσμο μου! |
Απόσπασμα:
http://i247.photobucket.com/albums/g...S-2/DIAF70.gif Keep walking Ηλία .....;) . |
Καλό είναι να μάθεις τα υπέρ και τα κατά, αλλά καμιά φορά υπερσχύει το συναίσθημα, αυτό που θα σου κάνει κλίκ με την πρώτη ματιά, βάζοντας στην άκρη κάποια διλλήματα
|
οδήγησε
|
Απόσπασμα:
Υ.Γ:Ειλικρινά τέτοια παρουσίαση για Varadero από τον GeorgeP που αλλού θα βρείς?;) |
Απόσπασμα:
:sm8::sm7: |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Με 30.000χλμ η μηχανή είναι καινούργια φίλε μου. Αν και εμφανισιακά είναι σε καλή κατάσταση και προσεγμένη θα γεράσετε μαζί.
Μεταξύ μας τώρα, έχεις αποφασίσει τι θες να πάρεις! |
Απόσπασμα:
...χάνεις την "μαγεία" του καινούριου, του "φρέσκου κ του ανεξερεύνητου .....;) (για τις μοτό μιλάω φυσικά......:D) . |
Απόσπασμα:
καθε εκδοση κάποιου μοντέλου εχει τις καινοτομίες του και τις ιδιαιτερότητες του εναντι του προηγουμενου!! Για εμας τους ''μηχανολογους'' αυτο εχει εξεχουσα σημασία!! π.χ. η διαφορες ενος ΜΚ2 (2003-2006) με ενα ΜΚ3 (2007-...) ειναι πολλές που αρχιζουν απο τους αισθητηρες 8 εναντι 4, περνάνε απο τις αλλαγες σε αναρτησεις ακι σκελετο και καταληγουν στο βαρος του κινητηρα το οποιο ειναι 2,5 κιλα λιγότερο για το Μκ3 εναντι του ΜΚ2. Μετά, η ρατσα η δικη μας των ''μηχανολογων'', αρχιζει και ψάχνει τα γιατί και τα πως κι εκει ειναι όλο το παιχνιδι!! Ετσι οταν κάποιος αντιμετωπισει ''προβλημα'' π.χ. στο συστημα ΙΜΜΟ(hiss κατα Χοντα) της μοτο ειμαστε ετοιμοι να του δώσουμε την λυση, αφου το ζησαμε,ψάξαμε, εξερευνησαμε το θεμα, κι οχι να πηγαινουμε ρωτωντας ''αν κάποιος άλλος εχει το διο προβλημα και πως το έλυσε''!! Ποιός άλλος θα μπορουσε να ξερει αν ο προμηθευτης του συγκεκριμενου συστηματος άλλαξε και τι συνεπάγεται αυτό αν δεν ειχε ασχοληθει με το θεμα. Θα μου πεις και τι ενδιαφερει αυτο εναν αναβάτη? εναν ηδη αναβατη Βαραντερο λιγο τον ενδιαφερει εναν πιθανό μελλοντικό αναβάτη όμως τον ενδιαφερει και πολύ μάλιστα δίοτι σου λεει ''εγγλεζος ο πρωτος και προβληματικός προμηθευτης Γερμαναράς ο δευτερος εεεε δεν ειναι ιδιοι!! Αρα το προβλημα λυθηκε ¨η θα λυθει στο μελον!!'' Οσο για την ''μαγεια'' που αναφερεις και χάνεται εχεις απόλυτο δίκιο αν ημουν ενας απλος αναβάτης σαν τους περισσότερους συμφουρμιτες, σε ''εμας'' η μαγεια του ''ανεξερευνητου'' ειναι αλλου.......στην εξερευνηση της βελτιωσης του ηδη καλου ¨η του χειρότρου που εγινε καλυτερο!!;) Πως νομιζεις οτι εμαθα τοσα για τα GS? Μα φυσικα απο την ενασχόληση με το δικό μου προβληματικό του τ'ότε!!!;):) |
Απόσπασμα:
A) Δεν "μ' έπιασες" .....:D (αλλού το πήγαινα ....;)) Β) Για τις μοτό, δεν μ' έπεισες, αλλά ............................ δεν σε "κοντράρω", γιατί τα λες ωραία ρε μπαγάσα ......:sm7: Συνέχισε ..... μ' αρέσεις ........;) . |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Γνώμη μου...
Ο δ ή γ η σ ε και τις δύο. Θα καταλάβεις αμέσως διαφορές. Σκέφτεσε τι σ αρέσει και αποφασζεις. Όλα έχουν προβλήματα και όλα δεν έχουν... κάπως έτσι να το δεις.. |
Απόσπασμα:
Το μεταχειρισμένο είναι και ζαριά, μπορεί να φαίνεται μια χαρά και σε 500 χιλιόμετρα να σου βγαλει το οτιδήποτε. Όσο για το αν τα χιλιόμετρα ειναι πραγματικά , υπάρχει πιθανότητα . Το δικό μου Varadero το δωσα με 30.000 χιλιόμετρα πραγματικότατα, αφού ζω σε μέρος που δεν έχει μεγάλες διαδρομές και λόγω μικρού παιδιού δεν μνπόρεσα να κάνω ταξίδια όπως με τις προηγούμενες μηχανές μου . Και δεν έιχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως ήταν γεμάτο έξτρα τα οποία το φόρτωνα επι 9 χρόνια για να κρατάω το ενδιαφέρον μου ζεστό ... οπότε ...σχετικά είναι όλα . Πιστεύω με εναν σωστό έλεγχο σε συνεργείο, θα χεις κάποια σχετική ασφάλεια Κώστας |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Σάν μηχανολόγος σίγουρα το ενδιαφέρον σου κλείνει πρός την μηχανολογική άποψη μιάς αγοράς και γνωρίζεις έγκαιρα ποιός κατασκεύασε το injection και ποιός το ABS. Μόνον που η μοτοσυκλέτα δεν έχει μόνον μηχανολογική άποψη..έχει και οδηγική και αισθητική και χαρακτήρα άν θέλεις. Ούτε όλοι οι αναβάτες γνωρίζουν και θέτουν ως προτεραιότητα τίς μηχανικές τους γνώσεις. Κάποιος αγοράζει μια Alfa Romeo γιαυτό που είναι και γιαυτό που φτιάχτηκε, την φινέτσα, την αισθητική της και τον χαρακτήρα οδήγησης, και αυτά χαίρεται, δεν τον απασχολεί ο προμηθευτής των καρμπυρατέρ. Καταλαβαίνω επίσης ότι μάλλον πέρασες προβλήματα με BMW που είχες στο παρελθόν...αλλά και πάλι, άν επιζήσεις απο πτώση μηχανής ή αεροπλάνου σημαίνει ότι δεν θα ξανανέβεις; Όλες οι μοτοσυκλέτες έχουν τα προβλήματα τους και παίρνεις απαντήσεις μερικές φορέ όταν ρωτάς " μ' αρέσει να τη βλέπω - "μ' αρέσει ο ήχος της" κτλ. Στα Forum γενικότερα, γιατί τυχαίνει να παρακολουθώ ούκ ολίγα διεθνώς, συνήθως συζητάνε για προβλήματα και όχι για επαίνους και συγχαρητήρια. Το ποσοστό λοιπόν των προβλημάτων που συζητιέται στα Forum στατιστικά ανήκει στο <5%. Έτσι λοιπόν ήθελα να καταθέσω την αποψή μου αλλά και πολλών οδηγών που τα κριτήριά τους βρίσκονται εκτός μηχανολογίας χωρίς να παύουν να είναι άριστοι οδηγοί και με διαφορετικές προτεραιότητες επιλογών. Παρακολουθώ τα γραφόμενά σου και πραγματικά μας έχεις δώσει ούκ ολίγα άρθρα με χρήσιμες πληροφορίες και έχεις τις ευχαριστίες όλων. Αλλά η ζωή είναι "κι αλλού"....... Ελπίζω να μη κούρασα και καλές βόλτες πάντα με το θηρίο σου!! Φιλικά Στράτος Υ.Γ. Υπ' όψιν ότι έχω πολύ καλή μηχανολογική κατάρτιση κι εγώ...χωρίς να το έχω ως μοναδικό κριτήριο! |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Εχεις απόλυτο δικιο οτι δεν ειναι όλα μηχανολογια, το ιδιο λεω κιεγω, απλα οι προτεραιοτητες μου στην αγορα ενος οχηματος προσανατολιζονται πρωτα στον μηχανολογικο τομεα και στην αυξημενη αξιοπιστία! Μετα, για μενα, ερχεται η ομορφιά!! Ναι, ειχα παμπολλα προβληματα με το 1150 μου, ναι επαθα σοκ οταν απο αφρικα=δεν ξερω τι θα πει βλάβη πηγα στο βολτα - συνεργειο -σπιτι! Ναι ξενερωσα οταν στην δευτερη αλλαγη συμπλέκτη (η πρωτη καλυφτηκε στην εγγυηση) μεσα σε 8000κμ (!!) μου εζητησαν 300,000δρχ τότε!!! Επεσα στην περιπτωση? δεν νομιζω διότι τα ιδια διαβαζω μεχρι σημερα αλλα και ζω με φίλους που εχουν 1200!! Και πάλι ομως λεω ''αφου σου αρεσει να την παρεις, διότι αν δεν την παρεις θα μεινεις με την αμφιβολία''. Το ποια στριβει και φρεναρει καλυτερα ποσώς με διαφερει αφου εχω τις γνωσεις να στριβω και να φρεναρω με οτιδηποτε όπως θέλω! αυτο που μεγιστως με ενδιαφερει ειναι να μην μου δημιουργειται αγχος για το τι ερχεται μετά!! Ειναι αυτο που λεμε ''ο ερωτας για το δικυκλο''. Αν χαλασει τρελαινεσαι, αν επαναλαμβανεται ζουρλένεσαι!!Και πιστεψε με με το 1150 κοντεψα να τρελαθω!! Ειχα χασει τον υπνο μου σκεπτομενος τα τοσα μου ειχαν συμβεί!! Πριν 10 χρόνια ηθελα να αγοράσω (μιας κι ανεφερες την μαρκα) μια Αλφα Ρομεο (56), την ειχε ενας συναδελφος, ασπρη με μπορντω σαλονι δερματινο καθόμουν και την χαλβάδιαζα μηνες, δεν μπορουσα να συλλαβω τέτοια ομορφια, τετοιες καμπυλες και τετοιο design στο εσωτερικό!! Μια μερα, μετα απο βραδυνη δυνατη βροχη με πηρε ο συναδελφος τηλεφωνο και με ρωτησε αν μπορυσα να παω να τον παρω να παμε μαζι στην δουλεια. Φυσικα πηγα κι οταν εφτασα τον ρωτησα ''τι εγινε?'' ''ελα να σου δειξω'' μου λεει, με παει και τι να δω το εσωτερικο, εκεινο το θεσπέσιο σε συλληψη και design εσωτερικο ειχε γεμισει νερό μεχρι τον λεβιε των ταχυτητων!!!!!!! διοτι η στεγανοποιηση απο τους αεραγωγους ειχε παει περιπατο!!!! εεεε παει ξενερωσα και πηρε η μπάλα και οτι alfa Romeo παραγόταν εκεινη την εποχη!!! Χιλιες φορές το απροσωπο Γιαπωνεζικο Yaris παρα να μου τυχαινε κατι τετοιο! Εστω και με πιθανοτητα 1 στο 1,000,000!!! Αλλα και πάλι θα το φωναξω, ''να αγοραζετε αυτο που λεει η καρδια σας συμφωνα με τις δικες σας αναγκες όποιες κι αν ειναι αυτές!!'' Εγω ειμαι ενας τεχνοκράτης που εκ προϊμίου εχω διαφορετικες αναγκες και θετω άλλα στανταρντς απο παρα πολλους σε αυτο το φόρουμ!! να 'σαι καλα κι εσυ και να χαιρεσαι το εργαλείο σου όπως εσυ θέλεις |
"το απροσωπο Γιαπωνεζικο Yaris" δεν μπαζει νερα...παιρνει φωτια και καιγεται! (επισημη ανακληση)-πιθανως το ιδιο προβλημα υπαρχει και στα κορολα (χωρις επισημη ανακληση), φιλου μου πηρε φωτια ενω ηταν 1 βδομαδα σταθμευμενο με κουκουλα.Η αντιπροσωπια τον αποζημιωσε κανονικα(ολικη καταστροφη-μετρητα).! Πριν λιγες μερες στην Κινεττα varadero 2007 εσπασε κινητηρα(εκανε κατι γκαζιδια...). Ολα τα οχηματα εχουν ατελειες, τα made in Japan (και S.Korea στα αυτοκινητα) εχουν σαφως λιγοτερες βλαβες απο τα ευρωπαικα αλλα αυτο δεν παιζει συμαντικο ρολο σε αγορα μεταχειρησμενου(δωσ΄μου ενα vara 10μερες να στο γυρισω σε 10...χαρτοκουτες).Τι ενοειες :
¨Επεσα στην περιπτωση? δεν νομίζω διότι τα ιδια διαβαζω μεχρι σημερα αλλα και ζω με φίλους που εχουν 1200!!¨ αλλαζουν 2 φορες συμπλεκτη καθε 8000? ολοι? εγω θα επρεπε να εχω αλλαξει 30 φορες στα 120000? :confused::D |
Απόσπασμα:
+10000000000 |
Απόσπασμα:
|
ευχαριστω ολους εσας που απαντησατε στο ερωτημα μου.georgep εισαι φοβερος;) σε ολες της απαντησεις σου.
|
Καλησπερα κι απο μενα...Καταρχας φιλαρακι ρωτοντας μια τετοια ερωτηση σε φορουμ της BMW στην πλιοψηφια μαζι και με μενα θα σου απαντησω οποσδηποτε να παρεις το GS και οχι το Varadero....καταλαβαινεις πως εαν εκανες την ιδια ερωτηση και σε καποιο αντιστιχο φορουμ της Honda να περιμενες ακριβως την αντιθετη απαντηση...Πιστευω οι συναδελφοι BMWδακηδες να σε καληψαν πριν παρεις την τελικη αποφαση...αντε με το καλο ,οτι και να παρεις...................την GS δηλαδη..:sm7:
|
GS να ειναι και οτι να΄ναι:sm7::sm7::sm7::sm7:
|
Απόσπασμα:
|
Ρε παιδιά τι είναι αυτά που λέτε στον φίλο αφήστε τον στην ησυχία του να πάρει το GS που θέλει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:sm7::sm7::sm7::sm7::sm7: Φίλε μου ο άντρας ότι καβαλάει το αγαπάει εσύ φρόντισε να πάρεις την σωστή ερωτεύσιμη γκόμενα και όχι καμμιά παλιογκέισα (κι άς λένε ότι είναι οι καλύτερες)! :sm7::sm7::sm7::sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
:sm8::sm8::sm8::sm8: |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:29. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!