![]() |
HELLAS VS greece
θεωρω οτι το ονομα μας για ολους εκτος συνορων μας πρεπει να ειναι
HELLAS |
Απάντηση: HELLAS VS greece
Συμφωνώ μαζί σου.
Όπου χρησιμοποίησα την λέξη Hellas κανείς στο εξωτερικό δεν την ήξερε. .. Αντίθετα το Greece όλοι. .. Φταίει η παγκόσμια διακυβέρνηση που μας θέλει Γραικούς κ όχι Έλληνες. ... R1200GlamorusSpecial |
ELLAS kai ΕΛΛΑΣ
:ye33: |
Το ELLAS διαβαζεται ηλλας... Το σωστοτερο απ ' ολες τις αποψεις ειναι το HELLAS...κι εγω μαζι σας...
Τι εστειλε παλι το πατατα τοκ... |
Από Γραικός - Βικιπαίδεια αλλά και από βιβλία ιστορίας προκύπτει ότι το όνομα γραικός χρησιμοποιόταν στην αρχαία Ελλάδα
Προσωπικά προτιμώ το 'Ελληνας και Ελλάδα γιατί είναι πιο εύηχα :) |
Ελλάς
|
Ελλάς πάντα...:ye02:
|
Hellas εντός Ελλάδος
Greece εκτός Ελλάδος ;) Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 |
Τώρα αυτό γιατί μου θυμίζει κάτι από Σκόπια-Μακεδονία. Αποφασίσαμε, για εσωτερική κατανάλωση, να ονομάζουμε την χώρα Σκόπια, ενώ έξω όλοι την ονομάζουν Μακεδονία. Εαν είναι λοιπόν να ικανοποιηθούμε και να το ευχαριστηθούμε για άλλη μια φορά, ψηφίζω Ελλάς, αλλά για τους έξω Greece θα παραμείνουμε για πάντα.
Υ.Γ. Οταν σας ρωτήσουν στο εξωτερικό από που είσαστε τι απαντάτε; Από την Hellas ή από την Greece;:ha16: |
μηπως ειμαστε η μοναδικη χωρα που αλλιως ακουγεται το ονομα της χωρα στο εσωτερικο και αλλιως στο εξωτερικο??(ΕΛΛΑΔΑ GREECE GRECIA GRCKA)!!!!!!!
ενω γνωριζουν ολοι παγκοζμιως το hellenic!!!! |
Hellas......uber alles !!! :lo20:
|
Αλεμανια:p
|
Εγω στο εξωτερικό αν λέω Βαρ ελας δε με ξέρει κανεις όταν λέω var Greece με ξέρουν όλοι :ha16:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Πάντως όταν οι Γερμανοί ανεφέρονται σε εμάς ως Hellenen το κάνουν κατά τη γνώμη μου μάλλον ειρωνικά.
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, ότι μου ερχόταν πρώτο στο μυαλό έλεγα.... |
Γιατι σας ενοχλει το Greece?
Οπως εγραψε και ο ''xtinou'' πιο πανω το Γραικος=Greece χρησιμοποιειται απο αρχαιοτατων χρονων........αναφερεται αυτο απο υψιστης σημασιας φιλοσοφους οπως ο Αριστοτελης οπως αναφερεται επισης και η πολη γραια απο τον ομηρο η οποια ηταν πολυ μεγαλη ευρισκομενη στην σημερινη Βοιωτια κια ποκαλουμενη ''Γραικη''. Μηπως το θεωρειτε υποτιμητικο? Αλλα γιατι? μηπως το συγχεετε με το Γραικύλος (Graeculus στα λατινικα) που υποτιμητικα χρησιμοποιουσαν οι ρωμαιοι για τους ελληνες? Αλλα κι ετσι να ειναι το Γραικυλος δημιουργηθηκε πολλους αιωνες μετα απο τους Ρωμαιους κι απο το γραικος, δεν υπηρχε πριν ουτε ως λεξη ουτε ως ορος. |
Απόσπασμα:
Είσαι,,,,,Πολύ Ωραίος ρε Γιώργαρε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :re26::re26::re26::re26::re26::re26::re26::re26::re26: |
Απορία, στην Τουρκία μας ξέρουν μόνο σαν Γιουνανιστάν, αυτό από που προέρχεται??
Ακόμα και όταν πλησιάζεις στα σύνορα Τουρκίας Ελλάδας η ταμπέλες τους, αναφέρουν Γιουνανιστάν, κι εμέίς απλώς το έχουμε δεχτεί φυτεύοντας ελιές στην πλατεία Ταξίμ:D |
Απόσπασμα:
Γιουνάν μας ονομάζει όλη η Ασία! |
Απόσπασμα:
Μην ξεχνάμε ότι προχτές ο Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρο, μήπως ήμαστε οι επόμενοι που θα μας πουν ότι δεν υπάρχει Ελλάδα??????? |
Ποσο μακρια μπορει να παει το μυαλο του ανθρωπου...........ειναι αποριας αξιον!!!!
Αν δεν ηταν οι Ιωνες, οι Αιολεις και οι Δωριεις προφανως εμεις δεν θα υπηρχαμε σημερα ως Ελληνες...... |
Προσωπική μου άποψη ειναι οτι το Hellas δίνει μια καλύτερη περιγραφή της χώρας μας και της ιστορίας της
Θεωρω οτι μας φωτίζει γενικώς περισσότερο !!!! Και θα ήθελα να ρωτήσω καποιους που έχουν σπουδες πάνω στην διαφημηση και στην προώθηση Τι θα ηταν καλυτερο αν η ελλαδα ηταν ένα καινούργιο προϊόν (υποθετικα) να ονομαζόταν Hellas η greece |
Σχεδόν σε όλη την Ασία ονομαζόμαστε έτσι...
Ούτε το Γραικός, ούτε το Ίωνας είναι λάθος, απλά δεν ορίζει όλους τους Έλληνες, είναι περισσότερο σαν τοπικός προσδιορισμός. Αν π.χ. επέλεγαν οι Ρωμαίοι να μας ονομάζουν Μακεδόνες, θα όριζε όλους τους Έλληνες; |
Απόσπασμα:
Χρήστο, :th11: |
Με αυτά που ζούμε και με αυτά που βιώνουμε είναι λογικό να αναρωτιώμαστε που πάμε με τους εθνοπατέρες του έθνους μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Απόσπασμα:
Και οι δυνατότητες της !!!!! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:36. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!