![]() |
Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα
Συνήθως οι μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ζυγίζουν αρκετά κιλά
και σε μια ενδεχόμενη πτώση, δεν είναι εύκολο να έρθουν σε όρθια θέση. Η παρακάτω τεχνική θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε με ποιο τρόπο μπορείτε να σηκώσετε την μοτοσικλέτα σας όταν αυτή βρεθεί στο έδαφος. Πρώτων, σβήστε τον κινητήρα από τον ανάλογο διακόπτη. Όταν περιστρέφεται ο πίσω τροχός είναι αρκετά επικίνδυνο για όποιον είναι κοντά. Εκτός αυτού, όταν η μοτοσικλέτα είναι πλαγιασμένη στο έδαφος δεν κινείται το λάδι, συνεπώς μπορεί να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά ο κινητήρας. Καλό θα είναι να φοράτε τα γάντια σας, γιατί θα σας βοηθήσουν να την πιάσετε καλύτερα. Φροντίσετε να έχει σχέση μέσα στο κιβώτιο, εάν δεν έχει, τότε δέστε τη μανέτα του φρένου για να μπλοκάρει ο εμπρός τροχός. Καθίστε στην σέλα με τα πόδια στο έδαφος, πιάνοντας με το δεξί χέρι το αριστερό grip και με το αριστερό κάτω από την σέλα. Ανασηκώστε ελαφρά και με το δεξί χέρι τραβήξτε το τιμόνι όσο γίνεται προς το σώμα σας! Όσο πιο κοντά είναι το δεξί χέρι στο σώμα σας, τόσο πιο εύκολα θα είναι για σας. Τοποθετήστε τους γλουτούς σας στο μέσον της σέλας – πολύ σημαντική λεπτομέρεια, καθώς αν οι γλουτοί σας είναι ψηλότερα ή χαμηλότερα από το μέσον της σέλας, τότε δεν θα έχετε την σωστή γωνία – και σπρώξτε με τα πόδια σας στην αντίθετη κατεύθυνση. Προσοχή, μην βάλετε περισσότερη δύναμη και ρίξετε την μοτοσικλέτα από την άλλη πλευρά. Αν δεν καταφέρνετε να την σηκώσετε αμέσως, τότε τοποθετήστε τους γλουτούς σας πιο πάνω ή πιο κάτω. Αν πάλι δεν γίνεται τίποτα, τότε προσπαθήστε να αλλάξετε γωνία στα γόνατά σας. Προσοχή, αν πετύχετε την σωστή γωνία στους γλουτούς ή στα γόνατα, τότε η μοτοσικλέτα σηκώνεται πάρα πολύ εύκολα http://www.imageshack.gr/files/h07rcw512kp20rg2r71x.jpg http://www.imageshack.gr/files/qvt3bikuz1jlv8vf35ok.jpg http://www.imageshack.gr/files/jr8xplf2h5yqkhoi280u.jpg Πηγή : mototriti |
Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα
χρησιμότατο και αυτό!!!;)
έξυπνο πρακτικό και...δοκιμασμένο:( |
Πολύ χρήσιμο !!!
Μπράβο λεωνίδα !! |
Πολύ καλό Leonida.Το καλύτερο όμως είναι να περιμένουμε 2-3 να τη σηκώσουν και να τους ευχαριστήσουμε.:Γελάω::Γελάω::Γελάω:
|
Πολυ καλο Λεο αλλα υπάρχει και αλλος τροπος ποιο ευκολος αλλα δυστιχως δεν εχω φωτο. Αλλη μια φορα μπραβο πολυ καλο ποστ
|
Πολύ καλό,...ευχαριστούμε Λεωνίδα!!!
|
Απόσπασμα:
Μπράβο Λεωνίδα και να επισημάνω αυτό με το μπροστινό φρένο που είναι πάρα πολύ χρήσιμο tips . :Χαμόγελο: :Χαμόγελο: . |
Αν εκει που στεκομαστε -εκει που στειριζουμε- τα ποδια μας για να βάλουμε δυναμη να σηκωσουμετην μοτο μας εχει λασπες νερα γαρμπιλι τι γινετε οε ο....?!?!?!?
|
Απόσπασμα:
Δαναέ στην περίπτωση αυτή κάνουμε αυτό που είπε ο PortoLeone, δηλαδή περιμένουμε να μαζευτούν 2-3 άτομα (τι στο καλό στην Ελλάδα είμαστε, υπάρχουν πολλοί περίεργοι) και αφήνουμε αυτούς να σηκώσουν τη μοτοσυκλέτα, και αν θέλουμε μπορούμε να επιβλέπουμε να μην κάνουν και καμιά ζημιά :):) |
Απόσπασμα:
και είμαστε μέσα στη γράνα τι κάνουμε εεε!!! τι κάνουμε. :hmmm: |
Υπαρχει και αλλος τροπος φιλοι μου ......χιχιχιχιχιχι
|
Μην τα λες όλα Δαναέ .....ΓέλιοΓέλιοΓέλιο
Καλή η πληροφορία Λεωνίδα :Χαμόγελο::Χαμόγελο::Χαμόγελο::Χαμόγελο::Χαμόγελο: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Μπραβο ρε Leo!!!!!!!!!!!!!!!:):):)
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
άλλος ????:Χαμόγελο::Χαμόγελο::Χαμόγελο: |
Κατ' αρχήν μπράβο Λεωνίδα για το post!Γέλιο
Δαναέ γιατί μας κρατάς στο σκοτάδι;:Μπερδεμέν Βασίλη (skippybi) το έχεις αλήθεια δοκιμάσει;:Απορία: Εσύ ψηλέ (portoleone) πράγματι το έχεις δοκιμάσει να περιμένεις να σου τη σηκώσουν άλλοι!!!:Γελάω: |
Απόσπασμα:
Μου είχε γύρει στο πλάι και ακούμπησε μαλακά, ευτυχώς, σε χωματόδρομο ανηφορικό.:oοοοoh: Την σήκωσα με 1 γρατσουνιά μικρή στο πλαστικό προστατευτικό του κυλίνδρου. Ευτυχώς είχα βάλει μόνο την 1 πλαινή βαλίτσα. Ναι, εννοείτε στην άλλη πλευρά!!!;) |
Παιδες δεν σας κραταω στο σκοταδι! Προς θεου. Απλα προσπαθω να σκεφτω πως να το περιγράψω αλλα δεν γινετε. Απλα ειναι πολυ ευκολος τροπος και χρειαζετε μονο τα χερια στο ενα γκριπ. Ειναι δοκιμασμενο πολλες φορες .
Να ειστε καλα |
Απόσπασμα:
|
Για δείτε και αυτό σε περίπτωση που πρέπει να έχουμε το μπροστινό φρένο πατημένο και όχι μόνο . http://i203.photobucket.com/albums/a...o/d3808bd4.jpg ;) ;) |
Μπράβο Leo πολύ καλό ΓέλιοΓέλιο
|
Απόσπασμα:
Σωστόοοοοος ......... ....και ατσαλάκωτος !!!! |
Απόσπασμα:
Μετά κάνε και μια αναφορά στο τιμολόγιο του ορθοπεδικού σου....:cool2::cool2::Γελάω: |
1 Συνημμένο(α)
Ρε σεις έχει δίκιο το παιδί σηκώνεται η μηχανή όσο βάρος και να έχει πιάνοντας μόνο το ένα grip.
το έχουμε κάνει και δοκιμάσει πολλές φορές τόσο στα σεμινάρια του Σπανού όσο και προσωπικά όταν μου έχει συμβεί να μου πέσει η μηχανή. Επισυναπτόμενα 16 Καταλαβαίνετε ότι με την σωματική μου διάπλαση δεν είναι εύκολο να σηκώνω 200 κιλά και βάλε, όμως με τον τρόπο αυτό σηκώνεται απλά και γρήγορα . Με απλά λόγια , γυρνάς το τιμόνι ώστε η ρόδα να κοιτάει τον ουρανό, βάζεις τα πόδια σου δεξιά και αριστερά από το κάτω grip , λυγίζεις τα γόνατα, το πιάνεις και με τα δύο χέρια (το κάτω grip πάντα !!!!) και ώ του θαύματος σηκώνεις την μηχανή με μιά γρήγορη κίνηση όρθια. |
Απόσπασμα:
|
Ρε παιδες πεστε τα εσεις γιατι μπορει να με περνανε για τρελο...οσο για την εξπρες σερβις και το να φωναξεις καποιον να σε βοηθησει ......αυτα στο βουνο ειναι αδυνατον να γινουν!!
Να ειστε ολοι καλα |
Απόσπασμα:
Ρε "τρελέ",;) καλά τα λες .... Έτσι είναι τα πράγματα. Ο τρόπος που προτείνεις είναι ο καλύτερος κ ο ευκολότερος - μακράν .... Όσο για την οδική βοήθεια ..... αστειευόμαστε .....:D:D:D |
Το ξερω αδελφε οτι κανετε πλακα μην τρελενεσε!!!!!!!!!!!!!!!!! Αφου ξερεις τι ανθρωπος πρωτος εγω ειμαι μεσα στην πλακα!!! Απλα ειναι ενα πολυ σοβαρο θεμα -και αλλη μια φορα μπραβο στον Λεονιδα που το ανεβασε δεν το συζηταμε - απλα ειναι πολυ ευκολο να βρεθειςμε αυτον τον τροπο κατω απο την μηχανη ή την καλητερη των περιπτωσεων να σε χτυπησει την πλατη ειπα να γραψω και την γνωμη μου. Εχουν δει πολλα τα ματια μου στο βουνο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑΡΑ!!!!!!!!!! Δεν θελω να ερθω ποτε και για τιποτα σε αντιπαραθεση με οποιον φιλο γραψει το οτιδοιποτε!!! Προς θεου μια παρεα ειμαστε.
|
Απόσπασμα:
:D:DΓέλιο:D:D |
Κοιτάξτε φίλοι μου αλλά όχι για μένα αλλά να.... για τη φουκαριάρα τη μάνα
μου που με έχει έναν.Γι΄αυτό είπα κάθε βοήθεια δεκτή.:D:D:D |
πολύ ωραίο post bro, να και ένα βιντεάκι
|
Απόσπασμα:
|
Δυστυχώς,μου φάνηκε χρήσιμο......Μου έριξαν εχτές το μεσημέρι την μπέμπα μου και εκτός αυτού,παραλίγο να έβρισκα και το μπελά μου!!!Τέλος καλό,όλα καλά όμως με λίγες,όμως ακριβές υλικές ζημιές!
|
Tότε την σηκώνουμε από το τιμόνι αφού φροντίσουμε πρώτα να κάνουμε με αυτό ένα είδος μοχλού.... Ο Σπανός ξέρει καλύτερα.
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
δυστυχώς τον βρήκες :hmmm: |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:10. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!