![]() |
ALARM DWALO!
Εχτές κ σήμερα κατά τον προέλεγχο μου έβγαλε την ένδειξη DWALO(Χαμηλή τάση εσωτερικών μπαταριών συναγερμού).Η μηχανή πήρε κανονικά κ τις δυο μέρες.Να σημειώσω ότι πριν πέντε μέρες έβγαλα την oddysey,η οποία δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο,απλά για να δω πως βγαίνει κ να την τροχισω λίγο να μπαινοβγαινει πιο ευκολα, διαδικασια που κρατησε καμια ωρα το πολυ.Συναγερμο εχω να χρησιμοποιησω πολυ καιρο (τα καλα της επαρχίας).
α.Να φταίει η αποσυνδεση? Αν ναι τι θα γίνει καθε φορα που το κανω, π.χ για φορτιση-συντήρηση, αυτά θα'χουμε? β.Θελουν υποχρεωτικά αλλαγή, υπάρχει περίπτωση να μη βγει ξανα η ενδειξη, να ακινητοποιηθει τελειως η μηχανη; |
Απάντηση: ALARM DWALO!
Πιθανά δεν εχει σχέση το οτι έβγαλες τη μπαταρία της μηχανής ήταν τυχαία η συγκυρία.Απλά τα 'φτυσαν οι μπαταρίες του συναγερμού.Τις αλλάζεις και δεν έχεις πρόβλημα πια για τα επόμενα χρόνια.
|
Απόσπασμα:
Β) θέλουν υποχρεωτικά αλλαγη, και αμέσως μετα θα φύγει και η ένδειξη απο το κοντέρ! Η μηχανη δεν θα ακινητοποιηθεί. Εσυ πρέπει να κινητοποιηθεις και να αλλάξεις την μπαταρία του συναγερμού :D!!! |
Ψάχνοντας λίγο(Ελλάδα-εξωτερικό) διαπίστωσα ότι παρόμοια προβλήματα αναφέρονται μετά από την αντικατάσταση της κύριας μπαταρίας σε μηχανές που νωρίτερα δεν είχαν κάποια αντίστοιχη ένδειξη προβλήματος αν αυτό λέει κάτι...
|
καμια σχεση η μπαταρια της μηχανης ...με τις 2 εσωτερικες μπαταριες του μαμα συναγερμου . Απλη συμπτωση το οτι μολις αλλαξες στην Oddysey. Αγοραζεις 2 λιθιου μπαταριουλες τυπου CR123A , και τις αλλαζεις! υποχρεωτικο δεν ειναι να τις αλλαξεις ...απλα σε λιγο δεν θα λειτουργει ο συναγερμος! Αυτο ομως δεν εχει καμια επιδραση στις υπολοιπες λειτουργιες εκτος του συνεγερμου!
:ye02: |
...
|
...ωπ με προλαβαν τα παιδια παραπανω! :p
|
Η Oddysey αλλάχτηκε 12/2012.Να ρωτήσω κάτι...Εάν βγάλω την μπαταρία της μηχανής,ο συναγερμός δουλεύει σωστά?Για πόσο όμως,μιας και οι 2 μπαταριούλες σαν μικρές μου φαίνονται? Εάν ανεβάσω την μπαταρία σπίτι για φόρτιση-συντήρηση,μήπως πάλι οι μικρές ξεφορτίσουν?Επίσης εάν παραδώσουν εντελώς πνεύμα κατά την περίοδο που ο συναγερμός είναι οπλισμένος(η μπαταρία της μηχανής να είναι κανονικά στη θέση της),υπάρχει περίπτωση ακινητοποιηθεί η μηχανή μιας και ακόμα κ γυρνώντας το κλειδί στο οn δεν πάρει εντολή?
|
πω φιλε ...δυσκολα μας βαζεις τωρα !...πρεπει να βρω το μανουαλ του συναγερμου!:D
|
Οπως είπαν και οι αποπάνω μου:D:D:D:D
μπαταρία μηχανής ---καμία σχέση με μπαταρία συναγερμου..... η μπαταρια συναγερμου το μόνο που κάνει είναι ΑΝ καποιος κοψει τα καλώδια της μπαταρίας της μηχανής....να συνεχίσει ο συναγερμός να τσιρίζει:o:o:o:o ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ:cool: το οτι σε πολλους οπως λες είναι κοντά στην αλλαγή της μπαταρίας της μηχανής είναι γιατί έχει περιπου τις ίδιες αντοχες!! π.χ. αν οπλίζεις συναγερμό επι καθημερινής βάσης....καπου στην διετία θα τα κακαρώσει!!! αυτό βέβαια εξαρταται και απο τον χρόνο αφόπλισης!! αν δηλαδή μετα τις τρεις μέρες οπλισης μπαίνει stand by:ye33: SOS η μπαταρία του συναγερμού ΔΕΝ φορτίζετε..... ούτε απο την μηχανή ουτε απο εξωτερικό παραγοντα!!! γιαυτό και τις αντικαθιστούμε με ΟΧΙ επαναφορτιζόμενες!!! |
Απόσπασμα:
Όταν ζεστάνει λίγο η μέρα, δεν βγάζει σφάλμα. Άλλαζα κάθε χρόνο αλλά φέτος δεν σκοπεύω να αλλάξω.:) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Μα καλά.... δεν τις βάζετε για ύπνο με χοντό πάπλωμα:rolleyes::lo19::lo19::lo19::lo19: πέραν της πλάκας το κρύο όντως επηρεάζει:cool: |
Απόσπασμα:
Ναι βρε, δεν βαριέσαι να βγάζεις 30 βίδες? ;):) Εκτός αν τις έχεις καμιά 3ετία. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Η μηχανή ήρθε στα χέρια μου το Σεπτέμβριο μεταχειρισμενη, μοντ. 08, κ δεν ξέρω αν έχουν αλλαχτεί, αλλά δε νομίζω. |
...αν όχι 30, 26.
Νομίζω πως είναι ζυγός ο αριθμός.:p Αν δεν ξέρεις αν έχουν ξανααλλαχτεί, άλλαξε τες καλού κακού.:) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΝΑΙ!! η μπαταρία του συναγερμου (dwallo) δουλευει ΜΟΝΟ οταν κόψεις την μπαταρία της μηχανής:ye33: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
... :D οσο για τις βιδουλες που λεγαμε ...μπορεις αν θελεις να ακολουθησεις και αλλο δρομο με 5 βιδες συνολικα . Τον δοκιμασα προσφατα και οντως ειναι πιο γρηγορη λυση. Παρε εσυ τις μπαταριες και θα τα ξαναπουμε!:ye02: |
Εμένα είναι πενταετίας και δεν έχουν ξεφορτισει ακόμα , νταξ παίζει ρόλο ότι είμαι νοτιος αλλα επίσης έχω απ ενεργοποιήσει τον ήχο στο οπλισμα ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Απόσπασμα:
Αν εχεις καποια απο τα παραπανω (εκτος του πεζοδρομιου εννοειται) δεν χρειαζεται να βγαζεις την μπαταρια να την κανεις... βολτα για καθε φορτιση της! Ουτε καν σελες δεν θα αφαιρεις ;)!!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Βέβαια δεν είναι κιτ. Απλά ακροδεκτακια είναι, με δυο καλώδια και μια αρσενικη και θυληκη φυσα. Τίποτα άλλο. Το κόστος τους; Ποιο πολυ θα στοιχίσει η βενζινη προς το μαγαζι, παρα αυτα! Το έχω κάνει στην δικιά μου μηχανη και είναι τρελή εξυπηρέτηση! Το ότι δεν έχεις παροχή ρεύματος όμως, το κάθιστα άχρηστο το όλο θέμα μας :(!!! Στην δουλεια σου ίσως; |
Dwa ειναι του συναγερμού dwalo ειναι της μπαταρίας της μοτοσυκλετας απλα επειδη την άλλαξες δε έκανε reset στον εγκέφαλο με τον καιρό εμένα έσβησε μονο του
|
Ούτε. ...Πάντως πέρα της πλάκας θεωρώ λάθος κάθε φορα που για κάποιο λόγο θέλω να βγαζω την μπαταρία να ξεφορτιζονται αυτές του συναγερμου.Προσανατολιζομαι στο να μην τις αλλαξω, να βγαζω της μηχανης ΟΠΟΤΕ μου καπνισει να τη συντηρω και οταν με το καλο ζεστάνει ο καιρός και δε θα θέλει φροντίδα κ προδερμ, αλλαζω κ του συναγερμού. Αντε γιατί πολύ το κουράσαμε. ...;)
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
DWALO Anti-theft alarm battery weak (ασθενης μπαταρια συναγερμου) DWA Anti-theft alarm battery flat (αδεια μπαταρια συναγερμου) section3 σελ 41 στο manual http://www.bmw-motorrad.dk/dk/da/bik...00_GS_2008.pdf |
[QUOTE=jmar;978778]Βρε παιδια οταν λεμε κατι καλο ειναι να το διασταυρωνουμε πρωτα!
DWALO Anti-theft alarm battery weak (ασθενης μπαταρια συναγερμου) DWA Anti-theft alarm battery flat (αδεια μπαταρια συναγερμου) section3 σελ 41 στο manual http://www.bmw-motorrad.dk/dk/da/bik...00_GS_2008.pdf[/ Η λεπτομέρεια ειναι οτι οταν ειναι ασθενής η μπαταρια του συναγερμού οφείλετε σε ασθένεια της κυρίας μπαταρίας. Αν αλλάξεις μπαταρίες στον συναγερμό η μαμά μπαταρια δε φορτώνει ,,,αν κανείς το αντίθετο και αλλάξεις την μαμά η την φορτίσεις αυτόματα θα φορτίσει και τις μπαταρίες του συναγερμού (εκτός αν ειναι μετά τα 5 έτη που θέλουν αντικατάσταση οι μικρές του συναγερμού) είμαι πάθον γιαυτο το λέω μπορει να με πιάσανε κότσο αλλα ετσι λειτούργησαν ολα |
[quote=AKIS_21;978798]
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
.... Απόσπασμα:
|
Και πως ειναι δυνατόν να βγάζει την ένδειξη και να αλλάζω μπαταρια συναγερμού τωρα 3 χρονια μετα?
Και οταν αλαξα μπαταρια έσβησε η ένδειξη dwalo τοσο σύμπτωση ? |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!